GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από το 2008 κοιμόταν το υπουργείο Οικονομίας...

Η ...ξεχασμένη Ερώτηση για τα ομολογιακά δάνεια των ελληνικών Τραπεζών Από το http://www.taseis.net/ Πριν από 15 μήνες, στις 24.11.2008, ο ...

Η ...ξεχασμένη Ερώτηση για τα ομολογιακά δάνεια των ελληνικών Τραπεζών

Από το http://www.taseis.net/

Πριν από 15 μήνες, στις 24.11.2008, ο Χρίστος Βερελής, βουλευτής τότε ακόμη, κατέθεσε στη Βουλή μια ερώτηση με θέμα:
«Μεγάλου ύψους τα ομολογιακά δάνεια των ελληνικών τραπεζών που λήγουν εντός της επόμενης πενταετίας»
Η ερώτηση αυτή έπρεπε να απαντηθεί μέσα σε 20 ημέρες, μέχρι δηλαδή στις 15.12.2008.
Ο τότε υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών δεν απάντησε ποτέ στην ερώτηση. Τέσσερις μέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας ο Βερελής έκανε την περίφημη δήλωσή του όπου θεωρούσε αναγκαία την τοποθέτηση Υπουργού Οικονομίας κοινής εμπιστοσύνης των μεγάλων κομμάτων προκειμένου να αποφευχθεί το οικονομικό ναυάγιο της χώρας. Το γιατί και το σκεπτικό, γίνονται εμφανή όταν διαβάσετε την Ερώτηση Βερελή που ακολουθεί:
Προς Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών
Θέμα: «Μεγάλου ύψους τα ομολογιακά δάνεια των ελληνικών τραπεζών που λήγουν εντός της επόμενης πενταετίας»
Κατά τη συζήτηση στη βουλή για το σχέδιο Νόμου γύρω από
...

τα μέτρα για τη ρευστότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος ως κεντρικό θέμα, εντοπίστηκε η πορεία των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο. Υπογραμμίστηκε ότι το πρόγραμμα αυτό δεν θα πρέπει να εκτελεστεί με σκοπό τη διάσωση των μετόχων των τραπεζών, αλλά με στόχο τη βελτίωση της ρευστότητας στην αγορά, τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων, των δανειοληπτών, και τη διάσωση θέσεων εργασίας το επόμενο διάστημα.
Κατά τις παρεμβάσεις μου, τόσο στην επιτροπή, όσο και στην ολομέλεια γύρω από το ζήτημα αυτό, υποστήριξα ότι η εικόνα που υπάρχει για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα διεθνώς, είναι μικτή και ότι ο τρόπος με τον οποίο παρενέβει από την πρώτη σχεδόν στιγμή ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι η Κυβέρνηση δεν θα αφήσει το τραπεζικό σύστημα να καταρρεύσει, θεωρήθηκε από σημαντικό τμήμα της διεθνούς αγοράς, ότι υπέκρυπτε προσπάθεια συγκάλυψης προβλημάτων που υπάρχουν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Αποτέλεσμα υπήρξε, η θεαματική εγκατάλειψη θέσεων (πωλήσεις) διεθνών επενδυτικών εταιριών, από τις ελληνικές τράπεζες, ως ένδειξη μείωσης της εμπιστοσύνης τους και έτσι το χρηματιστήριο της Αθήνας (ΧΑΑ) στην πρώτη περίοδο της κρίσης είχε την μεγαλύτερη πτώση στην Ευρώπη με εξαίρεση το χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου και μια από τις μεγαλύτερες πτώσεις διεθνώς.
Επειδή από τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν, εμφανίζονται οι ελληνικές τράπεζες να πρέπει εντός της επόμενης πενταετίας (από το 2009 έως το 2013) να αναχρηματοδοτήσουν λήξεις ομολογιακών δανείων, τα οποία κρίνονται υψηλά οπωσδήποτε για το μέγεθος κάποιων από αυτές τις τράπεζες. Έτσι για παράδειγμα εντός του 2009 λήγουν ομολογιακά δάνεια άνω των 10 δις ευρώ, το 2010 10,1 δις ευρώ, το 2011 άνω των 9 δις ευρώ, και συνολικά για τις 8 μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες για την πενταετία 2009 – 2013 λήγουν ομολογιακά δάνεια ύψους σχεδόν 38 δις ευρώ (37.936.) ενώ το σύνολο των ελληνικών τραπεζών έχει υποχρεώσεις οι οποίες υπερβαίνουν τα 45 δις ευρώ εκ του ιδίου λόγου.
Είναι προφανές ότι η κατάσταση αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως, και να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις τόσο για την βελτίωση των δεικτών για την φερεγγυότητα των τραπεζών, όσο και για την αναθεώρηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων τους.
Τα μέτρα αυτά πρέπει να ληφθούν με πολιτική πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας και ενέργειες της Τραπέζης της Ελλάδας όπως αυτές περιγράφονται από τις κείμενες διατάξεις.
Μετά τα ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών:
1. Εάν όντως στην πενταετία 2009 – 2013 λήγουν ομολογιακά δάνεια ελληνικών τραπεζών και εάν ανά τράπεζα ισχύουν τα κάτωθι στοιχεία:
Λήξη ομολογιακών δανείων (στην πενταετία 2009 -2013)
εκ. ευρώ
Α. ALPHA BANK 17.855
Β. ΕUROBANK 7.829
Γ. EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 2.576
Δ. ΕΜΠΟΡΙΚΗ 4.490
Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 3.084
ΣΤ. ΜΑΡΦΙΝ 1.019
Ζ. ΚΥΠΡΟΥ 968
Η. ΑΓΡΟΤΙΚΗ 115
2. Εάν προτίθεται η τράπεζα της Ελλάδος να ζητήσει άμεση αναθεώρηση υπαρχόντων επιχειρησιακών προγραμμάτων (business plans) και εάν κρίνει ότι τα υπάρχοντα είναι ανεπαρκή και δημιουργούν κινδύνους;
Αθήνα, 24.11.2008
Ο Ερωτών Βουλευτής
Χρίστος Βερελής

11 σχόλια

  1. Ένας Αλβανός δραπέτης των φυλακών Λάρισας, είναι ο αρχηγός της συμμορίας με τη βαριοπούλα που έχει ρημάξει τράπεζες. Ο 30χρονος Αλβανός κακοποιός είχε πάρει άδεια το Δεκέμβρη όμως δεν επέστρεψε στις φυλακές Λάρισας και ξεκίνησε τις ληστείες. Η μελέτη του ...

    ΑΠΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:
    <>
    -------
    Δωστε αδειες χοντρομαλακες στους εγκληματιες!
    Και μαλιστα στους ...εισαγομενους!!
    Χοντοηλιθιοι ...


    Να ηταν ΕΛΛΗΝΕΣ, ι σ ω ς .....
    αλλα σε ξ ε ν ο υ ς ; Περιμενατε θα γυρισει ο πουσταρος Αλβανομπινες πισω;
    ......

    Ιδου το αποτελεσμα!!!

    Γαμιεστε εσεις και οι μαναδες σας, βρωμυλοι, με τους κωλονομους σας
    πες τε καλυτερα πως ΔΕΝ εχετε ΧΩΡΟ στις φυλακες και θελετε να τις αδειασετε και οχι οτι σας επιασε η καυλα να δωσετε αδειες!!
    Βωθροβληματα, δωστε καμια αδεια στο ΦΑΝΤΑΡΟ, στον ΝΑΥΤΗ στον ΑΚΡΙΤΗ υπαλληλο να παει να δει την οικογενεια του και οχι στα αλλοδαπα σκατα που εχετε στους βοθρους σας!
    Σκατατζηδες!
    Σκατα στους ταφους σας
    π ρ ο δ ο τ ε ς
    με διπλοκοιλιες ειστε ολοι σας
    φαρδοκωλοι
    αγαμητοι μουνοδουλοι
    α, να μου χαθειτε
    κοπριτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΚΑΙ Η ΕΟΚΑ: Να ποιοι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ κ. Παπανδρέου.

    Ο χαρακτηρισμός της χώρας μας ως «Ψωροκώσταινα» κατάντησε από τους ανιστόρητους να είναι απαξιωτικός και να περιγράφει ένα φτωχό τρισάθλιο και μίζερο κράτος.

    Όμως…

    Ελλάς... μερικά χρόνια μετα το 1821

    Τα πρώτα χρόνια μετά την Επανάσταση του ‘21, όταν η Ελλάς ήταν ανεξάρτητο κράτος η Κυβέρνηση του Ιωάννη Καποδίστρια έκανε δημόσιο έρανο για να συγκεντρωθούν χρήματα προς ενίσχυση του στόλου. Στήθηκαν κουτιά σε δημόσιους χώρους ώστε ο κάθε πολίτης να καταθέσει τον οβολό του. Την ίδια περίοδο ζούσε στο Ναύπλιο, την τότε πρωτεύουσα της Ελλάδας, μια γριά ζητιάνα, πάμφτωχη, ρακένδυτη, άρρωστη και τρισάθλια, η Ψωροκώσταινα. Ε λοιπόν αυτή δύσμοιρη ύπαρξη πλησίασε το κουτί του εράνου και εν μέσω συγκίνησης των παρόντων επιτρόπων έριξε μέσα κάποιο ευτελές (σίγουρα) νόμισμα ως την δική της έστω απειροελάχιστη συνεισφορά στην εθνική υπόθεση του στόλου. Από εκεί βγήκε η πικρόχολη έκφραση ότι η Ελλάδα είναι πιο φτωχή και από την Ψωροκώσταινα, αφού μέχρι και η αυτή η γριά ζητιάνα της δίνει χρήματα.

    Κύπρος 1955

    Ο αγώνας των Κυπρίων για την αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού και ένωση της μεγαλονήσου με την μητέρα Ελλάδα ξεκινά. Ο κυβερνήτης του νησιού Χάρντινγκ (και τα παπαγαλάκια του) απευθυνόμενος στον Κυπριακό λαό μεταξύ των άλλων επικαλείτο την οικονομική ακμή της Βρετανικής αυτοκρατορίας σε αντίθεση με την οικονομική δυσπραγία της Ελλάδας. Η Κύπρος θα ευημερούσε όσο ήταν τμήμα της αυτοκρατορίας. Η Ελλάδα μόλις είχε βγει κατεστραμμένη και διαλυμένη από την περιπέτεια του Β παγκοσμίου πολέμου και του εμφυλίου. Οι υπερήφανοι Κύπριοι, αυτοί που αργότερα ανέβαιναν στην αγχόνη ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο, έγραφαν στους τοίχους των δρόμων ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΩΜΕΝ ΚΑΙ ΤΡΩΓΩΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ.

    (αυτό το καθίκι του κερατά ο Χάρντινγκ, έγινε σερ και δεν τιμωρήθηκε ποτέ για τα εγκλήματά του. Φαίνεται πως η δικαιοσύνη των ισχυρών έφτασε μόνο μέχρι την Νυρεμβέργη αλλά και εκεί αλληθώριζε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΗΞΕΡΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ.
    ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΕΦΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Το οικονομικό σχέδιο του GAP είναι εξαιρετικό. Θα φάμε με χρυσά κουτάλια.
    Το ίδιο σχέδιο είχε και ο Θαπατέρο στην Ισπανία,σοσιαλιστης γαρ.

    ΑΛΛΑ...
    Παράξενο παλιά ήταν φτηνές οι ντομάτες και ακριβές οι μετοχές.Τώρα είναι φτηνές οι μετοχές και ακριβές οι ντομάτες.
    Πάντως εάν θελεται να ασχοληθείτε με το σπορ υπάρχει ένας απλός μπακάλικος τρόπος.
    ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ την τιμή της ντομάτας.
    Προδιαγράφει την τιμή των τραπεζικών μετοχών.Δοκιμασμένο δουλεύει,όταν φτηναίνει η ντομάτα ακριβαίνει η μετοχή και αντίστροφα.Τώρα κατά τα άλλα καλό είναι να πάρει ο κοσμάκης φτηνές μετοχές.
    Θα σου δώσω μια ETE θα μου δώσεις τρία αυγά ? ΤΡΙΑ αυγά η ΕΤΕ ?
    Τρελάθηκες σήμερα αλαξε η τιμή δυο ΕΤΕ το αυγό και άμα θέλεις.
    Διάλογοι του μέλλοντος.
    Όταν ο ΓΔ πέσει στα 140 και η ντομάτα φτάσει τα 28 ευρό το κιλό θα πάρω και εγώ μετοχές.
    Για ντομάτες δεν ξέρω αν θα έχω λεφτά.

    ΜΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕΣ ΗΔΗ ΜΑΛΑΚΑ
    ΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με λένε Ελλάδα.

    Σου μιλάω ψιθυριστά να μην μας ακούσουν. Θα σου πω και εγώ την ιστορία της καταστροφής μου. Με λίγα λόγια.

    Κάποτε είχα μια συναίσθηση της ιστορικής αξίας μου, ήμουν πτωχή πλην τίμια. Πολέμαγα για να μεγαλώσω. Πολέμαγα για τους Βαλκανικούς. Πολέμαγα για τη μεγάλη ιδεά στη Μικρά Ασία. Έστω και αν έσπασα τα μούτρα μου δεν το έβαλα κάτω. Πολέμαγα στο Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και αντιστεκόμουν. Ξυπνούσαν μνήμες που με συνέδεααν με το παρελθόν.

    Μετά άρχισε ο ξεπεσμός μου. Ο γελοίος εμφύλιος των αριστερών με τους δεξιούς που σφάζονταν με τα κονσερβοκούτια. Η ανοικοδόμηση με τις γελοίες πολυκατοικίες, η πιο άσχημη πρωτεύουσα σε όλη την Ευρώπη. Η Χούντα. Το ΠΑΣΟΚ. Τα λαμόγια στην εξουσία. Το Τσοβόλα δώσ' τα όλα. Ο Κοσκωτάς. Ο Μητσοτάκης. Οι κοριοί. Το χρηματιστήριο του '99. Όλοι αυτοί που δεν μπήκαν φυλακή. Μαζί και οι παπαγάλοι. Ο Σημίτης με τον Κόκκαλη και τον Μπόμπολα. Οι λιμουζίνες και τα μπουζούκια σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα. Τα δανεικά. Τα δανεικά. Τα δανεικά. Οι δημόσιοι υπάλληλοι.

    Οι λαϊκιστές στην εξουσία. Πράσινοι και μπλε. Διορίστε, διορίστε, χώστε, φάτε, με ξεσκίσανε φιλαράκι.

    Οι συνδικαλιστές. Οι ληστοτραπεζίτες. Οι Αλβανοί και οι σφαγές. Οι Ρωσοπόντιοι. Οι χουλιγκάνοι και τα επεισόδια. Οι κουκουλοφόροι και οι κουλτουριάρηδες αριστεροί της πλάκας υποστηρικτές τους. Οι αριστεροί με τις δεξιές τσέπες στην ΕΡΤ.

    Οι υπουργοί και οι μίζες. Η Ζίμενς, ο Τσουκάτος, ο Αλογοσκούφης. Ο μπουνταλάς κρεμανταλάς Καραμανλής, ο άχρηστος. Οι εισαγγελείς που δεν έβαλαν κανέναν στη φυλακή. Οι τρομοκράτες που έπιασαν τη 17Νοέμβρη η οποία ήταν λιγότερο τρομοκρατική από το Σύστημα που με τρομοκρατεί φιλαράκι. Είμαι μία βιασμένη τρομοκρατημένη. Μου κλοτσάνε τα ομόλογα λες και είναι σκατά, με έχουν κάνει σκουπίδι. Με κράζουν οι Γερμανοί, με κράζουν σε όλα τα κανάλια της γης, ο υπουργός οικονομικών της Πορτογαλίας σήμερα δήλωσε "μην μας συγκρίνετε, εμείς δεν είμαστε Ελλάδα"!

    Πιάνουν το όνομά μου στο στόμα τους όλοι, διότι εγώ έγινα η πιο βρομιάρα απ' όλους. Είναι να τρελαίνεσαι, είναι να παραληρείς...

    Θα σου έγραφα κι άλλα, είχα πολλά να σου πω, αλλά θέλω να δω τώρα TV των εργολάβων και των εφοπλιστών που με αποβλάκωσε τελείως. Το μεσημέρι βλέπω τα κουτσομπολίστικα διότι εκεί δεν μιλάνε για εμένα και ξεχνιέμαι. Αποβλακώνομαι ακόμα πιο πολύ.

    Έχω τα ωραιότερα βυζιά που είναι σαν νησιά, τα ωραιότερα μάτια που είναι σαν θάλασσες, τα ωραιότερα οπίσθια που είναι σαν βουνά, αλλά δεν με γουστάρει πια κανένας. Διότι είμαι βρόμικη, με βίασαν όλοι.

    Και δεν υπάρχει ΕΝΑΣ αρσενικός, ΕΝΑΣ πολιτικός να τους διαολοστείλει όλους αυτούς που με βιάσανε και να τους κλείσει φυλακή. Δεν υπάρχει ΕΝΑΣ εισαγγελέας.

    Τι να σου λέω άλλο φίλε, είμαι εξουθενωμένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. SHOWWW ! ΑΠΟΔΕΙΞΗ...
    Η κυβέρνηση-bollywood θεωρεί ότι θα προσλάβουμε γραμματέα μόνο για τις αποδείξεις.
    Αντί να ελέγχει το κράτος τους φοροφυγάδες, θα παριστάνουμε εμείς το ΣΔΟΕ.

    Φορολογική επανάσταση…να μην πληρώσει κανένας φόρους.
    Μπας και ξυπνήσουν και καταλάβουν ότι δεν είμαστε χαχόλοι____________

    Χι χι χι….
    Ωραιο μετρο! 4500000 δηλωσεις, το 8% να ελεγχθουν δειγματοληπτικα χ 1 ωρα εργασιας των εφοριακων = 360000 ωρες υπερωριων χ ασ πουμε 15 Ε η ωρα = 5,4 μυρια ευρω στην υγεια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΤΗ ΖΙΕΜΝΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΒΕΡΕΛΗΣ

    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΜ ΤΟΝ ΟΣΕ ΤΗΝ ΟΑ

    ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ Ο ΒΕΡΕΛΗΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

    ΒΡΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΤΟ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ

    ΑΦΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΝΑ ΠΗΔΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανωνυμε 9:19
    εισαι μεγαλο βλημα γιατι οτι ειπε ο βερελης και βγηκε και το πληρωνουμε ακριβα!!
    με ηλιθιες βρισιες εκτρεφουμε ηλιθιους πολιτικους!
    πες μου ρε βλημα εναν ακομα που ειχε καρυδια να παραιτηθει και να τους ριξει ροχαλα!
    τελικα μηπως εισαι του Γερμανου που σας εχει παει ο Βερελης με πεντε κακουργηματα και βριζετε για χαρτζιλικια. ρεζιλικια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. οΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΔΟΚΟΛΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΨΗΘΕΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ???? ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΩΝ 10 ΜΟΝΑΔΩΝ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ -ΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ Ο ΣΑΘΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ- ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΒΕΡΕΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΚΟΥΓΕ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ. ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ Ο ΣΒΕΡΚΟΣ ΖΥΓΟ ΔΕΝ ΥΠΟΜΕΝΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. TA ΚΑΡΥΔΙΑ!Πονηρουλη 9και19.
    ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΟΝΑΧΟΥ...Τη φασαρια τη κανανε τα λαμογια του ΓΕΡΜΑΝΟΥ!!!Ναι του συνεταιρου του Ψυχαρη.Τωρα συνεταιρου μετα τα κακουργηματα!!!
    Κι απο Χριστοφορακο ουτε δωρακια ουτε ταξειδακια .Και ο μονος που τουρηξε σφλιαρα ηταν ο Βερελης:τα τρενα που πηρε τζαμπα για 2 χρονια το ΠΑΣΟΚ ,τα ιδια τα νοικιασε 8 εκ
    ευρω η ΝΔ.ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στα κωλύματα για την απόδοση ιθαγένειας περιλαμβάνεται και ο λόγος δημόσιας η εθνικής ασφάλειας

    oti eipe o dr koutsoukos kai o press gr

    yio8eti8ike!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση