GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιτέλους, πολιτικές αποφάσεις...

Από τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο http://www.andrianopoulos.gr/ Μέτρα τελικά πάρθηκαν. Οι Πρωθυπουργικές εξαγγελίες ήσαν γενναίες. Επι τέλους, ...

Από τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο
http://www.andrianopoulos.gr/

Μέτρα τελικά πάρθηκαν. Οι Πρωθυπουργικές εξαγγελίες ήσαν γενναίες. Επι τέλους, κάποιος πολιτικός ηγέτης αποφάσισε στην Ελλάδα να ορθώσει ανάστημα, να αψηφίσει το πολιτικό κόστος, να αγνοήσει την σταθερή τροχοπέδη των λαικιστών και να μπεί μπροστά. Επαρκούν όμως οι εξαγγελίες για την τελική και οριστική διάσωση της ελληνικής οικονομίας; Στον τομέα της μείωσης των δαπανών τα μέτρα φαίνονται χλωμά. Κι αν τηρηθούν απόλυτα ακόμα, είναι αμφίβολο αν θα αντέξουν στον χρόνο. Για να υπάρξει και ανάπτυξη, και να ξεφυγει οριστικά η χώρα από τα αδιέξοδα, χρειάζεται απελευθέρωση και απογραφειοκρατικοποίηση των αγορών. Και κάτι τέτοιο προυποθέτει ουσιαστικά μικρότερο κράτος. Οχι απλά κόψιμο νέων διορισμών και συγχωνεύσεις. Αλλά κατάργηση φορέων και διαδικασιών. Και, δυστυχώς, απολύσεις. Κι άλλα μέτρα, λοιπόν, στον ορίζοντα;
Η πραγματικότητα πάντα βέβαια συντρίβει τις χίμαιρες. Η κυβέρνηση, όπως εξ άλλου και η προηγούμενη, σε όλους τους τόνους διακήρυσσε πως θα έλυνε το ασφαλιστικό πρόβλημα δίχως αυξήσεις εισφορών και...

ορίων ηλικίας. Η λύση δηλ. θα ήταν προιόν κάποιου θαύματος. Θαύματα όμως δεν γίνονται. Η πρόταση για νέο φόρο ήταν σαφώς αύξηση εισφορών. Ασχετο αν τελικά, και σωστά, απορρίφθηκε. Και βέβαια ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε αύξηση ορίων ηλικίας. Δεν υπήρχε εξ άλλου κι άλλη λύση. Μέσα από την στάχτη των θαυμάτων αναδεικνύονται συνήθως οι ενδεδειγμένες λύσεις.
Καταδικαζε, από την άλλη μεριά, τα μέτρα σαν νεοφιλελεύθερα η Αριστερά και δεν συστρατεύεται στην απαραίτητη εθνική συναίνεση. Τι προτείνει; Αγνωστο. Θυμίζει ένα σύνθημα των επαναστατημένων φοιτητών των τελών της δεκαετίας του 1980. "Ξέρουμε τι δεν θέλουμε", έλεγαν. "Δεν ξέρουμε τι θέλουμε", συμπλήρωναν. Μάλλον ο κ. Τσίπρας προεκλογικά μας είπε. Να απορροφηθεί η ανεργία, είχε υποστηρίξει, με τον διορισμό όλων των ανέργων στο δημόσιο. Οσον αφορά τις αμοιβές τους, δεν είχε φροντίσει να το εξειδικεύσει. Αν κρίνω όμως απο την γενικότερη στάση του ΣΥΝ και του ΚΚΕ η απάντηση είναι δεδομένη. "Να τα πληρώσει η πλουτοκρατία", θα ισχυρισθούν. Πόσο μεγάλη όμως είναι η πλουτοκρατία και πόσες οι ανάγκες; Αν δημευθούν τα πάντα στην Ελλάδα είναι αμφίβολο αν συγκεντρωθούν πάνω από 10 - 15000 ευρώ κατ' άτομο!! Και μετά; Θα απευθυνθούμε στον διεθνή καπιταλισμό; Η θα μας στηρίξει μήπως ο ήδη χρεοκοπημένος Τσαβέζ; Κι’ όμως υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν τα κόμματα αυτά στα σοβαρά...
Απογοητευμένος προφανώς από την αδυναμία του να εφοδιάσει την Ελλάδα με φτηνό πετρέλαιο, όπως το είχε υποσχεθεί στον κ. Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας αφιερώθηκε σε άλλα ζητήματα. Κατ' αρχήν επέβαλε περικοπές στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στην χώρα του! Παραγωγός πετρελαίου η Βενεζουέλα έδιωξε τις ξένες εταιρίες στο όνομα της εθνικής διαχείρισης. Και ...ξέμεινε από ενέργεια. Παράλληλα αποκαλύφθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες (δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου) πως η συντριπτική πλειοψηφία των πλοίων που συλλαμβάνονται με φορτίο επικίνδυνα ναρκωτικά, έχει λιμάνια προέλευσης από την Βενεζουέλα. Καθόλου καλές ειδήσεις για τον παράδεισο αυτό του αντιδυτικισμού στην Λατινική Αμερική.
Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος Τσαβέζ βγήκε στην τηλεόραση κι’ αποκάλυψε πως ο σεισμός στην Αιτή προκλήθηκε από την δοκιμή ενός καινούργιου ...όπλου του αμερικανικού ναυτικού(!) Οπως λεει κι ο φανατικός μουσουλμάνος πρωην Πρόεδρος της Μαλαισίας Μαχατίρ Μοχάμεντ "αφού μπόρεσαν να φτιάξουν το "Αβατάρ", μπορούν να κάνουν τα πάντα". Αυτός πάλι υποστηρίζει πως οι δίδυμοι πύργοι δεν ήταν παρά ένα καλοστημένο αμερικάνικο σόου. Εξηγείται έτσι κι ένα άλλο σύγχρονο μυστήριο. ΟΙ αμερικάνοι τελικά εμπόδισαν να στείλει ο Τσαβέζ φτηνό πετρέλαιο στον κ. Τσίπρα και στην Ελλάδα. Δεν έχει σημασία το πως. Αυτό θα το ανακαλύψει η ιστορία. Οπως από εκεί θα μάθουμε και την ευθύνη των αμερικάνων για τα τεράστια χρεη της Ελλάδας. Εξ άλλου, στο Μπέρκλευ τηε Καλιφόρνιας δεν είχε διδάξει ο Πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου πριν προτρέψει τον "Τσοβόλα να τα δώσει όλα"; Και να εθίσει έτσι τους έλληνες στην υπερκατανάλωση και στα έξοδα δίχως λογαριασμό;

23 σχόλια

  1. Κύριε Γιώργο Παπανδρέου, και Κύριε Αντώνη Σαμαρά, εάν ο πρώτος από εσάς θέλει να είναι Πρωθυπουργός αυτής της πολύπαθης από την αρχαιότητα χώρας που λέγετε Ελλάς και να είναι σε θέση να της προσφέρει κάτι καλό, και ο δεύτερος από εσάς σημερινός αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μελλοντικός Πρωθυπουργός καλώς εχόντων των πραγμάτων αν δεν του σκάψουν τον λάκκο του μέσα από την Νέα Δημοκρατία. ΤΟΛΜΗΣΤΕ!
    Και με την διαδικασία του κατεπείγοντος φέρετε Νόμο στην Βουλή που να λέει ένα και μόνο πράγμα.
    Οποιοσδήποτε και οποτεδήποτε κλείνει ή εμποδίζει την διέλευση οχημάτων και φυσικών προσώπων εντός των μεγάλων Εθνικών Οδών – Αρτηριών της Ελλάδας, πχ. Αθήνα Θεσσαλονίκη, Αθήνα Πάτρα, Πάτρα Καλαμάτα, Χανιά Σητεία, Θεσσαλονίκη Ιωάννινα-Αλεξανδρούπολη κλπ, προς και από τα Τελωνεία της Ελλάδας και εξόδους προς άλλες Χώρες, τους κεντρικούς Δρόμους που οδηγούν σε πρωτεύουσες Νομών ανά την Επικράτεια, δύο ανά περίπτωση όπου είναι δυνατόν, τις Κεντρικές Οδούς των Πόλεων της Ελλάδος, Πρωτεύουσα Χώρας και Πρωτεύουσες Νομών, καθώς και Πλήθος Λιμανιών που θα επιλέξουν οι σύμβουλοι σας, ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΤΕΙ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ- ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ.
    Στο όνομα της Πατρίδας μας Ελλάδας ΤΟΛΜΗΣΤΕ.
    Δεν επιτρέπετε αυτοί που με την Επαναστατική Γυμναστική ανάγκασαν την GENERAL MOTORS να πάρει το εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων από την Ελλάδα και να το πάει αλλού, να ορίζουν πως θα κινηθεί η Εθνική Οικονομία της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλα 'ντ αλλα της Παρασκευης το Γαλα, Κυριε η αναρτηση σας μοιαζει με το Παραμυθι "Τα τρια γουρουνακια"
    Λες και περιμεναμε απο σας να εχετε αντιθετη γνωμη,ας τα βλεπουν αυτα οσοι χαζοι ψηφιζουν απο την δικτατορια και μετα.
    Για να εχουμε ατομα που οταν ηταν υπουργοι εκαναν μοκο και ψηφιζαν οτι ηθελε ο αφεντης τους,να ερχονται τωρα να επιβραβευουν την γενικη αποτυχια της Ταχα μου δημοκρατιας.
    Σοσιαληστες,συνδικαληστες,την νδ δεν την εχουμε με επωνυμο αυτοι ειναι ληστες σκετοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς δεν υπάρχουν Έλληνες ικανοί να συμβουλεύσουν τον Γιώργο πώς να κυβερνά.

    Να και μια προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου που υλοποιείται:

    Ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, αναλαμβάνει τον συντονισμό της Επιτροπής για τον Εκσυγχρονισμό της Λειτουργίας της Κυβέρνησης, η οποία θα επικουρείται από τους ακόλουθους διεθνείς εμπειρογνώμονες:

    - Kevin Featherstone, Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών στην Έδρα Ελευθέριος Βενιζέλος και Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE

    - Richard Parker, Λέκτορας Δημόσιας Πολιτικής, Σχόλη Διακυβέρνησης, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

    - Roger Wilkins, Γενικός Γραμματέας της Γενικής Εισαγγελίας της Κυβέρνησης της Αυστραλίας, Ειδικός Σύμβουλος του Αυστραλού Πρωθυπουργού, Kevin Rudd.

    - Leif Pagrotsky, Βουλευτής, πρώην Υπουργός Βιομηχανίας & Εμπορίου, Σουηδία.

    - Jeoff Mulgan, τ. Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Γραφείου Πρωθυπουργού, Ηνωμένο Βασίλειο.

    Οι προτάσεις που θα επεξεργαστεί η Επιτροπή θα αφορούν:

    1. στη δομική αναμόρφωση των υπηρεσιών του Γραφείου του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης,
    2. στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία της Κυβέρνησης,
    3. στην αλλαγή της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, και παράλληλα την εμπέδωση της διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης,
    4. στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των κυβερνητικών οργάνων,
    5. στην εισαγωγή ενός μεταβατικού μοντέλου στη διαδοχή των Κυβερνήσεων,
    6. στην κατάρτιση κώδικα δεοντολογίας Υπουργικού Συμβουλίου,
    7. στην αλλαγή κανονισμού του Υπουργικού Συμβουλίου,
    8. στην αξιολόγηση και θεσμοθέτηση των διαδικασιών επιλογής στελεχών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης.

    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ :
    xεσε μέσα πολυχρόνη... ή
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ..ΝΤΑΛΑΡΑ
    ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΟΙ
    τωρα
    ΗΛΙΘΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ==Καλή αντάμωση, κ. Παπανδρέου, στα πεζοδρόμια.==
    =Αλλάξαμε τον καπετάνιο, αλλά βουλιάζουμε
    Άλλα υποσχεθήκατε, άλλα πράττετε. Από τον Παπανδρέου… στον Ανδριανόπουλο με τέσσερις μήνες καθυστέρηση. Μας βουλιάζουν οι ερασιτέχνες. Άφησαν τους κερδοσκόπους να μας κλέψουν και τώρα μας σπρώχνουν πιο βαθειά στην ύφεση.

    Γράφει ο Ενδελεχής
    Εκτός κι αν όλα έγιναν από το Μαξίμου… βάσει σχεδίου. Έστησαν το αποπνικτικό σκηνικό, με κάποιο κόστος βεβαίως για τον δημόσιο κορβανά, για να τρομοκρατήσουν την κοινωνία και να μπορέσουν με το μικρότερο πολιτικό κόστος να επιβάλουν τα μέτρα. Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση αξιοποίησε το κλίμα των τελευταίων εβδομάδων. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο Παπανδρέου ανακοίνωσε τα πρώτα μέτρα την παραμονή της έγκρισης του ΠΣΑ από την Κομισιόν.

    Γράφουμε τα πρώτα μέτρα γιατί με ποια αξιοπιστία μπορεί η κυβέρνηση να μας διαβεβαιώσει περί του αντιθέτου. Ποιος μπορεί να μας πείσει ότι δεν θα συνεχίσουν να πιέζουν την ελληνική οικονομία οι κερδοσκόποι, ζητώντας αυτοί και οι… αόρατες αγορές δεύτερο και τρίτο πακέτο επώδυνων μέτρων;

    Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση μεταθέτει όλα τα κερδοσκοπικά παιχνίδια (και τα χάλια της οικονομίας μας) στους ώμους των μισθωτών και των συνταξιούχων. Καμία πρωτοβουλία για την αναδιοργάνωση της αγοράς. Κανένα αναπτυξιακό σχέδιο. Καμία πρόταση στους Ευρωπαίους για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική αλληλεγγύης στις αδύναμες χώρες και αντιμετώπισης των κερδοσκόπων.

    Το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης Παπανδρέου περιορίζεται στην μείωση της κατανάλωσης και στην προτροπή στα ταμεία πουλήστε όσο όσο την περιουσία σας.

    Όλα αυτά μετά από τέσσερις μήνες ερασιτεχνισμών, παλινωδιών, παιδαριωδών λαθών. Διώξανε λεφτά από τις τράπεζες, ακόμα φτιάχνουν το φορολογικό, ψάχνουν την πολιτική τους στο ασφαλιστικό και με διάφορες άστοχες δηλώσεις (Παπακωνσταντίνου περί κινέζων και Παπανικολάου για νέο δανεισμό) επέτρεψαν στους κερδοσκόπους να κάνουν πάρτι στα ομόλογα και στις μετοχές.
    03-02-2010

    http://www.fmvoice.gr/#2!2!9188

    ==Καλή αντάμωση, κ. Παπανδρέου, στα πεζοδρόμια.==

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο διάγγελμά του είπε ο πρωθυπουργός «δεν έχουμε περιθώρια ως έθνος, ως λαός, να αντέξουμε παρατεταμένα μπλόκα, απεργίες και στάσεις».
    Ρωτάμε, όμως: έχουμε περιθώρια να πληρώνουμε αυξημένα διόδια χωρίς αντίκρυσμα, στους εργολάβους της διαπλοκής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέχρι στιγμής:

    Μόνο φοροεισπρακτικά μέτρα με σκοπό την πρόσκαιρη ταμειακή διεκόλυνση των δημοσίων ταμείων.


    Μέτρα για τη διαφθορά: ΜΗΔΕΝ
    Μέτρα για ανάπτυξη: ΜΗΔΕΝ (Μάλλον αρνητικά θα έλεγα γιατί τα πόθεν έσχες και τα τεκμήρια σκοτώνουν την αγορά, ο δε λογιστικός προσδιορισμός των εισοδημάτων θα αφανίσει τους ελ. επαγγελματίες)


    Δεν πάμε καλά. Η αγορά θα εξαντληθεί, ο κόσμος θα έχει αφήσει και τα παντελόνια του στην εφορία και έπειτα θα έρθουν τα χειρότερα.

    Κύριε ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Αφού τολμήσατε να ξετινάξετε μισθωτούς και συνταξιούχους, ΤΟΛΜΗΣΤΕ επιτέλους να κάνετε και διαρθρωτικές θεσμικές αλλαγές που θα αποτρέπουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ την διαφθορά.

    Eφαρμογή σκληρών κυρώσεων για διεφθαρμένους πολιτικούς, εφοριακούς, δικαστές, γιατρούς κλπ:
    - Απόλυση
    - Διαπόμπευση
    - Φυλάκιση
    - Κατάσχεση περιουσίας

    Όλα τα άλλα είναι παπαριές. Αν δεν μπορείτε τότε παραιτηθείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ω μεγάλε στοχαστή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θέλω να μάθω -σε εποχή οικονομικής κρίσης- ποιοί υπουργοί άλλαξαν όλη την επίπλωση του υπουργικού γραφείου τους και αν άλλαξαν τα έπιπλα στο πρωθυπουργικό γραφείο.
    Αν υπάρχει κάποιος να το ξέρει παρακαλώ να το δημοσιοποιήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οταν σε παινεύει ανθρωπος νεοφιλελεύθερων αποψεων όπως ο συντάκτης του παραπάνω κειμένου πρέπει αμέσως να ψάχνεις τίς τσεπες σου.Ετσι και εδω βλεπουμε τίτλο επιτέλους πάρθηκαν σωστά μέτρα.χαμογελάς και το ευχαριστιέσαι(το τυράκι) αμέσως μετά διερωτάται ο συντάκτης .είναι αρκετά? και απαντά :οχι χρειάζονται και νεα πιο σκληρα ,πιο επωδυνα.ηδη θα επρεπε να εχεις καταλάβει ποσο λάθος εχεις κάνει.εχεις κανει λάθος ομως ή αυτο ειχες στο μυαλό σου αλλα δεν το΄΄ελεγες?το παρελθόν μάλλον για το δεύτερο συνηγορεί.ο ανθρωπος που σε παινεύει και σου υποδεικνυει νεα μέτρα κάποτε εκλέχτηκε βουλευτής σου και το πλήρωσες αρκετα .αν τον ακούσεις θα συμβεί το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλώς τ' αρχίδια μας τα δυό!!!

    Ο κύριος Ανδριανόπουλος ξαναχτυπά!!!

    Με το νέο του καταπληκτικό άρθρο υμνεί το ασύλληπτο σοσιαλιστικό έργο της κυβέρνησης του γιωργάκη, κατηγορεί τον Τσίπρα, τα χώνει στον Τσάβεζ...

    Θεωρεί όμως ότι τα μέτρα του γιωργάκη είναι πολύ αδύναμα και μάλλον πρέπει η κυβέρνηση να ξεσκίσει εντελώς τους μεροκαματιάρηδες και τους μισθούς τους για να ανέβει η οικονομία των τραπεζών και του χρηματιστηρίου...

    Απίστευτης σύλληψης σχόλια, ευφυείς αναλύσεις από ένα μέτρ του είδους...

    Τί λέει για τους αριστερούς?
    "Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν τα κόμματα αυτά στα σοβαρά..."

    Για πες μας ρε ξεφτίλα, εσένα υπάρχει κανένας που να σε παίρνει ακόμα στα σοβαρά???

    Το πασόκ και τη νδ που πιστά υπηρέτησες σαν αυθεντικός γυμνοσάλιαγκας και που διέλυσαν τη χώρα μας και την οικονομία της, θα πρέπει να τα θεωρούμε πολύ σοβαρά και υπεύθυνα κόμματα?

    Ρε δεν πας να γαμηθείς παλιοραμολιμέντο?
    Τελειωμένε πολιτικάντη, παράτα τα blogs και τα άρθρα.
    Δεν έχεις να μας πεις τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσύ ρε ξύπνιε "ανώνυμε" (βεβαίως) των 2.20 πμ τι ακριβώς έχεις να πείς? Κρύβοντας την ασημαντότητά σου και τα κόμπλεξ σου κάτω από την ανωνυμία ανοίγεις τον βόθρο - στόμα σου καιξερνάς όσα συμπλεγματικά είχες συσσωρεύσει. Ρε κάθαρμα,αν αντί να τον βρίζετε κάνατε όσα σας έλεγε τόσα χρόνια ο Ανδριανόπουλος τώρα δεν θα είχαμε κανενα πρόβλημα. Αλλά εσείς θέλατε παροχές, παροχές και τζάμπα μάσες. Δίχως πραγματικά να δουλεύετε και δίχως να παράγετε τίποτα. Τώρα πληρώστε. Μόνο που δυστυχώς μαζί σας θα πληρώσουμε κι εμείς οι υπόλοιποι που πάντα τα λέγαμε. Εσεις θέλατε τις τζάμπα μάσες με δανεικά στο διηνεκές. Αυτά δυστυχώς δεν γίνονται αδέρφια, παρά μόνο στα παραμύθια που αραδιάζουν οι Παναγιωτακόπουλοι και οι διάφοροι Τσιπρες στις κομματικές τους συναθροίσεις. Αφήστε λοιπόν τις βρισιές και ξυπνήστε ρεεεε...

    liberal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ!
    Ε, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΓΑΘΑΡΧΙΔΟΣ4 Φεβ 2010, 8:16:00 π.μ.

    Δε διαβασα το αρθρο σου
    γιατι δεν με ενδιαφερει ουτε ΜΙΑ σου λεξη
    εισαι καμμενο χαρτι
    με μαυρο παρελθον
    αλλα
    θα σε παρακαλουσα σε επομενες αναρτησεις σου
    ΝΑ ΜΗΝ ΕΒΑΖΕΣ την φωτογραφια σου
    -οταν εισουν φοιτητης ισως;...-
    γιατι δεν μπορω να σε βλεπω,
    εστω και στιγμιαια
    μου κανει ΚΑΚΟ η μαπα σου
    εστω και ζωγραφιστη

    Ευχαριστω
    ενας Ευρωπεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δημοτικές εκλογές εν όψει... Πρέπει να κάνει κι αυτός αισθητή την παρουσία του μπας και του αναθέσει κάποιο κόμμα το δημαρχηλίκι... Γλύψε από δω κι από κει ελπίζει κάτι να καταφέρει. Το μεγαλύτερο λάθος του ΠΑΣΟΚ ήταν που τους "περιέθαλψε" αυτόν και τον Ανδρουλάκη. ΄Αχρηστοι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οπως κατάλαβες κύριε Ανδριανόπουλε, η υποδοχή δεν είναι και για να πανηγυρίζεις.
    Αυτά που θέλουν να σου πουν στην τελική είναι, αυτά που λες τώρα γιατί δεν τα εφάρμοζες ως πολιτικός.
    Ασε το λοιπόν και μην το ζορίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΥΡΙΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ,
    Ειμαι δημοσιος υπάλληλος πτυχιουχος διοριστηκα με ΑΣΕΠ και συμφωνω αν ειναι για το καλό της πατρίδας μου να απολυθώ. Μετά απο αυτη τη "λυση" τι θα αλλάξει?
    Θα βρω δουλειά σε μια ιδιωτική επιχείρηση εργολάβο του Δημοσίου που θα κάνει την ιδια δουλειά με αυτη που εκανα πριν ως Δημόσιος υπάλληλος. Ο εργοδότης μου θα παίρνει τα ίδια και περισσότερα λεφτά από κρατικα κονδύλια αλλά θα τα κρατάει για τα μέλη του Δ.Σ. και θα μου δίνει πολύ λιγότερα.

    Δηλαδή και δεν θα μειωθει η "σπαταλη" και απλα θα γινει το γνωστό: οι πλουσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοι φτωχότεροι.
    Αν υπήρχε ενας σκληρός αλλά δικαιος ιδιωτικός τομέας που σε ανταμοίβει για τον ιδρώτα και το αιμα που δινεις στην εργασία σου δεν θα ειχα "καταντήσει" ποτέ Δημόσιος Υπάλληλος.
    Επίσης αν δημιουργηθει ποτε αυτο στην Ελλάδα θα παραιτηθω από το Δημόσιο δεν θα χρειαστει καν να με απολύσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΑ ΕΠΤΑ ΠΟΥ Δ Ε Ν ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ:
    1. ΠΛΟΥΤΟ ΧΩΡΙΣ ΜΟΧΘΟ
    2. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΕΣ
    3. ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ
    4. ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
    5. ΕΜΠΟΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΗΘΟΣ
    6. ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑ
    7. ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΘΥΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΑ ΕΠΤΑ ΠΟΥ Δ Ε Ν ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ:
    1. ΠΛΟΥΤΟ ΧΩΡΙΣ ΜΟΧΘΟ
    2. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΕΣ
    3. ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ
    4. ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
    5. ΕΜΠΟΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΗΘΟΣ
    6. ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑ
    7. ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΘΥΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΑ ΕΠΤΑ ΠΟΥ Δ Ε Ν ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ:
    1. ΠΛΟΥΤΟ ΧΩΡΙΣ ΜΟΧΘΟ
    2. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΕΣ
    3. ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ
    4. ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
    5. ΕΜΠΟΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΗΘΟΣ
    6. ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑ
    7. ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΘΥΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο κύριος Ανδριανόπουλος για μια ακόμη φορά κρύβει την αλήθεια.
    Σημείο πρώτο: Ποιος έχει την ευθύνη για την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος; Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν 30 και 40 χρόνια για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή σύνταξη ή οι κυβερνήσεις –που και αυτός συμμετείχε – που καταλήστευαν τα τεράστια αποθεματικά τους όταν η αναλογία εργαζομένων προς συνταξιούχους ήταν 4 και 5 προς 1;
    Οι εργαζόμενοι της δεκαετίας του 60 και του 70 που ψάχνοντας για μια οποιαδήποτε δουλειά υποχρεώνονταν σε ανασφάλιστη εργασία (όπως σήμερα οι μετανάστες) ή οι εργοδότες που πλούτιζαν με την εισφοροδιαφυγή;
    Σημείο δεύτερο: Από το 1975 επιβάλλονται συνέχεια πολιτικές λιτότητας. Έχει ρωτήσει ο Ανδριανόπουλος την κάθε οικογένεια της δεκαετίας του 60 και του 70 πως έζησε σε τριάρι με πέντε άτομα μέσα; Και την οικογένεια στο χωριό που ζούσε σε σπίτια με ανοιχτές τις σάπιες πόρτες; Και γιατί θέλουν να μας ξαναφέρουν με τις πολιτικές τους στην ίδια και χειρότερη κατάσταση;
    Σημείο τρίτο: Γιατί οι κυβερνήσεις του συνετού κατά εσάς και κατά το Μητσοτακέικο Σημίτη άφησαν τις Τράπεζες να ξεσαλώσουν ανεξέλεγκτες και να δίνουν την εντύπωση ότι ο παράδεισος αγοράζεται με δανεικά;
    Σημείο τέταρτο: Δεν έχετε καταλάβει ακόμα τίποτα ή κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. Η κρίση στην αμερικάνικη οικονομία και η φτώχεια που έχει πέσει στον αμερικάνικο λαό είναι δέκα φορές χειρότερη από την κατάσταση στην Βενεζουέλα του Τσάβεζ. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα σπίτια στην αμερικάνικη ύπαιθρο δίνονται σχεδόν τσάμπα, και δεν τα παίρνει κανείς γιατί εκεί είναι που δεν υπάρχει σάλιο. Και το γνωρίζετε καλά αλλά η επιθυμία σας να κάνετε μαύρη προπαγάνδα δεν σας αφήνει να το παραδεχτείτε.
    Σημείο πέμπτο: Το μεγάλο πλιάτσικο που έγινε τις δύο τελευταίες δεκαετίες σε βάρος της δημόσιας περιουσίας το έχετε υπολογίσει κύριε Ανδριανόπουλε στο δημοσιονομικό έλλειμμα; Το ξεπούλημα των κρατικών τραπεζών του ΟΤΕ της Ολυμπιακής, το ξεπούλημα της δημόσιας γης στο Μαρούσι στο Βοτανικό και αλλού, το φαγοπότι που έγινε με τους Ολυμπιακούς αγώνες τα υπολογίσατε κύριε Ανδριανόπουλε;

    Ε όχι κύριε Ανδριανόπουλε κύριε Παπανδρέου κύριε Σαμαρά και κύριε Καρατζαφέρη. Εσείς συναινείτε να πεινάσω αλλά εγώ δεν συναινώ. Και θα σας πάρει ο διάολος και θα σας σηκώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙ ΛΕΣ ΕΣΥ Ο ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ (8.16 ΚΑΙ 8.25), Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΗΧΗΣΗ. ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ WALL STREET JOURNAL ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ FINANCIAL TIMES. ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΛΟΙΠΌΝ ΑΝΑΓΚΗ ΧΑΧΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΘΕΙ. ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΓΙΣ ΜΗΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ WOODROW WILSON ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΑΝ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΥΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ. ΑΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΑ "ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΝΩ ΑΓΟΥΛΙΝΙΤΣΑΣ" ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ STAR, ΤΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΛΑ, ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΟΣΑ ΛΕΣ. ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΔΕΠΕΠ). ΑΝΤΕ, ΛΟΙΠΟΝ ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ, ΚΙ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΩς ΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΣΑΝ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΤΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ. ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΛΟ ΑΠΟΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥς ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥΣ. ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. ΟΥΤΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΤΕ ΛΟΙΠΌΝ, ΠΑΝΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΣΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΤΕ...

    ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πανέξυπνε liberal, αν τα λεγόμενα σου δεν ήταν αστεία...θα εκνευριζόμουν!
    Εσύ, που - σε αντίθεση με εμένα τον δειλό- γράφεις επώνυμα (επειδή έβαλες ένα παρατσούκλι...) καλό θα είναι πριν απευθυνθείς προσωπικά σε κάποιον, να ξέρεις 2-3 πράγματα για αυτόν. Και εγώ θα μπορούσα πολύ εύκολα να σε κατηγορήσω ως κομπλεξικό, κάθαρμα, λαμόγιο ή οτιδήποτε άλλο, αλλά δεν το κάνω γιατί απλά δεν σε ξέρω... Απ' τα λόγια σου όμως εύκολα μπορώ να συμπεράνω ότι είσαι ένας φαιδρός άνθρωπος, με πολιτική σκέψη οχτάχρονου!
    Άτομα σαν και σένα κοροιδεύει ο ανδριανόπουλος και ο κάθε πολιτικάντης τόσα χρόνια... όταν είναι στην εξουσία κάνουν την πάπια μπροστά στα χρόνια προβλήματα και όταν ο λαός τους στέλνει σπίτι τους, τότε αρχίζουν τις βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις.

    ΥΓ: Να σου υπενθυμίσω ότι τις παροχές και τις τζάμπα μάσες δεν τις απόλαυσαν ποτέ οι ψηφοφόροι των εκτός εξουσίας κομμάτων, κυρίως των αριστερών. Ήταν αποκλειστικό προνόμιο κάποιων πρασινων και μπλε!
    Κάποιων και όχι όλων φυσικά!

    Να είσαι καλά να μας βρίζεις, εσύ ο σοφός και δίκαιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση