GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Γερμανοί ξανάρχονται...

Aπό τον Γιώργο Σαρρή http://giorgossarris.blogspot.com/ "Σίγουρα η Ελλάδα, όπως και οι άλλες χώρες, πρέπει να αντιμετωπίσει με υπευθυνό...

Aπό τον Γιώργο Σαρρή
http://giorgossarris.blogspot.com/

"Σίγουρα η Ελλάδα, όπως και οι άλλες χώρες, πρέπει να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα τα δημοσιονομικά της μεγέθη. Όμως η Γερμανία, όπως και οι άλλες πλεονασματικές χώρες, χρειάζεται επίσης να δεχθούν πως αποτελούν μέρος του προβλήματος". Financial Times
«Το πρόβλημα της ευρωζώνης είναι η Γερμανία! Οι αδύναμες ή περιφερειακές χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία, χρειάζονται έναν πρόθυμο εταίρο, για την αγορά των εξαγωγικών προϊόντων τους. Αυτός είναι η Γερμανία» Ian Campbell (Reuters )
Πληθαίνουν διαρκώς τελευταία οι φωνές που βλέπουν στην Γερμανία τον κύριο ίσως υπεύθυνο για την κακή δημοσιονομική κατάσταση των υπολοίπων της Ευρωζώνης. Είναι μάλλον καθαρό πως...

η Γερμανία εφαρμόζοντας τη πολιτική της συμπίεσης των μισθών στο εσωτερικό της(dumping), έσπρωξε την ανταγωνιστικότητά της σε επίπεδο τέτοιο, που να πιέσει αφόρητα τις υπόλοιπες οικονομίες της Ευρωζώνης. Σε συνδυασμό δε με την αποβιομηχάνιση, που έφερε και η παγκοσμιοποίηση (και στην Ελλάδα) και το κοινό νόμισμα που αφαιρούσε από τους "εταίρους"-ανταγωνιστές το όπλο της υποτίμησης νομίσματος, δίκαια τώρα κάποιοι βλέπουν στην άλλη άκρη του Γερμανικού πλεονάσματος το έλλειμμα των χωρών του Νότου και όχι μόνον.
«Η Γερμανία δεν μπορεί να συνεχίσει το ντάμπινγκ στους μισθούς, γιατί θα διαλύσει την ΟΝΕ». Δεν τα λέω εγώ. Τα λέει ο κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος Χάινερ Φλάσμπεκ αλλά και η εγκυρη De Zeit στο πρόσφατο φύλλο που ασχολείται με την ελληνική οικονομία. Η Γερμανία αγνόησε τον κανόνα που προβλέπεται και από τη συνθήκη του Μάαστριχτ, που θέλει τους μισθούς να αυξάνονται κατά το 2% του πληθωρισμού συν το ποσοστό αύξησης επιχειρηματικότητας ανά χώρα. Και αυτό εν γνώσει της οτι θα προκαλούσε προβλήματα στις αδύναμες από πλευράς ανταγωνιστικότητας οικονομίες, και φυσικά θα δημιουργούσε επί πλέον εξαρτήσεις από τις τράπεζες ολόκληρων οικονομιών και λαών.
Από την άλλη πλευρά βέβαια, η Γερμανία λειτουργούσε και ως ο κύριος δανειστής, έτσι ώστε οι "πελάτες" της να διαθέτουν ρευστό για να πληρώνουν τις Γερμανικές επιχειρήσεις. Απο την πολιτική αυτή δε ενώ οι Γερμανοί βιομήχανοι και τραπεζίτες έκαναν χρυσές δουλειές, οι εργαζόμενοι που πήραν ελάχιστες αυξήσεις έχουν κάθε λόγο να γκρινιάζουν, αφού η ισχυρή Γερμανική οικονομία δεν επισκέφθηκε παρά ελάχιστα την τσέπη τους. Έφθασε λοιπόν το σημείο, που η Γερμανία θα έπρεπε να διορθώσει την ανισορροπία με μέτρα πρακτικής υποστήριξης προς τις οικονομίες που έβλαψε με την ως τώρα πολιτική της.
Οχι βέβαια για λόγους δικαιοσύνης η τύψεων αλλά για λόγους καλής λειτουργίας της ΕΕ και του κοινού νομίσματος, που κατά κύριο λόγο ωφελεί τους ηγεμονεύοντες Γερμανούς. Παρ'όλα αυτά "διστάζει" να το κάνει, ενώ είναι αναγκασμένη εν μέσω κρίσης να κοιτάζει με το ένα μάτι και προς στο εσωτερικό της.
Τη στιγμή που πρέπει να βγάλει τα κάστανα -που η ίδια έβαλε- απο τη φωτιά βάζοντας το χέρι στην τσέπη, το γεγονός οτι οι Γερμανοί ειναι τα τελευταία χρόνια αποταμιευτές και όχι καταναλωτές(η ιδ. κατανάλωση απο το 2006 είχε ρυθμό αύξησης ετήσια 1,4% σε σχέση με το 5,4% των ΗΠΑ!) δυσκολεύει το εγχείρημα. Έτσι η λύση του Ευρωομολόγου (κόψιμο χρήματος δηλαδή όπως και στις ΗΠΑ), που όλο και περισσότεροι δέχονται και ζητούν, μένει στην αίθουσα αναμονής!
Το ερώτημα βέβαια αν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα, είναι γι'αυτούς που ασχολούνται σοβαρά με τα πράγματα τουλάχιστον αστείο. Η Γερμανία που έχει δανείσει 2,2 τρις(!) σε χώρες της ΕΕ (237 σε Ισπανία, 202 σε Ιταλία κλπ.) δεν θα πολυσκεφτεί φυσικά τα 20 δις της Ελλάδας ρισκάροντας σοβαρούς τριγμούς η και σεισμούς στην Ευρώπη. Σαν αφεντικό που είναι ξέρει το συμφέρον της. Που το πάει λοιπόν;
Το μυαλό μου δεν μπορεί παρά να πάει στα ανταλλάγματα. Μια πρακτική που δεν βλέπει μόνο προς στην Ελλάδα, αλλά και προς τους άλλους αδύναμους κρίκους. Δυστυχώς η Γερμανία έχει μπεί και πάλι σε επικίνδυνους πειρασμούς. Και αντί να δεί την ΕΕ σαν ένα συνεταιρισμό ισοτίμων κρατών όπως όλοι ισχυριζόντουσαν αρχικά( όχι για λόγους ρομαντικούς ξαναλέω αλλά λειτουργικότητας), προσπαθεί να επιβάλει ένα status επικυριαρχίας και υποδούλωσης σε όποιον μπορεί, ρισκάροντας για την ώρα το όποιο χαοτικό αποτέλεσμα, και φυσικά αδιαφορώντας φασιστικά για το τι συνέπειες θα έχει αυτό στους λαούς χωρών που θα υποστούν τις συνέπειες.
"Poor Greece..." φώναζε προχθές ο Άγγλος Nigel Farage στο Ευρωκοινοβούλιο."Ενας Θεός ξέρει τι θα πάθεις.."! Και μπορεί τα κίνητρα του να ήταν καθαρά δημαγωγικά, αλλά είχε απόλυτο δίκιο. Μαζί του κι ο τέως "κόκκινος Ντάνυ", που διαμαρτυρόταν έντονα( κι ήταν πραγματικά καλός ο π...)για τη μή εγγύηση των συνόρων μας που μας στοιχίζει το μεγαλύτερο ποσοστό στρατιωτικών δαπανών στην Ενωση!
Η Γερμανία αντί να κουνάει το μαστίγιο από πάνω μας και να απαιτεί αιματηρά μέτρα για αποπληρωμή χρεών, θά έπρεπε να ασχοληθεί με σκέψεις αναγκαίες για την αύξηση του Ελληνικού ΑΕΠ. Με την Άμυνά μας δηλαδή που είναι μια μόνιμη πληγή για την Ελλάδα. Με τον περιορισμό του άνευ όρων ανταγωνισμού που επιβάλουν οι Γερμανικές επιχειρήσεις( και με μίζες και με εκβιασμους-βλέπε SIEMENS κλπ) σε βάρος των ελληνικών. Mε την κατεύθυνση των Γερμανών προς την Ελλάδα για τουρισμό, αλλά και με πολλούς άλλους τρόπους που υπάρχουν και τους ξέρουν όλοι καλύτερα από εμένα. Όμως φαίνεται να προτιμάει έναν άλλο τρόπο που οδηγεί σε άλλες σκέψεις και πρακτικές παλιές, απαράδεκτες και επικίνδυνες. Φαίνεται για άλλη μια φορά πως ο ιμπεριαλισμός επανέρχεται δριμύτερος, αυτογοητευόμενος και πιό σκληρός από άλλοτε. Η κρίση που θα μπορούσε να την δεί κάποιος (δεν μιλάω για μένα) και σαν ένα τρόπο αναδιάρθρωσης, και ίσως σαν ευκαιρία να δεί ίσως ο καπιταλισμός τα λάθη του, μετατρέπεται ανοιχτά σε ένα νέο Παγκόσμιο οικονομικό αυτή τη φορά πόλεμο. Και για άλλη μια φορά στην πρώτη γραμμή των πρωταγωνιστών, και σίγουρα παρά τη θέληση του λαού της, βρίσκεται... ποιός άλλος; Η Γερμανία!

20 σχόλια

  1. ti leei o dr Koutsoukos>

    giati den gonontai allages?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΑ ΠΡΗΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΟΥΣ..

    ΝΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΟΥΣ:


    ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ALPHA BANK ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ KAI ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΊΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ALPHA BANK.ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΙΔΙΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ. ΑΡΧΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ALPHA BANK.
NA TA ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ:

    
1. D-MAN 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 23ο ΧΛΜ ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 211-7454955, 211-7304205

    
2. EFS 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2, Ν. ΙΩΝΙΑ ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ:210-9547130

    
ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK KAI ΣΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. Ο Γιώργος και το επιτελείο του δεν είχαν κανένα απολύτως σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και πορεύονται στα τυφλά, άρα είναι επικίνδυνοι. Το μόνο που κάνουν εδώ και 4 μήνες με την ακατάσχετη και ανεύθυνη πολυλογία τους είναι να τρομοκρατούν τον κόσμο.

    2. Έτσι, μια δύσκολη κατάσταση, την μετέτρεψαν με την ανικανότητά τους, σε εφιαλτική. Η δραματική συρρίκνωση του ΑΕΠ και η αύξηση του κόστους δανεισμού, είναι δικό τους έργο. Η κυβέρνηση Καραμανλή, εν μέσω κρίσης και το 2008 μέχρι και την άνοιξη του 2009,διατήρησε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

    3. Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον, εξασθενεί η δυνατότητα της χώρας να υπερασπίζεται βασικά της δικαιώματα.

    4 Ο ΓΑΠ, με αντάλλαγμα την στήριξη που του παρέχουν, θα κλείσει «ενοχλητικές εκκρεμότητες». Ήδη ανακοινώθηκε ότι καταφτάνει ο κ.Νίμιτς, (προφανώς όχι για καλό), την άνοιξη συζητείται το ενδεχόμενο να δοθεί στα Σκοπιανούς ημερομηνία ενταξιακών διαπραγματεύσεων, με την Τουρκία διολισθαίνουμε σε διμερείς, εφ’ όλης της ύλης, διαπραγματεύσεις, ενώ το νομοσχέδιο για τους μετανάστες είναι καθ’ οδόν προς τη Βουλή.

    5. Και ένα εφιαλτικό ερώτημα: Μήπως ο ΓΑΠ, μετατρέποντας την Ελλάδα στον πιο αδύναμο κρίκο της Ε.Ε. εξυπηρετεί εκείνους που θέλουν μια αποδυναμωμένη Ευρώπη και ένα υποτιμημένο Ευρώ; Λέω μήπως;

    Ας βρεθεί κάποιος να τον μαζέψει και να του επισημάνει τη βαρύτητα που έχουν τα λεγόμενα του. Δεν απευθύνεται σε παρέα φίλων του για να λέει ότι «μας αφαιρείται ένα κομμάτι εθνικής κυριαρχίας.»

    Ούτε πρωθυπουργός …μπανανίας κάνει τέτοιες δηλώσεις;

    Εκτός και αν προετοιμάζει το έδαφος για επονείδιστες συμφωνίες, που έχει αποδεχτεί στο παρασκήνιο

    Με ανησυχεί αυτή η επαναλαμβανόμενη αναφορά του σε θέματα κυριαρχίας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ
    ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΟΔΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΤΟ ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ 98.9 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

    ΣΥΝΟΧΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ
    ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ" .
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΤΙΣ

    ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ!!

    ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ
    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΝΕΠΑΡΟΥΝ
    ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΝΑ

    ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΑ.
    ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ . ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ .
    ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ...
    ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
    ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ.
    ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου ειναι αντιπαθης ο αλογοθκουφηθ, αλλα ειπαμε ο χειροτερος της Ν.Δ ειναικαλυτερος απο τον καλυτερο της πασοκοσκυλιας.

    Μιλουσε για "διευρυνση της φορολογικης βασης". Τον κατηγορουσαν τοτε οι πασοκοσκυλαιοι για "φορομπηχτικη πολιτικη".

    Διερυνση της φορολογικης βασης λεει και κανειτωρα η πασοκοσκυλια. Αλλα το ονομασανε "..αποδειξεις"!! οι αισχροι,οι απατεωνες μπασταρδοι.
    Με την συνεργασια των πληρωμενων δημοσιοκαφρων εχουν βαφτισει
    την "μειωση του αφορολογητου" απο το τζιτζιφιογκο, την χιτλερικη σκατοφατσα παπακωνσταντινου (και το τσιρκο της -υποτιθεται- κυβερνησης των πασοκοσκυλαιων) σε ..."συλλογη αποδειξεων"!!!!

    Κατευθυνανε τον κοσμο να συζηταει για τις .."αποδειξεις" ενω το θεμα ειναι αλλο :" Η μειωση του αφορολογητου"!!
    Εκει ΕΠΡΕΠΕ να υπαρχουν οι αντιδρασεις .
    Ο αλογοσκουφης τοχε 12.000 ευρω ,και απο κει και πανω "πιανονταν" και αποδειξεις γιατρων,οδοντογιατρων γυμναστηριων κλπ ..

    Αυτοι οι αλητες το καταργουνε!!!
    Για να .."μαζευουμε αποδειξεις"! ,για την "παταξη της φοροδιαφυγης"!!
    Που μας ειπανε οτι υπαρχει!!!! Και ποιοι "μας επεισαν"???
    Οι εκ συστηματος φοροφυγαδες δημοσιογραφοι,γιατροι ,βουλευτες και υπουργοι...

    Λοιπον.
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να μαζευω ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!
    ΚΑΜΜΙΑ!!!! Και ΟΥΤΕ προκειται να μαζεψω ΚΑΜΜΙΑ.

    Αν υποτεθει οτι μου ερθει να πληρωσω παραπανω απο οτι πληρωνα μεχρι φετος, τοτε απλα θα κανω ενα "φιλικο" παρτακι με τον εφορο και θα πληρωσω παλι τα ιδια...

    ΣΕ ΟΠΟΙΟ σουπερ μαρκετ παω ,ΜΟΥ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.
    Κατω κατω μετα τις τιμες γραφει ΦΠΑ 19% ,ΣΥΝΟΛΟΝ τοσο.

    Αν το μαμουνι παπακωνσταντινου και το τσιρκο των πασοκοσκυλαιων δεν μπορει να του παρουν το ΦΠΑ γιατι με τις αλυσιδες σουπερ μαρκετ ειναι φιλαρακια και τους στηριζουν και προεκλογικα εμενα εμενα με εκνευριζει!
    Αλλα δεν μπορω να κανω κατι..
    ΚΑΙ ΟΥΤΕ και θελω. Τι δηλαδη θα με περασει το μαμουνι παπακωνσταντινου για μαλακα??
    Η θα με βαλει αμισθο υπαλληλο του??
    Η ακομα πιο χειροτερα θα με κανει ρουφιανο???

    Οι καφετεριες,ουζερι, δινουν και αυτες αποδειξεις.
    Αν ομως ζητησω αποδειξη απο τον ..πχ υδραυλικο που μας εχουν ζαλισει ,η τον ηλεκτρολογο για αμοιβη 300 ευρω για ενα μπανιο πχ ,αυτος για να δωσει αποδειξη θα μου ζητησει 40% παραπανω δηλαδη 400 ευρω και βαλε.

    Δηλαδη ΠΛΗΡΩΝΩ 120 ευρω παραπανω. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ αυτα ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΙΣΩ??????
    Και στο τελος τελος ,αυτον τον υδραυλικο θα φορολογησει η εμενα που τα πληρωσα ηδη????

    ΠΟΙΟΝ ρε πασοκοσκυλαιοι?????
    Δηλαδη θα φορολογησετε τον υδραυλικο ??
    Αφου ταχει παρει απο εμενα μπασταρδοι!!!

    Και τελος ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να μας σωσουν οι πασοκοσκυλαιοι.

    ΟΥΤΕ ΕΜΑΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

    Να τσακισθουν να μας αδειασουν την γωνια ,να μας απαλλαξουν απο την αηδιαστικη παρουσια τους..

    Ουστ ξεφτιλισμενοι..
    Τυχοδιωκτες λωποδυτες ..
    Εσεις και το καθυστερημενο προεδρο σας....

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστή και τεκμηριωμένη άποψη. Σήμερα, ετέθη ζήτημα δανεισμού από την Γερμανία, με "επαχθείς, βέβαια, όρους. Έπειτα, υπήρξε η πληροφορία ότι ζητήθηκε η κατάργηση του 14ου μισθού. Τι θέλει, λοιπόν, η Γερμανία; ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ - ΦΘΗΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους πολλές φορές ή μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς λίγες φορές ΑΛΛΑ δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα.
    The show is over.
    George, τα ψέματά σου σε κυνηγούν εδώ και καιρό και guess what:
    Σε φτάσανε.
    Καληνύχτα Γιωργάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ,ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ? ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΥΤΟ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ , ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΑ ΧΡΕΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑΧΑΤΕΣ ΗΤΑΝ ΔΙΗΡΕΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΓΕΡΜΑΝΙΕΣ , ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΟΦΛΑΝΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
    ΤΙΓΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ
    ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ,ΚΑΙ
    ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ
    ΦΟΝΙΚΑ,

    ΑΛΛΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ
    ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΜΕΝΗ
    ΤΙΓΡΗ,

    ΔΙΟΤΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ,ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ !!!

    Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΓΡΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΠΑ
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΑΓΓΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πως λένε στο ΠΑΣΟΚ το «ξέσκισμα από το ΔΝΤ»;
    …Τεχνογνωσία !!!!!

    Τις τελευταίες ώρες, μετά τη συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες κυκλοφορεί μια παροιμία η οποία λέει:
    Πώς λένε στην… πασοκική διάλεκτο το “ξέσκισμα” από το ΔΝΤ;
    Και η απάντηση είναι τεχνογνωσία.

    Είναι η λέξη που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός προκειμένου να μας πείσει ότι το ΔΝΤ απλά θα συνδράμει και δεν θα έχει άμεσο ρόλο στην σκληρή δημοσιονομική επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας. Προσπάθησε να μας πείσει ότι το νέο πακέτο μέτρων που θα κληθεί να λάβει η κυβέρνηση δεν είναι εντολή του ΔΝΤ αλλά αναγκαίο κακό και δέσμευση στην Κομισιόν.

    Στη συνέντευξή του επίσης ο Γ. Παπανδρέου επέμεινε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει το πρόγραμμά της για μείωση του ελλείμματος κατά 4 μονάδες το 2010, προφανώς χωρίς να έχει κανέναν ενδοιασμό για το ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο και φυσικά χωρίς να θυμάται τις περίφημες υποσχέσεις του ότι χρήματα υπάρχουν, ότι θα ενισχύσει την αγορά μέσω ενίσχυσης του εισοδήματος και άλλες τέτοιες προεκλογικές μπαρούφες.

    Ξεκαθάρισε ότι η χώρα είναι έτοιμη να λάβει και νέα μέτρα, νέες δεσμεύσεις σε περίπτωση απόκλισης από τη γραμμή της ΕΕ και του ΔΝΤ.

    Είπε επίσης ότι δεν πρόκειται για οικονομική αλλά για πολιτική στήριξη της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους, σε μια προσπάθεια να “μαλακώσει” κάπως τις αλγεινές εντυπώσεις που δημιουργούνται.

    Τέλος, μίλησε για καταστροφικές επιλογές του παρελθόντος στην οικονομία αλλά δεν ξεκαθάρισε αν στο παρελθόν περιλαμβάνει και τις κυβερνήσεις Σημίτη.

    Τέλος, διέψευσε ότι θα προχωρήσουμε σε αγορές όπλων, λίγες ώρες αφότου κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι οι γαλλικές φρεγάτες πιάνουν ελληνικό λιμάνι.

    Το “μαύρο – άσπρο δηλαδή για ακόμη μια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α ρε Agela Mercel τι σου μελλε να παθεις? Τωρα θα μας πουν εδω στην χωρα των λωτοφαγων οτι εσυ φταις για το χαλι μας...και οχι αυτη η παρεα των αληταραδων που διελυσαν τα παντα μεσα σε 5 χρονια...βεβαια ο υπερμεγεθης αριθμος δημοσιων "βδελλων" υπαλληλων ειναι διαχρονικο λαθος ολων των κυβερνησεων...διαβασατε σημερα την ειδηση σοκ? Olympic και Agean συζητανε για συγχωνευση...ε βεβαια χαζοι ειναι? Γιατι να ανταγωνιζονται οταν μπορουν να τα εχουν ολα? Α ρε ....τα καρτελ μου μεσα! Τελικα ολα δειχνουν σαν να ηταν προαποφασιμενα και συμφωνημμενα απο καιρο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παλι καποιοι αλλοι φταινε για το χαλι μας,Κυριε καθηγητα.
    Αν θελεις να βοηθησεις το ελληνικο κατεστημενο,τοτε δηλωσετο απο την αρχη,για να μιλησουμε σε αλλο επιπεδο,που ετσι κι αλλοιως ειναι πολυ χαμηλο!
    Η Γερμανια απεναντι σε κατι χωρες σαν την Ελλαδα (μπανανια την καταντησαμε),εκανε παντα υποδειγματικα την δουλεια της!
    Μπορει η οικονομια της να ειναι δεμενη στην οικονομια της δυσης
    (βλεπε ΗΠΑ ) ομως ο ρολος της μεσα στη Ευρωπη ηγετικος,δεν τα λεω εγω,
    αλλα η ιδια η δυναμικη της.
    Εμεις τι καταφεραμε στα τελευταια 30 χρονια,το λιγοτερο 300 δις ελλειμα !Επανιδρυσαμε κρατος? Γιατι ποτε ειχαμε?Ουτε ο παπους μου θυματε κατι τετοιο!
    Κατηγορουμε την Ζημενς,μα τοτε γιατι την δεχτηκαμε και οχι μια Γαλικια,Ιταλικια?Και εφοσον μονο καποιοι τα αρπαξανε,δεν ειμαστε ουτε σε θεση να τους καθησουμε στο σκαμνι!Δεν εχουμε.βλεπετε ουτε συνταγματικο δικαστηριο!
    Γιατι δεν ζητησαμε εμπροθεσμα τις
    επαναδιορθωσεις για τον β.Π.Πολεμο?
    Μηπως τα ελαβαμε κιολας και κανουμε τους αδιαφορους?
    Τελος παντων,
    γιατι νομιζετε οτι η Τουρκια χαιρει μιας αλλης αντιμετωπησης απο την Γερμανια ?
    Η διεθνης κοινοτητα φιλτατε,
    περιμενει απο μας,σαν κρατος,μια αλλη ποιοτητα συμμετοχης στα διεθνη τεκτενομενα,που ακομα δεν
    καταφεραμε και σαυτο δεν φταινε αλλοι! Μπαστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όταν έχεις εγκέφαλο-γιαουρτλού άλλα σου λένε και άλλα καταλαβαίνεις.
    ¨Ολοι του λένε του Γιωργάκη "καλά τα περιοριστικά μέτρα αλλά τί θα γίνει με την ανάπτυξη για να μην πεινάσει ο κόσμος" και αυτός ακόμη απαγγέλει τα ποιηματάκια που του γράφει η Τίνα για να παίξουν τα κανάλια.
    Κύριοι καναλάρχες, σας ευχαριστούμε που μας επιβάλατε τον πιό λαμακοπίτουρα πολιτικό της σύγχρονης Ελλάδας.
    Σας ευχόμαστε ολόψυχα να σας μαραθεί και να σας πέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ούτως ή άλλως οι Γερμανοί προετοιμάζονταν για ένα Τέταρτο Ράιχ, όπως αποκαλύπτει έγγραφο:
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-1179902/Revealed-The-secret-report-shows-Nazis-planned-Fourth-Reich--EU.html

    Καπετάν Μακρής. Παράλληλα όμως να μην ξεχνάμε: http://www.youtube.com/watch?v=tAL3lkPGCPA
    Με "ξένα" χέρια και ξένα κεφάλαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κλέφτες απατεώνες Πολιτική, και κομματόσκυλα καθικια τους.

    Είστε Εθνικός, διαχρονικός Ευρωπαϊκός και οικουμενικός διαφθορέας.

    Κατάστρεψαte την Ελλάδα…… και τον Ελληνικό ΛΑΟ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σε ποσό άνω των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ ανέρχεται σήμερα το «κατοχικό δάνειο» που παραμένει ανεξόφλητο, 65 χρόνια μετά την απελευθέρωση. Πρόκειται για τα χρήματα που η υπό κατοχή Ελλάδα αναγκάστηκε να δώσει για τις «ανάγκες» διαβίωσης των ναζί κατακτητών.

    ΌΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ:

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=9908863#

    ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ:
    http://www.ethnos.gr/showpic.asp?pic=http%3A%2F%2Fmedia2%2Efeed%2Egr%2Ffilesystem%2Fimages%2F20100130%2Flow%2Fassets%5FLARGE%5Ft%5F420%5F8271413%2EJPG

    KAI EMEIΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΦΑΛΙΑΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΟΥΖΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ξανά σκλαβιά ;

    και απο τού πράσφατα κατακτητές της χώρας τούς Γερμανούς ;

    Με περιφερειάρχη της επαρχίας της Ελλάδας τον Γιωργάκη ;

    Και με ολους τούς εποίκους - λαθρομετανάστες - κατακτητές "Ελληνες" εντός των τειχών ;

    Και με Γαλλικές φρεγάτες ;

    Και με Γερμανικά σαπιο-αεροπλάνα ;

    Τι μας απομένει ; τι κάνουμε; μένουμε απλά και παρακολουθούμε τις καταστάσεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όσο και να τον βοηθούν τα ιδιωτικά κανάλια ο ΓΑΠ το έχει ήδη χάσει το παιγνίδι.
    Όταν στηρίζεσαι στο λαϊκισμό και το ψέμα θα πληρώσεις το τίμημα.
    Κατηγορεί τον Κ.Κ. τη στιγμή που ξέρει πολύ καλά ότι η Ν.Δ, παρέλαβε χάος από το Σημίτη.
    Κατηγορεί τον Αλογοσκούφη παρόλο που ξέρει ότι έσκασε στα χέρια του η βόμβα της παγκόσμιας κρίσης.
    Κατηγορεί την Ε.Ε. για πλημμελείς ελέγχους την προηγούμενη πενταετία παρόλο που ίδιοι ήταν οι έλεγχοι και επί Σημίτη.
    ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ για τα απίθανα εκεμμένα προεκλογικά του ψέματα, παρόλο που ο Προβόπουλος έχει επανειλημμένα επίσημα δηλώσει ότι είχε ενημερώσει το ΓΑΠ για τα προβλήματα.
    ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ για την ολοκληρωτική απραξία του Παπακωνσταντίνου και της Κατσέλη επί τετράμηνο, που έχουν βουλιάξει τα έσοδα του κράτους.
    ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ για τις ανεύθυνες δηλώσεις του περί πτώχευσης του κράτους, που έδωσαν το έναυσμα για την αύξηση του κόστους δανεισμού μας.
    Με τέτοια μυαλά, με τη νοοτροπία ότι φταίνε πάντα οι άλλοι αλλά ήλθα εγώ να σώσω τη χώρα, δεν έχει καμμία ελπίδα να διαχειρισθεί την κατάσταση.
    Το μόνο στο οποίο είναι καλός είναι να εκφωνεί μελοδραματικούς λόγους αλλά θα έπρεπε να ξέρει ότι αυτά είναι μόνο για όταν είσαι αντιπολίτευση.
    Όταν είσαι πρωθυπουργός, πρέπει να φέρνεις αποτελέσματα, όχι μόνο να διαπιστώνεις.
    Το πολιτικό μέλλον του ΓΑΠ προδιαγράφεται σκοτεινό, μαζί με το μέλλον του Ελληνικού λαού.
    Έτσι είναι η ζωή, άς προσέχαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κάτι δεν πάει καλά με το μυαλό του ΓΑΠ.
    Όσο οι Ευρωπαίοι ήταν αρνητικοί, εκείνος δεν έλεγε κουβέντα.
    Τώρα που εκφράστηκαν θετικά και στήριξαν, τους βρίζει.

    Καμμιά κουβεντούλα για τα φιλαράκια από New York και citi μεριά ???
    Δηλαδή την μια φορά που επιτέθηκες ονομαστικά, ήταν σήμερα στην ευρωζώνη και τον γαλλο-γερμανικό άξονα.

    Θες σώνει και καλά να διαλύσεις Ε.Ε και ευρώ ρε , αλλά σε πήραμε χαμπάρι.
    Παραιτήσω τώρα και φύγε εκτός Ελλάδας, αλλιώς θα σε φύγουμε εμείς.

    ....ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΟΣ.
    Επιστημονικά αποδεδειγμένο, που θα έλεγε και εκείνος ο κρετίνος που χάνει λάδια. ο Γ.Γ. του πασοκ Ξυνίδης.
    χέσε μέσα ....Νταλάραινα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση