GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στους δρόμους και οι αστυνομικοί...

Από την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και την ΠΟΑΞΙΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Οι Ομοσπονδίες μας,...

Από την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
και την ΠΟΑΞΙΑ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι Ομοσπονδίες μας, σε μια πρώτη αντίδραση στα μέτρα για την εισοδηματική πολιτική και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που εξήγγειλε χτες ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, συμμετείχαν με αντιπροσωπείες τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πορεία προς τη Βουλή, που οργάνωσε στην πλατεία Κλαυθμώνος η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, η μείωση του εισοδήματός μας, που...

ξεκίνησε πέρυσι με το πάγωμα των αποδοχών μας και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις προεκλογικά των σημερινών Κυβερνώντων, συνεχίζεται και δυστυχώς διευρύνεται και εφέτος με τη μείωση των επιδομάτων μας, που σε συνδυασμό με τη νέα φοροεπιδρομή – αύξηση Φ.Π.Α. κ.λ.π., υποβαθμίζουν περαιτέρω το βιοτικό μας επίπεδο.
Την σημερινή δηλαδή κρίση, που είναι δημιούργημα της διαχρονικής οικονομικής πολιτικής όλων αυτών που κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια να μην καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή και τη σπατάλη, καλούνται και πάλι να πληρώσουν τα μόνιμα θύματα αυτής της ιστορίας, δηλαδή οι απλοί εργαζόμενοι του Δημόσιου και όχι μόνο τομέα, μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες Αστυνομικοί των 700, 800 και 1000 ευρώ.
Πρέπει να αντιληφθούν οι Κυβερνώντες ότι η υπέρβαση της δημοσιονομικής κρίσης είναι ένα θέμα που αφορά ανθρώπους και ζωές και όχι η εύκολη λύση ενός απλού αριθμητικού προβλήματος.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Αυτή η πολιτική δεν πρέπει και δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Ο διαρκής αγώνας και η ετοιμότητα από όλους, είναι ο μόνος δρόμος για ν’ αποτρέψουμε νέα, χειρότερα ενδεχομένως μέτρα που ετοιμάζονται, αν αυτά δεν αποδώσουν ή τυχόν άλλα που θα αφορούν το συνταξιοδοτικό μας καθεστώς.

9 σχόλια

  1. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
    Πάνε να σπρώξουνε τον κόσμο να γίνουνε οργανωμένοι βιτζιλάντε με γιαούρτια και αβγά έξω από τα ιδιωτικά κανάλια.
    Είναι όμως τόσο ξεφτίλες και θρασείς, που αντί να ντραπούν μπορεί να αρχίσουνε και ζωντανά λίνκ, που θα δείχνουν τους "ακροδεξιούς" που δρούν ενάντια στη "σωστή" ενημέρωση.
    Ξεφτίλησαν το λειτούργημα του δημοσιογράφου οι αργυρώνητοι μπαγλαμάδες του πράσινου φασισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βγείτε στους δρόμους ρε να πιάσετε κανέναν παράνομο και μετά ζητάτε χρήματα.
    Είστε κρυμμένοι όλοι στα γραφεία και λουφάρετε.
    Λωποδύτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καμία περικοπή στις βουλευτικές αποζημιώσεις=στην υγεια των κοροιδων


    Με μηδενική περικοπή της αποζημίωσης που λαμβάνουν, αποφάσισαν οι βουλευτές να συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της οξύτατης οικονομικής κρίσης... Παράλληλα, φαίνεται να διατηρούν μόνοι αυτοί το δικαίωμα της οικονομικά άκρως επωφελούς αυτοτελούς φορολόγησης για τις διάφορες αποδοχές τους, και επέλεξαν να συνεισφέρουν μόνο με μικρής έκτασης περικοπές κάποιων επιδομάτων τους. Πάντως, και «για την τιμή του Κοινοβουλίου», εξάντλησαν την όποια αυστηρότητά τους, στους υπαλλήλους της Βουλής, προβαίνοντας σε μειώσεις αρκετών εκ των πολυσυζητημένων προνομίων, που έχουν έναντι των άλλων υπαλλήλων του Δημοσίου.-
    (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_12/02/2010_390544)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν σας ξεφτυλίσανε και σας βάλανε αφεντικό την Αφροδίτη Αλ Σαλέχ έπρεπε να βγείτε στο δρόμο...

    Οταν σας βάλανε πρόστιμο αν έχετε την Ελληνική σημαία στο μπράτσο σας έπρεπε να βγείτε στο δρόμο...

    Οταν δε σας αφήνουν να κάνετε τη δουλειά σας και να προστατέψετε τον Ελληνικό λαό έπρεπε να βγείτε στο δρόμο...

    Τότε θα είχατε όλο το λαό μαζί σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΜΕΣΩΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΔΕΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΥΠΟΚΙΝΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΕ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΝEA ΤAΞΗ σχεδιάζει τώρα το μεγαλύτερο κτύπημα κατά της χώρας, ΤΗΝ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ με την ελληνοποίηση παιδιών εισβολέων [λαθρομεταναστών], που θα μείνουν νόμιμα γιά πάντα, αυτοί [200000-250000] και οι συγγενείς τους [800000-1000000] στη χώρα. Για να πετύχει τον σκοπό της χρησιμοποιεί συχρόνους Νενέκους [ΤΖΕΦΡΥ-ΜΠΟΥΛΗΣ-ΠΑΚΗΣ-ΝΤΟΡΑ-ΓΙΑΝNΑΚΟΥ-ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΔΑΜΑΝΑΚΗ-ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ-οι περισσότεροι του ΣΥΡΙΖΑ-μερικοί του ΚΚΕ-ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ-ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ κτλ] που εκμεταλλεύονται τον ανθρωπισμό μας. Σαν ''΄ελληνες''[και με κατεύθυνση της χώρας προελεύσεώς τους] άσχετα με το που θα μένουν θα μπορούν να γραφούν όπου θέλουν δημότες π.χ. οι Αλβανοί στην Ηγουμενίτσα, οι Ασιάτες στην Κομοτηνή κτλ. Σκέφτηκαν όσοι το συζητούν, αυτή την περίπτωση? Είναι τόσο ηλήθιοι ή αδίστακτοι προδότες? Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει γεμίσει ΕΦΙΑΛΤΕΣ και ΝΕΝΕΚΟΥΣ, οι οποίοι γνωρίζουν ότι είναι προδότες αλλά αδιαφορούν, διότι πιστεύουν ότι θα μείνουν ατιμώρητοι και διότι οι σύγχρονοι ΞΕΡΞΗΣ και ΙΜΠΡΑΗΜ δίνουν πολλούς ΔΑΡΕΙΚΟΥΣ και ΓΡΟΣΙΑ με ρήτρα ΔΟΛΑΡΙΟΥ. Μήπως κάποιος πρέπει να τους μιλήσει για τον ΑΘΗΝΑΔΗ και τον ΣΑΓΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν ντρεπεστε ρε αλητες ούτε μια διαμαρτυρία δεν κάνατε για την δολοφονία τοσων συναδελφων σας από αριστερούς κουκουλοφόρους τρομοκράτες αλλά για τα λεφτά είστε πρώτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΝΕΛΛΟΥ Οταν το φθινόπωρο ο προηγούμενος πρωθυπουργός αποφάσισε να πάρει των ομματιών του μαζί με την κυβέρνηση που ολοκλήρωσε το δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας, πολλοί έκαναν πως δεν έβλεπαν και κυρίως οι συντεχνίες.
    Μία από αυτές ήταν των ενταγμένων στα Σώματα Ασφαλείας, οι οποίοι εκτός τόπου και πραγματικότητας έτρεχαν προεκλογικά από την Ιπποκράτους έως τη Ρηγίλλης για να διαπραγματευτούν το εκλογικό τους φορτίο . Μετά τις εκλογές κατευθύνθηκαν προς τον νέο υπερυπουργό του χώρου τους, τον άσπονδο φίλο και παλιό τους γνώριμο Μιχ. Χρυσοχοΐδη, για να του γνωστοποιήσουν το διεκδικητικό πλαίσιο. Προφανώς υποτίμησαν το γεγονός ότι το μόνο κοινό του '99 με το '09 , ήταν μόνο το εννιά.

    Σταδιακά, το δραματικό δημοσιονομικό αδιέξοδο, που είχαν μυριστεί εδώ και δύο χρόνια ακόμη και πολίτες με βασική γνώση των Οικονομικών, το συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότεροι πολίτες, ενώ κάποιοι το βιώνουν χρόνια τώρα, πριν το διατυμπανίσει η επικοινωνιακή λαίλαπα των ημερών.

    Οι συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας δίπλωσαν το διεκδικητικό πλαίσιο και προσανατολίστηκαν στρατηγικά στη διάσωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους προνομίων. Για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα αυτά είναι σκανδαλώδη και για τους λοιπούς του δημοσίου τομέα άκρως ανταγωνιστικά. Για τους ίδιους τους εκπροσώπους των ενστόλων η αναγνώριση της περίφημης πλασματικής πενταετίας, που τους θεμελιώνει δικαίωμα μειωμένης σύνταξης στα 24,5 χρόνια υπηρεσίας και πλήρους στα 30, είναι πλήρως δικαιολογημένη. Αυτό γιατί οι καταταγέντες πριν από το 1993 δεν αμείβονταν μέχρι τότε για τα Σαββατοκύριακα που εργάζονταν, ενώ και από τότε η αποζημίωση για την έκτη μέρα εργασίας έχει φτάσει μόνο στα 47 ευρώ.

    Η κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι με αποδεκατισμένα λόγω ομαδικών παραιτήσεων ή με δυσαρεστημένα Σώματα Ασφαλείας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες κονωνικές εκρήξεις και την καλπάζουσα εγκληματικότητα, εποίησε την ανάγκην φιλοτιμίαν και υποσχέθηκε ασφαλιστική και συνταξιοδοτική ασυλία στους ενστόλους για τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. Την υπόσχεση αυτή είναι πιθανόν να ανατρέψουν θεαματικά αστάθμητοι παράγοντες, όπως η διακύβευση της κοινωνικής συνοχής από αντιδράσεις άλλων κοινωνικών ομάδων που θα πληγούν σοβαρά, ενώ οι θεματοφύλακες του καθεστώτος θα έχουν εξαργυρώσει ήδη τον ρόλο τους. Επίσης τα υπεσχημένα στους ενστόλους μπορεί να καταργήσουν περαιτέρω ευρωπαϊκές αξιώσεις, πριν βγει ο χρόνος.

    Οι ένστολοι, που προσπαθούν χρόνια τώρα να χωθούν στην αγκαλιά της ΑΔΕΔΥ, προτάσσουν πληθώρα επιχειρημάτων, αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ οι εκπρόσωποί τους να εξηγήσουν πώς ένα επάγγελμα επιλογής έγινε προνομιακό βιοποριστικό υπαλληλίκι. Και αφού πέρασε από την εποχή των κοινωνικών φρονημάτων, του παλαιοκομματισμού και των φτωχόπαιδων από τα ορεινά, κατέληξε στην εποχή των πανελλαδικών και το μπατζηλίκι της εποχής του Ιντερνετ και του σύγχρονου στιλ ζωής. Με την ελάχιστη επένδυση για σπουδές, με χωρίς μία ημέρα ανεργίας, χωρίς στρατιωτικές υποχρεώσεις, με προνομιακή ασφάλιση και περίθαλψη από την πρώτη μέρα σπουδών, σε σχέση με αμέτρητες άλλες κατηγορίες νέων, που τυλιγμένοι τα μεταπτυχιακά τους, διανέμουν πίτσες στους εμμίσθους των αστυνομικών ακαδημιών.

    Το ζόρι της κυβέρνησης είναι να βγάλει στη σύνταξη με το παλιό σύστημα της 25ετίας τούς περίπου 12 χιλιάδες που έχουν καταταγεί πριν από το 1993. Λίγους λίγους και όχι μαζεμένους, γιατί ζήτω που κάηκε το σύστημα.

    Και μερικά χονδρικά νούμερα, αλλά σημαντικά για να κατανοήσει κανείς τη σημερινή ανθρωπογεωγραφία της Αστυνομίας.

    Ο μέσος όρος ηλικίας των αστυνομικών, που αριθμούν πλέον περί 55.000, έχει πέσει κάτω από τα 30. Περίπου 34.000 έχουν καταταγεί μετά την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων το 1995.Οσοι έχουν καταταγεί πριν από το 1979 και υπηρετούν ακόμη, έχουν περιοριστεί κάτω από τους 1.500. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχουν προσληφθεί πάνω από 10 χιλιάδες και αποστρατεύτηκαν ή συνταξιοδοτήθηκαν άλλοι τόσοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 50 χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Που είναι τα λεφτά?"

    και....


    "Λεφτά υπάρχουν"


    αναρωτιόταν και έλεγε με στόμφο το bravoyorgo "Aγαπάω την Ελλάδα σαν Έλληνας κυρία Στάη μου" Chad-Mineiko προεκλογικά.


    Ρώτα τους ταυτοποιημένους με τη Miezens Τσουκάτο και Μαντέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση