GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η διαχρονική αξία της Δημοκρατίας...

Aπό τον Αναστάσιο Κουτσούκο http://www.koutsoukos-anastasios.gr/ Η Ελλάδα, η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, σήμερα. Αν...

Aπό τον Αναστάσιο Κουτσούκο
http://www.koutsoukos-anastasios.gr/

Η Ελλάδα, η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, σήμερα.
Ανάλυση, Προοπτικές και Προτάσεις
Η πόλις αυτή ποτέ δεν θα χαθεί…


«Η πόλη μας ποτέ δεν θα χαθεί σύμφωνα με τη θέληση και τη διάθεση του Δία και των μακαρίων αθανάτων θεών. Γιατί μια τόσο μεγαλόψυχη προστάτιδα, κόρη πατέρα ισχυρού, η Παλλάδα Αθηνά, έχει τα χέρια της απλωμένα πάω από την πόλη. Αλλά μόνοι τους οι πολίτες θέλουν να καταστρέφουν τη μεγάλη πόλη με τις απερισκεψίες τους, παρασυρμένοι από φιλοχρηματία, και ο άδικος νους των αρχόντων του λαού. Είναι επόμενο γι’ αυτούς εξαιτίας της μεγάλης αλαζονείας να πάθουν πολλά κακά». (Σόλων, Υποθήκη προς Αθηναίους)
Ο Πρωθυπουργός...

της Ελλάδας κ. Γιώργος Παπανδρέου, γίνεται δεκτός από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα, στις 9 Μαρτίου 2010, ως ηγέτης της Ελλάδας, της χώρας, που γέννησε τη Δημοκρατία.
Η Ελλάδα, μετά την επανάσταση του 1821, σήμερα, το 2010 βρίσκεται μπροστά στην νέα Εθνική απελευθέρωσή της! Ήδη η αξιοπρεπής εθνική στάση μας και η σύγχρονη εθνική αντίστασή μας,οδήγησε σε επαναξιολόγηση της Ελλάδας από Ευρώπη, Αμερική και λοιπά κράτη!
«Ως γενέτειρα της δημοκρατίας η Ελλάδα μοιράζεται με τις ΗΠΑ βαθείς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς» τονίζει ο Λευκός Οίκος. Μόνο και μόνο για αυτή τη δήλωση να τιμηθεί ο Πρόεδρος κ. Ομπάμα από την Ελληνική Δημοκρατία με τη μεγίστη διάκριση και να προσκληθεί επισήμως στην Ελλάδα. Και μετά από αυτές τις εξελίξεις αναδιπλώνονται οι ‘φίλοι’ μας ευρωπαίοι, αλλά και κινητοποίηση της ομογένειας και των Ελλήνων του εξωρτερικού!.
Ο Λευκός Οίκος επιθυμεί να συνδυασθεί η παρουσία του κ. Παπανδρέου με την καθιερωμένη τελετή για τον εορτασμό της ελληνικής ανεξαρτησίας η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του κ. Ομπάμα την εβδομάδα της 25ης Μαρτίου.
Η Ελληνική Επανάσταση του 2010. Η Ελλάδα μπορεί! Είμαστε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ! Η Ελλάδα έδωσε τα «φώτα» στην ανθρωπότητα, είναι αλήθεια!
Υπάρχει λύση: Να κλείσουν τα χιλιάδες παραρτήματα των μαυραγοριτών ληστρικών τραπεζιτών και να ανοίξουν εργοστάσια και επιχειρήσεις!
Η νέα Ελληνική Εθνική Απελευθέρωση ... Από το 1821 στο 2010. Ακόμα τούτη την Άνοιξη, Ραγιάδες, Ραγιάδες.... Δεν θέλουμε τίποτα από τους Ευρωπαίους, αντίθετα μας δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα! Μόνοι μας είμαστε ικανοί»!
Οι Ελληνικές αντιδράσεις και η αξιοπρεπή στάση αρχίζουν και έχουν αποτελέσματα. Ήδη ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει επίσημη πρόσκληση από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ομπάμα. Κρίσιμες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας θα είναι οι συναντήσεις κορυφής που θα έχει ο Πρωθυπουργός σε Γερμανία και Ηνωμένες Πολιτείες με τους ηγέτες των δύο χωρών, στις 5 και 9 Μαρτίου αντίστοιχα. Την ίδια ώρα, την εκτίμηση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί και θα προβεί στις σωστές ενέργειες ώστε να διασφαλίσει μία αποτελεσματικη απάντηση στην κρίση στην Ελλάδα, εξέφρασαν οι ΗΠΑ κατά τη τηλεδιάσκεψη κορυφής την Παρασκευή, μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα, της Αγκελα Μέρκελ και του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, όπου μεταξύ άλλων εξετάστηκε και η δημοσιονομική κρίση στη χώρα μας. Οι τελευταίες εξελίξεις συζητήθηκαν και στη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της "Ντόιτσε Μπανκ" Γιόζεφ Ακερμαν.
Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση για τη συνάντηση των κ. Ομπάμα και Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον, στην οποία επισημαίνεται ότι "ο Πρόεδρος Ομπάμα θα υποδεχθεί στον Λευκό Οίκο τον Ελληνα Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, στις 9 Μαρτίου. Η Ελλάδα είναι μόνιμος σύμμαχος των ΗΠΑ στις κοινές μας προσπάθειες για την προώθηση της σταθερότητας και της ευημερίας τόσο στην περιοχή της όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ως γενέτειρα της δημοκρατίας η Ελλάδα μοιράζεται με τις ΗΠΑ βαθείς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς. Ο πρόεδρος προσβλέπει στις διαβουλεύσεις του με τον πρωθυπουργό Παπανδρέου σε ένα ευρύ φάσμα στρατηγικών ζητημάτων". Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, δήλωσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα, και οι άλλοι δύο ηγέτες ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ συζήτησαν την κρίση στην Ελλάδα αλλά και τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, τα πυρηνικά κλπ. Επίσης ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του αναφέρεται στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ στις 9 Μαρτίου ενώ στις 5 Μαρτίου ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Βερολίνο. Μπορεί κάλλιστα στις ΗΠΑ να υπάρξει μια πλήρης επίσκεψη εργασίας με ουσιαστικό περιεχόμενο και, ανεξαρτήτως αυτής, στη διάρκεια της ίδιας ημέρας, ο κ. Παπανδρέου να συμμετάσχει στην τελετή με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και ηγετικά στελέχη της Ομογένειας.
Το περίφημο «έλλειμμα αλληλεγγύης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη χώρα μας, μέρος του οποίου πληρώνουμε ήδη εδώ και ένα μήνα με τη διάθεση υψηλότοκων ομολόγων μας. Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι οποίοι βασίστηκαν στις μέχρι τώρα εκδόσεις ομολόγων από τη νέα κυβέρνηση, το συνολικό ποσό αναγόμενο σε πενταετή ή τριετή διάρκεια, καθώς θα πληρώνουμε τόκους με επιτόκιο 6,2% κάθε χρόνο, προσεγγίζει το 1,8 δισ. ευρώ, ενώ αν υπολογιστεί και η κερδοσκοπία στη spot αγορά του Χ.Α. και στα παράγωγα, το νούμερο εκτοξεύεται σε πάνω από 2 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα μετατράπηκε σκοπίμως σε « αδύναμο κρίκο, αποτελεί μεν το 1,8% της αλυσίδας της Ευρωζώνης, αλλά μόνον η Γερμανία έχει ομόλογά σας δεκάδων εκατ. ευρώ, ενώ η ίδια πρέπει να πληρώσει για δικές της υποχρεώσεις πάνω από 100 δισ. για τα επόμενα 6 χρόνια. Επομένως, μόνον αδιάφορη δεν είναι (όπως και η Γαλλία) και γι’ αυτό έχουν εξαπολύσει αυτή τη λυσσαλέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας! Έχουν περάσει χρόνια από την περίφημη φράση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου για τους «ραντιέρηδες των ομολόγων» -Έλληνες και ξένους- αλλά η ρήση του είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Η Ελλάδα πρέπει να αντλήσει από την αγορά 53 δισ. ευρώ φέτος, ποσό που ισοδυναμεί με το 20% του ΑΕΠ της. Ας σημειώσουμε ότι το έλλειμμα των 6 δις από τα 12,7 δις προέρχεται από τον τομέα των νοσοκομείων. Αλλά γιατί δεν παίρνει πίσω η κυβέρνηση τα 28 δις από τους τραπεζίτες; Την 20ή Απριλίου και τη 19η Μαΐου η χώρα θα πρέπει να καταβάλει από 8 δισ. ευρώ για την εξαργύρωση ομολόγων. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 12,7% το 2009, το υψηλότερο στην Ε.Ε., σε 8,7% έως το τέλος του 2010. Επιγραμματικά, όσοι ξένοι οίκοι και ξένες τράπεζες έχασαν αναρίθμητα ποσά από την κρίση για την οποία οι ίδιοι είναι υπαίτιοι, είναι δυνατόν να μην κατασπαράξουν ένα μέλος της που το μετατρέπουν σκοπίμως σε μαύρο πρόβατο της Ευρωζώνης και το παραδίδουν στους κερδοσκόπους;. Επομένως η Ελλάδα πληρώνει την κρίση των άλλων!
Όμως, ας μην στηριζόμαστε στο εξής στους Ευρωπαίους, ούτε σε κανέναν άλλον. Άλλο η «φιλία» και άλλο η «δουλεία»! Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να απελευθερωθεί από τους «προστάτες» της!
Υπάρχει μακροχρόνια λύση, οι δυνατότητες του Ελληνισμού. Έλληνα, αν είσαι Έλληνας Πατριώτης, Δημοκράτης απέδειξέ το Τώρα, η Ελλάδα σε χρειάζεται...
Έκκληση σε όλους τους απανταχού της γης Έλληνες πατριώτες: Έλληνες, βοηθήστε την Πατρίδα σας ηθικά, υλικά, οικονομικά, ψυχικά, τώρα που δοκιμάζεται!
Έλληνες της ομογένειας, σταθείτε αλληλέγγυοι στην Πατρίδα σας: Στείλτε εμβάσματα στους δικούς σας, αγοράστε οικόπεδα, σπίτια, ανοίξτε νέες επιχειρήσεις, ελάτε για τουρισμό όλοι το Πάσχα και το Καλοκαίρι στην Πατρίδα σας, κάντε επενδύσεις, δείξτε μια νέα εθνική αντίσταση!! Τα 28 δις να τα πάρει πίσω το κράτος από τους ληστρικούς τραπεζίτες, που κατάντησαν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση!
Οι τίτλοι που βλέπουμε γύρω μας είναι οι εξής: Το άδοξο τέλος του... Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου... πριν καν ξεκινήσει!! «Η Γερμανία έχασε πάλι από την Ελλάδα»!! «Η ποιότητα ηγεσίας σήμερα στην Ένωση είναι πολύ, πολύ φτωχή πραγματικά» τόνισε ο κ. Θ. Πάγκαλος. Ο Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμος, πριν καν ξεκινήσει, έληξε ήδη άδοξα για την «ενοποιημένη Γερμανία», η οποία έχασε άλλη μια φορά από την «ενωμένη δημοκρατική αντίσταση» της Ελλάδας. Κανείς Ευρωπαίος δεν θα βοηθήσει ποτέ την Ελλάδα. Μόνοι μας θα σωθούμε. Τα 28 δις να τα πάρει το κράτος για σωτηρία της Ελλάδας. Δεν μπορεί η Ελλάδα να διασύρεται διεθνώς και οι τραπεζίτες να κερδοσκοπούν! Να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Ανάλυση και προτάσεις.
Πολλοί πιστεύουν ότι, η επεκτατική Γερμανία έχασε τους δύο πρώτους πολέμους από την αντίσταση των Ελλήνων. Φαίνεται δεν έβαλαν μυαλό και μόλις τώρα δοκίμασαν να ξαναεπιτέθουν αμέσως στην Ελλάδα, οικονομικά, πολιτικά, ηθικά, ιδεολογικά ώστε να την υποδουλώσουν πάλι! Δεν λέμε ότι όλος ο Γερμανικός λαός είναι εναντίον μας. Η Γερμανία καλείται σήμερα μετά από την αμετροεπή συμπεριφορά κάποιων εντύπων και πολιτικών της, από τους δημοκρατικούς Έλληνες πολίτες:
1. Να επιστρέψει η Γερμανία το χρυσό που έκλεψαν οι Ναζί από την Ελλάδα, αμύθητης αξίας!
2. Να καταβάλλει η Γερμανία, το συντομότερο, όλες τις αποζημιώσεις που οφείλει στην χώρα μας από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
3. Να εξηγήσει, η Γερμανία, πώς η Ανατολική Γερμανία μπήκε στο ευρώ και με ποιους όρους!
4. Να δεχτεί η Γερμανία την ίδιο έλεγχο στα οικονομικά της, από τις ίδιες ευρωπαϊκές επιτροπές, αν λέει την αλήθεια!
5. Να γίνει ο ίδιος έλεγχος από τις ίδιες επιτροπές σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης, γιατί η «γυναίκα του Καίσαρα οφείλει και να αποδεικνύει την αγνότητά της», και αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν το δεχτούν, να μην το δεχτεί και η Ελλάδα τον έλεγχο! Πως σώθηκαν οικονομικά οι χώρες της Ευρώπης, αφού πριν ένα χρόνο κατέρρεε ο φιλελευθερισμός τους και οι οικονομίες τους;
6. Να γίνουν ανάλογες καταχωρήσεις εναντίον όσων προσβάλλουν την Ελλάδα σε ανάλογα περιοδικά και ΜΜΕ, να ζητηθεί επίσημα συγνώμη, και να απειληθεί με εμπάργκο προϊόντων όποια χώρα έχει ανθελληνική συμπεριφορά.
7. Η Ελλάδα έχει ηθικό και πολιτικό ανάστημα και όλοι οι πολιτικοί πρέπει να το σέβονται και όποιος δεν μπορεί να το υπερασπιστεί να παραιτηθεί αμέσως!
8. Μόνοι μας θα σωθούμε. Τα 28 δις να τα πάρει το κράτος για σωτηρία της Ελλάδας .Να φορολογηθούν οι έχοντες και κατέχοντες. Να παρακρατηθεί ένα ποσοστό της περιουσίας των 1000 πιο πλούσιων οικογενειών ως σύγχρονη «χορηγία» για τη διάσωση του Ελληνικού Κράτους.
9. Όλοι ενωμένοι ενάντια στις ανθελληνικές προσβολές απόπου και αν προέρχονται! . Το πρόβλημα το δημιούργησαν οι Αμερικάνικες και ευρωπαϊκές τράπεζες, η Ελλάδα είναι θύμα των ληστρικών τραπεζιτών και της οικονομικής της ολιγαρχίας, που έχει χαρακτήρα «άφρονος πλουσίου»!
10 Έκκληση σε όλους τους απανταχού της γης Έλληνες πατριώτες: Έλληνες, βοηθήστε την Πατρίδα σας ηθικά, υλικά, οικονομικά, ψυχικά, τώρα που δοκιμάζεται!
11. Έλληνες της ομογένειας, σταθείτε αλληλέγγυοι στην Πατρίδα σας: Στείλτε εμβάσματα στους δικούς σας, αγοράστε ομόλογα, μετοχές, οικόπεδα, σπίτια, ανοίξτε νέες επιχειρήσεις, ελάτε για τουρισμό όλοι το Πάσχα και το Καλοκαίρι στην Πατρίδα σας!! Μιλήστε στα παιδιά σας για την ένδοξη ελληνική ιστορία.
12. Έλληνες, καλό είναι να λέμε παντού με περηφάνια, ότι «είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων», αλλά πρέπει και να το αποδεικνύουμε έμπρακτα!
Ο «Μικρός Ήρως» και το Focus. Ας πέσουν οι τόνοι.
Οι σύγχρονοι Γκαίμπελς του Focus καί άλλων εντύπων και ΜΜΕ έχουν ήδη βρει την απάντησή τους από χρόνια, από το περιοδικό Μικρός Ήρως, το οποίο διάβασαν και ενστερνίστηκαν οι δημοκρατικοί νέοι. Ο Μικρός Ήρως πρέπει να επιχορηγηθεί αμέσως από το υπουργείο πολιτισμού και να μοιράζεται δωρεάν σε όλους τους νέους και τους πολίτες ως «δωρεάν περιοδικό» και τα πρότυπα των δωρεάν εφημερίδων. Ο Μικρός Ήρως είναι η απάντηση των Ελλήνων απέναντι στην Φασιστική Γερμανία. Ήταν εβδομαδιαίο ανάγνωσμα που συνέγραψε ο Στέλιος Ανεμοδουράς και διάνθισε με σκίτσα του ο Βύρων Απτόσογλου για μία ολόκληρη 16ετία, από το 1953 έως το 1968 όταν και διακόπηκε για λόγους που είχαν άμεση σχέση με την επιβολή λογοκρισίας που εφάρμοσε το τότε δικτατορικό καθεστώς. Πρόκειται για τις περιπέτειες τριών ηρωϊκών Ελληνόπουλων (του Γιώργου Θαλάσση, της Κατερίνας και του "Σπίθα") κατά τη διάρκεια της κατοχής και του αγώνα τους απέναντι σε Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους φασίστες. Το περιοδικό κυκλοφορούσε υπό μορφή τριπλής έκδοσης, με δύο δηλαδή ανατυπώσεις εντός της ίδιας εβδομάδας και αγαπήθηκε πολύ από τις πρώτες μεταπολεμικές γενιές, σε μία προσπάθεια του δημιουργού του να αμβλύνει μέσω αυτού τις οδυνηρές συνέπειες του πολέμου, της κατοχής και του εμφυλίου σπαραγμού που είχαν μόλις προηγηθεί. Προφανώς ακόμα και σήμερα κάποιοι Γερμανοί δεν μπορούν να αντέξουν ότι έχασαν όλους τους πολέμους από τους «Μικρούς ήρωες», τους Έλληνες!
Ορθά, αλλά καθυστερημένα, μίλησε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Πασοκ κ. Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο BBC. Σημειώνουμε ότι υπάρχει ακόμα ελάχιστος χρόνος, αλλά και πολύ στελεχιακό δυναμικό, που μένει αναξιοποίητο, για την πραγματοποίηση της «αλλαγής». Το Πασοκ έχει τα καλύτερα στελέχη από όλα τα αλλά κόμματα και έχουν υψηλότερο επίπεδο από όλα τα στελέχη της δεξιάς. Το Πασοκ κέρδισε τις εκλογές αλλά κυβερνούν ακόμα τα στελέχη της δεξιάς και κανείς δεν τα αλλάζει! Μήπως φαίνεται σκοπίμως γιατί έχουν σκοπό να παραδώσουν πάλι στην δεξιά οσονούπω και να έχουν έτοιμο-ανέγγιχτο και το δεξιό κράτος; Αντί να αλληλο-υβρίζονται τα στελέχη του Πασοκ, καλύτερα είναι να ασχοληθούν με την ολοκλήρωση των «αλλαγών». Το όνομά του κ. Γιώργου Παπανδρεου, δύναται να γραφεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία αυτής της χώρας «αν πραγματοποιήσετε ταχύτατα τα τις αλλαγές προσώπων και κάνετε πράξη την ελπίδα». Δεν υπάρχει οικονομική κρίση για την πλουτοκρατία, αντίθετα υπάρχουν τεράστια υπερκέρδη που αποκτήθηκαν αθέμιτα.
Κανείς Ευρωπαίος δεν βοήθησε την Ελλάδα. Μόνοι μας και τότε και τώρα θα σωθούμε!! Μόνοι μας θα σωθούμε!! Όταν το κατανοήσουμε και το πιστέψουμε τότε πράγματι θα σωθούμε! Επίσης:
1. Να εθνικοποιηθεί-κρατικοποιηθεί- παρακρατηθεί-φορολογηθεί ένα μέρος (το 10%) της αμύθητης περιουσίας των ολιγαρχικών, των φεουδαρχών, των τραπεζιτών και των μεγαλοαστών, για να σωθεί η Ελλάδα από την χρεοκοπία! Είναι εθνικός λόγος και όχι ταξικός! Να αποδοθεί η δεκάτη!
2. Επείγει να γίνει πράξη η Νέα σεισάχθεια! α) Αυτόματη ενοποίηση, με αίτηση του πολίτη, όλων των δανείων του πολίτη σε ένα δάνεια (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη. Αν η δόση είναι πάνω από το 1/3 των αποδοχών του πολίτη, ουσιαστικά είναι αντισυνταγματική, γιατί ο πολίτης μετατρέπεται σε νεοσκλάβο των τραπεζιτών και χάνει την ελευθερία του. β) Ευκολίες αποπληρωμής κάθε είδους δανείων ή αναβολή μερικών μηνών ή και έτους για την καταβολή δόσεων, λόγω ανάγκης. γ) Ακόμα και στην κάθε μια τράπεζα θα μπορούσε να γίνει «διακανονισμός Σεισάχθειας», αν ο πολίτης έχει περισσότερα δάνεια ή κάρτες σε περισσότερες τράπεζες, ώστε να μειωθεί η κάθε δόση «αυτόματα» στο 1/3 , ή στο ½ της σημερινής. δ) Επίσης, μετατροπή των δανείων και καρτών κάθε τράπεζας σε ένα νέο «πακέτο» με χαμηλή μηνιαία δόση. ε) Εφόσον οι τράπεζες λαμβάνουν τον «Τειρεσία» μόνο εις βάρος του πολίτη, ήρθε η ώρα να τον λάβουν και υπέρ του πολίτη, ανακουφίζοντας τον από τις υπερβολικές μηνιαίες δόσεις! στ) Περιορισμός της λειτουργίας των εταιριών ενημέρωσης και κατάσχεσης! ζ) Περιορισμός του «σκόπιμου μη δανεισμού και της σκόπιμης μη εξυπηρέτησης των πολιτών». η) Να αλλάξει η φιλοσοφία ύπαρξης και λειτουργίας των τραπεζών, από ιδρύματα σκλαβοποίησης πολιτών, σε ιδρύματα εξυπηρέτησης πολιτών και κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης
3. Να εισαχθεί ο "κοινωνικός μισθός" , ως αντίβαρο της απώλειας εσόδων! Πραγματική δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Να μειωθούν στο ήμισυ τα διάφορα είδη προστίμων, να επιτρέπετε η ελεύθερη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς των εργαζομένων τις πρωινές ώρες, να υπάρξει "κάρτα Μετρό εργάτη-υπάλληλου με μειωμένο εισιτήριο κλπ.. Εδική μέριμνα τροφής και στέγης για τους άστεγους και άνεργους σε κάθε δήμο. Κοινωνικός τουρισμός και ψυχαγωγία. Να μπει τιμή «οροφής» για ορισμένα τρόφιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκης ( ψωμί, γάλα, νερό, ζυμαρικά, είδη καθαρισμού,είδη βασικής διατροφής κλπ…)
4. Να επιδείξουν οι Έλληνες πολίτες αλληλεγγύη, συντροφικότητα, πατριωτισμός, σύσφιξη οικογενειακών και φιλικών σχέσεων, στήριξη ομογενών και Ελλήνων μεταναστών και των οικογενειών τους.
5. Να θεσπιστεί ενιαίο σύστημα παροχής κοινωνικής βοήθειας μέσω ενός πανελλήνιου δικτύου ψυχολόγων - κοινωνιολόγων - παιδαγωγών για στήριξη οικογένειας, γέννησης νέων παιδιών, σωστή ανατροφή των ελληνοπαίδων και ψυχική θωράκισή τους απέναντι σε κάθε νέο γκαιμπελισμό. Μη ξεχνάτε ότι η οικονομική κρίση οδηγεί τα άτομα σε ψυχολογικά προβλήματα και αυτοκτονίες.
6. Να γίνει προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού σε διαχρονικό και συγχρονικό επίπεδο. Έχουμε την πιο όμορφη χώρα και πολλοί μας ζηλεύουν! Και αν δεν έχουμε τώρα ρευστό έχουμε παραλίες, θάλασσα, δάση, λίμνες, χλωρίδα, πανίδα, ορυκτό και θαλάσσιο πλούτο, ικανό να μας θρέψει!! Ας το πιστέψουμε!
7. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Να ενστερνιστούμε τις δυνατότητες του λαού μας, τις δημοκρατικές αξίες και καταβολές του και να τις αναπτύξουμε. Είμαστε η 24η πιο πλούσια χώρα στον κόσμο , αλλά είμαστε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ! Εμείς δώσαμε τα «φώτα» στην ανθρωπότητα, είναι αλήθεια!
8. Επείγει η δημιουργία μιας ισχυρής Ελληνικής κρατικής Εθνικής τράπεζας η οποία να είναι ικανή να διαχειρίζεται το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας, να μπορεί να αντιμετωπίζει τους «κάθε λογής κερδοσκόπους» (και να μην αναθέτουμε την αντιμετώπιση του εξωτερικού μας χρέους σε ξένες τράπεζες και οίκους) και να μπορεί να διαχειρίζεται και το εσωτερικό χρέος των πολιτών προς τις τράπεζες. Επίσης να δημιουργηθεί ένα ταμείο ή παράρτημα στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, καιένας διεθνής λογαριασμός, γνωστός σε όλους μέσω διαδικτύου, όπου όλοι οι Έλληνες και οι ομογενείς του εξωτερικού και εσωτερικού θα μπορούσαν να καταθέσουν την «προσφορά τους» για τον αγώνα για τη «σύγχρονη ανεξαρτησία της Ελλάδας». Είναι εθνική ανάγκη και να είναι «ορατή αυτή η προσφορά αν επιθυμεί ο πολίτης ανά πάσα στιγμή, οπότε να υπάρχει και διαφάνεια..
9. Να αναπτυχτεί το σύστημα δωρεάν παιδείας αλλά και διαρκή επιμόρφωση και αγωγή των πολιτών σε σωστή συμπεριφορά απέναντι στην «οικονομική κρίση» και να εισαχθούν σε αυτό μαθήματα οικονομίας κοινωνιολογίας ψυχολογίας με όλες τις σύγχρονες εκδοχές και παραμέτρους, όπως και διαρκή αγωγή καταναλωτή μέσω των ΜΜΕ.
10. Να κλείσουν τα χιλιάδες παραρτήματα των μαυραγοριτών ληστρικών τραπεζιτών και να ανοίξουν εργοστάσια και επιχειρήσεις! Αντί να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να απολυθούν οι υπάλληλοι των μεσαιωνικού τύπου εταιριών κατάσχεσης
11. Να γίνει ταχύτητα πράξη το ΕΣΠΑ που κολλάει γραφειοκρατικά και να εκσυγχρονιστεί – απλοποιηθεί η νομοθεσία για την επιχειρηματικότητα. Κάθε μέρα καθυστέρησης στη νομοθεσία και στην επιλογή προσώπων στοιχίζει και στη δημοκρατία και στην Ελλάδα και στην Κυβέρνηση.
12. Ας ξεκαθαρίσει η Ευρώπη ποια είναι η ταυτότητά της, ποια τα μέλη της και τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν μπορεί στα καλά να είμαστε μαζί και στα δύσκολα χώρια. Όσα κράτη είναι μέλη της ΕΕ αυτομάτως έχουν και τη στήριξή της, ειδάλλως ουσιαστικά ΔΕΝ υπάρχει ευρωπαϊκή ένωση στην πράξη, αλλά «μερική ένωση, όπου μας συμφέρει».
13.Η Δημοκρατία δεν θα χαθεί, ούτε η Ελλάδα θα διασυρθεί, για χάρη των ντόπιων και ξένων κερδοσκόπων και μαυραγοριτών!
Η Ελλάδα σήμερα. Η Ελλάδα έχει πλούτο. Ο φυσικός ορυκτός και θαλάσσιος πλούτος, η γη της, τα αμπέλια της, οι αγροί της, τα ποτάμια της!! Πλούτος είναι οι Έλληνες πολίτες που ζουν στην ξενιτιά, οι εφοπλιστές, οι διανοούμενοι, οι εργάτες και όλοι οι απανταχού της γης Έλληνες, αντί για παχιά λόγια, ας βοηθήσουν εμπράκτως την πατρίδα τους! Η Ελληνική οικογένεια, η γέννηση νέων παιδιών, η επαρχία, ο ορυκτός και θαλάσσιος πλούτος της Ελλάδας, η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα, το φιλότιμο του Έλληνα, ο καλός χαρακτήρας του, τα δάση της οι πήγες της είναι ικανές να μας θρέψουν. Οι πλούσιοι στην περίοδο της επανάστασης εναντίον των Τούρκων έδωσαν τα υπάρχοντά τους για τον αγώνα. Αργότερα οι εθνικοί ευεργέτες δώρισαν τις περιουσίες ους για κοινωφελείς σκοπούς. Σήμερα η οικονομική ολιγαρχία έχει ταυτιστεί με την μαφία και συσσωρεύει αμύθητα πλούτη χωρίς να την νοιάζει η Ελλάδα ούτε οι πολίτες της! Εμείς γιατί να νοιαστούμε για την τύχη της ληστρικής πλουτοκρατίας; Καμία λύπηση στους ληστρικούς τραπεζίτες που πίνουν το αίμα του κοσμάκη
Είμαστε μια πλούσια, μεγάλη και πανέμορφη χώρα. Είμαστε η 24η πιο πλούσια χώρα διεθνώς. Να κάνουμε θυσίες, αλλά όχι νεοφιλελεύθερη πολιτική. Ας στηριχτούμε στα πόδια μας. Μπορούμε!
Πολλοί πίστευαν και στο παρελθόν, ότι οι τότε ευρωπαϊκές δυνάμεις θα βοηθήσουν τους Έλληνες στον προς ελευθερία αγώνα τους το 1821, εις μάτην! Μάλιστα αναβλήθηκε πολλάκις η έναρξη της επανάστασης περιμένοντας την «μεγάλη δύναμη» που θα μας βοηθήσει. Πολλοί περίμεναν ματαίως το «ξανθόν γένος» δηλ. την Ρωσία, αλλά ποτέ δεν βοήθησε. ΟΙ Φιλικοί διέδιδαν ότι τον αγώνα του Γένους τον στηρίζει η «Αόρατος Αρχή», η οποία ήταν ένας μύθος, δηλ. δεν υπήρχε! Μόνοι τους οι Έλληνες επαναστάτησαν! Ο Διονύσιος Σολωμός έγραψε στον ύμνο στην ελευθερία, όταν οι Έλληνες παρακαλούσαν τους ευρωπαίους να τους σώσουν: "Μοναχή το δρόμο επήρες , εξανάλθες μοναχή· δεν ειν' εύκολες οι θύρες, εάν η χρεία τες κουρταλεί». Και τώρα μόνοι μας θα σωθούμε!
Αν υπάρχουν φιλέλληνες, σήμερα, να τους τιμήσουμε σαν το Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα. Επίσης σαν τονΠολιτειακό Πρωθυπουργό Νοτίου Αυστραλίας κ. Mάικ Ρέιν, ο οποίος έχει φιλελληνικές θέσεις στο σκοπιανό. Σημειώνεται ότι ο κ. Ρανν στην ομιλία του είχε αναφερθεί στον κ. Gjorge Ivanov, τον οποίο χαρακτήρισε ως ως ‘υποκινητή προβλημάτων με τον πλέον επικίνδυνο τρόπο’ και κατηγόρησε την ΠΓΔΜ (στο κείμενο ‘Μακεδονία’) ότι κλέβει τον ελληνικό πολιτισμό! Επίσης ο κ. Ντανιέλ Κον Μπεντίτ εμφανίστηκε, προσφάτως, με φιλελληνικές θέσεις και είπε ότι το σοβαρό πρόβλημα για την Ελλάδα είναι οι εξοπλισμοί της. Και συνέχισε: «Ένα από τα προβλήματα της Ελλάδας είναι ο προϋπολογισμός της για την Άμυνα. Το 4,3% του ελληνικού ΑΕΠ πηγαίνει στην άμυνα. Το πρόβλημα είναι η Κύπρος και οι σχέσεις με την Τουρκία» σημείωσε, για να αναρωτηθεί: «Πού είναι η πρωτοβουλία της Επιτροπής για να λυθεί το Κυπριακό ώστε να ελαφρυνθεί το ΑΕΠ της Ελλάδας από το βάρος αυτής της ηλίθιας και βλακώδους εμπλοκής που θα πρέπει επιλύσουν ως Ευρωπαίοι; Τι έκανε η Επιτροπή; Μηδέν, απολύτως τίποτα.», είπε χαρακτηριστικά.. Τους πράγματι φιλέλληνες να τους τιμήσουμε, αλλά όσους μας περιτριγυρίζουν για να «αρπάξουν καμιά μίζα», όχι!
Η Ελληνική Επανάσταση του 2010 δεν είναι εναντίον κάποιου συγκεκριμένου «εχθρού», αλλά είναι μια εσωτερική εξέγερση των Ελλήνων από την «ετερονομία και προστασία των δυτικών», προς την «εθνική ελευθερία»! Έλληνες ψηλά το κεφάλι! Το Πασοκ ιδρύθηκε για να υπηρετεί το λαό και την Πατρίδα! «Αλλαγές, Πατριωτισμός, Αλληλεγγύη και κάθαρση», Εδώ και Τώρα! Ας γίνει και ένας ανασχηματισμός! Οι έκτακτες συνθήκες της χώρας μας θέλουν και έκτακτες νομοθετικές και πολιτικές πρωτοβουλίες και επιτάχυνση όλων των διαδικασιών.
«Μηδένα πρό του τέλους μακάριζε»! Το είπε ο Σόλωνας, στο βασιλιά της Λυδίας Κροίσο
και ας το ξαναπούμε σήμερα στον «κάθε Κροίσο»!
«Οι καιροί ου μενετοί». Οι ευκαιρίες δεν περιμένουν

75 σχόλια

  1. ΗΓΕΤΗ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ

    ΣΑΡΩΝΕΙΣ ΠΑΛΙ...

    Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!

    ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα ειναι δυνατον δρ Κουτσουκος να ειναι εκτος κυβερνησης και να ειναι μεσα ολα τα "ψοφιμια"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΕΙΓΟΝ

    ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΗΛΙΩΝΗ

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

    ΗΔΗ ΤΥΠΩΘΗΚΕ ΦΩΤΟΤΥΠΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΩΣ ΝΕΟΣ ΘΟΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΡΗΓΑ
    ΩΣ ΝΕΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ"

    ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΕΣΤΕ ΑΛΕΥΡΙ....Ο ΟΜΠΑΜΙΚΟΣ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΣΑΣ ΓΥΡΕΥΕΙ...

    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

    ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΝΟΣ ΟΙ ΑΡΓΟΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ

    ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΟΣΕ ΚΑΙ ΣΟΣΕ!!

    ΤΩΡΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

    ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΣΗΚΩΣΕΣ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝΜ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΕ ΚΑ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΡΕΣΣ

    ΚΑΙ ΤΗς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑς!

    ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα γιατι κοψανε τον δρ Κουτσούκο απο την κυβερνηση? Για να χρεωεται συνεχως η Ελλαδα? για να μεινουμε σκλαβοι για παντα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Ειδηση

    Χαμος στην Μηλιωνη...

    η δημοκρατια ενικησε

    ακομα και ο Ομπαμα δεχεται την ιστορια μας!

    Επισης, ολες οι πρατασεις του Δρ Κουτσουκου για εξοδο απο την κριση γινονται πραξη σιγα σιγα!

    Ακομα και ιδρυση ταμειου για να καταθετουν οι ομογενεις χρηματα για την πληρωμη του χρεους

    ακομη ερχεται και η θετικη συμβολη εφοπλιστων και ομογενων στα πλαισια μιας νεας Φιλικης Εταιριας και εθνικης απελευθερωσης!

    Να επιταχυνθει το νομοθετικο εργο και οι αλλαγες προσωπων!

    Ακομα και η νεα Σεισαχθεια σιγα σιγα γινεται πραξη!

    Φωτης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να αναπτυχτεί το σύστημα δωρεάν παιδείας αλλά και διαρκή επιμόρφωση και αγωγή των πολιτών σε σωστή συμπεριφορά απέναντι στην «οικονομική κρίση» και να εισαχθούν σε αυτό μαθήματα οικονομίας κοινωνιολογίας ψυχολογίας με όλες τις σύγχρονες εκδοχές και παραμέτρους, όπως και διαρκή αγωγή καταναλωτή μέσω των ΜΜΕ.



    Να κλείσουν τα χιλιάδες παραρτήματα των μαυραγοριτών ληστρικών τραπεζιτών και να ανοίξουν εργοστάσια και επιχειρήσεις! Αντί να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να απολυθούν οι υπάλληλοι των μεσαιωνικού τύπου εταιριών κατάσχεσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιωργο παρε τον δρ Κουτσουκο μαζι σου στην Αμερική!!

    Ο Ομπαμα τον "παει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ, ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ ΚΛΠ? ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝ0ΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας η Ελλάδα μοιράζεται με τις ΗΠΑ βαθείς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς» τονίζει ο Λευκός Οίκος.

    Μόνο και μόνο για αυτή τη δήλωση να τιμηθεί ο Πρόεδρος κ. Ομπάμα από την Ελληνική Δημοκρατία με τη μεγίστη διάκριση και να προσκληθεί επισήμως στην Ελλάδα.

    ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπραβο στον εθνικο οδηγητη τον δρ Κουτσουκο,

    επιτελους και μια φωνη με θεωρητικο περιεσχομενο και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΑΤΑΣΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΩΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ

    ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΠΕΙΓΟΝ

    Η ΠΡΟΤΣΑΣΗ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

    ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΟΜΟΓΕΝΗΣ Ή ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ

    ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΥΤΟΥ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΜΗ

    ΑΣ ΟΡΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
    Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣΟ ΥΠΟΥΤΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
    Ο ΠΟΕΡΔΡΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ
    ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ!

    ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΣΛΑΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ!


    ΦΑΝΗΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΙΒΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙC

    ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ

    Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ OPENGOV.GR

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΜΑΙΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. EIDHSH

    σΗΜΕΡΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΠΡΕΣΣ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

    ΜΠΟΡΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αποκαλυψη

    σημερα εδω στο πρες ο δρ Κουτσουκος παρουσιαζει την νεα φιλικη εταιρεια για ανεξαρτησια του γενους!

    Οι νεοι φιλικοι ο δρ Κουτσουκος ο Καψαμελης ο Λουτραδης ο Νασος και ΕΣΥ Ελληνα πολιτη θα σωσετε τηνΕλλαδα

    Η αορατος Αρχη ειστε ΕΣΕΙΣ Ελληνες πολιτες

    Νυν υπερ παντων ο αγων

    Στελιος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ναι

    ολη η ομογενεια στηριζει τον εθνοσωτηρα δρ Κουτσουκο!

    να γινουν πραξη οι πρατασεις του

    Γιαννης απο Αυστραλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. bravo....yparxei lysh!

    ti perimenete?

    kante eigontos nomo ayta pou sas leei!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έχω 30-40 τεύχη τού "Μικρού Ήρωα."
    Κέ Κουτσούκο,στά στέλνω,άν αγοράσετε
    τά τεύχη τής "Μάσκας",τών "Ταρζάν"
    καί "Ποκοπίκο".
    Δώρο η κασέττα "Ταρζούν η ντροπή
    τής ζούγκλας".
    Σοβαρά τώρα,σέ κείμενο 500 αράδων,
    έγραψες 50 γιά τόν Σπίθα?
    Γιά νά διαβαστείς προσεκτικά,
    απαιτείται μισή ώρα......
    Άν έχεις τόσα εσώψυχα,άκου επανα-
    λαμβανόμενα Μητροπάνο.
    Τό "εμένα δέν μ΄αγάπησε κανείς".
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. o dr koutsoukos stin foto einai aytos me ta gialia dipla ston giogo metin kokkii gravata?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 28 Φεβ 2010 6:45:00 μ.μ.

    Ανασταση επειδη εισαι καλο παιδι υπαρχει και πλαυ μπου, μπλεκ, ζορο, κλπ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΗΓΕΤΗ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ

    ΣΑΡΩΝΕΙΣ ΠΑΛΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Να κλείσουν τα χιλιάδες παραρτήματα των μαυραγοριτών ληστρικών τραπεζιτών και να ανοίξουν εργοστάσια και επιχειρήσεις! Αντί να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να απολυθούν οι υπάλληλοι των μεσαιωνικού τύπου εταιριών κατάσχεσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας στο ελληνικό γηροκομείο ... - [ Translate this page ]Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010 11:43.

    ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Επίσκεψη στο Ελληνικό Γηροκομείο του Ρίντλετον πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Νοτίου Αυστραλίας, Mάικ Ρέιν, συνοδευόμενος από τον υπουργό Δικαιοσύνης ...
    www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=96&artid=26100

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτά που λές ρε Κούτσουκο με ποιούς θα γίνουν ; με τον Ραγκούση , την Τζακρή , τον Βούγια , τον Χρυσοχοίδη , την Δραγώνα ... και τον αρχιστράτηγο Μακρυγιώργο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΞΑΝΘΗ...Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ...!!!! - [ Translate this page ]Σε κάθε περίπτωση, τα ομόλογα κάθε πολιτείας ουσιαστικά έχουν την εγγύηση της .... σήμερα, να τους τιμήσουμε σαν το Πολιτειακό Πρωθυπουργό Νοτίου Αυστραλίας κ. Mάικ Ρέιν,

    ο οποίος έχει φιλελληνικές θέσεις στο σκοπιανό. ..... `Είναι στο χέρι μας να φθάσουμε στην Ιθάκη`είπε προσφάτως ο πρωθυπουργός,ο οποίος προτιμά ...
    xanthi-blogs.blogspot.com/ - Cached - Similar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. τον Ελληνισμό της Νοτίου Αυστραλίας, δηλαδή ο Ελληνικής καταγωγής ... την Κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας, ειδικότερα ο πρωθυπουργός κ. Μάικ ...
    www.greektribune.com.au/pdfs/august2009.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γνωστοί στους εχθρούς τους ως "Μπάσταρδοι", η ομάδα του Ρέιν βρίσκει στο πρόσωπο μιας Γερμανίδας ...... το φορολογητέο δηλαδή εισόδημα που έχει στη διάθεση της η Πολιτεία, ..... Στη Γαλλία, τη Σουηδία, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ, οι δημοτικές αρχές επιζητούν ... μετά την επίθεση του Ταρτάλια στον Ιταλό πρωθυπουργό… ...
    www.heraklionblogs.gr/Aa_-_Zz/elladasimera.blogspot.com?page=16

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΟ ?

    "Κι ενώ ο κόσμος χάνεται ...οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανοίγουν μπουκάλια και πετάνε λουλούδια στην Ιερά Οδό και στην Πέγκυ Ζήνα"

    «Σε τούτους τους δύσκολους καιρούς το μόνο που μας μένει είναι να καταφύγουμε στις μικροχαρές» είπε ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠαΣοΚ, πρώην συγκεντρωσιάρχης επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος και ήταν σαν να έδωσε το έναυσμα: τα μπουζούκια της Ιεράς οδού, εκεί όπου εμφανίζεται το δημοφιλές δίδυμο Πέγκυ Ζήνα και ΔημήτρηςΜητροπάνος... «κρατικοποιήθηκαν» ξαφνικά για λίγες ώρες, από την Πέμπτη το βράδυ ως το πρωί της περασμένης Παρασκευής.

    Ουρές τα βουλευτικά Lexus, Saab και Αudi έξω από το νυχτερινό κέντρο. Οι βουλευτές, βλέπετε, δεν πρόλαβαν να αλλάξουν τα αυτοκίνητά τους με άλλα μικρότερου κυβισμού. Οι παρκαδόροι, με δέκα ευρώ το αμάξι, χωρίς απόδειξη, έκαναν χρυσές δουλειές. Το ίδιο και οι λουλουδούδες...

    Βουλευτές, πρώην υπουργοί, πρώην βουλευτές, νεοδιορισθέντες επικεφαλής (κρατικών) τραπεζών και οργανισμών, περιφερειάρχες, νομάρχες, δήμαρχοι, συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΠαΣοΚ, σύσσωμη σχεδόν η νεολαία του Κινήματος, ένας πρώην Πρόεδρος της Βουλής, ένας πρώην «τσάρος» της οικονομίας, ένας πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, σύμβουλοι, γενικοί γραμματείς- ορισμένοι προερχόμενοι από τη λεγόμενη δημόσια διαβούλευση-, αστυνομική φρουρά των πολιτικών και παρατρεχάμενοι «κατέλαβαν» σε μία και μόνη έφοδο το νυχτερινό κέντρο και το έριξαν, μεσούσης της κρίσεως, έξω.

    Η αλήθεια είναι ότι ορισμένοι το παραέριξαν έξω. Ξεφάντωσαν, τραγούδησαν, χόρεψαν ζεϊμπέκικα και ήπιαν και ένα ποτηράκι Βlack Label παραπάνω.
    Και όλα αυτά, όπως ειπώθηκε από τον κύριο ομιλητή αυτής της σεμνής και ταπεινής συγκέντρωσης, επειδή «το ΠαΣοΚ δεν έχει μάθει να είναι θεατής. Δεν έχει μάθει να σκύβει το κεφάλι».

    «Μικροχαρά» χαρακτήρισε την εκδήλωση ο κ. Παναγιωτακόπουλος και φρόντισε σε αυτή τη «χαρά» του λεγόμενου παλαιού ΠαΣοΚ να «εισαγάγει» και έναν παλαίμαχο αρχηγό σοσιαλιστικού κόμματος από την Κύπρο, τον θρυλικό «γιατρό», πρώην πρόεδρο της Σοσιαλιστικής ΕΔΕΚ κ. Β. Λυσσαρίδη, 90 ετών, ο οποίος εμφανίστηκε στο νυχτερινό κέντρο με μαύρο δίκοχο, όπως αυτό που φορούσαν πάλαι ποτέ οι ηγέτες του Ανωτάτου Σοβιέτ στη Μόσχα, μόνο που αντί για γούνα γνήσιου και πανάκριβου αστραχάν των Σοβιετικών ο «γιατρός» προτίμησε κάτι σε συνθετικό. Και ο κ. Λυσσαρίδης ήταν πράγματι συγκινητικός, κυρίως όταν είπε με φωνή τρεμάμενη: «Μου ΄παν:Γιατί στα γεράματα αρνιέσαι την ανάπαυση; Απάντησα:Γιατί μόνο έτσι μπορώ να προσδοκώ την ανάσταση». Και ως ποιητής συμπλήρωσε: «Δώστε μου δέκα αιώνες ζωή. Δεν τις αλλάζω με μία ώρα αληθινής επανάστασης», ξεσηκώνοντας τον κόσμο που χειροκροτούσε παρατεταμένα.

    Ηταν στις «μικροχαρές» του ΠαΣοΚ, στην Ιερά οδό, περί τα 2.500 άτομα, όση ήταν δηλαδή η χωρητικότητα του νυχτερινού κέντρου και στους τρεις... ορόφους που διέθετε. Καρφίτσα δεν έπεφτε. Ορισμένοι παρέμειναν και όρθιοι. Ο κ. Παναγιωτακόπουλος, με νωπή ακόμη την αντιπαράθεσή του με τον Γραμματέα του ΠαΣοΚ κ. Σ. Ξυνίδη, άφησε αρκετές αιχμές, χωρίς όμως να περάσει την «κόκκινη κομματική γραμμή», λέγοντας ότι «οι καιροί δεν συγχωρούν ούτε την αμηχανίαούτε την ολιγωρία» και ότι «οι καιροί απαιτούν αποφασιστικότητα και τόλμη». Εν συνεχεία επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του... «Δ Δ Ράιχ» σημειώνοντας: «Είναι παγκόσμιο. Δεν είναι μια χώρα, ένας άξονας, απέναντι στη δημοκρατία και στην ελευθερία. Είναι το κεφάλαιο χωρίς πατρίδα και οι κυβερνήτεςχωρίς όνομα. Επικεφαλής της επίθεσης εναντίον της χώρας μας είναι και πάλι η Γερμανία. Είναι οι ίδιοι αμετανόητοι που θεωρούν τη χώρα τους το άριο μέλος του κόσμου» είπε προκαλώντας χειροκροτήματα.

    ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ !!!!!!!!
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΜΕΝΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
    ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ?
    ΑΝΤΕ ΤΟΜΑΡΙΑ....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η Ελληνική Επανάσταση του 2010 δεν είναι εναντίον κάποιου συγκεκριμένου «εχθρού», αλλά είναι μια εσωτερική εξέγερση των Ελλήνων από την «ετερονομία και προστασία των δυτικών», προς την «εθνική ελευθερία»! Έλληνες ψηλά το κεφάλι! Το Πασοκ ιδρύθηκε για να υπηρετεί το λαό και την Πατρίδα!

    Κύριε Κούτσουκε το ΠΑΣΟΚ ηρθε για να υπηρετησει τους Αλβανούς και τούς Πακιστανούς

    οσον αφορά την ετερονομία των Ελλήνων και των λαθρομεταναστών τι θα γίνει;

    YΣ μην χρησιμοποιείς την λέξη ΕΘΝΙΚΟΣ εισαι εκτός γραμμής ΠΑΣΟΚ
    θα σε ακούσει η Διαμαντοπούλου , η Δραγώνα και η Τζακρή και θα σε δαγκώσουν οχι τίποτα αλλο αλλά μου εισαι πολύ συμπαθής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ρέ Κουτσούκο,
    δέν σέ θεωρούσα διά μαλάκα.
    Αλλά σήμερα μέ τό σχόλιο σου καί δή αυτό περί οίκονομικών ελέγχων διά τήν Γερμανία καί τής κλοπής τού θησαυρού αμύθητης αξίας,πού μάς έκλεψαν οί ΝΑΖΙ δήθεν,μέ απογοήτευσες καί σέ κατατάσσω στό επίπεδο τού Πάγκαλου,Καμμένου,Πιπιλή,
    Πετσάλνικου,Καρατζαφύρερ κι άλλων ηλιθίων,πού θεωρούν ότι μέ τίς άναρθρες κραυγές τους,υποστηρίζουν δήθεν τά εθνικά μας δίκαια.
    Τελικά όλοι οί μεγαλοσχήμονες (πολιτικοί ή όχι) στό ίδιο καζάνι τής μαλακίας βράζουν καί ψήνονται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Edv blepoyme ton dr Koytsoyko dipla ston giorgo...
    meta ti egine daktylow thw dejiaw Marias Damsnakh?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 28 Φεβ 2010 7:50:00 μ.μ.

    o dr koytsoykow den htan ekei

    htan sthn Mhlivnh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 28 Φεβ 2010 8:04:00 μ.μ.
    Διαβαστε προσεχτικα την διατυπωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΝΟΥΜΕ
    ΤΖΑΜΠΑ....
    όπα..όπα..στα ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ
    ....όνομα και πράμα !

    H Ρόζα του… Σκανδαλίδη
    «Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο…» τραγουδούσε ο μοναδικός Δημήτρης Μητροπάνος,
    και ο Κώστας Σκανδαλίδης έριχνε το ζεϊμπέκικό του σε μια πίστα που δεν πατούσες από το λουλούδι.

    Δίπλα η Νόρα Κατσέλη χτυπούσε παλαμάκια στον «βαρύμαγκα» του ΠΑΣΟΚ που έδειχνε να το ζει.

    Τα κορίτσια με τα λουλούδια δεν τους προλάβαιναν. Το όλο σκηνικό μαρτυρούσε ότι το αριστερό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ ξέρει να γλεντάει, αποδεικνύοντας πως και η φτώχεια θέλει καλοπέραση.

    Η πρωτοβουλία του ιστορικού στελέχους του κόμματος, Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, για μια συνάντηση μετά… μουσικής, είχε μεγάλη απήχηση καθώς στο νυχτερινό κέντρο δεν έπεφτε καρφίτσα από το νέο αλλά και το λεγόμενο «βαθύ» ΠΑΣΟΚ. Ο Δημήτρης Μητροπάνος και η Πέγκυ Ζήνα έδωσαν ρέστα και οι σοσιαλιστές έφυγαν σχεδόν τα ξημερώματα ικανοποιημένοι και χωρίς… ρέστα!

    Από το μικρόφωνο οι υπεύθυνοι του κέντρου καλωσόρισαν την υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, αλλά γρήγορα λύθηκε η «παρεξήγηση» αφού δεν ήταν η υπουργός αλλά η αδελφή της, πρώην βουλευτίνα, Νόρα Κατσέλη.

    Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, έφυγε νωρίς -το ίδιο και ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Έμειναν μέχρι αργά ο Πάρης Κουκουλόπουλος, ο Δημήτρης Λιντζέρης και πολλοί άλλοι….

    Λέτε να αποκοιμήθηκαν σε μια στοίβα καλαμιές; Σπαρτιάτες γίνονται αν χρειαστεί οι σοσιαλιστές!...

    ΠΟΣΟ ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΡΕ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ..ΠΟΣΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Το όνομά του κ. Γιώργου Παπανδρεου, δύναται να γραφεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία αυτής της χώρας «αν πραγματοποιήσετε ταχύτατα τα τις αλλαγές προσώπων και κάνετε πράξη την ελπίδα».

    ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ? Η ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΜΑΡΙΛΑ/ ΟΙ ΑΝΘΡΩΩΠΟΙ ΤΟΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΑΓΩΝΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Να εθνικοποιηθεί-κρατικοποιηθεί- παρακρατηθεί-φορολογηθεί ένα μέρος (το 10%) της αμύθητης περιουσίας των ολιγαρχικών, των φεουδαρχών, των τραπεζιτών και των μεγαλοαστών, για να σωθεί η Ελλάδα από την χρεοκοπία! Είναι εθνικός λόγος και όχι ταξικός! Να αποδοθεί η δεκάτη!


    ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΠΑΡΤΟΥΣ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. DR KOUTSOUKO MONO ME ESENA MPOROUME NA PAROUME KAI TIN KOSTANTINOUPOLI APO TOUS TOURKOYS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Εθνική Αντίσταση λέγονται τα κινήματα αντίστασης των διαφόρων λαών εναντίον των ξένων κατακτητών τους. Ειδικότερα στην Ελλάδα, Εθνική Αντίσταση είναι η ιστορική περίοδος της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας από το 1941 μέχρι το 1944, όπου ο ελληνικός λαός αγωνίστηκε εναντίον των Γερμανών, των Ιταλών και των Βουλγάρων μέσω των αντάρτικων οργανώσεων είτε στα βουνά, είτε στις πόλεις για την απελευθέρωση της χώρας.

    sta armata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Οι Γερμανοί μόλις εισήλθαν στην Αθήνα (27 Απριλίου 1941) φρόντισαν να ορκίσουν κυβέρνηση <> με πρωθυπουργό το στρατηγό Γεώργιο Τσολάκογλου. Μετά την κατάληψη και της Κρήτης (Μάιος 1941) από τα γερμανικά στρατεύματα, ολόκληρη η ελληνική επικράτεια βρίσκεται κάτω από την κατοχή των δυνάμεων του Άξονα. Οι Ιταλοί και οι Βούλγαροι ακολουθούν τους Γερμανούς και αμέσως τίθενται σε εφαρμογή σχέδια διαμελισμού της Ελλάδας. Η Ιταλία καταλαμβάνει τα Επτάνησα, ενώ στη Βουλγαρία παραχωρείται αρχικά η ζώνη ανάμεσα στο Στρυμόνα και στο Νέστο και τα νησιά Θάσος και

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Τόσο οι Ιταλοί στα Επτάνησα όσο και οι Βούλγαροι στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη επιχειρούν να εφαρμόσουν πολιτική αφελληνισμού. Η υπόλοιπη χώρα διαιρείται σε δύο ζώνες κατοχής, μία γερμανική και μία ιταλική. Η γερμανική ζώνη περιλάμβανε τα 2/3 του νομού Έβρου, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, όλα τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου εκτός από τη Θάσο και τη Σαμοθράκη, την Αττική, την Κρήτη και από τις Κυκλάδες τη Μήλο. Η ιταλική ζώνη περιλάμβανε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής ανέρχονταν σε 100-120.000 άνδρες και οι ιταλικές σε 140.000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    ΝΑ ΤΙ ΚΛΕΨΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ

    Οι κατακτητές, και ιδίως οι Γερμανοί και οι Βούλγαροι, δαπανούσαν για την συντήρησή τους τους πόρους της χώρας. Συγχρόνως η Ελλάδα αναγκάστηκε να καταβάλει στις δυνάμεις κατοχής μεγάλα χρηματικά ποσά για τα έξοδα συντήρησης τους.

    Οι Γερμανοί δέσμευσαν όλα τα αγαθά, το φυσικό πλούτο και την παραγωγή. Οι ελεύθερες ζώνες, τα τελωνεία, οι γενικές αποθήκες, οι αποθήκες συγκέντρωσης προϊόντων, τα εμπορικά βιομηχανικά αποθέματα λεηλατήθηκαν για τις ανάγκες των στρατευμάτων κατοχής ή και για να σταλούν πολύτιμα φορτία στη Γερμανία και στην Ιταλία. Ακόμη και τα λαχανικά δεσμεύονταν για λογαριασμό των στρατευμάτων κατοχής και έτσι, από την πρώτη στιγμή, η προμήθεια τροφίμων και όλων των χρειωδών έγινε προβληματική για τον ελληνικό πληθυσμό.

    Συγχρόνως τα εισοδήματα, οι μισθοί και τα ημερομίσθια εκμηδενίζονται με ραγδαίο ρυθμό κάτω από την πίεση ενός καλπάζοντος πληθωρισμού, ενώ η εξαφάνιση των τροφίμων έχει ως άμεσο επακόλουθο την εμφάνιση της μαύρης αγοράς. Η όλη αυτή κατάσταση, ήδη από το καλοκαίρι του 1941 είχε ως συνέπεια τον υποσιτισμό του λαού και αργότερα, η πείνα αρχίζει να μαστίζει την Ελλάδα.

    Χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν τον τρομερό χειμώνα του 1941-42. Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων της πείνας δεν είναι εξακριβωμένος, υπολογίζεται όμως ότι φτάνει στις 300.000 για τα μεγάλα αστικά κέντρα.


    ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΞΟΣ ΚΑΤΑΓΤΑΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΨΑΡΙΑΝΩΝ ΠΥΡΠΟΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΨΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ] Η γέννηση της Εθνικής Αντίστασης
    Ενώ η ελληνική κυβέρνηση του Καΐρου ήταν εντελώς αποκομμένη από τη χώρα, οι υπόδουλοι Έλληνες άρχισαν να αναζητούν τρόπους αντίστασης στον κατακτητή. Η πάλη για την επιβίωση του λαού ήταν ήδη μια πρώτη αυθόρμητη αντιστασιακή πράξη. Τα λαϊκά συσσίτια που άρχισαν να λειτουργούν με την πρωτοβουλία των πιο δραστήριων στοιχείων των διαφόρων επαγγελματικών οργανώσεων και συλλόγων των εργαζομένων αποτελούν την πρώτη νίκη που απόσπασε ο ελληνικός λαός από τους κατακτητές.

    Όμως το πρώτο αποτελεσματικό ράπισμα στα στρατεύματα κατοχής δόθηκε με το κατέβασμα της ναζιστικής σημαίας από την Ακρόπολη. Τη νύχτα της 30ης Μαΐου 1941 δύο νέοι φοιτητές, ο Μανώλης Γλέζος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών και ο Λάκης (Αποστόλης) Σάντας της Νομικής, εκφραστές της ψυχικής διάθεσης του ελληνικού λαού, σκαρφαλώνουν στον Ιερό Βράχο από τη βορειοδυτική πλευρά και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τη γερμανική φρουρά πλησιάζουν τον ιστό και κατεβάζουν τη σβάστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. 28 Φεβ 2010 8:04:00 μ.μ.

    ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Σιγά σιγά η αντίσταση του λαού κατά των κατακτητών άρχισε να απλώνεται και να οργανώνεται. Στις 11 Σεπτεμβρίου 1941 αναγγέλεται η ίδρυση του <> (ΕΔΕΣ). Την πολιτική ηγεσία του ΕΔΕΣ διευθύνει ο στρατηγός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Λίγο αργότερα ιδρύεται η <> (ΕΚΚΑ) με αρχηγούς το συνταγματάρχη Ευριπίδη Μπακιρτζή, το συνταγματάρχη Δημήτριο Ψαρρό και τον Γεώργιο Καρτάλη, ως πολιτικό εκφραστή. Τέλος στις 27 Σεπτεμβρίου 1941 γνωστοποιείται στον ελληνικό λαό με διάγγελμα η ίδρυση του <> (ΕΑΜ). Την ιδρυτική του πράξη υπόγραφαν οι αντιπρόσωποι τεσσάρων κομμάτων, του ΚΚΕ (Λευτέρης Αποστόλου), του ΣΚΕ (Χρήστος Χωμενίδης), της ΕΛΔ (Ηλίας Τσιριμώκος) και του ΑΚΕ (Απόστολος Βογιατζής). Η τελευταία αυτή οργάνωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ο Αγώνας στα βουνά και στις πόλεις
    Η πρώτη μαζική εξέγερση του ελληνικού λαού η οποία έλαβε καθαρά μαχητικό και επαναστατικό χαρακτήρα συνέβη στην περιοχή της Δράμας, όπου η βουλγαρική κατοχική διοίκηση επιχειρούσε με μεθοδικότητα τον εκβουλγαρισμό των κατοίκων. Ο πληθυσμός αντέδρασε στην προσπάθεια αφελληνισμού. Στις 28 προς 29 Σεπτεμβρίου 1941 ο λαός της Δράμας και των γύρω χωριών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΕΠΕΙΓΟΝ

    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΟΜΟΓΕΝΗΣ Ή ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΥΤΟΥ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΜΗ

    ΑΣ ΟΡΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
    Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣΟ
    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ
    ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ!

    ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΣΛΑΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ!

    ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΙΒΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙC ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΟ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟΥΣ

    ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ

    Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ OPENGOV.GR

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΜΑΙΜΟΥ

    ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΜΑΖΕΨΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!

    ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΝΕΩΝ ΥΠΟΤΕΛΩΝ!

    ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ

    ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

    ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΥΧΑΙΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Προταση

    με τον ανασχηματισμο να οριστει ο δρ Κουτσουκος υφυπουργος παρα τω Πρωθυπουργο

    με αρμιοδιοτητα επιβλεψης ολου του νομοθετικου κυβερνητικου εργου δηλ, ο ανθρωπος του Γιωργου σε ολα τα θεματα

    Το ευρος των γνωσεων, του δρ Κουτσουκου η μαχητικοτητα και η συνεπεια και η πιστη σον Ομπαμα και τον Γιωργο το επιτρεπουν

    Νικη Ν. Υ. Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Η εθνική αντιστασιακή εποποιία είχε αρχίσει. Στις 9 Σεπτεμβρίου 1942, στα Ρυκά της Παρνασσίδας δίνεται η πρώτη μάχη ανάμεσα στους αντάρτες του Βελουχιώτη και στα ιταλικά στρατεύματα κατοχής. Οι Ιταλοί εξοντώνονται. Μετά την πρώτη αυτή νίκη, σε μεγάλες περιοχές της ορεινής Στερεάς Ελλάδας οι αντάρτες αφοπλίζουν τη χωροφυλακή και απόλυτοι κύριοι στα χωριά αρχίζουν να οργανώνουν την εξουσία του ΕΑΜ. Σε κάθε χωριό όριζαν <> στις διάφορες δραστηριότητες. Έτσι στις ορεινές περιοχές άρχισε να δημιουργείται ένα ελεύθερο κράτος με τη συνεργασία αγροτών και ανταρτών. Στα χωριά άρχισαν να λειτουργούν νέοι θεσμοί που προσπαθούσαν να εκσυγχρονίσουν τις οικονομικές και κοινωνικές δομές. Οι θεσμοί αυτοί βασίζοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. 6:45,how(επίτηδες) old are you?
    Aναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Οι Ιταλοί εξοντώνονται. Μετά την πρώτη αυτή νίκη, σε μεγάλες περιοχές της ορεινής Στερεάς Ελλάδας οι αντάρτες αφοπλίζουν τη χωροφυλακή και απόλυτοι κύριοι στα χωριά αρχίζουν να οργανώνουν την εξουσία του ΕΑΜ. Σε κάθε χωριό όριζαν <> στις διάφορες δραστηριότητες. Έτσι στις ορεινές περιοχές άρχισε να δημιουργείται ένα ελεύθερο κράτος με τη συνεργασία αγροτών και ανταρτών. Στα χωριά άρχισαν να λειτουργούν νέοι θεσμοί που προσπαθούσαν να εκσυγχρονίσουν τις οικονομικές και κοινωνικές δομές. Οι θεσμοί αυτοί βασίζονταν στην αρχή της λαϊκής συμμετοχής για όλα τα θέματα που αφορούσαν την κοινότητα. Έτσι η τοπική αυτοδιοίκηση απόκτησε ουσιαστικό περιεχόμενο με την αναβίωση των κοινοτικών παραδόσεων της Τουρκοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Παράλληλα, με την ίδρυση του ΕΛΑΣ, στις 28 Ιουλίου 1942, ο στρατηγός Ναπολέων Ζέρβας αναγγέλλει την ίδρυση των <> (ΕΟΕΑ) ως ένοπλο τμήμα του ΕΔΕΣ. Οι πρώτες ανταρτικές δυνάμεις του στρατηγού Ζέρβα έδρασαν στην περιοχή του Βάλτου, στην Αιτωλοακαρνανία. Τέλος η τρίτη αντιστασιακή οργάνωση, η ΕΚΚΑ, ιδρύει και αυτή με τη σειρά της ανταρτικό σώμα, με αρχηγό τον Δημήτριο Ψαρρό. Το ανταρτικό αυτό σώμα έδρασε κυρίως στην περιοχή της Γκιώνας. Το Σεπτέμβριο του 1942 αγγλικό κλιμάκιο με αρχηγό το συνταγματάρχη Μάγερς αποβιβάζεται κρυφά στην Ελλάδα, έρχεται σε επαφή με τις διάφορες ανταρτικές ομάδες και κατορθώνει να συντονίσει τις ενέργειές τους. Αποτέλεσμα του συντονισμού αυτού ήταν η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, στις 25 Νοεμβρίου 1942. Στην ανατίναξη έλαβαν μέρος 120 άνδρες του ΕΛΑΣ, 65 των ΕΟΕΑ και 12 Άγγλοι κομάντος κάτω από την προσωπική καθοδήγηση του Άρη Βελουχιώτη και του Ναπολέοντα Ζέρβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Η ανατίναξη της γέφυρας καθυστέρησε για αρκετές εβδομάδες τον εφοδιασμό των Γερμανών που μάχονταν στην Αφρική, ανύψωσε το ηθικό των Ελλήνων και καταξίωσε τον ένοπλο αγώνα στη συνείδηση των συμμάχων. Ενώ οι αντάρτες στα βουνά χτυπούσαν τους κατακτητές, στις πόλεις ο αγώνας έπαιρνε άλλη μορφή. Σ'αυτόν, με πρωτοπόρα τη νεολαία, μετέχουν πολίτες κάθε κοινωνικής τάξης και κάθε πολιτικής απόχρωσης. Δίπλα στους ανώνυμους αγωνιστές η πνευματική ηγεσία του τόπου, ακαδημαϊκοί, δάσκαλοι, συγγραφείς, καλλιτέχνες, δίνει κι αυτή το παρόν στο αντιστασιακό προσκλητήριο. Στις 25 Μαρτίου του 1942 η Αθήνα παίρνει το βάπτισμα του πυρός με την πρώτη φοιτητική διαδήλωση ενώ στις 22 Απριλίου του ίδιου χρόνου η πρώτη καθολική απεργία των δημοσίων υπαλλήλων αιφνιδιάζει και την κυβέρνηση Τσολάκογλου και τις αρχές κατοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Επειδή κατά κόρον λέγεται ότι διαγράφονται και τα σκάνδαλα επισημαίνουμε ότι αυτό είναι ένα νομικό λάθος!!
    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την αρμοδιότητά της για άσκηση δίωξης κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους «μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος». Αυτό δεν σημαίνει ότι ο εισαγγελέας δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο του όταν ο διωκόμενος «υπουργός χάσει την βουλευτική ασυλία» έστω και μετά από δέκα χρόνια!!
    Δεν παραγράφεται τίποτα!!!
    Οποιαδήποτε στιγμή, μόλις οποιοσδήποτε βουλευτής ή υπουργός χάσει την βουλευτική ασυλία ένας έντιμος εισαγγελέας μπορεί να τον συλλάβει και να τον δικάσει (οποιονδήποτε πολιτικό υπουργό βουλευτή κλπ...) με τον νόμο περί παράνομου ανήθικου και ταχύτατου πλουτισμού!!
    Σας λένε ψέματα οι δήθεν νομικοί ότι όλα παραγράφονται!!
    Ακόμα και αν παραγράφονται τα αδικήματα του Υπουργού κ.Χ δεν παραγράφονται τα ίδια αδικήματα του ίδιου κ. Χ που τα έκανε με την ιδιότητα του Υπουργού, αλλά δεν απώλεσε την ιδιότητα του πολίτη!! Κανένας νόμος δεν προστατεύει τα αδικήματα, απλά προστατεύει τους κοινοβουλευτικούς προσωρινά και όσο έχουν την κοινοβουλευτική ασυλία να μην σύρονται χωρίς την έγκριση της βουλής σε διαρκείς δίκες.
    Ως υπουργός δεν διώκεται τώρα μέσω της διαδικασίας της βουλής, αλλά ως πολίτης διώκεται μόλις χάσει την βουλευτική ασυλία και χωρίς καν να ερωτηθεί η βουλή αφού δεν θα είναι πια μέλος της!! Ελπίζουμε να καταλαβαίνετε την διάκριση μεταξύ των αδικημάτων του ίδιου ατόμου που είναι υπουργός, αλλά είναι και πολίτης ταυτόχρονα!!!...
    Το Πασοκ σαρώνει σε όλη την Ελλάδα με 11%

    Σεμιναρια δρ Κουτσουκου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ

    Επείγει να γίνει πράξη η Νέα σεισάχθεια! α) Αυτόματη ενοποίηση, με αίτηση του πολίτη, όλων των δανείων του πολίτη σε ένα δάνεια (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη. Αν η δόση είναι πάνω από το 1/3 των αποδοχών του πολίτη, ουσιαστικά είναι αντισυνταγματική, γιατί ο πολίτης μετατρέπεται σε νεοσκλάβο των τραπεζιτών και χάνει την ελευθερία του. β) Ευκολίες αποπληρωμής κάθε είδους δανείων ή αναβολή μερικών μηνών ή και έτους για την καταβολή δόσεων, λόγω ανάγκης. γ) Ακόμα και στην κάθε μια τράπεζα θα μπορούσε να γίνει «διακανονισμός Σεισάχθειας», αν ο πολίτης έχει περισσότερα δάνεια ή κάρτες σε περισσότερες τράπεζες, ώστε να μειωθεί η κάθε δόση «αυτόματα» στο 1/3 , ή στο ½ της σημερινής. δ) Επίσης, μετατροπή των δανείων και καρτών κάθε τράπεζας σε ένα νέο «πακέτο» με χαμηλή μηνιαία δόση. ε) Εφόσον οι τράπεζες λαμβάνουν τον «Τειρεσία» μόνο εις βάρος του πολίτη, ήρθε η ώρα να τον λάβουν και υπέρ του πολίτη, ανακουφίζοντας τον από τις υπερβολικές μηνιαίες δόσεις! στ) Περιορισμός της λειτουργίας των εταιριών ενημέρωσης και κατάσχεσης! ζ) Περιορισμός του «σκόπιμου μη δανεισμού και της σκόπιμης μη εξυπηρέτησης των πολιτών». η) Να αλλάξει η φιλοσοφία ύπαρξης και λειτουργίας των τραπεζών, από ιδρύματα σκλαβοποίησης πολιτών, σε ιδρύματα εξυπηρέτησης πολιτών και κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης

    ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!!

    ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΞΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν η πιο εκτεταμένη γεωγραφικά και δαπανηρή σε πλουτοπαραγωγικούς πόρους ένοπλη σύγκρουση στην ιστορία της ανθρωπότητας, στην οποία ενεπλάκη η πλειοψηφία των εθνών, που πάλευαν ταυτόχρονα σε διάφορα σημαντικά θέατρα πολέμου, και που κόστισε περίπου 55,5 εκατομμύρια ζωές.

    Άρχισε στις 7 Ιουλίου 1937 στην Ασία και στις 1 Σεπτεμβρίου 1939 στην Ευρώπη και τελείωσε στις 15 Αυγούστου 1945. "Καινοτομία" αυτού του πολέμου: Η Ατομική Βόμβα. Με το τέλος του πολέμου άρχισε ο Ψυχρός Πόλεμος, εξαιτίας της γιγάντωσης της Σοβιετικής Ένωσης, ενώ η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία, παρότι νικήτριες, έχασαν το μεγαλύτερο μέρος των αποικιών τους. Τέλος, από τον πόλεμο αυτό αναδείχτηκαν ως υπερδυνάμεις οι Η.Π.Α. και η Σοβιετική Ένωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αυτοί οι πολύπλοκοι ανταγωνισμοί επέτρεψαν στους Χίτλερ και Μουσολίνι να ελιχθούν διπλωματικά μεταξύ των νικητών του 1ου Π. Π. και να αποκομίσουν τεράστια οφέλη και, κυρίως, ανοχή για μεγάλο διάστημα, πράγμα που τους επέτρεψε να οικοδομήσουν το περιβάλλον εκείνο, που θα τους επέτρεπε να εξαπολύσουν τον 2ο Π. Π. Οι Αγγλο - Γαλλική διπλωματία από την μια μεριά έβλεπε στα πρόσωπα των δυο δικτατόρων ένα 'αντισοβιετικό τείχος' , έναν αντικομμουνιστικό χωροφύλακα στην Ευρώπη, πράγμα που διευκόλυνε την ανοχή στο ναζιστικό καθεστώς, ενώ πεισματικά ήθελαν να πιστεύουν - και ειδικά οι Άγγλοι - ότι απέφευγαν μια βέβαια πολεμική σύγκρουση, που διαφορετικά θα έθετε τελικά σε κίνδυνο τις αποικίες τους ανά τον κόσμο, που απαιτούσαν χρήμα και μέσα για να διατηρήσουν. Οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν ήδη από την εποχή του 1920 τις κινήσεις της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό και καταλάβαιναν ότι τελικά η σύγκρουση θα ήταν αναπόφευκτη αλλά οι πολιτικοί της είχαν υποσχεθεί να μην ξαναεπιτρέψουν να πεθάνουν τα παιδιά τους για τα συμφέροντα των χωρών έξω από την ήπειρό τους, πράγμα που τους έκανε να κρατήσουν μια επιφανειακά ουδέτερη στάση, που κι αυτή ευνόησε τους δυο δικτάτορες στην Ευρώπη. Επιπλέον, αμερικανικές εταιρείες είχαν επενδύσει στην μεσοπολεμική Γερμανία, που είχε πολύ φτηνά εργατικά χέρια, και υπήρξαν δηλώσεις υπέρ του χιτλερικού καθεστώτος σε γνωστούς οικονομικούς κύκλους της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Στις 12 Μαρτίου του 1938 η Γερμανία εξανάγκασε σε άνευ όρων συνθηκολόγηση την Αυστρία και την προσάρτησε, σε μια κίνηση που ονομάστηκε Anschluss (Άνσλους). Η Ιταλία περίμενε να δει την αντίδραση της Βρετανίας, που τελικά δεν υπήρξε, κι έτσι προτίμησε να δεχτεί την ενέργεια, σφίγγοντας περισσότερο τον δεσμό του άξονα Ρώμης-Βερολίνου. Τον Σεπτέμβριο, υπό την απειλή πολέμου, ο Χίτλερ προσάρτησε στην Γερμανία και την Σουδητία, περιοχή της δυτικής Τσεχοσλοβακίας με συμπαγή γερμανική μειονότητα 3.500.000 ατόμων. Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Νέβιλ Τσάμπερλεν και σαφής υποστηρικτής της "πολιτικής του κατευνασμού" υπόγραψε με την Γερμανία τη Συμφωνία του Μονάχου, σύμφωνα με την οποία η Σουδητία κατοχυρωνόταν στην Γερμανία,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Η επεκτατικότητα της Γερμανίας φάνηκε ξεκάθαρα με τις επόμενες απειλές του Χίτλερ προς την Πολωνία για τα θέματα του Ντάντσιχ και της ανατολικής Πρωσίας. Οι Άγγλοι αναγκάστηκαν τότε να δεσμευτούν με δική τους επέμβαση, αν προσβαλλόταν η ανεξαρτησία της Πολωνίας. Στις 23 Μαρτίου 1939 η Βρετανία και η Γαλλία είχαν εγγυηθεί μονομερώς την ακεραιότητα του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Ελβετίας. Την ίδια εγγύηση έδωσαν στις 31 Μαρτίου και στην Πολωνία. Μετά την κατάληψη της Αλβανίας από την Ιταλία στις 7 Απριλίου 1939, έδωσαν ανάλογες εγγυήσεις στην Ελλάδα και την Ρουμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Τα ξημερώματα της 1 Σεπτεμβρίου 1939, η Γερμανία εξαπέλυσε επίθεση στην Πολωνία. Ο Γερμανικός στρατός εφαρμόζοντας μια νέα τακτική, τον κεραυνοβόλο πόλεμο (Blitzkrieg), που περιλάμβανε σαρωτικούς βομβαρδισμούς και ταχεία προέλαση τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητων δυνάμεων, αιφνιδίασε τους Πολωνούς και σε πολύ σύντομο διάστημα κατέλαβε την Βαρσοβία και την μισή Πολωνία, εγκαθιστώντας εκεί το Γενικό Κυβερνείο. Στις 17 Σεπτεμβρίου η Σοβιετική Ένωση εισέβαλε στην Πολωνία από τα ανατολικά και κατέλαβε την υπόλοιπη μισή (σύμφωνα με το μυστικό πρωτόκολλο του Γερμανοσοβιετικού συμφώνου). Μέχρι τις 6 Οκτωβρίου ολόκληρη η Πολωνία, παρά την πεισματική προσπάθεια του με απαρχαιωμένο εξοπλισμό Στρατού της, είχε καταληφθεί και διαμελισθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Η Αγγλία και η Γαλλία αναγκάστηκαν να κηρύξουν τον πόλεμο στην Γερμανία αλλά χωρίς ακόμα να κινητοποιήσουν όλες τους τις δυνάμεις για πλήρη εμπλοκή. Ακολούθησε μια περίοδος που έμεινε γνωστή σαν ο "Γελοίος Πόλεμος" (Drôle de Guerre) γιατί, παρά την κήρυξη πολέμου, η μια μερίδα των εμπολέμων δεν έπαιρνε ακόμα μέρος σε γενικό πόλεμο εναντίον της Γερμανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Πόλεμος στην Δυτική Ευρώπη
    Στις 9 Απριλίου 1940 οι Γερμανοί, για να εκμεταλλευθούν τα λιμάνια της, εισέβαλαν στη Νορβηγία και την κατέλαβαν χωρίς σημαντική αντίσταση, αφού οι Βρετανικές και Γαλλικές δυνάμεις που έκαναν επίσης απόβαση, αναγκάσθηκαν να αποχωρήσουν μετά την κατάρρευση του μετώπου στην Γαλλία. Οι Νορβηγοί υπέγραψαν ανακωχή στις 9 Ιουνίου. Η κατάληψη αυτή, ωστόσο, στοίχισε ακριβά στον ήδη πενιχρό, σε σκάφη επιφανείας, Γερμανικό στόλο (Kriegsmarine), ο οποίος έχασε περίπου 10 πολεμικά σκάφη, στην πλειοψηφία τους αντιτορπιλικά. Η Δανία είχε συνθηκολογήσει ήδη από τις 9 Απριλίου μετά από απειλή για βομβαρδισμό της Κοπεγχάγης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Μετά την εξασφάλιση της Νορβηγίας οι Γερμανοί στράφηκαν προς την Γαλλία και για να υπερκεράσουν την Γραμμή Μαζινό, σχεδίασαν έναν ελιγμό μέσω του Βελγίου, και επίθεση μέσω Λουξεμβούργου και δάσους των Αρδεννών (ελιγμός του Σεντάν). Στις 10 Μαΐου ξεκίνησε η εισβολή στο Βέλγιο και την Ολλανδία. Στις 14 Μαΐου η Ολλανδία παραδόθηκε, και την ίδια στιγμή ξεκινούσε επίθεση μέσω των Αρδεννών προς τα μετόπισθεν των Βρετανικών και Γαλλικών γραμμών. Ως τις 26 Μαΐου οι Βρετανικές δυνάμεις είχαν εγκλωβιστεί στην Δουνκέρκη, από όπου κατορθώθηκε με επιτυχία να γίνει εκκένωση και να περάσουν στην Βρετανία 338.226 στρατιώτες. Στις 27 Μαΐου συνθηκολόγησε το Βέλγιο, στις 5 Ιουνίου ξεκίνησε νέα επίθεση των Γερμανών κατά της Γαλλίας, και στις 10 Ιουνίου η Ιταλία κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της Βρετανίας και της Γαλλίας. Η Γαλλία ζήτησε ανακωχή, η οποία υπογράφηκε στις 25 Ιουνίου. Η Βόρεια Γαλλία παραχωρούνταν στη Γερμανία, και στην Νότια δημιουργήθηκε το κράτος του Βισύ, που ακολούθησε ως το τέλος φιλοχιτλερική στάση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΤΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ ΧΕΙΜΩΝΑΣ
    ΑΡΑ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Συγχαρητήρια στον κ. Κουτσούκο!!!
    Απο αυτό το άρθρο φαίνεται ότι ο άνθρωπος έχει ιδέες και πολιτικό ρεαλισμό.....Παράγει Πολιτική Εμείς από τη βάση του ΠΑΣΟΚ απιτούμε να αξιοποιηθεί τώρα άμεσα στην Κυβέρνηση !!! Εδώ και Τώρα!
    Τέτοιους ανθρώπους Θέλουμε στην Κυβέρνηση να παράγουν Πολιτική και οχι γραφειοκράτες!!!!!

    Δρ.
    ΚΩΣΤΑNTIΝΟΣ T ΦΡΑΓΓΟΣ
    Καθηγητής Πληροφορικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΥΤΟΣ Ο Δ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΠΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ
    ΒΡΟΜΟΚΟΠΗΣΕ ΟΛΗ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ
    ΝΑ ΦΑΕΙ Ο ΣΥΝΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
    Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ε ρε να'βλεπε η Παλλάδα Αθηνά την Αθήνα της γεμάτη Πακιστανούς και Νιγηριανούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Μπράβο στη Νάνα Μούσχουρη!

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ Η ΝΑΝΑ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ.ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ!

    Η πασίγνωστη παγκοσμίως Νάνα Μούσχουρη η οποία έχει υπάρξει και ευρωβουλευτής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς τιμήν της ζήτησε να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ της ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ της από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με επιστολή της στον υπουργό οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.
    Συγκεκριμένα λέει οτι λόγω της οικονομικής κρίσης και μέχρι να εξέλθουμε αυτής, παραιτείται από τη σύνταξη της...

    Μπράβο της και πάλι μπράβο και μακάρι το παράδειγμα της να το μιμηθούν τόσοι και τόσοι που παίρνουν συντάξεις τους χαλεπούς αυτούς καιρούς!
    Διαβάστε το έγγραφο!

    ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΡΕ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΣ ΕΣΑΣ..ΜΕ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΣΚΟΥΣ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ......

    ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΔΙΣΚΟΥΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ
    ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. /Μονο ο δρ κουτσουυκος ο καψαμπελης ο λουτραδης ο δυονυσης αντσταθηκαν στην δεξια και την γκρεμισαν μαζι με το λαο που ηθελε μια ελπιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση