GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιχείρηση "Muschtarak"...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης 15 000 άνδρες των νατοϊκών δυνάμεων ξεκίνησαν νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο μια από τις μεγαλύτερες επ...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

15 000 άνδρες των νατοϊκών δυνάμεων ξεκίνησαν νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εκκαθαρίσεων στην περιοχή Mardscha του νοτίου Αφγανιστάν. Όπως αναφέρουν το CNN και το BBC, χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για λόγους ασφαλείας.
Η είδηση μας ενδιαφέρει άμεσα, διότι πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς, όταν μετά από μέρες γυρίσουν πίσω και δουν τα βομβαρδισμένα σπίτια τους, θα κάνουν αυτό που θα κάναμε κι εμείς. Θα έρθουν στα δικά μας σπίτια.
Ακουγα τις προάλλες τον κο Χρύσανθο Λαζαρίδη, που ήταν υπέρμαχος της επέμβασης των αμερικανών στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία και στη Γιουγκοσλαβία, να διαμαρτύρεται γιατί...

έρχονται πολλοί από αυτούς στη χώρα μας, και αναρωτιόμουν αν ο άνθρωπος είναι καλά στα μυαλά. Μπορώ να καταλάβω έναν ακροδεξιό, έχει κάποιες απόψεις με τις οποίες διαφωνώ αλλά τις σέβομαι γιατί έχει αρχές.
Είναι γενικώς και αορίστως κατά των ξένων, κατά της πρόσμιξης φυλών, αλλά και κατά των επεμβάσεων σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Δεν έχει λογική να συμφωνείς με τον βομβαρδισμό των σπιτιών ανθρώπων που δεν σου έχουν κάνει τίποτα και ζουν μερικές χιλιάδες μίλια μακριά και όταν οι άνθρωποι αυτοί έρθουν στο δικό σου, να του λες έξω από δω.
Οι περισσότεροι που μπαίνουν λαθραία στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, είναι από χώρες που έχουν βομβαρδιστεί από νατοϊκά στρατεύματα. Είναι από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη και τη Σομαλία.
Στο Αφγανιστάν έχουμε κι εμείς στρατιώτες, που με το κόστος τους θα μπορούσαν να ζήσουν πάνω από ένα εκατομμύριο αφγανοί με αξιοπρέπεια. Δεν τους κάπνισε ξαφνικά τους ανθρώπους, δίχως λόγο, να παρατήσουν το βιο τους και τη χώρα τους, να ρισκάρουν να πνίξουν τη γυναίκα και τα παιδιά τους ερχόμενοι στον δήθεν παράδεισο της Δύσης. Δεν είναι θέμα ηθικής αλλά κοινής λογικής.

7 σχόλια

  1. σκοτωστε κοσμακη ρεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακουγα τις προάλλες τον κο Χρύσανθο Λαζαρίδη, που ήταν υπέρμαχος της επέμβασης των αμερικανών στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία και στη Γιουγκοσλαβία.....
    ////////////////////////////////
    Ο Χρύσανθος μήπως ξύνει παλούκια
    μέ τό καβάλο του?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AN DYLADI DEN YPIRXE O POLEMOS STO AFGANISTAN AFTOI THA PERNOUSAN KALA MESTA PLOUTI KAI THN TRELI XARA KAI DEN THA ERXOTANE KATA DO. PAPARIZIES PAPARIZIES PAPARIZIES. AFTA TA LENE GIA NA DIKAIOLOGISOUNE TOUS LATHREOUS EPOIKOUS OTI NTE KALA PAIDIA KAI EMEIS FTEME KAI PREPI NA TOUS YPOSTOUME.STAMATISTE XAIVANIA NA PIPILIZETE TO MBIMBERO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα καλά, είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς σοβαρός και συγκροτημένος άνθρωπος πως η λύση στο πρόβλημα είναι η απαγόρευση εισόδου και η απομάκρυνση όσων βρίσκονται μέσα;
    Είναι σαν να προσπαθείς να σταματήσεις ένα ποτάμι με κλαδιά δέντρων.

    Γιατί τα εξαθλιωμένα στίφη που ψάχνουν μια καλύτερη μοίρα στον Δυτικό κόσμο, αποτελούν ένα ποτάμι που πηγάζει από την εκμετάλλευση και την καταστροφή των προοπτικών ευζωίας στις πατρίδες τους.

    Εάν θέλουμε να κάνουμε κάτι γι αυτό, οι λύσεις είναι δύο:
    1. Η να μην έρχονται καθόλου. Αυτό θα ήταν το πιο σωστό, αλλά πρέπει να θέλουν να μείνουν στις χώρες τους. Αρα να μην σκοτώνονται, να μην έχουν πόλεμο, να μην δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες για ένα ξεροκόμματο, και γενικά να σταματήσει η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΌ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ" ΚΟΣΜΟ.

    2. Αν έρχονται να ενσωματώνονται στην κοινωνία αλλιώς γρήγορα θα διασπάσουν τον κοινωνικό ιστό και θα προκληθούν αμέτρητα προβλήματα (όπως αρχίζει να γίνεται)


    Για παράδειγμα:
    1. να πάρουν όλοι ελληνική υπηκοότητα ωστε στη συνέχεια σαν ευρωπαίοι πολίτες να ταξιδέψουν σε όποια χώρα της ΕΕ επιθυμούν.

    2. να προωθηθούν στις παραμεθόριους περιοχές της ελλάδας σε πρότυπους οικισμούς όπου θα διαμένουν πρόσφυγες όλων των εθνικοτήτων και όπου θα εργάζονται σε κρατικά ή επιδοτημένα εργοστάσια με χαμηλά μεροκάματα. Θα είναι ευχαριστημένοι, θα αποκτήσουν ελληνική συνείδηση, θα προστατεψουν με τη ζωή τους την εισβολή εχθρών σε έναν πιθανό πόλεμο, θα ελαττωθεί η υπογεννητικότητα.


    Λύση σίγουρα όμως δεν αποτελεί η καταπίεση, οι τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις, η κακομεταχείριση. Είναι ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους πάρουμε με το μέρος μας. Αν μας μισήσουν, αργά η γρήγορα τα στίφη τους που θα έχουν καταλάβει αναπόφευκτα την χώρα μας, ΘΑ ΜΑΣ Γ....

    Όποιος διαφωνεί ας επιχειρηματολογήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν λαμβάνεις υπόψη σου ότι όσοι λαθρομετανάστες έρχονται στην Ελλάδα δεν είναι από το Αφγανιστάν αλλά δηλώνουν ψευδώς ότι είναι από κεί για να μην είναι δυνατή η απέλασή τους.
    Όταν σε μία βάρκα ανεβαίνουν πάνω υπεράριθμοι ναυαγοί στο τέλος η βάρκα βουλιάζει και δεν σώζεται κανείς δηλαδή πόσους λαθρομετανάστες μπορούμε εμείς να δεχθούμε και να τους θρέψουμε ολόκληρη την Ασία και την Αφρική ?
    Ως προς το άλλο θέμα έχεις δίκιο ότι δεν είναι δυνατόν να επικροτούμε εμείς την εισβολή των αμερικάνων σε διάφορες χώρες και οι στρατιώτες μας στο αφγανιστάν θα έπρεπε να πολεμούν στο πλευρό των αφγανών και κατά των αμερικάνων.
    Άλλωστε οι αφγανοί έχουν και άλλες χώρες να πάνε σαν πρόσφυγες γιατί δεν πηγαίνουν στο Ισραήλ που είναι πιό κοντά τους και είναι και υπεύθυνο για την χάραξη της εξωτερικής πολιτικής των αμερικάνων. Πόσους αφγανούς έχει δεχθεί το Ισραήλ είναι άραγε το πιό ρατσιστικό και φασιστικό κράτος του κόσμου ? Αυτά τα αποτελέσματα έχει η άδικη εξωτερική πολιτική των αμερικάνων που επιδιώκει να καταληστεύει τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους κάθε χώρας αφήνοντας τους αυτόχθονες σε ένδεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΛΙ ΠΡΟΒΟΚΑΡΕΙΣ ΑΛΗΤΗ
    ΠΙΣΤΟΜΕΝΟ ΦΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ
    ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΕΣ
    ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ....ΤΑΧΑ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ!

    ΑΝΤΕ ΡΕ ΓΑΜΗΣΟΥ
    ΓΑΜΙΟΛΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΡΙΚΓ
    ΞΕΣΚΙΣΜΕΝΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΠΟΤΑ
    ΠΙΣΤΟΦΙΦΙ ΜΕ ΠΥΟΝ ΒΡΟΜΙΚΟ.
    ΦΤΟΥ..ΒΡΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προς δεύτερο σχολιαστή:

    ποια πλούτη και τρελή χαρά; γιατί εμείς εδώ πλούτη και τρελή χαρά έχουμε βρε κουτεντέ;
    για να φάνε ψωμί έρχονται οι οι άνθρωποι, για να μη τους σφάζουν οι καθε λογής πορωμένοι σαν κι εσένα...
    Αλλιώς τι να έρχονταν να έκαναν; να βλέπουν τη μουρη τη δικιά σου και να ζήλευαν την αρχαιοελληνική myass κατατομή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση