GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι συλλογικoί μας μύθοι...

...και οι ευθύνες μιας κοινωνίας εθισμένης στο εύκολο Από τον Χρήστο Λουτράδη Η στιγμή της κατάρρευσης των συλλογικών μας μύθων έφτασε. Μύθ...

...και οι ευθύνες μιας κοινωνίας εθισμένης στο εύκολο

Από τον Χρήστο Λουτράδη

Η στιγμή της κατάρρευσης των συλλογικών μας μύθων έφτασε. Μύθοι πουστοίχιζαν στην πατρίδα μας , ποιότητα ζωής, πλούτο αλλά πάνω απο όλαμέλλον . Συλλογικοί μύθοι που είχαν τον ίδιο θύτη και το ίδιο θύμα. Πολιτικά κόμματα και κοινωνία παίζαμε σε ένα άθλιο παιχνίδι καταλήστεψης του δημόσίου πλούτου και της αξιοπρέπειας μας. Κυβερνήσεις που είχαν ως μοναδικό τους μέλημα την διατήρηση των μικρών διδακτοριών τους στο δημόσιο τόμεα. Κοινωνία που είχε ως μοναδικό της μέλημα την αναπαραγωγή ενός αρρωστημένου μοντέλου διακυβέρνησης για να βολέψει τα τεκνά της. Μικροαστικές επιλογές για προκλήσεις που απαιτούσαν και απαιτούν σύγκρουση με τον ευατό μας.
Είναι ελπιδοφόρο ότι...

ο Παπανδρέου φοβήθηκε .Τώρα είναι η ώρα να αποδείξει ότι τα μέτρα θα διαπνέοονται απο αίσθημα αλληλεγγύης και δικαοσύνης χωρίς να ξεχνάει την δύναμη και την ανάγκη της ανάπτυξης. Χωρίς να διαπράξει τα λάθη του παρελθόντος και κυρίως να συγκρουσθεί στην πράξη με τον κακό , αλλά δυστηχώς ίσχυρο , κακό ευατό του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ της κρατικής εξάρτησης , των κομματικών ανδρίκειλων και της μετριότητας.
Τώρα είναι η ώρα να φοβηθεί και η Κοινωνία. Και να πορευθεί χωρίς το σύνδρομο του καταπιέσμενου μικροαστού που εκτονώνει τις ανασφάλειες του στο συλλογικό μας μέλλον.

6 σχόλια

  1. KALOS O LOYTADIS

    VALTE KAI DR KOUTSOUKO TORA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.ΘΑ ΚΑΤΑΦΘΑΣΟΥΝ ,ΓΟΤΘΟΙ ,ΒΗΣΙΓΟΤΘΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΞΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣΣΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΟΙ .ΟΛΑ ΘΑ ΤΙΝΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλιστα κύριε Λουτράδη.

    Να πληρώσει ο "κακομαθημένος λαός". Που αν βολεύτηκε με κάποιους πολιτικούς, που αν λάδωσε και λαδώθηκε, απλά αντέγραψε τη συνταγή των 150 χρόνων αυτού του έρημου κράτους.

    Του κράτους που διαφέντευαν και διαφεντεύουν οι λίγοι και ισχυροί που είτε για να κάνουν καλά τις δουλειές τους, είτε για να αποδυναμώνουν πολιτικά το λαό, είτε για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια, πετούσαν κάθε φορά και από ένα κόκαλο στον ...κακομαθημένο λαό.

    Δυστυχώς κ. Λουτράδη για τα κοράκια αυτά, τους μαυραγορίτες, τους τραπεζίτες-τοκογλύφους που εφεύραν την κρίση για να γονατίσουν κάθε κεκτημένη κατάκτηση, δεν γράφεις κουβέντα.

    ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ.

    ΥΓ: Ο πρυθυπουργός θα λάβει σοβαρά υπόψη του την αρθρογραφία σου και λίαν προσεχώς θα σε ανταμείψει (ή εσένα ή τη γυναικούλα σου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάλι τα ίδια.

    Μας πληροφορεί ότι τα μέτρα που θα πάρει ο george θα " ... διαπνέονται από αίσθημα αλληλεγύης και δικαιοσύνης ...." κλπ

    Τώρα ησύχασα. Ναι! θα τσούζει αλλά θα μας αρέσει.. επειδή θα είναι αλληλέγιο και δίκαιο ...

    Μας δουλεύει ψιλό γαζί ο ΛΟΥΤΡ.

    ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΔΩ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 35 ΕΤΩΝ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΣΠΑΤΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ, ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΙΔΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κε Λουτράδη,
    μέσες άκρες καλά έγραψες.
    Αλλά όταν σέ διαβάζω είναι σάν νά
    ακούω ψαλμό σέ εκκλησία.
    Στό ίδιο ίσο.
    Άσε πού νυστάζω.
    Ζωντάνεψε ρέ,στοιχειοθέτησε...
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση