GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οφέλη της oικονομικής κρίσης στον τουρισμό...

Από τον Χρίστο Ντίτορα Όπως όλοι γνωριζουμε το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα είναι πρώτη είδηση σε όλα τα διεθνή έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ε...

Από τον Χρίστο Ντίτορα

Όπως όλοι γνωριζουμε το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα είναι πρώτη είδηση σε όλα τα διεθνή έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Συνεπώς εκατοντάδες εκατομμύρια άτομα διαβάζουν καθημερινά για την Ελλάδα! Διαβάζοντας σε καθημερινή βάση άρθρα για την Ελλάδα θα μπουν στην περιέργεια να ψάξουν περαιτέρω πληροφορίες για αυτή, μέσω του διαδικτύου! Αυτό θα λειτουργήσει εμμέσως σαν μία διαφήμιση παγκόσμιας εμβέλειας για την Ελλάδα!
Για παράδειγμα γράφοντας στο google το όνομα της Ελλάδας θα δουν φωτογραφίες από καταγάλανες παραλίες, μαγευτικά νησιά, πανέμορφες γυναίκες και εξαιρετικά μνημεία πολιτισμικής κληρονομιάς.
Σιγουρα η συντριπτική πλειοψηφία όσων δουν όλες αυτές τις φωτογραφίες, θα ενθουσιασθούν από...

την μαγεία της Ελλάδας και γνωρίζοντας παράλληλα ότι οι τιμές στην Ελλάδα λόγω της κρίσης έχουν πέσει θα την επιλέξουν ως τουριστικό προορισμό!
Συνεπώς έχουμε στα χέρια μας μία σημαντική ευκαιρία εφόσον τη χειριστούμε κατάλληλα να αύξησουμε αυξήσουμε τα έδοσα μας απο τον τουρισμό και συνεπώς να το κράτος να εισπράξει περισσότερους φόρους!Ο τουρισμός αποτελεί την βασική πηγή εισόδων της χώρας (περίπου 17% του ΑΕΠ) ο οποίος για τους λόγους που προανέφερα υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί κατακόρυφα κατί που θα έχει ως επακόλουθο την σημαντική αύξηση στο ΑΕΠ της χώρας και συνεπώς αυξοσημείωτη βελτίωση στην οικονομίας της χώρας, καθώς πέρα απο τους φόρους που θα λάβει το κράτος θα μειωθεί η ανεργία και θα αυξηθεί το εισόδημα όσων ασχολούνται με την βιομηχανία του τουρισμού!!!Σαν παραδείγμα θετικής επίπτωσης λόγω οικονομικής κρίσης στον τουρισμό μπορεί να αναφερθεί η Ισλανδία της οποίας το ενδιαφέρον ως τουριστικός προορισμός αυξήθηκε κατακόρυφα κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης της! Ωστόσο πρέπει να αναφερθεί η Ισλανδία βοηθήθηκε σε σημαντικό βαθμό απο την υποτίμηση του νομισματός της. Κάτι το οποίο όμως εμείς δε μπορούμε να εκμεταλλευτούμε καθώς ανήκουμε στην νομισματική ζώνη του Ευρώ.

12 σχόλια

  1. Θα πάρουμε και άλλα μέτρα λέει σήμερα στις Βρυξέλλες ο Γιωργάκης ο Παπακωνσταντίνου.
    ΩΡΑΙΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ κάνει ο κυβερνήτης του Τιτανικού.
    Κάθε μέρα πετάει μία επιπόλαιη χοντράδα και ξανά προς τη δόξα τραβά.
    ΜΙΑ ΓΚΑΦΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑ.
    Ρε, που μπλέξαμε;
    Πάμε κατευθείαν για το παγόβουνο.
    Είναι στα καλά του ο ΓΑΠ που κρατάει ακόμη αυτό τον άσχετο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    Μετανάστη , πάρε τα ΟΠΛΑ ΣΟΥ και κατέβα έξω από τη ΒΟΥΛΗ , στο Σύνταγμα και μην αφήσεις ΚΑΝΕΝΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ , να σε κοροϊδεύει και να σε κάνει ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 300 ΕΥΡΩ , και να κοιμάσαι με άλλους 50 σε ένα δυάρι .
    ΞΕΚΙΝΑ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορει την πρωτη χρονια.
    Μετα θα δουν τις πανακριβες τιμες, το απαραδεκτο σερβις, τον ταριφα και τον εστιατορα που θα προσπαθησει να τους κλεψει, και μαλλον θα προτιμησουν δικαιολογημενα αλλους προορισμους για την επομενη χρονια.
    Και αυτο με τις πανεμορφες γυναικες τι το ηθελες? Μαλλον θα εννοεις τις ξενες τουριστριες γιατι αν μιλας για τις Ελληνιδες, ή δεν εχεις ταξιδεψει πολυ ή εχεις προβλημα με τα ματια σου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΧΑΛΙ;
    ΤΟ ΟΤΙ ΓΙΝΑΜΕ ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ;
    ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΓΕΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραια ονειρα θερινης νυκτος,ποιες τιμες θα πεσουν λογω κρισης?αυτες που ανεβαινουν?και τι θα ερθουν να κανουν οι ξενοι εδω?να δουν τα σουβλατζιδικα και τα πρακτορεια προπο?
    Η θα ερθουν να πεσουν σε καμια απεργια και να μην μπορουν να δουν ουτε την Ακροπολη,αν η δυσφημιση της χωρας λογω των εγκληματων των πολιτικων ηταν να φερει τουριστες τοτε να κανουν και αλλα,η να αρχισουμε να σκοτωνομαστε μεταξυ μας ωστε να ελθουν να παρακολουθησουν το θεαμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η κυβερνηση σημιτη δεχθηκε την συναλλαγη με την Goldman καταχρεωνοντας την χωρα κ η κυβερνηση Καραμανλη δεν δεχθηκε κ εδωσε 300 μυρια για τα χρωστουμενα του σημιτη....τα λενε ολα οι αμερικανοι.

    ο ηλιθιος καραμανλης επρεπε το 2004 με την απογραφη να βαλει τα λαμογια φυλακη. καλα να παθει που οι μεγαλοεργολαβοι δεν τον αφησαν να παρει μετρα ανασυνταξης χωρας και αναγκαζονταν να πληρωνει καθε χρονο το 80% των εσοδων η νεων δανειων για τοκους των πασοκων ανρεα σημητη.. τωρα βεβαια οι πραγματικοι φταιχτες οι αριστεροπασοκοι τσακωνονται για τη λεηλασια των 30 ετων εποχης τσοβολα δωστα ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταλαβαίνω ότι ο ΓΑΠ αδυνατεί να ελέγξει τις μύριες σκόρπιες σκέψεις, συμπλέγματα και απωθημένα, που τριγυρνούν αδιάκοπα και άναρχα στα άδυτα του εγκεφάλου του. Από εκεί όμως μέχρι του να μην μπορεί να ελέγξει, έστω στοιχειωδώς, αυτά που λέει δημόσια, τόσο ο ίδιος όσο και οι στενοί συνεργάτες του απέχει πολύ (και κοστίζει πολύ).

    Όταν πχ. δεν καταλαβαίνεις ότι εάν ένας πρωθυπουργός βγεί δημόσια και πεί ότι "η οικονομία μου είναι ένα βήμα από την πτώχευση" αμέσως θα πανικοβληθούν όσοι μας έχουν δανείσει και θα ζητήσουν αύξηση των επιτοκίων, τότε ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΚΟΣ.

    Όταν λίγη ώρα πριν από ντεμέκ σκληρή διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. ρωτάνε τα ξένα ΜΜΕ τον Υπουργό Οικονομίας εάν θα πτωχεύσει η Ελλάδα και αυτός απαντάει "η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη για να πτωχεύσει, διότι είναι σαν τον Τιτανικό", τότε ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΚΟΣ.

    Όταν οι τεχνοκράτες της Ε.Ε. μας συμβουλεύουν να επικεντρωθούμε στη μείωση των κρατικών δαπανών και να μην αυξήσουμε τη φορολογία διότι αυτό θα στραγγαλίσει την οικονομία και θα ξεχειλώσει την ανεργία αλλά αυτοί κάνουν το ακριβώς αντίθετο, τότε ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΚΟΙ.

    Η άοκνη προσπάθεια των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης να ωραιοποιήσουν τις μπαρούφες και να ηρωοποιήσουν τους ανεγκέφαλους, δυστυχώς για αυτούς, έχει ημερομηνία λήξης.

    Κάποια στιγμή ο κόσμος κουράζεται.

    Κάποια στιγμή ο κόσμος καταλαβαίνει.

    Σε αυτή τη χρονική συγκυρία η χώρα μας έχει την κακοτυχία να κυβερνάται από ΣΤΟΚΟΥΣ.

    Ας ελπίσουμε ότι δεν θα πληρώσουμε πάρα πολύ ακριβά, οικονομικά και εθνικά, την περυσινή επιλογή μας.

    dexiextrem

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΠΑΖΕΙΣ ΑΣΧΗΜΑ .



    Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ , ΤΗΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΩΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ .


    ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΑΡΡΟΣ,ΤΟΤΕ ΑΝΑΚΑΛΩ. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΡΩΣΣΟΙ.....
    ΙΔΙΩΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
    ΤΗΝ ΠΑΘΑΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

    Σύσταση Μεντβέντεφ για βοήθεια από ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα

    Σύσταση προς τον Γιώργο Παπανδρέου να στραφεί προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα για οικονομική βοήθεια απηύθυνε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ...

    «Μόλις συναντήθηκα με τον Έλληνα πρωθυπουργό και του πρότεινα να στραφεί στο ΔΝΤ και στην Παγκόσμια Τράπεζα προκειμένου να λύσει τα προβλήματα του ελληνικού κράτους», δήλωσε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος συναντάται σήμερα με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ.

    ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΓΜΗΣΙ ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ
    ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟΥ ...ΑΓΩΓΟΥ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τοτε να κανουμε και αλλες ρεμουλες,για να αυξησουμε τον τουρισμο.Και να προκαλουμε τα γαμοσταυριδια των βαρβαροεταιρων.Να γινουμε πιο ρομπες απο οτι ειμαστε.Και να στηνουμε πιο πολυ κωλο οταν μας γαμανε,αρκει να αυξηθει ο τουρισμος.Μονο ενας μαλακομπουκωμενος εγκεφαλος θα συνελαμβανε τετοια μεγαλοφυη ιδεα.Μαλακομπουκωμα φιλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάψε με Γιάννη να μ΄αλοίψεις λάδι.
    Παραποιημένο.
    Δλδ κε Ντίτορα όταν μέ τήν αύξηση
    τού ΦΠΑ θά πληρώσεις τό ψωμί από
    0,8ε στά 1ε θά ενδιαφέρεσαι άν η
    εποχική ταβέρνα καί ο δάσκαλος
    τού ski μεταβιβάσουν τό επιπλέον
    κέρδος τους στήν ευρύτερη αγορά?
    Πάμε νά παίξουμε μπίλιες?
    Θά σού δώσω τά κουρσούμια.
    Καί χιουμοριστικά νά γράφεις,η
    ανάρτηση μπάζει.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση