GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η διακοπή μισθοδοσίας των Μητροπολιτών...

Aπό τον Μανώλη Χρυσόγελο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό ΕΜΠ Πολύτεκνο πατέρα 7 παιδιών Ραφήνα Για τις δηλώσεις του κ. Α. Ζαμπέλη, Δ/ντού οικον. υπηρεσ...

Aπό τον Μανώλη Χρυσόγελο
Ηλεκτρολόγο Μηχανικό ΕΜΠ
Πολύτεκνο πατέρα 7 παιδιών
Ραφήνα

Για τις δηλώσεις του κ. Α. Ζαμπέλη,
Δ/ντού οικον. υπηρεσιών της Εκκλησίας
Είστε πολύ μικρός κύριε Ζαμπέλη, για να χαρακτηρίσετε τα λόγια 2 άξιων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος του Μεσογαίας Νικόλαου και του Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου ως «Ακραία φαινόμενα λαϊκισμού…» για τις γνωστές των δηλώσεις:
"Ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της Πατρίδος μας και γνωρίζοντας ότι η φορολόγηση των επαρχιακών μητροπόλεών μας θα στερήσει την δυνατότητά μας να ανταποκρινόμαστε σε καθημερινά αιτήματα για βοήθεια που φθάνουν στα γραφεία μας, ζητώ κι εγώ –όπως ο σεβ. Μεσογαίας κ. Νικόλαος- την διακοπή πλήρως της μισθοδοσίας μας...
Επαναφέρω πρόσφατη πρότασή μου να χαρίσει η Εκκλησία μας στο Κράτος όλες τις μετοχές που έχει στην ΕΤΕ. Ο λαός μας και οι Μητροπόλεις μας απ’ αυτό δεν θα βλαφτούν, όπως εξάλλου και δεν ωφελούνται, κι εμείς θα βγάλουμε από πάνω μας αυτή την ρετσινιά.
Η φορολογία, όμως, των μητροπόλεών μας θα αποβεί σε βάρος του λαού μας. Η παρακράτηση της ιδικής μας μισθοδοσίας, είθε να...


συμβάλλει στην ανόρθωση των οικονομικών του κράτους μας".
Ποιος είστε κύριε; Ποιος σας έδωσε αυτό το δικαίωμα να μας εκπροσωπείτε και να εκστομίζετε τέτοιες ύβρεις εναντίον σεβάσμιων Μητροπολιτών που προσφέρουν τεράστιο κοινωνικό - πνευματικό έργο;
Την Εκκλησία μας εκπροσωπείτε και κάνετε κακό σε αυτήν…, που είναι η ταπείνωση, το εκκλησιαστικό φρόνημα…
Μπορείτε να πείτε και εσείς το ίδιο… με τους 2 άξιους Μητροπολίτες;;;

22 σχόλια

  1. Πατριωτισμός : το ΠΡΩΤΟ καταφύγιο του απατεώνα !
    Πριν 235 χρόνια, ο υπερσυντηρητικός, ηθικολόγος, ποιητής, βιογράφος, κριτικός, Σάμιουελ Τζόνσον, εισάγει στο παγκόσμιο πολιτικό λεξιλόγιο την ιστορική φράση «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα» («patriotism is the last refuge of the scoundrel»).

    Μία φράση που έμελλε να συνοδεύει όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ως σήμερα και που στην πολιτική των made in Greece «σοσιαλιστών» άλλαξε περιεχόμενο, καθώς πλέον ο πατριωτισμός αποτελεί το πρώτο καταφύγιο των απατεώνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στους κ.κ.

    Νικόλαο
    Άνθιμο τον ταπεινό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζαμπέλη έχεις δει κανέναν ακραίο λαϊκισμό από την ανθούλα της χούντας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι να γίνει δεκτή η πρόταση των 2 Μητροπολιτών. Όχι μόνο για να βγάλουν τη ρετσινιά από πάνω τους αλλά γιατί έτσι θα προσφέρουν υπηρεσίες σε αυτή τη χώρα. Κανονικά θα έπρεπε η ίδια η Εκκλησία να αναλάβει να πληρώνει τους μισθούς των ιεραρχών ΟΛΩΝ των βαθμίδων. Γιατί να πληρώνουμε εμείς τελικά τους μισθούς τους? Τη στιγμή που η Εκκλησία έχει τόση μεγάλη περιουσία, έχει τόσα πολλά έσοδα, γιατί να μην φορολογηθεί κι' όλας? Γιατί εμείς να φορολογούμαστε με 30 και 40% και η εκκλησία με 1%? ΓΙΑΤΙ ΣΕΒΑΣΜΙΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ? Ο πιστός χριστιανός πρέπει να είναι και δίκαιος πολίτης. Αυτό δεν δίδαξε και ο Χριστός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ
    ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΑ'Ι'ΜΟΥΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άξιος είναι και ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης ΜΕΛΕΤΙΟΣ,που διάγει ασκητικό βίο,έχει τεράστιο κοινωνικό και πνευματικό έργο και μηδέν περιουσιακά στοιχεία.Τέτοιοι άξιοι πνευματικοί ηγέτες που έχουν απαρνηθεί το χρήμα, είναι άξιοι μνημόνευσης και παραδειγματισμού γιά την ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.'Ας παραδειγματίζεται ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης και ο Αμβρόσιος Αιγαιαλείας απο τον άξιο Μελέτιο Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί δεν ασχολείστε περισσότερο με το να συνεχίσετε να κάνετε παιδιά,αφού αυτό φαίνεται πως ξέρετε να κάνετε καλύτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρέ Γκουσγκούνη,τόν ανεμιστήραααα.
    Όλοι προβάλλονται.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΛΕΓΕΙ" ΜΗ ΓΝΩΤΩ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΟΥ ΤΙ ΠΟΙΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΣΟΥ"
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
    ΚΡΙΜΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΤΟΣΟΣ ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eγώ πάντως έχω δεί με τα μάτια μου πως η Εκκλησία, στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξανδρούπολη, στη θήγα στα Καλάβρυτα και στο Αίγιο έχει κάνει τεράστιο έργο με γηροκομεία και ορφανοτροφεία που δεν υπήρχε περίπτωση ουτε μια στο εκατομμύριο να έκανε ποτε αυτό το άθλιο κράτος, με ένα σωρό ειδικούς, γιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και διατροφολογους και κυρίως την καθαριότητα που έχουν

    Αν πήγαινε κανείς να δει με τα μάτια του θα πάθαινε πλάκα σας το λέω. Ουτε ιδιώτες θα είχαν ποτε τέτοια ιδρύματα πρότυπα. Οταν ήθελα να βρω μέρος για την γιαγιά μου παιδιά για να έχει σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεν έβρισκα γιατί ήταν φίσκα όλα και ένα σωρό άλλοι με λίστα αναμονής περίμεναν πριν απο μένα για τους δικούς τους ανθρώπους.

    Ενώ αν πας στο Γηροκομειο Αθηνών...κλαύτα...Χαράλαμπε για να μη πω για τα ιδιωτικά που σε γδέρνουν απο τη μια και απο την άλλη τους στέλνουν μια ώρα αρχύτερα..

    Οσο για τα κρατικά? Εκεί να δεις βρωμα και κακο χάλι

    Να φορολογηθεί συμφωνώ, άλλα να λέμε και τις αλήθειες ρε παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ότι έχει 7 παιδία κάνει την άποψη του σημαντικότερη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο πολύτεκνε για το θάρρος και τη λεβεντιά, δυστυχώς ο Ζαμπέλης μας ντροπιάζει.. καιρός να τον στείλει σπίτι του ο Αρχιεπίσκοπος πριν κάνει μεγαλύτερη ζημιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με την ανοχή της Αγγλίας όπως και στους δυο προηγούμενους παγκόσμιους πολέμους, η Γερμανία με συμμάχους φανερούς τους Ολλανδούς και τους Σκανδιναβούς, και κρυφούς τους Τούρκους, ΞΕΚΙΝΗΣΕ τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όχι με τα κανόνια και τα τανκς όπως τους προηγούμενους αλλά με το Ευρώ και τα δανεικά της τα οποία απλόχερα τα έδινε από την εποχή που έκοβε όσα Μάρκα ήθελε και ποιος να την ελέγξει!
    Πρώτο θύμα της δυστυχώς θα είναι η Ελλάδα μας, η Ελλάδα της οποίας τον Χρυσό που της κατάκλεψε σαν κατακτητής στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ουδέποτε επέστρεψε και ας λέει η Μέρκελ ότι μέσω της ΕΟΚ μας βοήθησε οικονομικά το ένα χέρι μας έδινε αυτή την βοήθεια και με το άλλο χέρι μας ανάγκαζε να αγοράζουμε τα ΛΈΟΠΑΡΝΤ, και για αυτό το λόγο δεν δέχτηκε ποτέ να οριστούν τα σύνορα της Ευρώπης της ΕΟΚ, έτσι που να μπορεί να μας απομυζεί με τους εξοπλισμούς, για αυτόν τον λόγο δεν δέχτηκε ποτέ να έχει η Ευρώπη της ΕΟΚ ένα κοινό κουμπαρά, ένα ταμείο, ένα κοινό έλεγχο των οικονομικών της, για να μπορεί κάποια στιγμή η ίδια η Γερμανία με την οικονομική της ισχύ να κατακτήσει την υπόλοιπη Ευρώπη, δίχως να ρίξει μια τουφεκιά, αυτά θέλουν οι Γερμανοί οι οποίοι όπως και οι Τούρκοι δεν εγκατέλειψαν ποτέ τον μεγαλοϊδεατισμό τους για επέκταση των συνόρων τους, η Γερμανία με το ΧΡΗΜΑ και η Τουρκία με τους Μετανάστες.
    Εις Υγείαν μας.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΑΣΟΚ ΕΠΕΙΓΟΝ

    Εθνικη ανεξαρτησια σημαινει και εθνικο νομισμα!

    Κατι ξεραν οι Αγγλοι που δεν μπηκαν στο Ευρω των φασιστο-Γερμανων!

    Ζητω η δραχμη!


    Ειτε με ευρω ειτε με δραχμη η Ελλαδα θα μεγαλουργει,

    ειπε ο δρ κουτσουκος στην Μηλιωνη και εχειροκροτηθη!

    Σηκωστε ψηλα τη σημαια της Επαναστασης

    Εξω απο τη φασιστικη Γερμανικη Εωρωπη

    Και ως αλλος Παλαιων Πατρων Γερμανος σηκωσε το λαβαρο της Επαναστασης, μολις γυρισε απο τον Αγιο Διονυσιο!


    Ελευθερια εδω και τωρα!!

    ΝΙΚΗ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΣΟΚ ΕΠΕΙΓΟΝ

    Εθνικη ανεξαρτησια σημαινει και εθνικο νομισμα!

    Κατι ξεραν οι Αγγλοι που δεν μπηκαν στο Ευρω των φασιστο-Γερμανων!

    Ζητω η δραχμη!


    Ειτε με ευρω ειτε με δραχμη η Ελλαδα θα μεγαλουργει,

    ειπε ο δρ κουτσουκος στην Μηλιωνη και εχειροκροτηθη!

    Σηκωστε ψηλα τη σημαια της Επαναστασης

    Εξω απο τη φασιστικη Γερμανικη Εωρωπη

    Και ως αλλος Παλαιων Πατρων Γερμανος σηκωσε το λαβαρο της Επαναστασης, μολις γυρισε απο τον Αγιο Διονυσιο!


    Ελευθερια εδω και τωρα!!

    ΝΙΚΗ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό είναι ένα ψευτοδίλλημα :
    Ή διακοπή πλήρως της μισθοδοσίας τους... ή φορολογία των μητροπόλεών τους που δήθεν θα αποβεί σε βάρος του λαού τους.

    Πρέπει να γίνουν και τα δύο ταυτόχρονα δηλαδή και διακοπή της μισθοδοσίας τους και φορολογία των μητροπόλεών τους.

    Η διακοπή της μισθοδοσίας τους γιατί δεν εκπροσωπούν το σύνολο του λαού, αλλά όμως τους μισθούς τους πληρώνει το σύνολο του λαού και η φορολόγηση των μητροπόλεων γιατί απολαμβάνουν όλων των υπηρεσιών του δημοσίου (αστυνομία, δικαιοσύνη κλπ) και πρέπει να πληρώσουν γι αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν ξέρω τι λέει ο κάθε ένας. Εγώ ξέρω πως στις Η.Π.Α. όταν οι άνθρωποι πάνε στην εκκλησία και ρίχνουν τον όβολό τους στην εκκλησία τον ρίχνουν με φακελάκι που μέσα γράφει το όνομά τους. ΄Ετσι σε λίγο καιρό λαμβάνουν απόδειξη με το ποσό που έδωσαν και έτσι φορολογείται και η εκκλησία για οποιοδήποτε ποσό ρίξεις στον δίσκο και αυτοί βάζουν την απόδειξη στην εφορία. Τίποτα αφορολόγητο στους ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είναι κρίμα να έχει ένα τέτοιο αλιβάνιστο εκπρόσωπο η εκκλησία μας…
    Εδώ από ότι ακούγεται, ο κύριος αυτός δεν μπορεί να διοικήσει ένα μικρό σύλλογο του χωριού του, που είναι Πρόεδρος και με τη ψήφο και πεθαμένων… και περιμένουν να νοικοκυρέψει την εκκλησία!
    Ας δωρίσει και ο Ζαμπέλης το μισθό της Εμπορικής Τράπεζας…, αν όχι στο Κράτος στα Ιδρύματα της Εκκλησίας. Ιδού η Ρόδος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ζαμπέλη, αποτελείς ντροπή για την εκκλησία, φύγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολύ σημασία δίνετε στο βουτηρόπαιδο που θέλει λέει να ασχοληθεί και με την πολιτική.. έλεος!!! Είναι ντροπή να είναι ένα τέτοιο άτομο εκπρόσωπος της εκκλησίας.

    Όμως για τη φορολόγηση της εκκλησίας έχει δίκιο η εκκλησία, Τα ξένα δόγματα στην Ελλάδα και τους Εβραίους γιατί δεν τους φορολογούν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Αρχιεπίσκοπος έχει δίκιο για τη φορολόγηση... αλλά πρεπει και τον ζαμπέλη να τον διώξει γιατί μας εκθέτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση