GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΟΝΕ, το Δημόσιο χρέος και οι εταίροι...

1. Η ΟΝΕ συνέβαλε στην αύξηση του Δημόσιου χρέους και δεν λειτούργησε ως οικονομική Ένωση. 2. Αλληλεγγύη δεν υπήρξε. Μας μεταχειρίστηκαν ως ...

1. Η ΟΝΕ συνέβαλε στην αύξηση του Δημόσιου χρέους και δεν λειτούργησε ως οικονομική Ένωση.
2. Αλληλεγγύη δεν υπήρξε. Μας μεταχειρίστηκαν ως πελάτες.
3. Οι εταίροι είναι δεσμευμένοι να εγγυηθούν την πίστη της χώρας μας.
4. Στάση πληρωμών δεν σημαίνει καταστροφή. Τα κράτη δεν χρεοκοπούν.


Του Βασίλη Κεδίκογλου
πρώην Υπουργού

Πού πάμε; Πως είναι η οικονομία μας; Ένα ερώτημα πλανάται στην κοινή γνώμη.
Με μια ομάδα χωρών συμμετέχουμε στην Ε.Ε ( Ευρωπαϊκή Ένωση) και με 15 από αυτές στην ΟΝΕ, στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση με όραμα την οικονομική σταθερότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη. Η κοινή πορεία εντός της Ένωσης λειτουργεί εις βάρος μας. Η Οικονομική Ένωση δεν λειτούργησε, πολιτική σύγκλισης των οικονομιών, δεν αντιληφθήκαμε. Οι όροι υπό τους οποίους διατελούσε η οικονομία μας ήταν οφθαλμοφανείς. Η Eurostat κατέγραφε μια οικονομία ασθενή, υψηλό χρέος, συνεχή ελλείμματα.. Την ένταξή μας ακολούθησε εισαγωγή κεφαλαίων (ΕΥΡΩ) και καταναλωτικά δάνεια χαμηλού επιτοκίου για κάθε χρήση. Πλημμυρίδα χαρτονομισμάτων στην αγορά προκάλεσε αύξηση των εισαγωγών, επιβάρυνση του ισοζυγίου πληρωμών, υπερχρέωση των νοικοκυριών, άνοδο τιμών.
Γίναμε η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης. Όλα αυτά σε πλήρη γνώση της Commision και με ευθύνη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που ρόλος της είναι η σταθερότητα των τιμών. Η ΕΚΤ ενώ έβλεπε ότι ...

το χρέος αυξάνεται ταχύτερα από την αύξηση του ΑΕΠ, δάνειζε αφειδώς τις τράπεζες για να αγοράσουν τα ομόλογά μας, Με την ένταξή μας στην ΟΝΕ χάσαμε την οικονομική μας αυτοδυναμία, δεν ελέγχομε το νόμισμα που χρησιμοποιούμε. Ο Δ/νων Σύμβουλος της ΑΛΦΑ Τράπεζας κ. Δημ. Μαντζούνης, σε άρθρο του στο ΒΗΜΑ περιγράφει λιτά την παραπάνω διαδικασία: «Παραδόξως η ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη και η επακολουθήσασα σημαντική αύξηση της εισροής κεφαλαίων από το εξωτερικό φαίνεται ότι συνέβαλαν στην ενίσχυση και όχι στην αποδυνάμωση της οπισθοδρομικής Ελλάδας» 25.12.2009. Κύριο χαρακτηριστικό της οπισθοδρόμησης είναι η διόγκωση του δημόσιου χρέους.
Η ένταξη στην ΟΝΕ συνοδεύτηκε από πράξεις τόσον των κυβερνήσεών μας,( Σημίτη, Καραμανλή) όσο και της Commision και της Ε.Κ.Τ που οδήγησαν την οικονομία μας στην αποσταθεροποίηση. Τα οικονομικά επιτελεία έβλεπαν ότι το ύψος του χρέους, η κατάσταση της Διοίκησης και του παραγωγικού ιστού δεν επέτρεπε προϋπολογισμούς με θετικά, τουλάχιστον πρωτογενή, πλεονάσματα (δηλ. κρατικά έσοδα περισσότερα από τις δαπάνες συν τους τόκους). Παρά ταύτα προχωρούσαν σε πρόσθετο δανεισμό. Οι εταίροι και φίλοι μας Ευρωπαίοι όχι μόνον μας εδάνειζαν, αλλά μας δίδασκαν και πώς να αποκρύψουμε τον δανεισμό λ.χ στις αμυντικές δαπάνες.
Τη διολίσθηση προς την αποσταθεροποίηση επιτάχυνε και η απόφαση ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων. Απαρνηθήκαμε και τους άξιους αρχιτέκτονες και μηχανικούς μας!!! Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν εισήγαγαν μόνον το doping , αλλά και την οικονομία μας στο τούνελ της καταστροφής.
Αυτοί που τώρα δεν αντιλαμβάνονται και απορούν εγνώριζαν ότι η ιδέα ενός κοινού νομίσματος, χωρίς κοινή κυβέρνηση και κοινή δημοσιονομική πολιτική, χωρίς κοινό προϋπολογισμό, ήταν μια καταστροφική συνταγή. Εγνώριζαν ότι όπως είχε η κατάσταση ευνοούντο οι ισχυροί. Η ΟΝΕ λειτουργούσε ως μια , ελεύθερη δασμών, οικονομική ένωση που υπηρετούσε τις πλούσιες εξαγωγικές χώρες, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία και κυρίως εγνώριζαν ότι η αποσταθεροποίηση μιας χώρας της ΟΝΕ αποσταθεροποιεί το ΕΥΡΩ, δηλ. διαλύει την Ένωση. Το σκέλος της αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών ξεχάστηκε.
Όλα τα εγνώριζαν οι εταίροι μας και όσα συνέβαιναν και όσα συνεπήγετο ο αφειδής δανεισμός, όμως, έβλεπαν τη χώρα μας ως καταναλωτές, με μόνο ενδιαφέρον να πωλήσουν τα προϊόντα τους και δη τους εξοπλισμούς. Μας εκμεταλλεύθησαν. Στη δεκαετία που πέρασε μια σοβαρή επένδυση παραγωγής πλούτου, εκτός από κάτι σύγχρονα μπακάλικα και άλλα καταστήματα λιανικών πωλήσεων, όπως Lidle, Aldi, Praktiker, Carefour κλπ, που αφαιρούν τα εισοδήματά μας και τα μεταφέρουν στο Βορά, δεν πραγματοποιήθηκε! Τα περί ανεξέλεγκτων κερδοσκόπων είναι αμφιβόλου πίστεως. Γαλλικές και Γερμανικές Τράπεζες αγόρασαν τα υψηλότοκα (6,3%!) ομόλογα, όχι κερδοσκοπικά Funds. Τι τους εμπόδισε να προσφέρουν μικρότερο επιτόκιο;.
Τώρα όχι μόνον η χώρα μας αλλά και οι απορούντες εταίροι μας και κυρίως οι «φίλοι» μας Γερμανοί , θα υποστούν τους νόμους της οικονομίας. Ένας Πιστωτικός Οργανισμός μπορεί να δανείζει την πλέον φερέγγυο Επιχείρηση όμως έως το ύψος που οι τόκοι, του δανείου του θα είναι μικρότεροι από τα κέρδη της επιχείρησης. Πλέον αυτού όχι. Αν ο Πιστωτικός Οργανισμός προχωρήσει σε μείζονα δανεισμό, μπαίνει σε φαύλο κύκλο, αποκτά αυτός το πρόβλημα, δανείζει όλο και περισσότερα μήπως εισπράξει τα οφειλόμενα και συνήθως καταλήγει στην χρεοκοπία ή στην απώλεια των δανεισθέντων. Κάπως έτσι είναι και η σχέση της χώρας μας με την ΟΝΕ…
Οι εταίροι μας εισπράττουν ετησίως 15,00 δις ευρώ για τόκους κλπ προμήθειες ακόπως. Δεν πρόκειται να σταματήσουν να αρμέγουν την Ελληνική Οικονομία. Γνωρίζουν ακόμη ότι χρειαζόμαστε δάνειο χαμηλότοκο, έως 4%, για να δίδει περιθώριο πλεονάσματος, στον προϋπολογισμό μας, ώστε να μειώνομε, έστω κατά 1% ετησίως το χρέος μας και αυτό να αναχρηματοδτοτείται για να πληρώνουμε τους τόκους (!!! ) στους εταίρους μας, ακριβέστερα στις τράπεζες.
Αυτό που με κανένα τρόπο δεν επιθυμούν οι εταίροι, Τράπεζες και Χώρες είναι να κηρύξει στάση πληρωμών η Κυβέρνηση της Ελλάδας. Γνωρίζουν ότι τότε θα χάσουν λεπτά ,ίσως όλα, κυρίως θα χάσουν το ετήσιο άρμεγμα των 15,00 δις. Χρήσιμο είναι να τονιστεί ότι στάση πληρωμών δεν σημαίνει καταστροφή, χρεοκοπία. Τα κράτη δεν χρεοκοπούν. Ονομάζουν τη στάση πληρωμών χρεοκοπία, τα παπαγαλάκια των δανειστών κεφαλαιούχων για να κάμψουν το ηθικό των λαών και να δυσφημίσουν Κυβερνήσεις. Τη «χρεοκοπία» κατά κανόνα διαδέχεται ανάκαμψη, έως αναδημιουργία, ανάλογα με την ικανότητα των πολιτικών ηγεσιών. Αυτό συνέβη επαναληπτικώς στη χώρα μας. Η στάση πληρωμών του Ε. Βενιζέλου το 1932 οδήγησε στην ανάκαμψη της οικονομίας, Με την «χρεοκοπία» οι χώρες απαλλάσσονται από μεγάλο μέρος του χρέους και αναπνέουν. Σήμερα αν η χώρα μας οδηγηθεί να κηρύξει στάση πληρωμών, ο λαός μας θα υποφέρει, λόγω των αντιδράσεων των δανειστών στη χρηματοδότησή μας για δύο- τρία χρόνια, θα απαλλαγούμε όμως από τον βραχνά του χρέους σε μεγάλο βαθμό.
Θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις και για τη μείωση και για το βάθος εξόφλησης του χρέους. Η άρνηση των δανειστών θα αντιμετωπιστεί από τα τραβηχτικά δικαιώματα, που διαθέτουμε στο Δ.Ν.Τ υποχρεωτικά προς χορήγηση στη χώρα μας από αυτό. Το ποσό αυτό 10,00 δις ευρώ επαρκεί για τις ανάγκες μας, πράγμα που γνωρίζουν πολύ καλά όλοι….. Η στάση πληρωμών είναι μία δύσκολη κατάσταση, την οποία μπορεί να απαλύνει η άξια πολιτική ηγεσία, η οποία δίνει και εξετάσεις γι’ αυτό. Ο λαός μας έβγαλε πέρα κατοχή, υπέφερε την πείνα και αντέταξε αντίσταση. Δεν πτοείται από απειλές των διαφόρων δανειστών.
Γνωρίζουν πως στάση πληρωμών σημαίνει «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» και θα πράξουν το παν για να δανειστούμε, ούτε θα αφήσουν τη χώρα μας να προσφύγει στο Δ.Ν.Τ, όχι από αλληλεγγύη, γιατί το ΔΝΤ είναι γεράκι ή τίγρης (που κάθε άλλο παρά συμβαίνει αυτό), αλλά γιατί τότε στο κουμάντο της ΟΝΕ μπαίνει η Ουάσιγκτον και αυτό ίσως σημαίνει διάλυση της ΟΝΕ, αποσταθεροποίηση του ΕΥΡΩ, που με τίποτε δεν επιθυμούν οι Γερμανοί, τους οποίους δεν ενοχλεί ένα ακριβό ΕΥΡΩ.
Τα προϊόντα τους λόγω ποιότητας έχουν σταθερή, ανελαστική ζήτηση, αντίθετα ενοχλούνται από ένα ασταθούς τιμής, ΕΥΡΩ, διότι ως ασταθές δεν μπορεί να παίξει ρόλο αποθεματικού νομίσματος. Η Γερμανική οικονομία βλάπεται από το ακριβό δολάριο διότι εισάγει πρώτες ύλες, ενέργεια και καύσιμα για την παραγωγή της και τα προϊόντα αυτά τιμολογούνται σε δολάρια και το ακριβό δολάριο αυξάνει το κόστος παραγωγής.
Το ΔΝΤ πιθανώς θα χρησιμοποιηθεί για τη διάθεση στελεχών και τεχνογνωσίας. Η Διάσκεψη Κορυφής της Πέμπτης 25.3.2010 θα αποφασίσει για την χρηματοδότηση του χρέους μας. Εκτός των όσων αναφέρθηκαν στην άποψη αυτή συνηγορούν και τα γεγονότα:
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου:
1.Παρά τα αρχικά λάθη του, της καθυστέρησης να λάβει αποφάσεις και της διαχείρισης του δημοσιονομικού ελλείμματος, ( είναι απλό να ανεβάζει το % του δημοσιονομικού ελλείμματος ή να ισχυρίζεσαι ότι η οικονομία είναι στην εντατική κλπ) έθεσε τους Ευρωπαίους προ των ευθυνών τους για τα «στραβά μάτια» που έκαναν στις προηγούμενες Κυβερνήσεις μας ως προς τη διαχείριση και τα δημοσιονομικά στοιχεία ελλείμματος και χρέους.
2. Εξανάγκασε τους Ευρωπαίους σε μια συμφωνία, έλαβε τα μέτρα που του εζητήθησαν και ο εταίροι είναι δεσμευμένοι να απαντήσουν θετικά στο αίτημα στήριξης της χώρας μας.
3. Εξωτερίκευσε το πρόβλημα της χώρας. Το κατέστησε διευρωπαϊκό.
4. Τέλος, ισχυρό ατού στα χέρια του πρωθυπουργού είναι το μέγεθος του χρέους, υπερδιπλάσιο του αθροίσματος χρέους Ρωσίας και Αργεντινής, για το οποίο οι χώρες αυτές κήρυξαν στάση πληρωμών. Με βάση τα γεγονότα αυτά ο πρωθυπουργός είναι ελεύθερος να λάβει οποιαδήποτε απόφαση, αν οι εταίροι δεν ανταποκριθούν, ακόμη και στάση πληρωμών, με ευθύνη μάλιστα αυτών.
Χρήματα θα εξευρεθούν και από το αδιέξοδο θα εξέλθει η χώρα, όμως η διέξοδος αυτή δεν λύνει το βιοτικό μας πρόβλημα,. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και να γυρίσουμε σελίδα. Η συντήρηση με δανεικά δεν μπορεί να συνεχίζεται. Είναι πλέον καιρός να ληφθούν αποφάσεις ζωής: Από τη συντήρηση, τη στάση στην οποία διαβιούμε να πάμε στην κίνηση στην αναδημιουργία, σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με έμφαση στη δημοσιονομική πειθαρχία και στον παραγωγικό ιστό, με αρχή στον πρωτογενή τομέα,( γεωργία, κτηνοτροφία, δάση, αλιεία), ο οποίος σήμερα είναι ευρωπαϊκοδίαιτος, ζει από τις επιδοτήσεις. Η πρώτη επέμβαση και αλλαγή πρέπει να γίνει στον πρωτογενή τομέα, ώστε αυτός να γίνει αυτοδύναμος, ανταγωνιστικός και παραγωγικός. Είναι εκ των sine gua non.
Η ΟΝΕ μας κληροδότησε ένα τεράστιο Δημόσιο χρέος με το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιώσουμε, όπως έλεγε ο Α. Παπανδρέου. Θα χρειαστεί για τα επόμενα πενήντα χρόνια τουλάχιστον σκληρή πειθαρχία από την πλευρά των πολιτών, της κοινωνίας και μελετημένα και συγκεκριμένα μέτρα από την πλευρά των κυβερνήσεων, ώστε το κοινωνικό κόστος να είναι όσο γίνεται μικρότερο. Θα χρειαστούν κόπος και θυσίες για να αναπνεύσουμε.

28 σχόλια

  1. Εμεις 35 χρονια με λιτοτητα και τουννελ ζησαμε,αλλοι τρωγανε με χρυσα κουταλια,τωρα μας λετε 50 χρονια παλι πεινα και δυστυχια,καμια κρεμαλα ποτε θα στηθει να κρεμαστουν αυτοι που εφταιξαν δεν λεει ομως κανεις σας,ολοι αθωοι λοιπον?Μονο η ευρωπαικη ενωση και το ευρω φταινε?
    Εγω και πολλοι αλλοι σε 50 χρονια θα βλεπουμε τα ραδικια αναποδα,για ποιους Ελληνες λοιπον μιλατε?Τους νεκρους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΕ ΤΑ ΠΡΟΚΟΨΕΣ ΕΣΥ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΙ Ο ΓΥΙΟΣ ΣΟΥ.
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
    ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ.
    ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΣΑΣ ΣΙΓΙΝΤΑΡΟΥΝ ΟΙ ΚΩΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ.
    ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΤΕ.
    ΑΝΤΕ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΕΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
    ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΚΛΕΒΕΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ.
    ΑΕΙ....ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΟΒΕΡΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ! ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΕ ΤΟ ΕΥΡΩ!
    ΠΟΣΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕ ΑΡΑΓΕΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΚΥΡΙΕ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ - ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ... ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΜΟ ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αιντε να χαθήτε όλοι σας τομάρια!!! Λιστα με πολιτικούς και επιχειρηματίες που διατηρούν εξωχώριες εταιρίες τώρα!!!!!! Οικονομικός έλεγχος των εταιριών αυτών!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕ ΠΑΛΙΟΓΕΡΕ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΑΒΕΙΣ ΤΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕΓΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.ΠΟΣΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ 81 ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ Ο ΓΙΟΣ ΣΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΣ(ΠΑΡΙΣΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ).ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΕ?ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε ηλίθιε,
    Δεν βαρέθηκες να μας ζαλίζεις με τις ηλιθιότητές σου περί φίλου των Αμερικανών. Εσύ δεν έγραφες πάλι ότι ο Ανδρέας ήταν φίλος των ΑΜερικανών. Δεν βαρέθηκες βρε πανίβλακα;
    Δεν βλέπεις ρε βλάκα ότι επέλεξες των Καραμανλή που είναι Έλληνας πως κλατάντησε τη χώρα.
    Ηλίθιε, έ Ηλίθιε!!!!
    Σωκράτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΧΑΣΟΥ ΡΕ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ.
    ΧΑΣΟΥ.
    ΣΙΧΑΜΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.
    ΠΟΛΙΤΙΚΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ.
    ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ.

    ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

    ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    Μάθετε να ψηφίζετε πολίτικους και όχι τσουτσέκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μιλανε και οι κολοι τωρα Βρε απατεωνα εχεις ξεφτιλιστει στην Ευβοια με την τεχνικη εταιρια που εχεις και εχεις κλεψει δις και εχεις τσιπα και μιλας κιολας και εχεις αποψη; ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙΣ : ΕΝΑΣ ΕΥΒΟΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να εισαι περηφανος για το πουσταριο το γιοκα σου αλλα και για το βρωμικο και ανηθικο πολιτικο παρελθον σου και μην μιλας καθολου ετσι και αλλιως απο οτι βλεπεις και συ ολοι σε βριζουν. Δεν κανεις τιποτα ετσι μεχρι εδω ηταν ξεκουμπισου και μην μας θυμιζεις την παρουσια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΙΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ, ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ.
    ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΣΤΑ ΑΣΧΕΤΑ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΙΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.
    ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΣΚΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ Ο ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ.
    ΟΣΟ ΠΑΡΘΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PRESS.
    ΡΕ ΑΡΧΙΔΙ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ, ΜΗΝΕΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕΣ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΘΩΟΤΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΘΑΨΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΜΟΥΡΟΧΑΒΛΕ.
    ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΑΠΙΘΑΝΕ ΨΕΥΤΑΡΑΚΟ.
    ΣΟΥΠΕΡ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ Ο ΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ ΤΙΠΟΤΕ, ΟΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΝΕΔ, ΤΗ ΤΖΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΠΑΠΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. oloi oi kologeroi na kathisoyn stin akri.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όταν ήμουν μαθητής στό Γυμνάσιο,είχαμε έναν ευφυέστατο φιλόλογο,ό οποίος συχνά-πυκνά κι όταν φυσικά τό δικαιολογούσαν οί περιστάσεις,μάς έλεγε :
    [..ώρα είναι τώρα,νά βγούν κι οί πουτάνες,νά μάς μιλήσουν περί ηθικής..!! ].
    Κεδίκογλου,εσύ σέ ποιό μπουρδέλο,προσέφερες τίς κοινωνικές/πολιτικές σου υπηρεσίες???

    Κι αυτή ή τελευταία αναφορά,στό σχόλιο σου,δηλαδή

    [ Η ΟΝΕ μας κληροδότησε ένα τεράστιο Δημόσιο χρέος με το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιώσουμε, όπως έλεγε ο Α. Παπανδρέου. Θα χρειαστεί για τα επόμενα πενήντα χρόνια τουλάχιστον σκληρή πειθαρχία από την πλευρά των πολιτών, της κοινωνίας και μελετημένα και συγκεκριμένα μέτρα από την πλευρά των κυβερνήσεων, ώστε το κοινωνικό κόστος να είναι όσο γίνεται μικρότερο. Θα χρειαστούν κόπος και θυσίες για να αναπνεύσουμε.]

    τί τήν ήθελες???
    Διά νά μάς ξαναθυμήσης τόν αρχινταβατζή,πού μέ τήν πολιτικήν τού [Τσοβόλα δώστα όλα],ισοπέδωσε κάθε κοινωνικο-οικονομική-ηθική αξία??

    Μήπως ακόμη κι οί εταίροι μας,δέν μάς ανέχονται πλέον??

    Μακάρι,τουλάχιστον μετά καί κατά τήν διάρκειαν τής μεταπολίτευσης,ή Ελλάς νά είχε τήν τύχην,νά υπηρετείται από πολιτικόν,τής εμβέλειας τής Μέρκελ κι ή ιδική μας ""εθνική"" νοοτροπία,νά εμπεριείχε,έστω κι ελάχιστα ίχνη φιλοπατρίας/εθνικής συνείδησης,πού χαρακτηρίζει ακόμη καί τόν απλό Γερμανό πολίτη,αλλά πολύ περισσότερο,τόν Γερμανό πολιτικό/κρατικό λειτουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΟ...ΞΕΣΤΑΥΡI ΣΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ
    ΥΠΟΘΕΤΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.....
    ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕ ;

    24 Μαρτίου 2010: Τουρκική κορβέτα κάνει νηοψία σε ελληνικό πλοίο μέσα στα εθνικά ύδατα !!!

    Χθες τα μεσάνυκτα (23:50) η τουρκική η τουρκική κορβέτα «Bafra» αφού είχε περιόδευσε επί 24 ώρες στα νησιά του Αιγαίου (Φολέγανδρο, Σαντορίνη, κλπ) πέρασε από το στενό ανάμεσα στην Κέα και την Κύθνο συνοδευόμενη από την τορπιλάκατο «Κρυσταλλίδης».

    Στις 02:10 η ελληνική τορπιλάκατος προειδοποίησε το τουρκικό πλοίο για παραβίαση της αβλαβούς διέλευσης ενώ βρισκόταν στο στενό Καφηρέα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

    Πέντε λεπτά αργότερα η «Bafra» εξέπεμψε μήνυμα στο παραπλέον εμπορικό πλοίο «Αρχάγγελος» ζητώντας στοιχεία δρομολογίου (λιμένα κατάπλου, απόπλου, όνομα).

    Δηλαδή, την παραμονή της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, τουρκικό πολεμικό σκάφος έκανε νηοψία σε ελληνικό εμπορικό πλοίο μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα

    Στις 02:30 η τουρκική κορβέτα εξήλθε των ελληνικών χωρικών υδάτων και ακολούθησε πορεία σε διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Χίου, υπό παρακολούθηση πάντα από την ελληνική τορπιλάκατο.

    Σιγά να μην πει κανείς «Βυθίσατε το Bafra».

    Εδώ του είχαν στείλει και τορπιλάκατο να το προσέχει μην πάθει τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επειδή μερικοί άσχετοι,σχολιάζουν συνέχεια αυτές τίς διελεύσεις,καλά θά κάνουν νά διαβάσουν τούς διεθνείς κανονισμούς (Διεθνές Δίκαιο διά τήν θάλασσα)+ SOLAS.
    Από τό Αιγαίο,θά διέρχονται κάθε λατσόνας πλοία είτε πολεμικά είτε εμπορικά είτε υποβρύχια,μάς αρέσει ή όχι.
    Όταν όμως παραβιάζονται κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοίας,τότε καί μόνον τότε ή Ελλάς έχει τήν υποχρέωση νά ελέγχη,τήν αύστηρή τήρησή τους,όπως καί νά επιχειρή SAR.
    Όσον αφορά τά περί νηοψίας,θά ήθελα νά πώ,ότι από τό 2003,όταν ή e-συσκευή ΑΙS,εθεωρήθη ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ,(απεφασίσθη ή εγκατάστασής της,μετά τήν 11 Σεπτεμβρίου,διά λόγους ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)δέν χρειάζονται νηοψίες,διότι όλα τά στοιχεία τού πλοίου (ΟΛΑ) εκπέμπονται αυτόματα μέσω αυτής τής συσκευής συνεχώς,σέ όλους τούς σταθμούς-δέκτες κινητούς καί παρακτίους,σέ μία εμβέλεια καί δή μέ τίς νέες τεχνικές/κανονισμούς (VHF-MF-HF),αρκετών μιλίων.
    Εάν όμως εντοπισθή σκάφος από τό radar,αγνώστων στοιχείων ή θεωρηθή ύποπτο,τότε ό πλοίαρχος οποιουδήποτε πλοίου,εμπορικού καί μή,διά λόγους ασφαλούς ναυσιπλοίας κι όχι μόνον,απαιτεί από τό τρίτο πλοίο τά στοιχεία του (ΟΛΑ,ακόμη καί τόν αριθμόν τών μελών τού πληρώματός του) κι αυτό έχει τήν υποχρέωση καί νά απαντήση αλλά καί νά τά δώση.
    ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΑ ΠΛΟΙΑ,(ΟΛΑ),ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΟ ΑΓΡΥΠΝΟ "ΜΑΤΙ" ΤΩΝ e-ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ/ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΥΕΝ ΚΑΙ Ε.Α (ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ/ΚΙΝΗΤΩΝ).
    Επομένως μήν δημιουργείτε εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΑΙΑΝΟΥΝΕ ΤΟΠΟ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΜΑΣ
    ΑΠΟ ΤΟΝ NIKOS...τι θαυμάσια !!!!
    Και ο αδελφός Νίκος μετά φωτογράφου στα Εμιράτα.

    Πολύ συζήτηση έχει γίνει για το περιβόητο ταξίδι στο Αμπου Ντάμπι. Χθες ο κ. Χάρης Παμπούκης την φιλοτιμίαν ανἀγκη ποιούμενος απάντησε ότι πλην του ιδίου και της κυρίας Λούκας Κατσέλη στην αποστολή συμμετείχαν δύο συνοδοί ασφαλείας, ο συνεργάτης της υπουργού Οικονομίας κ. Σπ. Παγκράτης, η συνεργάτις του υπουργού Επικρατείας κυρία Παναγιώτα Παυλοπούλου, ο αδελφός του Πρωθυπουργού κ. Ν. Παπανδρέου και η φωτογράφος κυρία Σιμέλα Παντζαρτζή .

    Το ταξίδι κόστισε οπως δήλωσε ο ίδιος Υπουργός στα ταμεία 85.935,38 ευρώ. ______________

    Δηλαδή μες της κρίσης τον καιρό η κυβέρνησή μας προσέλαβε και φωτογρἀφο για να αποθανατίσει τους εμίρηδες και τους κακομοίρηδες που πήγαν στο Αμπου Ντάμπι. Εκείνο που δεν έχουμε ακόμα καταλάβει είναι, με ποιά ιδιότητα ταξιδεύει ο αδελφός Νίκος .
    Μάλλον για να δείξουμε στους εμίρηδες ότι και στην Ελλάδα κυβερνάει μια οικογένεια...
    Χάρη θέλουμε μια χάρη. Να μας δώσεις φωτογραφία του Νίκου με τον Εμίρη αφού την πληρώνουμε που την πληρώνουμε τη φωτογράφο να βλέπουμε και τι γίνεται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια σου ρε Jeffrey με την εξωτερική πολιτική σου και της Ελληνοτουρκικής πισωκολλητής προσέγγισης.

    Άντε και τώρα που καταργήσατε αεροπλάνα και τανκς στις παρελάσεις…να καλύψουν το κενό τα μηχανοκίνητα της γείτονος.
    Πλάκα δεν θα είχε να δούμε τουρκικά F-16 πάνω από την Αθήνα.
    Ώπααααα

    - Καλά ρε γμτ ένα “fuck off” δεν μπορεί κάποιος να τους το πεί;

    Αλλα..Γιά να πεις ΚΑΙ να εννοείς KAI να εμμένεις sτο “fuck off” πρέπει να είσαι γεννημένος political “giver” NOT a “taker”!..

    - Θα ήθελα πολύ να ακούσω την “περήφανη άποψη” του Υπ. Εθ. Αμ. που τώρα τελευταία έχει πάλι βγει στο προσκήνιο μιλώντας στους γνωστούς “προσκηνημένους” δημοκόλακες του συστήματος των ΜΜΕ, δίνοντας την εικόνα του “αξιόλογου και σοβαρού πολιτικού” που μάλλον ξανακαλλιεργείται δειλά-δειλά για “κάποιο” λόγο, τα ακούς Jefrey, ρε μπας και ξεκίνησε κάποιο σχέδιο από τα γνωστά κέντρα;
    Μπα πάλι ο Καραμανλής θα φταίει και η διακυβέρνηση της ΝΔ την προηγούμενη πενταετία !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν θα ήθελα σήμερα να είμαι στη θέση του μέσου πασόκου.
    Πριν από καμιά δεκαπενταριά χρόνια κάποιος μελαμψός μου πούλησε μια κάμερα στο ένα δέκατο της αξίας που έκανε στα μαγαζιά (μετά από πολύ παζάρι). Το κουτί είχε μέσα χαρτί εγγύησης, φορτιστή μπαταριών και όλα τα συναφή.
    Όταν πήγα σπίτι και την έβαλα να παίξει συνειδητοποίησα ότι ήταν μόνο το κέλυφος, δηλαδή ένα άδειο όμορφο κουτί, κάτι σαν παιδικό παιγνίδι.
    Ένιωσα τόσο-μα-τόσο μακάκας που ακόμη δεν μπορώ να το ξεχάσω μετά από τόσα χρόνια.
    Αυτό συμβαίνει και σήμερα με τους (πρώην) πασόκουςαλλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.
    Μαζική παράκρουση.
    Πήγαν οι κακόμοιροι να γλυτώσουν το πάγωμα των αποδοχών που έλεγε ο Κ.Κ. και βρέθηκαν στο βόθρο με τις πράσινες ακαθαρσίες από τον οποίο δεν μπορούν να ξεφύγουν με τίποτε. Τρώνε στη μάπα μείωση αποδοχών, σημαντικότατη αύξηση του κόστους διαβίωσης, δεκάδες χιλιάδες χάνουν ακόμη και τη δουλειά τους, συνταξιοδότηση στα 67 και όλα αυτά γιατί;
    Γιατί πίστεψαν.
    Ήθελε πολύ μυαλό, βρε παιδιά, για να καταλάβεις ότι ο τύπος είναι αρχηγός γραβατωμένης συμμορίας και μας δουλεύει;
    Και όμως αυτοί τον πίστεψαν.
    Τώρα δεν μπορούν να κάνουν τίποτε.
    Ας πρόσεχαν, όμως το κακό είναι ότι πήραν στο λαιμό τους και όσους είχαν καταλάβει τί εστί Παπαντρέου και φώναζαν.
    Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.
    Τώρα, όλοι μαζί τα κεφάλια μέσα τώρα και καλή δύναμη συντρόφια, θα πληρώσουμε όλοι πχ. τα ταξιδάκια του Νίκου Παπαντρέου με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο κόστους 86000 ευρώ τη στιγμή που με το αεροπλάνο της γραμμής το κόστος θα ήταν 2000 ευρώ.
    Σκάμε και πληρώνουμε.
    Έτσι και αλλιώς ότι και να πούμε τώρα, "μηδέν εις το πηλίκιον".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΑΣΟΚ

    Επιβεβαιωνεται για αλλη μια φορα ο Δρ Κουτσουκος...αν δεν δανειστουμε εως 25 Μαρτη τοτε ζητω που καηκαμε....στην φωτια της γερμανικης Ευρωπης!!

    Μονοι μας θα σωθουμε..
    Κανεις Ευρωπαιος δεν θα βοηθησει απλα μας ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΟΠΩς ΕΚΑΝΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ και κερδιζουν χρονο σε βαρος μας!!

    ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΖΙΩΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ....

    ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥς "ΦΥΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΛΙΓΟ"

    ΑΜΕΣΟΣ ΑΝΑΣΧΜΑΤΙΣΜΟΣ...ΕΞΩ ΤΑ ΦΛΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΙΜΠΟΥΚΛΟΥΔΕΣ...ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!

    Προσεχτε γιατι μπορει να υπαρξει νεο Γουδι! Φυγετε με το καλο....το παρτι τελειωσε...

    ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ!

    Ειναι αυτοι που γκρεμισαν τη δεξια αλλα μετα οι τσιμπουκο-φλωροι τους αφησαν "απεξω"! Νομιζαν οι ανικανοι τσιμπουκο-φλωροι οτι θα μπορεσουν να κυβερνησουν...Ολα εδω πληρωνονται....


    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΜΕ... ΕΙΠΕ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ...ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

    Κλονίζει το ευρώ η σκληρή στάση του Βερολίνου.

    Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., το Βερολίνο εξακολουθεί να στέλνει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε ένα ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης της Ελλάδας.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας, Ράινερ Μπρίντερλε ΦΛΩΡΟ, «ενδεχόμενη βοήθεια προς την Ελλάδα θα έστελνε το λάθος μήνυμα». Την ίδια ώρα το ευρώ σημείωνε νέα πτώση στις διεθνείς αγορές.

    «Η εμπλοκή του ΔΝΤ θα είναι καταστροφική για το ευρώ» προειδοποιεί το Βερολίνο ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    ΑΠΛΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΜΑΡΚΟ-ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ!
    Ο ΠΑΝΓΕΡΜΑΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

    Να επιστρεψει ο Πρωθυπουργος στην Ελλαδα, δεν εχει να κανει κατι στις Βρυξελες...απλα θα τον εμπαιζουν....
    οπως τον εμπαιζουν οι παμπουκηδες και ολοι οι αλλοι

    Ζητω η Ελληνικη Επανασταση 1821 2010

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΑΣΟΚ

    Επιβεβαιωνεται για αλλη μια φορα ο Δρ Κουτσουκος...αν δεν δανειστουμε εως 25 Μαρτη τοτε ζητω που καηκαμε....στην φωτια της γερμανικης Ευρωπης!!

    Μονοι μας θα σωθουμε..
    Κανεις Ευρωπαιος δεν θα βοηθησει απλα μας ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΟΠΩς ΕΚΑΝΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ και κερδιζουν χρονο σε βαρος μας!!

    ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΖΙΩΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ....

    ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥς "ΦΥΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΛΙΓΟ"

    ΑΜΕΣΟΣ ΑΝΑΣΧΜΑΤΙΣΜΟΣ...ΕΞΩ ΤΑ ΦΛΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΙΜΠΟΥΚΛΟΥΔΕΣ...ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!

    Προσεχτε γιατι μπορει να υπαρξει νεο Γουδι! Φυγετε με το καλο....το παρτι τελειωσε...

    ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ!

    Ειναι αυτοι που γκρεμισαν τη δεξια αλλα μετα οι τσιμπουκο-φλωροι τους αφησαν "απεξω"! Νομιζαν οι ανικανοι τσιμπουκο-φλωροι οτι θα μπορεσουν να κυβερνησουν...Ολα εδω πληρωνονται....


    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΜΕ... ΕΙΠΕ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ...ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

    Κλονίζει το ευρώ η σκληρή στάση του Βερολίνου.

    Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., το Βερολίνο εξακολουθεί να στέλνει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε ένα ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης της Ελλάδας.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας, Ράινερ Μπρίντερλε ΦΛΩΡΟ, «ενδεχόμενη βοήθεια προς την Ελλάδα θα έστελνε το λάθος μήνυμα». Την ίδια ώρα το ευρώ σημείωνε νέα πτώση στις διεθνείς αγορές.

    «Η εμπλοκή του ΔΝΤ θα είναι καταστροφική για το ευρώ» προειδοποιεί το Βερολίνο ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    ΑΠΛΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΜΑΡΚΟ-ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ!
    Ο ΠΑΝΓΕΡΜΑΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

    Να επιστρεψει ο Πρωθυπουργος στην Ελλαδα, δεν εχει να κανει κατι στις Βρυξελες...απλα θα τον εμπαιζουν....
    οπως τον εμπαιζουν οι παμπουκηδες και ολοι οι αλλοι

    Ζητω η Ελληνικη Επανασταση 1821 2010

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κυριε Κεδίκογλου πιειτε τα φαρμακά σας και το χαμόμηλό σας και καληνύχτα! όμως μην ξεχνατε: Σταση πληρωμών = κοινωνική εξεγερση.
    « Πη παρέβην ? τι δ ΄έρεξα ? τι μοι δεον ουκ ετελέσθη» Πυθαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρε ΚεδίΚΩΛΕ σόι πάει το βασίλειο της οικογενειακής μαλακίας. Χθες εσύ ο τσανακογλείφτης του γκόμενου της Μιμής, σήμερα το φλωράκι ο γιός σου εξαπτέρυγο του δραπετεύσαντος μπουχέσα. Ευτυχώς το εγγόνι σου δεν θα προλάβει γιατί όσον ούπω θα σας πάρει όλους μαζί ο διάολος. Όξω ξεκωλίαρηδες από την παράγκα, σόγια της πουτάνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΡΕ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ,
    ΑΝΤΕ ΡΙΞΕ ΚΑΜΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ
    ΚΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.
    ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ
    ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΕΔΕΡΝΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΙΑΝΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ?
    ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΣΠΙΤΑΡΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΟΤΕΡΑ, ΝΑΑΑΑΑΑΑ, ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ.
    ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ,
    ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. KEΔΙΚΟΓΛΕ
    ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΤΖΑΚΡΗ ΤΡΩΤΕ ΤΟΣΟ
    ΠΟΛΥ ΧΕΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ.
    ΑΥΤΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΜΟΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕ. ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΤΡΑΒΑΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ.
    ΟΥΣΤ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΥ ΚΙ ΑΥΤΗ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΒΥΤΙΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Να τους χαιρόμαστε.
    Δεν αντέχω άλλες επιτυχίες.
    Επιτυχίες παντού.
    Στην οικονομία,
    στο ασφαλιστικό,
    στα Εθνικά θέματα…
    Και το κυριότερο.
    Ότι είπε ο ΓΑΠ στην προεκλογική περίοδο το τήρησε κατά …γράμμα.
    Η προσωποποίηση της συνέπειας.

    ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΟΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ.
    Τι;
    Δεν βγήκε στο τουρκολίμανο;
    Πάλι καλά.
    Ανέπνευσε ο ΓΑΠ.
    Λίγο το έχεις να κατεβαίνεις στο λιμάνι για να τους προαπαντήσεις;
    ---------------------------------
    ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ
    Ο ΚΟΥΤΟΥΤΣΙΚΟΣ !
    ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΖΩΟ ΜΟΥ ;
    ΛΑΜΠΡΑ ;
    ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ ;

    ΕΕΕΕ...ΦΑΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ. ΒΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ....ΑΝΑΔΑΣΟΣΗ!!!!ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση