GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο βωμό των Βρυξελλών‏...

Από το http://iokh.blogspot.com/ Πολλοί έχουν κατηγορήσει την Google τον τελευταίο καιρό για την απόφασή της να δημιουργήσει την διαδικτυακή...

Από το http://iokh.blogspot.com/

Πολλοί έχουν κατηγορήσει την Google τον τελευταίο καιρό για την απόφασή της να δημιουργήσει την διαδικτυακή βιβλιοθήκη, ονόματι Google Books.Με το θέμα αυτό ασχολήθηκε σε πρόσφατη σύνοδο στις Βρυξέλλες ο υπουργός πολιτισμού και τουρισμού, Π. Γερουλάνος, τονίζοτας ότι: "Η επιθετική πολιτική της Google μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο αν καταφέρουμε να ανοίξουμε την Europeana".Το ευρωπαικό αυτό προγραμμα, όπως δήλωσε ο κ. Γερουλάνος, είναι αναγκαίο να διευρυνθεί με την χρηματοδότηση ιδιωτών, χωρίς οι χρηματοδότες να έχουν επιρροή στις αποφάσεις και στην στρατηγική της Europeana.
Τελικώς οι σύνεδροι αποφάσισαν την δημιουργία επιτροπής "σοφών". Καθορίζοντας τις συνθήκες της σύμπραξης των δημόσιων και...

ιδιωτικών φορέων που θα αναλάβουν την διαδικασία της ψηφιοποίησης. Βέβαια στο βωμό των Βρυξελλών τίθεται η επιθυμία πάνω από όλα, εκτός από την προβολή του ευρωπαικού πολιτισμού και η επέκταση της ψηφιοποίησης και άλλων μορφών έκφρασης. Όμως αγαπητοί "σοφοί" τι προβολή ευρωπαικού πολιτισμού να αναδείξουμε, όταν κλείνετε τα μάτια στην αφαίμαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων;Μήπως γιατί παραβλέπετε το νόμιμο παζάρι ελληνικών αρχαιοτήτων του Λονδίνου;Αυτή η προσβλητική απλειστία καταργεί κάθε έννοια πολιτισμού.
Επειδή αναφέρθηκαν πολλά κατά της Ελλάδας, λόγω του οικονομικού αδιεξόδου, που δημιούργησε η νομιμοποιημένη μαφία κάποιων ισχυρών κυβερνήσεων.
Να επισημάνω στους αγαπητούς συνέλληνες και κάτι ακόμα σχετικά με την βαριά βιομηχανία της πατρίδας μας:Κανένα από τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως, δεν προστατεύτηκε. Όλα τούτα λοιπόν τα καθοριστικά ευρήματα αντιμετωπίστηκαν από την Ελληνική πολιτεία με αδιαφορία. Όπως συνηθίζεται με την πολιτιστική κληρονομιά όλων εκείνων των υποδουλωμένων λαών.Η μοναδική διάκριση του ανθρώπου από τα υπόλοιπα πλάσματα είναι ότι μπορεί και διακρίνει τη μέγιστη πολιτιστική-ιστορική αξία όλων των αρχαίων καλλιτεχνημάτων. Να γιατί φαινόμαστε οι περισσότεροι από εμάς αντάξιοι αυτής της μεγαλειώδους κληρονομιάς..
Στο μεταξύ κάποιοι εκμεταλλευόμενοι αυτή την αδιαφορία, φροντίζουν να πλουτίζουν όλο και περισσότερο, καλύπτοντας το προσωπείο τους, πίσω από την αρχαιοκαπηλία και την Εθνοκαπηλία.
Αυτοί μας οδήγησαν στον σημερινό ξεφτιλισμό...

2 σχόλια

  1. Καψαμπέλη,
    το τρώς το παστέλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αληθινά τα όσα αναφέρονται για την κατάντια του τόπου μας...
    ΑΚΡΙΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση