GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στροφή στις ΑΠΕ και την παιδεία‏...

Από τον Νίκο Γίστο Εξωφρενικές αμυντικές δαπάνες και απίστευτη ενεργειακή εξάρτηση. Είναι καιρός να δώσουμε προτεραιότητα εκεί που πρέπει: Π...

Από τον Νίκο ΓίστοΕξωφρενικές αμυντικές δαπάνες και απίστευτη ενεργειακή εξάρτηση. Είναι καιρός να δώσουμε προτεραιότητα εκεί που πρέπει: Παιδεία και καθαρή ελληνική ενέργεια.

11 σχόλια

  1. “Ο κυνηγός των αραβικών επενδύσεων”

    Πολύ γέλιο έχει πέσει στο ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις του Νίκου Παπανδρέου στο Βήμα. (Ν. Παπανδρέου: Και τούμπες θα κάνω για την πατρίδα)

    «Άντε μην ανοίξουμε το στόμα μας» λένε κάποιοι με τις εξάρσεις πατριωτισμού του συγγραφέα και αδελφού του πρωθυπουργού.
    Ποιοι το λένε;
    Εκείνοι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι γιατί πήγε στο Κατάρ…

    Και διαβεβαιώνουν ότι σύντομα ο Γιώργος θα αρχίσει να απολογείται για τη δράση του Νίκου…

    Που με 28.000 μάσες στα Αμπου Ντάμπια πολλοί θα έκαναν “κωλοτούμπες” για την πατρίδα..ακόμα και αυτοί που αισθάνονται “μεταμφιεσμένοι Ελληνες με αμερικανική καρδιά”..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Κάτω τα χέρια από τα σχολεία μας"

    Αντίδραση της Ομοσπονδίας Γονέων στις δηλώσεις Χριστοφιλοπούλου.

    "Αξιότιμη κ.Υφυπουργέ,
    Ειλικρινά, θα προτιμούσαμε στη πρώτη επικοινωνία μας από την ανάληψη των καθηκόντων σας, να μην σας υποδεχτούμε με την παραπάνω συνθηματολογία.
    Σεβόμενοι τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Πατρίδα μας και αλληλέγγυοι στη μάχη που δίνει ο Ελληνικός Λαός, να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, θεωρήσαμε, ότι δεν έπρεπε ακόμη να σας ενοχλήσουμε, για τα πολλά και ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση ...
    στη Γερμανία.
    Μας κάνατε όμως να εκπλαγούμε.
    Σε ενημέρωσή σας, στη συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, εκφράσατε θέσεις μεταξύ άλλων που μας βρίσκουν εκ διαμέτρου αντίθετους μια και δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Τουλάχιστον όσον αφορά το Κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας της Γερμανίας. Αναφερόμαστε στα αμιγώς Ελληνικά Σχολεία, τα οποία, εσείς φροντίσατε να απαξιώσετε, με την φράση ότι δεν αποτελούν λαμπρό παράδειγμα μάθησης, ότι έχουν αποτύχει και προτείνετε την σταδιακή μετεξέλιξή τους σε δίγλωσσα.
    Έκδηλη είναι η απορία μας, βάσει ποιών στοιχείων και εισηγήσεων οδηγηθήκατε σε αυτά τα συμπεράσματα. Δεν μπαίνουμε στις λεπτομέρειες του τι εννοείτε κάτω από την έννοια διγλωσσία και πως θα λειτουργεί ένα τέτοιο σχολείο γιατί δεν είναι του παρόντος.
    Σεβόμαστε την προσπάθειά σας να παρουσιάσετε έργο. Σεβόμαστε την προσπάθειά σας να συμβάλλετε στην αναμόρφωση της Παιδείας με βάση τις ανάγκες του 21ου αιώνα. Είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε σε κάθε προσπάθεια που διορθώνει κακώς κείμενα όπως πιθανές οικονομικές ατασθαλίες ή θέματα κακοδιαχείρισης. Άλλωστε όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα έχετε χρέος να επιληφθείτε.
    Οποιαδήποτε, όμως, ενέργεια που οδηγεί σε συρρίκνωση την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση και μάλιστα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, χωρίς τίποτα να τεκμηριώνεται, μας βρίσκει αντίθετους.
    Αγωνιστήκαμε μαζί με τους γονείς μας και τα τελευταία χρόνια με τα παιδιά μας για να ιδρύσουμε, να διατηρήσουμε και να αναβαθμίσουμε αυτά τα σχολεία.
    Όχι να τα υποβαθμίσουμε και να τα κλείσουμε.
    Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον. Έτσι κρατήσαμε τη Κουλτούρα , τον Πολιτισμό μας και την Ελληνική Γλώσσα ζωντανά. Έτσι κρατήσαμε την Οικογένεια και τους δεσμούς με την Πατρίδα. Έτσι ,όσες φορές χρειάστηκε, αντιμετωπίσαμε και τα εθνικά προβλήματα.
    Αυτά τα σχολεία ,φτάσαμε σήμερα με αγώνες να πετύχουμε και την αναγνώρισή τους από την χώρα υποδοχής. Αυτά τα σχολεία, επίσημα χείλη, όπως η Υπουργός Παιδείας του Κρατιδίου, χαρακτήρισε σαν πρότυπα ενσωμάτωσης.
    Είναι αντίφαση , σήμερα οι ιδρυτές αυτών των σχολείων να μετατρέπονται, κυριολεκτικά, σε πολέμιοι.
    Οι Έλληνες Ομογενείς δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν ούτε σπιθαμή από τα κεκτημένα και ασφαλώς πολλοί θα θυμούνται, ότι το ίδιο έπραξαν με επιτυχία πριν από μια δεκαετία περίπου, όταν, επιχειρήθηκε το κλείσιμο τους.

    Κυρία Υφυπουργέ,

    Πιστεύουμε, ότι οδηγηθήκατε, σε λάθος συμπεράσματα προφανώς από παραπληροφόρηση.
    Θα είμαστε ευτυχείς, να δεχτείτε την πρόσκλησή μας να συμμετάσχετε σε Ημερίδα για την Ελληνόγλωσση Παιδεία, που θα διοργανώσει η Ομοσπονδια μας τον επόμενο μήνα και στην οποία, θα δοθεί η δυνατότητα, να ακουστούν όλες οι απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων και να βγουν τα κατάλληλα συμπεράσματα.
    Συμπεράσματα, που θα ισχυροποιήσουνε τις προθέσεις σας, για την αναβάθμιση αυτών των σχολείων και θα αποτρέψουν τους ομογενείς, να απαντήσουν με την γνωστή ρήση ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΠΟΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΚΟΠΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέχασες να γράψεις για την ΟΝΝΕΔ σήμερα κομπλεξικέ μικροψώλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί; Για να δημιουργήσουν σκεπτόμενους ανθρώπους με υψηλό προσδόκιμο επιβίωσης;

    Είσαι τουλάχιστον αφελής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    Η ΚΑΜΠΟΥΛ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ !!!!
    ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΓΑΝΟΙ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΝΕΥΤΥΧΗ ΠΡΟ -ΠΟ.
    Αυτή τη φορά θα δοθεί ψυχί τε και σώματι στη διελεύκανση της υπόθεσης.Τα θύματα βλέπετε είναι αφγανοί, αυριανοί ψηφοφόροι του,όχι κωλοέλληνες….

    Ποιες ΜΚΟ, υποδεχωνται τους ανθρωπους των καδων, και τους δινουν καροτσια, διευθυνσεις και τους φερνουν σε επαφη με αυτους που μπορουν να πουλησουν τα ανακυκλωσημα που μαζευουν ?
    Παντα αναρωτιομουν. Τους βλεπω παντου οπου υπαρχουν καδοι πρεπει να ειναι παρα πολλοι. ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ !

    * ΑΡΑΓΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ
    ΘΑ βάλει διαθεσιμότητα
    τον ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

    ΚΑΙ ΔΥΣΜΕΝΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ,ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΔΙΟΡΙΣΕ, επειδή έβαλαν βόμβες κατά Αφγανών και Πακιστανών ?

    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΕΤΑ ?
    Η ΑΦΡΟ Η ΞΕΒΡΑΚΩΤΗ
    ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΥΛΟΥ ΤΟΝ ΒΟΥΓΙΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάλι σχεδόν στις 300 μονάδες βάσης πάνω από το γερμανικά τα ελληνικά σπρέντς.
    Όσο παραμένει στο τιμόνι της οικονομίας ο άνθρωπος που είπε ότι η Ελλάδα είναι σαν τον τιτανικό, τα σπρέντς δεν πρόκειται να πέσουν.
    Μην νομίζετε ότι οι traders δεν έχουν χιούμορ.
    Πλάκα μας κάνουν, μόνο εμείς παίρνουμε τον εαυτό μας στα σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εάν οι πράξεις των δεν είχαν άμεσο αντίκτυπο στην ίδια την υπόσταση της χώρας, τότε με σιγουριά θα μπορούσα να πω ότι μιλάμε για την καλύτερη κωμωδία που έχει ανέβει στα χρονικά της χώρας.

    Μου αρέσει που κάθισαν 5,5 χρόνια στην αντιπολίτευση και ήρθαν με όρεξη για δουλειά στην εξουσία! Που είσαι Αντρέα για να δεις τα παιδιά της αλλαγής!
    Χαχαχαχαααααααααααααααα!

    Κακομοιρε Ελληνα τι εχουν να δουν τα ματια σου ακομη!
    Μ’αυτους που εμπλεξες καλα ξεμπερδεματα.

    Την αρρώστια που έχουν αυτοί στο ΠΑΣΟΚ, ούτε ψυχολόγος, ούτε ψυχίατρος, ούτε ο Φρόϋντ ο ίδιος δεν μπορεί να τη γιατρέψει.

    Μπορεί όμως να τους μάθει να παίρνουν την σωστή θέση για να υποδεχθούν την τσανάκα με το γιαούρτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

    ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΜΙΖΕΣ;

    ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΩΦΛΗΣΕΙ Ο ΓΑΠ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΙΣ "ΦΙΛΙΚΕΣ",ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ;

    TI NA THN KANOYN THN ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ Η ΑΝΝΟΥΛΑ;

    ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ;

    AΥΤΟΙ (OI ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ), ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
    OΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ (Ο ΛΑΟΣ) ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O TZEΦΡΥ [πράκτορας της νέας τάξης], οι βουλεύτες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ [πράκτορες-άβουλα ανθρωπάκια-βλαμένοι κττ] που ψήφισαν τον νόμο για χορήγηση ιθαγένειας στους εισβολείς και οι 10 βουλευτές της ΝΔ [πράκτορες], που απουσίαζαν για να μη καταψηφίσουν, θα εκτελεσθούν. Τους μισούς θα τους κρεμάσουν οι εθνικιστές και τους άλλους μισούς θα τους σφάξουν [με κονσερβοκούτι] πατριώτες [υπάρχουν αρκετοί] ΚΚΕδες και Τροτσκυστές.Μετά θα απελαθούν οι πίθηκοι που μολύνουν την ιερή Ελληνίκη γη την ποτισμένη με αίμα ηρώων και μαρτύρων, είτε έχουν πάρει ιθαγένεια είτε οχι, μαζί με όσους ''εΛΛΗΝΕΣ'' προπαγάνδιζαν το έγκλημα κατά του Ελληνισμού. Ή Ελλας ή τέφρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.youtube.com/watch?v=Brp_7XHuS0E

    Καπετάν Μακρής. Γιατί τελικά δεν αλλάζει (σχεδόν) τίποτα σε αυτόν το τόπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φροντιστήριο κόστους 250.000 ευρώ στην κυβέρνηση

    Φροντιστήριο για επίδοξους ηγέτες δέχθηκαν χθες ορισμένοι από τους υπουργούς που συμφώνησαν να καθήσουν στα θρανία που στήθηκαν στην Ιπποκράτους με καθηγητή τον κ. Ρόναλντ Χάιφετζ του Χάρβαρντ και επιθεωρητή τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου . Στο σεμινάριο για τη διαχείριση κρίσεων είχαν κληθεί όλοι οι υπουργοί, αλλά οι περισσότεροι την έκαναν... κοπάνα!

    Το «παρών» έδωσαν οι κκ. Χ. Παμπούκης , Π. Γερουλάνος , Ι. Πανάρετος , Στ. Αρναουτάκης , Μιχ. Καρχιμάκης , Φ. Σαχινίδης και οι κυρίες Λούκα Κατσέλη , Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Τίνα Μπιρμπίλη. Επίσης, στα «θρανία» κάθησαν αρκετοί ευρωβουλευτές ( Στ. Λαμπρινίδης , Συλβάνα Ράπτη, ΑννυΠοδηματά, Γ. Σταυρακάκης , Σπ. Δανέλλης ), ορισμένοι περιφερειάρχες και ο Γραμματέας του ΠαΣοΚ κ. Σ. Ξυνίδης.
    Αντιγράφουμε από το Βήμα ότι ότι η αμοιβή του κ. Ρον Χάιφετς για το «φροντιστήριο ηγεσίας» που παρέχει από χθες σε κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές κυμαίνεται κοντά στο ευτελές ποσό των 250.000 ευρώ (συν τα έξοδα ταξιδιού, διαμονής και σίτισης)_______________________

    "Σε ψυχίατρο.....KAI TA ΖΩΑ -
    ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ".
    ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ ΜΑΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση