GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συντριβή Σαρκοζί στις γαλλικές εκλογές...

Τα πρώτα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία δείχβουν συντριβή της κεντροδεξιάς παράταξης του Νικολά Σαρκοζί. Το Σοσιαλιστικό ...

Τα πρώτα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία δείχβουν συντριβή της κεντροδεξιάς παράταξης του Νικολά Σαρκοζί. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι σύμμαχοί του εξασφαλίζουν το 52% των ψήφων σε εθνικό επίπεδο, η κεντροδεξιά το 35% και το Εθνικό Μέτωπο το 10%.
Η Αριστερά κατάφερε να αυξήσει κατά μία τις περιφέρεις που διοικούσε με την νίκη της στην Κορσική και έτσι θα διοικεί 21 στις 22 περιφέρειες ενώ η δεξιά μπόρεσε να διατηρήσει την Αλσατία και κατάφερε να κατακτήσει την υπερπόντια περιφέρεια της Ρεϊνιόν.
Ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν αναγνώρισε ότι "τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την επιτυχία της αριστεράς" και πρόσθεσε : "Αυτό είναι απογοητευτικό. Αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης μου". Στη συνάντηση Σαρκοζί-Φιγιόν αναμένεται να αποφασιστούν περιορισμένες αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης...

1 σχόλιο

  1. Έλεγα σε γνωστούς μου Πασόκους πως στο τέλος θα καταντήσουμε να πληρώνουμε νοίκι στο κράτος για να μένουμε στα σπίτια μας και μου έλεγαν πως υπερβάλω.

    Τώρα με ακούνε αλλά είναι αργά,τουλάχιστον θα πάνε από Δευτέρα στην Τράπεζα για να σηκώσουν τα λεφτά τους και να τα βάλουν σε θυρίδα.
    Τους είπα για τον κίνδυνο δήμευσής τους σε περίπτωση χρεωκοπίας και έχουν κατατρομάξει.

    Πιστεύω πως τον επόμενο διάστημα θα υπάρξει σημαντική φυγή κεφαλαίων από τις Ελληνικές τράπεζες,όλο και λιγότεροι έχουν εμπιστοσύνη στον ΓΑΠ.

    Όλα αυτά θυμίζουν την Αργεντινή πριν το Κραχ ,οπότε και οι εύποροι Αργεντίνοι μετέτρεπαν τα Πέσο τους σε Δολλαρια και τα κατέθεταν ύστερα σε τράπεζες της Ουρουγουάης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση