GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ηλεκτρονικό έγκλημα...

Τι ειπώθηκε για τα blogs σε ημερίδα για το Διαδίκτυο "Το ηλεκτρονικό έγκλημα και η μετάλλαξή του από παραδοσιακό σε ηλεκτρονικό". ...

Τι ειπώθηκε για τα blogs σε ημερίδα για το Διαδίκτυο

"Το ηλεκτρονικό έγκλημα και η μετάλλαξή του από παραδοσιακό σε ηλεκτρονικό". Αυτός ήταν ο τίτλος της ημερίδας που έγινε χθες, Δευτέρα, στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών (φωτογραφία). Ομιλητές ήταν οι υπαστυνόμοι: Ευθύμιος Λύσσαρης, Αλέξανδρος Φιλιππίδης, Ελένη Καρατάσιου, Δημήτρης Μικρούλης και ο διευθυντής Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μάνος Σφακιανάκης.
Ένα από τα θέματα στα οποία έγινε αναφορά ήταν η πορνογραφία ανηλίκων μέσω του Διαδικτύου. Όσον αφορά τους δράστες ή "αρπακτικά" όπως αλλιώς χαρακτηρίστηκαν, είναι συνήθως άτομα υπεράνω υποψίας, ακόμα και συγγενείς των παιδιών. Η ηλικία των θυμάτων κυμαίνεται, δηλαδή μπορεί να...

είναι από βρέφη μέχρι και άτομα 17 χρονών. Ένα άλλο θέμα ήταν τα οικονομικά εγκλήματα μέσω του Διαδικτύου. Οι μορφές οικονομικής απάτης είναι το phisisng, το pharming, τα spam και scam emails, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ο διαδικτυακός τζόγος. Επίσης, αναφορά έγινε στα ηλεκτρονικά ίχνη και στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να βρούμε τον αποστολέα ενός ηλεκτρονικού μηνύματος.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η ομιλία του Μ. Σφακιανάκη, ο οποίος είπε ότι πλέον δεν μπορούμε να φανταστούμε την ζωή μας χωρίς το Διαδίκτυο, απλώς πρέπει να μάθουμε τους κανόνες πλοήγησης. Ακόμα, πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί για τα παιδιά.
Τόνισε ότι για τα εγκλήματα στο Διαδίκτυο εφαρμόζεται ο κοινός Ποινικός Κώδικας. Με το Προεδρικό Διάταγμα 47/2005 όλο το Διαδίκτυο είναι απόρρητο και κατ' εξαίρεση για ορισμένα εγκλήματα, όπως η ανθρωποκτονία, η εκβίαση και το οργανωμένο έγκλημα, αίρεται το απόρρητο.
Ο Μ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε στις γνωμοδοτήσεις 9 και 12 του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τις οποίες δεν τίθεται θέμα απορρήτου. Η ΑΔΑΕ όμως, η αρχή διασφάλισης απορρήτου των επικοινωνιών, με την σειρά της εξέδωσε γνωμοδότηση αναφέροντας πως κάθετι στο Διαδίκτυο είναι απόρρητο. Σε αυτό το σημείο ο Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τόνισε πως οι εταιρείες δεν συμμορφώνονται με την γνωμοδότηση του εισαγγελέα αλλά με εκείνη της Ανεξάρτητης Αρχής.
Σχετικά με τα blogs, αφού ο κ. Σφακιανάκης έδωσε τον ορισμό τους και τα χαρακτήρισε ως διαδικτυακά ημερολόγια είπε πως στην Ελλάδα υπάρχουν 120.000. Η αστυνομία θέλει να κλείσει πολλά από αυτά, αλλά δεν μπορεί, επειδή η νομοθεσία δεν την αφήνει, αφού η συκοφαντική δυσφήμηση στην Αμερική, όπου βρίσκονται οι αρμόδιες εταιρείες που έχουν τα στοιχεία των χρηστών, δεν τιμωρείται.
Ο Ηλεκτρονικός

10 σχόλια

  1. ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΡΕ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

    ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΤΛ ΚΟΨΑΤΕ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ 2-3 ΨΩΡΟΜΑΛΑΚΕΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ?

    ΣΚΑΤΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ
    ΠΑΝΕ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ
    ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.

    ME 2 ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ. ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΒΕΝΖΙΝΗ
    ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ
    ΣΑΠΙΑ ΚΟΡΜΙΑ ΤΟΥΣ ........ ΦΩΤΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο εθνικός μας γελωτοποιός δεν έχασε απλά πέντε μήνες, όπως αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.
    Έχασε τρείς μήνες μέχρι να διαβουλευθεί (με ποιόν άραγε;) και άλλους δύο μήνες μέχρι να αρχίσει να κάνει κάτι, πέρα από γενικόλογες διαπιστώσεις.
    Επίσης στην πορεία ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ 3 ΔΙΣ ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ που θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός από τα υψηλά σπρέντς.
    Ψιλά γράματα όταν είσαι ο Γιωργάκης που μπερδεύει τα εκατομμύρια με τα δισεκατομμύρια.
    Μήπως αυτός θα τα πληρώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Μηλιωνη
    Ελλαδα - Ηπα

    Πολυ καλη-αριστη η παρουσια του Γιωργου στην Ουασινκτον με την Χιλαρυ λεγαν οι πρασινοφρουροι του δρ Κουτσουκου στη Μηλιωνη.

    Η Χιλαρυ εμφανιζεται πολυ φιλλελλην και αυτο ειναι καλο
    Η Ελλαδα ειναι η χωρα που γεννηθηκε η δημοκρατια ειπε!!

    Να προσκληθει η Χιλαρυ και να τιμηθει ως Φιλλελλην!
    Αυριο ο Ομπαμα θα ειναι πιο καλος!
    Περιμενουμε πολλα απο Ομπαμα και θεωρειται ηδη μεγας φιλελλην!

    Ο Γιωργος στεκεται ως μεγαλος ηγετης και αυτο μας τιμα ολους!

    Ο Γιωργος βοηθησε και τα αλλα κρατη, γιατι εφερε στην επιφανεια το προβλημα της Ευρωπης που δεν εχει μηχανισμους ελεγχου των κερδοσκοπων!

    Ο Γιωργος εχει προφιλ μεγαλου διεθνους ηγετη,ελεγε ο δρ Κουτσουκος Αναστασιος στους πασοκτζηδες στην Μηλιωνη!!

    Kalimera Ellada!

    Η συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «εξαιρετικής σπουδαιότητας» στη μάχη κατά της κερδοσκοπίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντησή τους με την Χίλαρι Κλίντον. «Κοινή πρόκληση η κρίση για ΗΠΑ και Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών

    Στο 17% εχει παει
    η διαφορα Πασοκ ΝΔ!:

    Κωστας Πασοκ

    08 Μαρ 2010 10:51:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτά για το ηλεκτρονικό έγκλημα.
    Επίσης, υπάρχουν το μαχαιρικό, το πιστολικό, το καραμπινικό, το μπουκαλικό, το ξυλικό, και το αυνανιστικά θεωρητικολογικό μέχρι θανάτου.

    Τρόμπες...
    Μάθατε και την Αμερική, μουσχάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή δύναμη! Διότι το ηλεκτρονικό έγκλημα πια δεν είναι κάτι που βλέπουμε μόνο στις ταινίες, αλλά μπορεί να συμβαίνει δίπλα μας και αν δεν έχουμε λάβει τα μέτρα μας και στον υπολογιστή μας.

    Τώρα σχετικά με την παιδική πορνογραφία δεν είναι και τόσο "απλά" τα πράγματα γιατί:
    1. Μπορεί να εμφανιστούν νόμοι που να προστατεύουν τους παιδόφιλους:
    http://moneyteachers.org/Utah.htm

    2. Κυβερνήσεις ελέγχονται από παιδόφιλους και σατανιστές πολιτικούς, σε υψηλά απίστευτο επίπεδο:
    http://www.davidicke.com/articles/child-abuse-mainmenu-74/31148-paedophilia-and-satanism-the-fabric-of-the-web

    Μερικούς, αν όχι όλους, από αυτούς πιθανώς ποτέ δεν θα τους δούμε από π.χ. τους τηλεοπτικούς μας δέκτες , με χειροπέδες να κατευθύνονται στη φυλακή..

    Ηλεκτρονικό έγκλημα (παρακολούθηση χωρίς "λόγο" και χωρίς να το ξέρεις) όμως έχουμε και από τις μυστικές υπηρεσίες...
    Π.χ. ξεκινώντας από τον εκτυπωτή σας: http://www.youtube.com/watch?v=ivBUbxIh-mE τι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις;

    Καπετάν Μακρής. Και αυτά είναι η κορυφή του παγόβουνου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά δεν ντρέπεστε λίγο;
    Δεν υπάρχει καθόλου τσίπα εκεί στο πασόκ;
    Ζώα είναι ο κόσμος;
    Εδώ όλη η Ελλάδα στενάζει, εκατοντάδες άνεργοι προκύπτουν κάθε μέρα, σκάνε συνεχώς τα στεγαστικά δάνεια και ο κόσμος χάνει τα σπίτια του, οι ακάλυπτες επταγές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, οι επιχειρήσεις κλείνουν με ρυθμό πυροβόλου, οι τράπεζες αγκομαχάνε και κάνουν απολύσεις, η βενζίνη έφτασε το 1,50 ευρώ, η κτηματαγορά έχει εξαϋλωθεί, οι δημόσιοι υπάλληλοι κλαίνε, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ξενυχτάνε από την ανασφάλεια και εσείς όλη μέρα ευλογείτε τον μεγαλύτερο ψεύτη που είχαμε ποτέ στο σβέρκο μας.
    Ντροπή σας, κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΠΛΗΡΩΝΩ 1,80 ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΒΕΝΖΙΝΑ.
    ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΛΟΤΟΦ
    ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ Blooper
    ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ ΣΚΑΤΟ ΤΟ PRESS.

    ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΡΛΩΜΕΝΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΟΙ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ-ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ.

    ΜΠΟΥΜΠΟΥΑΡ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΤΣΙΓΑΡΑ.
    ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση