GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαβέλ…

Aπό το http://bonitsapress.blogspot.com/ . Από ότι φαίνεται η κυβέρνηση θέλει να παρατείνει την αγωνία μας και ενώ προγραμματισμένο αρχικά ή...

Aπό το http://bonitsapress.blogspot.com/
.
Από ότι φαίνεται η κυβέρνηση θέλει να παρατείνει την αγωνία μας και ενώ προγραμματισμένο αρχικά ήταν μέσα στην τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου να γίνει γνωστό το χωροταξικό μέρος του σχεδίου ‘Καλλικράτης’ ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Ντόλιος με δηλώσεις του αναβάλει την δημοσιοποίηση του σχεδίου για μετά το Πάσχα.
Είμαστε δηλαδή στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση και όλα φαίνετε να είναι ανοιχτά. Τα αγκάθια φυσικά στον νομό μας είναι δυο. Το ένα είναι οι δήμοι γύρο από την Τριχωνίδα και το δεύτερο μήλον της έριδος η επαρχία Ξηρόμερου.
Δυο είναι τα σενάρια (αγκάθια) που διαρρέουν από τα γραφεία των πολιτικών παραγόντων του νομού μας. Το μεν πρώτο έχει να κάνει με...

το αν θα υπάρξει τελικά ο μεγάλος διευρυμένος δήμος Τριχωνίδας η αν θα ‘σπάσει’ σε δυο δήμους.
Το δεύτερο αγκάθι ακούει στο όνομα Ξηρόμερο. Ένας δήμος τελικά ή μήπως δυο; Η έδρα στην Βόνιτσα ή στον Αστακό; ερωτήματα που καίνε και που κάποιος πρέπει να απαντήσει.
Το άσχημο όμως δεν είναι ότι οι αρμόδιοι του υπουργείου δεν δίνουν το τελικό σχέδιο αλλά το ότι οι έξι δήμαρχοι του Ξηρόμερου έχουν έξι διαφορετικές απόψεις και τοποθετήσεις επί του θέματος.
Ο δήμαρχος Αστακού κ. Σταϊκος θέλει είτε ενιαίο δήμο με έδρα την πόλη του ή δυο δήμους. Ο Τριποτσέρης δεν συζητά την ένωση της Αλυζίας με κανέναν δήμο, ο Τζαχρήστας θέλει να μην πάει στον Αστακό μπας και πάρει την έδρα ενός μικρού δήμου στις Φυτείες, ο Σεραφής στην Κατούνα δεν ξέρει ούτε αυτός τι πραγματικά θέλει, ο Σολδάτος δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τι έχει στο μυαλό του αλλά να είστε σίγουροι ότι ονειρεύεται δήμο (Ανακτορίου-Παλαίρου-Μεδεώνος) που θα μπορέσει να είναι υποψήφιος ξανά. Τέλος ο Αποστολάκης όπως μας ενημέρωσε θέλει δήμο οικονομικά και θεσμικά ισχυρό με έδρα φυσικά την Βόνιτσα.
Μια λέξη μου έρχεται στο μυαλό… Βαβέλ…

2 σχόλια

  1. ΖΗΤΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους πρέπει η κυβέρνηση να ανακοινώσει το χωροταξικό των νέων δήμων. Όσο καθυστερεί τόσο οι πιέσεις των «μισθοφόρων» της αυτοδιοίκησης θα αυξάνονται, αφού το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι να διατηρήσουν την καρεκλίτσα τους (το λένε άλλωστε, χωρίς καμιά ντροπή, στις ιδιαίτερες συζητήσεις τους) και την πρώτη κάθε μήνα να μπαίνει ο «μισθός» στους λογαριασμούς τους. Ακούγεται ακόμη ότι η κυβέρνηση, για να αποφύγει τις πιέσεις των «μισθοφόρων» δημάρχων, θα προβλέψει στο νομοσχέδιο να εκλέγονται χωρίς ψήφους οι σημερινοί δήμαρχοι των καταργούμενων δήμων αλλά και όσοι διετέλεσαν δήμαρχοι στους καταργούμενους δήμους, προφανώς για να εξασφαλίσουν κάποια νέα έμμισθη θέση στους νέους «Καλλικράτειους» δήμους για τον εαυτό τους, αλά και το σινάφι τους .
    Αν ισχύει κάτι τέτοιο καλύτερα να παρατήσουν όπως είναι σήμερα.
    Πάντως, αν θέλουν να τους παίρνουμε στα σοβαρά, το χωροταξικό πρέπει να ανακοινωθεί ΆΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση