GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιακουμάτος: «Πάπας» ήταν ο Αλογοσκούφης...

Από τον Άγγελο Παπαδομιχελάκη «Δίδυμο ευθύνης» χαρακτήρισε τον Γιώργο Αλογοσκούφη και τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο βουλευτής της ...

Από τον Άγγελο Παπαδομιχελάκη

«Δίδυμο ευθύνης» χαρακτήρισε τον Γιώργο Αλογοσκούφη και τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του. Και όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Ουδέποτε στην Ελλάδα υπουργός Εθνικής Οικονομίας δεν είχε τόσο πολύ ταυτιστεί με τον πρωθυπουργό... και ο Καραμανλής τον στήριζε απεριόριστα»...

16 σχόλια

  1. Να κατηγορεί τον ΣΗΜΙΤΗ ότι ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ τα στοιχειά , να τρως την πρώτη επιτήρηση , μετά να επιστρέψεις στην καταγραφή τον αμυντικών δαπανών όπως ακριβός το ΠΑΣΟΚ ,να λες και αλλά ψέματα όσο περνούσαν ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΕΙ ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΤΟΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας προσέχατε τα 6 χρόνια με το εθνικό κεφάλαιο , τον άπιαστο απατεώνα , τον μπλα μπλα και σουβλάκι τον άχρηστο Καραμανλη ,διότι έτσι θα τον θυμάται η ιστορία !!Τον Αλογοσκουφη δεν τον μπορώ- όμως πρέπει να του αναγνωρίσω ότι από το 2004 επέμενε στον Καραμανλή να πάρει μέτρα για την οικονομία και αυτός ο άχρηστος να μην χάσει την καρέκλα που του έχει κόλληση στον κώλο του ,του λέει ότι θα είχε μεγάλο πολιτικό κόστος !! Εδώ η Μερκελ 3 φορές του αρνήθηκε να των συναντήσει διότι κατάλαβε ότι είναι απατεώνας ,μόνο παχιά λόγια όπως τα σουβλάκια που καταβροχθίζει !! Όλοι μέχρι και οι δεξιοί παραδέχονται ότι με την ατολμία του κατέστρεψε την

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ! Προς θεού!

    Δεν ήταν "Παπάς"

    "Παπάρας" ήταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΕ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΑΛΑΚΑΣ/ΗΛΙΘΙΟΣ.
    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ [ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ] ΠΟΛΙΤΙΚΑ,ΟΣΟ ΣΑΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ Ν.Δ.
    Ούσσσσσσσσσσσσσσσσσσττττττττττ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Allo mounopano O giakoumatos otan kyvernouse o klasompanieras oxi mono tou filage ton kolo alla tou eglife kai ta archidia alla kala sas kanoun afou tous bgazete sta radiofona kai stis tileorasis. gamimeni fara

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι έγινε παιδιά του Πασόκ.

    ΠΑΓΩΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
    ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ 30%.

    Υπομονή ...έχετε ακόμα το 70% του κώλου σας (για λίγες μέρες).
    ΗΛΙΘΙΟΙ.
    ΚΡΕΤΙΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχουν ψηφοφόροι που βάζουν σταυρό σε αυτό τον άνθρωπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μνήμη Αλογοσκούφη!

    Τίποτε πιο αληθινό. Το ζήτημα κύριε Γιακουμάτε μου είναι όχι μόνo τι λέει κάποιος αλλά και πότε το λέει. Δεν το είπατε το 2004. Ούτε έγκαιρα. Το είπαμε σήμερα τόσα χρόνια μετά.
    Και για όσους θυμούνται και για όσους δεν θυμούνται, το 2004, ο μόνος που αντέδρασε έγκαιρα ήταν ο Θόδωρος Πάγκαλος (Απρίλη) και το καλοκαίρι του 2004 η εφημερίδα τα Νέα. Κανείς άλλος. Κανείς και τίποτε δεν μπόρεσε να τον σταματήσει.
    Αυτό που συνέβη όμως πρέπει να γραφεί ακόμη και τώρα έστω με συντομία.
    Ο Καραμανλής ήταν απλά ένας άσχετος με τα δημόσια οικονομικά, απλά ανίδεος, αδιάφορος, απελπιστικά ανεπίδεκτος μάθησης, ένας αντιπροσωπευτικός έλληνας φλούφλης. Εξαιτίας αυτής της αντιπροσωπευτικότητας τον εξέλεξαν και τον επανεξέλιξαν οι έλληνες με τον μυαλό που κουβαλούσαν. Όταν πλέον κατάλαβαν με τα χρόνια ότι τα σκάτωσε έδωσαν πανικόβλητοι 10 επιπλέον μονάδες στον κύριο Πάπανδρέου! Σήμερα υπάρχει μία ιστορική αδικία για αυτό το πρόσωπο και δεν τα έχουμε δει όλα ακόμη.
    Ο Αλογοσκούφης φορτωμένος με πτυχία και αλαζονία, παρά τα οχτώ έτη εμπειρίας αφού ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νεας Δημοκρατίας, οδήγησε την Ελλάδα σε αυτό που ζούμε σήμερα. 90% της ευθύνης είναι δική του για αυτό που έκανε. Το άλλο 10% ανήκει στον Παπαθανασίου για αυτό που δεν έκανε αφού άφησε τα δημόσια έσοδα και κατέρρευσαν το 2009.
    Δέκα μέρες αφότου δήλωσε ο Αλογοσκούφης ότι δεν τα παρατάει στα δύσκολα (Δεκέμβρης 2008) την 'έκανε". Σε αυτό το πρόσωπο ο κύριος Καραμανλής με την ασχετοσύνη του έδωσε καθολική και τυφλή εμπιστοσύνη.
    Ο Αλογοσκούφης, με την τυφλή εμπιστοσύνη του Καραμανλή, ξεδίπλωσε μία σειρά από άτιμες ενέργειες, στη φαντασία του εναντίον του ΠΑΣΟΚ (έτσι τις πούλησε στον Καραμανλή) αλλά σίγουρα και τελικά εναντίον της Ελλάδος και εναντίον του κάθε έλληνα ως πολίτη και ως φορολογούμενου. Άνοιξε τις πόρτες του γενικού λογιστηρίου του Κράτους στους ελεγκτές της Ευρ. Επιτροπής χωρίς να έχουν τότε καμία τέτοια εξουσία.
    Τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο του 2004 με τρία διαδοχικά βήματα άλλαξε τη λογιστική μεθοδολογία των μακροοικονομικών και μετέφερε δαπάνες από το μέλλον και τις πήγε στο παρελθόν (ΠΑΣΟΚ). Ταυτόχρονα ανέλαβε ένα πρώτο εγωιστικό στοίχημα για να δείξει την επιτυχία του στο μέλλον. Ήθελε να πει το εξής: θυμάστε που ήταν το έλλειμμα όταν το παρέλαβα και που το έφτασα σήμερα; To πρώτο στοίχημα δεν του βγήκε για δύο λόγους. ο πρώτος είναι ότι το στοίχημα από μόνο του ήταν μεγαλύτερο από το μπόι του. ο δεύτερος είναι ότι οι διαδικασίες (μαζί με προθεσμίες) είναι ευρωπαικές και όχι δικές του και δεν μπορούσε να τις ελέγξει.
    Κατόπιν το 2006 ανέλαβε ένα δεύτερο λογιστικό στοίχημα για να διορθώσει το πρώτο αποτυχημένο στοίχημα. Αφού δεν μπορούσε να ελέγξει το πραγματικό έλλειμμα επιχείρησε να διογκώσει λογιστικά το ΑΕΠ κατά 26% για να μειώσει με αυτό τον τρόπο το έλλειμμα. Όμως η Eurostat δέχθηκε την αύξηση του ΑΕΠ μόνο κατά 11%. Και πάλι απέτυχε. Όταν οι τρύπες που άνοιξε ο Αλογοσκούφης άρχισαν αναπόφευκτα να φαίνονται και ξέσπασαν τα (δαπανηρά) επεισόδια του Δεκ 2008 πήδηξε πρώτος από το τραίνο. Τότε ο κύριος Καραμανλής άρχισε επιτέλους να αισθάνεται και να ιδρώνει. Μεθόδευσε πρόωρες εκλογές και τα υπόλοιπα τα ξέρετε.
    Όταν είδα το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του 2007 είχα μία και μοναδική επιθυμία. Να μην αλλάξει το πρόσωπο του υπουργού οικονομικών. Ο Αλογοσκούφης ανέλαβε και πάλι υπουργός οικονομικών και η επιθυμία μου πραγματοποιήθηκε. Δεν ήθελα ένα άλλο πρόσωπο να παρεμβληθεί στο υπουργείο οικονομικών και να θολώσουν έτσι οι ευθύνες που δημιούργησε με απίστευτο πείσμα και πνεύμα ατιμίας ο Αλογοσκούφης. Έτσι οι ιστορικοί της οικονομίας θα έχουν πολύ εύκολο έργο.
    Η διαπίστωση του κυρίου Γιακουμάτου είναι μερικώς η μεστή πραγματικότητα. Αφού δεν βρέθηκε κάποιος να κρεμάσει τον Αλογοσκούφη με συνοπτικές διαδικασίες στον Πλατεία Συντάγματος ούτε και κάποιος σοβαρός εισαγγελέας τουλάχιστον ο κάθε έλληνας πρέπει να τον θυμάται. Όσο για τον κύριο Καραμανλή, ε αυτός ως ανέλπιδα περίπτωση έχει μόνιμο άλλοθι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. KAI ΣΥ Κ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
    ΗΣΟΥΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΞΕΧΑΣΕΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ
    ΣΤΑ ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΤΗΡΙΖΕΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ? ΤΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ?
    ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τον Γ. Παπανδρέου ακόμη και αμερικανικές εφημερίδες.

    «Μήνυμα προς τον Γιώργο Παπανδρέου: Η σιωπή είναι χρυσός». Έτσι άρχιζε την Παρασκευή την ανάλυσή της η «Wall Street Journal». Ιδιαίτερα για τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου η εφημερίδα τόνιζε ότι: «Κάθε φορά που ο Παπανδρέου ανοίγει το στόμα του για να παραπονεθεί για την έλλειψη υποστήριξης

    της ΕΕ προς την Ελλάδα ή υπαινίσσεται ότι μπορεί να προσφύγει για βοήθεια στο ΔΝΤ, στην πραγματικότητα κάνει πιο δύσκολη την αποστολή της χρηματοδότησης του ελλείμματος της χώρας του ... Η εσφαλμένη επικοινωνιακή στρατηγική του Παπανδρέου είναι μεγάλο εμπόδιο στο να πέσει το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους...».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΙ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ Ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ;


    ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ,ΚΑΘΡΠΤΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρέπει να ΑΚΥΡΩΘΕΙ η ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων 2013 ΒΟΛΟΣ.
    Θα βουλιάξουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η οικονομία της χώρας καταστράφηκε στην πρώτη τετραετία του ΠΑΣΟΚ (1981-85). Τότε που ο μακαρίτης Α.Π. έκανε οικονομική πολιτική με δανεικά! Που τα βρήκε τα λεφτά για τις αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις (ακόμα και σε αυτούς που ήλθαν από την Σοβ. Ένωση και ποτέ δεν πλήρωσαν κρατήσεις;), στις "κοινωνικοποιήσεις" (για να αναλάβουν οι πρασινοκόκκινοι συνδικαλιστές την συν-διοίκηση και να διορίζουν τους δικούς τους;).
    Έτσι στις εκλογές του 1985 μας υποσχέθηκε με την "Άλλαγίτσα" (ποιούς την θυμάται σήμερα με τα 4 κόκκινα γαρύφαλα δίπλα στον μακαρίτη στο μπαλκόνι; Και το "Τσοβόλα, δώστα όλα;
    Αλλά αντί για καλύτερες μέρες, ηλθαν 4 μαύρες νύχτες! Με τον πληθωρισμό να ανεβαίνει στο 22%, όταν στην ΕΕ ήταν στο ένα τρίτο.
    Μετά ήλθαν τα αναμενόμενα: συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΚΕ, ειδικά δικαστήρια, αρρώστιες, Σημίτης, Ολυμπιακοί αγώνες, Καραμανλής: το μεγάλο φαγοπότι!
    Οι Νεοέλληνες έμαθαν στο να πληρώνονται και να κάθονται. Να είναι καλά οι ¨Κουτόφραγκοι" που πλήρωναν (πακέτα Ντελόρ, Σαντέρ, Μεσογειακά προγράμματα κλπ). Και τώρα βρίζουμε την Μέρκελ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς 10:29:00

    Μαλακοκαύλη ΔΕΞΙΟΦΑΣΙΣΤΟΧΟΥΝΤΑΡΑ το παστέλι μου αρέσει όσο αρέσει και σε εσένα. ΄Οταν το 1992 σου επέβαλε ο Ανδριανόπουλος ένα ολόκληρο πενηντάδραχμο χωρίς σχεδόν κανένα λόγο, παρα για να φάνε οι τότε καρεκλοκένταυροι και κάποιος με την καλύτερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης ( Τρομάρα του ) Τότε έτρωγες το παστέλι αμάσητο ΠΑΠΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα ίδια θα λέει σε λίγα χρόνια και για τον Σαμαρά.
    Αυτός είναι στην πολιτική για να κάνει το χόμπι του όπως διαδίδει. Βέβαια εμείς οι μαλάκες πληρώνουμε το χόμπι του. Να τον ξαναβγάλετε μαλάκες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση