GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Αποστρατιωτικοποίηση» του μισού Αιγαίου....

Τι αποκαλύπτει η "Ελευθεροτυπία" και τι απαντά ο Βενιζέλος . Σύμφωνα με ένα πολύ ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Κύρας ...

Τι αποκαλύπτει η "Ελευθεροτυπία"
και τι απαντά ο Βενιζέλος
.
Σύμφωνα με ένα πολύ ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Κύρας Αδάμ στην "Ελευθεροτυπία" (διαβάστε το εδώ), η κυβέρνηση εξετάζει αυτό το διάστημα τη διαμόρφωση μιας συμφωνίας με την Αγκυρα για την «αποστρατιωτικοποίηση» του μισού Αιγαίου. Κατά το ρεπορτάζ "στόχος είναι να ελαχιστοποιηθεί η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες, που προκαλείται από τη μόνιμη παραβατική συμπεριφορά της Αγκυρας στο Αιγαίο και τις αντίστοιχες αντιδράσεις των ελληνικών αεροσκαφών με αναχαιτίσεις και εμπλοκές. Ετσι η κυβέρνηση προσδοκά ότι «δεν θα υπάρχουν εντάσεις στο FIR Αθηνών, θα υπάρξει μείωση δαπάνης αναχαιτίσεων και θα αυξηθεί η εναέρια κυκλοφορία στο FIR Αθηνών κατά 30% περίπου με όφελος 2 δισ. ετησίως...».
Σε απαντητική δήλωσή του ο υπουργός Άμυνας Ευ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι...

το δημοσίευμα "δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα", προσθέτοντας πάντως ότι "το ζήτημα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι να γίνεται σεβαστή η εθνική κυριαρχία, τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και οι διοικητικού χαρακτήρα αρμοδιότητες που αναγνωρίζονται από διεθνείς συμβάσεις και διεθνείς οργανισμούς"...
Η πλήρης δήλωση Βενιζέλου είναι η εξής:
"Το σημερινό δημοσίευμα της κυρίας Κύρας Αδάμ στην «Ελευθεροτυπία» δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το ζήτημα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι να γίνεται σεβαστή η εθνική κυριαρχία, τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και οι διοικητικού χαρακτήρα αρμοδιότητες που αναγνωρίζονται από διεθνείς συμβάσεις και διεθνείς οργανισμούς. Θεμελιώδης επιδίωξη της χώρας είναι να διασφαλίζεται η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την αποδοχή και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, την εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και την αποφυγή των προκλήσεων. Η Ελλάδα έχει διατυπώσει και προσφάτως τις θέσεις της στα θέματα αυτά με την επιστολή του Πρωθυπουργού στον Τούρκο ομόλογο του, τα ίδια δε σημεία έχω τονίσει και εγώ στον Τούρκο ομόλογό μου, όσες φορές είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις μαζί του. Σε μία περίοδο εσωτερικής θεσμικής και πολιτικής έντασης στην Τουρκία – την οποία παρακολουθούμε με πολύ μεγάλη προσοχή - προσεγγίσεις όπως αυτή του δημοσιεύματος δεν συμβάλλουν στην ακριβή και υπεύθυνη ενημέρωση της ελληνικής και της διεθνούς κοινής γνώμης ως προς το ποια κατάσταση επικρατεί στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και κυρίως ως προς το πώς αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας και των σχέσεων καλής γειτονίας."

9 σχόλια

  1. Το μεγάλο πρόβλημα με τους ξένους ηγέτες είναι ότι, ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά ένα πρωθυπουργό που ο ίδιος ουσιαστικά προκάλεσε (με τις δηλώσεις του περί πτώχευσης) το πρόβλημα που έχει σήμερα η χώρα του.
    Αυτά δεν γίνονται πουθενά.
    Ούτε οι πιό ερασιτέχνες ηγέτες δεν βγάζουν μόνοι τους τα ματάκια τους, τόσο εξώφθαλμα.
    Φοβάμαι ότι ο ίδιος ο ΓΑΠ δεν μπορεί να δεί τον εαυτό του μέσα από τα μάτια των ηγετών της Ε.Ε.
    Τον θεωρούν, επιεικώς, ηλίθιο.
    Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι δεν θα μας βοηθήσουν οι Ευρωπαίοι.
    Πάμε κατευθείαν για Δ.Ν.Τ.
    Τί και χάσουν τη δουλειά τους άλλοι 500.000 Έλληνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ νομίζω ότι για να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη οικονομία και αύξηση εσόδων πρέπει να δώσουμε όλη την χώρα στην Τουρκία αρκεί να αναλάβει το χρέος μας, οπότε οικονομικά θα ανασάνουμε περισσότερο από ό,τι με την μεσοβέζικη λύση που προτείνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΕ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.....ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΙΣΩΣ?Ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοπροσκύλα κομματόσκυλα είσαστε συνυπεύθυνη μαζί με τους κλέφτες πολίτικους σας δια τα χάλια του ελληνικού κράτους.
    Κοπροσκύλα κομματόσκυλα, Άλυτες του κέρατα. Βγαίνετε στης εφημερίδες στης τηλεόρασης και στα μπλοκ και διαστρέφετε την πραγματικότητα εις βάρος του Ελληνικού λαού με τα ψέματα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΔΩ ΘΑ ΤΟ ΔΟΣΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ
    ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
    ΤΑ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ
    ΠΑΝΕ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ
    ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.

    ΜΕ ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΒΕΝΖΙΝΗ - 2 ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ
    ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ
    ΣΑΠΙΑ ΚΟΡΜΙΑ ΤΟΥΣ ........ ΦΩΤΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ
    (όσα αφησαν οι τράτες...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργο [Τζέφρεϊ] ,μην πουλάς τη Ελλάδα φθάνει πια , μας ξευτίλισες σ'ολόκληρο τον κόσμο.
    ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΜΟΛΟΓΩΝ: Το 2001 για να καλύψει το ΠΑΣΟΚ ένα τεράστιο χρέος 2,8 δις ευρώ έστησαν τη μεγαλύτερη κομπίνα διαχείρισης χρέους, το περίφημο «πράσινο» δομημένο ομόλογο με τις 18 τράμπες. Δομήθηκε ένα ομόλογο-τέρας ονομαστικής αξίας 6,1 δις Ευρώ και πάνω σ' αυτό "παίχτηκαν" 18 τράμπες (swaps). Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος χειρισμούς από 2,8 δις Ευρώ ανήλθε στα 5,4 δις Ευρώ.
    Τώρα ,ακόμη δεν συμπληρώσατε 6 μηνών Πρωθυπουργία και έχετε πουλήσει το 1/10 της Ελλήνικής Γής
    Τουλάχιστο φύγε, ρε βλάκα ,να αναλάβει κάποιος άλλος,ικανός,
    απο το κόμμα.ΝΑ,,όπως ο Βενιζέλος.

    Μάθε...<>...

    Αν κάποια μέρα τα βρεις δύσκολα στην ελληνική πολιτική ζωή, μη λυπηθείς, βάζεις υποψηφιότητα στην Τουρκία και θα εκλεγείς αμέσως”! (ΕΨΙΛΟΝ 25/1/04).

    Αργώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση