GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να ωφεληθεί σε κάτι η Ελλάδα από την καταστροφή που τη βρήκε...

Από τον Λεωνίδα Ορφανουδάκη Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και είναι τραγικό που οι πολλοί δεν τον βλέπουμε ακόμα. Σιγά που θα πληρώσουμε, μου έ...

Από τον Λεωνίδα Ορφανουδάκη

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και είναι τραγικό που οι πολλοί δεν τον βλέπουμε ακόμα. Σιγά που θα πληρώσουμε, μου έλεγαν μέχρι προχθές ακόμα , διάφοροι γνωστοί και φίλοι. Όλοι χρωστάνε μου έλεγαν ή πάντα χρωστούσαμε μου και; Να φανταστείτε δε ότι μιλάω για μορφωμένους ανθρώπους. Όσα χρόνια γράφω τις σκέψεις μου και ειδικά από τότε που μέσω του διαδικτύου τις δημοσιοποιώ εκφράζω σταθερά την εκτίμηση μου για τον Ελληνικό λαό αλλά και την αγωνία μου για τον τόπο αφού ...

η εξουσία χρόνια τώρα (πάνω από 50) αφιονίζει το λαό και τον απαξιώνει με το να του παρέχει τόσο στα σχολεία αλλά και με τα ΜΜΕ ΑΝΤΙΠΑΙΔΕΙΑ.
Κάτω από αυτό το πρίσμα εξετάζοντας τη συμπεριφορά του Έλληνα τον επαινώ και τον απαλλάσσω από κάθε ευθύνη. Όχι επειδή δεν βλέπω την απαράδεχτη συμπεριφορά μας προς το κράτος αλλά διότι η εξουσία τον έχει διδάξει ότι ο πλούτος του κράτους υπάρχει για να κλέβεται από τους εξουσιαστές και ο λαός κλέβοντας το κράτος μένει με τη βεβαιότητα ότι κλέβει ψίχουλα από τους κλέφτες και συμβιβάζεται με το πλιάτσικο . Επαινώ τον Έλληνα. Όχι επειδή δεν βλέπω την απαράδεχτη συμπεριφορά όλων μας και του κάθε ενός από εμάς μας χωριστά τόσο στην μεταξύ μας επικοινωνία και συναλλαγή αλλά κυρίως όταν λαδώνουμε ή λαδωνόμαστε για να κάνουμε τη δουλειά μας ή ακόμα όταν ψηφίζουμε αναξιοκρατικά, εν γνώσει μας , τον σκάρτο που μας υποσχέθηκε πως θα διορίσει το παιδί μας. Ούτε ενέκρινα ποτέ τον άκρατο καταναλωτισμό και δανεισμό τον οποίο είχε κάνει τρόπο ζωής ο νεοέλληνας. Αλλά έλεγα πάντα Τον λαό έτσι τον ήθελαν έτσι τον κατάντησαν οι ξένοι κατακτητές και τα ντόπια τσιράκια τους. Πεποίθηση μου είναι ότι πέρα και πάνω από τα όποια κληρονομικά χαρακτηριστικά τους οι λαοί γίνονται αυτό κυρίως που οι εξουσίες τους θέλουν να τους κάνουν.
Το παράδειγμα της Γερμανίας που δεν το επικαλούμαι μόνο λόγω συγκυρίας είναι χαρακτηριστικό . Στη Γερμανία ο Χίτλερ πήρε υπό την εξουσία του ένα λαό με υψηλή κλασική παιδεία και κουλτούρα και μέσα σε λιγότερα από 10 χρόνια διαμόρφωσε από αυτό το καλό σπέρμα τους δολοφόνους του Ναζισμού για τους οποίους οι Γερμανοί ντρέπονται μέχρι και σήμερα και θα ντρέπονται για πάντα εκτός εάν κάποτε ένας Χίτλερ Β τους εκπαιδεύσει και τους εξηγήσει ότι καλά και δίκαια έπραξε για τη Γερμανία ο Χίτλερ.
Στους κατακτητές και τους εξουσιαστές της μεταπολεμικής Ελλάδας, τους πείρε κάτι παραπάνω από 30 χρόνια άγριων διωγμών αρχικά και εντόνου εκμαυλισμού και παραπλάνησης στη συνέχεια για να μετατρέψουν τον περήφανο λαό που έγραψε το έπος της Αλβανίας και της Εθνικής Αντίστασης σε αυτό που ήμαστε σήμερα για το οποίο γελά η Ευρώπη . Όλη την ευθύνη για αυτό που μας συμβαίνει σήμερα και για αυτό που καταντήσαμε την καταλογίζω στους πολιτικούς έστω και αν προσωπικά πιστεύω πως είναι μαριονέτες στα χέρια άλλων κέντρων εξουσίας . Και μόνο όμως επειδή αποδέχτηκαν αυτό το ρόλο της ιδιοτελούς μαριονέτας η ευθύνη τους είναι ακέραια ειναι πελώρια . Το ελάχιστο που θα περίμενα , στη σημερινή τραγική συγκυρία για το λαό και τον τόπο , από αυτούς τους εκπροσώπους του Έθνους θα ήταν να συμπεριλάβουν τις αποδοχές τους , με το μέγιστο συντελεστή, στις μειώσεις που αποφάσισαν για τις αποδοχές των υψηλόμισθων υπαλλήλων του Δημόσιου τομέα.
Αν δεν το κάνουν εθελοντικά, που πολύ φοβάμαι ότι δεν θα το κάνουν ας βρεθούν επιτέλους κάποιοι να τους το επιβάλουν. Σε όσους από αυτούς δεν τους αρέσει να χάσουν λεφτά από τις αποδοχές τους ας παραιτηθούν, να βγουν στην ελεύθερη αγορά εργασίας για να αντιμετωπίσουν τη μοίρα που προετοίμασαν στους υπόλοιπους Έλληνες.
Το στοίχημα όμως είναι αλλού. Για να ελεγχθεί έστω στοιχειωδώς και να μην ξεχειλίσει η δίκαιη λαϊκή οργή και να γίνουν, στο μέτρο που είναι αναπόφευκτα, κάπως αποδεκτά τα σκληρά οικονομικά μέτρα, κυρίως όμως για να έχουν και ένα ουσιαστικό όφελος για τον τόπο να ωφεληθεί τελικά σε κάτι η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ που τη βρήκε «επιβάλετε να ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΤΕ άμεσα τους κλέφτες και τα κλεμμένα!
Αυτή είναι ΕΘΝΙΚΗ ανάγκη και ελπίδα σήμερα. ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ» Παλαιότερα τελείωνα γράφοντας. Θέλετε; Μπορείτε;
Σήμερα θα πάρω σαν δεδομένο (σα να λέμε σαν υπόθεση εργασίας) το ότι θέλετε αλλά η αρνητική σας απάντηση έστω και στο ένα από τα δύο ερωτήματα αυτά , φοβάμαι πως θα είναι προάγγελος Εθνικής καταστροφής. Ο λαός δεν έχει κανένα λόγο να δεχτεί να υποστεί τόσο μεγάλες θυσίες. Δώστε του ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΚΟ ΛΟΓΟ, δώστε του τουλάχιστον μια ΕΛΠΙΔΑ στο μέλλον.

10 σχόλια

  1. Να ωφεληθεί σε κάτι η Ελλάδα από την καταστροφή που τη βρήκε απο το πασοκ.


    συμφωνω

    αλλα πρωτα πρεπει να φυγουν αυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζητούν από τους απλούς ανθρώπους, από τους αγρότες, τους εμποροϋπαλλήλους, τους νοσηλευτές, τους οικοδόμους, τους τραπεζικούς ή τους εκπαιδευτικούς να επωμιστούν με γενναίους φόρους και περικοπή μισθών και συντάξεων ένα χρέος που δημιούργησαν απατεώνες πολιτικοί και οι άπληστοι παρατρεχάμενοί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άσε ρε κακομοίρηδες που πάτε να παίξετε το παιγνίδι "η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση".
    Ντροπή σας, τί το περάστε εδώ μέσα, ΔΟΛ-ιοχώρα;
    Πέρασαν οι εποχές που δουλεύατε τον κόσμο.
    Ποιός νομίζετε ότι πιστεύει τις δικαιολογίες-κονσέρβα που προωθεί η πράσινη χούντα με τα κανάλια και τα μπλόγκς;
    Oι δανειστές μας ήξεραν τα πάντα από χρόνια, σιγά μην περίμεναν να τους ενημερώσουμε εμείς. Όσοι διαχειρίζονται εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια έχουν ειδικούς αναλυτές που κάνουν επαγγελματικό risk managent.
    Το σημερινό οικονομικό πρόβλημα δημιουργήθηκε απότομα λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
    Όταν φοβούνται οι δανειστές μας, τραυματίζονται οι τράπεζες, που κόβουν τις πιστώσεις και τότε έρχεται ο πραγματικός θάνατος της αγοράς.
    Είναι αυτό που οι οικονομολόγοι ονομάζουν “κλίμα”.
    Πότε τραυματίστηκε αυτό το κλίμα της πίστωσης, φίλε μου;
    Το Σεπτέμβριο τα σπρέντς ήταν 130 μονάδες (πάνω από το γερμανικά) και το Νοέμβριο ήταν 170 βάσης πάνω από τα γερμανικά, ακόμη και μετά τις δηλώσεις Παπκωνσταντίνου.
    Η κατάσταση έφυγε εκτός ελέγχου όταν βγήκε ο Γιώργος και είπε τα περί “επικείμενης πτώχευσης” και περί "γκρεμού", δεν μπορεί να τα ξέχασες, είναι πολύ πρόφατα.
    Το γλυκό έδεσε όταν, τον περασμένο μήνα, πριν τις διαπραγματεύσεις με τον Τρισέ ο Παπακωνσταντίνου είπε την εξυπναδίτσα του περί Τιτανικού.
    Πώς να φτιάξει λοιπόν το πολυπόθητο κλίμα;
    Για να ευθυμήσουμε σου θυμίζω τί είπε ο αναλυτής της GS για την περίσταση:
    [Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει να “πηδάς” τον μαλάκα.]
    Άφήστε λοιπόν τις παιδικές σαχλαμαρίτσες ότι φταίει ο Κ.Κ., έχουν φροντίσει τα κανάλια γι΄αυτό το καναβούρι.
    Οι αγορές θέλουν “κλίμα” εμπιστοσύνης και όποιος κάνει το λάθος να το ξεχνάει, το μετανιώνει πικρά.
    Ο ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ.
    Είναι επικίνδυνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ξένοι (Ε.Ε., αγορές, τύπος) είναι μπερδεμένοι σε ότι αφορά τη σημερινή κυβέρνηση, υποψιάζομαι ότι δεν μπορούν να αντιληφθούν τις αντιφάσεις της.
    Όταν ένας πρωθυπουργός από τη μία "διαφημίζει" και δραματοποιεί αρνητικά τα οικονομικά τις χώρας του και από την άλλη ζητάει χαμηλότοκα δάνεια είναι σαν να έχεις ένα ελεύθερο επαγγελματία που επειδή του "έσκασε" μια επιταγή, αντί να προσπαθήσει να την δικαιολογήσει (λάθος, ξέφυγε, ασυνενοησία), αυτός λέει στην τράπεζα ότι πρέπει να κυκλοφορούν και άλλες ακάλυπτες.
    Ο τραπεζίτης που τα ακούει όλα αυτά τί μπορεί να σκεφθεί;
    Σχιζοφρένεια, άγνοια κινδύνου ή αυτοκτονικός ιδεασμός;
    Με τέτοιου είδους σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν οι ξένοι το σημερινό μας πρωθυπουργό, δεν μπορούν να εξηγήσουν τις πράξεις του.
    Πρόκειται για ηλίθιο;
    Ίσως.
    Πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια, καθοδηγούμενη από τον υπερατλαντικό μας σύμμαχο;
    Πάλι ίσως.
    Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ΓΙΑΤΙ ο Γιώργος κάνει αυτά που κάνει.
    Υπάρχει όμως κάτι που είναι σίγουρο.
    Οι πράξεις του Παπανδρέου κάνουν μεγάλο κακό σε όλους μας. Τα σημερινά επιτόκια αυξάνουν δραματικά το χρέος και εκμηδενίζουν τις προοπτικές εξόδου από την κρίση.
    Ο Θεός να μας βοηθήσει, γιατί εάν περιμένουμε από τον κ. Παπανδρέου καλύτερα να μεταναστεύσουμε από τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 14 Μαρ 2010 12:54:00 μ.μ.

    Ναι ρε μαλάκα δεν φταίει ο μπουχέσας και το πούστικο κόμμα σας που διέλυσαν τη χώρα, αλλά ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ. Γιαυτό σας έχει γράψει ο λαός στ' αρχίδια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ, ΕΤΣΙ ΑΝΤΡΕΑ;
    Δεν ξέρω εάν ο Γιώργος είναι προδότης, άσχετος, ανεύθυνος ή κακός μάναζερ.
    Αυτό που ξέρω είναι ότι είναι επικίνδυνος.
    Όταν βλέπεις να αυξάνεται η ανεργία τόσο πολύ μέσα σε λίγους μήνες τί μπορείς να περιμένεις μέχρι το τέλος του χρόνου;
    Τί θα γίνει δηλαδή;
    Θα καταστραφεί ΟΛΟΣ ο ιδιωτικός τομέας;
    Και μετά, ποιός θα πληρώσει τους φόρους για να πληρωθεί ο δημόσιος υπάλληλος, ειδικά τώρα που δυσκολευόμαστε να πάρουμε νέα δάνεια;
    Μαύρες μέρες έρχονται, παιδιά.
    Είναι τυχεροί όσοι είναι νέοι και δεν έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις.
    Αυτοί τουλάχιστον μπορούν να πάνε έξω για να μπορέσουν να φτιάξουν τη ζωή τους σε πιό υγιή βάση.
    Οι υπόλοιποι θα ζήσουμε τη δεκαετία του 50 που έζησαν οι πατεράδες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ:

    ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
    ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
    ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
    ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
    ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
    ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
    ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
    ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To ΠΑΣΟΚ θα επιβάλει σκληρη λιτότητα την πρωτη τετραετία και θα κατακλεψει το κράτος τη 2η.

    Το έχουμε ξαναδει τόσο με τον Ανδρεα όσο και με το Σιμιτη το έργο εμείς οι παλιοτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ
    (Χρεωκοπία και πατριωτισμός)

    εδώ: http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=1210

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση