GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι είπε ο Όλι Ρεν‏...

Από το http://tapragmata.gr/ Ενώ αυτή τη στιγμή ο επίτροπος Όλι Ρεν απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στέλνουμε τα βασικά σημεία της τοποθέ...

Από το http://tapragmata.gr/

Ενώ αυτή τη στιγμή ο επίτροπος Όλι Ρεν απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στέλνουμε τα βασικά σημεία της τοποθέτησής του.
- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας.
- Τα μέχρι τώρα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται πρόσθετα μέτρα. Προτρέπω την κυβέρνηση να εξαγγείλει πρόσθετα μέτρα το συντομότερο δυνατόν.
- Καλώ τις πολιτικές δυνάμεις, τους κοινωνικούς εταίρους και τους απλούς πολίτες να...

στηρίξουν τα μέτρα.
- Καμία χώρα δεν μπορεί να ζει πέρα από τα μέτρα της.
- Πρέπει να ελέγξετε το χρέος σας πριν το χρέος ελέγξει εσάς.
- Αν τα δημόσια οικονομικά σας δεν είναι σε τάξη, δεν μπορούμε να στηρίξουμε την ανάκαμψη της οικονομίας σας.
- Οι Έλληνες έχουν μεγάλες επιχειρηματικές δυνατότητες, μπορείτε να πετύχετε.
- Γνωρίζουμε τα μέτρα που σχεδιάζει η Ελλάδα, σήμερα τα συζητήσαμε, το ουσιαστικό είναι τώρα να κάνετε ό,τι είναι αναγκαίο για την επιτυχία των στόχων σας.
- Πρέπει να εξασφαλίσετε την εμπιστοσύνη των αγορών.
- Έχουμε τα απαραίτητα μέσα για να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα σε όλη την Ευρωζώνη.
- Η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ευρώπη είναι οι επενδύσεις στην ανάπτυξη κι η αντιμετώπιση της ανεργίας. Παράλληλα πρέπει να επιβληθεί σε όλη την Ευρώπη νομισματική πειθαρχία, ενώ θα αντιμετωπιστεί το ασφαλιστικό. Βάρος θα δοθεί στην τεχνολογική καινοτομία και την Παιδεία.

8 σχόλια

  1. Χαχαχαχαχα..
    Ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοινώνει την κατάργηση του 14ου μισθού και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ τον υμνούν!!!

    πέρσι ο Καραμανλής ανακοίνωνε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πάρουν αύξηση στα επιδόματά τους (σιγά τα αυγά δηλαδή) και είχαν πέσει οι πράσινοι διαπλεκόμενοι πρασινοφρουροί να τον φάνε….

    Αντί να βάλει να πληρώσουν οι “έχοντες και κατέχοντες”, ο ΓΑΠ φορτώνει το βάρος στα μεσαία στρώματα…..

    Εσύ δεν δήλωνες ΓΑΠ ότι την κρίση θα την πληρώσουν οι πλούσιοι και αυτοί που φοροδιαφεύγουν;;; Εννοούσες τους δημοσίους υπαλλήλους των 1.000 ευρώ;;;;

    Την ίδια ωρα το ελληνικό δημόσιο αναλαμβάνει να πληρώσει τις αγωγές των πολιτών κατά του Μπόμπολα για το επί 5μηνο κλείσιμο της Ε.Ο.
    Για να ξέρουμε που θα πάει ο 14ος μισθός μας και γιατί απόψε στις ειδήσεις των 8 θα πέσει η γνωστή αγιοποίηση του ΓΑΠ…

    ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΓΑΜΙΕΣΤΕ-ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμέσως μετά την άνοδό του στην εξουσία το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου θέλησε να εδραιώσει την παραμονή του ίδιου και του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία για πάρα πολλά χρόνια, βάζοντας τη Δεξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπως αρεσκόταν να λέει. Όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος τα κατάφερε πολύ καλά. Για να το επιτύχει αυτό έπρεπε να ελέγξει τους δύο κύριους παράγοντες που καθόριζαν και καθορίζουν πάντα τα πολιτικά πράγματα: Την άρχουσα τάξη και το εκλογικό σώμα. Κινήθηκε λοιπόν προς δύο κατευθύνσεις.
    ΠΡΩΤΟΝ, διέλυσε την παλιά άρχουσα τάξη με συνεχείς κρατικοποιήσεις (την οποία άρχουσα τάξη, για να λέμε την αλήθεια είχε αρχίσει ήδη να την διαλύει ο εθνάρχης Κ. Καραμανλής, κρατικοποιώντας μεγάλες επιχειρήσεις, βλ. Ολυμπιακή, Ηλεκτρικά Τραίνα κ.λ.π.) και αυτή την παλιά άρχουσα τάξη την αντικατέστησε με τα «Νέα Τζάκια», δηλαδή με νέα και άγνωστα μέχρι τη στιγμή εκείνη επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία ανέπτυξαν ως κύριο επιχειρηματικό έργο τους τις κρατικές προμήθειες, τα Δημόσια έργα και την ενημέρωση μέσω των εφημερίδων, δεδομένου ότι τότε δεν υπήρχαν ιδιωτικοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, αλλά μόνο κρατικοί, τους οποίους έλεγχε φυσικά απόλυτα το ΠΑΣΟΚ.
    Ταυτόχρονα την τάξη αυτή πλαισίωσε μια ψευτοκουλτουριάρικη αριστερίστικη πνευματική ελίτ, με κύριο στόχο τις δημόσιες απολαβές.
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ, εδραίωσε σταθερή εκλογική βάση κομματικοποιώντας το κράτος και μετατρέποντας ένα μεγάλο κομμάτι του λαού σε δημοσίους υπαλλήλους, με μόνο εφόδιο το «πράσινο» χαρτί των κομματικών και κλαδικών (διάβαζε συνδικαλιστικών) οργανώσεων. Για να το επιτύχει αυτό κρατικοποίησε χιλιάδες επιχειρήσεις, ακόμα μέχρι και επιχείρηση που έφτιαχνε κάλτσες. Δεν φτάνει ότι κρατικοποιήθηκαν χιλιάδες επιχειρήσεις, αλλά ταυτόχρονα επανδρώθηκαν με υπεράριθμο προσωπικό, κοστίζοντας στον έλληνα φορολογούμενο εξωφρενικά ποσά. Εννοείται φυσικά ότι όλες αυτές οι επιχειρήσεις έγιναν ελλειμματικές και προβληματικές, με τεράστιο κόστος συντήρησης, από το Δημόσιο Χρήμα φυσικά. Την ίδια στιγμή έδωσε μέχρι και αντιστασιακές συντάξεις, ικανοποιώντας το αριστερό ακροατήριο, ενώ θέσπισε και την ΑΤΑ, οδηγώντας την οικονομία σε ένα φαύλο κύκλο ανατιμήσεων. Πέραν δε αυτών και προκειμένου να εξασφαλίζει σταθερή εκλογική πελατεία, δεν δίστασε να χωρίσει το λαό σε δύο τμήματα με τη θεωρία των διαχωριστικών γραμμών (ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις από το ένα μέρος και Επάρατη Δεξιά από το άλλο), με το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», καθώς και με τη μέθοδο των «μπλε» και «πράσσινων» καφενείων για να ελέγχει κυρίως τις κλειστές κοινωνίες στην ύπαιθρο, όπου η επικοινωνία μεταξύ των πολιτών είναι ευχερέστερη, απ’ ότι στις μεγάλες πόλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε, βέβαια λέει ότι πρέπει να πάρουμε κι άλλα μέτρα. ΑΦΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολιβ, σε ζητάει ο Μπρού(τ)ο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρέ τόν blooper,8:08 τί έγραψε?
    Χιούμορ vs φανατισμού.Εσώψυχα.
    χαρχαρχάρ
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Όλι Ρεν πείτε μας. Όταν μετά το τέλος της θητείας σας στην Ευρώπη την επόμενη 5ετία και δεν ξαναεκλεγείται θα πάρετε σύνταξη στα 53 σας ή στα 58 σας χρόνια ?????? ΡΩΤΑΩ. Γιατί εμάς μας υποχρεώνετε να πάρουμε στα 67. Ας σας ρωτήσει και κάποιος δημοσιογράφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Ο λαός είναι έτοιμος για θυσίες για χάρη της πατρίδας».

    Ο δικος σας ορισμος της “πατριδας” Κε Παπανδρεου ειναι εκ διαμετρου αντιθετος απο τον δικο μας.

    Εσεις Κε Παπανδρεου δεν εχετε πατριδα αλλα υπερεθνικα αφεντικα.

    Εσεις Κε Παπανδρεου δεν εχετε “εθνικα” συμφεροντα διοτι υπηρετειτε, πιστα (λαθρονομοσχεδιο, εφ’ ολης της υλης διαλογος με τους κεμαλοναζι και πλειστα οσα αλλα) τα υπερεθνικα συμφεροντα αυτων που σας εμπιστευτηκαν την διαχειρηση του χωρου που λεγεται Ελλαδα.

    Εσεις Κε Παπανδρεου εδω και πολλα χρονια προετοιμαζετε το εδαφος για δορυφοροποιηση της Ελλαδας.

    Εσεις Κε Παπανδρεου εδω και 4 μηνες υπηρετειτε καλα αυτο τον σκοπο με εθνικα επιζημιες πραξεις και δηλωσεις του τυπου (ειμαστε στα προθυρα χρεωκοπιας, κινδυνευει η “εθνικη” ανεξαρτησια κ.α.)

    Εσεις Κε Παπανδρεου δρατε εναντιον των εθνικων συμφεροντων μας.

    ΕΣΥ ΤΖΕΦΡΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΗΤΗΣ ΣΚΕΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. στα παπάρια μας ότι κι αν είπε.
    Δεν τον ψηφίσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση