GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αδύναμος ο Αρχιεπίσκοπος...

...ν’ αντιμετωπίσει τις κυβερνητικές διαθέσεις, αναζητεί “σωσίβιο” στην Ιεραρχία. • Η Ιεραρχία είναι ένα καζάνι που βράζει… • Οι Αρχιερείς θ...

...ν’ αντιμετωπίσει τις κυβερνητικές διαθέσεις, αναζητεί “σωσίβιο” στην Ιεραρχία.
• Η Ιεραρχία είναι ένα καζάνι που βράζει…
• Οι Αρχιερείς θεωρούν ότι εμπαίζονται και χρησιμοποιούνται…



Του ΣΩΤΗΡΗ ΤΖΟΥΜΑ

Συνεκλήθη χθες εκτάκτως η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να ασχοληθεί με την εχθρική, όπως την αντιλαμβάνεται, διάθεση της Κυβέρνησης, να φορολογήσει με 20%, όλα τα ακαθάριστα εισοδήματα της Εκκλησίας και να επεκτείνει, ενδεχομένως, τη βουλιμία της και στο πέρασμα της κινητής και ακίνητης περιουσίας της, υπό κυβερνητική κηδεμονία.
Είναι αλήθεια ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ευθύς ως έγιναν γνωστές οι κυβερνητικές διαθέσεις αντέδρασε σθεναρώς με δηλώσεις και παρεμβάσεις του, πλην όμως δεν ελήφθη υπόψη, διότι…. θεωρείται δεδομένος!
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ευθύς ως ανήλθε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο των Αθηνών, δεν έκρυψε τις πολιτικές προτιμήσεις του.
Όταν μάλιστα το ΠΑΣΟΚ έγινε Κυβέρνηση, ο κ. Ιερώνυμος αποδέχθηκε ευχαρίστως όλες τις αξιώσεις του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών. Και μάλιστα τις αποδεχότανε χωρίς να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως την σύμφωνη γνώμη της Ιεραρχίας.
Όπως ήταν φυσικό, το ένα έφερε το άλλο και η Κυβέρνηση μπροστά στη γενικότερη οικονομική δυσχέρεια ήταν φυσικό να επεκτείνει τις βλέψεις της και στην Εκκλησία. Άλλωστε το θέμα “πουλάει” από μόνο του, αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη, μεταφέρει το κέντρο βάρους της κρίσης και...

βγάζει την Εκκλησία στη σέντρα ως υπόλογο και απολογούμενο.

Το αδύναμο αρχιεπισκοπικό επιτελείο
Οι διορισμένες υπηρεσίες της Εκκλησίας που διαχειρίζεται τα περιουσιακά της στοιχεία, έχουν αποδειχθεί μέχρι στιγμής αδύναμες να υπερασπιστούν το δίκαιο της Εκκλησίας και να μιλήσουν με πραγματικά στοιχεία για τον… “μύθο”, της δήθεν αμύθητης περιουσίας της.
Επικοινωνιακά επίσης η Εκκλησία, είναι αδύναμη και αδύνατη ν’ αρθρώσει με επιχειρήματα έναν λόγο διαφορετικό, που να την κάνει σεβαστή στα μάτια της κοινής γνώμης.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, μετά από τόσο μεγάλο διάστημα ανυπάρκτου ποιμαντορίας και υποτακτικής συμπεριφοράς προς την Κυβέρνηση, είναι πλέον αργά να εκφράσει στεντορεία τη φωνή την άποψή του και να γίνει πιστευτός και σεβαστός.
Οι Ιεράρχες στο σύνολό τους- με ελάχιστες εξαιρέσεις που δεν θέλουν να κακοκαρδίσουν τον Αρχιεπίσκοπο- πνέουν τα γένεα κατά του κ. Ιερωνύμου και θεωρούν ότι με τον υποβαθμισμένο ρόλο που έχει πλέον η Εκκλησία, έχει καταστεί “εύκολη λεία”, για τους διώκτες τους, τους πολέμιούς της, τους άθεους και τους κάθε είδους κατηγόρους της, που βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν τα απωθημένα τους, παρακινούμενοι από την ιδεοληψία τους, την εμπάθεια και τον κάθετο αρνητισμό της Εκκλησίας και όλων αυτών που εκφράζει.

“Σωσίβιο” η Ιεραρχία
Μπροστά στον κίνδυνο να αμφισβητηθεί πλέον ανοικτά ο κ. Ιερώνυμος από την πλειοψηφία των Ιεραρχών και να κλονισθεί ο θρόνος στον οποίο κάθεται, αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση με μια σειρά δηλώσεων και συνεντεύξεων και να ζητήσει την “κάλυψη” της Ιεραρχίας την οποία συνεκάλεσε χθες, για να ζητήσει τη βοήθειά της στα δύσκολα.
Τόσο καιρό την αγνοεί και διοικεί την Εκκλησία κατά τρόπο απολυταρχικό, ώστε οι Ιεράρχες να δυσανασχετούν και να διαμαρτύρονται, διότι το “έλλειμμα Συνοδικότητας” έχει ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο.
Ούτε επί Αρχιεπισκοπείας, μεγάλων σε ηλικία Αρχιεπισκόπων που διοικούσαν την Εκκλησία για πολλά χρόνια και είχαν εκλέξει πολλούς Ιεράρχες, ώστε ν’ απολαμβάνουν του σεβασμού και της ανοχής τους στη διοίκηση, δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα στο θεσμό της Συνοδικότητας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο Β’, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις του, στο παρελθόν αποδείχθηκε στα δύο χρόνια που βρίσκεται στο πηδάλιο της Εκκλησίας ο πιο απολυταρχικός Αρχιεπίσκοπος.
Γι’ αυτό ήρθε η ώρα ν’ αντιμετωπίσει τώρα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο και της αδυναμίας της Κυβέρνησης να πείσει θεσμικούς παράγοντες του δημόσιου βίου μας, όπως είναι η Εκκλησία, να συνεισφέρουν οικειοθελώς και με όλες τους τις δυνάμεις σ’ αυτή την κρίση κι όχι με ετσιθελικές κυβερνητικές ρυθμίσεις και αναγκαστικούς νόμους.
Σαφώς και η Εκκλησία διαθέτει κάποια σεβαστή περιουσία. Δεν είναι, όμως, τόσο μεγάλη όσο διατείνονται οι άσχετοι που καθημερινά εμφανίζονται στα κανάλια και στα ραδιόφωνα και ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα.
Η Εκκλησία για να βγεί από την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, εξαιτίας της ανεπάρκειας του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου ν’ αντιμετωπίσει την κατάσταση, θα πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση με συγκεκριμένες κινήσεις κι όχι με λόγια και ηχηρές αντιστάσεις.
Ήδη τη στιγμή που διαβάζονται οι γραμμές αυτές η Εκκλησία θα έπρεπε να έχει κάνει τις εξής κινήσεις:
(α). Να κάνει γνωστά, με επίσημη ανακοίνωση, όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά της στοιχεία.
(β). Να πει ευθέως, επιτέλους, πόσες μετοχές διαχειρίζεται και ποιες είναι αυτές οι μετοχές- σε ποιες εταιρείες.
(γ). Να αποκαλύψει τη σχέση της με την Εθνική Τράπεζα. Τι είδους σχέση είναι αυτή που τη συνδέει;
(δ). Να πει καθαρά και ξάστερα, στον Ελληνικό λαό ποιο είναι το συγκεντρωτικό ποσό που εισπράττει κάθε χρόνο από ενοίκια ακινήτων, σε όλες τις Μητροπόλεις.
(ε). Να κάνει λεπτομερή καταγραφή της ακίνητης περιουσίας της- κτίσματα, οικόπεδα, δασικές εκτάσεις- και τι απολαβές έχει απ’ αυτήν που έχει αξιοποιήσει, όπως και τι μένει αναξιοποίητο και γιατί!
(στ). Και το σπουδαιότερο: να δημιουργήσει εθελοντικές ομάδες βοήθειας και προσφοράς προς τους πάσχοντες συνανθρώπους.
(ζ). Να παρουσιάσει με στοιχεία και αριθμούς και ποσά το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελεί ως σύνολο αλλά και για κάθε Μητρόπολη ξεχωριστά, επιπροσθέτως τον επιδοτήσεων που λαμβάνει από τα δημόσια ταμεία.
Αν δεν τα κάνει όλα αυτά η Εκκλησία, μια ζωή θα αιωρείται η φήμη ότι η Εκκλησία δεν προσφέρει τίποτα κι ότι ο θεοΐδρυτος αυτός θεσμός που πέρασε τα πάνδεινα ανά τους αιώνες και άντεξε, δεν είναι παρά μια ομάδα καλοβολεμένων ρασοφόρων οι οποίοι καλοπερνούν και θησαυρίζουν ως βάρος του χριστεπώνυμου πληρώματος.
Ήδη οι αντιδράσεις του κόσμου για το αν πρέπει ή όχι να φορολογηθεί η Εκκλησία, είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία υπέρ της φορολόγησης.
Ο απλός κόσμος, αγανακτισμένος από τα μέτρα που κάθε μέρα επιβάλλονται από την Κυβέρνηση, βγάζει την αντίδρασή του κατά της Εκκλησίας την οποία σ’ αυτή τη δύσκολη φάση που διερχόμεθα, τη θέλουν αντάξια του ιστορικού ρόλου της: Εκκλησία τροφό και αιμοδότη του έθνους και του γένους των Ελλήνων κι όχι αδιάφορη και μητριά.
Ενδεχομένως, από τον φόβο αυτό ο Αρχιεπίσκοπος αναγκάσθηκε να συγκαλέσει την Ιεραρχία προκειμένου ν’ ακούσει και τη γνώμη των υπόλοιπων Ιεραρχών. Ήδη πολλοί απ’ αυτούς έχουν αποστείλει με φάξ τη διαφωνία τους για τον κακό χειρισμό της ηγεσίας της Εκκλησίας.
Φοβούνται οι Ιεράρχες ότι με τον τρόπο αυτό και η Εκκλησία πλήττεται ευθέως και το έργο της υποβαθμίζεται και οι ίδιοι διασύρονται με τρόπο βάναυσο.
Ενδεχομένως μάλιστα να υπάρξουν και κοινωνικές αντιδράσεις και αναταραχές, γεγονός που θα φέρει την Εκκλησία για πρώτη φορά αντιμέτωπη με το λαό.
Στην έκτακτη Δ.Ι.Σ. της περασμένης Τρίτης, ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για πρώτη φορά με σκληρά λόγια κατά της Κυβέρνησης, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η Εκκλησία.
Οι υπόλοιποι συνοδικοί Ιεράρχες άκουγαν άφωνοι τον συνήθως ήπιο Αρχιεπίσκοπο να ξιφουλκεί κατά της Κυβέρνησης.
Μάλιστα πολλοί απ’ τους Αρχιερείς υπομειδιούσαν εξαιτίας της συμπεριφοράς του Αρχιεπισκόπου, δεδομένου ότι στην περασμένη συνεδρίαση υπερθεμάτιζε για τους κυβερνητικούς χειρισμούς και έδινε εντολή για τη σύνταξη της Εγκυκλίου που αναγνώσθηκε- όχι με πολύ προθυμία ομολογουμένως- σε όλους τους ναούς της χώρας και η οποία Εγκύκλιος ούτε λίγο, ούτε πολύ, ανέλυε με τρόπο θεολογικό και μάλιστα με επίθετα υπερθετικού βαθμού, την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.
Μάλιστα πολλές εφημερίδες, προσκείμενες στον Αρχιεπίσκοπο και στην Κυβέρνηση, “πίστωσαν” την Εγκύκλιο αυτή προσωπικά στον κ. Ιερώνυμο ως τον “νέο δεκάλογο του Ιερώνυμου”, για να κάνουμε το πέρασμά μας από την κρίση ευκολότερο.
Βέβαια μέσα στην παραζάλη που έχει δημιουργηθεί, σημειώθηκαν και κάποιες υπερβολές, οι οποίες οφείλονται περισσότερο στην επιθυμία κάποιων Ιεραρχών να συμβάλλουν στην ανέχεια που μαστίζει την χώρα και το λαό, παρά στη διάθεση των πρωταγωνιστών να φανούν και ν’ ακουσθούν.
Συγκεκριμένα οι Μητροπολίτες Μεσογαίας Νικόλαος και Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, δήλωσαν ότι αποποιούνται του μισθού των προκειμένου να βοηθήσουν και με τον τρόπο αυτό στη δυσκολία που διερχόμεθα.
Επί της ουσίας, οι δύο αυτοί Αρχιερείς ήθελαν να κάνουν μια καλή πράξη και να παρασύρουν κι άλλους στο έργο τους… Όμως, θα μπορούσαν, αντί ν’ αποποιηθούν του μισθού τους- κάτι που πρακτικά δεν γίνεται- να δηλώσουν ότι θα διαθέτουν το μισθό τους κάθε μήνα σε πάσχοντες συνανθρώπους μας, μέλη του ποιμνίου τους. Με τον τρόπο αυτό θα ήταν πιο χρήσιμη και αποτελεσματική η συμβολή τους.

Από το μύθο της περιουσίας,
στο μύθο της φιλανθρωπίας.

Tέλος, καλά θα κάνουν οι Αρχιερείς μας μαζί με το μύθο της ακίνητης περιουσίας, να καταρρίψουν και το μύθο της φιλανθρωπίας και ν’ αφήσουν στην άκρη τις μεγαλόστομες απειλές, “τύπου Ζακύνθου”.
Όσοι ασχολούνται με την λεγόμενη Εκκλησιαστική Φιλανθρωπία και ασφαλώς οι ειδήμονες και οι κυβερνητικοί παράγοντες γνωρίζουν ότι τα περισσότερα Εκκλησιαστικά ιδρύματα, τα Γηροκομεία της Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων, έχουν κάνει συμβάσεις με τα δημόσια ταμεία του κράτους, τα οποία επιδοτούν τα ιδρύματα με ένα κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο ποσό για κάθε τρόφιμο. Από την άλλη τα ιδρύματα εισπράττουν ως ατόφια δωρεά τις συντάξεις των τροφίμων των ιδρυμάτων ή άλλα περιουσιακά τους στοιχεία.
Επομένως γι’ αυτό είπε με το γνωστό αμείλικτο ύφος του ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου- που γνωρίζει όσο λίγοι την κατάσταση που έχουν στήσει τα ιδρύματα με το Κράτος- όσα είπε στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο στο Προεδρικό Μέγαρο, όταν ο κ. Ιερώνυμος του είπε ότι «Ναι, να φορολογηθούμε αλλά επί των ακαθάριστων».
Και ο κ. Παπακωνσταντίνου του απάντησε:
- «Πιστέψτε με Μακαριώτατε, αλλά δεν σας συμφέρει κάτι τέτοιο…»

31 σχόλια

  1. τράβα ρε Σωτήρη να πεις τις μαλακίες σου σε κανένα πρωινάδικο.

    Εμείς τι φταίμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η δεύτερη σε μέγεθος περιουσία στην Ελλάδα είναι η εκκλησιαστική, αμέσως μετά την δημόσια περιουσία.

    Η περιουσιά αυτή, το κομμάτι αυτό της υπό παρατεινόμενη κατοχή Ελληνική επικράτεια, αποτελεί το τμήμα εκεί που μετά το 21 δεν απελευθερώθηκε από τους Τούρκους, αλλά αντίθετα, έμεινε στα χέρια των κληρονόμων και διαδόχων εκείνων που τους υπηρετούσαν.

    Δηλαδή, στο παπαδαριό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε κουραμπιεδόμυαλε μπλούπερ, άντε να γαμηθείς με τις μαλακίες που γράφεις όλη μέρα.
    Βρωμάς βοθρίλα, γι΄αυτό να το πλένεις το στόμα σου όταν μιλάς για τον Αλαφούζο και τους μητσοτάκηδες, ξεφτίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωτήρη είναι κρίμα να χαραμίζεις το ταλέντο σου για το παπαδαριό. Βέβαια έφαγες ψωμί επι Χριστόδουλου και δύσκολα θα γυρίσεις στο δρόμο της αλήθειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στα αρχιδια μας οι παπαδες.

    να κλεισει η εκκλησια
    να κατασχεθουν ολα τα ακινητα, καταθεσεις κτλ..

    η εκκλησια ειναι για να υπηρετει τον λαο κι οχι το αντιθετο.

    ο λαος πειναει πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι έγινε παιδιά του Πασόκ.

    ΠΑΓΩΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
    ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ 30%.

    Υπομονή ...έχετε ακόμα το 70% του κώλου σας (για λίγες μέρες).
    ΗΛΙΘΙΟΙ.
    ΚΡΕΤΙΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φορολόγηση της Εκκλησίας ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θεωρώ πολύ σωστές τις σκέψεις του Αρθρογράφου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΥΣΤ !!! ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙ έγινε ρε παιδιά του Πασόκ
    ΠΑΓΩΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

    ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ 30% ;
    ΥΠΟΜΟΝΉ σας έμεινε το 70% του κώλου σας ( για λίγες μέρες).

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ
    Δ Ι Α Β Ο Υ Λ Ε Υ ΣΗ.
    Τηλεφωνικό κέντρο: 210 3665000 / Fax: 210 3665209
    ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: pasok@pasok.gr
    ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ.
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί μειώθηκε ο μισθός σας πατήστε 1,
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί χάσατε τη δουλειά σας πατήστε 2,
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί ακρίβηνε 50% η βενζίνη πατήστε 3,
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί η τράπεζα κατέσχεσε το σπίτι σας πατήστε 4,
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί μειώθηκε η σύνταξή σας πατήστε 5,
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί αυξήθηκε ο ΦΠΑ πατήστε 6,
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί θα δουλεύετε μέχρι τα 67 πατήστε 7
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί ντρέπεστε που μας κοροϊδεύει όλη η υφήλιος πατήστε 8,
    * Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί φοβάστε να κυκλοφορήσετε στη γειτονιά σας πατήστε 9,
    * Εαν θέλετε να μας βρίσετε γιατί αισθάνεστε ότι σας πιάσαμε κώτσο πατήστε μηδέν, εις το πηλίκιο.

    Εάν θέλετε να μας βρίσετε για οποιοδήποτε άλλο λόγο, περιμένετε στο ακουστικό σας, και εάν σας απαντήσει κανένας, γράψτε μας.
    Έτσι και αλλιώς, τώρα που κερδίσαμε τις εκλογές, σας έχουμε συνδέσει με ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ !!!

    Ο Υ Ρ Λ Ι Α Ξ Τ Ε ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ.
    ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ.___________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Ναός

    http://www.youtube.com/watch?v=5g77AcTbjFo

    Καπετάν Μακρής. Κόκκινα ράσα θα τους ταίριαζαν, γιατί κάνουν τα αντίθετα από ότι λένε (όχι όλοι)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. esu kai o fourlemadis fagate ta kerata sas epi xristodoulou opote skasmos!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μικρε σωτηράκη

    τραβα να πειεις το γαλα σου ...ηληθιε !!!

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμος είναι ένας φωτισμένος ανθρωπος με μεγάλες αρετές και δείνει πολυ σωστά μυνήματα !!!

    καμμία σχέση με τον μακαρίτη χριστόδουλο που όλοι μισήσαμε τόσο πολύ για τις παρεμβάσεις που έκανε στην πολιτική ζωή της χώρας.

    Τζούμα μόνο με ερπετό θα σε παρομίαζα !!!

    αει στο διάολο !!!

    ΥΠΟΦΡΑΦΗ : ΕΝΑΣ ΑΘΕΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αρχιεπίσκοπος σήμερα δεν υπάρχει?
    Δεν ακούγετε, γιατί δεν έχει φωνή?
    Ο Μακαριώτατος γνώσεις έχει, γιατί σιωπά?
    Εάν ο Μακαριώτατος επιθυμεί να μείνει στην ιστορία να ζητήσει το δίκαιο για την Εκκλησία.
    Η πολιτική Ηγεσία καλείται να παραδώσει στην δικαιοσύνη τους υπαιτίους της οικονομικής κατάρρευσης, το απαιτεί ο Λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τον Γ. Παπανδρέου ακόμη και αμερικανικές εφημερίδες.

    «Μήνυμα προς τον Γιώργο Παπανδρέου: Η σιωπή είναι χρυσός». Έτσι άρχιζε την Παρασκευή την ανάλυσή της η «Wall Street Journal». Ιδιαίτερα για τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου η εφημερίδα τόνιζε ότι: «Κάθε φορά που ο Παπανδρέου ανοίγει το στόμα του για να παραπονεθεί για την έλλειψη υποστήριξης

    της ΕΕ προς την Ελλάδα ή υπαινίσσεται ότι μπορεί να προσφύγει για βοήθεια στο ΔΝΤ, στην πραγματικότητα κάνει πιο δύσκολη την αποστολή της χρηματοδότησης του ελλείμματος της χώρας του ... Η εσφαλμένη επικοινωνιακή στρατηγική του Παπανδρέου είναι μεγάλο εμπόδιο στο να πέσει το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους...».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το μόνο που επιβάλλεται να κάνει αμέσως η Εκκλησία, είναι ν' αποδείξει ότι πράγματι εκπροσωπεί το Λόγο του Θεού, παραχωρώντας στο Ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον τα μισά από τα δισεκατομμύρια "χιτώνια" που έχει.

    Αυτός είναι ο δρόμος του Θεού και κανένας άλλος. Αν η Εκκλησία αρνηθεί να βοηθήσει σ' αυτή την κρίση, τότε έχει πάρει λάθος δρόμο.

    Τόσες εκατονταετίες η Εκκλησία λυμαίνεται τις κληρονομιές των θρησκόληπτων, τα παγκάρια και τους εράνους, έχει παντού ατέλειες και αφορολόγητο. Δεν υπάρχει υποθηκοφυλακείο ανά την Επικράτεια που να μην έχει η Εκκλησία ογκωδέστατη μερίδα.

    Αλήθεια, με τί μούτρα θα βγαίνουν τώρα οι καλοθρεμμένοι παπάδες με τα χρυσοκέντητα άμφια να μιλούν στις γριούλες που δεν έχουν να φάνε; Ποιός θα ρίξει τον οβολό του στο δίσκο αν δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα του;

    Οι παπάδες επιμένουν να διαχειρίζονται οι ίδιοι την περιουσία που απέκτησε η Εκκλησία από τον οβολό μας και τις κληρονομιές των παπούδων μας και να πετάει ένα ξεροκόμματο στους επιλεγμένους αναξιοπαθούντες που φιλάνε τα χέρια των παπάδων ώστε να παριστάνει ότι κάνει φιλανθρωπίες. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει χρέος να οδηγήσει την Εκκλησία επιτέλους στο Λόγο του Θεού.

    Πατέρα Ιερώνυμε, σου δίδεται τώρα η ευκαιρία να γραφτεί το όνομά σου ανεξίτηλα στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους (όχι μόνο της αληθινής Εκκλησίας) και στις ψυχές όλων των Ελλήνων. Μη φοβάσαι τίποτα, το ποίμνιο είναι μαζί σου. Ακολούθησε το Λόγο του Θεού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δημήτρης Κλ.25 Μαρ 2010, 2:44:00 π.μ.

    Κύριε Τζούμα, εξετάστε μήπως είναι καλύτερο να αποσυρθείτε σε κανένα μοναστήρι (εάν πιστεύετε ), για να μετανοήσετε . Αυτές τις ημέρες δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να περιφέρετε τη μοχθηρία ,το μίσος και την κακία σας κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Και στα μεν bloggs χτενίζετε ,όσο σας επιτρέπει η εμπάθειά σας, το κείμενο.
    Στα κανάλια, όμως ,δεν προλαβαίνετε να κρυφτείτε. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΣΘΕ .
    Δεν ξεχνάμε τι έπαθε ο «αδύναμος» Ιερώνυμος , από το « δυνατό» της « Δεξιάς του Κυρίου» (και ικανό στις ραδιουργίες για τα δήθεν οικονομικά σκάνδαλα του συνυποψήφιου του) , Χριστόδουλο και έχασε το Θρόνο.
    Όταν ανέλαβε ο Ιερώνυμος ,μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ξήλωσε το υπερυψωμένο βάθρο που υπήρχε επί Χριστοδούλου στην αίθουσα της Συνόδου και κατέβηκε στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους Ιεράρχες. Αυτό σημαίνει σεμνότητα (άγνωστη λέξη για εσάς)! Σας το ξαναείπα ότι ο Ιερώνυμος δεν σηκώνει σκόνη στο πέρασμά του…
    Αφήστε το Χριστιανό να επιτελέσει απερίσπαστος το αθόρυβο έργο του. Χωρίς πολυτελή συνοδικά μέγαρα που ήθελε ο «δικός» σας Χριστόδουλος και χωρίς τα σάπια κοτόπουλα με τα οποία θα τάιζε ο κολλητός του Φουρλεμάδης της « ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» τους δύσμοιρους ιρακινούς .
    Αναστείλετε την κακία σας αυτές τις Άγιες ημέρες . Και λύστε μας την απορία : πώς κόλλησε ο , μη έχων «κουσούρι» , Χριστόδουλος την ηπατίτιδα (μεταδίδεται μόνο με σεξουαλική επαφή). Και επίσης, τί του χρειάζονταν τα 1.200.- χρυσά και ασημένια μανικετόκουμπα που του βρήκαν μετά το θάνατό του ;;; ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο σεβασμός των θεσμών είναι μείζονος σημασίας θέμα για ένα κράτος και η εκκλησία είαν θεσμός.
    Ελάχιστα με ενδιαφέρει ως εκκλησία διότι ούτε πηγαίνω και ούτε πιστεύω. Αλλά έμαθα να σέβομαι τα πιστεύω των άλλων και τους θεσμούς.
    Δυστυχώς όμως εάν οι πολιτικοί βάλουν χερι και σε αυτήν την περιουσία θα την φάνε όπως έφαγαν την δημόσια περιουσία που ξεπούλησαν , όπως έφαγαν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων και των φορολογουμένων.
    Θα μπορούσε η εκκλησία να φορολογείται αλλά το ποσόν αυτό να διατίθεται άμεσα και με συγκεκριμένο τρόπο και διαδικασίες στην παδεία . στην υγεία και σε πρόνεια.
    Τότε θα έπαιζε ουσιαστικό ρόλο για τον λαό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να φορολογηθούν οι εβραιοχριστιανοί τώρα. Αλλιώς να πάψουν να ζητούν υπηρεσίες από το ελληνικό κράτος (Υγεία, παιδεία, αστυνομία, δικαιοσύνη κλπ).
    Όσο για τις εκτάσεις που δήθεν κατέχουν αυτές είναι δήθεν παραχωρημένες από τους βυζαντινούς αυτοκράτορες προς την εκκλησία με χρυσόβουλα. Το ελληνικό κράτος δεν πρέπει να αγνωρίσει ούτε ένα χρυσόβουλο γιατί είναι οι βυζαντινοί αυτοκράτορες ήταν συνέχεια των ρωμαίων αυτοκρατόρων άρα κατακτητές και δεν ήταν έλληνες όπως ισχυρίζεται ψευδώς η εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 25 Μαρ 2010 2:44:00 π.μ.


    "...Χριστόδουλος την ηπατίτιδα (μεταδίδεται μόνο με σεξουαλική επαφή)"

    ΣΩΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΕΡΕΥΝΗΤΗ.
    ΕΤΣΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝΕ;

    ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΥΓΕΝΟΦΑΝΕΣ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ;

    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ Η ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ;

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΣ ,ΠΕΤΑΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ .

    ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΝΙΚΕΤΟΚΟΥΜΠΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΑ;

    ΕΕΕΕΕΕΕ;

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΚΑΜΩΜΈΝΑ .

    ΑΛΛΑ ΛΕΩ .
    ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ Η ΑΠΛΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΣΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ε ΡΕ ΞΥΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΛΙΑ (!) ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ. φΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ 40% ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ. ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΛΕΜΑΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ; ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΜΠΑΙΞΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ (Ε.Τ.Α.Κ - ΛΑΦΚΑ Κ.Α.) ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ; ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΔΕΝ ΑΝΑΛΟΓΙΖΕΣΤΕ ΤΙ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ; ΑΝ ΣΑΣ ΕΚΛΕΨΕ, ΑΝ ΣΑΣ ΓΕΜΙΣΕ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΑΝ ΣΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΦΙΛΙΚΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ; ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΕΥΚΟΛΑ. ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΑΥΤΟΙ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ 1981 ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Ο Φ.Π.Α. ΑΠΟ 8% ΣΤΟ 18%, ΠΟΥ Ο ΚΟΣΚΩΤΑΣ ΜΕ ΤΑ PAMPERS ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΡΟΖ ΒΙΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ, ΠΟΥ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ, ΠΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΙΣ ΠΟΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΟΥ Ο ΡΑΛΛΗΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ, ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ, ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΑΔΥ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ Κ.Α. ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΥΤΑ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΦΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ Κ.Α. ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ; ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ, ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΤΟ ΚΩΛΟΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ. ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΙΡΕΙ

    ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ

    ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

    ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα ήθελα να σταθώ όμως, στη συμπεριφορά του Πατριαρχείου, το οποίο στη σημερινή Ελλάδα μνημονεύεται ως ο φύλακας του ελληνισμού στην Τουρκία. Ο εκάστοτε πρωθυπουργός του νεοελληνικού κράτους, αρχηγοί και μέλη πολιτικών κομμάτων και διάφοροι άλλοι σημαίνοντες άνθρωποι των γραμμάτων, των επιστημών, των τεχνών ακόμα και του αθλητισμού, σε τακτά χρονικά διαστήματα επισκέπτονται το Πατριαρχείο εκφράζοντας το δέος και τον σεβασμό τους στον πατριάρχη.




    Φωτοτυπία του επίσημου απόρρητου εγγράφου - ντοκουμέντου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας προς το Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης, από το οποίο φαίνεται, ότι αποστέλλονται -όχι με επιταγές, αλλά- με ζωντανό χρήμα "έξη σφραγισμένες και καταμετρημένες από την Τράπεζα της Ελλάδος δεσμίδες των 500.000 ευρώ" ως 2η δόση της οικονομικής ενίσχυσης του έτους προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

    Αλήθεια, πόσες δόσεις αποστέλλονται το χρόνο και πόσο είναι για τον φορολογούμενο το ετήσιο κόστος, που πληρώνει για τη συντήρηση της πνευματικής και ιδεολογικής σκλαβιάς του; (Βλ. Ο διαχρονικά ανθελληνικός ρόλος του Πατριαρχείου).



    Το 1804 ο ζάμπλουτος πατριάρχης του Φαναρίου Καλλίνικος ο Δ΄ πρόδωσε στους Τούρκους εταίρους του τις πρώτες προεπαναστατικές κινήσεις στην Πελοπόννησο. Ταυτόχρονα εξέδωσε αφορισμό, που διαβάστηκε σε όλες τις εκκλησίες της επικράτειας και καλούσε όλους τους ραγιάδες υπηκόους του να εξοντώσουν ή να προδώσουν τους «καταραμένους επαναστάτες» στους Τούρκους.



    Το χειμώνα του 1805 πάνω από δύο χιλιάδες κλέφτες κι αρματωλοί προδόθηκαν απ΄ τους συγχωριανούς τους και δολοφονήθηκαν απ΄ τους Τούρκους, όλοι θύματα του Καλλινίκιου αφορισμού. Ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης σώθηκε μαζί με πέντε έξι πρωτοπαλίκαρά του την ύστατη στιγμή, ενώ το ασκέρι του αριθμούσε περί τους πεντακόσιους πολεμιστές. Ο μικρός αδελφός του Γιάννης Κολοκοτρώνης μαζί με δέκα περίπου παλικάρια έπεσαν θύματα της προδοσίας των καλογήρων της μονής των Αιμυαλών, όπου είχαν πάει εκεί για να ξεφύγουν απʼ τους διώκτες τους. Οι καλόγεροι ειδοποίησαν τους Τούρκους και αυτοί τούς σκότωσαν όλους.






    Με την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το ΄21 το Πατριαρχείο στάθηκε πάλι προδοτικά έναντι των επαναστατών, υποστηρίζοντας την άρρηκτη συμμαχία του με τους Τούρκους. Ο Γρηγόριος ο Ε΄ επί της πρώτης πατριαρχίας του αφόρισε τον Ρήγα Φερραίο, τον Αλέξανδρο Υψηλάντη και τον Μιχαήλ Σούτσο, ενώ επί της τρίτης πατριαρχίας του εξέδωσε τις τρεις γνωστές πλέον αφοριστικές εγκυκλίους του εναντίον όλων των επαναστατών. Και επειδή «την προδοσία πολλοί ηγάπησαν, μα τον προδότη ουδείς» αρκετές φορές ακόμη και οι στενότεροι συνεργάτες του σουλτάνου όπως ο Γρηγόριος ο Ε΄ έχασαν το κεφάλι τους απ΄ το τούρκικο γιαταγάνι, όταν το απαιτούσε η εξυπηρέτηση των ευρύτερων τουρκικών συμφερόντων. Έτσι τον Απρίλιο του 1821 ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄ απαγχονίσθηκε δημόσια στην κεντρική πύλη του Πατριαρχείου. Η περίπτωση της εκτελέσεώς του επʼ ουδενί δεν αποτελεί θύμα πατριωτισμού όπως σήμερα λέγεται, παρά θύμα αλλαξοπατριαρχίας απʼ τις διαβολές και τις κατηγορίες του άσπονδου εχθρού του Ευγένιου προς τον σουλτάνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ Ή
    ΣΤΟΝ ΕΚΟΨΑΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δημήτρης Κλ.25 Μαρ 2010, 4:55:00 μ.μ.

    Αγαπητέ 25 Μαρ 2010 8:27:00 π.μ. , δυστυχώς έτσι μεταδίδεται η ηπατίτιδα Β :από άτομο σε άτομο μέσω του αίματος και των σωματικών υγρών. Προς επιβεβαίωση σου παραθέτω αυτούσιο το κείμενο όπως το αντέγραψα απ΄ το internet :
    ( Ηπατίτιδα Β Αιτίες, Συμπτώματα και Θεραπείες
    Η ηπατίτιδα Β είναι μία από τις πιο κοινές μολυσματικές ασθένειες στον κόσμο. Η ηπατίτιδα Β, ένας ιός που μολύνει το ήπαρ, μεταδίδεται από ένα άτομο σε άλλο μέσω του αίματος και των σωματικών υγρών ),συνεπώς ούτε « μεγάλος ερευνητής» είμαι ούτε, πολύ περισσότερο, «ευγενοφανές παπαγαλάκι», όπως λανθασμένα με αποκαλείς και επομένως δεν παραμυθιάζω τον κόσμο…
    Απλά, είμαι ευγενής και οι ευχές μου είναι ειλικρινείς. Δεν επιθυμώ το κακό κανενός , αλλά και δεν αντέχω την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και τα μεγάλα λόγια. Θέλω , μικρά και απτά έργα που θα ανακουφίζουν τον πόνο και τη δυστυχία των συνανθρώπων μας.
    Επομένως μάλλον δεν θα πρέπει να μου εύχεσαι «να μου χαθείς»...
    Ανεξάρτητα απ΄ το «κουσούρι» , όπως έλεγε ο μακαριστός Χριστόδουλος, (ο αποθανών δεδικαίωται), είναι αλήθεια ότι έφερε τους νέους στην εκκλησία , ακόμη και με το σκουλαρίκι. Και αυτό είναι στα πολλά θετικά του. Η αχαλίνωτη ,όμως , φιλοδοξία του και η επίδειξη πλούτου και ισχύος, είναι σίγουρα αρνητικό στοιχείο. Γνωρίζεις αγαπητέ μου,(25 Μαρ 2010 8:27:00 π.μ.), ότι έμενε στην έπαυλη του Ψυχικού ,σε αντίθεση με τον Ιερώνυμο που μένει στην Αρχιεπισκοπή ; Έβλεπα σήμερα στη δοξολογία για την 25η Μαρτίου ΄21,τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι φορούσε απλό πουκάμισο με κουμπάκι ! Ούτε μανσέτες ούτε μανικετόκουμπα και πολύ περισσότερο χρυσά και ασημένια!
    Αγαπητέ μου μη προβληματίζεσαι εάν αναρωτήθηκα «μήπως αυτά τα μανικετόκουμπα είναι δώρα». Είμαι σίγουρος ότι είναι δώρα. ΑΧΡΗΣΤΑ ,όμως, δώρα. Ας εξεποιούντο μαζί με τα τάματα των εικόνων για ανακούφιση των πενήτων.
    Το 1988 είχα την αγαθή τύχη να γνωρίσω τον Ειρηναίο , Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου στην Κρήτη. Δε θα το πιστέψεις ,αλλά έσκαβε ο ίδιος με τα χέρια του τον κήπο !!! Έτσι πρέπει να είναι ο Μητροπολίτης. Ευχαριστώ που διάβασες το ποίημά μου. Και εύχομαι και πάλι ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 25 Μαρ 2010 4:55:00 μ.μ.


    ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΦΙΛΕ .

    ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΑΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΤΟ ΣΑΛΙΟ , ΜΕ ΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ .


    Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ.

    ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΡΩΤΗΣΩ .

    ΕΣΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΗΓΝΎΕΙΣ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ;
    ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟ;
    ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΕΒΕΙΑ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙΣ .
    ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ;


    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΚΕΤΟΚΟΥΜΠΑ ,ΑΦΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΩΡΑ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕΣ ΝΑ ΠΛΑΝΑΤΑΙ Η ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΧΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ;



    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΡΩΤΗΣΩ ΕΠΙΣΗΣ .

    ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΟΥ ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ;



    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΡΩΤΑΣΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΩΡΑ ΕΧΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ;


    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΣ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ;

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΈΝΑ ΤΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟΙ;


    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΜΗΝ Σ'ΑΠΟΚΑΛΕΣΩ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ;

    ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΒΕΒΗΛΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΕΘΝΕΩΤΟΣ ΜΕ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ .


    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ,ΕΠΕΝΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ , ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΘΕΣΗ,ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ .

    ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ .
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΝΑ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ .

    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ.
    ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΙ ΕΥΛΆΒΕΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΕΥΛΟΓΙΑ .

    ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ , ΕΓΩ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. βρε ούστ απο δώ χρηστέμπορα που έχασες την μάσα μετάτο θάνατο του σκατόψυχου που ήσουν τσάτσος του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δημήτρης Κλ.25 Μαρ 2010, 11:41:00 μ.μ.

    Αγαπητέ μου (25 Μαρ 2010 9:03:00 μ.μ) , δεν παραμυθιάζω τον κόσμο, ούτε διαρρηγνύω τα ιμάτιά μου ότι γνωρίζω τη μορφή ηπατίτιδας από το ιατρικό ιστορικό του. Θυμάμαι απλά, τις δημόσιες δηλώσεις των γιατρών και του καθηγητή κ. Τζέκη. Συνεπώς δε δημοσιοποιώ κανένα ιατρικό απόρρητο, ούτε βεβηλώνω τη μνήμη τεθνεώτος .Εγώ άλλωστε έγραψα «ο αποθανών δεδικαίωται ». Επαναλαμβάνω όμως : ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και τη στείρα ηθηκολογία…
    Για τα μανικετόκουμπα είπα, ότι είμαι σίγουρος ότι είναι δώρα ,γιατί ,εάν τα είχε αγοράσει (προσθέτω τώρα) θα ήταν διαστροφή. Τί να τα κάνει και πότε θα προλάβαινε να τα φορέσει. Και ένα κάθε ημέρα να αγόραζε κάποιος, θα απαιτούνταν 1.200 ημέρες ! Επομένως δεν άφησα να πλανάται η ιδέα ότι τα είχε αγοράσει.
    Για τους πολιτικούς και τον Πάπα ,τι περιμένεις να σου πω; Εγώ σχολίασα το θέμα που ξεκίνησε ο κ. Τζούμας. Βεβαίως και συμφωνώ να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα.
    Είναι ,όμως, άλλο θέμα.
    Έχεις δίκιο ότι «εμείς απλά κρίνουμε». Αυτό κάνω και εγώ :Κρίνω και συγκρίνω τον νυν με τον πρώην Αρχιεπίσκοπο.
    Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς γράφοντας «ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΝΑ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ». Εγώ δεν είμαι κάποιος παράγοντας που γνωρίζει κάτι παραπάνω .Είμαι απλός χριστιανός (μακριά ,πολύ μακριά, από τους παπάδες) που ενοχλείται από τις κάθε είδους προκλήσεις τους … Γιατί δεν φταίει η εκκλησία εάν κάποιοι ιερωμένοι φέρουν αναξίως το ιερατικό σχήμα.
    Η περαιτέρω συζήτηση είναι άχαρη .Δεν θα συνεχίσω Πασχαλιάτικα .Αυτό το αφήνω στον κ. Τζούμα που συνεχίζει με αστείρευτο μίσος … Και πάλι καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ και καλό ΠΑΣΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. http://www.eluxury-mart.com/
    http://www.luxurybags-mall.com/
    http://www.eluxury-mall.com/
    http://www.guccionlinesale.com/
    http://www.ghdshairstraighteners.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 25 Μαρ 2010 11:41:00 μ.μ.


    ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ ,ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ,ΑΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Β;

    ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ,ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.

    ΤΟ "Ο ΑΠΟΘΑΝΩΝ ΔΕΔΙΚΑΙΩΤΑΙ" ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ , ΔΙΟΤΙ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ .

    ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΡΝΕΙΣ Η ΤΟΥ ΕΣΥΡΕΣ.

    ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ.

    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΔΕ ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΟΥΜΑ.

    ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΞΑΝΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
    ( ΣΚΕΤΟ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση