GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θέλει να δει το δάσος ο Βγενόπουλος...

Συνεχίζεται η κόντρα με τον Σηφουνάκη για τα 50 εκατομμύρια που έδωσε... H κόντρα μεταξύ του ισχυρού άνδρα της MIG Ανδρέα Βγενόπουλου και το...

Συνεχίζεται η κόντρα με τον Σηφουνάκη
για τα 50 εκατομμύρια που έδωσε...

H κόντρα μεταξύ του ισχυρού άνδρα της MIG Ανδρέα Βγενόπουλου και του υφυπουργού Νίκου Σηφουνάκη, με αφορμή την αναδάσωση στη Σάμο το 2001, συνεχίζεται πολύ έντονα.
Ο Αν. Βγενόπουλος με σημερινή ανακοίνωσή του επανέρχεται και απαντά στον κ. Σηφουνάκη ο οποίος δήλωσε ότι δεν είχε καμια επιλήψιμη εμπλοκή στο θέμα των 50 εκατ. δραχμνών που έδωσε ο επιχειρηματίας για το καμένο δάσος:
"Α. Βγενόπουλος: Θα έρθω στη Σάμο για να μου δείξετε το δάσος
Ο κ. Σηφουνάκης το 2001 είχε αναλάβει απέναντί μου την υποχρέωση να αξιοποιηθεί η δωρεά μου των 50.000.000 δρχ. για να
...

γίνει το δάσος των 50.000 ελαιόδεντρων και να με τιμήσει για την προσφορά μου. Έκτοτε παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου εξαφανίσθηκε. Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις μου η πρώτη αντίδραση του μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν ότι τον επισκέφθηκα με κανάλια και δημοσιογράφους και του υποσχέθηκα χρήματα που δεν έδωσα!
Μόλις έδωσα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Υπουργείο του είχε κάνει Συνέντευξη Τύπου, ότι αυτός είχε καλέσει τα κανάλια και ότι βέβαια τα χρήματα τα έδωσα, ο κ. Σηφουνάκης ισχυρίζεται σήμερα ότι τα χρήματα, που παραδέχθηκε πλέον ότι κατεβλήθησαν, αξιοποιήθηκαν από τον τοπικό Δήμο χωρίς τη γνώση ή ανάμειξή του. Έχουμε στην διάθεσή μας το video από την Συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στις 5 Φεβρουαρίου 2001 ο κ. Σηφουνάκης, που αποδεικνύει το αντίθετο. Ακόμη, το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αιγαίου με ημερομηνία 5-2-2001 ξεκίναγε ως εξής: «Μία σημαντική πρωτοβουλία για την ανασύσταση του κατεστραμμένου από την περσινή μεγάλη πυρκαγιά Σαμιώτικου ελαιώνα αναλαμβάνει το Υπουργείο Αιγαίου σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα τον Όμιλο Εταιρειών MARFIN και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Σάμου». Προφανώς λοιπόν όχι μόνον είχε γνώση και ανάμειξη, αλλά ήταν και «σημαντική πρωτοβουλία» του!
Όμως θα παραμείνω στην ουσία του θέματος, στον ισχυρισμό δηλαδή ότι το δάσος, ο Σαμιώτικος ελαιώνας, έγινε. Θα έρθω λοιπόν στην Σάμο για να μου δείξουν το δάσος, έστω και με καθυστέρηση περίπου 10 ετών
".
Στην απαντητική ανακοίνωση που είχε εκδόσει νωρίτερα ο κ. Σηφουνάκης ανέφερε τα εξής:
«Στη Σάμο, μαζί με τα δάση κάηκε και η αλήθεια. Ο κ. Βγενόπουλος ισχυρίζεται ότι έδωσε 50 εκατ. δρχ. –ήτοι 146.000 €– σε εμένα ως Υπουργό Αιγαίου για την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων μετά τις πυρκαγιές του 2000.
Η αλήθεια είναι ότι, μετά τις πυρκαγιές, ο κ. Βγενόπουλος ζήτησε συνάντηση μαζί μου στην οποία προσήλθε συνοδεία δημοσιογράφων, φωτογράφων και τηλεοπτικού συνεργείου όπου μου γνωστοποίησε την πρόθεσή του, χωρίς όμως να μου παραδώσει οποιοδήποτε ποσό ή άλλο παραστατικό στοιχείο. Τον παρέπεμψα να κάνει την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού που είχε εκπονήσει πρόγραμμα αναδάσωσης και τον ευχαρίστησα για την πρόθεσή του.
Χθες αναγκάστηκε ο ίδιος, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου κ. Πεταλωτή, να παραδεχθεί ότι κατέθεσε τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Σάμου. Άρα δεν ενεχείρησε τίποτα ούτε στον Σηφουνάκη ούτε στο Υπουργείο Αιγαίου.
Είναι προφανές ότι ο κ. Βγενόπουλος προσπαθεί να προκαλέσει θόρυβο με ανύπαρκτα θέματα, παραπλανητικά προκειμένου να αποφύγει τη συζήτηση για συγκεκριμένα και επώδυνα.
Για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας σας παραθέτω τις δηλώσεις του τότε Δημάρχου Πυθαγορείου Σάμου κ. Νικόλαου Μάρκου όπου αναφέρει ρητά πως ο Δήμος Πυθαγορείου ήταν ο αποκλειστικός αποδέκτης– μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων– της δωρεάς της Marfin και ο μόνος διαχειριστής της διάθεσής της».

Στην ανακοίνωση του κ. Σηφουνάκη παρατίθεται και ανακοίνωση του κ. Νικόλαου Μάρου, πρώην Δημάρχου Πυθαγορείου, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
"Ως πρώην Δήμαρχος του Πυθαγορείου Σάμου επί 16 χρόνια και κατά την περίοδο της καταστροφικής πυρκαγιάς του 2000 θεωρώ σωστό και αναγκαίο να προβώ σε διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με την προχθεσινή συνέντευξη του κ. Βγενόπουλου στο τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΙ. και αφορούσε τη δωρεά της εταιρείας MARFIN προς τον πληγέντα Δήμο Πυθαγορείου.
Λίγο καιρό μετά την καταστροφική λαίλαπα πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της εταιρίας MARFIN να συμβάλλει στην αποκατάσταση πληγέντων με ένα αξιοσέβαστο ποσό. Την πληροφορία είχαμε από το γραφείο του τότε υπουργού Αιγαίου όπου η εταιρεία είχε εν πρώτοις γνωστοποιήσει την ευγενική της πρόθεση.
Αμέσως μετά ανέλαβα την πρωτοβουλία και ήλθα σε επαφή με την εταιρεία προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δωρεά. Υπήρξαν συχνές τηλεφωνικές επαφές και επίσκεψή μου στα γραφεία της εταιρείας όπου συναντήθηκα με τα στελέχη της MARFIN κ.κ. Τ. Πυλό και Π. Μητρόπουλο και οι οποίοι εκπροσωπούσαν την εταιρεία στις περαιτέρω επαφές μας. Στη συνάντηση αυτή μου γνωστοποίησαν ότι το ποσό της προσφοράς τους θα ανήρχετο στα 50 εκατομμύρια δραχμές.
Ευχαρίστησα και εισηγήθηκα ότι η καλύτερη αξιοποίηση της δωρεάς θα ήταν η αγορά δενδρυλλίων, ελαιόδεντρων κυρίως και η διανομή τους αναλογικά σε όλους του καταγεγραμμένους ήδη πυροπαθείς πληγέντες και τούτο διότι έτσι θα παρήχετο βοήθεια σε όλους τους πληγέντες συνδημότες και παράλληλα θα συνέβαλλε στην οικονομική προοπτική καθώς και την περιβαλλοντική αποκατάσταση του τόπου ζωντανεύοντας την ελπίδα για το αύριο.
Η εισήγηση μου έγινε αποδεκτή από την εταιρεία. Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο Πυθαγορείου με την υπ’ αριθμ. 3/2001 απόφασή του ενέκρινε ομόφωνα τον τρόπο διάθεσης στους πληγέντες και αποδέχθηκε την πρόθεση της δωρεάς της MARFIN. Κατόπιν τούτων η εταιρεία κατέθεσε απευθείας για το Δήμο Πυθαγορείου στον Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό των 50 εκατομμυρίων δραχμών.
Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο Πυθαγορείου αποδέχθηκε την δωρεά και ενέγραψε το ποσό στον προϋπολογισμό του (αρ. Απόφασης 58/2001). Επίσης με τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες έγινε η αγορά των δενδρυλλίων από διάφορα φυτώρια της πατρίδας μας. Με τα 50 εκατομμύρια αγοράστηκαν συνολικά περίπου 75.000 δενδρύλλια, ελαιόδεντρα διάφορων ποικιλιών και εσπεριδοειδών τα οποία διατέθηκαν σε όλους τους καταγεγραμμένους πληγέντες – οι οποίοι ήταν περισσότεροι από 2.000 – αναλογικά με το ύψος της καταστροφής που είχαν υποστεί.
Ο Δήμος Πυθαγορείου ευχαρίστησε θερμά την εταιρεία για την προσφορά της και δημοσίευσε ευχαριστήριες ανακοινώσεις στον Τύπο.
Όπως συνάγεται από τα προαναφερθέντα ο Δήμος ήταν ο αποκλειστικός αποδέκτης της δωρεάς και διαχειριστής της διάθεσής της.
Κανείς κρατικός φορέας, Υπουργείο ή πολιτικό πρόσωπο δεν ενεπλάκη στη διαδικασία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γενικότερο σχεδιασμό μας για την αποκατάσταση είχαμε τη στήριξη και τη βοήθεια αρκετών κρατικών φορέων όπως του Υπουργείου Αιγαίου το οποίο χρηματοδότησε άλλες δράσεις αποκατάστασης, βελτίωσης υποδομών και ειδικό πρόγραμμα για το δημοτικό διαμέρισμα των Μαυρατζαίων.
Με εκτίμηση
Ν. Μάρκου
".

23 σχόλια

  1. Κύριε Βγενόπουλε ψάξε για τίποτα βίλες που γίναν τα λεφτά σου και ξέχασε το δάσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΙ
    Εξεταστική επιτροπή άμεσα.

    Να δούμε ποιοι αγόρασαν CDS και ποιος ο ρόλος όσο μπαινοβγαίνουν στα υπουργεία και δίνουν συμβουλές, ισχύει ότι η goldman sachs έχει συμβουλευτικό ρόλο στην διαχείριση του χρέους;
    Γιατί ένας πρώην εργαζόμενος της Goldman να είναι επικεφαλής στον ΟΔΔΗΧ;

    Με βάση την κοινή λογική οι πρωταγωνιστές των σπρεντς, που πυροδοτούσαν με “ανεξήγητες” δηλώσεις την άνοδό τους, τζόγαραν κιόλας. Θα πάει κανείς φυλακή; Κανείς..

    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ
    .....ΑΟΡΑΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕ "ΕΛΙΕΣ"
    ΣΑΝ ΤΑ 50 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΒΓΕΝΟ...

    ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΚΤΗΝΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΦΙΑ
    ΣΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΙΦΟΥΝΑΚΗ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ !!!!!
    ΚΑΛΑ, ΣΚΕΦΤΗΚΕΤΕ ΤΟΝ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ MIG ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ;;;;;;
    ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνον κοινωνικά καθυστερημένοι και πολιτικά 'μάο-μάο' δεν αντιλαμβάνονται ότι ο Βγενόπουλος γελοιοποιήθηκε στην συνέντευξη.Και η υποτιθέμενη επιταγή ήταν...γραμμάτιο του παρακαταθηκών και δανείων !!!,,το οποίο ο πονηρός ο κεφάλας δεν το έδωσε όλο στην δημοσιότητα, έτσι ώστε να δούμε υπέρ ποίου έγινε η κατάθεση (αλήθεια εσύ που τον αβαντάρεις γιατι δεν το αναρτάς ΟΛΟΚΛΗΡΟ, έτσι ώστε να το διαβάσουμε όλοι μας;). Ο Βγενόπουλος όσο θα εκτίθεται στην δημοσιότητα,τόσο περισσότερο θα αποκαλύπτεται τι τενεκές είναι. Και μόνον ορισμένοι λούμπεν τύποι θα τον θεωρούν ως επερχόμενο 'σωτήρα'.Μαλάκες θα υπάρχουν πάντα, εξάλλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποια ιταλικη μαφια στο ΠΑΣΟΚ αυτα ειναι παραμυθια αυτοι εχουν ξεφτιλισει ολες τισ μαφιες του κοσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ;;;
    "Δυστυχώς έφτασε η ώρα"....!!!!!

    ΕΔΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ
    απο το ΠΑΣΟΚ Giorgo and frend's!!!

    Πρόκειται για το νέο colpo grosso του ΠΑΣΟΚ μετά το χρηματιστήριο!!!
    Όπως και την πρώτη φορά έτσι και τώρα, το «κορόιδο» είναι ο ελληνικός λαός, που καλείται …να προσέλθει στο ταμείο.

    Το «στήσιμο» αυτών των παιχνιδιών δεν έχει γίνει από Έλληνες. Κάποιοι δικοί μας (όπως γίνεται πάντα) απλά συμμετέχουν στο πλιάτσικο.
    Το στήσιμο (είναι ολοφάνερο) έχει γίνει απ’έξω, από τα ίδια τσακάλια που έχουν προκαλέσει την διεθνή οικονομική κρίση.
    Αυτοί είναι που κυνήγησαν λυσσαλέα τον «ρομαντικό» ΚΚ Β’ και αναχαίτισαν την ανεξέλεγκτη επέλαση του Μπένη.
    Πάρτε το χαμπάρι…
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΟΜΗΡΙΑ!!!
    ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΟΥΜΕ...

    ανοιξε τα μάτια σου ρε μαλάκα πολίτη αυτής της χώρας.
    1) Σου φάγανε όλα τα λεφτά που έδωσε η Ευρώπη, με την ένταξή μας
    2) Στα άρπαξαν με το Χρηματιστήριο.
    3) Στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ του Σημίτη-Αγγελοπούλου.
    4)ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ.με το ΔΝΤ ΘΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ το μέλλον και την ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ.....κοιμισμένε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήστε, ρε!

    Επικίνδυνοι ερασιτέχνες, υπάλληλοι του συστήματος ή εισπράχτορες σαν τους προηγούμενους;

    Απαντήσεις απαιτεί η αγορά από την κυβέρνηση και τον κ. Προβόπουλο...
    για το σκάνδαλο της ΗΔΑΤ. Και διαρθρωτικές αλλαγές του συστήματος

    Η μετάταξη ενός διευθυντή δεν αποτελεί απάντηση στο σκάνδαλο.
    Ο κ. Παπακωνσταντίνου, το Μαξίμου και ο κ. Προβόπουλος ας μην νομίζουν ότι με την σιωπή τους και με την… τιμωρία του εκλεχτού του κυρίου διοικητή της ΤτΕ ξεμπέρδεψαν.

    Η αγορά και ο μέσος επενδυτής απαιτεί να μάθει πώς η ΤτΕ πιάστηκε σε ένα ακόμα σημαντικό θέμα βαθιά κοιμώμενη. Να πληροφορηθεί γιατί ίσχυε για τις τράπεζες για 6 μήνες το Τ+10 στην ΗΔΑΤ. Να ενημερωθεί γιατί στην ΗΔΑΤ η ΤτΕ θεσπίζει το Τ+10 και στο Χρηματιστήριο επιβάλλεται αυστηρά το Τ+3.

    Να μας εξηγήσουν γιατί επέτρεπαν την πώληση και επαναπώληση χαρτιών που δεν διέθετε ένας παίκτης της ΗΔΑΤ. Να μας πουν με ποιο σκεπτικό η ΤτΕ έδωσε το δικαίωμα στις τράπεζες να αναιρούν, να ακυρώνουν δηλαδή, εντός του δεκαημέρου πράξεις στα ομόλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ,ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
    ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΧΤΕΣ.
    ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ.
    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΤΑΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ 50 ΕΚΑΤ.ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΠΔ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 75.000 ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΩΝ,ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΟΥ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΜΠΤΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ;O ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΜΙΓ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΖΗΜΙΩΣΕΙ,ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ,ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΣΟΚΙΑ
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ.......ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ

    ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑ

    ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ.....ΘΑ ΦΟΥΣΚΩΝΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΟΤΙ Ο ΤΖΕΦΡΕΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΧΑΡΑΜΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΑ ΜΑΣ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ.
    ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ρε συ υπερασπιστή του σηφουνακη
    πληρωμενε κλακαδορε

    ο σηφουνακης χτες ειπε οτι ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΛΕΦΤΑ ο βγενοπουλος.....σήμερα ανασκευασε.....αφου έδειξε την επιταγη......κι το πηγε εκει.....οταν έδινε ο σηφ τη συνέντευξη τύπου ήταν καλά;όταν υποσχόταν δάσος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εδώ παπάς εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς????
    Το δάσος υπάρχει αλλά δεν μπορούν να το δούν όσοι έχουν αχρωματοψία πρασίνου!!!!

    Βγενόπουλε, αν αυτά τα λαμόγια σου δείξουν εσένα το δάσος, εγώ θα θέσω σε κοινή θέα το δεξί μου αρ--δι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. plomari
    Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ
    12:45 π.μ. | Αναρτήθηκε από plomari | Επεξεργασία ανάρτησης
    ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ

    Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Λέσβου

    Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

    Αθήνα, 21 Απριλίου 2010

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αιτιάσεις του κ. Βγενόπουλου αναφορικά με το θέμα της Σάμου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

    «Στη Σάμο, μαζί με τα δάση κάηκε και η αλήθεια. Ο κ. Βγενόπουλος ισχυρίζεται ότι έδωσε 50 εκατ. δρχ. – ήτοι 144.000 € – σε εμένα ως Υπουργό Αιγαίου για την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων μετά τις πυρκαγιές του 2000.

    Η αλήθεια είναι ότι, μετά τις πυρκαγιές, ο κ. Βγενόπουλος ζήτησε συνάντηση μαζί μου στην οποία προσήλθε συνοδεία δημοσιογράφων, φωτογράφων και τηλεοπτικού συνεργείου όπου μου γνωστοποίησε την πρόθεσή του, χωρίς όμως να μου παραδώσει οποιοδήποτε ποσό ή άλλο παραστατικό στοιχείο. Τον παρέπεμψα να κάνει την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού που είχε εκπονήσει πρόγραμμα αναδάσωσης και τον ευχαρίστησα για την πρόθεσή του.

    Χθες αναγκάστηκε ο ίδιος, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου κ. Πεταλωτή, να παραδεχθεί ότι κατέθεσε τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Σάμου. Άρα δεν ενεχείρησε τίποτα ούτε στον Σηφουνάκη ούτε στο Υπουργείο Αιγαίου.

    Είναι προφανές ότι ο κ. Βγενόπουλος προσπαθεί να προκαλέσει θόρυβο με ανύπαρκτα θέματα, παραπλανητικά προκειμένου να αποφύγει τη συζήτηση για συγκεκριμένα και επώδυνα.

    Για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας σας παραθέτω τις δηλώσεις του τότε Δημάρχου Πυθαγορείου Σάμου κ. Νικόλαου Μάρκου όπου αναφέρει ρητά πως ο Δήμος Πυθαγορείου ήταν ο αποκλειστικός αποδέκτης – μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων – της δωρεάς της Marfin και ο μόνος διαχειριστής της διάθεσής της».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΚΟΥ

    πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ

    Ως πρώην Δήμαρχος του Πυθαγορείου Σάμου επί 16 χρόνια και κατά την περίοδο της καταστροφικής πυρκαγιάς του 2000 θεωρώ σωστό και αναγκαίο να προβώ σε διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με την προχθεσινή συνέντευξη του κ. Βγενόπουλου στο τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΙ. και αφορούσε τη δωρεά της εταιρείας MARFIN προς τον πληγέντα Δήμο Πυθαγορείου.

    Λίγο καιρό μετά την καταστροφική λαίλαπα πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της εταιρίας MARFIN να συμβάλλει στην αποκατάσταση πληγέντων με ένα αξιοσέβαστο ποσό. Την πληροφορία είχαμε από το γραφείο του τότε υπουργού Αιγαίου όπου η εταιρεία είχε εν πρώτοις γνωστοποιήσει την ευγενική της πρόθεση.

    Αμέσως μετά ανέλαβα την πρωτοβουλία και ήλθα σε επαφή με την εταιρεία προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δωρεά. Υπήρξαν συχνές τηλεφωνικές επαφές και επίσκεψή μου στα γραφεία της εταιρείας όπου συναντήθηκα με τα στελέχη της MARFIN κ.κ. Τ. Πυλό και Π. Μητρόπουλο και οι οποίοι εκπροσωπούσαν την εταιρεία στις περαιτέρω επαφές μας. Στη συνάντηση αυτή μου γνωστοποίησαν ότι το ποσό της προσφοράς τους θα ανήρχετο στα 50 εκατομμύρια δραχμές.

    Ευχαρίστησα και εισηγήθηκα ότι η καλύτερη αξιοποίηση της δωρεάς θα ήταν η αγορά δενδρυλλίων, ελαιόδεντρων κυρίως και η διανομή τους αναλογικά σε όλους του καταγεγραμμένους ήδη πυροπαθείς πληγέντες και τούτο διότι έτσι θα παρήχετο βοήθεια σε όλους τους πληγέντες συνδημότες και παράλληλα θα συνέβαλλε στην οικονομική προοπτική καθώς και την περιβαλλοντική αποκατάσταση του τόπου ζωντανεύοντας την ελπίδα για το αύριο.

    Η εισήγηση μου έγινε αποδεκτή από την εταιρεία. Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο Πυθαγορείου με την υπ’ αριθμ. 3/2001 απόφασή του ενέκρινε ομόφωνα τον τρόπο διάθεσης στους πληγέντες και αποδέχθηκε την πρόθεση της δωρεάς της MARFIN. Κατόπιν τούτων η εταιρεία κατέθεσε απευθείας για το Δήμο Πυθαγορείου στον Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό των 50 εκατομμυρίων δραχμών.

    Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο Πυθαγορείου αποδέχθηκε την δωρεά και ενέγραψε το ποσό στον προϋπολογισμό του (αρ. Απόφασης 58/2001). Επίσης με τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες έγινε η αγορά των δενδρυλλίων από διάφορα φυτώρια της πατρίδας μας. Με τα 50 εκατομμύρια αγοράστηκαν συνολικά περίπου 75.000 δενδρύλλια, ελαιόδεντρα διάφορων ποικιλιών και εσπεριδοειδών τα οποία διατέθηκαν σε όλους τους καταγεγραμμένους πληγέντες – οι οποίοι ήταν περισσότεροι από 2.000 – αναλογικά με το ύψος της καταστροφής που είχαν υποστεί.

    Ο Δήμος Πυθαγορείου ευχαρίστησε θερμά την εταιρεία για την προσφορά της και δημοσίευσε ευχαριστήριες ανακοινώσεις στον Τύπο.

    ¨Όπως συνάγεται από τα προαναφερθέντα ο Δήμος ήταν ο αποκλειστικός αποδέκτης της δωρεάς και διαχειριστής της διάθεσής της.

    Κανείς κρατικός φορέας, Υπουργείο ή πολιτικό πρόσωπο δεν ενεπλάκη στη διαδικασία.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γενικότερο σχεδιασμό μας για την αποκατάσταση είχαμε τη στήριξη και τη βοήθεια αρκετών κρατικών φορέων όπως του Υπουργείου Αιγαίου το οποίο χρηματοδότησε άλλες δράσεις αποκατάστασης, βελτίωσης υποδομών και ειδικό πρόγραμμα για το δημοτικό διαμέρισμα των Μαυρατζαίων.

    Με εκτίμηση

    Ν. Μάρκου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σε συγκέντρωση των εκπροσώπων των εργαζομένων (στον ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ, το ΣΕΦ, τον Άγιο Κοσμά και τον ΟΔΙΕ ) που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ μίλησε χθες ο Γραμματέας του Κινήματος Σωκράτης Ξυνίδης.
    Η συγκέντρωση έγινε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και ενώ η πρόσκληση ανέφερε πως θα είναι παρόντες ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος, η Υφυπουργός κυρία Άντζελα Γκερέκου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Μπιτσαξής, δεν εμφανίστηκε κανείς τους με φανερά προσχηματικές δικαιολογίες.

    Έτσι το λόγο πήρε ο Γραμματέας του Κινήματος Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος, αφού τόνισε πως μεταφέρει μήνυμα του πρωθυπουργού «ο οποίος δεν κοιμάται κάθε βράδυ και κλαίει» ζητά την στήριξή τους στη κρίσιμη αυτή περίοδο…

    «Το κράτος έχει ήδη βυθισθεί» συνέχισε ο κ. Ξυνίδης και ζήτησε από τους συνδικαλιστές να στηρίξουν την Κυβέρνηση ,τονίζοντας:

    «Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν απολυθεί 80.000 και σε δεύτερη φάση άλλες 300.000» χωρίς να προσδιορίσει από πού θα γίνουν οι απολύσεις…

    «Όποιος δεν θέλει να στηρίξει την Κυβέρνηση να αποχωρήσει τώρα από την αίθουσα» πρόσθεσε ο κ. Ξυνίδης για να δεχθεί έντονες αποδοκιμασίες, ενώ οι περισσότεροι από το ακροατήριο εγκατέλειπαν την αίθουσα φωνάζοντας «να πιάσετε τους κλέφτες».

    Ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος απευθυνόμενος σ' αυτούς που αποχωρούσαν από την αίθουσα τους είπε:

    -"Κατάλαβα, εσείς είχατε ράψει κοστούμια και περιμένατε να πάρετε θέσεις..."

    Η αντίδραση ήταν άμεση:

    Διαμαρτυρόμενοι οι συνδικαλιστές που αποχωρούσαν άρχισαν να… πετάνε καρέκλες εναντίον του κ. Ξυνίδη, ενώ ορισμένοι τον πλησίασαν και άρχισαν να τον…φτύνουν!!!

    Μέσα στον χαμό ο κ. Ξυνίδης συνέχισε να φωνάζει προς τους συνδικαλιστές, αναφέροντας ακόμη και περικοπές του μισθού τους κατά 30%, καθώς και το γεγονός ότι όλοι οι αθλητικοί οργανισμοί θα περάσουν στους ΟΤΑ ή σε ιδιώτες και τότε οι απολύσεις θα είναι περισσότερες, για να καταλήξει:

    «Φωνάζετε εσείς, πού να δείτε πόσοι θα φύγουν από το Υπουργείο Υγείας.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. είπε ο Ξυνομουνίδης ότι ο προδότης γιωργάκης κλαίει τα βράδυα.


    ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕ OMΩΣ ΟΤΙ ΤΟ BRAVOYORGO ΚΛΑIΕΙ AΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΔΩΡΕΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ,ΑΛΛΑ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΙΚΡΟΙ[?] ΚΑΙΣΑΡΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ..... ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ [ΔΗΘΕΝ] ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ! ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΚΑΙ ΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΦΟΥΝΑΚΗΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ Η ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ [ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ], ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οί διαψεύσεις,οί δηλώσεις τών Πεταλωτή καί Ρέππα,πού καλύπτουν πλήρως τόν Σηφουνάκη,επιβεβαιώνουν διά μία ακόμη φορά,τό μέγεθος τής προπαγάνδας τού ΠΑΣΟΚ καθώς καί τήν διαστρέβλωσιν κάθε αλήθειας.
    Σέ λίγο,θυμηθήτέ το,ό Βγενόπουλος θά ""αποκαλυφθή"" από τούς πράσινους γκαιμπελίσκους,ότι υπεξαίρεσε ό ίδιος τά 50 εκατ. δρχ.κι ότι τήν προσφορά αυτών,διά τόν καμμένον ελαιώνα,τήν είχε κάνει ό Σηφουνάκης!!!!!!

    Ο,τι χείριστο έχει παρουσιασθή στήν πολιτικήν ιστορία τού τόπου μας,είναι αύτός ό πολιτικός σχηματισμός,τό ΠΑΣΟΚ κι οί κατά καιρούς γκαιμπελίσκοι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΜΙΑ!!!!!!!

    22 Απρ 2010 10:26:00 π.μ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΥΠΕΡ- ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Η ΚΥΡΙΑ ΡΑΙΚΟΥ

    ΕΧΕΙ ΜΗΝΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΑΣΠΑΙΤΕ / ΣΕΛΕΤΕ , ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ, ΔΑΜΑΝΑΚΗ , THE MALL??

    ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΓΚΑΛΥΦΤΕΙ!!

    ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!

    ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΙΠΟΤΑ!!

    Ο ΚAΘΕΝΑΣ ΠΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΜΙΖΟΥΛΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΔΝΤ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ

    ΑΝΤΕ ΞΥΠΝΑΤΕ!!

    ΚΑΡΦΙ

    22 Απρ 2010 10:27:00 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    ΜΗΠΩΣ ΠΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ?
    -ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ!!

    ΓΙΑΤΙ?
    - ΓΙΑΤΙ ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!!
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΟΣΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ

    ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ??

    ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΟΙ

    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ:


    ΜΙΑ!!!!!!!

    22 Απρ 2010 10:26:00 π.μ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΥΠΕΡ- ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Η ΚΥΡΙΑ ΡΑΙΚΟΥ

    ΕΧΕΙ ΜΗΝΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΑΣΠΑΙΤΕ / ΣΕΛΕΤΕ , ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ, ΔΑΜΑΝΑΚΗ , THE MALL??

    ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΓΚΑΛΥΦΤΕΙ!!

    ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!

    ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΙΠΟΤΑ!!

    Ο ΚAΘΕΝΑΣ ΠΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΜΙΖΟΥΛΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΔΝΤ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ

    ΑΝΤΕ ΞΥΠΝΑΤΕ!!

    ΚΑΡΦΙ

    22 Απρ 2010 10:27:00 π.μ.

    ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΕΚΘΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΩΣ ΝΑ ΤΗΝ "ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ" ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ!!

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ "ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ"

    ΑΣ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ KΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΠΡΑΤΟΥΝ

    ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ερωτηση


    ο Προβοπουλος ειχε φτειαξει
    και τον λογαριασμο του ταμειου "σωτηριας" υπο τον Παπουλια??

    ωχ ωχ!!

    λετε να τα εχουν ηδη φαει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση