GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ώρα των διαρθρωτικών αλλαγών...

Του Γιάννη Ραγκούση υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Η χώρα βρίσκεται χωρίς αμφιβολία σε ένα κρίσιμο σταυρ...

Του Γιάννη Ραγκούση
υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης
και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Η χώρα βρίσκεται χωρίς αμφιβολία σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.
Δεν υπάρχει πια χρόνος για ημίμετρα, δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να αφήνουμε για το μέλλον τις αιτίες.
Είναι τώρα η ώρα των ιστορικών διαρθρωτικών αλλαγών, που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.
Στο επίκεντρό τους βρίσκεται το κράτος και η λειτουργία του. Γιατί, το αναποτελεσματικό, σπάταλο, συγκεντρωτικό και πάνω απ΄ όλα πελατειακό κράτος είναι ο κοινός παρονομαστής όλων των πτυχών του ελληνικού προβλήματος.
Σε αυτήν τη μεγάλη πρόκληση έρχεται να απαντήσει και το πρόγραμμα «Καλλικράτης». Και απαντά- και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά- με έναν τρόπο συνολικό και όχι αποσπασματικό, αφού αφορά το σύνολο του κρατικού οικοδομήματος - αυτοδιοίκηση, κεντρική και αποκεντρωμένη διοίκηση.
Δεν περιορίζει μόνο τους δήμους της χώρας από πάνω από 1.000 σε λιγότερους από 370. Συνενώνει δυνάμεις, ώστε οι δήμοι να...

είναι ικανοί να ασκήσουν αποτελεσματικά και νέες αρμοδιότητες που τους εκχωρούνται. Πηγαίνει πιο κοντά στον πολίτη, με νέα ηλεκτρονικά ΚΕΠ, σε κάθε χωριό και γειτονιά, στα ζωντανά αυτά κύτταρα της τοπικής κοινωνίας.
Δεν συνενώνει απλά τις σημερινές 54 νομαρχίες, τις τρεις υπερνομαρχίες και τα 19 επαρχεία σε 13 περιφέρειες, θεμελιώνοντας την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, που, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση του ΕΣΠΑ γίνεται το θεσμικό όχημα της πράσινης ανάπτυξης στην περιφέρεια, ανοίγει το δρόμο για την σημαντικότερη έως σήμερα αποκέντρωση αρμοδιοτήτων από το κράτος. Στην Αυτοδιοίκηση περνούν, για παράδειγμα, στην υγεία οι δημοσιές υγειονομικές περιφέρειες και στην παιδεία η κατάρτιση, ανάμεσα σε πολλές άλλες αρμοδιότητες.
Ο «Καλλικράτης» συνιστά έτσι την αφετηρία αυτής της πορείας, που θα σημάνει το τέλος της εποχής που χαρακτήριζε το ελληνικό κράτος ως το συγκεντρωτικότερο της Ευρώπης.
Ταυτόχρονα, οι νέοι δήμοι και οι περιφέρειες αλλάζουν εκ θεμελίων τον τρόπο λειτουργίας τους. Συλλογικότερη λειτουργία, απόλυτη διαφάνεια σε όλη τη δράση τους, διαδικασίες διαβούλευσης, θεσμοί αυστηρότατου οικονομικού ελέγχου, καθολική υπαγωγή, για πρώτη φορά όλων των δήμων, αλλά και των επιχειρήσεών τους, στον προληπτικό και καταλυτικό έλεγχο της δικαιοσύνης του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το οποίο αναλαμβάνει επιπλέον να παρακολουθεί όχι μόνο στα έξοδα αλλά και τα έσοδα.
Επιπλέον, το όριο του προσυμβατικού ελέγχου μειώνεται από 1,6 εκ στις 100.000 ευρώ. Συμπέρασμα: Στους Δήμους, πια, ούτε ένα ευρώ δεν θα μπορεί να ξοδευτεί χωρίς έλεγχο. Ούτε μια απόφαση χωρίς διαφάνεια. Ούτε μια πρόσληψη χωρίς ΑΣΕΠ. Και αυτά όλα θα επαναθεμελιώσουν όχι μόνο οικονομικά αλλά πρωτίστως ηθικά την αυτοδιοίκηση. Μαζί με ένα εκλογικό σύστημα που διατηρεί όσο το δυνατό μικρότερες τις εκλογικές περιφέρειες, ώστε να καθιστά την εκπροσώπηση του πολίτη την αμεσότερη δυνατή, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο της εκλογής σε κάθε νέο από 18 ετών.
Το πρόγραμμα «Καλλικράτης» επαναθεμελιώνωντας λειτουργικά την Αυτοδιοίκηση με επίκεντρο τον πολίτη και την ανάπτυξη, συνιστά ταυτόχρονα ένα πρόγραμμα δραστικής εξοικονόμησης πόρων. Πέρα από τις οικονομίες κλίμακας που προκύπτουν από το πρόγραμμα συνενώσεων των ΟΤΑ, περιορίζονται κατά χιλιάδες οι αμειβόμενες θέσεις αιρετών, αλλά και οι επιχειρήσεις και οργανισμοί που είχαν ιδρύσει. Σήμερα, λειτουργούν πλέον των 6.000, οι οποίοι θα περιοριστούν σε κάτω από 2.000. Η κατάργηση πλέον των 4.000 δημοτικών επιχειρήσεων με τα αντίστοιχα διοικητικά τους συμβούλια συνιστά διαρθρωτική αλλαγή χωρίς προηγούμενο στην διοικητική μας ιστορία.
Με την ίδια αντίληψη που οι νόμοι της αξιοκρατίας - ο νόμος που υπήγαγε το σύνολο των προσλήψεων στο ΑΣΕΠ και ο νόμος που ίδρυσε το ΕΙΣΕΠ καταργώντας κάθε κομματική επιρροή στην επιλογή διευθυντών του Δημοσίου - δεν άφησαν κανένα περιθώριο να αμφισβητηθεί η αντικειμενικότητα τους.
Το ίδιο θα συμβεί και με τη χωροθεσία των δήμων. Αυτή θα προκύψει από επιστημονικά κριτήρια, που θα εφαρμοστούν με ελέγξιμα ενιαίο τρόπο σε όλη τη χώρα. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αυθαιρεσίες, με απαρέγκλιτη εφαρμογή κανόνων για κάθε ομοειδή κατηγορία.
Η χώρα, ιδιαίτερα τώρα, χρειάζεται ένα καλό κράτος και ο «Καλλικράτης» είναι η αρχή.

*Aρθρο το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Καθημερινή”, Κυριακή 25.4.2010.

36 σχόλια

  1. Αλλα υποσχεθηκατε,αλλα κανατε,χωρις σχεδιο,χωρις οραμα,φερατε την Ελλαδα εκει που θελατε.
    Η Ιστορια θα σας κρινει σε μια απο τις μελανοτερες σελιδες της Ελλαδας.
    Αν μπορειτε και κοιμαστε ησυχοι το βραδυ τοτε εχετε πληρη αγνοια της αποφασης που πηρατε μετα απο 6 μηνες απραξια.

    Οταν καποτε οι Ελληνες ξυπνησουν τοτε μια κρεμαλα αξιζει για πολλους απο εσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 10:19:00 μ.μ.
    ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΙΑΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???ΡΕ ΔΝΤ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΒΡΩΜΙΑΡΙΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΙΣΧΟΣ.ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ?? ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ? ΠΑΛΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ. ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ!!ΝΤΡΟΠΗ. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΤΕ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΠΑ.ΝΕ.Κ=ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΙΝΗΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΠΑΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, ναι πολύ ωραία.

    Θα πουλήσετε ότι έχει απομείνει, θα απολύσετε όσους μπορέσετε και θα φέρετε τον κάθε πικραμένο από κάθε γωνιά της γης για να ρίξετε κι άλλο τα μεροκάματα.

    Και μεις οι μαλάκες που σας ψηφίσαμε, θα χαμογελάμε και θα χειροκροτάμε, μήπως και με αυτόν τον τρόπο καταφέρουμε να διατηρήσουμε κάτι από την χτεσινή μας ευδαιμονία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών με ψεύτικο βιογραφικό.
    Ο ΑΥΝΑΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    Ο ΠΙΟ ΕΠΙΚΥΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    "Θέμα ηθικής τάξεως ανακύπτει για τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα από τα όσα δημοσιεύει σήμερα η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

    Το «πουλέν» του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών, ο πολιτικός που διαβουλεύεται μυστικά με το «γεράκι» της Τουρκίας, τον ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, εν πάση περιπτώσει ο άνθρωπος που διαχειρίζεται τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας, εμφανίζεται από την «Κ.Ε.» να έχει ... «ανακριβές βιογραφικό» - για να το πούμε κομψά και διπλωματικά... Ας δούμε το σημείωμα της Βασιλικής Σιούτη:

    «O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας, εμφανίστηκε στην πολιτική ως...

    καθηγητής Πανεπιστημίου της Αυστρίας, όπως έγραφε το βιογραφικό του στο ΠΑΣΟΚ. Αργότερα στο βιογραφικό του στο ΥΠΕΞ εμφανίστηκε ως «βοηθός καθηγητής».

    Το Πανεπιστήμιό του, όμως, τον εμφανίζει ως απόφοιτο χωρίς καμία ιδιότητα καθηγητή.

    Έχει υπάρξει senior assistant στο ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Βιέννης, αλλά αυτό δεν συνιστά καθηγητική βαθμίδα.

    Δεν θα μπορούσε άλλωστε, καθώς δεν διαθέτει διδακτορικό.

    Και εδώ γεννάται άλλο ερώτημα, καθώς ο ίδιος δήλωνε (στα βιογραφικά και τις συνεντεύξεις) ότι έχει διδακτορική διατριβή με θέμα «Την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

    Στην ερώτηση της «Κ.Ε.» ο Δ.Δρούτσας, απάντησε ότι το θέμα του καθηγητικού τίτλου οφείλεται σε «λάθος στην μετάφραση» και ότι το διδακτορικό για την Κύπρο το έχει γράψει αλλά δεν το έχει καταθέσει στο Πανεπιστήμιο.

    ΠΟΥ !!!! ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟ ΑΝΑΝ
    ???????????????????????????????

    Εμείς θα προσθέταμε ότι όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης οφείλουν να είναι πιο ακριβείς».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πω πω! Ρεζίλι γίναμε!

    ΕΡΩΤΗΣΗ: "ΕΊΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;"

    Σε μία ερώτηση στον Παπακωνσταντίνου, όλη η αλήθεια για την πραγματικότητα με την οποία βλέπουν την Ελλάδα στο εξωτερικό.

    Είναι, ρώτησε δημοσιογράφος τον Έλληνα υπουργό η σημερινή μέρα, μέρα ντροπής για την Ελλάδα;

    Και όχι για κανένα άλλο λόγο, γιατί το είχε πει το ΔΝΤ όταν έσωσε τη Χιλη για τη Χιλή...

    ΟΧΙ, λέει ο Παπακωνσταντίνου...

    ΌΧΙ για σας!

    Για μας, για όλους τους Έλληνες είναι ημέρα ντροπής!
    ΑΛΗΤΑΡΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΜΙΖΟΜΕΝΟ ΜΙΑ ΖΩΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ασε μας ρε συ σαραγκουση..ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ,ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ..ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΕ ΗΛΙΘΙΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ
    ΘΑ ΠΑΡΕIΣ ΕΝΑ GOODYS....και θα κολυμπάς μέχρι την Τουρκία.
    ΒΛΑΜΕΝΕ...

    Εξαφανίστηκαν οι Σοσιαλιστές στην Ουγγαρία!

    ΤΟΥΣ "ΕΦΑΓΕ" ΤΟ... ΔΝΤ

    Το κόμμα της δεξιάς αντιπολίτευσης στην Ουγγαρία πήρε την αναμενόμενη πλειοψηφία μετά την καταμέτρηση του 82% των ψήφων από το δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

    Το κόμμα της δεξιάς πήρε 263 έδρες ενώ το σοσιαλιστικό κόμμα πήρε 58 έδρες λίγες περισσότερες...
    ...από το κόμμα της ακροδεξιάς που πήρε 48 έδρες.

    Τέταρτο κόμμα, το κόμμα της οικολογικής αριστεράς, λαμβάνοντας 16 έδρες.

    Κάντε το ένα prt sc αυτό, θα το χρειαστείτε στο μέλλον...

    Μάλλον Παπανδρέου δημιούργησε και Παπανδρέου θα τελειώσει το κόμμα του ΠαΣοΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νεοέλληνα ξύπνα επιτέλους από τον λήθαργο και την αποχαύνωση, η χοληστερίνη τα τριγλικερήδια και το ζάχαρο σου έχουν προξενήσει βλάβη τον εγκέφαλο σου .
    Σου μείωσαν τον μισθό σου , 30% κόβουν τα δώρα ,
    Σε λίγο πτωχεύουμε , οι τράπεζες κατεβάζουν ρολά , χάνεις τα χρήματα σου και εσύ τι κάνεις ;;; ;;;;;;;;;;;;
    ΟΛΟΙ οι Έλληνες πρέπει να κατεβούμε στο Σύνταγμα και στα
    γραφεία του ΠΑΣΟΚ , και να απατήσουμε την ΠΤΩΣΗ της κυβέρνησης και του Γ.Παπανδρέου μαζί με το ΠΑΣΟΚ .
    ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ , ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    (να μπούμε και μέσα στην βουλή στου Μαξίμου και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και να τους τα κάνουμε όλα λίμπα )
    Έχουν ποντάρει στα παράγωγα ( στοίχημα ), την χρεοκοπία στις Ελλάδος
    Που ισοδυναμεί πολλά, αστρονομικά κέρδη , για την μαφία του ΠΑΣΟΚ ,την Γκόλτμαν Ζάκς και τον Σόρος .
    Γι αυτό τον λόγο ΔΕΝ δέχεται ο Παπανδρέου την μεγάλη οικονομική βοήθεια της Ρωσίας και της Κίνας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αστα Ραγκούση κάηκες.
    Ο κόσμος σε λίγο θα τα σπάει στους δρόμους και εσείς βγάζετε ονόματα σε σχέδια.
    Καποδίστριας, Καλλικράτης, και πεοκράτης και πράσινα άλογα.

    και του χρόνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο υπηρέτης Ραγκούσης, ο αδελφός, η δακτυλογράφος Μπιρμπίλη, το δικηγόρος και ο Αρκούδος.
    ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ .. ΌΤΙ
    _________________________________
    Το πρόβλημα με το ΓΑΠ,
    δεν είναι μόνο η κακή γνώση των ελληνικών.
    Ούτε στα αγγλικά μπορεί να αρθρώσει συγκροτημένο λόγο παρά μόνο ασυναρτησίες.

    Το κύριο πρόβλημά του είναι η ανεπάρκεια του μυαλού του η οποία μαζί με την άμετρη φιλοδοξία του δημιουργούν έναν καταστροφικό συνδιασμό.
    Με αυτόν τον άνθρωπο για πρωθυπουργό, η χώρα έχει τρομερό πρόβλημα.

    Δεν νομίζω ότι είναι δυσλεκτικός. Τα δυσλεκτικά άτομα γενικώς, είναι ευφυή.

    Από ψυχιάτρους έχω ακούσει ότι έχει συμπτώματα αυτισμού.
    Από εκεί προκαλούνται και οι συνεχείς εμμονές του.
    Είναι κλασικό σύμπτωμα αυτισμού.

    Το άτομο αυτό “ακτινοβολεί” ανεπάρκεια που περνάει μέσα απο τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και οποιαδήποτε μορφής επικοινωνία.
    Πιστεύω ότι αν διαβάσει κανείς “αχτένιστα” γραπτά του κείμενα, θα φρίξει.
    Κάτι σαν τον Bush Jr.
    Ο “γέρος” πρέπει να ήταν παρόμοια περίπτωση, αλλά τότε δεν υπήρχαν τόσα μέσα επικοινωνίας για να τον σκανάρουν κι έτσι το προφίλ του δίνονταν μόνο μέσα απο έντυπα τύπου ΔΟΛ και παπαγαλάκια.

    Και ΓΙΑ ΑΥΤΟ πιστεύω οτι ο αδελφός τον έχει ΜΟΝΙΜΩΣ απο κοντά.

    Βοήθειά μας !!!
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ
    ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
    θα τα ξεπουλήσει και αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, ΣΕ ΕΥΡΩ ... ΑΝΤΙ ΣΕ ΛΙΤΡΑ ???? ... ΠΟΛΥ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ !!!

    ΕΠΊΣΗΣ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΔΈΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΣΤΕ ???
    ΑΥΤΟ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ???

    ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΉΤΩΝ ????? ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΟΚΈΡΔΕΙΑ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ ΠΛΈΟΝ .......
    ΤΙ ΣΧΈΣΗ ΈΧΕΙ ΑΥΤΌ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΟΝΤΈΛΟ ΚΥΡΙΕ ΡΑΓΚΌΎΣΗ ????
    ΤΙΠΟΤΑ !!!

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΑΠΟΞΈΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΤΗ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ, ΠΙΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ, ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΣΑΣ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ.

    ΟΠΟΤΕ, ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΝΟΊΓΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΧΑΦΤΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ.

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ, ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΣΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ, ΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΑΝ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ....

    ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ....
    ... ΟΣΟ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΤΕ, ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΤΕ ...

    ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΩΡΑ ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ.
    ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ _________________
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΣ ΤΟ ΦΥΤΟ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.
    ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΥΡΙΟ.
    ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕΘΑΥΡΙΟ
    ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΑΛΛΑΧ ΚΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΠΑ !!

    ..Εαν δεν βγουν συσωμοι της αντιπολιτευσης και οσοι της συμπολιτευσης εχουν λιγη τσιπα πανω τους να εναντιωθουν στη νεα ταξη χρεοκοπημενων πραγματων και το νταβατζιλικι που ερχεται απο παντου, τοτε φινίτο.

    Οσοι εχουμε παιδια καλο ειναι να τους κανουμε ιδιεταιρα μαθηματα επαναστασης και οχι προσαρμογης. Η δικια μου ειναι εφηβεια… το τι λεει δεν λεγεται, το τι ακουει δε απο εμενα δεμ περιγραφεται. Τα παιδια ειναι αλλου σημερα και ολοι εμεις οι γονεις εχουμε μεγαλη ευθυνη απεναντι τους.

    Δυσκολοι καιροι αλλα για πραγματικους / ες μαγκες και μαγκισσες.

    25 Απριλίου 2010 9:14 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το καθήκι ο Ραγκούσης καλά θα κάνει από τώρα να ψάχνει που θα κρτφτεί !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν μας χέζεις ρε Ραγκούση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΟΤΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ Η ΤΖΑΚΡΗ ΠΑΕΙ ΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΕΙΧΑΝ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ, ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ.
    ΜΠΡΑΒΟ!!ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ;
    ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ 10:27

    ΠΡΟΣΕΞΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙΣ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΤΙΝΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ.
    ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΜΜΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ Κ..Ο ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙΣ ΤΗΝ ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΟΥ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ.
    ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το μόνο που τους ενδιαφέρει αυτούς τους νεοπράσινους ειναι η προπαγάνδα , κάθε τόσο και λιγάκι εμφανίζεται αυτό το κωλοπαιδο ο Ραγκούσης και προσπαθεί να μας πείσει για κάτι , αει στο διάλο λεχρίτη !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. <>
    Κατα καιρούς εχω ακούσει διάφορους πολιτικούς να αναφέρονται σε φράσεις σπουδαίων και διακεκριμένων παρελθόντων ανδρων.

    Διαβάζουν γύρω απο την πολιτική τους ζωή, τα έργα τους, τις σωστές προτεραιότητες που έθεσαν και τις γεναίες αποφάσεις που είχαν πάρει κάτω απο ιδιες δύσκολες οικονομικές συνθήκες και πολλά άλλα.

    Συγχαίρω τέτοιους άνδρες.

    Στην προκειμένη περίπτωση και απο τα λεγόμενά του ο κος Ραγκούσης φαίνεται να εχει πιάσει το πρόβλημα από τα μπαλάκια.

    Μιλάει απολύτως σωστά!

    Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι διαβάζει Καραμανλή.
    Δεν είναι και ο μόνος καραγκιόζης στο Παsόck
    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βρωμιάρη Ραγκούση εχεις το θράσσος και μιλάς ρε δημαρχάκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλε Σπύρο 25/04/2010 10:47:00 μακάρι να είχαν στο συμβόλαιό τους να φέρουν τους λαθρομετανάστες-ψηφοφόρους τους μόνο για να ρίξουν τα μεροκάματα. Ο Καλλικράτης είναι το δεύτερο βήμα στο σχέδιό τους μετά την Ελληνοποίηση των λαθρομεταναστών οι οποίοι έχουν τώρα δικαίωμα ψήφου στις εκλογές για τα κρατίδια που προσπαθούν να δημιουργήσουν. Φανταστικό(;) σενάριο: με σήμα από Αλβανία (Τουρκία) οι Αλβανοί (Μουσουλμάνοι) ελληνοποιηθέντες συγκεντρώνονται στην Ήπειρο (Θράκη) και βγάζουν δικό τους περιφερειάρχη ο οποίος αποφασίζει στα σχολεία σαν πρώτη γλώσσα να διαδάσκεται η Αλβανική (Τουρκική). Αμφιβάλλει κανείς ότι όλο το σκυλολόι των Εφιαλτών των ΜΚΟ και οι φίλοι τους από το εξωτερικό θα χαλάσουν τον κόσμο αν αντιδράσουμε; Και περιγράφω κάτι σχετικά αθώο. Ούτε ξέρω που θα μας πάνε οι Εφιάλτες τύπου Ραγκούση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. “ΘΑ ΗΤΑΝ αδιανόητο το ταυτόχρονο παζάρι με το ΔΝΤ και την Τουρκία”

    - ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΟΜΩΣ.....
    Είναι αδιανόητο και παράλογο να διαπραγματεύεσαι με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το παρόν και το μέλλον της οικονομίας στην Καραγεώργη Σερβίας και την ίδια ώρα, 300 μέτρα ανατολικότερα, στη Βασιλίσσης Σοφίας να διαπραγματεύεσαι με την Άγκυρα για κρίσιμα εθνικά ζητήματα, ενώ ταυτόχρονα οδηγείς τη Διπλωματική σου Υπηρεσία σε παραλυτική υποβάθμιση....

    ... εκτος και σε οδηγησαν αλλοι
    σε “διαπραγματευση” κι εσυ hiw masters voice… στο κατω κατω σου λεει ο εμπνευστης ποιος θα νοιαζεται για τετοια τωρα ..
    ε μη λεμε και μεγαλες κουβεντες τωρα…
    ποιος μιλησε για διαπραγματευση????
    ε στο κατω κατω το Δρουτσα δεν φημιζεται και για φανατικος ελληνας..
    Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ Ο ΞΕΠΟΥΛΗΤΑΡΗΣ να δεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΡΕ ΔΝΤ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΒΡΩΜΙΑΡΙΔΕΣ.

    25 Απρ 2010 10:27:00 μ.μ.


    ΑΣΕ ΤΙΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ, ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΗ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΜΕ ΑΣΧΗΜΟ ΤΡΟΠΟ ...
    ΜΟΥΓΚΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΡΟΥΦΗΞΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΥΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΦΕΤΟ ΤΟΥ ...
    ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ρε Ραγκούση μήπως επρεπε να γράφεις στα Αλβανικά γιατί αυτό ειναι το ακροατήριο σου ; οι υπόλοιποι , οι ιθαγενείς , ουτε καν τον τίτλο απο αυτά που γράφεις δεν διαβάζουν , κόψτο λοιπόν , παρατράβηξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΑΥΤΟΣ Ο ΑΠΑΤΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
    ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ
    ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
    ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΑΛΗΤΑΡΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

    ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΘΑ ΞΑΝΑΕΛΕΓΧΘΟΥΝ

    ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΣ ΕΝΑΝ ΗΛΙΘΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ


    ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΔΕΞΙΕΣ ΦΛΩΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κύριε Ραγκούση σας εύχομαι καλή δύναμη. Πραγματικά αυτή η χώρα πρέπει να μπει σε μία τάξη και επιτέλους ο Έλληνας φορορλογούμενος να ξέρει που πηγαίνουν τα λεφτά του.
    Αυτό μπορεί να γίνει μόνον με ανθρώπους σαν όπως είστε εσείς που είστε έντιμος και καθαρός. Λυπάμε για τα σχόλια των προηγούμενων, φαίνεται έχουν ξεχάσει ποιοι μας κατάντησαν έτσι. Δεν είναι μόνο η ΝΔ και το προηγούμενο ΠΑΣΟΚ είναι και όλα τα κόμματα γιατί τα ήξεραν (εφόσον τα ήξεραν οι δημοσιογράφοι δεν μπορεί όλοι τα ήξεραν, αλλά δεν μίλαγαν γιατί βόλευαν και αυτοί κάπου τους δικούς τους.
    Προχωρήστε μπροστά κε Ραγκούση γιατί εμείς θέλουμε νέο αίμα στη πολιτική ΔΥΝΑΜΙΚΟ - ΤΙΜΙΟ - ΚΑΘΑΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΑΝΩΝΥΜΕ 12.12 περνα σε παρακαλω απο το ταμειο να παρεις τον μισθο σου,αν γραψεις και 2-3 νωνυμα ακομη υπερ του θα σε βαλει και στο κοινοβουλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΤΩΡΑ ΕΚΕΙ...ΣΤΟ ΔοΝηΤή.

    Και ξέρετε ΠΙΑ.
    εκει....ναι εκεί....
    Τα λεφτά υπάρχουν !
    - θα διοριστείτε στο Δημόσιο.
    - θα σας χαριστούν τα χρέη.
    - Θα φάτε καλά, όπως παλαιότερα.
    Εξάλλου, έχουμε όραμα και σχέδιο !!!
    το ΔΝΤ είναι εδώ, ενωμένο ΔυΝαΤό.

    ΘΑ βγει ενας Γιαννος και θα πει παλι την γνωστη ατακα και κανεις δε θ αντιδρασει.
    ΘΑ κανει διαγκελμα ο Σημιτης.
    ΘΑ αναλυσει ο Καστανιδης,
    θα προσθεσει ο Παναγιωτακοπουλος και ο Ακης,
    θα αναφερθει η Βασουλα και θα κλεισει η Μιλενα με την αλλη τη φρυδου.

    ΠΑΣΟΚ: ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ...ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κύριε Χάρη χαμηλώστε τους τόνους γιατί έτσι δείχνετε το επίπεδό σας.
    Μάλλον με τους Φασίστες σας κόβω να είστε που υποστηρίζουν το Κεφάλαιο και τις Τράπεζες!!!! Μήπως είστε παιδί ιδιωτικής Τράπεζας που σας έχει εξουσιοδοτήσει να γράφετε εναντίον ανθρώπων που δεν έχουν καμμία ΣΧΈΣΗ με λαδώματα και λαμογιές. Λέω μήπως έχετε πάρε δώσε με Τραπεζούλες λέω μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Για τον Ανώνυμους που βρίζουν τόσο αισχρά και δεν έχουν πολιτική άποψη παρά δείχνουν το επίπεδό τους με αυτά που λένε!Ντροπή σας !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΠΡΟΣ ΤΟΝ 12:12

    ΚΑΛΟ ΤΙΜΙΟ ΚΑΘΑΡΟ που όμως να ελληνοποιεί και μετανάστες (ξέχασες να πεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μίκρυνε αυτός ο αστείος
    μπροστά στα μεγάλα προβλήματα.
    Ετσι είναι.

    Οσο πιο ψηλά ανεβαίνει
    η μαϊμού τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κώλος της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση