GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τις φοιτητικές εκλογές...

Από την ΠΑΣΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία και κυρίως στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι ολοφάνερο...

Από την ΠΑΣΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία και κυρίως στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι ολοφάνερο ότι το φοιτητικό κίνημα οφείλει να πάρει θέση και να καταγράψει μια συνολική άποψη για την πορεία της κοινωνίας μας.
Ως σπουδάζουσα νεολαία της χώρας οφείλουμε να δώσουμε μία ξεκάθαρη απάντηση τόσο στα φαινόμενα αναξιοκρατίας και διαπλοκής που πλήττουν την ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και...

στα ζητήματα που προβληματίζουν το σύνολο της κοινωνίας, όπως η οικονομική κρίση, τα φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Σ’ αυτά τα πλαίσια, η παράταξή μας κάλεσε διαπαραταξιακή συνάντηση με θέμα τον άμεσο ορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της σημερινής κατάστασης και σεβόμενη τη συμβολή του φοιτητικού κινήματος στο πέρασμα των χρόνων, σε ανάλογες περιπτώσεις.
Δυστυχώς, στις διαπαραταξιακές συναντήσεις που ακολούθησαν γίναμε για πολλοστή φορά μάρτυρες της ανίερης συμμαχίας ΔΑΠ-ΠΚΣ που υπάρχει εδώ και χρόνια στα ελληνικά πανεπιστήμια και που έχει οδηγήσει στην παρακμή των διαδικασιών του φοιτητικού κινήματος.
Η ΔΑΠ και η ΠΚΣ έβαζαν τις εσωκομματικές τους διαδικασίες πάνω από το συμφέρον των φοιτητών, επιδιώκοντας συνάμα τη μικρότερη δυνατή συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές.
Συγκεκριμένα, η ΔΑΠ απέφευγε να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία των εκλογών επικαλούμενη τη διεξαγωγή εκλογών για πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, η δε ΠΚΣ έδειχνε μία συνεχή άρνηση σε πληθώρα ημερομηνιών καθώς 7-9 Μάη πραγματοποιείται συνέδριο της ΚΝΕ.
Καλούμε το σύνολο των φοιτητών να αποδοκιμάσουν τις άνωθεν τακτικές καθεστωτικού χαρακτήρα που υποβαθμίζουν τις διαδικασίες των φοιτητών και αποπροσανατολίζουν την ακαδημαϊκή κοινότητα από τα προβλήματά της.
Η ΠΑΣΠ, ως φορέας αλλαγής στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, θα προσπαθήσει να εγγυηθεί την ενότητα του φοιτητικού κινήματος και την πλήρη ανάπτυξη εκείνης της δυναμικής που θα αποτελέσει τομή στις λιμνάζουσες καταστάσεις τόσο του ελληνικού πανεπιστημίου όσο και γενικότερα την ελληνικής κοινωνίας. Συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές, σημαίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη Διαφάνεια και την Αξιοκρατία του Πανεπιστήμιου και παράλληλα απομόνωση των συντηρητικών λογικών που ορέγονται την περαιτέρω αδρανοποίηση - διάλυση του ανώτερου μέσου πάλης και διεκδίκησης των φοιτητών.

7 σχόλια

  1. Τί συμβαίνει ρε παιδιά; Το κτήριο του Πανεπιστημίου έχει άλλη (μαύρη) σημαία ανηρτημένη, ή είναι κεκοσμημένο με τοιχογραφίες βανδαλισμού και αναγκαστήκατε να βάλετε την πιο καθαρή Ακαδημία αντ'αυτού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xa..xa....tsoglanakia toy koloy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για να γίνεται σας τους παρακάτω
    άχρηστα κομματόσκυλα πληρωμένα απο το κράτος επειδή είστε Ρουφιανοκωλόπαιδα του πασοκ ;
    =================================

    "Εκεί στο Ιπποκράτειο:Είστε ΠΑΣΟΚ το καταλάβαμε!"

    "Έ Λ Ε Ο Σ
    Είναι δυνατόν να πηγαίνεις στο λογιστήριο του νοσοκομείου Ιπποκράτειο Αθηνών και να βλέπεις κρεμασμένη τη φωτογραφία του γιώργο παπανδρέου και το σήμα του ΠΑΣΟΚ???? Έλεος.

    Και σα να μην έφτανε ...
    αυτό οι κυρίες που "εργάζονται" εκεί κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν.Έκατσα ακριβώς 30 λεπτά και περίμενα για μια σφραγίδα δίοτι οι 3 κυρίες είχαν σοβαρότατο κουτσομπολιό να αναλύσουν....Αυτά βλέπουν οι ξένοι και μας έχουν ξετινάξει...Για άλλη μια φορά ΈΛΕΟΣ!!!"

    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
    Αναρτήθηκε από troktiko.

    ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ
    ΔΡΑΣΗ..ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΥΡΒΑΝΑ.
    ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΡΜΕΓΟΥΝ - ΤΟΝ ΑΡΜΕΓΑ
    ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ.
    Α Λ Η Τ Α Ρ Α Δ Ε Σ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ.
    ΖΩΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος ...βούτηξε ρε ΠΑΣΟΚΟΙ
    τΟν πίνακα από το γραφείο του πρωθυπουργού; Που τον πήγαν;

    ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΟΕΟ;

    Που πήγε ρε παιδιά τελικά ο πίνακας που βρισκόταν πίσω
    από το πρωθυπουργικό γραφείο; Τι είναι αυτός ο μπλε πίνακας ανακοινώσεων πίσω από τον πρωθυπουργό;

    Συγκεκριμένα, έλειπε ο...
    πίνακας ελαιογραφία «η Ελλάς ευγνωμονούσα», που φιλοτέχνησε ο Θεόδωρος Βρυζάκης το 1858. Στον πίνακα αυτό εικονίζονται κάτω από την γυναίκα που συμβολίζει την Ελλάδα.

    Οι μορφές πρωταγωνιστών του Αγώνα για την Ανεξαρτησία, μεταξύ των οποίων οι Ρήγας Φεραίος, Αλέξανδρος Υψηλάντης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Γεώργιος Καραϊσκάκης και άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι πραγματικοί στόχοι της Bilderberg έχουν αποσαφηνιστεί με ακρίβεια από πολλά έγκυρα δημοσιογραφικά όργανα:

    • Κατά τους Times του Λονδίνου, η Bilderberg είναι «μια συνωμοτικά οργανωμένη κλίκα των πλουσιότερων ατόμων, με τη μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική ισχύ και επίδραση στη Δύση, που συναντιούνται τακτικά υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και σχεδιάζουν τις εξελίξεις που, αργότερα, διαπιστώνεται ότι συμβαίνουν» (The Times, 12-7-1977).

    • Κατά το περιοδικό Europeo: «Η Bilderberg αποτελεί μια παγκόσμια κυβέρνηση που καπελώνει τις εθνικές κυβερνήσεις» (Europeo, 15-10-1975)

    • Κατά τη γαλλική εφημερίδα Quotidien de Paris: «Επιδίωξη των μελών της Bilderberg είναι η εγκαθίδρυση αποτελεσματικής κυριαρχίας σε διάφορα σημεία του κόσμου με τη μεσολάβηση κυβερνήσεων- ανδρεικέλων που κατευθύνονται από πολιτικούς του κάτω πατώματος (των παρασκηνίων).»

    3. ΕΠΙΛΟΓΟΣ

    Κατά την εκτίμησή μου, όταν τεθεί θέμα αντικατάστασης των σημερινών αρχηγών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (Καραμανλή και Παπανδρέου), πράγμα που διαφαίνεται στον ορίζοντα, το δίκτυο των συμφερόντων που εκφράζει η Λέσχη Bilderberg θα στηρίξει Άννα Διαμαντοπούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ουαάουυυυυυ Καψαμπέλη.....
    χιιχχιιιιι..χαχαχαααα..χοχοοχοοο,,

    Η Παναγιωταρέα κάνει αγωγές σε δυο δημοσιογράφους
    Για τα υπέρογκα συμβόλαια που έχε στην ΕΡΤ.

    Δεν φτάνει τόσα που βγάζει η Παναγιωταρέα, ζητάει και 150.000 ευρώ με αγωγή της από δύο δημοσιογράφους, τον διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού «Extra Channel 3» Γεράσιμου Γιομπαζολιά και τον Γιάννη Παπαγιάννη.________________

    Ο λόγος είναι τα όσα προβλήθηκαν μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού για την ίδια.

    Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε η Άννα Παναγιωταρέα...
    «Κατά τα από 5/1/2010, 6/1/2010, 7/1/2010,8/1/2010 και 21/1/2010 δελτία της εκπομπής ‘Αποκαλυπτικό δελτίο’ ο τρίτος εναγόμενος (Γιάννης Παπαγιάννης) παίρνοντας ως αφορμή τους μισθούς που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση ως δημοσιογράφοι, αναφέρθηκε πλειστάκις στο πρόσωπό μου χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς, μειωτικούς και εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς και διέδωσε ψευδή, συκοφαντικά και ανυπόστατα γεγονότα, προσβάλλοντας έτσι με τον πλέον βάναυσο τρόπο την τιμή, την υπόληψη, ,την αξιοπρέπειά μου, την επαγγελματική μου αξιοπιστία και επάρκεια τόσο ως δημοσιογράφου όσο και ως αναπληρώτριας καθηγήτριας Δημοσιογραφίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».

    Πάει το μαγαζί Καψαμπέλη, θα το πάρει Η Παναγιώταινα !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ισα από δω, εκκολαπτόμενοι πολιτικάντηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση