GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΝΝΕΔίτικοι ευρύτεροι συμβολισμοί...

Aπό το http://greekstory.wordpress.com . Αν είναι αλήθεια ότι ένας εκ των υποψηφίων προέδρων της χαζο-ΟΝΝΕΔ οικειοποιήθηκε 300.000 από τα νέ...

Aπό το http://greekstory.wordpress.com
.
Αν είναι αλήθεια ότι ένας εκ των υποψηφίων προέδρων της χαζο-ΟΝΝΕΔ οικειοποιήθηκε 300.000 από τα νέα ψηφιακά προφίλ μελών της Νέας Δημοκρατίας (κάτω των 30 ετών) και απέστειλε στα κινητά τους διπλάσιο αριθμό sms, προπαγανδίζοντας (με αφελές πασχαλινό κείμενο) την ‘καμπάνια’ του ως πολιτικός νεογνός, τότε στη ΝΔ, οι καινούργιοι δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί τίποτα (βλ. parapolitika.gr).
Δεν έχουν αντιληφθεί ότι...

οι παλαικομματικές πρακτικές, οι πονηριές και η ελιτίστικη αφέλεια, ως ασπίδα ενάντια στην αυθαιρεσία έχουν πολλαπλάσια αρνητική επίπτωση σήμερα, απ’ ότι στο παρελθόν. Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι πολίτες έχουν ξυπνήσει από τον λήθαργο του παλαιοκομματισμού και την αυταπάτη της βάσης-μάζας και απορρίπτουν τον πολιτικό παρασιτισμό. Απορρίπτουν πρακτικές του παρελθόντος που οδήγησαν στην απαξίωση της σύγχρονης ελληνικής κεντροδεξιάς.
Επίσης, η νέα ομάδα (με εξαίρεση την κεφαλή, για την οποία κρατώ επιφύλαξη) δεν αντιλαμβάνεται ότι η ΝΔ είναι κάτω από τον μεγεθυντικό φακό των πολιτών, όσων, τελοσπάντων, έχουν παραμείνει στον χώρο. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι η πορεία μπροστά, ιδιαίτερα ενός κόμματος που αντιμετωπίζει την χλεύη της κοινωνίας, απαιτεί πρακτικές πραγματικά καινοτόμες, που θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για το μέλλον. Δεν έχουν αντιληφθεί, τέλος, ότι δεν έχουν ακόμη καν ‘ξεκινήσει’, παρά το σύνθημα που σκαρφίστηκαν και το οποίο κοσμεί το λογότυπο. Απ’ ότι φαίνεται, ακόμη προσπαθούν να επιστρέψουν στην πραγματικότητα, αναρριχόμενοι από το βάραθρο του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος.
Σε πολιτικά πολιτισμένες χώρες, η ενέργεια του υποψηφίου προέδρου της χαζο-νεολαίας θα είχε ως συνέπεια να πέσουν κεφάλια, να απολυθούν στελέχη με παραδειγματικές, δημόσιες αναφορές και ίσως και μία-δυο αγωγές, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Αμέσως. Χθες. Με πολιτικά αυστηρό τρόπο.
Το επιχείρημα του ωχαδερφισμού και των ελληνικών ιδιαιτεροτήτων, πλέον δεν περνούν στις νέες γενιές. Ούτε της below the radar κίνησης. Στη ψηφιακή εποχή, θα πρέπει κάποιος να είναι πολύ αφελής για να πιστεύει ότι μπορεί κάτι να μείνει κρυφό, ή ότι μπορεί να ελέγξει τα μίντια. Κανένας και σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να ελέγξει ψηφιακά μέσα, τα οποία αν χρειαστεί, μπορεί να γίνουν και ‘αποκαλυπτικά μιας χρήσεως’, σε κυλιόμενα, εναλλασσόμενα ψηφιακά οικόπεδα. Ξυπνήστε…
Τέλος, με αυτά τα μυαλά, οι νέοι δεν πρόκειται να πλησιάσουν ούτε απέξω τη Ρηγίλλης. Κι ας μετακομίσει σε νέα κτίρια, κι ας σβήσει τον πυρσό, θυμηθεί τα πουλιά του Άρη και προσθέσει το απαιτούμενο πορτοκαλί. Αν δεν αλλάξει η σκέψη, τα νερά θα λιμνάσουν.
Όμως κάποιος πρέπει να ταράξει τα νερά. Η παρεϊστικη πολιτική μπορεί να είναι το άλλο άκρο του προηγούμενου κυβερνητικού ‘συστήματος’, αλλά από πλευράς αποτελεσματικότητας δεν είναι τίποτ’ άλλο από ένα βότσαλο στη λίμνη…
ΥΓ. By the way, που έλεγε και ένας συναισθηματικός Πασόκος, το Greek Story έχει διατυπώσει ξεκάθαρη γνώμη για τις κομματικές νεολαίες, η οποία συνοψίζεται σε μία μόνο λέξη: κατάργηση.

3 σχόλια

  1. Η πρόταση μομφής κατά του Παπακωνσταντίνου πρέπει οπωσδήποτε να γίνει, για να αναγκαστεί ο ΓΑΠ να τον υπερασπιστεί. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ο ΓΑΠ μάλλον θα αναγκαστεί να τον θυσιάσει (τον Παπακωνσταντίνου) αρκετά σύντομα. Με μια πρόταση μομφής θα αναγκαστεί να πάρει πάνω του όλες τις Παπακωνσταντίνειες πολιτικές, που στην ουσία είναι πολιτικες ΓΑΠ, καθαρά ΓΑΠ. Όλη αυτή η αναβλητικότητα, η επικοινωνιακή διαχείριση, η επίρριψη ευθυνών στους προηγούμενους, στη Μέρκελ, στους κερδοσκόπους κλπ., όλα αυτά δεν τα σκέφτηκε μόνος του ο Παπακωνσταντίνου αλλά ήταν καθαρά πολιτική ΓΑΠ.

    Δεν πρέπει λοιπόν να ξεφύγει με μια εσπευσμένη αντικατάσταση του Παπακ, αλλά να τον στριμώξει ο Σαμαράς και σήμερα το βράδυ ακόμη, με μεγάλη προσοχή να μην διαρρεύσει από καμία Ντόρα η κίνηση, που πρέπει να κληθεί να υπογράψει την τελευταία στιγμή ή “να μην τη βρουν” εγκαίρως (αρκούν οι υπογραφές από 50 βουλευτές) αυτήν ή τους δικούς της. Για να μην προλάβουν και αντιδράσουν. Αν και τώρα, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, πώς να αντιδράσουν, είναι ένα ερώτημα.

    Όσο για τον Καραμανλή, είναι γάτα, θα έρθει την ώρα που θα φορέσει και πάλι το οικογενειακό του φωτοστέφανο, αν όχι ως σωτήρας (δεν το ευχόμαστε), έστω ως δικαιωθείς αδικημένος συκοφαντηθείς κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, δεν μπορεί πλέον να σηκώσει το βάρος, για δύο λόγους.

    Πρώτον, διότι την οικονομική πολιτική, όπως και κάθε άλλη, δεν την ασκεί ο Υπουργός, αλλά ο ΓΑΠ αυτοπροσώπως, με Παμπούκηδες και λοιπούς συμβούλους.
    Ο Παπακωνσταντίνου είναι εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων του Οβάλ Γραφείου. Γι’ αυτό και τόσες αστοχίες στα φορολογικά κλπ., επειδή έχουν αποκλειστεί σε μεγάλο βαθμο από τη νομοπαραγωγή οι υπηρεσιακοί παράγοντες.

    Δεύτερον, διότι ο ΓΑΠ ως κομπλεξικός που είναι, ουδέποτε θα ανεχθεί καποιον καλύτερό του που να τον υποσκελίσει. Και να τον φέρει τον Παπαδήμο, θα τον φέρει ως μπιμπελό, ως βιτρίνα, προκειμένου να κερδίσει λίγο (ελάχιστο) χρόνο στην αντιμετώπιση από τους απ’ έξω, μέχρι να πάρουν χαμπάρι όλοι σε εβδομάδες; ημέρες; ότι τίποτα δεν άλλαξε και ότι κουμάντο κάνει ο ένας και μοναδικος,
    Μεγάλος Ποδηλάτης,
    Μεγάλος Ταξιδευτής,
    Μεγάλος Μπλοφατζής
    και Μεγάλος Κωπηλάτης,
    ο Τιτάνας της διεθνούς διπλωματίας, ο ΓΑΠ.

    Το καλό που του θέλω του Παπαδήμου, αν θέλει να κρατήσει λίγο κύρος που έχει φτιάξει με την προσωπική του πορεία, να καθήσει εκεί που βρίσκεται.
    Αν μας διαβάζει κανένας δικός του άνθρωπος, ας του το σφυρίξει. Αν πάει με το ΓΑΠ, απλώς θα καεί για πάντα.
    ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ
    ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ
    ...ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. “Δύο υπουργοί … «ύποπτοι» για την διαρροή του βαθμολογίου”
    Καρφώθηκαν και μόνοι τους δηλαδή, ποιοι ήταν, μην τυχόν και μάθει ο κόσμος πώς τους βαθμολόγησε ο… Πάγκαλος!

    Τί θλιβερή εικόνα κυβέρνησης! Αντί να εργάζονται ασχολούνται με βαθμούς κι ενώ η χώρα, εξαιτίας της ανικανότητάς τους, οδεύει στη χρεωκοπία και την εξαθλίωση.
    Μπράβο νούμερα!

    Τον αποκρουστικό μέσα κι έξω, βλάσφημο, γλειώδη, και λόγω μέθης μονίμως καθεύδοντα στις συνεδριάσεις Θόδωρο Πάγκαλο, Πότε και Ποιός επιτέλους θα βαθμολογήσει με το απόλυτο
    F = Failure = Πλήρης Αποτυχία??

    ΑΧΡΗΣΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. ΖΩΑΑΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση