GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πακέτο στήριξης ή πακέτο …ύφεσης-χρεοκοπίας;...

Aπό το http://www.sofokleous10.gr/ Την Κυριακή ανακοινώνεται η οριστική συμφωνία τριετούς διάρκειας για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας με ποσ...

Aπό το http://www.sofokleous10.gr/

Την Κυριακή ανακοινώνεται η οριστική συμφωνία τριετούς διάρκειας για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας με ποσό που ίσως και να φθάσει τα 150 δις. ευρώ μέχρι το τέλος του 2012 και με κόστος που δεν θα ξεπερνά το 5%, δηλαδή θα είναι πολύ χαμηλότερο από κάθε εναλλακτική δυνατότητα χρηματοδότησης από τις αγορές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασική ανακοίνωση θα γίνει στις Βρυξέλλες από τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, ενώ την υλοποίηση της συμφωνίας θα επιβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με τη γνωστή...

δρακόντεια διαδικασία του. Παράλληλα με την ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες, εξετάζεται αν θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, για την εξειδίκευση των μέτρων που έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει τα επόμενα χρόνια η κυβέρνηση.
Όμως, η δυνατότητα ακόμη και αυτής της συμφωνίας να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας μεσοπρόθεσμα αμφισβητείται έντονα, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια η ελληνική οικονομία θα βυθιστεί σε βαθιά ύφεση, με απρόβλεπτες συνέπειες:
- Μέχρι το τέλος του 2012, θα πρέπει να έχει μειωθεί, βάσει του Προγράμματος, το δημόσιο έλλειμμα από το 13,6% στο 3,6% του ΑΕΠ, ώστε από το ίδιο έτος να σταματήσει και η ανοδική δυναμική του δημοσίου χρέους και να καταστεί βιώσιμη η χρηματοδότηση της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια από τις αγορές.
- Αυτό σημαίνει, όμως, σύμφωνα με υπολογισμούς οικονομικών αναλυτών, ότι θα πρέπει να αφαιρεθούν με μέτρα λιτότητας από τη συνολική δαπάνη στην οικονομία περίπου 60 δις. ευρώ, ώστε να επιτευχθεί η συγκράτηση του ελλείμματος κατά 10 μονάδες του ΑΕΠ. Ουσιαστικά σε τρία χρόνια θα πρέπει σωρευτικά να χαθεί το ένα τέταρτο του ΑΕΠ του 2009, δηλαδή να εφαρμοσθεί ένα από τα σκληρότερα προγράμματα αποπληθωρισμού (για να θυμηθούμε και τη διατύπωση του Ντομινίκ Στρος Καν) όλων των εποχών!
- Το πρόβλημα με αυτούς τους υπολογισμούς, όμως, είναι ότι τέτοιες δραστικές παρεμβάσεις αποπληθωρισμού θα φέρουν την οικονομία σε βαθιά ύφεση –εκτός αν ξαφνικά αποφασίσουν οι διεθνείς επενδυτές να συρρεύσουν στην Ελλάδα για παραγωγικές επενδύσεις, πράγμα απίθανο. Και όσο βυθίζεται η οικονομία στην ύφεση, τόσο θα δυσκολεύει μακροπρόθεσμα η εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, φέρνοντας πάλι στην επιφάνεια τη δυναμική της χρεοκοπίας.
Αυτή την άποψη φαίνεται ότι συμμερίζεται και ο γνωστός πολέμιος της νομισματικής ένωσης στην Ευρώπη, καθηγητής του Χάρβαρντ, Μάρτιν Φελντστάιν, που μέχρι τώρα φαίνεται ότι έχει δικαιωθεί στις απόψεις του, όταν επέμενε ότι θα οδηγούσε σε αδιέξοδο η ένωση οικονομιών με διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης κάτω από κοινή νομισματική «ομπρέλα», χωρίς όμως να υφίσταται ενιαίο κέντρο χάραξης της δημοσιονομικής πολιτικής.
Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη, σύμφωνα με τον Φελντστάιν, ο οποίος τονίζει ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί μόνο αν η Ελλάδα βρισκόταν εκτός Ευρωζώνης και είχε τη δυνατότητα να προχωρήσει σε υποτίμηση του εθνικού νομίσματος. Χρεοκοπία, σημειώνει ο γνωστός καθηγητής, δεν σημαίνει εν προκειμένω άρνηση πληρωμής των πιστωτών. Το πιθανότερο είναι μια αναδιάρθρωση του υφιστάμενου χρέους, με πρωτοβουλία του ΔΝΤ, με ανταλλαγή των ομολόγων με νέους τίτλους χαμηλότερου κεφαλαίου και τόκων, ή με την υποχρεωτική διάθεση νέων ομολόγων στους επενδυτές, όταν θα λήγουν παλαιότερα. Σε κάθε περίπτωση, τονίζει, οι ομολογιούχοι θα πάρουν λιγότερα από αυτά που τους οφείλονται.
Ο μόνος τρόπος να αποφύγει η Ελλάδα την χρεοκοπία θα ήταν να μειώσει το έλλειμμά της σε τέτοιον βαθμό ώστε οι εγχώριοι και ξένοι επενδυτές να δεχτούν να το χρηματοδοτήσουν. Όμως, όπως τονίζει ο Φελντστάιν, μια μείωση του ελλείμματος κατά 10% του ΑΕΠ θα σήμαινε τεράστιες περικοπές στις κρατικές δαπάνες ή/και τεράστια αύξηση των φορολογικών εσόδων, με πολύ σοβαρές συνέπειες στη ζήτηση, και ως εκ τούτου στην παραγωγή και στην απασχόληση. «Με βάση την κλίμακα της απαιτούμενης μείωσης του ελλείμματος και τη συνακόλουθη οικονομική ύφεση, δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγει η Ελλάδα τη στάση πληρωμών στο εθνικό της χρέος», τονίζει ο καθηγητής.

20 σχόλια

  1. ΑΝ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2008 ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΚΑΗΚΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.........................
    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΕΞΗΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΜΑΡΟΝΕΤΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΣΩΤΗΡΕΣ
    ΤΟ Δ.Ν.Τ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΑ ¨ΜΑΖΕΨΕΙ ",ΘΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΥΖΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.
    ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙΡΟΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΝΤ.....
    ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.
    Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΟΥΤΕ ,ΚΑΤΑ ΜΕΙΖΩΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΥΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ " ΔΙΑΣΩΣΗΣ " ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΝΤ.
    ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ
    ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΧΡΕΩΣΤΑΣΙΟΥ .ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΠΡΟΘΥΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ (ΡΩΣΙΑ, ΚΙΝΑ) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ.
    ΣΚΕΘΤΗΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ !
    ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΘΑ ΕΙΣΘΕ ΠΛΕΟΝ ΣΚΛΑΒΟΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η οργή μετά και την απόφαση για κατάργηση την δώρων του Πάσχα, των Χριστουγέννων, και του καλοκαιρινού επιδόματος ξεχειλίζει. Άλλη μια κυβέρνηση που ξεχνα τον άνθρωπο και κυνηγά τους αριθμούς. Το χειρότερο είναι οτι κυνηγά μόνο τους αδύναμους, μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ οι έχοντες και κατέχοντες μένουν στο απυρόβλητο. Τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Όλα έχουν τα ίδια χάλια και χειρότερα και οι σπατάλες, σπατάλες: ακόμη γίνονται προσλήψεις στη Βουλή, ακόμη πληρώνουν 1000000 για laptop, στη Βουλή, και ακόμη οι βουλευτές πάνε στη Νέα Υόρκη για να παραστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, και ξοδεύουν για μερικές μέρες 100.000ευρώ, ακόμη γίνεται όργιο σπατάλης με τα φάρμακα στα νοσοκομεία, ακόμη οι εφορίες είναι ο βωμός της συναλλαγής, ακόμη οι δημόσιες υπηρεσίες είναι ο ορισμός της ανοργανωσιάς, κλπ., κλπ.,κλπ. Κρίμα για όλους μας, κρίμα και για τον Παπανδρέου και τους "λίγους" συνεργάτες που επέλεξε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν εχουν την λαικη εντολη, μας εξαπατησαν να παραιτηθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΓΑΠ ΤΑΧΘΗΚΕ [ΕΚ ΝΕΟΥ] ΥΠΕΡ "ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ"?? ΑΝ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΚΡΥΦΗΣ ΑΜΑΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πασοκ

    Επειγον

    Η νεα σεισαχθεια του δρ Κουτσουκου, γινεται πραξη

    Κατατιθεται το νομοσχεδιο για δανειοληπτες ειπε στους πρασινοφρουρους της Μηλιωνη πριν λιγο, ο δρ Κουτσουκος και ξεσπασαν σε χειροκτροτηματα!!

    Κατατίθεται το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα και ήρθε η θετική επιστολή - γνωμοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Ενώ τώρα επεβλήθη «περικοπή μισθών» λόγω της οικονομικής κρίσης και ο πολίτης δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τα δάνειά του, μετά τη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων προσώπων ....

    ο πολίτης θα έχει «περίσσευμα μηνιαίου μισθού», που θα λειτουργεί ως αύξηση ή ως κοινωνικός μισθός

    Λευτερια στους νεο-σκλάβους στους τραπεζίτες δανειληπτες, εδω και τώρα!


    Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!

    Νίκος πασοκ

    29 Απρ 2010 6:14:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ» & «ΒΑΘΙΑ ΓΝΩΣΗ»



    Έχω πάει και ελέγξει σχεδόν 30 χώρες. Αυτά που βλέπω εδώ δεν τα είδα πουθενά!
    Πωλ Τόμσον, Δανός Επικεφαλής Επιθεωρητής ΔΝΤ


    Αυτά τα λόγια βγήκαν από το στόμα του δανού Πώλ Τόμσεν ο οποίος είναι και επικεφαλής του κλιμακίου των ελεγκτών ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ που βρίσκονται αυτές τις μέρες στην χώρα μας.

    Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, οι απαντήσεις των ελλήνων αξιωματούχων στις ερωτήσεις των ελεγκτών άφηναν τους τελευταίους άφωνους!

    Για παράδειγμα:

    Πριμ παραγωγικότητας

    "Εδώ βλέπουμε ένα κονδύλι για πριμ παραγωγικότητας σε δημοσίους υπαλλήλους. Γιατί το πληρώσατε αφού οι στόχοι της αύξησης της παραγωγικότητας, δεν επετεύχθησαν;", ρώτησαν.

    Η απάντηση:

    "Ξέρετε, δεν είναι ακριβώς έτσι, διότι η προσπάθεια που κατεβλήθη για την επιτυχία του στόχου ήταν πραγματικά αξιοσημείωτη..."

    Πόσοι απασχολούνται στο δημόσιο;

    Η απάντηση:

    "Τι ακριβώς εννοείτε; Γιατί εχουμε διάφορες κατηγορίες, και διαφορετικές συμβάσεις εργασίας".

    Ελεγκτες: "Εμείς απλώς θέλουμε τον αριθμό."

    Ελληνες αξιωματούχοι: "Για τον συνολικό αριθμό δεν είμαστε έτοιμοι. Θα μαζέψουμε τα στοιχεία και σε επόμενη συνάντηση θα σας ενημερώσουμε!"

    Πόσους διεφθαρμένους υπαλλήλους έχετε πιάσει;

    "Ξέρετε αυτά τα πράγματα άπτονται της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, οι δε διαδικασίες είναι χρονοβόρες και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε επακριβώς την εξέλιξη της κάθε υπόθεσης..."

    Σ.Σ : Ο Πωλ Τόμσον έχει ελέγξει χώρες όπως η Κολομβία, η Ουκρανία καθώς και αφρικανικές!!!

    Την πρώτη μέρα τους έβγαλαν για μεσημεριανό (lunch) ο κ.Υπουργός και ο κ.Υφυπουργός, σε παρακείμενο εστιατόριο και παρήγγειλαν και πλήρωσαν φαγητά αξίας 750 ευρώ (!) δηλαδή 150ευρώ το άτομο.
    Ζήτησαν (ο Υπουργός) να προστεθούν και 50 ευρώ μπουρμπουάρ για τον σερβιτόρο και να σταλεί ο λογαριασμός στο Υπουργείο.

    Από την επόμενη μέρα οι 3 ελεγκτές του ΔΝΤ αρνήθηκαν να πάνε για φαΐ με τον υπουργό και πήγαν μόνοι τους.

    40 ευρώ και οι τρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξαφνικά καταλάβαμε οτι ο george παρέδοσε την διακυβέρνηση της χώρας στην χούντα του ΔΝΤ.
    Ζούμε την οικονομική χούντα του george ο οποίος εξαπάτησε τους έλληνες ψηφοφόρους προεκλογικά και ύστερα απο προχειρότητες ,ανεπάρκεια,συνεχή λάθη ,με φόντο το απέραντο γαλάζιο ανακοίνωσε οτι πλέον οι αποφάσεις θα λαμβάνονται απο μη εκλεγμένα ξενόφερτα κέντρα.
    Η επικίνδυνοι μαθητευόμενοι μάγοι του ΠΑΣΟΚ παρέλαβαν μεν ένα χρέος αλλά παρέλαβαν
    τιμή βενζίνης 0,90
    spread δανεισμού 120
    δυνατότητα δανεισμού της χώρας χωρίς προβλήματα
    φπα 18%
    κλπ
    Δεν πήραν άμεσα μέτρα
    δεν δανείσδτηκαν όταν τα spread ήταν χαμηλά ώστε να υπάρχει αντοχή στα δύσκολα
    χρεοκόπησαν την χώρα πριν αυτό συμβείεπικοινωνιακά
    δεν αντελήφθησαν ποτέ τι σημαίνει ΔΝΤ
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΑΓΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΣΟ ΑΓΡΙΑ ΠΟΥ Ο ΠΙΟ ΑΠΙΑΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΦΑΝΤΑΣΘΕΙ
    GEORGE Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ =ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Στάλιν και ο Μπέρια τα τιμημένα ΚΝΑΤ, Ο Σύντροφος Μαϊλης σε παρέμβαση του στο MEGA Παρασκευή πρωί 30 Απριλίου σε συνέντευξη του Τιμημένου Συντρόφου Μητσοτάκη το δήλωσε καθαρά, δεν ψηφίσαμε το Σύνταγμα της Ελλάδος δεν το σεβόμαστε και δεν το εφαρμόζουμε, η εξαθλίωση που έφερε η Δεξιά στην οικονομία της Ελλάδας και τώρα μετακυλύετε στους εργαζόμενους είναι η ευκαιρία μας.
    ΤΏΡΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ, ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΔΕΞΙΑ, ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ!
    ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΑΤΖΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΉΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ? ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΌΛΟΥΣ ΌΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΣΎΡΟΥΜΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΡΦΙΑ!!!!
    ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ? ΚΟΛΑΣΗ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!!
    Λιμάνια, αεροδρόμια, εθνικές, όλα θα κλείσουν, όλος ο κόσμος θα νιώσει την δύναμη μας, όλοι θα μιλούν για μας, στη Λατινική Αμερική, στην Αφρική, στην Ασία, όλοι θα μας θαυμάζουν, μόνο μερικοί άθλιοι Ευρωπαίοι θα χασκογελούν ευχαριστημένοι που με την παλικαριά μας, βουλιάζουμε όλο και πιο πολύ την Ελλάδα στα σκατά, όλο και πιο πολύ τους την παραδίνουμε, αλλά εμείς δεν θα κολόσουμε, σε αυτή τους την θέση απαντούμε με την δική μας θέση. ___ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ____!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρέπει να κρατηθεί videακό και ιντερνετικό αρχείο όλης της φάρσας ΠΑΣΟΚ 2010. Πως καταλήξαμε στο βάραθρο. να το δείχνουμε στα παιδιά μας αν προλάβουμε να κάνουμε..
    - Άκου εκεί δεν παίρνει πλέον αυτός τις αποφάσεις…

    ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ … ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΣ ΕΠΑΙΤΗΣ ΣΤΟ ΔΝΤ
    Ήταν επόμενο, ήταν φυσιολογικό για αυτούς, ειδικά για τον αρχηγό τον απο πριν ξεπουλημένο, να το κάνουν. Είναι συμβατό με την φύση, τον χαρακτήρα, την ιστορία τους, την αληθινή πολιτική τους ταυτότητα, να πάνε στο Δ.Ν.Τ…

    Ως ο Yorgo ο μεμέτ τσογλάν που παίζει την “κυβέρνηση” με τα γκαρντασια του την Μπιρμπίλο,
    τον Παυλάκη τον Γερουλάνο, το Παπακωνσταντή και με παιδονόμο τα βράδια τον άσπονδο φίλο του Οτσαλάν τον Πάγκαλο ντε!

    * Αυτοί μας δουλεύουν, δεν πάνε καλά, κάποιος πρέπει να τους στείλει άμεσα στο σπίτι τους.
    Τα αρχικά 45 δις ευρώ το χρόνο για 3 χρόνια από το μηχανισμό στήριξης έγιναν 120 δις για 3 χρόνια δλδη 15 δις λιγότερα και νέα σκληρά μέτρα ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τερμα οι προκλήσεις!

    Θέλουμε να άκούσουμε απο τα χείλη του πρωθυπουργού την Κυριακή, οτι οι περικοπές μισθών, δώρων κλπ,
    αφορούν πρώτα τον ίδιο και τους υπόλοιπους 299 της Βουλής.

    Αλλιώς δεν πείθουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στη Νέα Υόρκη χθές έγινε διαδήλωση 1.000.000 ανθρώπων κατά των αλητο-τραπεζιτών, των χρηματιστών, των κορακιών τοκογλύφων.

    Στην Ελλάδα γιατί δεν κουνιέται φύλλο ??

    Αυτοί οι αλήτες πρέπει να επικηρυχθούν ως εγκληματίες πολέμου.

    ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ-ΚΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΩΝ.

    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Τρομοκρατία είναι να μην έχεις τα βασικά για να επιβιώσεις, να σου παίρνουν το μισθό και τη σύνταξη, να σου κατάσχει η τράπεζα το σπίτι, να ζεις μέσα στη μόλυνση που σκοτώνει. Τρομοκρατία είναι να ζεις καθημερινά υπό το καθεστώς του φόβου για την επιβίωση".


    Αν εξαιρέσουμε τα σημεία με τις βόμβες και φυσικά τον άδικο θάνατο του παιδιού στα Πατήσια,γιατί δεν είχε σημασία αν ήταν Αφγανός ή Έλληνας ή Τούρκος,σε όλα τα υπόλοιπα η ομάδα του Επαναστατικού Αγώνα έχει απόλυτο δίκιο!Αυτό είναι τρομοκρατία!

    Τρομοκρατία είναι να μην ξέρεις αν αύριο θα έχεις να φας για να επιβιώσεις!

    "Τρομοκρατία είναι...η εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας που έχει κάνει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού να παρακολουθούν μουδιασμένα μέχρι στιγμής από φόβο, μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον τους να βρίσκεται σε εξέλιξη."


    Τρομοκράτες είναι οι τραπεζίτες.

    Τρομοκρατία είναι να σε παίρνουν κάθε τρείς και λίγο τηλέφωνο γιατί δεν έχεις να πληρώσεις τις τοκογλυφικές τους δόσεις.

    Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα!

    Ζούμε σε ένα καθεστώς και ..καλά δημοκρατικό αλλά μόνο στα χαρτιά!

    Πρέπει να ξυπνήσουμε πια από τον λήθαργο που μας έχουν αναγκαστικά βάλει εδώ και 30 χρόνια!Και να ξυπνήσουμε και τους άλλους αλλά όχι με βόμβες και με στέρηση της ζωής πολιτών!Άλλωστε για να παλέψουμε και να τα καταφέρουμε πρέπει πρώτα απ'όλα να είμαστε ζωντανοί!

    Κι αυτό δεν έχει δικαίωμα να μας το στερήσει κανένας Επαναστατικός ή μη αγώνας!Πάντως είχαν δίκιο σε ότι είπαν και ας επέλεξαν λάθος τρόπο για να τα πουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τον μισθό του τον παίρνει ως Πρωθυπουργός ο Αϊ Γιώργης ο Καστελλοριζιώτης μετά απο την δήλωση οτι δέν κυβερνά ή τον χάρισε στην τρόϊκα ??
    Τεράστια εξαπάτηση τού Λαού.

    Ανεύθυνος άρχων,που τά παπαγαλάκια του θά γράφον οτι αγωνίζεται νά θέσει ΄κόκκινες γραμμές΄στην τρόϊκα..
    Τι το νέο αναρτήθηκε;
    Ο ΓΑΠ ουδέποτε κυβέρνησε και ουδέποτε είπε κάτι δικό του.

    Η τρελίτσα ήταν πάντα …χαρακτηριστικό της οικογένειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι είπε πάλι Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ;;;

    Τι είναι πάλι αυτό που ανέφερε στην ομιλία του στο συνεδριο του Economist
    ο κος Πρωθυπουργος ; ; ;

    Είναι γεγονός ότι, εμείς, οι Έλληνες...
    έχουμε τα δικά μας προβλήματα, τα οποία και αντιμετωπίζουμε. Ας είναι λοιπόν αυτό, ένα ισχυρό μήνυμα για την ευρύτερη επείγουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουμε.

    Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση, παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΡΕΕΕ....ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ Ο ΤΥΠΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι κοινό έχει ο Γιωργάκης με τις γαλοπούλες;

    Και οι δύο, τη βγάζουν δε τη βγάζουν μέχρι τα Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. O ΡΟΥΜΠΙΝΙ Ο ΜΠΙΝΕΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.
    ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Β ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ. ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ.ΜΕ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΑΙ ΚΟΥΚΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πασοκ

    Αντισταθειτε, εστω ψυχικα

    Νέα Γερμανική πρόκληση: Τουρκική σημαία στην Ακρόπολη!

    Υπαρχει απαντηση του Δρ Κουτσουκου
    σε λιγο...εδω στο Πρεσσ

    ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΥΨΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ!!!

    ΝΙΚΗ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Παπανδρέου πρέπει να κάτσει στο σκαμνί και να απολογηθεί προτού οδηγηθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα.

    Συνειδητά και με πλήρη σχεδιασμό οδήγησε τα πράγματα έως εδω και συνέπραξε αμέσως ή εμμέσως με τους εμπρησμούς της Ελληνικής γής μεταξύ 2007-2009, την “τρομοκρατία” και τα Δεκεμβριανά για να γύγει η τελευταία εθνική κυβέρνηση της χώρας.

    Και πλέον ετοιμάζεται για το σχέδιο Β που είναι το ξεπούλημα του Αιγαίου, Μακεδονίας, Κύπρου και Θράκης σε συνδυασμό με την εθνοαλλοίωση στο εσωτερικό της χώρας.

    Ως πολιτικός έχει τερματίσει τη “σταδιοσρομία” του γιατί αυτό που επέρχεται δεν είναι ικανό να τον κρατήσει στη θέση του και απορώ με την αφελειά του εάν νομ΄ζει ότι θα έχει δαφορετική τύχη από προσωπικότηες όπως ο Εφιάλτης, Γούσης και λοιποί.

    Το “κόλπο” του έχιε πλέον διαρρεύσει με πάσα λεπτομέρεια σε όλα τα κέντρα αποφάσεων του πλανήτη και όσοι χάνουν ή θα χάσουν από την εφαρμοζόμενη πολιτική του, θα τον λιανίσουν, γιατί δεν μιλάμε για εργατοπατέρες τύπου ΓΣΣΕ ή ψωραλέους Έλληνες “δοαπλεκόμενος”, αλλά για πανίσχυρα οικονομικά και πολιτική συμφέροντα που πλήττονται σε αρκετά μεγάλο βαθμό από τον ΓΚΑΠ.

    Η μόνη σωτηρία του είναι να δηλώσει παραίτηση-συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης και να φύγει δια παντός στο εξωτερικό-Μινεζότα.

    Σημειώστε το αυτό, γιατί τόσο η οργή του Ελληνικού λαού, όσο και η εκδίκηση πανίσχυρών συμφερόντων στην Ευρώπη κυρίως, προοιώνίζει πολύ άσχημα μαντάτα για τον ίδιο και τους περί αυτών.

    Αλλά βλέπεται, δύο πράγματα είναι απέραντα “Το σύμπαν και η βλακεία”.

    όσο αφορά αυτούς που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, έχω να πως μόνο το εξής :
    “Πως αισθάνεστε τώρα που είστε τόσο μαλάκες ??” _________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η πορεία προς μία αχρήματη κοινωνία φαίνεται να είναι αναπόφευκτη. Η βοήθεια της πληροφορικής και της μικροηλεκτρονικής είναι δεδομένη, αλλά και η θεαματική μείωση των δαπανών από την ηλεκρονική μεταφορά των χρημάτων εξασφαλισμένη.


    Σε μία τέτοια παγκοσμιοποιημένη οίκονομία δεν θα υπάρχουν χοροί πτωχεύσεων (τραπεζών και χωρών), καταρρεύσεις ομολόγων και φαινόμενα «πιστωτικής ασφυξίας» (credit crunch). Δεν θα υπάρχουν χρηματοοικονομικές κρίσεις που να ταξιδεύουν πέρα από τον Ατλαντικό και τον.. Ειρηνικό και να δημιουργούν «ιντερνετικό πανικό»! Διότι, απλούστατα, τα πάντα θα ελέγχωνται απόλυτα και θα παρακολουθούνται ηλεκτρονικά. Διότι κάθε ανθρωπος πλέον θά έχει μετατραπεί σε ένα πολυψήφιο νούμερο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ουσιαστικά εκπληρώνονται στις ημέρες μας τα προφητικά λόγια του Μεγάλου Ιεροξεταστού του Ντοστογιέφσκυ: «Ω! Θα πείσουμε τους ανθρώπους πως μονάχα τότε θα γίνουν ελεύθεροι, όταν θα παραιτηθούν απ’ την ελευθερία τους για χάρη μας και θα υποταχθούν σε μας... “Ω! Θα τους επιτρέψουμε και την αμα ρτία, γιατί είναι αδύναμοι και ανίσχυροι και θα μας αγαπούν σαν παιδιά επειδή θα τους επιτρέψουμε να αμαρτάνουν... Στο τέλος θα ‘ρθούν να καταθέσουν την ελευθερία τους στα πόδια μας και θα μας πουν: “Κάντε μας σκλάβους, μα χορτάστε μας”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση