GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ναυμαχία του Ναυαρίνου και η χούντα του ΔΝΤ...

Του δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδόπουλου papadopoulos.evag@gmail.com http://vpapadopoulos.blogspot.com/ Σαραντατρία χρόνια από την επιβολή τη...

Του δημοσιογράφου
Βαγγέλη Παπαδόπουλου
papadopoulos.evag@gmail.com
http://vpapadopoulos.blogspot.com/

Σαραντατρία χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας της 21ης Απριλίου του 1967, επιβλήθηκε στη χώρα μας η χούντα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και σαν σήμερα έμπαιναν στην Αθήνα τα πρώτα στρατεύματα κατοχής. Και ενώ την 21η Απριλίου του 1967 τα τανκς περικύκλωσαν τη Βουλή και το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» στην τωρινή χούντα οι οπαδοί του ΠΑΜΕ – ΚΚΕ «αιχμαλώτισαν» το ξενοδοχείο και τα λιμάνια της χώρας με αποτέλεσμα οι τουρίστες να μην έχουν πρόσβαση στην Ελλάδα.
Η τωρινή χούντα έχει την εξής ιδιομορφία: Οι μεν διεθνείς και εγχώριοι τοκογλύφοι πίνουν το αίμα του λαού, οι δε οπαδοί του ΚΚΕ εξουσιάζουν το Κράτος, δηλώνοντας ανυπακοή στους νόμους και επιβάλλοντας τη θέλησή τους στην πλειοψηφία!!!
Είναι οδυνηρό για όλους να ισχυριζόμαστε, ότι...

ζούμε σε ένα ισχυρό δημοκρατικό πολίτευμα, όταν ουσιαστικώς, οι μεν κλέφτες του δημόσιου χρήματος δεν τιμωρούνται και δεν φυλακίζονται γιατί καλύπτονται από τον νόμο «περί ευθύνης υπουργών», οι δε κομμουνιστές αρνούνται οποιοδήποτε έλεγχο από το επίσημο κράτος στα οικονομικά τους. Τριανταέξι χρόνια από την Μεταπολίτευση η ανεξέλεγκτη πολιτική ηγεσία της χώρας οδήγησε την Ελλάδα στον εκφυλισμό και την υποδούλωσε στην οικονομική χούντα των Μεγάλων Δυνάμεων.
Έχω γράψει πάρα πολλές φορές, ότι ο αγώνας των ηρώων της Επανάστασης του 1821 πήγε χαμένος γιατί ενώ αποτινάξαμε τον τουρκικό ζυγό, ύστερα από λίγα χρόνια μας υποδούλωσαν οι Μεγάλες Δυνάμεις. Έτσι, την τουρκική κατοχή διαδέχθηκε ένα κράτος, που οικοδομήθηκε στα μέτρα της Δύσης και ιδιαιτέρως των Βαυαρών, ξένο προς την ελληνική πραγματικότητα και το ήθος των Ελλήνων, κράτος που υπήρξε πάντοτε εχθρικό προς το λαό γιατί ουσιαστικώς ήταν ο δεσμώτης και επιτηρητής των Φράγκων. Η μόνη που προσαρμόστηκε στα νέα δεσμά, ακριβώς όπως έγινε και στη Ρωμαιοκρατία, ήταν η ελίτ της εποχής που σπούδαζε στην Εσπερία και διοχέτευε στην ελληνική κοινωνία, ως μεταπράτης, τα συμφέροντα, τα ήθη, τα έθιμα και τον τρόπο ζωής των σαλονιών του Δυτικού πολιτισμού.
Η πρώτη πτώχευση έρχεται νωρίτερα από την δημιουργία του ελληνικού κράτους καθώς το 1827 δηλώνεται αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων που έδωσαν οι αγγλικές τράπεζες το 1821 με ονομαστικά δάνεια στους επαναστάτες, 2.8000 χιλιάδες λιρών της εποχής, εκ των οποίων μόνο το 20% έφτασε στο σκοπό του. Πολλοί ιστορικοί και ερευνητές ισχυρίζονται, ότι εκείνη η πτώχευση συνδέεται με την Ναυμαχία του Ναυαρίνου, ύστερα από μυστική συμφωνία των Μεγάλων Δυνάμεων, μόνο και μόνο για να διασώσουν την ελληνική επανάσταση, να δημιουργήσουν Κράτος και για να μπορέσουν να εισπράξουν τα δάνεια. Πράγματι, τα εισέπραξαν, με το παραπάνω και ανάγκασαν την Ελλάδα να πτωχεύσει για δεύτερη φορά το 1843. Το Λονδίνο και το Παρίσι αρνήθηκαν να δανείσουν στο Ρωσόφιλο Ιωάννη Καποδίστρια ο οποίος για να δημιουργήσει το Κράτος, έβαλε χρήματα από την προσωπική του περιουσία και τύπωσε τα πρώτα ακάλυπτα ελληνικά χαρτονομίσματα.
Όπως γράφει ο Άγγελος Αγγελόπουλος στο έργο του «Δημόσιο χρέος της Ελλάδος» οι Μεγάλες Δυνάμεις δάνεισαν αργότερα στον Όθωνα 60 εκατομμύρια φράγκα από τα οποία τα 33 εκατ. πήγαν για την αποπληρωμή των «δανείων της ανεξαρτησίας». «12,5 εκατομμύρια δια την εξαγοράν από μέρους της Τουρκίας των επαρχιών Αττικής, Ευβοίας και μέρους της Φθιώτιδος και 7,5 εκατομμύρια δια την συντήρησην των Βαυαρικών στρατών». Όταν, λοιπόν, σήμερα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναφέρεται στην εκχώρηση της ελληνικής κυριαρχίας είναι απολύτως ειλικρινής. Η χώρα μας προόδευε ή επεκτείνονταν ανάλογα με τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων. Όταν μας το επέτρεπαν μεγάλωνε η Ελλάδα και όταν μας το απαγόρευαν μίκραινε. Αυτές άλλαζαν και αλλάζουν τον χάρτη της χώρας μας. Τότε η Ελλάδα αγόραζε και η Οθωμανική αυτοκρατορία πουλούσε για να είναι οι Διεθνείς τραπεζίτες ευτυχείς. Σήμερα η Ελλάδα πουλάει και άλλοι αγοράζουν. Το θέμα είναι τι κάνουν, πώς σκέπτονται και πώς ενεργούν οι ηγέτες της χώρας μας.

18 σχόλια

  1. είναι το ΔΝΤ..ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ ΤΩΝ troktiκών..ΠΑΣΟΚ.

    Εργολάβοι, καναλάρχες, «δημοσιογραφικά» πεκινουά και πολιτικοί – εργοδηγοί των νταβαντζήδων, βλέπουν το σύστημα τους να ξηλώνεται, σαν παλιό «Τράμπαντ» που του ‘σπασε το χειρόφρενο.
    Κι αυτοί είναι μέσα.
    Κι όπως πάει ακυβέρνητο στην κατηφόρα και χοροπηδάει στις λακκούβες της χρεωκοπίας, του φεύγουν ρόδες, τάσια, κρεμασμένες πόρτες. Ότι φάγανε κι ήπιανε τους έχει ανέβει στο λαιμό κι ο γκρεμός χάσκει.

    Έτσι είναι, σήμερα πίνεις τον εσπρέσσο στη «Βιβλιοθήκη» με το μικρό δαχτυλάκι τεντωμένο και τώρα ξαφνικά, όχι μόνο στέρεψε το κρατικό χρήμα που δανειζόντουσαν 30 χρόνια τα κορόϊδα για να στ’ ακουμπάνε αλλά σε πήρανε και χαμπάρι, «αριστερέ» και «δεξιέ» μου εργολάβε, προμηθευτή και διανοούμενε.

    Κι απ’ έξω θα γυρίζουν σε λίγο με τις μαλτεζόπλακες και τους λοστούς στα χέρια οι νοικοκυραίοι, που ως γνωστόν, έχουν πιο βαρύ χέρι από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και τους φίλους της Ρούπα.

    Η απονομιμοποίηση των πορτιέρηδων των ξένων, του ΠΑΣΟΚ – μπαρόκ, γίνεται πια με την ώρα.
    Δεν θα φύγουν ομαλά, διαπιστώνοντας την φθορά και προσφεύγοντας σ’ εκλογές.

    Θα μπει ο Γιώργος νύχτα στο κανώ και πριν ανοιχτεί στο πέλαγος θα πετάξει τα κλειδιά στην παραλία. Γι’ αυτό πήγε στο Καστελόριζο, γιατί από κει είναι πιο κοντά. Αναγνώριση έκανε.
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι σύμπτωση, και στις δύο χούντες ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νεοέλληνα ξύπνα επιτέλους από τον λήθαργο και την αποχαύνωση, η χοληστερίνη τα τριγλικερήδια και το ζάχαρο σου έχουν προξενήσει βλάβη τον εγκέφαλο σου .
    Σου μείωσαν τον μισθό σου , 30% κόβουν τα δώρα ,
    Σε λίγο πτωχεύουμε , οι τράπεζες κατεβάζουν ρολά , χάνεις τα χρήματα σου και εσύ τι κάνεις ;;; ;;;;;;;;;;;;
    ΟΛΟΙ οι Έλληνες πρέπει να κατεβούμε στο Σύνταγμα και στα
    γραφεία του ΠΑΣΟΚ , και να απατήσουμε την ΠΤΩΣΗ της κυβέρνησης και του Γ.Παπανδρέου μαζί με το ΠΑΣΟΚ .
    ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ , ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    (να μπούμε και μέσα στην βουλή στου Μαξίμου και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και να τους τα κάνουμε όλα λίμπα )
    Έχουν ποντάρει στα παράγωγα ( στοίχημα ), την χρεοκοπία στις Ελλάδος
    Που ισοδυναμεί πολλά, αστρονομικά κέρδη , για την μαφία του ΠΑΣΟΚ ,την Γκόλτμαν Ζάκς και τον Σόρος .
    Γι αυτό τον λόγο ΔΕΝ δέχεται ο Παπανδρέου την μεγάλη οικονομική βοήθεια της Ρωσίας και της Κίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος είναι αγράμματος δημοσιογράφος, στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή "TV Weekend", στο ΑΛΤΕΡ.

    Εργάστηκε επί χούντας
    ως ρεπόρτερ, συντάκτης γραφείου, αρχισυντάκτης, αρθρογράφος και διευθυντής σε εφημερίδες, περιοδικά και ΜΜΕ. Υπήρξε από τα πιο παλιά και έμπειρα στελέχη της ΥΕΣ (αργότερα ΥΕΝΕΔ) και η εκπομπή του «Ραντεβού το μεσημέρι» βραβεύτηκε από τον Παττακό με το Α' βραβείο καλύτερης ενημερωτικής εκπομπής. Η εκπομπή αυτή κατέχει ρεκόρ τηλεθέασης στην κατηγορία δημοσιογραφικών εκπομπών με περισσότερο από... 152%.

    Τα τελευταία 35 χρόνια, αν και δεν διαθέτει κανένα απολύτως πτυχίο ή δίπλωμα, κάνει τον δάσκαλο δημοσιογραφίας στις σχολές ΞΥΝΗ ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Από το 2006, όπως και όλα τα υπόλοιπα σκουπίδια του επαγγέλματος, ανήκει στο ΛάΟΣ.


    ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ!!!
    χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν παιρνουν δρομο οι αχρηστοι να ερθει μια οικουμενικη κυβερνηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το είπε στον αέρα ο Παπακωνσταντίνου... !!!!!!

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΜΑ ΤΑ... ΣΥΖΗΤΑΜΕ
    ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

    Δεν έχει καμιά λογική αυτή η συμπεριφορά του Έλληνα πολιτικού. Τι θα πει έχω δεσμευτεί να μην ανακοινώσω τι συζητάμε με το ΔΝΤ, πριν λήξουν οι συζητήσεις;

    Έλληνας πολιτικός είστε κύριε Παπακωνσταντίνου και πρέπει αυτοί που σας ψήφισαν να.....γνωρίζουν τι τους περιμένει!

    Μην ξεχνάτε ποτέ ότι εμείς σας βάλαμε εκεί που είστε για να υπηρετείτε το συμφέρον μας.
    Έτσι απλά...
    Αν αυτά που αποφασίζετε δεν συνάδουν με το κοινό συμφέρον δεν υπάρχει λόγος να είστε εκεί που είστε! Σπάει το κοινωνικό συμβόλαιο... "

    - ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΧΙΔΙ ΟΥΤΕ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ.... ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ !

    - ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΤΟΝ ΔΡΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΠΟΥΚΗ !

    ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ?
    Ότι μας γάμησαν και τους αρέσει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ, Η ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΑ ΓΙΔΙΑ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυβέρνηση χωρίς ελπίδα

    Παρακολουθούσα σήμερα την κατακρήμνιση του χρηματιστηρίου.

    Την εκτόξευση των spreads σε δυσθεώρητα ύψη.

    Αργότερα το απόγευμα άκουσα ότι η S&P υποβάθμισε τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στην κατάσταση junk, δηλαδή σκουπίδια.

    Έκαναν την Ελλάδα σκουπίδι και περίγελο της οικουμένης!

    Οι εξ εσπερίας μαθητευόμενοι μάγοι!

    Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά τα δραματικά, ο κ. Παπανδρέου, μιλούσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ!

    Αν τον άκουγες, θα νόμιζες ότι ακόμα κάνει προεκλογική εκστρατεία!

    Αλήθεια, έχουν συναίσθηση τι δεινά προκάλεσαν στη χώρα, μόλις σε επτά μήνες διακυβέρνησης;

    Τους ενδιαφέρει;

    ΤΟΣΟ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ
    ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΑΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακολουθεί πιστά την εντολή του μπαμπά του:
    ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟ ΧΩΡΑ.

    Κάποιος είχε πει ότι η ηρωίνη τα θέλει όλα δικά της.
    Η εξουσία είναι όμως χειρότερο ναρκωτικό.

    Άλλοι αμάρτησαν για μια τυρόπιτα. Αυτός τουλάχιστον ξεφτίλισε πάσα έννοια αξιοπρέπειας,
    όχι μόνο εθνικής και κοινωνικής, αλλά και την προσωπική του,
    για μια πρωθυπουργική καρέκλα,
    που μετέτρεψε σε θρόνο επιστασίας σε χωματερή.

    Δεν πειράζει, θα του πεί η μαμά μπράβο στο τέλος,
    επειδή έκανε μπάζα το σπίτι των κακών Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παλι ο μεσημερας!!!!!που εκτός απο ...κριτής είναι και λίγο σλεπού!
    Που όσα δεν φτάνει τα βρίσκει κρεμασταρια!

    ΜΕ τι μασελα μωρε να δαγκάσεις την χορεύτρια, Βαγγελη μας;;;Μασ΄ τα σάλια σου και φτύστα! Αμα τα καταπιείς θα δηλητηριαστείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα τούμπανα ρε Παπαδόπουλε τα ξέρεις;;εάν όχι πάρε και τα κολοκύθια για να μάθεις.Εδώ τα παίρνουν οι Δικαστές και ο κόσμος χάνεται και εσύ θες να πολαεμήσουν;;ποιοί;;οι Αλβανοί ή Ρωσοπόντιοι;;οι βλάχοι;;οι αρβανήτες;; για σύνελθε και κοίτα που ο Γωργάκη σου θα πάρει τα όπλα από την Αμερική!Ολο το θέμα εκεί είναι στην ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.
    Μάθαμε, με επιστημονική ακρίβεια, πόσοι είναι οι πνευματικά καθυστερημένοι στην Ελλάδα.
    Το 10,7% του ελληνικού πληθυσμού!
    Τόσοι απάντησαν στη χθεσινή δημοσκόπηση του MEGA ότι
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ!!!

    από τον dexiextrem

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι κοινό έχει ο Γιωργάκης με τις γαλοπούλες;

    Και οι δύο, τη βγάζουν δε τη βγάζουν μέχρι τα Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κυριε Βαγγελη μας, τι εκανε το κομμα σου το Λαος κατα την διαρκεια της νεας διακυβερνησις για να το αποφυγουμε?? τιποτα απολυτως, το αντιθετο!!! προσεφερε 10 βουλευτες του στην υπηρεσια του καταλληλοτερου εαν ηθελε να συνεχισει και να μην παει σε εκλογες. Αυτα για να θυμωμαστε τι λεμε και τι κανουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. «Αυτό που επιθυμώ είναι ένα σύστημα στο οποίο θα διασφαλίζει τα σύνορα μας... θα καταδιώξουμε τις εταιρίες που σκόπιμα προσλαμβάνουν εργάτες χωρίς έγγραφα για να περικόπτουν τους μισθούς των αμερικανών εργαζομένων», δήλωσε ο Ομπάμα στην Ουτουμούα, της Αϊόβα.

    ποιος? ο ομπαμα! ρε μαλακα τζεφρυ εσενα τι σε εβαλε να κανεις εδω τα αντιθετα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το οτι εισαι φασιστας το ξερουμε μαλακα.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΑΣΟΚ – Δύναμη Αλλαγής !

    Πράγματι, άλλαξε ο κατεστημένος παλαιοδεξιός όρος “Ψωροκώσταινα”.

    Έγινε “Ψωρογιώργαινα”.
    άλλαααααααααααααα
    ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ του πασοκ !!!!

    Σε δυσθεώρητα ύψη σκαρφάλωσε σήμερα το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, ξεπερνώντας τις 1.000 μονάδες βάσης για πρώτη φορά στην ιστορία, μία μέρα μετά την υποβάθμιση της...

    ΕΕΕ...ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΓΟΜΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ !!!! ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση