GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έφοδος της Επ. Ανταγωνισμού στην Cosmote...

Από το http://www.amoirakagem.blogspot.com/ Σε νέες περιπέτειες βάζει την Cosmote η πολυσυζητήμενη εξαγορά της αλυσίδας Γερμανός, καθώς πριν...

Από το http://www.amoirakagem.blogspot.com/

Σε νέες περιπέτειες βάζει την Cosmote η πολυσυζητήμενη εξαγορά της αλυσίδας Γερμανός, καθώς πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, η κορυφαία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της χώρας δέχθηκε έφοδο ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού!
Έχοντας απορροφήσει πλήρως την Γερμανός, η Cosmote… απορρόφησε και τις σοβαρές καταγγελίες καταστηματαρχών του δικτύου της για πλήθος καταχρηστικών πρακτικών εις βάρος τους.
Οι καταγγελίες, έστω και με καθυστέρηση, πέρασαν στο επίκεντρο έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι...

ήδη έχει επιβάλει βαρύτατα πρόστιμα σε δύο πολυεθνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ (DIA και Carrefour) για καταχρηστικές πρακτικές σε δίκτυα franchising, ενώ έχει κρίνει καταχρηστικούς και αρκετούς όρους συνεργασίας που αφορούν τα OTEShops και έχει επιβάλει την ακύρωσή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Cosmote, τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας δέχθηκαν προ ημερών έφοδο ελεγκτών της Επιτροπής, που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση, καθώς ζητήθηκαν όλες οι συμβάσεις που έχει συνάψει η Γερμανός με δικαιοδόχους (franchisees) του δικτύου της, αλλά και πολλά ακόμη στοιχεία που αφορούν τη μεταξύ τους συνεργασία.
Μετά την έφοδο των ελεγκτών, όλα δείχνουν ότι επιταχύνονται θεαματικά οι εξελίξεις, όσον αφορά την έρευνα της Επιτροπής και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η σχετική εισήγηση για να συζητηθεί στην Ολομέλεια, αν δεν υπάρξουν νέες, απαράδεκτες καθυστερήσεις (κατά το… έθιμο που επικρατεί από χρόνια στην Επιτροπή και στοίχισε πρόσφατα την ποινική καταδίκη του τέως προέδρου της, κ. Σπ. Ζησιμόπουλου για παράβαση καθήκοντος).
Eτσι, το πραγματικό συνολικό κόστος της εξαγοράς της Γερμανός υπάρχει πλέον σοβαρό ενδεχόμενο να επιβαρυνθεί επιπρόσθετα, καθώς:
- Η Cosmote θα επωμισθεί το πρόστιμο που θα επιβάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, αν διαπιστώσει παραβάσεις,
- Τα καταστήματα του δικτύου της Γερμανός είναι πιθανό να κληθούν να λειτουργήσουν με νέους όρους, ευνοϊκότερους για τους ιδιοκτήτες, με συνέπεια να επιβαρυνθούν τα αποτελέσματα της Cosmote, σε μια περίοδο μάλιστα… θανατηφόρου ανταγωνισμού στην κινητή τηλεφωνία.

4 σχόλια

  1. Nα πιστέψουμε ότι αποφάσισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά τώρα !
    Τους ενόχλησε ο ΟΤΕ!
    η ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που χρησιμοποείχίλια μύρια τερτίπια και κόλπα("αέρας" για το ράφι), εκπτώσεις κάτω από το τραπέζι, κλπ κλπ και διαφεντεύει όλο το λιανεμπόριο και διαμορφώνει το "καλάθι της νοικοκυράς", γιατί περνάει απαρατήρητη; δεν είναι της αρμοδιότητας της επιτροπής;
    Μικρομεσαίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρέξτε γρήγορα στα σπήλαια γιά να σωθείται,έρχετε η καταστροφή του κόσμου.
    Για την καταστροφή αυτή,φταίει ο Κωστάκης και η ΝΔ.
    Το νέφος του ηφαιστίου δεν ήρθε ακόμη στην Ελλάδα γιατί το κανόνισε με τον σοσιαλιστή Θεό ο Γιώργος,ενώ αν ήταν ο Κωστάκης το νέφος θα ήταν εδώ.

    Σε λίγο αυτό θα πουν στα ΜΜΕ πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα παίξει είδηση στα κανάλια:

    θρίαμβος της πολιτικής Παπανδρέου.
    Παραμένει σταθερά κάτω από το όριο των 500 μονάδων τo spread.
    Οι θυσίες μας πιάσαν τόπο, ήττα των κερδοσκόπων.
    -- οχι, δεν έχουν τον ΘΕΟ τους, τον πούλησαν και αυτόν στο ΔΝΤ.

    ΠΑΝΤΩΣ.
    Δύο τινά πρέπει να συμβαίνουν:
    -ή ο πρωθυπουργός δεν ξέρει σημάδι
    -ή το πιστόλι είχε άσφαιρα
    Γιατί με τόσους θριαμβευτικούς πυροβολισμούς ή αστοχούμε ή οι ξένοι κουφάθηκαν και δεν ακούν…

    Λεφτά υπάρχουν......
    100 μέρες ξύσιμο μέχρι να συνειδητοποιήσουν που πάνε τα τέσσερα.
    Μπλόφα με το ΔΝΤ
    Δεν θέλουμε χρήματα πολιτική στήριξη θέλουμε
    Το πιστόλι πάνω στο τραπέζι να μας αφήσουν ήσυχοι οι κερδοσκόποι!!!
    Το πιστόλι εκπυρσοκρότησε μετά από σωρεία λαθών παραλήψεων και ανεπάρκειας.

    Για 2η φορά 21 Απριλίου η Ελλάδα μπαίνει στο γύψο.
    + ΠΑΣΟΚ Α.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση