GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H μεγάλη καμπή...

Γράφει ο Κώστας Λάμπος Στο βούρκο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας ο σκληρός πυρήνας της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης έστησε το μεγαλύτε...

Γράφει ο Κώστας Λάμπος

Στο βούρκο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας ο σκληρός πυρήνας της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης έστησε το μεγαλύτερο κερδοσκοπικό φαγοπότι στην ιστορία του καπιταλισμού. Οι λεγόμενες «αγορές που διψούν για αίμα», σύμφωνα με διατύπωση του υπουργού οικονομικών, με ορχήστρα τα λεγόμενα αμερικανικά και ευρωπαϊκά Head Funds, μαέστρο το λεγόμενο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σκηνοθέτη-υποβολέα την κυβέρνηση των Ενωμένων Πολιτειών Αμερικής και το αμερικάνικο στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα και τοπικό ατζέντη το μεγάλο γερμανικό κεφάλαιο των νεοναζιστικών οραμάτων έβαλαν στο στόχαστρό τους το κοινό όραμα που συνδέει τις χώρες και τους Λαούς της Ευρώπης .
Η διεύρυνση, αντί της εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης λειτούργησε με τη μορφή των δολαριόπνευστων «πορτοκαλί επαναστάσεων» σαν αμερικανικό χειρόφρενο και επέτρεψε την έμμεση, αλλά σαφή αμερικανική παρέμβαση στα ευρωπαϊκά πράγματα, η οποία...

συνοδεύτηκε από μια δεξιόστροφη-συντηρητική στροφή στην πορεία της ΕΕ, που την οδήγησε από μια ανταγωνιστική ή έστω παράλληλη σε μια συμπληρωματική στον αμερικανισμό τροχιά. Το αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης ήταν η παραίτηση της ΕΕ από μια ανεξάρτητη πορεία της και η υιοθέτηση της στρατηγικής του σκληρού πυρήνα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, της παγκοσμιοποίησης του αμερικανισμού, για μια πιο γρήγορη και πιο βίαιη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, στα πλαίσια μιάς χωρίς προηγούμενο σκληρής αντίθεσης μεταξύ μικρού και μεγάλου κεφαλαίου, με απώτερο στόχο την καθυπόταξη των δυνάμεων της εργασίας, στα πλαίσια της κυρίαρχης αντίθεσης μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας.
Η συνέχεια ήταν ευκολότερη. Μια παγιδευμένη ΕΕ μπορούσε να γίνει ευκολότερος στόχος. Το ΕΥΡΩ που σταδιακά εκτόπιζε το Δολάριο και συνεπώς την ηγεμονική πολιτική του αμερικανισμού έγινε ο επόμενος στόχος, ο στόχος που πυροδότησε τον οικονομικό πόλεμο μεταξύ Δολαρίου και ΕΥΡΩ. Για να ηττηθεί το ΕΥΡΩ που έτσι κι’ αλλιώς είναι ξεκρέμαστο αφού δεν εκφράζει ως κοινό νόμισμα μια κοινή οικονομική πολιτική της λεγόμενης Ευρωζώνης, θα έπρεπε να μπει στην Ευρωζώνη ένας «Δούρειος ίππος» με τους εμπειρογνώμονες της παγκοσμιοποίησης, πράγμα για το οποίο έπρεπε να δημιουργηθεί ο «αδύναμος κρίκος».
Η Ελλάδα ήταν ο πιο κατάλληλος στόχος. Αλλά έπρεπε να κατεδαφιστεί γι’ αυτό η πολιτική κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου και να καμφθεί η απαίτηση του Ελληνικού Λαού για μια προοδευτική πορεία της Ελλάδας στα πλαίσια μιάς ανεξάρτητης προοδευτικής πορείας της Ευρώπης των Λαών. Η αρχή έγινε με την εγκατάσταση της αμερικανικής τράπεζας Goldman Sachs στη θέση του οικονομικού συμβούλου της ελληνικής κυβέρνησης. Το έργο της κατεδάφισης της πολιτικής κληρονομιάς του Ανδρέα Παπανδρέου το ανάθεσαν στον φιλόδοξο Κώστα Σημίτη και επειδή αυτός ήταν άνθρωπος της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας και ευρωπαϊστής του έστησαν τα Ίμια για να τον προσγειώσουν στην πραγματικότητα του αμερικανισμού και του «πρόσφεραν» μερικούς νεοφιλελεύθερους συμβούλους και υπουργούς, για να ξεχάσουμε τη σοσιαλιστική προοπτική της Ελλάδας και την Ευρώπη των Λαών και να αρκεστούμε στον «εκσυγχρονισμό» του ελληνικού πλιατσικοκαπιταλισμού. Ο Σημίτης αποδείχτηκε άξιος της εμπιστοσύνης των αφεντικών του, έβγαλε στο σφυρί το δημόσιο και λαϊκό πλούτο της χώρας εκχωρώντας τον στα γερμανικά, κυρίως, μονοπώλια, διευκόλυνε τη διαπλοκή και την αδιαφάνεια στην οικονομία, ξεζούμισε την ελληνική οικονομία με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, περιόρισε όσο μπορούσε τα δικαιώματα της Εργασίας, αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο. Οι ίδιες δυνάμεις ανάθεσαν την ολοκλήρωσή του στον μοιραίο για τη χώρα γόνο-αχυράνθρωπο-πολιτικάντη, στον ολετήρα της Ελλάδας και του Ελληνισμού, στον ανιψιό του πατριάρχη της Δεξιάς, που δραπέτευσε ως Τριανταφυλλίδης, στον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος, υπό την υψηλή εποπτεία του «Εφιάλτη» Κώστα Μητσοτάκη και τη ενεργό συμμετοχή της συμμορίας «ο Δρακουμέλ και τα μπλε στρουμφάκια», γκρέμισε όσα είχαν χτιστεί από το 1974 και κύρια από το 1981 μέχρι το 2004 και έφερε την Ελλάδα στο σημείο της χρεοκοπίας, εκεί ακριβώς που την ήθελαν ο αμερικανισμός και τελικά και ο γερμανισμός, για να προσφερθούν να τη «σώσουν» με τη βοήθεια «των εμπειρογνωμόνων» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η συνέχεια είναι γνωστή, η ελληνική οικονομία θα μπει στην εντατική θεραπεία εκμετάλλευσης από το μανιακό κεφάλαιο που βρίσκεται πίσω από το ΔΝΤ, ο Ελληνικός Λαός θα μπει και πάλι στη δίαιτα και στο γύψο και ο Ελληνισμός θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στη Θράκη, στη Μακεδονία και στην Ήπειρο. Αν σκεφτούμε πως το επόμενο πιάτο για τον αμερικανισμό είναι η Πορτογαλία, η Ισπανία και τελικά ολόκληρη η ΕΕ, μπορούμε να αντιληφθούμε το ζοφερό μέλλον της Ευρώπης και της ανθρωπότητας.
Απέναντι σ’ αυτές τις εξελίξεις δεν μπορούν να αντιδράσουν οι περισσότερες αντιδραστικές κυβερνήσεις αμερικανικών ανδρεικέλων των χωρών της ΕΕ, ούτε και οι λειψοί θεσμοί και τα παγιδευμένα όργανα της νεοφιλελεύθερης ΕΕ και της Ευρωζώνης. Μπορούν όμως και πρέπει να αντιδράσουν οι δυνάμεις της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού των χωρών της ΕΕ και πρώτοι απ’ όλους οι Λαοί των χωρών που απειλούνται άμεσα από τη συγκεκριμένη οικονομική τρομοκρατία, που ασκεί ο σκληρός πυρήνας της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, με την οποία οδηγεί τις επιμέρους οικονομίες, στην ουσία την ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολό της σε αστάθεια και χρεοκοπία για την παρέμβαση του ΔΝΤ. Η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και την άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού με στόχο την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της υποταγής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, τον αναπροσανατολισμό του παραγωγικού και καταναλωτικού μοντέλου της χώρας και της ΕΕ και τη μεταφορά της κρίσης στη μήτρα που τη γέννησε και στους διεθνείς θεσμούς που την καθοδηγούν και τη συντηρούν.
Η Ελλάδα απειλείται άμεσα και συνεπώς η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αρθεί στο ύψος των σημερινών ιστορικών περιστάσεων και αν δεν το κατανοεί πρέπει να υποχρεωθεί από την παλλαϊκή απαίτηση να προχωρήσει άμεσα στα παρακάτω μέτρα:
1. Να κάνει χρήση του δικαιώματος που της δίνει το διεθνές οικονομικό δίκαιο για δόλιο, παράνομο και καταχρηστικό δανεισμό της και να κηρύξει άμεση στάση πληρωμών για τα συγκεκριμένα παράνομα και καταχρηστικά δάνεια και ταυτόχρονα:
• α. Να απομακρύνει άμεσα και από οποιαδήποτε θέση βρίσκονται εκπρόσωποι ξένων τραπεζών, θεσμών και κυβερνήσεων και να τους παραπέμψει στη δικαιοσύνη για δόλια και εγκληματική δραστηριότητα σε βάρος της Ελλάδας και του Ελληνισμού.
• β. Να δημεύσει τις περιουσίες και να παραπέμψει στο ανώτατο δικαστήριο όσους άσκησαν καθήκοντα πρωθυπουργού και υπουργών εθνικής οικονομίας και οικονομικών από το 1996 μέχρι το 2009, καθώς επίσης και κάθε άλλου κρατικού λειτουργού που ενδεχομένως δόλια έβλαψε με την πολιτική του το εθνικό συμφέρον.
• γ. Να κρατικοποιήσει άμεσα όλες τις τράπεζες και να ακυρώσει όλες τις πράξεις ιδιωτικοποίησης των εθνικών υποδομών ανάπτυξης και του εθνικού πλούτου.
• δ. Να προβεί σε άμεση κοινωνικοποίηση του εθνικού πλούτου και των παραγωγικών υποδομών-δομών της χώρας και να καλέσει τον ελληνικό Λαό να αναλάβει αυτοδιαχειριστικά τη λειτουργία της οικονομίας από την τοπική παραγωγική μονάδα μέχρι τον εθνικό σχεδιασμό της, αλλάζοντας έτσι το ρόλο της οικονομίας και της Δημόσιας Διοίκησης, επιβάλλοντας ταυτόχρονα Άμεση Δημοκρατία στην οικονομία και στην κοινωνία.
2. Να εκφράσει χωρίς περιστροφές την αντίθεσή της στον προσανατολισμό και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί σήμερα η ΕΕ και ταυτόχρονα να διακηρύξει την πίστη της στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Λαών που διεκδικεί την αποδέσμευσή της από τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία του Κεφαλαίου και τον αμερικανισμό, για να μπει σε μια νέα πορεία για το καλό των ευρωπαϊκών Λαών, της αμοιβαίας διεθνούς συνεργασίας και της εργαζόμενης ανθρωπότητας συνολικά, μεταφέροντας με τη μεγαλύτερη δυνατή ένταση αυτό τον προβληματισμό στους Λαούς των χωρών και στους θεσμούς της ΕΕ με αίτημα την αναθεώρηση όλων των συνθηκών στην κατεύθυνση των Ενωμένων Πολιτειών της Ευρώπης της Άμεσης Λαϊκής Κυριαρχίας, γιατί είναι βέβαιο πως το πισωγύρισμα της Ευρώπης στην προηγούμενη κατάσταση της αποικιοκρατίας, του ιμπεριαλισμού, του φασιστικού απομονωτισμού, των εθνικών συγκρούσεων και των παγκοσμίων πολέμων μόνο τα σχέδια του Κεφαλαίου και του αμερικανισμού για την παγκόσμια ηγεμονία θα εξυπηρετούσε και θα ήταν καταστροφή για τους Λαούς της Ευρώπης και για την εργαζόμενη ανθρωπότητα.
3. Να αποχωρήσει άμεσα από το σκληρό βραχίονα του αμερικανισμού, το ΝΑΤΟ, να κλείσει όλες τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα και να καταγγείλει το ρόλο του ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας, της ΕΕ και του πλανήτη, να κηρύξει τη χώρα σε καθεστώς ανοιχτής-ειρηνικής ζώνης και να ζητήσει την αλληλεγγύη όλων των Λαών του κόσμου και την προστασία από τους διεθνείς οργανισμούς, απαιτώντας μια Νέα Διεθνή Τάξη Ανθρωπισμού, που θα είναι σύμφωνη με τα συμφέροντα της εργαζόμενης ανθρωπότητας και θα καταργεί τις ανισότητες, τη βία, τη φτώχεια, την καταστροφή της Φύσης και τη βαρβαρότητα του πολέμου, μια Νέα Διεθνή Πραγματικότητα που θα συμφιλιώνει την ανθρωπότητα και θα οδηγεί στη διαμόρφωση ενός Οικουμενικού Ουμανιστικού Πολιτισμού.
Με αυτά τα μέτρα ως αφετηρία και με τον Ελληνικό Λαό ως πρωταγωνιστή των εξελίξεων που αφορούν την Ελλάδα και την ΕΕ η σημερινή καταστροφική κρίση του καπιταλισμού θα μπορεί να μεταβάλλεται σε δημιουργική ευκαιρία για τον Ελληνικό Λαό, την ΕΕ και την εργαζόμενη ανθρωπότητα συνολικά. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να μην αρκεστούμε σε κούφιες ευχές που παραπέμπουν στο πουθενά και θρέφουν τα εκκλησιαστικά και τα εξουσιαστικά ιερατεία, αλλά να αποφασίσουμε ο καθένας ξεχωριστά και συλλογικά όλοι μαζί να γίνουμε πρωταγωνιστές της ζωής μας, της πατρίδας μας και ενός καλύτερου κόσμου που αξίζουμε, μας ανήκει και είναι σήμερα και εφικτός. Η ιστορία διδάσκει πως κανένας κοινωνικός αγώνας δεν πήγε χαμένος εκτός από αυτόν που δεν δόθηκε.
Κι’ αν έχετε κάτι καλύτερο να προτείνετε μην το κρατάτε για τον εαυτό σας…
ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΛΑΟΥ.

19 σχόλια

  1. Στην Αθήνα θα έρθει την ερχόμενη εβδομάδα (πιθανότατα την Τετάρτη, 7 Απριλίου), κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο θα έχει επαφές με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

    Τα στελέχη του διεθνούς οργανισμού θα βρεθούν στην Ελλάδα για «τεχνική βοήθεια» σε θέματα φορολογίας και κατάρτισης του προϋπολογισμού.

    Ωστόσο, θεωρείται σίγουρο ότι επί τάπητος θα τεθούν και η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.


    Θέλετε δε θέλετε, θα χωνέψετε το αρνί με τη βοήθεια των παραπάνω προσκεκλημένων του γιωργάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λένε ότι ο πρωθυπουργός έχει απαιτήσει από τους υπουργούς να τηρούν πιστά τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας σε όλες τις βαθμίδες του κράτους. ΛΕΝΕ, μάλιστα, να τονιστεί εν αντιθέσει με τον κ. Κασιδόκωστα που υπηρετεί στο γραφείο του αρχηγού ΓΕΝ κ. Δημήτρη Ελευσινιώτη –αντικανονικα-, ο γιος του σημερινού πρωθυπουργού, Ανδρέας Παπανδρέου, υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις και δεν έτυχε καμίας ιδιαίτερης μεταχείρισης, όπως συνέβη με τον γιο της κυρίας Μαριάννας Λάτση, ο οποίος υπηρετεί από τις 22 Μαρτίου στην ακριτική Καραϊβική.
    Ο OΡΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΙΠΙΛΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ
    -ΛΕΝΕ Ο ΠΑΡΙΣ ΥΠΗΤΕΤΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥΣ Η ΝΗΣΙΑ
    -ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ 17ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑΥΤΕΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΙΔΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΩΝ 5 ΗΜΕΡΩΝ
    -ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΙ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΨΩΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΗΣΑΝ ?
    -ΛΕΝΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΓΕΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ
    -ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΞΕΥΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΕΣ
    το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό και η υποκρησία και το πολιτικο θράσος είναι απίστευτο ΚΑΙ παράλληλα προκλητικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. PO PO RE MEGALE POLLH FILOSOFIA!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βοηθήσαμε κι εμεις με ολες τις δυνάμεις μας ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΕΔΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τραγωδία toυ λαού μας …
    Η πολιτική ιστορία της οικογένειας Παπανδρέου αποτελεί µια ελληνική τραγική φάρσα.

    Είναι η τραγωδία ενός λαού που πολέµησε ενάντια στους ναζί και τους συνεργάτες τους για να δεχτεί την επίθεση των νέων Αγγλο-αµερικανών κυρίαρχων.

    Είναι η τραγωδία του ηρωικού φοιτητικού αγώνα του Πολυτεχνείου το 1973 ενάντια στην αµερικανοστήριχτη στρατιωτική δικτατορία που κατέληξε µάρτυρας της ανόδου ενός ψευδολαϊκιστή δηµαγωγού, του Α. Παπανδρέου ο οποίος υποσχέθηκε δηµοκρατικό σοσιαλισµό και κατέληξε στην κοινωνικοποίηση των προσωπικών χρεών των καπιταλιστών κλεπτοκρατών.

    Και τώρα, ο τελευταίος, ας ελπίσουµε, στη σειρά των κολάκων των ιµπεριαλιστών, ο Γ. Παπανδρέου, που υποσχέθηκε προοδευτικές αλλαγές αλλά εφάρµοσε οπισθοδροµικές πολιτικές, παρέδωσε τα κλειδιά της εξουσίας στους υπερατλαντικούς ιµπεριαλιστές επιτηρητές του.

    Πέρα από την πολιτική ιδιοσυγκρασία της Ελλάδας η ιστορία των ελληνικών σοσιαλδηµοκρατικών κυβερνήσεων περιγράφει τον ιστορικό τους ρόλο ως σωτήρων του καπιταλισµού σε περιόδους κρίσης του.
    [ ... ] Η πιο ελπιδοφόρα αλλαγή σήµερα είναι πως έχει εξαφανιστεί η µυστηριακή αύρα του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ. [ ... ].

    ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Αμερικανοί έβαλαν 'πόδι' στην Ευρώπη μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου πολέμου (σχέδιο Μάρσαλ), εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τις επι αιώνες αντιθέσεις των ευρωπαϊκών λαών.
    Οι Ρώσοι ήθελαν το καθεστώς τους, οι Γερμανοί ήταν υποταγμένοι, οι Άγγλοι επιδίωκαν αναβίωση της Κοινοπολιτείας σε συνεργασία με τις Η.Π.Α. και οι Γάλλοι αποδείχθηκαν λίγοι για να ηγηθούν επι ενός ευρωπαϊκού οράματος.
    Οι Γερμανοί χρωστούν μεγάλοι χάρη στους Αμερικανούς γιατί απέτρεψαν μια πλήρη κατάληψη της Γερμανίας απο τα σοβιετικά στρατεύματα και γιατί τους επέτρεψαν να επανεκκινήσουν την βιομηχανία τους αντί να τους ξεγυμνώσουν οικονομικά (δες τι έγινε στην δυτική και στην ανατολική Γερμανία). Για να μην ξεχάσουμε και την υποστήριξή τους στην επανένωση το '89.
    Είναι φυσικό επακόλουθο το γερμανικό λόμπι να συνεργάζεται με το αμερικανικό. Αυτό που ΔΕΝ συνεπάγεται φυσικά είναι:

    α) η απόγνωση της ελληνικής πλευράς για την παρουσία του Δ.Ν.Τ. στο ευρωπαϊκό σχέδιο την στιγμή που όλο το προηγούμενο διάστημα απειλούσε οτι θα προσφύγει σε αυτό

    β) την εμμονή των κομματόσκυλων , σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ερμηνεύουν τις εξελίξεις όπως τους αρέσουν ( εάν η Ευρώπη βοηθούσε χωρίς όρους την Ελλάδα οι μέν θα μιλούσαν για νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. οι δέ για χαζομάρα των ευρωπαίων και για νέο φαγοπότι. Τώρα που δεν θα δοθεί τέτοια βοήθεια, οι του Παπανδρέου γράφουν για ταφόπλακα στην Ευρώπη των λαών απο τους κερδοσκόπους - οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια δάνειζαν με ευκολία τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και αυτές είτε 'χάϊδευαν' λαϊκιστές είτε τα έκλεβαν - , οι του Σαμαρά έχουν κάνει εικόνισμα την γερμανική εμμονή και την ευρωπαϊκή απραξία).

    Τελικά έχουμε την Ελλάδα που μας αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άλλος συντάκτης,πού χρησιμοποιεί ληγμένα.
    Μήπως κάνεις παρέα μέ τόν Παπαγιώτη ή έχετε τόν ίδιο ψυχίατρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πες τα φίλε και ας τους να σε βρίζουν οι μισθοφόροι πράκτορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τίποτε…

    Οι γιορτές του Πάσχα μπορεί να έδωσαν μία καλή ευκαιρία στους περισσότερους να καταλάβουν ποιές είναι στην πραγματικότητα οι νέες αυξημένες τιμές στα καύσιμα και πόσο ακριβότερα στοιχίζει φέτος...
    το ίδιο ταξίδι, μπορεί να έδωσαν μία ακόμα καλή ευκαιρία για να καταλάβουμε τί εστί ιδωτική πρωτοβουλία στην κατασκευή των δρόμων, αφού τα διόδια αυξήθηκαν δύο φορές μέσα σε λίγες εβδομάδες, το χειρότερο όμως είναι ότι δεν έχουμε καταλάβει ακόμα τίποτε.

    Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να διατίθενται στην αγορά τα τσιγάρα με αυξημένες τιμές. 3,80 σε πρώτη φάση, 4.20 έως 4.40 η επόμενη.
    Επίσης, στους μισθούς που θα καταβληθούν στους δημόσιους υπαλλήλους το πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου θα έχουν κοπεί τα επιδόματα, θα έχει αυξηθεί η παρακράτηση σε αυτά που απομένουν και πάει λέγοντας.

    ειναι λιγα απο ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ...!!!!!
    που λέει και ο ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΣΕΦΕΡΛΗΣ ΤΗΣ BLOGΟΣΦΑΙΡΑΣ 11.33 - 1.26 ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΙ ΩΡΕΣ ΜΑΣ.
    ΓΕΛΙΟ ΓΕΛΙΟ ΓΕΛΙΟ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟ
    ΓΕΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ CLOWN ΝΔ-SPAMMER
    Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΕ ΝΕΕΣ
    ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΠΑΠΑΡΙΕΣ.
    ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Δ Ω Ρ Ε Α Ν
    ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ ΤΟΝ 11.33
    Ωραια πολιτικη αναλυση αλλα σου ξεφυγαν πολλα.
    Ο λαος αντισταθηκε στους ναζι και στους επικυριαρχους στην πλειοψηφια του κατω απο την σημαια του Ελας γιατι οι δικοι σου οντως ητανε συνεργατες και φορουσαν κουκουλες στο μπλοκο της κοκκινιας και στο σκοπευτηριο της Καισαριανης.
    Ο φοιτητικος αγωνας εναντια στην δικτακτορια έφερε στην εξουσια τον εθνορχη μαλιστα λεγοντας η αυτος η τα τανκς !!!!έχοντας διπλα του τον γεφυροποιο της χουντας Αβερωφ. Ο Παπανδρεου πηρε 10% για να σου φρεσκαρω λιγο την μνημη σου.
    Καπιταλιστες κλεπτοκρατες υπεροχος ορος για μια σειρα οικογενειων που εδω και γενεες έχουν εκτραφει απο τον Μεταξα τον κατοχικο Τσολακογλου, τον συναγερμο του Παπαγου την Ερε του εθνορχη την μετεξελιξη της σε ΝΔ του ιδιου του εθνορχη οπου φιλοξενηθηκαν μεγαλοι αγωνιστες τυπου Μητσοτακη και διετελεσαν και αρχηγοι μεχρι τον αρχιτεμπελαρο αναξιο χαραμοφαη ανεψιο του που εστειλε την Ελλαδα στο διαολο εξυπηρετωντας αυτους που ωραια υπονοεις στο σχολιο σου μια και ακολουθησε την πεπατημενη του YES MAN συνθημα που κυριαρχουσε χρονια στην δεξια.
    Τωρα αν ο Γ Παπανδρεου παρεδωσε τα κλειδια στους υπερατλαντικους καρχαριες , νομιζω οτι μαλλον αντικλειδια ειναι γιατι αυτα εχουν δοθει προ πολλου στα αφεντικα περα του ατλαντικου απο τους YESMAN.
    Η ιστορια εχει δυο οψεις και καλο ειναι να μην βλεπεις την μια πλευρα και την αλλη με οξυ στραβισμο γιατι στο τελος θα σου μεινει.
    Η ιδεολογικη σου παραταξη ειναι αυτη που κυβερνησε αυτο τον τοπο για πανω απο 90 χρονια σκοτωνοντας και φυλακιζοντας πραγματικους αγωνιστες αυτου του τοπου.
    Παιδια της παραταξης σου ηταν οι κουκουλοφοροι οι χυτες ,οι ταγματασφαλιτες, οι γερμανοτσολιαδες, ο ΙΔΕΑ απο οπου ξεκινησε και η συνομωσια της χουντας αλλωστε αδερφακια εξ αιματος εισαστε, το παρακρατος , η καρφιτσα τι ωραιες αναμνησεις εχει απο την παραταξη αυτη ο Λαος.....
    Βγαλε το γρασο απο τα ματια και να λες ολη την αληθεια οταν κανεις σχολιο πολιτικης αναλυσης γιατι τοτε απευθυνεισε σε αυτους που ονομαζεις ζωα και δεν ειναι αλλοι απο αυτους που ασπαζονται την ιδεολογια σου γιατι οι υπολοιποι γελανε με την συνειδητη ημιμαθεια σου και το χαλι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 3:04:00 μ.μ.
    ευτυχώς η ιδεολογία της παράταξης σου δεν μας επιβλήθηκε παρα τις προσπάθειες των επίδοξων δοσιλογων του αρχηγού της προοδευτικής ανθρωπότητας του πατερούλη σας Stalin. τα δε αποτελέσματα εκεί που τα αδελφά κόμματα επέβαλαν την δικτατορία τους είναι γνωστά, ρουφιανιά, καταναγκαστική εργασία, ψυχιατρεία για αντιφρονούντες, φτώχεια και στο τέλος οικονομική χρεωκοπία... οι πραγματικοί αγωνιστές αυτού του τόπου δεν ήταν η πέμπτη φάλαγγα της σοβιετικής ένωσης, που από της δημιουργίας του κόμματος αμφισβητούσε την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, όσοι φυλακίστηκαν και εκτελέστηκαν είχαν στραφεί με τα όπλα κατά της πατρίδας τους κάτι που παντού θεωρείται εσχατη προδοσία και ανάλογα τιμωρείται.
    όσο για τα "Παιδια της παραταξης", οι κουκουλοφοροι οι χυτες, οι ταγματασφαλιτες, οι γερμανοτσολιαδες, ο ΙΔΕΑ...είναι μια συνηθισμένη βρισιά για κάθε "αντιδραστικό", που δεν αποδέχεται τις μπούρδες της αριστεράς, κατά τα αλλα οι δολοφόνοι της ΟΠΛΑ, η αυτοί που διοργάνωσαν το παιδομάζωμα στον συμμοριτοπόλεμο ήταν καλύτεροι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κε Λάμπο,
    πάρε μιά ανάσα.
    Τό ζιβάγγο,σού έπεσε στενό.
    Γράφεις γιά τόν Ανδρέα Παπανδρέου,
    χωρίς νά σχολιάσεις τή ροπή του,
    νά δίνει χωρίς νά έχει.
    Από δανεικά,πού ακόμα πληρώνουμε
    σέ τόκους.
    Καί όσον αφορά τή παραγωγή....
    this is all Greek to me.
    Χαιρετίσματα στή Τ.Ο.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ ΤΟΝ 3,04
    Καταρχάς εκνευρίστηκες πολύ απο το σχόλιό μου και δεν θα έπρεπε. Δεν κατέχω το θέσφατο για να ισχυριστώ οτι η κρίση μου είναι αλάνθαστη ( κάτι που εσύ, απο οτι φαίνεται, με ευκολία μπορείς να το επικαλεστείς).

    Μερικές παρατηρήσεις για να σε διευκολύνω :

    α) Ο πολιτικός φανατισμός και η μισαλλοδοξία έριξαν νερό στον μύλο όλων αυτών που πολύ εύστοχα χαρακτηρίζεις ως καπιταλιστές και κλεπτοκράτες για να οδηγήσουν την χώρα στην σημερινή της κατάσταση. Σκέψου μήπως ευθύνεσαι και εσύ σε αυτό.

    β) Πολύ σωστά αναφέρεις οτι οι δωσίλογοι κλέφτες κυβέρνησαν την χώρα μέχρι την μεταπολίτευση. Μετά συνειδητοποιήσαμε οτι οι τίμιοι αγωνιστές θέλησαν να 'γευτούν' το νέκταρ της εξουσίας, οπότε υιοθέτησαν τις πρακτικές των κλεφτών και πλέον μένουν στα βόρεια προάστια.
    Μία απο αυτές τις πρακτικές περιλαμβάνει την συνεργασία με πρώην 'εχθρούς' - βλέπε Γερμανία εντός Ε.Ε. -.

    Εάν απο αυτά που έγραψα κατάλαβες οτι ήμουν συνεργάτης των ναζί ή οτι ασπάστηκα τον 'γερμανοτσολιαδισμό', επίτρεψέ μου να σου προτείνω να απευθυνθείς στον πλησιέστερο ψυχίατρο.

    Παράλληλα, απο την αξιοσημείωτη και γεμάτη ένταση ιστορική σου αναδρομή λείπουν κάποια κομμάτια που περιλαμβάνουν την αρχική στάση της ελληνικής αριστεράς όταν ο Μεταξάς κήρυξε τον πόλεμο στους Ιταλούς και τον ελληνικό εμφύλιο.
    Για αυτούς τους λόγους τους χαρακτηρισμούς περι ημιμάθειας και κατάντιας σου τους επιστρέφω.

    Μην ανησυχείς όμως, δεν είσαι ο μόνος που κρίνει εξ' ιδίων τα αλλότρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μέρες πού είναι,όπως μέ πρόκαρε
    φίλος,τό κατσίκι μού έπεσε βαρύ.
    Αλλά πιό βαρύ είναι τό σχόλιο από
    κομμουνιστή,πού ευτυχής αναρτά τή
    γνώμη του,ενώ στή μονοκομματική
    ιδεατή χώρα του,η άααλλη άποψη καί δημιουργεία
    έστω 2ου κόμματος θά ταυτοποιούταν
    μέ γυάλισμα κιγκλιδωμάτων.
    Έκ τών έσω.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΟΣ ΤΟΝ 7.20
    Πρωτα απο ολα δεν ανηκω στο χωρο της αριστερας με την εννοια που τοποθετηθηκες.
    Ποτε δεν ηταν πατερουλης μου ο Σταλιν και ποτε τα βρωμοσκυλα δικτακτορες που σπείρανε τα αφεντικα της παραταξης σου και αιματοκυλησαν τον κοσμο.
    Το κομμουνιστικο καθεστως ασφαλως και δημιουργησε ψυχιατρεια και διωγμους αντιφρονουντων στον αντιποδα των τοπων εξοριων και βασανιστηριων που επεβαλε η δικη σου παραταξη, η τζια και η Μακρονησος ειναι κοντα μπορεις να πας να θαυμασεις τα εργα της παραταξης σου.
    Ασφαλως η λεξη δοσιλογος ανηκει στο λεξικο της παραταξης σου γιατι μεγαλουργησαν κατα την κατοχη.
    Επειδη ο λυκος και αν γερασει το χουι δεν το αλλαζει τα συγχρονα αφεντικα της παραταξης σου τους νεους τοπους εξοριας και βασανισμου τυπου γκουανταναμο τους λενε τοπους συμορφωσης και αναμορφωσης ακολουθωντας την καινουργια γλωσσα της εξελιξης και της τεχνολογιας.
    Τωρα ως αναφορα για τα οπλα που ειπες οτι στραφηκαν εναντιον της πατριδος , χρειαζεσαι ενα μικρο σεμιναριο σχετικα με την συνθηκη της βαρκιζας και τα Ιουλιανα. Επειδη η αριστερα δεν κυβερνησε παρα μονο για λιγο με τον Ηλια Ηλιου που τα αφεντικα σου ροκανιζαν την καρεκλα καθε μερα εναντια στην εξουσια και θεληση το λαου οδηγωντας την πατριδα σε εκλογες το 1962 οπου ψηφισαν.....και τα δεντρα και οι νεκροι για να βγει η ΕΡΕ.
    Μιλησες για εσχατη προδοσια...στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σκοινι η δικτακτορια του Μεταξα και οι διωγμοι τι ητανε πολιτικη πραξη? η παραχωρηση της Ιμβρου και της Τενεδου τι ηταν πολιτικη επιλογη? το ξεπουλημα της μικρας ασιας ητανε πολιτικη επιλογη? και αν παμε και πιο πισω θα βρουμε δολοφονημενους (Καποδοστριας) και φυλακισμενους (Κολοκοτρωνης) απο τα μπουμπουκια της ιδεολογιας σου.
    Οσο για τα παιδια της παραταξης σου μην ντρεπεσαι δηλαδη τους κουκουλοφορους τους χυτες τους ταγματασφαλιτες τους γερμανοτσολιαδες τους δοσιλογους τους παρακρατικους τυπου καρφιτσας τους κοτζαμανηδες τους χουντικους του ΙΔΕΑ δεν ειναι βρισια ειναι ιστορικα υπαρκτοι σε αυτο τον τοπο.
    Τωρα για τα λαθη της αριστερας ας κανει και αυτη την αυτοκριτικη της εναντι του Ελληνικου λαου την βαραινουν αρκετα αλλα οχι ολα γιατι ποτε δεν ητανε εξουσια.
    Τωρα για τον συμμοριτοπολεμο τι να σου πω? αυτο και μονο φτανει για να καταλαβει κανεις πως βλεπεις τα πραγματα δηλαδη αυτοι ητανε συμμορια οι αλλοι τι ητανε αγγελουδια που γυρισανε απο της γυμναστικες επιδειξεις στην μεση ανατολη προετοιμασμενοι να επιβαλλουν την βασιλοδεξια δικτακτορια κατω απο την καθοδηγηση του ΠΑΤΕΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ αν δεν σου λεει τιποτε το ονομα ανετρεξε σε κανενα ιστορικο βιβλιο για να μαθεις ποιος ητανε και τι πρεσβευε.
    Αγαπητε φιλε τα νομισματα εχουν δυο οψεις μην βλεπεις μονο αυτη που σε βολευει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΣ ΤΟ 8.07
    Μαλλον με παρεξηγησες ουτε εκνευρισμενος ειμαι ουτε εχω κατι μαζι σου απλα δεν μου αρεσει η μονοπλευρη θεση πραγματων και ιστορικων δεδομενων.
    Εαν καπου σε προσβαλλα ζητω συγνωμη δεν ηταν προθεση μου συνεβη εν τη ρημι του λογου.
    Χαιρομαι πραγματικα για την δηλωση σου περι ναζισμου και γερμανοτσολιαδισμου.
    Δεν ειμαι απο αυτους που μενουν στα βορεια προαστεια.
    Τωρα σχετικα με το νεκταρ της εξουσιας τα τελευταια 6 χρονια το ειδαμε πολυ καλα το εργο.
    Τους ελλειψε το νεκταρ η μαρμιτα η οπως αλλιως την ονομαζουν την κλεψια και την ρεμουλα και πεσανε με τα μουτρα σαν λυσσασμενα σκυλια να ξεκοκκαλισουν οτι οι αλλοι αφησαν σαν αποφαγια.
    Πολιτικα φιλε μου δεν υπαρχει κανενας για μενα ειναι ολοι τους καθαρματα και επρεπε να ειναι κρεμασμενοι στο συνταγμα για παραδειγματισμο.
    Η ξευτιλα και η καταντια που ζουμε ειναι απορροια των κομματων εξουσιας που το μονο τους μελημα ητανε να ταισουν τις ορντινατσες οικογενειες που μονιμα τρεφονται απο τον Ελληνικο λαο και αυτοι να διασφαλισουν με τις μιζες και τις κλεψιες μεχρι και την τριτη γενεα τους.
    Με ολα αυτα που ζουμε καθημερινα σιγουρα θα μας χρειαστει ολους ψυχιατρος.
    Δεν ειμαι υπερασπιστης κανενος πολιτικου τζακιου αλλα μου αρεσει τα πραγματα να λεγονται με το ονομα τους και ειδικοτερα οταν αναφερομαστε σε ιστορικα γεγονοτα.
    Ειμαι παιδι προσφυγων και ενοχλουμε να ακουω για τουριστικη συναθροιση στα παραλια της μικρας ασιας οταν ξερω οτι οι τσετες κοψανε το κεφαλι του παππου μου στην παραλια κατα την ωρα της φυγης.
    Δεν ειμαι απο αυτους που τα λαθη μου τα βλεπω πανω σε αλλους αρα δεν κρινω και εξ ιδιων τα αλλοτρια.
    Ξερω να κανω την αυτοκριτικη μου και εκει που σφαλλω εχω το θαρρος να ζητω συγνωμη αναγνωριζοντας το λαθος μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣ ΤΟΝ 1,33
    Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για αυτό σου το σχόλιο. Εάν με την σειρά μου σε παρεξήγησα ή σε προσέβαλα, σου ζητώ συγνώμη.

    Στην ιστορική μου αναφορά δεν συμπεριέλαβα την Ελλάδα (στην οποία συνέβησαν πολλά απο τα γεγονότα που ανέφερες). Ο μοναδικός μου στόχος ήταν να εντοπίσω κάποιους απο τους λόγους για τους οποίους το γερμανικό κατεστημένο συνεργάζεται εδώ και δεκαετίες με το αμερικάνικο και ποιά είναι η στάση των εδώ πολιτικών που καταδεικνύουν οτι , ακόμη και αν η χώρα χρεωκοπήσει, αυτοί θα κοιτάζουν το κομματικό τους συμφέρον.

    Δεν είμαι μεγάλος σε ηλικία αλλα μέχρι τώρα έχω καταλάβει αρκετά πράγματα. Δεν υπήρξα ποτέ κομματόσκυλο και ούτε θέλω να γίνω, αν και πολλοί με προσέγγισαν λέγοντάς μου οτι εάν θέλω να καταφέρω κάτι στην ζωή μου πρέπει να προσκυνήσω τον κάθε πολιτικό.
    Δέν άντεχα όμως για κανένα αντάλλαγμα να φαλκιδεύσω την σκέψη μου.

    Συμφωνώ μαζί σου όσον αφορά την πρακτική των κομμάτων και την ευθύνη τους για την σημερινή Ελλάδα. Άλλωστε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος έχει την ίδια άποψη.

    Ήταν προαποφασισμένο τί πορεία θα πάρει η Ευρώπη. Όλοι αυτοί που όψιμα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την απειλητική στάση της Γερμανίας γνώριζαν τα τεκταινόμενα εκ των έσω. Αλλα δεν μιλούσαν γιατί οι γερμανικές μίζες έπεφταν βροχή ( εξασφαλίζοντας τις ορτινάτσες οικογένειες και τις γενιές τους όπως σωστά λές ). Αυτό σε συνεργασία με τους εγχώριους δημοσιογραφίσκους που έπαιρναν τα απομεινάρια απο το φαγοπότι. Για αυτό τώρα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο λέγοντας οτι για το χρέος φταίνε οι 'εξωγήινοι'. Γνωρίζουν οτι εάν το κλεπτοκρατικό σύστημα καταρρεύσει θα τους συμπαρασύρει στην κόλαση και αυτό δεν τους αρέσει.

    Ένα απο αυτά που έμαθαν οι Γερμανοί απο τον Β' παγκόσμιο πόλεμο είναι οτι κάθε άνθρωπος έχει την χρηματική του τιμή. Δοσίλογοι και γερμανοτσολιάδες υπήρξαν και σε άλλες χώρες. Άρα, σκέφτονται, αφού συνεργάστηκαν μαζί μας επι κατοχής νεμόμενοι ένα κοκκαλάκι εξουσίας γιατί να μην το κάνουν και επι ειρήνης με 'λάδωμα';

    Ο χαμένος πάλι θα είναι ο απλός πολίτης.

    Φίλε μου, σου εύχομαι τα καλύτερα.
    Ελπίζω να ξανασυναντηθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΡΟΣ ΤΟΝ 11.18
    Απο το σχολιο σου δειχνεις ανθρωπος με ανοιχτο μυαλο, μην αφησεις ποτε κανενα να σου το υποδουλωσει κατω απο κομματικα λαβαρα και αφισσες.
    Μεσα απο το σχολιο σου μπορει κανεις να καταλαβει με στοιχειωδη μορφωση οτι εισαι ενας ανθρωπος μορφωμενος και καλλιεργημενος και σε καμμια περιπτωση ο λογος σου δεν προδιδει τον νεαρον της ηλικιας σου. Εγω ειμαι 52 χρονων και εζησα αρκετα γεγονοτα στο πετσι μου εχοντας στην πλατη αναμνηστικη ροπαλια με 24 ραμματα απο σιδεροβεργα αστυνομικου την νυχτα της 17ης Νοεμβριου 1973 οπου ξημερωθηκα σε μια πρασια στην Στουρναρα με το πουκαμισο μου γεματο αιματα ημουν μολις 17 χρονων.
    Οι ιδεολογιες κατερρευσαν σαν χαρτινοι πυργοι, η μονη ιδεολογια που μας απεμεινε ειναι να παραμεινουμε ανθρωποι και πανω απο ολα Ελληνες γιατι αυτο που κινδυνευει σημερα ειναι η Ελλαδα και οχι οι πολιτες της που με τον αλφα η βητα τροπο βολευτηκαν κατω απο καποια συντεχνια ειτε πολιτικη ειτε επαγγελματικη.
    Το λυπηρο ειναι οτι νεοι σαν και εσενα γεματοι εφοδια καλουνται να ζησουν σε μια χωρα χωρις προοπτικη και μελλον.
    Πραγματικα σου ευχομαι οτι καλυτερο στην ζωη σου ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
    Ας ελπισουμε καποια μερα εσεις οι νεοι να ανατρεψετε αυτη την αδικη κατασταση και να οδηγησετε την χωρα εκει οπου πραγματικα της αξιζει.
    Αυτα λεω και στον γιο μου που σπουδαζει Ιατρικη στο 3ο ετος, πολιτικοποιημενος ναι, οχι οργανο του καθε κομματος, να λες παντα την γνωμη σου και να υποστηριζεις παντα το δικαιο ακομα και αν αυτο αντιβαινει στα συμφεροντα σου.
    Μπορει να ειμαι παλαιομοδιτης αλλα αυτες τις αρχες πηρα απο την εκπαιδευτικη μου μορφωση.
    Νασαι παντα καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση