GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Mea culpa ομολογεί για πρώτη φορά...

...ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. “Είμαστε όλοι στο ίδιο παπόρι” , λέει σε συνέντευξή του σύμφωνα με την “El Pais” Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,...

...ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. “Είμαστε όλοι στο ίδιο παπόρι”, λέει σε συνέντευξή του σύμφωνα με την “El Pais”

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/

Αυτό κι αν δεν είναι είδηση! Ο υπουργός της Οικονομίας μας, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ομολογεί για πρώτη φορά ότι εκεί που έφτασε σήμερα η κατάντια της ελληνικής οικονομίας... είναι mea culpa. Ομολογεί, δηλαδή, τα σφάλματα και της δικής του κυβέρνησης, εξηγώντας μάλιστα και το γιατί.
΄Εχω στα χέρια μου την έγκυρη εφημερίδα “El Pais”, όπου στη σημερινή της έκδοση (σελίδα 33), με τίτλο “Είμαστε όλοι στο ίδιο παπόρι” αναφέρεται στη συνέντευξη Τύπου του υπουργού μας το Σάββατο το μεσημέρι, μετά την λήξη του άτυπου συμβουλίου των ομολόγων του της Ε.Ε. στην ωραία Μαδρίτη. Βέβαια, για μας η είδηση δεν είναι στον τίτλο της εφημερίδας (που φιλοξενεί την φωτογραφία του τσάρου της τσέπης όλων μας), αλλά στην πρώτη παράγραφο της συναδέλφου Alicia Gonzalez (καμιά σχέση με τον Φελίπε). Αν και δεν είμαι επίσημος μεταφραστής καμιάς ξένης γλώσσας (αρκετά προβλήματα έχω με την μητρική στη ξενιτιά), διαβάζω:
“Σε μια χειρονομία λίγο...

συνηθισμένη μεταξύ των οικονομικών υπευθύνων, ο 'Ελληνας υπουργός της Οικονομίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τόνισε χθες το mea culpa μετά την λήξη του Ecofin. Και το έκανε για την έλλειψη συγκεκριμένων μέτρων σε βραχυπρόθεσμο διάστημα της κυβέρνησής του. “Είναι πολλές οι αιτίες που εξηγούν την τιμωρία που υποφέρει το ελληνικό χρέος. Η πρώτη είναι ότι οι αγορές υποστηρίζουν τις περικοπές αυτού του έτους, αλλά δεν βλέπουν αρκετά τα μέτρα ρύθμισης για τα επόμενα χρόνια”, παραδέχτηκε. “Μερικοί προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα με αυτή την κατάσταση”.
Τα υπόλοιπα, είναι γνωστή ...οικονομική φιλολογία. Κάτω από τον τίτλο “Είμαστε όλοι στο ίδιο παπόρι” - το “παπόρι” είναι δική μου ελεύθερη μετάφραση του “πλοίου”, η καλή εφημερίδα επεξηγεί ότι ... “Ο Έλληνας υπουργός υπενθυμίζει ότι η κρίση επηρεάζει κι άλλες χώρες, αν και αποφεύγει να συγκριθεί με την Ισπανία. Υπόσχεται στις αγορές περισσότερα ρυθμιστικά μέτρα”.
Ρε, μήπως δεν αποδόθηκαν σωστά!

5 σχόλια

  1. Οι προηγούμενοι αρχοντοχωριάτες που μας κυβέρνησαν έπρεπε να ξιπαστούν και να βάλουν την χώρα σε μια κατάσταση μη παραγωγική, αλησμόνητες οι δηλώσεις,

    «Η χωρά μας δεν έχει παραγωγική διαδικασία θα προσφέρει όμως υπηρεσίες».

    Φυσικά δεν κατάλαβαν τι υπηρεσίες θα έπρεπε να προσφέρει η χώρα γιατί ήταν κάφροι.

    Τώρα ο νέος παπάρας των «οικονομικών» πρέπει να παραδώσει γη και ύδωρ.
    Κοινώς να στήσει κάλο. Και αυτό το θέλουν κατά κυριολεξία από τον ίδιο και τον πρωθυπουργό για να σιγουρευτούν ότι έχουν πλέον μειωμένη διαπραγματευτικότητα.

    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ,
    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΟΥΝ ΜΑΓΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΥΓΚΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασοκ

    Σκεπτικισμος στη Μηλιώνη σχετικά με το ΔΝΤ που δεν πρεπει να παμε ποτε!!

    Ομως ενα φυσικο γεγονος οπως το ηφαιστειο της Ισλανδιας μπορει να αλλαξει τα πραγματα?

    Ναι ειπε ο δρ Κουτσουκος ο προστατης των υπερδανεισμενων, μη ξεχναμε οτι με την εκρηξη του ηφαιστειου Σαντορινης...

    ο Μωυσης διεσχισε την Ερυθρα Θαλασσα, που σχιστηκε στα δυο απο παλιρροικο κυμα!!

    Δρ Κουτσουκο, νεε Μωυση οδήγησέ μας στη "γη της επαγγελίας" και βγάλε μας από την δήθεν "κρίση" είπε ο Γιάννης ο πιο μικρος πρασινοφρουρός!!

    Η "πορεία προς τη Γη της Επαγγελίας" ξεκίνησε με την αποστολή ενός άρθρου στο πρεσσ για την "εθνική προδοσία" και την "πτώχευση" μιας εύπορης χώρας!!

    Να δουμε αν οι ραββινοι του πρεσσ το βαλουν!!

    Ιακωβ ο από Αναβρύττων, Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το παπαορι ειναι στον κωλο σου
    χαμένο κορμί, αργόμισθο λαμόγιο της Πρεσβείας μας στην ισπανία,
    ΤΣΟΓΛΑΝΕ ανδρέα Παπαγεωργοχυσόπουλε.

    Και είναι ο Τοτανικός
    του Αρχιλαμόγιου Παγκόσμιου μιζομένου
    συναλήτη σου Παπακωνσταντίνου.

    φέρε πίσω τις κλεμμένες σου συντάξεις
    αληταρά που κρύφτηκες εκεί, για να απολαμβάνεις τα ρουφιανιλίκια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΤΟ ΜΕΑ ΚΟΥΛΠΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ. ΑΣΕ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ ΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση