GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Bασίλης Καζούλλης, ένας ιππότης της μουσικής...

...αφοσιωμένος στις από ψυχής και πάντα φροντισμένες μελωδίες, με αλήθεια και ευαισθησία απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ, αποκλειστικά...

...αφοσιωμένος στις από ψυχής και πάντα φροντισμένες μελωδίες, με αλήθεια και ευαισθησία απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ, αποκλειστικά για το PRESS-GR!

(Eπιμέλεια:
Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης)

Ο Βασίλης Καζούλλης γεννήθηκε στον Ασκληπειό της Ρόδου. Σε ηλικία τεσσάρων ετών μετακομίζει με την οικογένεια του στην Αθήνα. Η κλίση του στη μουσική φαίνεται από τα παιδικά του χρόνια. Στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου, ο πατέρας του χαρίζει σ’ αυτόν και στον αδερφό του μια κιθάρα και από τότε, με ένα ολιγόμηνο διάλειμμα μουσικών μαθημάτων στο ωδείο της γειτονιάς, μαθαίνει μόνος του να παίζει μουσική. Στα φοιτητικά του χρόνια, παράλληλα με τις σπουδές του στην ΑΣΟΕΕ, δημιουργεί με φίλους του ερασιτεχνικό συγκρότημα, όπου παίζει κιθάρα και φυσαρμόνικα και τραγουδά. Παίρνει το πτυχίο του και υπηρετεί για δύο χρόνια στην Αεροπορία, ενώ συνεχίζει να γράφει μουσική και στίχους. Όταν απολύεται έχει ήδη έτοιμη μια πρώτη συλλογή τραγουδιών.
Ο Σταμάτης Σπανουδάκης ακούει τη δουλειά του και τον ενθαρρύνει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την μουσική και να κάνει το πρώτο του βήμα στη δισκογραφία. Την ίδια περίπου εποχή —αρχές 1987— επιλέγεται ως «νέο ταλέντο» από τον Διονύση Σαββόπουλο για να εμφανιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή «Ζήτω Το Ελληνικό Τραγούδι», όπου ερμηνεύει το τραγούδι του «Φανή».
Στα τέλη του ίδιου έτους κυκλοφορεί ο πρώτος του δίσκος με τίτλο «Μπλε Μωρό», από την εταιρία Lyra, με μουσική, στίχους και ερμηνεία του ιδίου. Ακολουθούν...

τα «Τρύπια Καπέλα» (1989/Minos EMI), «Κάτι να γυαλίζει» (1992/ Minos EMI), «Βορεινό λιμάνι» (1995/Minos EMI), «Τα φιλιά του Αυγούστου» (1998/Lyra), «Τόσες αποστάσεις» (ζωντανή ηχογράφηση από το Μετρό, 2000/Lyra), «Ραντεβού στην Εθνική» (2001/Lyra), «Μόνο να μου γελάς» (2004/Lyra), όλα σε μουσική, στίχους και ερμηνεία του ιδίου. Έχουν επίσης συμμετάσχει φιλικά σε δίσκους του άλλοι καλλιτέχνες, ενώ και ο ίδιος έχει ερμηνεύσει τραγούδια άλλων τραγουδοποιών.
Όλα αυτά τα χρόνια έως σήμερα παρουσιάζει τα τραγούδια του σε συναυλιακούς χώρους και σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα. Το 1990, με το τραγούδι «Γράμματα στην Σκόνη» από τη συλλογή «Τρύπια καπέλα», λαμβάνει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής του Λάχτι (Φιλανδία), όπου και διακρίνεται, ενώ το 2002 πραγματοποιεί το όνειρό του να παίξει στο Liverpool, την γενέτειρα των Beatles, καθώς και στο Cardiff, στο Μάντσεστερ και στο Λονδίνο. Τα τελευταία χρόνια, εγκαταλείποντας την συνήθειά του να εμφανίζεται μόνος του, συνεργάζεται, σε μουσικές σκηνές και σε συναυλίες, με φίλους του καλλιτέχνες. Είναι παντρεμένος με τη Νεκταρία Καραντζή.
Κάθε Παρασκευή, θα εμφανίζεται στη μουσική σκηνή ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ (Ελασιδών 6, Γκάζι, τηλ: 2109014428), χαρίζοντας μελωδικά ταξίδια με την εκφραστική φωνή του, από την προσωπική του δισκογραφία μέχρι τις αγαπημένες του διασκευές, από τη δυτική ροκ σκηνή μέχρι την ελληνική παράδοση ή, πιο απλά «Από το Λίβερπουλ στη Σαντορίνη», όπως ονομάζεται ο τελευταίος του, 9ος στη σειρά προσωπικός δίσκος. Ένα ξεχωριστό μουσικό συγκρότημα από παλιούς και νέους μουσικούς συνεργάτες του θα τον συνοδεύει, με βιολί, μαντολίνο, ακορντεόν και περουβιανά πνευστά και κρουστά... Και ασφαλώς δε θα λείπει η μελωδική κιθάρα και το γιουκαλέλι του, ...από τoν ίδιο.

Η απόλυτη ευτυχία για σένα είναι;
Είναι κάτι που δεν υπάρχει, εκτός από ορισμένες στιγμές.
Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί;
Η σκέψη ότι αυτό το πρωί είναι καινούριο!
Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια;
Επειδή γίνεται συχνά, δε θυμάμαι.
Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι;
Η ευαισθήσια και η αντοχή.
Το βασικό ελάττωμά σου;
Το άγχος.
Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια;
Στα άδολα.
Η τελευταία φορά που έκλαψες;
Όταν άκουσα το Yesterday στη συναυλία του Paul Mc Cartney.
Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσαι περισσότερο;
Με τον Σωκράτη.
Ποιοι είναι οι ήρωές σου σήμερα;
Οι άνθρωποι που κάνουν υπομονή.
Ποια είναι η ταινία που σε σημάδεψε;
Το Τσίρκο, Charlie Chaplin.
Το αγαπημένο σου ταξίδι;
Liverpool, Ρόδος.
Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;
Παπαδιαμάντης, Ντίκενς, Ντοστογιέφσκι, Γκοσινί.
Ποια αρετή προτιμάς σε έναν άντρα;
Την αξιοπρέπεια.
Και σε μια γυναίκα;
Την αλήθεια.
Ο αγαπημένος σου συνθέτης;
Paul Mc Cartney.
Το τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους;
Strangers in the night.
Το βιβλίο που σε σημάδεψε;
"Λόγοι", Γέροντος Παϊσίου.
Ο αγαπημένος σου ζωγράφος;
Λύτρας.
Το αγαπημένο σου χρώμα;
Γαλάζιο.
Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου;
Τη... Φανή... :))
Το αγαπημένο σου ποτό;
Η μπύρα.
Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο;
Που δεν έφυγα στο εξωτερικό.
Τι απεχθάνεσαι περισσότερο απ’ όλα;
Την αχαριστία και τον εγωισμό.
Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία;
Η κηπουρική.
Ο μεγαλύτερος φόβος σου;
Μη χάσω την ελπίδα.
Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα;
Όταν δε θέλω να κάνω ανθρώπους να πονέσουν.
Ποιο είναι το μότο σου;
Ψεύτης κόσμος.
Πώς θα επιθυμούσες να πεθάνεις;
Σαν πουλάκι.
Εάν συνέβαινε να συναντήσεις το Θεό, τι θα ήθελες να σου πει;
Καλώς το παιδί μου!
Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό;
...Αγγίζω την τελειότητα :))

4 σχόλια

  1. Πασοκ

    Σκεπτικισμος στη Μηλιώνη σχετικά με το ΔΝΤ που δεν πρεπει να παμε ποτε!!

    Ομως ενα φυσικο γεγονος οπως το ηφαιστειο της Ισλανδιας μπορει να αλλαξει τα πραγματα?

    Ναι ειπε ο δρ Κουτσουκος ο προστατης των υπερδανεισμενων, μη ξεχναμε οτι με την εκρηξη του ηφεστειου Σαντορινης...

    ο Μωυσης διεσχισε την Ερυθρα Θαλασσα, που σχιστηκε στα δυο απο παλιρροικο κυμα!!

    Δρ Κουτσουκο, νεε Μωυση οδήγησέ μας στη "γη της επαγγελίας" και βγάλε μας από την δήθεν "κρίση" είπε ο Γιάννης ο πιο μικρος πρασινοφρουρός!!

    Η πορεία προς τη Γη της Επαγγελίαε ξεκίνησε με την αποστολή ενός άρθρου στο πρεσσ για την "εθνική προδοσία" και την "πτώχευση μιας εύπορης χώρας!!

    Να δουμε αν οι ραββινοι του πρεσσ το βαλουν!!

    Ιακωβ ο από Αναβρύττων, Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, ιππότης... der deutschen Ritter von Rodos!

    Κωλοπαίδια ραους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πιο αγαπημένος μου τραγουδοποιός!!!
    Ο πιο μελωδικός, ο πιο ευαίσθητος και ο πιο διακριτικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε μαλάκα ΑΝΩΝΥΜΕ που λες για ΄"κωλοπαίδια" που τον ξέρεις εσύ ρε τον Καζούλη και μας το παίζεις καμπόσος! Αν είσαι μάγκας ρε παλιοκομπλεξάρα να πας να τα πεις αυτά στους κατά περίσταση καθεστωτικούς και σ' όλους αυτούς που τόσα χρόνια είναι μέσα στο σύστημα και τα παίρνουν από Δήμους κι από παντού και μας το παίζουν και ροκάδες. Αλλά καλός μαλάκας θα είσαι κι εσύ! Ο Καζούλης είναι από τους ελάχιστους αληθινούς και γνήσιους καλλιτέχνες σ' αυτόν τον σκατοχώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση