GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οικονόμου: «Μετατρέπουν την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα»...

Ο διαγραφείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Οικονόμου εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δήλωσε παρών κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για...

Ο διαγραφείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Οικονόμου εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δήλωσε παρών κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα νέα μέτρα τόνισε ότι «έχοντας πλήρη τη συναίσθηση της ευθύνης που μου αναλογεί ως εκπρόσωπος των πολιτών της Αττικής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κατανοώντας την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα, έχοντας γνώση του δύσκολου αγώνα που δίνει καθημερινά ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εκφράζω με την ψήφο μου την αγανάκτησή μου για το γεγονός ότι τα επερχόμενα μέτρα που επιβλήθηκαν από μηχανισμούς που συμμετείχαν ενεργά στην κατακρήμνιση της ελληνικής οικονομίας ή ανέχτηκαν σιωπηρώς τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας μας, ζητούν σήμερα από τον ελληνικό λαό να δεχτεί την μετατροπή της Ελλάδας σε μια τριτοκοσμική χώρα».
Ο κ. Οικονόμου εκφράζει την αντίθεσή του «στην κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, στην υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου του λαού και στην καταστροφή της μεσαίας τάξης» και δηλώνει ότι θα παραμείνει εκπρόσωπος του λαού της Αττικής στο Κοινοβούλιο, ότι θα...
 συνεχίσει να υποστηρίζει κάθε θέση και νόμο της κυβέρνησης που «θα συμβάλλει στην αναδιανομή του εισοδήματος, στην εξασφάλιση ενός κράτους δικαίου, στην επαναφορά της κοινωνικής δικαιοσύνης και στην αναζήτηση ενός νέου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης που θα σέβεται και θα υπηρετεί πρώτα τον άνθρωπο και μετά τους αριθμούς, δηλαδή σε όλα αυτά που προεκλογικά είχε δεσμευτεί το ΠΑΣΟΚ ότι θα υλοποιήσει».

24 σχόλια

 1. Υπάρχει και φιλότιμο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΠΡΑΒΟ!!!
  Μας αποδείξατε ότι δεν έχουν χαθεί τα πάντα και ότι ακόμα και μέσα στους πολιτικούς, υπάρχουν αληθινοί Ελληνες που πονούν την πατρίδα και δεν την θέλουν σκλάβα σε ξένα συμφέροντα.
  Συγχαρητήρια.Είμαστε μαζί σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπράβο στον Οικονόμου!

  Θα το θυμάται πάντα στη ζωή του,
  ότι στάθηκε όρθιος!..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τωρα κ.Οικονομου θα εχεις απλετο χρονο να παριστανεις τη γλαστρα στο Τριανταφυλλοπουλο. Μονο για εκει κανεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εάν στην πιο κρίσιμη απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου, στην σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία, κάποιοι αποφασίζουν να δηλώσουν #παρών#, τότε δεν έχουν καμια θέση στο κοινοβούλιο. Σε αυτή την ιστορική στιγμή, επιλέγεις με ποιούς θα πάς καιποιούς θα αφήσεις. Δυστυχώς κ Οικονόμου, πρέπει να παραιτηθείτε. Ισως ο επόμενος , να αξίζει να λέγεται βουλευτής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μπράβο,άξια τα κουκιά που πήρε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ……………

  Ας δούμε αντικειμενικά, τι μας οδήγησε σε αυτό το χάλι, σε αυτήν την ανείπωτη καταστροφή, την σημερινή κρίση-τραγωδία….

  Να δούμε που μας κατάντησε η Δεξιά, η παράταξη της ρεμούλας και της λαμογιάς, που έχει μάθει από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ- στον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό, να κάνει αρπαχτές, να ταΐζει με δημόσιο χρήμα παράσιτα-επιχειρηματίες, να δημιουργεί Βατοπέδια, να δίνει τα δημόσια έργα στους «δικούς» της, να καταργεί το νόμο Πεπονή, να διορίζει τα δικά της παιδιά χωρίς να λογαριάζει το κόστος κλπ. κλπ.

  Με το που πήραν την εξουσία έπεσαν σαν λυσσασμένα σκυλιά πάνω στο σώμα της Ελλάδας για να φάνε ό,τι αρπάξουν και να…που μας κατάντησαν!!!

  Και να έχουν το θράσος και την αναίδεια να μας λένε ότι δεν φταίει μόνο ο Καραμανλής για την κατάσταση στην οποία περιήλθε σήμερα η χώρα, αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη!

  Μα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ? Πού είναι τώρα ο καταλληλότερος? Ο πρίγκηψ της Ραφήνας? Έχει κρυφτεί με την ουρά στα σκέλια από τις ενοχές του και ντρέπεται να βγει στον κόσμο.

  Μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές του θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 150 δις !!!!!

  Ας δούμε τώρα τι κράτος παρέλαβε τον Μάρτιο του 2004…..

  Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Κώστα Σημίτη, τους παρέδωσε μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΘΟΥΣΑ ΧΩΡΑ ΜΕ 4,5% ΑΝΑΠΤΥΞΗ, έτοιμη να υποδεχτεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

  Η Ελλάδα το 2001, μπήκε πραγματικά με το σπαθί της στην ΟΝΕ, με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς τις απάτες, τις απογραφές και τα καραγκιοζιλίκια του Αλογοσκούφη που ακολούθησαν.

  Η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ με έλλειμμα κάτω του 3%, πληθωρισμό κάτω του 2,5% και δημόσιο χρέος (πράγματι σχετικά υψηλό, αλλά όχι πολύ αποκλίνον από τα δημόσια χρέη άλλων ευρωπαϊκών χωρών) και το πιο σημαντικό- πολύ πιο κάτω από το 100% του ΑΕΠ (αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί σήμερα, αντίθετα δέστε λ.χ. την Ιταλία με τι λογιστικά τρικ κατάφερε και μπήκε στην Ευρωζώνη)!!!!

  Υπήρχε μια πρωτοφανή πραγματική έκρηξη στην οικοδομική δραστηριότητα, φτιάχνονταν υπερσύγχρονες εθνικές οδοί, κόμβοι, αεροδρόμια, λιμάνια.

  Η χώρα είχε κύρος και περιεβάλλετο από την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας!

  Μάλιστα τότε, μετά το 2004, επίμονα συζητιόταν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ως εν δυνάμει υποψηφίου για τη θέση του προεδρεύοντος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως ενός χαρισματικού και σταθερού ευρωπαϊκού ηγέτη, αλλά στο τέλος υπερίσχυσαν οι κομματικοί συσχετισμοί, μιας που τότε η Δεξιά στην Ευρώπη ήταν πλειοψηφούσα και έτσι εξελέγη ο Πορτογάλος συντηρητικός Μπαρόζο.

  Για το μόνο που κατέκριναν μετέπειτα τον πρώην πρωθυπουργό ήταν, ότι κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού, δεν ενέγραφε τις αμυντικές δαπάνες στον χρόνο υπογραφής της σύμβασης για την αγορά τους, αλλά την μετέθετε στον χρόνο παραλαβής τους.

  Αργότερα όμως αυτή η κατηγορία κατέπεσε, αφού διαπιστώθηκε ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπολόγιζαν με τον ίδιο τρόπο τις αμυντικές τους δαπάνες στους προϋπολογισμούς τους.

  Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριοι και η Δεξιά και ο Σαμαράς- ο ΜΕΓΑΣ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ, καλά θα κάνει να το βουλώσει και να μη μιλά καθόλου, γιατί εκτίθεται ακόμα περισσότερο στα μάτια του Ελληνικού λαού!

  Θα πρέπει να χώσουν το κεφάλι τους μέσα στη γη- σαν τη στρουθοκάμηλο, από ντροπή, γιατί ο Λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά την καταστροφική τους διακυβέρνηση!!

  ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!

  Παρατηρητής

  Υ.Γ. Γιατί μου βρωμάει φασιστίλα εδω πέρα?
  Βρωμάει απαίσια σπασμένα (απ’την οργή του λαού) και κλούβια Χρυσά Αυγά...Πουουφ!
  Πουουουφ…Βρωμιάρηδες!! Γυρίστε πίσω στις τρύπες σας, στο σκοτάδι- εκεί όπου ανήκετε, για να ξεβρωμίσει ο τόπος!!
  Απίστευτη ΜΠΟΧΑ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΔΩ!
  ΕΠΩΝΥΜΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!!
  ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ!
  ΣΕ ΤΡΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΠΑΡΑ ΓΡΆΦΤΗΚΕ!!
  ΓΙΑΤΙ ΑΝΩΝΥΜΑ????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αγαπητέ φίλε αφού η χώρα μας μετετρέπεται απο τους κακούς σε τριτοκοσμική. Εσύ που καλός και αγωνιστής παταιτήσου απο βουλευτής για να μην πληρώνεσαι απο τά χρήματα των κακών ξένων. Ετσι και αλλιώς τα Ελληνικά λεφτά δεν φτάνουν να πληρωθείτε έτσι που την καταντήσατε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πασοκ

  Υπάρχει ακόμα λύση: Να συσταθεί κοινό ευρωπαϊκό ταμείο, (κατά τα πρότυπα του αμερικανικού κοινού ταμείου των ΗΠΑ),

  ως μόνη ελπίδα σωτηρίας της Ευρώπης και του Ευρώ και να επιστραφεί στο ΔΝΤ το ποσό που έδωσε στην Ελλάδα!

  Έτσι θα βγούμε από το ΔΝΤ αμέσως,ελεγε εχτες το βραδυ ο δρ Κουτσουκος, πολυ σωστα!


  Ελένη Πασοκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΩΣΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. κ. Οικονόμου συγχαρητήρια. Η ιστορία θα γράψει ότι υπήρξαν και κάποιοι που είπαν ΟΧΙ στον νέο Γκράτσι που ζητάει την χώρα μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. βρε ηλίθιε, η χώρα δίνει αγώνα επιβίωσης, ψάχνει χρήματα να πάρει ανάσα κι εσυ βρήκες την ώρα να το παίξεις "ήρωας"? Ντροπή!!! Να παραιτηθείς αυτή τη στιγμή. την έδρα δεν την βρήκες απ' τη μαμά σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Υπαρχει και ενα στασιδι κενο στην Ζουγκλα του Ταρζαν του Τριανταφυλλοπουλου, να παει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Ν.Τ.

  (η ντορούλα κάνει πως δεν ξέρει!)

  Ποιός εξέδωσε το περιβόητο ομόλογο που πρέπει να πληρωθεί στις 19/5/2010 και που μας έστειλε επειγόντως στο Δ.Ν.Τ.;

  Αλήθεια, ποιός;

  ΗΜΕΡΟΜ. ΕΚΔΟΣΗΣ 19/5/2000
  GR0124011454
  ΗΜΕΡ. ΛΗΞΗΣ 19/5/2010
  ΤΟΚΟΜΕΡΙΔΙΟ 6,00%
  ΑΞΙΑ (ΔΙΣΕΚ. ¤) 8,466

  Καλά, ο Γιώργος και ο Παπακωνσταντίνου έχουν βάλει σαν deadline για την επιβίωση ή την πτώχευση της χώρας την αποπληρωμή του ομολόγου λήξης 19/5.

  Μόνο που δεν τους ρωτάει κανείς, ποιός και πότε πήρε αυτά τα λεφτά, όπως αποκαλύπτει σήμερα η olympia.

  Να η αλήθεια λοιπόν, την αντέχετε;

  Στίς 19/5/2000 εκδόθηκε 10ετές ομόλογο ύψους 8,466 δισεκ. ευρω.

  Ποιός κόμμα "πήρε τα λεφτά" τότε κύριε Παπανδρέου;

  "Πού πήγαν τα λεφτά"; - όπως έλεγες προεκλογικά, κύριε Παπαδρέου;

  Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέμματα κύριε Παπανδρέου;

  Ως πότε θα διαβάλλετε τον Κ.Κ. ότι αυτός χρέωσε την Ελλάδα, κύριε Παπανδρέου;

  Ως πότε θα κρύβουν την αλήθεια οι επιχειρηματίες που έχουν το Mega, τoν Αντένα, τον Σκάϊ και το Alter;

  Ντροπή.

  Θα γίνει, όπως ακριβώς τόλεγες την περασμένη εβδομάδα, κύριε Παπανδρέου.

  Ο λαός θα σας πάρει με τις πέτρες (και τα γιαούρτια και τα αυγά, προσθέτω εγώ.)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΟ "ΘΕΛΩ" ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ.
  ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. μπραβο ρε Οικονόμου

  Οι παππουδες μας είχαν αρχιδια και πολέμησαν Ιταλούς και Γερμανούς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. "Οικονόμου: «Μετατρέπουν την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα»..."
  ////////////////////////////////
  Μάς δουλεύεις Κε Οικονόμου?
  Από τήν εποχή τού Ανδρέα ήμασταν
  τριτικοσμικοί.
  Αφού σάλπιζε:Eμπρός στόν τρίτο δρόμο
  Καντάφι,Σαντάτ,Μομπούτου...
  Αλλά εσύ ακόμα ήσουν νεούλης.
  Αναστάσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. ΜΠΡΑΒΟ ΒΑΣΙΛΗ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ρέ σείς, αφελείς μέχρι βλακείας,

  ακόμα βαυκαλίζεσθε νά εξηγήσετε τίς συμπεριφορές τών ανθρώπων, μέ φιλότιμα, πατρίδες, κρίσιμες στιγμές καί λοιπές κούτοπονηρίστικες μπουζουριέρες ??

  ΔΕΝ έχετε ακόμα αντιληφθεί ότι, ΟΛΑ τά καθορίζει τό προσωπικό συμφέρον ??
  Ο εν λόγω μπούλης τσαντίστηκε ΔΙΟΤΙ τόν απέρριψαν οι κομματοπασόκοι από τήν υποψηφιότητα γιά τήν θέση τού Περιφερειάρχη Αττικής κατά τίς επερχόμενες συντόμως εκλογές , βάσει τού Καλλικράτη...

  Έτσι, τούς εκδικήθηκε μέ τό ηρωϊκό ΟΧΙ τού 1821...... (τώρα έγινε ...αντράκι...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ......ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ; Ο ΜΟΝΟΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ; ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ, ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΣ. ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΑΓΚΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕΣ "ΟΧΙ".ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ "ΠΑΡΩΝ"; ΟΥΣΤ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Δημήτρης Κλ.7 Μαΐ 2010, 5:22:00 μ.μ.

  Σίγουρα έχεις δίκιο Βασίλη Οικονόμου, στα επιχειρήματα. Κι εγώ συμφωνώ ότι είναι σκληρά τα μέτρα και θίγουν και εμένα προσωπικά.
  Σκέφθηκες όμως τι θα γινόταν, εάν καταψηφιζόταν η Κυβέρνηση; Δεν πιστεύω να νομίζεις ότι είσαι ο μοναδικός ,μαζί με το Δημαρά και τη Σακοράφα, ( δυστυχώς τους ψήφισα και τους δύο στο Μαρούσι) που διαφωνείς!!!
  Τα μέτρα είναι πράγματι άδικα, αλλά αναγκαία και ελπίζω και αποτελεσματικά.
  Δεν έχεις μάθει ότι : «επί δύο κακών προκειμένων ,το μη χείρον βέλτιστον »;
  Να ξέρεις ότι κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις…
  Καταψήφιση = πτώχευση= χάσιμο των πάντων : Και των μισθών και των συντάξεων και των καταθέσεων!!!
  Τώρα τουλάχιστον χάσαμε λιγότερα από τα πάντα…
  Μήπως κάνετε και οι τρεις σας ανέξοδο αγώνα, ενώ είσαστε σίγουροι ότι θα ψηφίζονταν τα μέτρα ; Αυτό ,όμως, δεν είναι έντιμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Από ογδοοκοσμική για να γίνει τριτοκοσμική,έχει πολύ ψωμί ακόμα να φάει η ελλάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. GIA TA ZOA PASOK.

  ΓΑΠ: “Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΣΤΗΚΕ”!

  Δεύτερο μεγάλο διήγημα του ΓΑΠ κατά την επική χθες ομιλία του στη βουλή. Έπος μέγα, το οποίο επιβεβαιώνουν και οι σύντροφοι του πατρός Ανδρέα. Κοιτάξτε λοιπόν τι θα πει εξορία:

  Ο Κορνήλιος Καστοριάδης λοιπόν, μία από τις πλέον φωτισμένες προσωπικότητες της μεταπολεμικής Ευρώπης (σχετικά εδώ) έζησε στο πετσί του την αξιοπιστία και την αγωνιστικότητα του Ανδρέα. Στην επιστολή του με τίτλο «Η μαθητική συντροφιά», που αναφέρεται στα γεγονότα αυτά της μαθητικής του ζωής, τη σύλληψη της συντροφιάς αυτής που τα μέλη της ήσαν ήδη από το 1938 πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας και του ίδιου στις αρχές του καλοκαιριού του 1939 από την Ασφάλεια και στο ρόλο που έπαιξε σχετικά ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος τον χειμώνα του 1938-1939, αφού είχε συνδεθεί με μια ομάδα της δεξιάς πτέρυγας του τροτσκισμού στην Ελλάδα, προσπάθησε να στρατολογήσει τα μέλη αυτής της συντροφιάς στην ομάδα του, αλλά το μόνο που κατόρθωσε ήταν να τους πουλήσει μερικά αντίτυπα του εντύπου που αυτή έβγαζε, σημειώνοντας τα ονόματα των αγοραστών και τα ποσά που εισέπραξε απ’ αυτούς σε τεφτεράκια, τα οποία ο διεξάγων την προανάκριση ανθυπομοίραρχος της Ειδικής Ασφάλειας, Γιαννακός, επέδειξε στον κρατούμενο Καστοριάδη μαζί με την έγγραφη ομολογία του Α. Παπανδρέου, ώστε να τον αναγκάσει να παραδεχθεί εκ των υστέρων ότι, πράγματι, τα είχε αγοράσει. Η επιστολή αυτή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα «Το Βήμα», στις 10 Αυγούστου 1986).

  Τεφτεράκια λοιπόν ο “εξόριστος”! Τεφτεράκια με καταγραφή ονομάτων και στην ασφάλεια! Μετά βέβαια θα πίστευε κανείς ότι ο “αγωνιστής” έφυγε στην εξορία. Αμ δε…

  Κοιτάξτε πως φέρθηκαν οι αρχές στον “αντιστασιακό” Ανδρέα Παπανδρέου, σύμφωνα με τη μαρτυρία του συντρόφου του Γιάννη Ταμτάκου: … Θα πω και μερικά πράγματα για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κάνει το συνέδριό του, όπου και μίλησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, στον οποίο δυστυχώς μάθαμε μερικά πράγματα. …
  Είχε δημιουργήσει ο Ανδρέας τότε μια ομάδα μέσα στο πανεπιστήμιο με καμιά δεκαριά φοιτητές μεταξύ αυτών ο Καστοριάδης κλπ.

  Αυτός όταν πιάστηκε δεν αρκέστηκε σε μια απλή δήλωση, γιατί έκανε όλη η ομάδα δήλωση για να’ μαστε ειλικρινείς εκτός ενός ο οποίος δεν ήταν φοιτητής, αλλά και αποκήρυξε τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό που μας τον δίνει τώρα με το τσουβάλι και κατέδωσε και ορισμένους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόταν. Αυτό το εξευτελιστικό πράγμα το αρνηθήκαμε στην πράξη. Και εμείς οι χωρίς ταυτότητα εργάτες περνάμε τον δρόμο της εξορίας αγόγγυστα.

  Σ’ αυτόν δώσανε διαβατήριο να φύγει στο εξωτερικό γιατί ήταν παιδί της αστικής τάξης. Βέβαια, σκέφτεστε τι σοσιαλισμό θα κάνει. Εγώ λέω θα κάνει σεληνιασμό και όχι σοσιαλισμό…

  Τα καλά βέβαια δεν σταματούν εδώ, αφού σε αντίθεση με τον ΓΑΠ που δεν έχει ανάγκη να υπογράφει δηλώσεις καθότι πράγματι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας του, Ο Ανδρέας είχε υπογράψει και μακροσκελέστατη δήλωση μετανοίας – δωσίματος συντρόφων. Άντε μετά να ρίξεις άδικο στον ΓΑΠ που είπε ότι όλοι οι Έλληνες είναι απατεώνες. Αυτούς γνώρισε το παιδί, αυτά λέει.

  AI SIXTIR ZOO....
  KATO H XOYNTA PASOK.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση