GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστολή - καταγγελία...

Από τον Λευτέρη Παναγιωτάκη Χημικό - Οινολόγο ΕΚΠΑ Το βράδυ της Πέμπτης (20-05-2010) αρκετή ώρα μετά τη δύση του ηλίου, ήρθε στην κατοι...

Από τον Λευτέρη Παναγιωτάκη
Χημικό - Οινολόγο ΕΚΠΑ

Το βράδυ της Πέμπτης (20-05-2010) αρκετή ώρα μετά τη δύση του ηλίου, ήρθε στην κατοικία μας ισχυρή αστυνομική δύναμη. Επικεφαλής ήταν ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Βουκολιών, ο οποίος συνοδεία πολλών τζιπ με ΤΑΕ και πλήθους πάνοπλων αστυνομικών εισέβαλε στην αυλή και στο σπίτι μας, χωρίς κάποιο νομικό έγγραφο ή ένταλμα εισαγγελέα που να δικαιολογεί την ενέργεια του αυτή.
Ο επικεφαλής διοικητής λοιπόν, μιλώντας ευθαρσώς και αρπάζοντας βίαια το κινητό τηλέφωνο από τα...
 χέρια της μητέρας μου, απαιτούσε φωνάζοντας με την οπλισμένη ακολουθία του να πάμε στο τμήμα εγώ και ο αδερφός μου για να μας ανακρίνει, χωρίς να μας εξηγεί το λόγο.
Στην ερώτηση μου αν έχουνε κάποιο νομικό έγγραφο να μου παραδώσουν, που να με καλεί νόμιμα να καταθέσω, για να μπορέσω να τους ακολουθήσω, απαντά ''όχι'' και με αυταρχικό ύφος δηλώνει πολλές φορές και ο διοικητής και αστυνομικός που τον συνοδεύει, ότι αν δεν τους ακολουθήσουμε θα μας πάνε μέσα με τη βία.
Όταν τους είπα κατηγορηματικά ότι χωρίς τη νόμιμη διαδικασία, χωρίς παρουσία ή ένταλμα εισαγγελέα δέν μπορούν να εισέρχονται σε οικεία πολίτη, να καταργούν το άσυλο του σπιτιού και να τον παίρνουν βίαια για ανάκριση και ότι διαφυλάσσοντας τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα μου, έχω δικαίωμα και καθήκον να αρνηθώ μια τέτοια αδικαιολόγητη προσαγωγή εμένα και του αδερφού μου, συνέβη το εξής ανατριχιαστικό.
Ο αστυνομικός που συνοδεύει το διοικητή, απειλώντας με , “θα δεις τι θα σου κάνουμε'' με σπρώχνει χτυπώντας με δυνατά στο στήθος. Όταν διαμαρτυρήθηκα για την κατάχρηση εξουσίας και την άσκηση βίας πάνω μου, φωνάζει προκλητικά τους δεκάδες αστυνομικούς των ΤΑΕ λέγοντας “αντιστάθηκε, βάλτε του χειροπέδες , τώρα θα σε δέσουμε με τις χειροπέδες και θα έρθεις μέσα με τη βία γιατί αντιστάθηκες". Την ίδια στιγμή μου κάνουν επίθεση και με χτυπάνε μαζί με το διοικητή, προκειμένου να με ακινητοποιήσουν και να μου περάσουν χειροπέδες.
Την ώρα που με χτυπάνε είναι παρόντες το ανήλικο αδερφάκι μου Αλέξανδρος Παναγιωτάκης ηλικίας 8 ετών, η αδερφή μου Κυριακή Παναγιωτάκη μαθήτρια τρίτης Λυκείου, ένας οικογενειακός φίλος με σοβαρό πρόβλημα υγείας, η μητέρα μου, ο ανάπηρος κατά 80% συνταξιούχος πατέρας μου και ο φοιτητής αδερφός μου Σπύρος Παναγιωτάκης. Δηλώνοντας τους ότι θα καταθέσω μήνυση εναντίον τους καταφέρνω να τους ξεφύγω και έπειτα από τη δήλωση μου αυτή, μας λένε ότι θα έρθουν με χαρτί σε ένα τέταρτο ή στις 4 τα μεσάνυχτα να μας πάνε μέσα.
Σαν μέλη της πρωτοβουλίας κατοίκων Παλαιών Ρουμάτων για την διάσωση του Αποπηγαδιού και εγώ και ο αδερφός μου Σπύρος Παναγιωτάκης, εκτός από τους “υπαλλήλους” και τις πολλαπλές μηνύσεις της Αιολικής Μουσούρων ΑΕ., έχουμε επανειλημμένα υποστεί σωματική και ψυχολογική βία από τις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής. Θα πρέπει να μάθουν λοιπόν οι παραπάνω, ότι εμείς τον έντιμο αγώνα μας για τη διάσωση του Αποπηγαδιού θα τον συνεχίσουμε, παρά τις φασιστικές ταχτικές ορισμένων ένστολων και μη.
Όσο για το διοικητή του τμήματος Βουκολιών και τον αστυνομικό που βιαιοπράγησαν εναντίον μου μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, αρμόδια είναι στο εξής τα ελληνικά δικαστήρια. Οι ενέργειες τους αντιβαίνουν εκτός των άλλων, στον άγραφο νόμο, στη λογική και στις παραδόσεις του τόπου μας. Κλείνοντας έχω να πω ότι το ανήλικο αδερφάκι μου υπέστη ισχυρό σοκ έκλαιγε και δε μπορεί να μιλήσει από τότε που είδε να χτυπάνε την οικογένεια του ενώ η αδερφή μου δεν μπόρεσε να δώσει την άλλη μέρα πανελλήνιες εξετάσεις καθώς δεν έκλεισε μάτι, έπειτα από όλη αυτή τη βία που ασκήθηκε στο σπίτι μας.
Τα σπίτια των πολιτών όλου του κόσμου πρέπει να φυλάσσονται σαν χώροι ιεροί, από την εξουσία αυτών που δεν θέλω να χαρακτηρίσω.
Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων
Χ"Μιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά
E-mail: stekichania@gmail.com
Web: http://www.stekichania.gr/

15 σχόλια

  1. Eimai
    daneiolhpths

    pote 8a pshfistei to nomosxedio??

    ti leei o dr Koytsoukos?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ,
    ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΛΘΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ;
    ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απλε πολιτη εισαι και μεγαλος μαλακας,γαμω το κρατος και την μαλακια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 23 Μαϊ 2010 9:05:00 μ.μ.

    Δηλαδή έπρεπε νάχουν έρθει και στο σπίτι σου για να αντιληφθείς τι έγινε, και το θέμα γενικώτερα?
    Αυτοί δεν έχουν αντιληφθεί ότι είναι στην υπηρεσία του πολίτη, αλλά νομίζουν πως είναι "η εξουσία"...
    Ελπίζω ο κ. Χρυσοχοϊδης να τους δείξει πόσο λάθος κάνουν!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προφανώς γιατί είσαι δικός τους ή λαμόγιο, ή κότα. Γι' αυτό δεν ήρθαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μιχαλάκη μήπωε μπορείς να μας πεις ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άσε μας ρε Παναγιωτάκη με τις λαμογιές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 23 Μαϊ 2010 9:05:00 μ.μ.
    Εσένα σκατομαλάκα δεν ήλθαν στο σπίτι σου γιατί δεν είσαι ένας απλός πολίτης. Είσαι ένα σκατομπατσάκι όπως αυτά που πολλοί από εμας κρύβουμε μέσα μας. Δεν ήλθαν σπίτι σου λοιπόν γιατί αυτοί ξέρουν καλά, ήσουν μαζί τους εκείνο το βράδυ στο σπίτι του ανθρώπου μαζί τους με τη σκατένια χουντοψυχή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να σου λύσω εγώ την απορία:

    Μαρκογιαννάκια συμμορία ήταν αυτή που σε επισκέφτηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 23 Μαϊ 2010 9:05:00 μ.μ.

    Κάτσε να μαντέψω εγώ ..
    Δεν ήρθαν ποτέ στο σπίτι σου , είτε γιατί είσαι δούλος και "κοιτάς τη δουλειά σου" (που σου επιτρέπουν να κοιτάς) , είτε γιατί είσαι λακές ..
    Αν αποφασίσεις να αλλάξεις κάτι από τα 2 (δεν ξέρω τι από τα 2 ισχύει για την πάρτη σου ), θα έρθουν και στο δικό σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 23 Μαϊ 2010 9:38:00 μ.μ. Δεν μας χέζεις μαλάκα , εσύ έπαιζες το πουλάκι σου και από τον καναπέ σου το παίζεις επαναστάτης !! Εσύ σίγουρα ήσουνα αυτός που θαύμαζε τον χαρισματικό , έξυπνο ,τον πιο κατάλληλο ,το εθνικό μας κεφάλαιο ,τον τον τον ………… ΜΠΟΥΧΕΣΑ !!
    Είσαι πραγματικά να σε λυπάται ο κόσμος ,εκτός αν πληρώνεσαι για τις μαλακίες που γράφεις !!
    Αν όμως το κάνεις τζάμπα τότες είσαι το πιο κολλημένο φασιστόμουτρο σε αυτών τον πλανήτη .
    Όλη η Ευρώπη περιμένει πότε θα καταρρεύσουμε ,το έχουνε σίγουρο, να μας φάνε μια χαψιά και να γελάνε όταν θα παρακαλάμε για ένα κομμάτι ψωμί !!
    Και στην Ελλάδα ακόμα υπάρχουνε τόσο πολύ μαλακές που νομίζουνε ότι μπορούμε ακόμα να ζούμε με δανικά τα οποία θα μας τα δώσουν με ευχαρίστηση οι Ευρωπαίοι ,Ρώσοι ,Κινέζοι κ.λ.π.
    ΡΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΑΤΕ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μερικοί αστυνομικοί καταφέρνουν να γίνονται αντιπαθείς γιατί φέρονται φασιστικά νομίζοντας ότι είναι υπεράνω του νόμου.
    Κρίμα γιατί θα έπρεπε να έχουν σαν παράδειγμα τους συναδέλφους τους εκείνους,οι οποίοι γνωρίζουν απόλυτα το αντικείμενο της δουλειάς τους και δεν παριστάνουν τους δερβέναγες, αλλά αντιθέτως, υποστηρίζουν τα δικαιώματα του πολίτη.
    Κρίμα στις Βουκολιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σίγουρα το μητρικό γάλα μόρφωσης της παιδείας τους, είναι του επιπέδου λεγεωνάριων κτηνοδών ενστίκτων, υποτελών κύνων (κοινώς σκύλων) που εκτελούν εντολές εξάρτησης ευτελούς υποτέλειας που δεν έχει να κάνει με τις αξίες μιας ευνομούμενης πολιτείας, βέβαια η στάση τους τιμά όλως ιδιαιτέρως τους ανώτερους διοικητές και πολιτικά υπεύθυνους για το νόμιμο των διαδικασιών και το σεβασμό του πολίτη.

    Κάπως έτσι λειτουργούσαν κι επί χούντας, πολύ μετέπειτα των ΣΣ επί κατοχής.

    Όχι πως και πως δεν υπάρχουν και διασυνδέσεις αμοιβαίου οικονομικού όφελους συνδρομής, πέρα από ζωνιανές υπόκοσμες προστασίες.

    Διστυχώς με κάτι τέτοιους αστυνομικούς θα είμαστε από τις τελευταίες χώρες που από την βαρβαρότητα θα περάσουν στον παναθρώπινο πολιτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μηδενί δίκην δικάσεις πρίν αμφί μύθον ακούσεις!!!
    Κύριε μαλάκα,μήπως δέν μάς περιγράφεις ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΟΧΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΙ, ΑΛΛΑ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΟΙΝΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΛΗΣ-ΨΕΥΤΟΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗΣ-"ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ" ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΡΕΜΠΕΛΟΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΝΩΣΤΗ Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΧΡΥΣΩΝΩ ΤΟ ΧΑΠΙ). ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ "ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΣ" ΚΙ ΕΣΥ Η ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΙΕΙΣ (ΓΝΩΣΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ ΣΟΥ) ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση