GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και εξαπατημένοι και δαρμένοι...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου http://www.andrianopoulos.gr/ Οσοι ξένοι συναλλάσσονται με το σημερινό ελληνικό κράτος θα πρέπει να έχουν στα σ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου


Οσοι ξένοι συναλλάσσονται με το σημερινό ελληνικό κράτος θα πρέπει να έχουν στα σίγουρα κάποιες εγκεφαλικές τους βίδες λασκαρισμένες. Αυτά που συμβαίνουν στην χώρα είναι σχεδόν απόλυτα παρανοικά. Μαζικές λαικές κινητοποιήσεις καταδικάζουν την καινούργια, υποτίθεται, κατοχή της χώρας από τους ξένους ενώ σύσσωμα τα μέσα ενημέρωσης απαιτούν «επιστροφή των κλεμμένων» και τιμωρία των ανίκανων πολιτικών. Κοντά σε όλα αυτά, όλα τα πολιτικά κόμματα στην ουσία καταδικάζουν το τριφασικό οικονομικό πακέτο διάσωσης της χώρας σαν άδικο, αντι-αναπτυξιακό και έκδηλα «ανθελληνικό». Ακόμα και η κυβέρνηση με επώνυμα στελέχη της διαδηλώνει την στενοχώρια της για τον περίπου καταναγκασμό της να οδηγηθεί στην σχετική συμφωνία για την οικονομική διάσωση της χώρας.
Οι ξένοι λοιπόν δια της βίας επιβάλλουν στην...
 Ελλάδα αυστηρά μέτρα λιτότητας που καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό; Κάπως έτσι περνάει το μήνυμα προς τα κάτω κι’ εύλογα οι λαικές αντιδράσεις είναι οξύτατες. Υπάρχουν μάλιστα κι απόψεις που προχωρούν μερικά βήματα παραπέρα. Αφού μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο η χώρα μπορούσε εύκολα να δανεισθεί με λογικά επιτόκια για ποιο λόγο η κυβέρνηση, πριν αποκαλύψει το αληθινό μέγεθος του ελλείμματος και των δημοσιονομικών μας αδιεξόδων δεν δανειζόταν όσα χρειαζόταν για τον επόμενο χρόνο; Γιατί δηλ. δεν απέκρυβε από τους δανειστές της το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος και ξεγελώντας τους να τους αφαιρούσε κι άλλους πόρους; Αυτή η ολοφάνερη προτροπή στην απάτη και την υπεξαίρεση ακούγεται από επίσημα πολιτικά χείλη κι’ αποδεικνύει πως ακόμη δεν διδαχθήκαμε τίποτε. Πως η απατεωνιά βρίσκεται μέσα μας και πως δίκαια δεν μας εμπιστεύονται πλέον όχι μοναχά οι διεθνείς αγορές αλλά και πολλές ξένες κυβερνήσεις.
Υπάρχουν όμως κ'ι άλλοι που αναρωτιούνται γιατί εμείς φτάσαμε σ’ αυτό τραγικό αδιέξοδο ενώ άλλες χώρες, με χρέη ίδια η και μεγαλύτερα από τα δικά μας, δεν έχουν παρόμοια μεταχείριση από τις διεθνείς αγορές; Η απάντηση δεν είναι δύσκολη. Αλλά σπάνια εκστομίζεται από τις πολιτικές μας ηγεσίες. Που προτιμούν να φορτώνουν τις ευθύνες στους ανώνυμους βολικούς κερδοσκόπους παρά στους πολύ επώνυμους παράγοντες της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας. Οι "άλλοι" δεν είπαν ψέμματα και δεν έκρυψαν τα χρέη τους. Δεν χρωστάνε επίσης ποσά που κατά πολύ υπερβαίνουν τις εθνικές τους δυνατότητες παραγωγής πλούτου.(στην Ελλάδα το 120% περίπου του εθνικού εισοδήματος), άλλοι χρωστάνε μοναχά σε ντόπιους δανειστές (όπως λ,χ, η Ιαπωνία) ενώ αρκετές χώρες έχουν μεγάλη παραγωγή και εξαγωγές (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία) ώστε οι δανειστές να αισθάνονται ασφάλεια για την μελλοντική εξασφάλιση των χρημάτων τους.
Το φαινόμενο κάποιες χώρες να ρισκάρουν τα χρήματα των δικών τους φορολογουμένων για να σώσουν μια οικονομία που έχει ήδη κατασπαταλήσει τα δανεικά από τις τράπεζές τους, και συνάμα να καθυβρίζονται, είναι πραγματικά μοναδικό. Σε μιά καθολικά δύσκολη οικονομικά φάση κάποιοι πολίτες ξένων κρατών βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να διασώσουν μιά χώρα, όπως η δική μας, που καλοπερνούσε με δανεικά, ανακατανέμοντας εισοδήματα που ποτέ δεν είχε παράγει! Κι εν τούτοις λοιδωρούνται, κατηγορούμενοι για οκονομικό επεκτατισμό και ...αδίστακτη εκμετάλλευση. Αλλά οι υβρίζοντες σήμερα δεν είναι άλλοι από τους επικριτές κατά το παρελθόν των δικών μας τότε προειδοποιήσεων για την κατάρρευση που μας περίμενε. Κατήγγειλαν, σαν δήθεν κοινωνικά ανάλγητους, όσους από τότε προέβλεπαν πως θα φθάναμε εδώ που φτάσαμε αν δεν μεσολαβούσαν δραστικές μεταρρυθμίσεις. Τώρα βέβαια βολικά ξέχασαν τις τότε προειδοποιήσεις. Και φωνάζουν ξανά, ζητώντας και τα ρέστα.

41 σχόλια

  1. Θες κρεμάλα καθίκι.
    Κοπάνα τη μη σε πετύχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 ΚΑΙ 2 ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ 16/5 ( 7 ΜΗΝΕΣ)

    ΠΑΣΟΚ -16% ή -17%
    ΝΔ -14,5% ή -15,8%
    ΚΚΕ 0 ή -0.8%
    ΛΑΟΣ -0,5% ή -0,7%
    ΣΥΡΙΖΑ -1% ή -1,2%
    ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 0 ή -0,9%

    ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    ΤΑ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ 30% ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ, 1% ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ !!!
    ΔΕ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ ???
    ΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑ ΤΙΜΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ???
    ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ???

    ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΙΧΑΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΩΓΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΣΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ???

    ΠΟΤΕ ΔΕ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ !!!!!!!!!
    ΑΠΛΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ... "ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ" ... ΕΤΣΙ ΓΕΝΙΚΑ !!!

    ΚΑΤΟΠΙΝ, ΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΦΟΥ ΧΑΝΕΙ 2,3% ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ?!?!?!?!
    ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ 28% !!!
    ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ...

    ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ .... ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ... 19% !!!!

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 30 ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

    ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ 1,5 ΜΟΝΑΔΑ, Ή 3,5 ΜΟΝΑΔΕΣ !!!

    ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΗΞΕΡΟΙ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΕΣ, ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ...

    ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΕ ΤΡΩΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ!!!
    ΟΛΑ ΤΑ ΖΟΜΠΙ-ΛΑΜΟΓΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΛΥΤΕΣ... ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΠΟΙΟΣ? Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ! ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΚΟΥΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
    ΕΛΕΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
    ΤΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
    Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΒΛΑΠΤΕΙ.
    ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΛΟΙΠΟΝ.
    ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΕ BLOG ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΦΥΛΛΑΔΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ.
    ΘΕΩΡΩ ΠΛΗΡΩΣ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΜΟΥ ΩΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ BLOG.
    ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Ανδριανόπουλος αυτά τα λέει χρόνια τώρα και είναι πιο προοδευτικός από αυτούς με τον αριστερό τους λόγο έχουν φέρει σ' αυτό το χάλι τη χώρα.
    Γι αυτό και απέχει από την πολιτική ζωή η οποία αποδείχτηκε ανίκανη, σάπια και διεφθαρμένη.

    Βέβαια η πρασινοκόκινη φασιστική αλητεία του τόπου μη έχοντας να πεί τίποτα άλλο από τον ξύλινο λόγο της θα ρίξει πάλι το βρίσιμό της , αλλά με αυτο'ι'κανοποίηση
    δεν βάφονται αυγά, απλώς πιτσιλούνται...

    Γιούχτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οταν ο ίδιος ο πρόεδρος του ΔΝΤ δείχνει κατανόηση για τις διαδηλώσεις και λέει πως και ο ίδιος αν ήταν στη θέση μας θα διαδήλωνε, πως να χαρακτηρίσεις έναν έλληνα που απαιτεί συμπεριφορά δούλου. Το 1821 θα ήταν από εκείνους που θα έλεγαν σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πασοκ

    Επιβαβαιωνεται ο δρ Κουτσουκος πριν αλεκτωρ λαλησει!!

    Πεταξαν το φερεντζε της Ολυμπιακης εκεχερειας και τρεχουν για πηρυνικα οπλα!!


    Συνομιλίες Ερντογάν στο Ιράν για τα πυρηνικά

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναχώρησε σήμερα από την Τουρκία για να μεταβεί στην Τεχεράνη, όπου αναμένεται να έχει συνομιλίες με Ιρανούς αξιωματούχους για την επίλυση της διένεξης όσον αφορά το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    «Είχαμε επαφές σε ανώτατο επίπεδο στο Ιράν. Θα βρούμε μια ευκαιρία για την πραγματοποίηση της διαδικασίας ανταλλαγής» ιρανικού ουρανίου, δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Ανατολή, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν αναχωρήσει για το Ιράν. «Κρίναμε ότι οφείλαμε να πάμε κι εμείς εκεί, στην περίπτωση που η ανταλλαγή γίνει στην Τουρκία», συνέχισε ο Ερντογάν.

    Τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν σήμερα ότι η ανταλλαγή ιρανικού ουρανίου με πυρηνικό καύσιμο μπορεί να γίνει στην Τουρκία. Τα δίκτυα διευκρινίζουν ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός πήρε την απόφαση να μεταβεί στην Τεχεράνη για να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα καθώς υπάρχει η πιθανότητα να περιληφθεί σε ένα σχέδιο συμφωνίας η χρήση της Τουρκίας ως της τοποθεσίας για την ανταλλαγή.



    ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ. ΑΣΙΑ!

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΥ ΕΚΛΕΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΠΩΣ ΧΡΩΠΕΙ,ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ,ΚΕΡΑΝΗΣ,Κ.Λ.Π ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ Η ΓΑΛΛΙΑ,ΓΕΡΜΑΝΙΑ ,ΗΠΑ,ΠΑΡΑΓΟΥΝ,ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΑΛΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΙΔΙ Ο ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΑΥΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.ΡΕ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΡΕ ΟΥΣΤ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το μυαλό μου γεμάτο σκουπίδια. Χρηματομηχανή. Γουόλ Στριτ. Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Τρισέ. Στρος-Καν. Ολι Ρεν. Στάνλεϊ Μόργκαν. Κι άλλα μέτρα. Πτώχευση. Κι αν η Ευρώπη γκρεμιστεί; Κι αν η Γερμανία επιστρέψει στο μάρκο; Σήμερα ευρώ αύριο δραχμή. Πέφτει σήμερα το ευρώ. Ανεβαίνει το δολάριο το τοξικό. Επομένως τι να κάνω; Με το δολάριο ή με το ευρώ;

    Να τα βάλω στο σπίτι μου. Να τα χώσω στον κήπο μου. Να τα θάψω στο στρώμα μου. Να τα μεταφέρω στην Κύπρο. Κι αν γίνει πόλεμος με τους Τούρκους; Να τα πάω στην Αγγλία. Κι αν κι εκείνη τραβήξει κουπί; Να τα πάω στην Ελβετία. Το κεφάλι μου μια ξεχαρβαλωμένη αριθμομηχανή. Το μυαλό μου από τη ζάλη πάει να γκρεμιστεί. Καμία προοπτική. Καμία εγγύηση για τη δουλειά μου, το σπίτι μου, το μέλλον του παιδιού μου. Και το χειρότερο; Δεν είναι η ατιμωρησία. Ούτε η αναλγησία της πλουτοκρατίας. Είναι πως όλες οι θυσίες μπορεί να πάνε στράφι. Τα λεφτά μου οδοντογλυφίδα για να καθαρίζει τα δόντια του κάποιος καρχαρίας. Αύριο όλα στάχτες και αποκαΐδια. Για μια στιγμή. Εχω κι εγώ δικαίωμα στο όνειρο σε μια καλύτερη ζωή. Χωρίς Χρηματιστήρια. Χωρίς εκμετάλλευση. Χωρίς καρχαρίες και αναλυτές. Με το όνειρο η Ιστορία προχώρησε. Με ρήξεις και τομές. Με διαρκείς ανατροπές. Το όνειρο του Γαλιλαίου. Το όνειρο του Ιουλίου Βερν. Ολα μπορεί να αλλάξουν. Οσο το μυαλό μου γίνεται σκουπιδοτενεκές, σκουπίδι κι εγώ από τις δικές τους επιταγές. Μπορεί να πάρουν τη δουλειά μου. Ολα μπορούν να γίνουν. Ο τρόμος, η αγωνία, η ανασφάλεια και η άγνοια. Ολα αυτά οι χειρότεροι εχθροί μου. Κσνείς όμως δεν μπορεί να συντρίψει το όνειρο και την ελπίδα μου. Για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά. Χωρίς χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και όλα αυτά. Η πεζή πραγματικότητα είναι οι αλυσίδες μου. Το όνειρο η δύναμη, η ελπίδα και η ελευθερία μου. Οσο εξαπλώνεται τόσο ο κόσμος οχυρώνεται. Αν το πιστέψω τότε κι εγώ θα αλλάξω. Σήμερα Ονειρο. Αύριο μια καλύτερη κοινωνία μαζί με τους άλλους μπορεί να φτιάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κ. Ανδριανόπουλε, αν το ξεχάσατε το έλλειμμά μας οι δανειστές μας μας βοήθησαν να το κρύβουμε (Goldman Sachs). Άρα μάλλον δεν τους κοροϊδεύαμε και πολύ. Ποιών κρατών οι πολίτες βάζουν το χέρι στην τσέπη για να μας βοηθήσουν; Κατά πρώτο δεν μας βοηθούν, μας δανείζουν τοκογλυφικά. Κατά δεύτερο δεν βάζουν κανένα χέρι σε καμιά τσέπη. Απλά φουσκώνουν ηλεκτρονικά κάποιο λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου σε κάποια λαμογιοτράπεζά τους με αέρα κοπανιστό που περιμένουν να γίνει χρήμα από τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού όταν αποπληρώνει τα δάνεια.
    Επειδή είμαι λίγο πίσω στα οικονομικά θα παρακαλούσα κάποιον να μου εξηγήσει ποιοί είναι οι δανειστές των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας, τι τους δάνεισαν και αν η απάντηση είναι χρήματα θα ήθελα να ξέρω που τα βρήκαν (γιατί δεν μιλάμε για πενταροδεκάρες) και τι αντίκρυσμα έχουν στην παραγματικότητα.
    Κοινωνικά ανάλγητους εγώ προσωπικά θα σας έλεγα και σήμερα, δεν έχω αλλάξει άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αρχιμαλ...ες τι βγαζετε αυτον τον ηλιθιο. Τι εκανε τοσα χρονια ως πολιτικος και ως Υπουργος?

    Ηληθιοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΝΤΡΙΚΟ ΜΟΥ, ΠΟΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ?ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΕΣΩΣΑΝ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ,ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΝΘΥΛΑΚΩΣΕΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ.ΑΡΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ.ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ, ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΣΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΦΟΥΝΤΑΡΙΖΑΝ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΛΩΝΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.ΑΥΤΟ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ.ΟΜΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΗ.ΓΕΩ.ΜΑΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλά που είναι και ο Ανδριανόπουλος και 2-3 άλλοι και με καθησυχάζουν. Οχι, δεν είμαι εγώ ο τρελλός που σκέφτομαι τα ίδια πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ!!!
    ΦΥΣΙΚΑ Η ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ "ΚΟΙΤΑΤΕ" ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ "ΕΧΩΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΩΝ" ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΡΟΤΗ,ΕΡΓΑΤΗ,ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ,ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ:
    1. ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
    2 ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΗΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ 400% Κ 500% ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ!!! ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ 28 ΔΙΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ 15 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ;ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.
    3.ΤΑ "ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΜΠΟΥΣ" ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΠΟΩΣ Η "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ" ΠΟΥ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΑΓΟΡΑ, ΟΜΟΛΟΓΑ, ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 5 ΔΙΣ..
    4.ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΟΙΚΙΟΠΕΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΩΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗ "ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ" ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΟΙ "ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ" ΜΝΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ 2/3 ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ 1/3 ΩΣΤΕ Ο ΛΙΓΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΕΥΜΑΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΑ ΝΑ ΞΑΝΑΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΟΥ 1/3 ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ..
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. εσύ Τα λες χρυσοστομε αλλά ποιος σε ακούει μάθαμε στην κλεψιά και στην ρεμούλα και τώρα μας κακοφαίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. O αρχηγος της φυλής των μαλακογκει ξαναχτυπα με αποσταγματα μαλακιας .
    ΗΜΑΡΤΟΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οχι παλι αυτος ο αποτυχημενος .Προκαλει ο πουλημένος με τις ηλίθιες ιδέες του, που τις θεωρει και καλές.
    Αντε με τον Μανο και τον Μητσοτακη στον ταφο σας ρε τελειωμένε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΡΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΚΑΛΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ. ΜΗΠΩΣ Η ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ? ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΟΤΑΝ ΗΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΠΗΡΞΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ. ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΠΩς ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΟΥ "ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ". ΤΑ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ? ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΗΡΞΑΝ ΤΙΜΙΟΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΝ!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ? ΣΕ ΚΡΑΥΓΑΖΟΝΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ? ΒΑΛΕ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ, ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΥΦΟΥΣ, ΕΓΩ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μαύρο καλοκαίρι θα περάσουμε φέτος.
    Καλημέρα φτώχεια.
    Καληνύχτα Γιωργάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ .

    ΠΩΣ ΑΠΟ ΔΩ ,ΤΩΡΑ ΗΡΘΕΣ ,ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πάλι τα ίδια αυτός ο κώλος;;
    Είναι προφανές ότι τα επιδιώκει τα μπινελίκια. Γιαυτό καταπάνω του και με γιαούρτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιούχτας

    16 Μαϊ 2010 11:02:00 μ.μ.

    ΕΣΥ ΜΕΙΝΕ ΑΓΚΙΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΧΑΡΟ !!!

    ΕΤΣΙ ....

    ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΊ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ !!!

    ΝΑ ΣΕ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΑ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΤΕΝΙΣ ... ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΜΗ ΓΥΡΝΑΣ ΠΛΕΥΡΟ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Παληκάρι από τα Σφακιά17 Μαΐ 2010, 9:38:00 π.μ.

    Βλέπω ότι πολλοί επισκέπτες του μπλογκ ενοχλήθηκαν από τις πικρές αλήθειες που γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ

    Ενω όταν διαβάζετε τις παπαριές που γράφουν Αλέκα και Αλέξης είστε πλήρως ευχαρηστημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. πως να χαρακτηρίσεις έναν έλληνα που απαιτεί συμπεριφορά δούλου.

    16 Μαϊ 2010 11:33:00 μ.μ.

    ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΣΟΥ ...
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτή είναι η αλήθειασ Ανδριανόπουλε. Καλά τα λες. Γι αυτό και βρίζουν οι υστερικοί. Γιατί δεν υπάρχουν αντεπιχειρήματα. Μόνο ενοχές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλά που είναι και ο Ανδριανόπουλος και 2-3 άλλοι και με καθησυχάζουν. Οχι, δεν είμαι εγώ ο τρελλός που σκέφτομαι τα ίδια πράγματα.

    17 Μαϊ 2010 12:41:00 π.μ.


    ΟΟΟΟΟΟΟΧΙ ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ω μεγάλε στοχαστή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Στην Ελλάδα ρε φίλε, έκλεισαν βιομηχανίες χρεωκοπημένες. Που παρήγαγαν πράγματα που δεν τα ήθελε κανέβας (λ.χ. Κλωστουφαντουργίες, Ναυπηγεία, Πειραική - Πατραική κλπ) Τι ήθελες δηλαδή. Να τις πληρώνει κι' αυτές ο προυπολογισμός? Οπως τόσους άλλους τεμπέληδες... Και να πηγαίναμε μιά ώρα αρχίτερα στον πάτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ. ΑΣΙΑ!
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΟΚ
    16 Μαϊ 2010 11:34:00 μ.μ.

    ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΒΛΑΜΜΕΝΕ ???
    ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ.

    ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΉΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ???

    ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΙΝΕΤΕ ΛΗΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ???

    ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΣΑΣ ΒΛΑΧΟΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. "Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΥ ΕΚΛΕΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΠΩΣ ΧΡΩΠΕΙ,ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ,ΚΕΡΑΝΗΣ,Κ.Λ.Π ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ Η ΓΑΛΛΙΑ,ΓΕΡΜΑΝΙΑ ,ΗΠΑ,ΠΑΡΑΓΟΥΝ"

    Η διαφορά είναι πως όλες αυτές ήσαν οικονομικά αδιέξοδες. Και δεν έβγαιναν δίχως χρήμα των φορολογουμένων. Δηλαδή, και πάλι δανεικά. Ετσι χρεωκοπήσαμε. Οι άλλοι άλλαξαν παραγωγή και παράγουν προιόντα που τα θέλουν οι ξένες αγορές. Η Βρετανία λ.χ. πέρυσι έβγαλε περισσότερο συνάλλαγμα από εξαγωγές ρόκ μουσικής παρά από εξαγωγές αυτοκινήτων. Εμείς με τον κρατισμό μας, τι καινούργιο βάλαμε μπροστά να παράγουμε? Ο Ανδριανόπουλος τα έλεγε από τοι 1993 αλλά δεν τον άκουγε κανείς. Ολοι είναι των εύκολων λύσεων και των ύβρεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ποιοί είναι οι δανειστές των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας, τι τους δάνεισαν και αν η απάντηση είναι χρήματα θα ήθελα να ξέρω που τα βρήκαν

    16 Μαϊ 2010 11:51:00 μ.μ.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΙ,
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
    ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 1800.
    (ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1822).

    ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ???
    ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΟΥ ΜΕ ΕΞΥΠΝΟ ΤΡΟΠΟ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ.

    ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΑΝΕΙΖΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ.

    ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΔΕ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ, ΟΤΙ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ ΤΟΥ (ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΗΜΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΓΥΡΑΜΟΙΒΟ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΛΗΣΤΕΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ.

    ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ (ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ).
    ΜΑΖΕΥΕ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΕΔΙΝΕ ΧΑΡΤΙ.

    ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ ΤΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ 5 ΤΡΑΠΕΖΕΣ (5 ΑΔΕΡΦΙΑ) ΣΤΙΣ 5 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 1700, ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 1800.

    (Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΗΤΑΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ ΣΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΓΚΕΤΟ ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ ΤΟ 1700, ΜΕ ΕΜΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΣΠΙΔΑ, ΠΟΥ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΡΟΘ-ΤΣΙΛΝΤ")

    ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΛΠΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ, ΗΡΘΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ.

    ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΖΗΤΟΥΣΕ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "BANK OF AMERICA".
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΤΗΣ.

    ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕ Ο MORGAN, ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΤΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΤΟ 21% ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΟΥ, ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΤΕΙΧΕ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

    Ο ΜΟΡΓΚΑΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΕΣΠΕΙΡΕ ΤΟ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΟ 1929 ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΑΧ.
    ΕΤΣΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΑΛΙ ΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ.

    ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΚΟΠΗΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ 10 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ - ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΤΑΝ ΚΡΑΧ.
    ΒΕΒΑΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΗΔΗ "ΕΤΟΙΜΟΙ" ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.

    ΕΤΣΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΡΑΧ ΤΟ 1933 ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΜΑΖΕΨΑΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΓΡΑΦΟ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΣΕ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ.

    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ.

    ΑΥΤΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΣΤΟ 2 Π.Π. ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.

    ΟΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟ, ΚΑΥΧΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ.
    ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, .

    ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ. ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ.

    ΑΝ ΤΑ ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΙΣΩ, ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΡΑΧ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥΣ.

    ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΕΣ.

    ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΚΑΝΑΛΙΑ, ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ.

    ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ Ή ΠΡΟΣΚΕΙΝΤΑΙ ΦΙΛΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΓΓΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

    "ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Υπάρχουν τρία κακά
    1)η φοροδιαφυγή
    2)η εισφοροδιαφυγή
    3)και τα αδήλωτα ακίνητα .
    και οι υπεράκτιες ειναι ο αρχηγός τους.
    ο πρωτος σε υπεράκτιες ειναι ο...
    ο δεύτερος ειναι ο ...
    ο τριτος ειναι ο ...
    πριν απο το 2ο παγκοσμιο πόλεμο
    και απο το 1948 μέχρι σήμερα.
    γιαυτό απαιτώ να διαγραφούν όλα τα χρεη των πολιτών.

    -Eσύ ανδριανοπουλε ξέρεις να συμληρώσεις ποιοί ειναι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ρε κωλομάγουλε, μας λες πόσα παίρνεις κάθε φορά που πας και πουλάς συμβουλευτιλίκι στη Τασκένδη; Α, και που είσαι, χαιρετίσματα στο κολλητάρι σου τον Μαντέλη, κάπου έκει κρύβει τις μασέλες του και αυτός. . .
    Αλλά ας μη ανησυχείτε όπως και νάναι λογαριασμό θα μας δώσετε όλοι σας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Παλαιοκρασας - Ανδριανοπουλος - Μανος - Χατζηγακης - Μητσοτακης πρέπει να φύγουν απο την Ελλάδα άμεσα!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κατηγορείς τους ξένους ότι έχουν λασκαρισμένες βίδες; Εγώ απλά βλέπω μια μικρή απληστία εκ μέρους τους (στην επιφάνεια τουλάχιστον) και μια απορία εκ μέρους μου πως δεν βλέπεις το ολοφάνερο (αν σε αφήνουν οι "δαίμονες" που κατοικούν "μέσα" σου).

    Καπετάν Μακρύς. Το ολοφάνερο κ.Ανδριανόπουλε: http://www.youtube.com/watch?v=iMUiwTubYu0

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση