GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέτρα χωρίς κοινωνική συναίνεση...

Ανάλυση του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΗ http://www.publicissue.gr/ Ήδη πριν από την ψήφισή τους και βεβαίως πριν από την εφαρμογή τους, η κοινωνική υπ...

Ανάλυση του
ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΗ
http://www.publicissue.gr/

Ήδη πριν από την ψήφισή τους και βεβαίως πριν από την εφαρμογή τους, η κοινωνική υποστήριξη που καταγράφεται για τα νέα μέτρα αποδεικνύεται ιδιαιτέρως χαμηλή. Κατά των μέτρων δηλώνουν 2 στους 3 πολίτες (66%), ενώ τα ποσοστά αυτά είναι ακόμη πιο υψηλά μεταξύ των άμεσα θιγόμενων τμημάτων του ενεργού πληθυσμού, πχ. των μισθωτών του Δημοσίου (68%) ή του Ιδιωτικού Τομέα (69%) και των ήδη ανέργων (73%). Άδικα τα θεωρούν 8 στους 10 ερωτώμενους, ενώ 6 στους 10 αντιλαμβάνονται ότι «εξυπηρετούν λίγα-μεγάλα συμφέροντα» και όχι το «γενικό καλό».
Οι δομικές ανατροπές των υφιστάμενων εργασιακών και κοινωνικών σχέσεων, που επιχειρούνται, συνιστούν το νέο ιστορικό σχέδιο των «από πάνω». Πρόκειται, όμως, για...

 ένα σχέδιο που χαρακτηρίζεται, από ισχυρή δόση βουλησιαρχίας. Και τούτο, διότι όπως προκύπτει από τη συνθετική ανάγνωση των ευρημάτων της έρευνας, η αποδοχή του δεν υπερβαίνει, το 25% του εκλογικού σώματος (μόλις 1 στους 4). Ποσοστό, που σίγουρα δεν δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις για την πειθάρχηση των «από κάτω», δηλαδή τις υποτελείς κοινωνικές τάξεις, στις σχεδιαζόμενες κοινωνικές ανατροπές. Αντιθέτως, παραπέμπει μάλλον σε κοινωνική απομόνωση και απονομιμοποίηση. Ακόμη και η κοινωνική βάση του κυβερνώντος κόμματος, τάσσεται πλειοψηφικά κατά (52% κατά, έναντι μόλις 32% υπέρ). Στην κοινωνική απομόνωση θα πρέπει να προστεθεί και η αντίστοιχη ιδεολογική: Το κυρίαρχο ιδεολογικό επιχείρημα («τα μέτρα είναι μονόδρομος») που αναπαράγει επίμονα το σύνολο σχεδόν των Μέσων Ενημέρωσης, παρά την επικοινωνιακή υπεροπλία που διαθέτει, γίνεται κοινωνικά αποδεκτό μόνον από το 1/3 (32%) του εκλογικού σώματος.
Ένα άλλο στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι το γεγονός ότι 9 στους 10 ερωτωμένους (91%) δείχνουν να συνειδητοποιούν ότι τα μέτρα πρόκειται να έχουν επιπτώσεις στην προσωπική και οικογενειακή τους οικονομική κατάσταση. Αυτό βεβαίως δεν είναι άσχετο από το γεγονός ότι οι επιχειρούμενες ανατροπές στις συνθήκες εργασίας και το βιοτικό επίπεδο δεν στοχεύουν μόνον τους μισθωτούς του Δημοσίου Τομέα, ή τους συνταξιούχους, αλλά αφορούν το σύνολο του γενικού πληθυσμού της χώρας, πλην μιας μικρής μειοψηφίας. Ωστόσο, η καθολικότητα της κοινωνικής «απειλής» που δημιουργούν τα νέα μέτρα στο κοινωνικό σώμα συνιστά και τον πρώτο κίνδυνο αποτυχίας τους, δεδομένου ότι επιτρέπει την σύγκλιση και ενοποίηση των πλέον διαφορετικών, ή ετερόκλητων κοινωνικών ομάδων και στρωμάτων, σε μια εξαιρετικά διευρυμένη κοινωνική συμμαχία αποδοκιμασίας.
Από την άλλη πλευρά, δύο παράγοντες περιορίζουν την επέκταση της κοινωνικής διαμαρτυρίας. Ο πρώτος αφορά στη χαμηλή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- των νεότερων ηλικιακών ομάδων του πληθυσμού, που πρωτοστάτησαν στην περίοδο 2006-2008 και στην έκρηξη του Δεκεμβρίου 2008. Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε τελικά να μην κλείσει τη «στρόφιγγα» των εξετάσεων και να μην περιορίσει την κοινωνική πίεση για πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση. Ωστόσο, η κατάσταση στους εκπαιδευτικούς μηχανισμούς παραμένει πάντοτε εύφλεκτη, ενώ η τεράστια μάζα του φοιτητικού στρώματος, που παραμένει στο «πανεπιστήμιο - παρκινγκ της ανεργίας» δεν χρειάζεται πολλά για να αναφλεγεί. Ο δεύτερος αφορά στην έλλειψη εμπιστοσύνης που καταγράφεται εμπειρικά, ως προς την αποτελεσματικότητα των κοινωνικών κινητοποιήσεων. Παρά την γενικευμένη αποδοκιμασία των μέτρων, αλλά και την υψηλή διαθεσιμότητα για νέες κινητοποιήσεις (39%), κυρίως μεταξύ των εργαζομένων μέσης ηλικίας, σχεδόν 8 στους 10 ερωτηθέντες (79%) θεωρούν ότι τα μέτρα τελικά θα εφαρμοστούν, παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις, ενώ αντίστοιχο ποσοστό (80%) πιστεύει σήμερα ότι οι απεργίες δεν θα έχουν αποτέλεσμα.
Οι διαμαρτυρίες, εντούτοις, που βρίσκονται σε εξέλιξη, διαθέτουν διευρυμένη κοινωνική αποδοχή: 7 στους 10 πολίτες (68%) εγκρίνουν τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις που γίνονται, ή πρόκειται να γίνουν. Αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός, ότι μεταξύ των μισθωτών του Δημοσίου Τομέα το εν λόγω ποσοστό ανέρχεται σε 78% (!), τότε το ενδεχόμενο «παράλυσης» της κρατικής μηχανής στο προσεχές διάστημα δεν μπορεί να αποκλειστεί καθόλου.
Η αποδοχή της πολιτικής διαμαρτυρίας διαχέεται «οριζόντια» μεταξύ όλων των κομματικών χώρων. Η κοινωνική συναίνεση προς τις απεργίες δεν συσπειρώνει μόνον τους ψηφοφόρους της Αριστεράς (87%). Κερδίζει, επίσης, τα 2/3 του ΠΑΣΟΚ (66%), αλλά και το ½ της ΝΔ (54%). Επομένως, ενδέχεται να απομονώσει δραστικά τα κόμματα της διακυβέρνησης και να επιφέρει (περαιτέρω) ρήγματα στη σαθρή κοινωνική τους συνοχή.
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (09/05/2010), με τίτλο: “Χαμηλή η κοινωνική υποστήριξη των μέτρων”

19 σχόλια

  1. ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ poisine..
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΕΙΠΑΝΕ ?
    Ή ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΗΛΙΘΙΕ.

    ΟΤΙ......
    Εμείς στο ΔΝΤ και τώρα οι Ευρωπαίοι κάνουν μηχανισμό για τις άλλες χώρες,
    χωρίς το ΔΝΤ. !!!!!

    Πειραματόζωο ήταν η Ελλάδα και πλήρωσε την κρίση. Την έβαλαν μπροστά για να δούνε τις αντοχές του ευρώ και τώρα που διαπίστωσαν ότι έρχεται το ντόμινο κάνουν μηχανισμό βοήθειας για τα άλλα κράτη ΧΩΡΙΣ το ΔΝΤ.

    Οι μοναδικοί που ...φάγαμε την χλαπάτσα του ΔΝΤ ήμασταν εμείς και δεν γινόταν αλλιώς. Η πρώτη χώρα ή θα χρεοκοπούσε ή θα έφθανε στον κοινό μηχανισμό.

    ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΕ ΗΛΙΘΙΕ _______________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασοκ

    Μαθανε οτι "αγαπιωμαστε" και ...πλακωσανε όλοι τους!!

    Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, προβλέπει ο Κρούγκμαν‏..."

    Ακουγεται οτι ο ηγετης δρ Κουτσουκος απαντησε στις αβλεψιες του Κρουγκμαν απο τη Μηλιωνη

    Εδω ειναι Ελλαδα Πωλ...μην συγχεεις τη Λωζανη με την Κοζανη!!

    Δεν θα φτωχευσουμε ποτε!!

    Νασος Πασοκ

    08 Μαϊ 2010 9:03:00 μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟ(ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ) ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΟ(ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ) ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΙΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΙΟ ΧΥΔΑΙΟ ΤΡΟΠΟ
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙΣ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ela re mayre

    apo septemvri telos ta metra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ME TOYΣ...ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ:

    TA XEIΡΟΤΕΡΑ,ΕΓΙΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

    Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΑΤΥΧΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΓΛΩΣΙΑ.

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΜΕ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ,ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΟΛΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

    ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ.

    ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ poisine..
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΕΙΠΑΝΕ ?
    Ή ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΗΛΙΘΙΕ.

    ΟΤΙ......
    Εμείς στο ΔΝΤ και τώρα οι Ευρωπαίοι κάνουν μηχανισμό για τις άλλες χώρες,
    χωρίς το ΔΝΤ. !!!!!

    Πειραματόζωο ήταν η Ελλάδα και πλήρωσε την κρίση. Την έβαλαν μπροστά για να δούνε τις αντοχές του ευρώ και τώρα που διαπίστωσαν ότι έρχεται το ντόμινο κάνουν μηχανισμό βοήθειας για τα άλλα κράτη ΧΩΡΙΣ το ΔΝΤ.

    Οι μοναδικοί που ...φάγαμε την χλαπάτσα του ΔΝΤ ήμασταν εμείς και δεν γινόταν αλλιώς. Η πρώτη χώρα ή θα χρεοκοπούσε ή θα έφθανε στον κοινό μηχανισμό.

    ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΕ ΗΛΙΘΙΕ _______________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΖΩΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ,ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ(ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ,ΙΣΠΑΝΙΑ)ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΑΜΟΙΓΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ.
    ΑΠ'ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ,ΕΝΩ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ,ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ.
    ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕ,ΚΑΘΙΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.
    ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ.
    ΤΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ?
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ?
    ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΑΚΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ?
    ΟΙ ΨΕΥΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΙΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΩ ΠΛΗΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ?
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ?
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Ελληνικός λαός θεωρεί την κυβέρνηση Παπανδρέου την τελευταία ελπίδα της χώρας για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδά της. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ερώτημα «από πού προβλέπετε ότι θα προέλθει μια λύση αν δεν σας καλύπτει η κυβέρνηση Παπανδρέου;» το 66% δηλώνει: «Δεν ξέρω, δεν απαντώ». Ποσοστό 14,3% πιστεύει ότι η λύση θα προέλθει από το Κέντρο, ποσοστό 10% από τη Δεξιά, ενώ το 9,7% έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στην Αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Η Πύλη του Βρανδεμβούργου είναι Ελληνική»! Η Γερμανία μας χρωστάει 320 δις από τις θηριωδίες των ναζί!



    Αυτά λέγανε, οι πρασινοφρουροί του δρ Κουτσούκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πασοκ

    Κρίσιμες εκλογές για τη Μέρκελ
    τον "πινει κανονικα σημερα"!!

    Στις εκλογές που διεξάγονται σήμερα στο ομόσπονδο κρατίδιο της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ελλοχεύει, κατά πολιτικούς αναλυτές,

    ο κίνδυνος σημαντικής αποδυνάμωσης του κυβερνητικού συνασπισμού της Καγκελαρίου Μέρκελ, μόλις μερικούς μήνες μετά την έναρξη της δεύτερης θητείας της.

    «Η Πύλη του Βρανδεμβούργου είναι Ελληνική»!

    Η Γερμανία μας χρωστάει 320 δις από τις θηριωδίες των ναζί!

    Αυτά λέγανε, οι πρασινοφρουροί του δρ Κουτσούκου.


    Μακης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ :

    "Κατά των μέτρων δηλώνουν 2 στους 3 πολίτες (66%), ενώ τα ποσοστά αυτά είναι ακόμη πιο υψηλά μεταξύ των άμεσα θιγόμενων τμημάτων του ενεργού πληθυσμού, πχ. των μισθωτών του Δημοσίου (68%) ή του Ιδιωτικού Τομέα (69%) και των ήδη ανέργων (73%)."

    ΑΛΛΑ :
    έρευνα της Κάπα Research για το Βήμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 09/05/2010

    "το 55,2%
    των πολιτών δηλώνει ότι δέχεται το πακέτο μέτρων (ναι 37,1% - μάλλον ναι 18,1%),
    έναντι 44,6% που το απορρίπτει (όχι 36,3% - μάλλον όχι 8,3%).
    Το 56,3% προτιμά την περικοπή μισθών από τη χρεοκοπία της χώρας, ενώ το 74,8%
    δηλώνει ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη.
    Οι πολίτες σε ποσοστό 71,3% ζητούν από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να
    λειτουργήσουν σε κλίμα συναίνεσης, έναντι 22,2% που ζητά δυναμική αντίσταση."

    και φυσικά βγάζεις τα δικά σου συμπεράσματα όπως τα θέλεις ....

    Ας σε κρίνουν οι τυχαίοι αναγνώστες σου ....
    -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κακλαμάνης: "Παραδώσαμε τις νέες γενιές στους gay"


    "Έχουμε παραδώσει τις νέες γενιές στους γκέι, στις δήθεν ωραίες κυρίες και τους επιχειρηματίες των καναλιών".

    ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΝΑΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
    ΠΡΟΧΩΡΑΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΝΗΣ ΜΙΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διαδήλωση για την ατιμωρησία των πολιτικών

    Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ !!!!!

    Σας καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό, στο δημόσιο τομέα, συνταξιούχους και όλους τους πολίτες της Ελλάδας από όλη τη χώρα το Σάββατο στις 29 Μαϊου 2010 και ώρα 12:00 στην πλατεία Συντάγματος να υψώσουμε την φωνή και τα πανό μας ενάντια στην ατιμωρησία των πολιτικών και των διαπλεκομένων που οδήγησαν την Ελλάδα στην σημερινή κατάσταση.

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρέ ποιός τόν γ@@@@ τόν Λαόν καί τήν γνώμη του????
    Εξυπηρετούν τά μέτρα τόν ΓΑΠ καί τά αφεντικά του????
    Αυτό έχει σημασία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @@@@ 09/04:40 μ.μ.
    ------------------


    Μπουμπούκε,όποτε δέν σέ αφήνει ή μπουμπούκα σου,νά τήν π@@@@@@@@,πετάγεσαι στά blog καί αναρτάς τίς μαλακίες σου,αντικαθιστόντας τόν κυβερνητικό εκπρόσωπο!!!!
    Εάν θεωρείτε ότι μέ τίς κατευθυνόμενες αλλά Γκαίμπελ δημοσκοπήσεις,θά μάς απαλύνετε τήν οργήν διά ΄σάς τούς 172 (ΠΑΣΟΚ + ΛΑΟΣ),πλανάσθε πλάνην οικτρά!!!!
    Λαϊκά!!!! Θά σάς πηδήσουμε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ......................
    Ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής, Νέστορ Κίρτσνερ, έκανε στάση πληρωμών και δεν αναγνώρισε το χρέος. Δεν συμπεριέλαβε ούτε ένα νεοφιλελεύθερο οικονομολόγο στο επιτελείο του και απαίτησε από τους δανειστές και το ΔΝΤ τη διαγραφή του χρέους.
    Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, οι δανειστές και το ΔΝΤ διέγραψαν το 75% της οφειλής και δέχθηκαν την αποπληρωμή των υπολοίπων με προνομιακούς όρους.
    Οι τόκοι των ληξιπρόθεσμων δανείων δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ από την Αργεντινή, παρά το ότι αρχικά είχε συμφωνήσει να τους πληρώσει.
    ..........
    Γιατί κανένα κόμμα στην βουλή δεν πρότεινε αυτή την σίγουρη και δοκιμασμένη λύση ;
    Άγνοια ;
    Απλή αμέλια ;
    Πλημμέλημα ; Ή
    ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γ. Καρατζαφέρης, ο «καληνυχτάκιας» της εξουσίας.
    Από μικρός διαισθανόμενος το έλλειμμα πνευματικών ταγών που εμφάνιζε η δεξιά, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε σκοπό της ζωής του να γίνει ο ιδεολογικός καθοδηγητής της.

    Στην αριστερά είχε μαζευτεί κόσμος και ντουνιάς και μάλιστα πολύ διαβασμένος και δεν τον έπαιρνε.
    Η ζωή τον δικαίωσε απόλυτα για την μαντεψιά του αφού ο αδερφός του Σπύρος που διάλεξε την βάρκα της κεντροαριστεράς κατάντησε να έχει μια δευτεράτζα εκπομπή σε ένα δεν θυμάμαι πως το λένε κανάλι.

    Ο Γιώργος από την άλλη πλευρά είναι στο κέντρο των εξελίξεων. Συναντήσεις με πρώην πρωθυπουργούς, με οικονομικούς παράγοντες με στόχο να συνεισφέρει τα μέγιστα στην έξοδο του τόπου από την κρίση.

    Ακόμα και η γεροντοκόρη της συντηρητικής παράταξης η Καθημερινή που τον κατηγορούσε ότι μικρός ξαλάφρωνε τα μπουκάλια γάλα που μοίραζε με σύριγγα του αφιερώνει άρθρα εξυμνώντας την τον οραματισμό και την πολιτική του σωφροσύνη.

    Για τους Μητσοτάκηδες δεν είναι πλέον ο Γιώργος που αναγκάζονταν να χειροφιλάει την κυρία Μαρίκα για να πάρει άδεια τηλεοπτικού σταθμού αλλά ένας σεβαστός πολιτικός.

    Για τον Παπανδρέου δεν είναι ένας αποκρουστικός ακροδεξιός αλλά ένας πολύτιμος σύμμαχος.

    Ο κουμπάρος της Μανωλίδου συγκινείται όταν σκέφτεται από πού ξεκίνησε και που έφτασε. Δακρύζει όταν τα πολιτικά τζάκια αυτού του τόπου ζητούν την γνώμη του φτωχού και καταφρονεμένου γαλατά της Αμφιθέας.

    Χριστιανός στο θρήσκευμα κουράστηκε πολύ για να εφαρμόσει κατά το ένα μέρος το δόγμα ο κάτοχος των δύο χιτώνων να δίνει τον ένα. Όχι δεν έδωσε κανένα από τα πενήντα διαμερίσματα που έχει απλά δεν είναι σε θέση ανάγκης.

    Στην ιδεολογία είναι το αμερικάνικο πρότυπο. Ελβετικός σουγιάς, όλα σε ένα και conditioner και shampoo. Ότι θέλεις στον Γιώργο θα το βρεις.

    Αριστερός, δεξιός, κεντρώος, χριστιανός ορθόδοξος, δωδεκαθειστής με τους πλούσιους , με τους φτωχούς, Καραμανλικός, Παπανδρεικός, Μητσοτακικός και ότι δεν έχει βρεθεί και δεν έχει γραφτεί σε βιβλίο έχει ενσωματώσει στην ιδεολογία του ο Γιώργος.

    Σταρ της τηλεόρασης από πρωινάδικα, μεσημεριανάδικα έως σοβαρές τηλεοπτικές εκπομπές.

    Άποψη για όλα, από οικονομική πολιτική, έως την σαμπάνια της Αλεξανδράτου.

    Όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει και το κουκούτσι αμύγδαλο ο Γιώργος.

    Από όλους τους δημοσιογράφους όμως έχει αδυναμία στον Χατζηνικολάου και κοινή πορεία. Νεοδημοκράτες ξεκίνησαν και οι δύο και είναι στο ψάξιμο για το που θα καταλήξουν. Εξάλλου έχουν αναλάβει και την αποκατάσταση της ατυχήσασας στις εκλογές του Νοεμβρίου.

    ΥΓ. Ως «καλυνηχτάκια» χαρακτηρίζαμε αυτόν που γυρόφερνε τα κορίτσια. Που τα πήγαινε και τα έφερνε από σχολεία και φροντιστήρια τα συνόδευε στις εξόδους αλλά λόγω έλλειψης πραγματικής μαγκιάς «κοκό» δεν είχε. Έτσι είναι και με τον Γιώργο όλο λάδι και τηγανίτα τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΟΡΟΪΔΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ , ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ !!!.

    ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΤΣΑΒΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ:

    "ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΖΥΓΟ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ , ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ".

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ !!!
    ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΝΙΑΤΟ, ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΑΥΡΑΚΗ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Κ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Κ ΟΧΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ Κ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Κ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΑΚΗ!!!!
    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ Κ ΕΑΝ ΠΟΤΕ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Κ ΣΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ "ΥΠΗΡΕΤΕΙ" ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΣΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΟΥ. ΜΠΟΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΠΕΙ Κ ΠΟΣΟΥΣ ΕΔΙΩΞΕ (9) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ (2)!! Κ ΚΡΑΤΑΕΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΟΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο Κ ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΚΑΘΩΣ Κ Η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ , ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΝΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ Κ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ...ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟΥ , ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ Η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΚΟΡΗ, ΑΝΙΨΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ Κ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!!! Κ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΨΑΞΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ 2010, ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ Κ ΑΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ, ΜΗ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΕΟΤΕΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ Κ ΟΡΑΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. Κ ΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ Κ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ , ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ , ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Κ ΟΧΙ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ,...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση