GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μείωση εξοπλισμών και χωρίς πυρηνικά...

Από την   Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ Ζωτικό θεωρούν οι Οι...

Από την  Εκτελεστική Γραμματεία
των Οικολόγων Πράσινων

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ
Ζωτικό θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι να αξιοποιηθεί η επίσκεψη Ερντογάν για να τεθούν τα ζητήματα των εξοπλισμών και των πυρηνικών εργοστασίων.
Η συνεχιζόμενη κούρσα των εξοπλισμών έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική κατάρρευση της χώρας μας, ενώ σοβαρές περιπλοκές δημιουργεί και στην Τουρκία που είχε δεχθεί και αυτή τη «βοήθεια» του Δ.Ν.Τ. πριν λίγα χρόνια, ενώ...
 αντιμετωπίζει προβλήματα αντιδημοκρατικών παρεμβάσεων του στρατού στο πολιτικό σύστημα.
Η χθεσινή ρωσοτουρκική συμφωνία για πυρηνικό σταθμό με 4 αντιδραστήρες στη Μερσίνα, στις νότιες ακτές της Τουρκίας, δημιουργεί εξαιρετικούς κινδύνους για την ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο, επηρεάζοντας άμεσα και περιοχές όπως τα Δωδεκάνησα και η Κύπρος.
Σε κοινή δήλωσή τους οι εκπρόσωποι τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη και Γιάννης Παρασκευόπουλος, τονίζουν:
«Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να δώσει προτεραιότητα σε συμφωνία για δραστικές αμοιβαίες μειώσεις εξοπλισμών, αλλά και να αναλάβει η ίδια ευρύτερες πρωτοβουλίες με στόχο να γίνει ολόκληρη η Ν.Α. Ευρώπη ζώνη χωρίς πυρηνικά.
Στο σημείο που έχουμε φθάσει, η αιμορραγία από τους εξοπλισμούς αποτελεί απειλή και όχι ασφάλεια για τη χώρα μας. Σε καιρούς άλλωστε οικολογικής κρίσης με απειλές που δε γνωρίζουν σύνορα, οι άμεσοι γείτονες κάθε κοινωνίας αποτελούν και αναγκαστικούς συνεργάτες της. Την πραγματικότητα αυτή αναδεικνύει με επικίνδυνο τρόπο και η αναβίωση του σχεδίου για πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Τουρκία.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουμε όλη μας την αλληλεγγύη στο αντιπυρηνικό κίνημα της γειτονικής χώρας, που από τη δεκαετία του 1990 δίνει σκληρές μάχες κατά του πυρηνικού προγράμματος, καταφέρνοντας μέχρι τώρα να το σταματήσει. Η Διπλωματία των Πολιτών έχει κι αυτή το δικό της ρόλο να παίξει, ιδιαίτερα απέναντι σε απειλές που δε γνωρίζουν σύνορα».

8 σχόλια

  1. Η Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε πως: Δεν θα διεξαχθούν οι φετινές εξετάσεις γλωσσομάθειας που προβλέπονταν από την με αρ. πρωτ. Φ.821/2443Π/144249/Ζ1/20-11-2009 προκήρυξη του ΥΠΔΒΜΘ, καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν νέες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2010-2011.

    Δηλαδή η υπουργός πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προχωρά στην κατάργηση της Ελληνικής γλώσσας πρώτα στο εξωτερικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασοκ

    Οι Ελληνες ειναι φιλοξενοι!

    Ο Ερντο -Αγα-ν ειναι καλοδεχουμενος αφου ειναι λεει δημοκρατης και θα δεχτει και τη δικη μας επισκεψη στην Τουρκια

    και την θεια λειτουργια της Αγιασοφιας τον Σεπτεμβρη με τον δρ Κουτσουκο να την πραγματοποιει πρωτη φορα μετα το 1453.

    Μη ξεχνατε οτι ο δρ Κουτσουκος ειχε οργανωσει στην Σορβοννη και στην Αθηνα, και τον Μαραθωνιο Αναγνωσης Ομηρου Ιλιαδας που εγιναν πρωτη φορα στην αρχαιοτητα επι Πεισιστρατου!!

    Να δουμε τωρα!!

    Τανια Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ, ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ


    Και ενώ οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου έφτασαν τις 305 μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2010, ακούσαμε εμβρόντητοι τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας...
    Α. Νταβούντογλου, τον άνθρωπο που ονειρεύεται την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, να λέει στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση με τον κ. Δ. Δρούτσα… «έχουμε κάνει πολλά βήματα έτσι ώστε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας, όχι για να βλέπουμε μέσα από τα παράθυρα, αεροπλάνα να πετούν, αλλά για να πετάμε λουλούδια από τα παράθυρα».
    Φράσεις που ειπώθηκαν και θεωρήθηκαν ότι το λιγότερο προσβάλλουν την ελληνική νοημοσύνη καθώς τα τουρκικά μαχητικά πέρα από τις καθημερινές παραβιάσεις προβαίνουν συχνά και σε υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και Φούρνους.
    Ισως βέβαια ο κ. Νταβούντογλου να εξέφρασε την επιθυμία όταν οι τουρκικές φρεγάτες και κορβέτες περιπολούν στο Αιγαίο και φτάνουν έως το Σούνιο και την Κέα η Ελλάδα να μη διαθέτει ούτε μία τορπιλάκατο για να στέλνει έστω και για διακριτική παρακολούθηση.
    Και βέβαια ξέχασε να αναφερθεί στις αναχαιτίσεις των ελληνικών ελικοπτέρων της Frontex εντός του FIR Αθηνών. Οπως δεν θυμάται και τη συμφωνία που έχει υπογράψει η Αγκυρα με τη χώρα μας για τον επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών.
    Ενδεικτικό της διγλωσσίας της Τουρκίας είναι ότι την ώρα που προτείνει μείωση εξοπλισμών έχει παραγγείλει έξι σύγχρονα υποβρύχια, κατασκευάζει νέο σύγχρονο πολεμικό πλοίο εκτοπίσματος 12.000-15.000 τόνων, που θα μπορεί να μεταφέρει 8 ελικόπτερα, τρία μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη UAV, έως και 1.000 στρατιώτες, 13 άρματα μάχης και 81 θωρακισμένα οχήματα. Επίσης συνεχίζονται οι εργασίες ναυπήγησης της πρώτης τουρκικής κορβέτας «Milgem».
    Στο μεταξύ η Τουρκία ήδη έχει παραγγείλει το μαχητικό 5ης γενιάς. Από το 2015 θα αρχίσει να παραλαμβάνει 100 μαχητικά τεχνολογίας Stealth (αόρατα) που ενδείκνυνται για επιθετικές επιχειρήσεις και ανατρέπει πλήρως τις ισορροπίες στο Αιγαίο. Ταυτόχρονα προχωρά στον εκσυγχρονισμό τετρακοσίων αρμάτων μάχης πέρα από τα Λέοπαρντ που αγόρασε πρόσφατα. Επίσης αναβαθμίζει όλα τα F-16 που διαθέτει.
    Και δεν είναι μόνο αυτά . Οι Τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν προγραμματίσει να αποκτήσουν: 4 ιπτάμενα ραντάρ, 2 ιπτάμενα κέντρα διοίκησης, 1 κατασκοπευτικό δορυφόρο, 8 κορβέτες, 6 αντιτορπιλικά AAW, 16 περιπολικά ανοικτής θαλάσσης, 4 κορβέτες για το Λιμενικό Σώμα, 8 αποβατικά σκάφη LCT, 2 αποβατικά πλοία LST, 127 ελικόπτερα γενικής χρήσης, 51 επιθετικά ελικόπτερα, 250 νέα άρματα μάχης εγχώριας ανάπτυξης και κατασκευής, 54 πλωτές επιθετικές αμφίβιες γέφυρες (για τον Εβρο).
    .......... ( ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΑΣΑΤΕΜΠΟ ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΚΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρεις ειδήσεις στα ψιλά της εξωτερικής μας πολιτικής
    Τις τελευταίες μέρες γίνονται διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά ο άμοιρος Ελληνικός λαός, ασχολείται με τους γυναικολόγους. Οι δύο ειδήσεις πέρασαν στα ψιλά γράμματα, η άλλη θα βγει σε λίγο, αλλά θα όλο και κάτι θα βγάλουν τα κανάλια, για να την κουκουλώσουν .

    Περίπτωση 1η

    Λίγες ώρες πριν την άφιξη του τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, γίνονται πράγματα και θαύματα.

    Πλοίαρχος τουρκικής φρεγάτας, έκανε “έλεγχο” στη πτήση τεσσάρων ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000, τα οποία πετούσαν στη περιοχή της …Άνδρου!

    Ο κυβερνήτης της φρεγάτας ζήτησε μέσω ασυρμάτου επιτακτικά από τους έλληνες πιλότους να δηλώσουν τη ταυτότητά τους και τις…προθέσεις τους!

    Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, είναι ακόμα πιο περίεργη, επι λέξη έχει ως εξής:

    “Ανακοινώνεται ότι, στη περιοχή του Αιγαίου όπου διεξάγεται τουρκική αεροναυτική άσκηση, την Τρίτη 11 Μαϊ 2010, ελληνικό μεταφορικό αεροσκάφος και στη συνέχεια, δύο σχηματισμοί ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, εκλήθησαν μέσω ασυρμάτου από τουρκική φρεγάτα να δηλώσουν, το μεν μεταφορικό την «πρόθεσή του», τα δε μαχητικά την «ταυτότητά τους».

    Το περιστατικό δεν αξιολογείται, από στρατιωτικής πλευράς, ως ιδιαίτερης βαρύτητας, επειδή η κλήση πραγματοποιήθηκε λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας στην περιοχή, αφενός μεν, ελληνικών αεροσκαφών και αφετέρου δε, τουρκικών πολεμικών πλοίων που μετείχαν στην άσκηση.”

    Το περιστατικό δεν αξιολογείται, από στρατιωτικής πλευράς, ως ιδιαίτερης βαρύτητας, καταλάβατε; Ο κος Βενιζέλος, δεν θεωρεί σοβαρό, ότι έξω από την Άνδρο, τουρκικό πολεμικό άσκησε εξουσία ελέγχου Ελληνικού (ως πότε άραγε) εναέριου χώρου.

    Εμείς οι ίδιοι, με την ανικανότητα μας ή ελπίζω όχι με την θέληση μας, βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας.

    Περίπτωση 2η

    «Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, κος Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες πριν φύγει για την Αθήνα, σε συνέντευξη του στην Τηλεόραση, δήλωσε απλά, ότι θα μπορούσε να δεχτεί, τα τουρκικά μαχητικά, που διασχίζουν το Αιγαίου, να πετάνε χωρίς οπλισμό.»

    Δεν συζητάει την παρουσία ή όχι των τουρκικών μαχητικών στο αιγαίο, αυτό το έχει δεδομένο, συζητάει μόνο, αν τα αεροπλάνα θα είναι οπλισμένα ή όχι, για να βολτάρουν στο Σούνιο.

    Είναι η πάγια τακτική της σπουδαίας εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, να διεκδικεί τα πάντα και στο τέλος να παίρνει τα μισά. Εμάς την εξωτερική πολιτική την ασκεί εν λευκώ ο Δρούτσας, ένας ψεύτης που δήλωσε ότι είναι καθηγητής πανεπιστημίου και ότι έχει διδακτορικό. Ο γιος της Μαργαρίτας, εμπιστεύτηκε την εξωτερική πολιτική της χώρας, σε ένα θολό πρόσωπο, σε έναν αγνώστου προελεύσεως τύπο.

    Περίπτωση 3η

    Ομολογώ εδώ ότι ο GAP, από λάθος μάλλον, το είχε προαναγγείλει προεκλογικά. Επαναδιαπραγμάτευση του αγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη. Εγώ σήμερα θα σας αποκαλύψω, ότι αυτή η ιστορία τελείωσε, ξεχάστε τον αγωγό!

    Στελέχη της Ρωσικής κοινοπραξίας, δήλωσαν ότι δεν εμπιστευόμαστε πλέον την Ελλάδα και το έργο σταματάει. Τι θα γίνει δεν ξέρω πραγματικά.
    Το έργο που θα έδινε ζωή στην Θράκη, που θα απασχολούσε πολύ κόσμο, που θα έφερνε επενδύσεις, πάει;.

    Ποιος θα χαρεί; Ποια υπερδύναμη έκανε ότι μπορούσε να σταματήσει τον Καραμανλή, για τα περίεργα και .. ύποπτα, ανοίγματα του. Γιατί τον παρακολουθούσαν;

    Τι απέφερε η ασφυκτική κατασκοπία ; Το παραμικρό παράπτωμα υπουργού, γινόταν άμεσα σκάνδαλο. Θυμάμαι τον Τσιτουρίδη, για παράδειγμα, ο γιός πάσχει από μία ασθένεια και είχε ζητήσει μεταγραφή σε Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έγινε χαλασμός ότι ο τότε υπουργός έβαλε πολιτικά μέσα, για τον γιο του, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί.

    Πως έφταναν αυτές οι περιπτώσεις, να αποκαλύπτονται αμέσως, ενώ οι κραυγαλέες ληστείες από τους εξοπλισμούς, από τα δημόσια έργα, από τις παραγγελίες των κυβερνήσεων Α. Παπανδρέου και Σημίτη, να μην έχουν φτάσει ποτέ στον εισαγγελέα;

    Τρεις ειδήσεις στα ψιλά, τρεις ειδήσεις, που πρέπει να ψάξεις μέσα σε τόνους παραπληροφόρησης, από γυναικολόγους μέχρι εκρήξεις βομβών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τή ουρά στα σκέλια πήγαν να αντιμετωπίσουν το Ρουσόπουλο σήμερα στο δικαστήριο ο Αυτιάς, ο Ντάσκας, ο Βλάχος και ο Βερύκιος.
    Από πίσω και το κολαούζο ο φοραδομούρης ο Παπαγιάννης.
    ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΑ ΞΕΦΤΙΛΙΑ.
    Θόδωρε Ρουσόπουλε, μην δείξεις καμμία επιείκια.
    Μην τους λυπάσαι, δεν έχουν μετανιώσει για τις βρωμιές τους.
    Να πληρώσουν όλοι ζεστό χρήμα.
    Πάρε τους και τα σώβρακα, που σε συκοφαντούσαν ότι έχεις βίλες και ελικόπτερα.
    Καμμία διαπραγμάτευση και καμία εξωδικαστική συνδιαλλαγή κύριε Ρουσσόπουλε, μην γίνεσαι κορόϊδο.
    Επί δύο χρόνια σε ρεζίλεψαν σε όλη την Ελλάδα, σε στιγμάτισαν και σε διαπόμπευσαν, προφανώς το παραδάκι από τα αφεντικά τους ήταν πιό γλυκό από τη "δημοσιογραφική" (χα-χα) δεοντολογία.
    Δεν είναι δυνατόν σε μια δημοκρατία να συκοφαντούνται άνθρωποι (και μάλιστα συντονισμένα) και να μην τρέχει τίποτε.
    Ούτε στην Αφρική δεν γίνονται τέτοια πράγματα.
    Πληρώστε κύριοι και αφήστε τα σάπια.
    Στο κάτω κάτω τα λεφτά αυτά δεν θα σας λείψουν, τα αφεντικά σας σας σκάνε εκατοντάδες ψιλιάδες ευρώ το χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Βενιζέλος ήδη μειώνει τις ένοπλες δυνάμεις με το κόψιμο της συντήρησης των μονάδων και τον αναγκαστικό παροπλισμό κάποιων απο τις υπάρχουσες λόγω κανιβαλισμού τους.
    Ο άνθρωπος είναι εκτός χρόνου και τόπου και διέλυσε το στράτευμα σε 6μήνες.
    Νομίζετε ότι οι τούρκοι δεν τα ξέρουν αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μιλανε ολοι μιλανε και οι οιΚΟΛΟγοι του φιλοκεμαλικου Τρεμοπουλου...
    Ρε ουρτ σκατολαμογια........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΑ ΚΑΦΡΙΔΙΑ
    ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ - ΠΑΣΟΚ στην ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΤΟ ΕΙΔΑΝΕ ΤΑ ΓΚΑΒΑ ΣΑΣ ?
    Στην πατρίδα μας,
    μεταφραστής στον πρωθυπουργό μας!!!

    Αυτά συμβαίνουν μόνο εδώ, σε κράτη χωρίς ιστορία, πολιτισμό, κυριαρχικά δικαιώματα… Μετά θέλουμε να κερδίσουμε, στα εθνικά μας δίκαια…
    Εδώ ερμηνεύεται τέλεια η …μπανανία… Η απόλυτη …κατάντια!!!
    Και κανένας δεν μιλάει…

    Πρόκειται για ΟΝΕΙΔΟΣ.
    Το κάνει ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ και ΣΚΟΠΙΜΑ.
    Είναι στο πλαίσιο σαδιστικών ψυχολογικών επιχειρήσεων.
    Αντί για βούρδουλα.
    Νομίζουν ότι θα συνηθίσουμε.

    Σε όλες τις συνεντεύξεις και συναντήσεις με ξένους ηγέτες ΕΠΙΛΕΓΕΙ να μη μιλάει ελληνικά, ενώ όλοι οι ηγέτες μιλούν στη γλώσσα τους και υπάρχει διερμηνέας.

    Υπάρχει όμως και κάτι άλλο.
    Η επιλογή του Μουσείου Μπενάκη για να δοθεί επίσημη συνέντευξη του πρωθυπουργού στους τουρκους δημοσιογράφους εκφράζει σύγχυση στοχεύσεων και σαφείς προθέσεις απάλειψης της ιστορικής μας νήμης.

    Αν υιοθετήσουμε τη λογική αυτή, θα ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου:
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΚΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση