GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τις αλλαγές που φέρνει ο "Καλλικράτης"...

Του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου* Βουλευτή Αχαΐας Η επιχειρούμενη μεταρρύθμιση όφειλε να έχει τα εξής χαρακτηριστικά, τα οποία δυστυχώς δ...

Του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου*
Βουλευτή Αχαΐας

Η επιχειρούμενη μεταρρύθμιση όφειλε να έχει τα εξής χαρακτηριστικά, τα οποία δυστυχώς δεν διαθέτει.
Πρώτα απ' όλα, έπρεπε να ήταν μια μεταρρύθμιση από τα κάτω, από την κοινωνία, μέσα από τα βιώματα της εφαρμογής του «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ», της προηγούμενης αυτοδιοικητικής δομής. Δεύτερον, έπρεπε να έχει πρώτα την κοινωνική λαϊκή συναίνεση και την εφαρμογή ακόμα και των τοπικών δημοψηφισμάτων ως κριτήρια για τις εθελοντικές συνενώσεις. Τρίτον, έπρεπε να έχει ενιαία κριτήρια, κάτι το οποίο διαπιστώνουμε ότι δεν είναι πραγματικότητα. Η Κυβέρνηση θεώρησε ότι βασική της αρχή για το νομοθετικό έργο είναι η διαβούλευση, η διαβούλευση στο διαδίκτυο, η διαβούλευση με τους φορείς, η συζήτηση με τους πολίτες, οι οποίοι έχουν το συμφέρον, αλλά και τη γνώμη να εκφράσουν τη δικιά τους προσέγγιση.
Όταν η διαβούλευση περιορίζεται στη σύσκεψη των Υπουργών με τους Βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος της περιοχής αυτό είναι...
 εγκληματικό. Όμως, δυστυχώς, οι Βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος όταν καλούνται αυτοί να αποφανθούν για την περιοχή τους, μοιράζουν και τα ιμάτιά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που γίνεται στην Αχαΐα. Τι συμβαίνει στην Αχαΐα; Στην Αιγιάλεια κατασκευάζεται ένας δήμος τεράστιος με πενήντα τρεις χιλιάδες κατοίκους, με πάρα πολλούς δήμους συνενούμενους αναγκαστικά.
Ένας Βουλευτής καταγόμενος από την Αιγιάλεια, ο κ. Σπηλιόπουλος, φέρεται και ως ο επόμενος Δήμαρχος αυτού του Δήμου, ως έχει δηλωθεί δημοσίως. Extra large το κοστούμι, τόσο πολύ που θα έλεγα ότι δεν του πάει τελείως του αγαπητού συναδέλφου. Οι υπόλοιποι τρεις συνάδελφοι, για να τον ξεφορτωθούν, για να πάρουν τις ψήφους του, ομοφωνούν μαζί του «Αιγιάλεια, ένας δήμος». Ένας λιγότερος, λεηλασία ψήφων.
Αν αυτό αποτελεί κριτήριο νομοθέτησης! Νομίζω ότι δεν αποτελεί. Ήδη είδατε η Ανατολική Αιγιάλεια διαδηλώνει έξω από τη Βουλή. Ομόφωνα όλοι αυτοί οι κάτοικοι της μεγάλης περιοχής με δεκαπέντε χιλιάδες κατοίκους ζητάνε -το είχατε πει ότι είναι στη διαβούλευση- δήμο Ανατολικής Αιγιάλειας. Αλλά αφού ομοφώνησαν οι τέσσερις κυβερνητικοί Βουλευτές, αμέσως καταλαβαίνετε ότι οι υπόλοιποι κυβερνητικοί παράγοντες συναίνεσαν στο έγκλημα.
Χαρακτηριστικό του πνεύματος. Υπάρχει μια περιοχή στη Δυτική ΑχαΐαΠοια Δυτική Αχαΐα; Σαν να λέμε την Ελλάδα, Νότια Βαλκάνια; Ονομαζόταν Δήμος Δύμης και όλοι συμφωνούν εκεί και η ΤΕΔΚ «Δήμος Δύμης». Ποιος σας είπε στο αφτί ότι θα ονομάζετε «Δυτική Αχαΐα» αυτή την περιοχή που ιστορικά ονομάζεται «Δήμος Δύμης»; Δεν έχετε ενιαία κριτήρια, διότι κατασκευάσατε Δήμο Φαρρών Τριταίας με ελάχιστους κατοίκους, πραγματικούς κατοίκους, γιατί μένουν στην Πάτρα και στο Δήμο Μεσάτιδας και στην Αθήνα με δυο, τρεις χιλιάδες πραγματικούς κατοίκους και στα χαρτιά δέκα χιλιάδες. Γιατί δεν είναι η Ανατολική Αιγιάλεια στο ίδιο δικαίωμα; Επειδή εκεί είναι η γενέτειρα του Υπουργού κ Κατσιφάρα και πρέπει να κοπεί άλλο κοστούμι;
Ο Δήμος Ρίου ήθελε να ενωθεί με το Δήμο Ερινεού. Σιγά μην ακούσατε. Και βέβαια στην επαρχία Καλαβρύτων τρεις δυτικοί δήμοι ήθελαν να έχουν δικιά τους συγκρότηση. Κανείς δεν τους ρώτησε.
Ας δούμε το Ευπάλιο απέναντι στη Δωρίδα, όπου εκεί όλως περιέργως ενώ έχει ανακοινωθεί σωστά η έδρα του Δήμου να είναι στο Ευπάλιο, αφαιρέθηκε για το Λιδορίκι και τώρα το ξανά σκέφτεστε και οφείλετε να το ξανά σκεφτείτε. Τι να πω επίσης δίπλα, για τον Δήμο Βουπρασίας, του οποίου δεν του επιτρέπετε να συσταθεί παρ' ότι όλη η περιοχή το ζητάει ή για το Δήμο στη Γορτυνία που ζητάνε να είναι δύο δήμοι οι οκτώ και όχι ένας, γιατί τους χωρίζει ένα ποτάμι και δεν έχουν γέφυρες επικοινωνίας, δεν έχουν τρόπο ούτε δρόμους να επικοινωνήσουν μεταξύ τους σε ένα τεράστιο ορεινό όγκο; Βέβαια θα αδικούσα συνολικά τη χώρα αν δεν ασχολιόμουν με το εθνικό ζήτημα, ότι στη Θράκη κατασκευάζετε τρεις δήμους με θρησκευτικά κριτήρια. Γιατί θα μπορούσαν να γίνουν και άλλες μορφές συνενώσεων. Και εγώ δεν αντιλαμβάνομαι τη λογική των ισλαμικών δήμων.
Και ακριβώς εδώ ολοκληρώνω την παρέμβασή μου με το αρχικό ζήτημα. Πώς συγκροτείται το ελληνικό κράτος; Οι περιφέρειες είναι δομές αυτονομημένων πλέον τοπικών κυβερνητών, όπως λέει ο Πρωθυπουργός, που θα υπάγονται σε ένα διαλυμένο εθνικό κράτος απευθείας στις Βρυξέλες; Δηλαδή η κυρία Καραχασάν, που θα την ξανά βάλετε υποψήφια περιφερειάρχη, τηρώντας τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις σας, θα μιλάει απευθείας με τις Βρυξέλες, με τον κ. Ερντογάν, με τον κύριο Πρωθυπουργό; Δομείτε μια τέτοιου είδους σχέση αυτονόμησης στη διαδρομή. Και ακριβώς αυτό φαίνεται ότι είναι το πνεύμα σας.
Σε ένα χρόνο από τώρα, θα φανούν όλα. Σε ένα χρόνο από τώρα -και εσείς που κατάγεστε από μια ευαίσθητη περιοχή, κυρία Τζάκρη- θα πρέπει να μας απολογείστε. Στο σύνθημα «βόρεια, νότια Μακεδονία, ομοσπονδία», τι θα απαντάτε μετά τον εγκλωβισμό στον οποίο έχετε περιέλθει; Και εμείς απαντάμε: Όταν έρθει εκείνη η στιγμή ο λαός ξεσηκωθεί και το σύνθημα που θα δονεί την χώρα θα είναι «φύγε!! Φύγε!! Φύγε!!»...

*Ομιλία στη Βουλή για το νομοσχέδιο "Καλλικράτης"

14 σχόλια

  1. Τι θα πει βουλευτη Αχαιας, σκετο.
    Εσυ δεν εχεις κομμα?
    Παρεκτος κι αν ντρεπεσαι να μας το πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και σας απαντω, ολα αυτα που λετε στα μουτρα σας θα πεσουν, αλεξανδρε χρυσανθακοπουλε πες αλευρι, ο Αρχαγγελος Μηχαηλ σε Γηρευει.
    Οι ιδιοι αποζητατε τον θανατος σας με την κακια σας.
    Ο Πλανητης δεν μπωρει να ζησει με κακους.
    Λειπαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο .....ΦΡΟΥΤΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ.ΜΙΛΑΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει απόλυτα δίκηο ο βουλευτής του
    ΛΑΟΣ Αλεξ. Χρυσανθακόπουλος στις
    επισημάνσεις του που, όντας καθαρά
    πολιτικές, φωτίζουν αντικειμενικά
    τις πραγματικές προθέσεις των κυβερ
    νώντων. Ο πρώτος πυλώνας της επιβο
    λής του σχεδίου "ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗΣ" είναι
    αυστηρά νεοταξικός : Επιδιώκεται δι
    αυτού ο διαμελισμός της Πατρίδος
    μας χωρίς την πρόκληση ιδιαιτέρων
    αντιδράσεων , όταν αυτός θα καταστή
    απαραίτητος στους ευρύτερους σχεδια
    σμούς των Αμερικανών. Ο δεύτερος
    πυλώνας συναρτάται με μικροκομματι
    κές βλέψεις και εξαρτήσεις στελεχών
    του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική περιφέρεια,
    σαν κι αυτές που περιγράφει ο κ. Αλ
    Χρυσανθακόπουλος, πολύ εύστοχα, στο
    κείμενό του, ώστε να διευκολυνθεί
    το κυβερνών κόμμα να καταγάγει εύκο
    λες νίκες στις προσεχείς αυτοδιοικη
    τικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου,που
    ενδέχεται συμπέσουν (?) με την ταυ
    τόχρονη διενέργεια βουλευτικών εκλο
    γών !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με αυτό το έκτρωμα του ξαδέλφου της Νταλλάρας και Μπουφετζή υπηρέτη του παπανδρέου.

    ένα είναι σίγουρο.
    Ο κάθε ένας απο μάς.
    θα γίνει σκουπιδιάρης-οδοκαθαριστής-πυροσβέστης-φύλακας στα σχολεία-εθελοντής στον παιδικό-χορηγός στα σχολεία και φυσικα ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ $$$$$$$
    ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΕΙΔΗ Η ΡΕΜΟΥΛΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΥΨΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΠΙ,Ο ΦΡΟΥΤΑΚΙΑΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΛΑΝΟ,ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΠΙΝΑΣ,ΜΕ "ΦΡΟΥΤΑΚΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ",ΡΕ ΣΥ ΝΑΙ ΕΣΥ ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.......
    ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλα να παθουμε...κοιτατε ποιοι μας κανουν κηρυγματα,ρε ψηφιστε τουσ να σας γαμανε και να γουσταρετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα ο ΦΠΑ ενώ παραμένουν ανοιχτές και οι ..τρεις πληγές του Φαραώ: Nοσοσκομεία,Φάρμακα,ΟΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΝΑΝ ΤΑ ΒΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΑΙ ΕΒΑΖΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΤΕΛΗΓΑΝ;;;(ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΜΕ - ΠΑΣΟΚ......
    εντάξυ άρχησε η ανθρωποφαγία των ανεπιθύμητων λαμόγιων πολιτικών και οι δημοσιογράφοι μέσω των εντύπων ιδιοκτησίας των γνωστών νταβατζίδων κάνουν πάρτυ και πυροβολούν.

    Κανένας όμως δεν αναφέρει για
    την αφύσικα τεραστια περιούσία των κουρήδων,τα χρέη και τα εικονικά τιμολόγια
    τα χρήματα που διακινούσε σε πλαστικές σακούλες ο θέμος και η τράπεζα στο κολωνάκι που δέχονταν μαυρα χρήματα ως καταθέσεις
    πως ο νίκος έχει βίλα 3 εκατομ ευρώ και πόρσε
    πως ο μάκης βρέθηκε στην Εκάλη και καγιέν
    πως ο γιώργος έγινε καναλάρχης ,εκδότης κλπ
    πως ο νικος της τατιάνα
    πως ο………πως ο………κλπ κλπ κλπ

    ας πάει και εκεί το πόθεν έσχες να δούμε και αν οι ανθρωποι τα κάνανε με την δουλεία τους ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ και μάλον τότε κάναμε λάθος επάγγελμα.

    ΠΑΝΤΩΣ.....
    Θέατρο παίζουν την Κάθαρση, μοιράζουν τους ίδιους ρόλους σε στελέχη Πασόκ ΝΔ, κατάσταση τάλε κουάλε με το βρώμικο 89.

    Η διαφορά είναι πως το ζητούν πιεστικά και οι δανειστές φοβούμενοι μη χάσουν τον έλεγχο από τη λαϊκή οργή.
    Νομίζω πως θα καθησυχαστούν οι ανησυχίες τους.
    Κάποια στιγμή θα ξεμείνουν πάλι από καύσιμα, θα σταματήσουν τα επιτελεία να τροφοδοτούν με στοιχεία και …τούβλα!

    Οχι τόσο γρήγορα κι απότομα πάντως όπως έγινε με τη βίλα της Μιμής(…).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειδηση

    Μολις εφτασε με την Παραλο απο την Δηλο στην Μυκονο ο δρ Κουτσουκος που ειχε παει να παρει τους χρησμους του δηλιου Απολλωνα

    τον σταματησε στην προβλητα ενας πρωην δεξιος και του ειπε:

    "Εσεις ειστε ο δρ κουτσουκος?? Σε παρακλω σωσε τον κοσμακη απο τους τραπεζιτες

    ολη μερα δουλευουμε για τις τραπεζες ειμαστε δουλοι των τραπεζητων. Καντο και θα ψηφιζουμε ολοι για παντα Πασοκ"!!

    Αυτα ακουσε ο δρ κουτσουκος και καταλαβε οτι ο Απολλων μιλησε παλι μεσω αυτου του πολιτη και εστειλε ενα αρθρο στο πρεσσ για την συγχρονη σκλαβια!!

    Κατσελη Λουκα φερε τον νομο για δανειοληπτες στην βουλη εδω και τωρα!!

    Μαντω Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΡΟΥΤΑΚΙΑΣ! ΡΕ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ? ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Xrisanthakopoule ANDE KAI GAMISOU RE FLOROPOUSTA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση