GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Λουκάνικος ή Κανέλλος, τα ιδανικά με τα δανεικά και οι ιδεαλιστές-υλιστές...

*Λιτότητα και Ελλάδα, δύο λέξεις που δεν ... παντρεύονται Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/ Μπορεί ν...

*Λιτότητα και Ελλάδα, δύο λέξεις που δεν ... παντρεύονται

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου

Μπορεί να μην είμαστε στην εποχή που δέναν΄ τα σκυλιά με τα λουκάνικα, αλλά ο συμπαθέστατος Λουκάνικος ή Κανέλλος - ο κοκκινομάλλης σκύλος στην πρώτη γραμμή όλων των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας - έγινε διάσημος. Η φωτογραφία του με ολοσέλιδα ρεπορτάζ κάνει τον γύρο του κόσμου σε πολλά έντυπα (και στα δικά μας ΜΜΕ, βέβαια), άσε που στο διαδίκτυο έχει δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές. Τα πρωτοσέλιδα των τελευταίων πέντε μηνών έχουν παραμερίσει το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας (όπως και των ηλεκτρονικών ξένων ΜΜΕ), αλλά στις τελευταίες και μέσα σελίδες φιγουράρει το συμπαθέστατο τετράποδο.
Φαίνεται ότι οι ξένοι έπιασαν το σφυγμό μας. Και δεν...
 ασχολούνται με την Μέρκελ, που χωρίς να μας ονομάσει μας χαρακτήρισε ...φαύλους, ούτε πλέον για το πότε θα χρεοκοπήσουμε ή καλύτερα πότε και πόσο θα επαναδιαπραγματευτούμε το τεράστιο εξωτερικό μας χρέος, που σκαρφαλώνει αντί να κατεβαίνει. Θα συνοψίσω την εικόνα που έχουμε αφήσει στη διεθνή κοινή γνώμη με τέσσερις φράσεις: 1. Ήρθε η ώρα να υποστούν οι ΄Ελληνες τις ευρωσυνέπειες, 2) Λιτότητα και Ελλάς είναι δύο λέξεις που δεν παντρεύονται εύκολα, 3) Δεν μπορείς να μιλάς για ιδανικά όταν ζεις με δανικά και, 4) Δεν μπορείς να είσαι ιδεαλιστής και συνάμα υλιστής.
Με άλλα λόγια μας πήραν χαμπάρι. Πιστεύουν ότι, για τους κατοίκους αυτής της ευλογημένης από τη φύση χώρας, η λέξη λιτότητα έχει να κάνει με ελληνικό μύθο. Και ασχολούνται, τώρα, με τα συμπαθέστατα τετράποδα που αλωνίζουν ή ξαπλάρουν στο κέντρο της Αθήνας. Τον Λουκάνικο ή Λουκ για τους αλλοδαπούς, οι οποίοι μπερδεύονται με ένα άλλο σκύλο των Εξαρχείων, τον Κανέλλο, που συνήθιζε να κάνει παρέα με τους αναρχικούς. Ο Λουκ, είναι άλλοτε στην πρώτη γραμμή με τους αναρχικούς (φωτογραφία), κι άλλοτε με τα ΜΑΤ, δείχνοντάς τους τα δόντια. Ενίοτε πλευρίζει τους κομμουνιστές με τα κόκκινα πλακάτ ή τους ήρεμους συνδικαλιστές.
Δεν καταλαβαίνει από δακρυγόνα (λέγεται ότι έχει συνηθίσει τη μυρουδιά τους), ούτε φυσικά από τις λαστιχένιες σφαίρες των αστυνομικών. Πέρα από τις ξένες εφημερίδες (με πρώτη την Guardian), έχει δει τη φάτσα του μέχρι και στο Newsweek, ενώ στο YouTube, το Facebook και στο ευρύτερο διαδίκτυο, με δικά του διαφορετικά blogs, κάνει θραύση. Οι Αθηναίοι, αναφέρουν τα δημοσιεύματα, είναι φιλόζωοι (και με τις γάτες), ενώ ο δήμος έχει βάλει στο σκυλολόι, αυτή τη νέα ράτσα που συντροφεύει τις διαδηλώσεις, μπλε και κόκκινα περιλαίμια. Αυτά....

7 σχόλια

  1. ΤΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΙΜΕΣ...

    Η περίεργη αυτή ονοματολογία όμως δεν έχει τελειωμό.
    Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου κλήθηκε στα μέσα της εβδομάδας η υφυπουργός Εσωτερικών κυρία Θεοδώρα Τζάκρη για να διευκρινίσει εάν υπάρχει θέμα, όπως ανέφεραν άλλες φήμες, με κάποιες προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων σε φορείς της εκλογικής της περιφέρειας στην Πέλλα. Παρείχε τις αναγκαίες εξηγήσεις, με βάση τις οποίες «αφέθηκε ελεύθερη» και υπό την προϋπόθεση ότι όντως δεν υπάρχει κάτι μεμπτό !!!!!!!!!!!!!!

    Στο στόχαστρο βρέθηκαν και βρίσκονται και άλλα μέλη της κυβέρνησης, χωρίς πάντως να υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία:

    Για την υφυπουργό Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου ακούστηκε και πάλι η παλιά ιστορία με το ακίνητο που νοικιάζει στην περιοχή των Θρακομακεδόνων και το οποίο, μέσα από περίεργες διαδικασίες, δουλεύει ως νυχτερινό κέντρο.

    Για τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα κυκλοφόρησε και πάλι το θέμα με τις ανακρίβειες που περιλαμβάνει στο βιογραφικό του.

    Για τον υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο συζητείται η υπόθεση της πτώχευσης την οποία έκανε ο πατέρας του προ ετών στην ιδιόκτητη επιχείρηση ιχθυοκαλλιέργειας στην Κεφαλλονιά.

    Για την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κυρία Κατερίνα Μπατζελή κάποιοι θυμήθηκαν ότι προ δωδεκαετίας ο τότε υπουργός Γεωργίας κ. Στέφανος Τζουμάκας την απομάκρυνε από το υπουργείο μέσα σε ένα θολό κλίμα.

    Για τον υφυπουργό Μεταφορών κ. Νίκο Σηφουνάκη κυκλοφόρησε ότι έχει μεσολαβήσει, όχι κατ’ ανάγκη με ηθικό τρόπο, για υποθέσεις της οικογένειας της συζύγου του.

    Ακόμη και ορισμένοι νέοι υφυπουργοί ενεπλάκησαν στις φημολογίες, ως έχοντες περίεργες υποθέσεις, όπως οι κύριοι Σταύρος Αρναουτάκης και Γιώργος Ντόλιος.

    ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΑΛΛΑΧ....ΚΟΠΡΙΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΤΗΝ Διαπλοκή τους.
    Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους.

    Ο Καρατζαφέρης έχει πρόβλημα με τα μπλογκ, ο Βγενόπουλος έχει πρόβλημα με τα μπλογκ, η Διαμαντοπούλου έχει πρόβλημα με τα μπλογκ, και τώρα έχει πρόβλημα με τα μπλογκ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όσοι κυκλοφορούν με μπράβους έχουν πρόβλημα με τα μπλογκ.

    Δεν είναι κάπως περίεργο η χώρα να έχει χρεοκοπήσει και ξαφνικά όλες οι εξουσίες να έχουν πρόβλημα με τα μπλογκ;

    Λοιπόν, μάγκες, εσείς έχετε πρόβλημα με τα μπλογκ και εγώ έχω πρόβλημα μαζί σας. Έχω πρόβλημα με τη φριχτή διαπλοκή των πολιτικών με τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους ιδιοκτήτες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ρε μπαγάσηδες, χρεοκοπήσατε τη χώρα και σας ενοχλούν τα μπλογκ;

    Ποιοι είναι οι μπλόγκερ; Οι μπλόγκερ είναι οι πολίτες – άρα, τους ενοχλούν οι πολίτες. Τι είναι τα μπλογκ; Τα μπλογκ είναι τα μέσα ενημέρωσης όσων έχουν αντιληφθεί πως η Τρέμη, ο Πρετεντέρης, ο Καψής, ο Τσίμας, ο Χατζηνικολάου, ο Τράγκας –και τα υπόλοιπα τηλεπαπαγαλάκια- είναι υπηρέτες αυτών που ξέσκισαν και συνεχίζουν να ξεσκίζουν τη χώρα. Και είναι εκατομμύρια πια αυτοί που το πιστεύουν αυτό. Το δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις σας – ζώα!

    Τόσα χρόνια αποθεώνατε τον Μητσοτάκη, τον Σημίτη, τον Καραμανλή,τον Παπανδρέου και τώρα –που η χώρα πτώχευσε- θέλετε να συνεχίσετε να υπάρχετε και να βγάζετε λόγο, χωρίς να υποστείτε τις συνέπειες; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, γλυκά μου. Όλα σε αυτή τη ζωή έχουν ένα τίμημα. Και θα το πληρώσετε. Θα το πληρώσετε πολύ ακριβά. Γι’ αυτό σας έχει πιάσει πανικός.

    Το θράσος πολιτικών, μεγαλοεπιχειρηματιών, καναλαρχών, μεγαλοεκδοτών και τηλεδημοσιογράφων είναι τεράστιο.

    Πρέπει να τελειώνουμε μαζί τους. Πρέπει να τους χτυπήσουμε ανελέητα.

    Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους. Διαλύστε τους. Είναι εχθροί του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ομάδα εφοριακών ελεγκτών της ΥΠΕΕ, την έστησε έξω από νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Για την ακρίβεια, στο πάρκιγκ του κέντρου. Καθισμένοι μέσα στο υπηρεσιακό τους αυτοκίνητο...
    κατέγραφαν τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα, τα κλειδιά των οποίων παρέδιδαν στους παρκαδόρους, οι ιδιοκτήτες τους. Προσοχή: τα υπερπολυτελή, όχι τα πολυτελή: Ferrari, Lamborghini και λοιπά.


    Με τη λίστα στο χέρι, πήγαν την άλλη μέρα στο γραφείο. Χτύπησαν στο taxisnet, βρήκαν τις φορολογικές δηλώσεις των κατόχων τους και διαπίστωσαν αυτό που σας λέμε χρόνια τώρα:


    όλοι οι κάτοχοι των Ferrari και Lamborghini, (προσοχή: ΟΛΟΙ), δήλωναν ετήσιο εισόδημα στην εφορία, κάτω από 10.000 ευρώ.
    Βρήκαν επίσης τα κυκλώματα που έκαναν υποτιμολογήσεις στα ελαφρώς μεταχειρισμένα θηρία και άλλα ενδιαφέροντα, που θα δουν το φως της δημοσιότητας τις επόμενες μέρες.

    Μαθαίνουμε επίσης, ότι μια άλλη ομάδα εφοριακών, ασκείται στο "μπλακ τζακ". Μαθαίνει δηλαδή, ποιοί παίκτες χάνουν 300.000 τη βραδιά στο καζίνο, αλλά δηλώνουν ετήσιο εισόδημα, λιγότερο από μια ταμία σουπερ-μαρκετ.
    Αυτό που έπρεπε να κάνει η εφορία 20 χρόνια πριν, επιτέλους ξεκίνησε να το κάνει.


    Σφίγγουν τα πράγματα και καιρός είναι να πληρώσουν το πρώτο τους ευρώ και οι λεζαντιάρηδες, που κάνουν "κατάσταση" με λογαρισμό 20.000 ευρώ, μόνο στα λουλούδια.
    Προσοχή: δεν έχουμε τίποτε με τους ανθρώπους που έχουν δις ή τρις. Μαγκιά τους!
    Αλλά ρε φίλε, δεν μπορεί να πετάς 20.000 ευρώ σε μια βραδιά σε λουλουδικό και να αρνείσαι, να πληρώσεις εφορία 1.000 ευρώ το χρόνο, ώστε να μη χρειαστεί το κράτος να τα κόβει από άνεργους, συνταξιούχους, μισθωτούς και λοιπά κορόιδα.
    Δε γίνεται μια ζωή μόνο να κονομάς και να μη δίνεις δεκάρα για το κοινωνικό σύνολο.
    Επιτέλους να τελειώνει το φαινόμενο των τραγουδιστών-ειδώλων, που παίρνουν 3.000 ευρώ τη βραδιά και δηλώνουν ...100.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΑΠΟ ΜΑΣ.
    λΛΟΥΚ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΗΛΕΗΘΟΠΟΙΟΙ - Η ΜΟΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΓΙΞΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    (δεν καταλαβαίνω, δεν έλεγε ότι "δεν χρωστάω σε κανένα;)
    Ο Νίκος ο Χατζηπαπαγαλάκης ο σοσιαλιστής, ο κολλητός του Τσογλανο-φυλλόπουλου και του Φράγκα προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει το "Μεγάλο Ψεύτη".
    Ο γνωστός λακές των καναλαρχών και της Εκάλης (με την πόρσε που διαθέτει δικό της ασανσέρ) προσπαθεί επίσης να σώσει και το αφεντικό του τον Τσουρή, γιατί τα άτιμα τα πλαστά τιμολόγια καίνε!
    Ωραίους "προστάτες" της ενημέρωσης του λαού μας έχουν φέρει.
    Όλοι οι γλύφτες και οι πονηροί έγιναν προστάτες μας!
    Πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κάποιος απλός άνθρωπος για να έχει την εντύπωση ότι αυτό που βλέπει στο balter ή διαβάζει στη breal είναι ειδήσεις;
    Δίνετε τα ωραία σας ευρώ στην εφημερίδα και βλέπετε τις διαφημίσεις τους στο βρωμοκάναλό τους για να σας κοροϊδεύουν;
    Ξυπνάτε ρε ζώα, σας δουλεύουν και εσείς μασάτε πασατέμπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΕΡΓΕ ΑΚΟΥΣ;
    Ούτε πέντε, ούτε δέκα αλλά 36 ξαδέλφια και συγχωριανούς της είχε προσλάβει στο Μουσείο Πέλλας η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, μέσα σε λίγους μήνες.
    Φοβερή σύμπτωση!
    Και ο Παπανδρέου τη βλέπει και την καμαρώνει.
    Βλέπεις είναι σημαντικό πράγμα ο κομματικός στρατός.
    Εσύ βλάκα άνεργε συνέχισε να μετράς τα φραγκοδόφραγκα και να ρουφάς την προπαγάνδα του Χατζηπαπαγαλάκη, του Τσίμα, της Τρέμη και του Λιαρέλλη.
    Πως τόλεγε o παπανδρέου;
    Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;
    Εγώ του λέω:
    Δεν αλλάξατε γι' αυτό βουλιάζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΣΟΚ

    Ο ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΚΑΙΚΙ ΟΠΩΣ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

    ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΦΛΩΡΙΑ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΖΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ!

    ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΥΕΙ ΧΟΝΤΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΓΙΩΡΓΟ

    ΟΛΟΙ ΓΙΩΡΓΟ

    ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΟΥ! ΣΟΥ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙ ΓΙAΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

    ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΩΣΠΟΥ ΤΟΝ ΦΟΥΝΤΑΡΕ!!

    ΓΙΩΡΓΟ

    "ΚΑΛΟ ΠΑΤΟ" ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

    ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΠΑΝΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...

    ΦΙΛΙΑ.... ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΟBΡΥΧΙΟ

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση