GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλοι εναντίον όλων...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί πως η μεταπολίτευση θα είχε τέτοιο τραγικό φινάλε. Ουδείς ...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί πως η μεταπολίτευση θα είχε τέτοιο τραγικό φινάλε. Ουδείς μπορούσε να σκεφτεί, όταν επανεισήχθησαν δημοκρατικοί θεσμοί μετά την χούντα, έστω με την επαναφορά του συντάγματος του 1952, ότι θα ερχόταν η μέρα που θα ζούσαμε όλοι την μεγαλύτερη φάρσα της δημοκρατίας στον τόπο μας.
 Η «κοινωνική πτώχευση» στην οποία αναφέρομαι τελευταία, χαρακτηρίζει μία πολιτεία και μία κοινωνία υπό διάλυση. Τώρα όλοι στρέφονται εναντίον όλων: πολιτικοί εναντίον επιχειρηματιών και αντίστροφα, η μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, ο δημόσιος τομέας εναντίον του ιδιωτικού και αντίστροφα, και γενικότερα ο ένας εναντίον του άλλου.
Όλα αυτά εν μέσω φτηνιάρικης τσόντας, ακόμα πιο φτηνών επιχειρημάτων και...
δικαιολογιών από την κυβέρνηση και τη ΝΔ και μίας απολύτως ανεκδιήγητης συμπεριφοράς του πρωθυπουργού. Ο τελευταίος μέσα στην γενική διάλυση και την «τρέλα» των ημερών δεν διστάζει να απολογείται σε κάθε ευκαιρία στο διεθνές κοινό εκ μέρους των ελλήνων και να ζητεί να μας δοθεί μία ακόμη ευκαιρία για να επανορθώσουμε … δεν ξέρω κι εγώ τι!
Τρελά πράγματα … αλλά μάλλον ευεξήγητα, αν ανατρέξει κανείς στην εξέλιξη της μεταπολίτευσης ως διαδικασία που διαμόρφωσε συγκεκριμένες πολιτικές ταυτότητες, τα γνωστά συμφέροντα και τις γνωστότερες ακόμη σχέσεις πατρωνίας. Όταν το ’97 μετά από μια περίοδο στο εξωτερικό επέστρεψα στην Ελλάδα και πήγα ένα μεσημέρι να φάω με έναν τότε υπουργό, μου έκατσε το καλαμαράκι στο λαιμό όταν τον άκουσα να μου λέει: «Δημήτρη το σύστημα ολοκληρώθηκε». Εννοούσε ο άνθρωπος ότι ο φαύλος κύκλος του πελατειακού καθεστώτος είχε ολοκληρωθεί ως δομή. Σοφή κουβέντα. Έκτοτε διαπίστωσα ότι τίποτα, μα τίποτα δεν μπορούσε να δημιουργηθεί και να κινηθεί έξω από αυτόν τον κύκλο, ο οποίος ουσιαστικά περιέκλειε τις επιμέρους σχέσεις πατρωνίας και διαπλοκής στην χώρα μας.
Εντός αυτού του κύκλου ενισχύθηκαν όλα τα παθολογικά φαινόμενα που χαρακτήριζαν μέχρι τότε τον δημόσιο βίο και επεκτάθηκαν σε κάθε πτυχή της ιδιωτικής σφαίρας. Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, που κανείς σοβαρός κοινωνιολόγος ή κοινωνικός ψυχολόγος δεν θα μπορούσε να διαχωρίσει στάσεις και συμπεριφορές μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Εντός αυτού του κύκλου δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αναπτυχθεί ούτε η αγορά, ούτε η κοινωνία, ούτε, ασφαλώς, προσωπικότητες, στην βάση των λεγόμενων δυτικών αξιών. Στην Ελλάδα η μόνη δυτική αξία που ευδοκίμησε ήταν ο καταναλωτισμός σε συνδυασμό με την ανατολίτικη επιδειξι(ο)μανία. Το χαρμάνι αυτό δίνει ένα κιτς αποτέλεσμα, αλλά δεν βαριέσαι, εντάχθηκε κι αυτό αρμονικά στη ζωή μας ως νέα μόδα.
Τώρα βλέπω, ακόμα και οι πολιτικοί να απορούν για την κατάντια των δημοσιογράφων, οι οποίοι εκχυδαΐζουν τα πάντα και χυδαιολογούν εναντίον των κάθε φορά αντιπάλων του αφεντικού τους. Σα να μην ξέρουνε τι κατασκεύαζαν τόσα χρόνια! Σα να μην ξέρουνε σε τι «λούκι» είχαν μπει δημιουργώντας μια στρατιά δημοσιογράφων πραιτοριανών! Τους έφαγε, βλέπετε, η εφήμερη στάση στα πράγματα, μη έχοντας την κατάλληλη κουλτούρα, αλλά και την αναγκαία παιδεία για να αντιληφθούν ότι η αναπαραγωγή της φαυλότητας από τον πολιτικό έχει μακροχρονίως μεγάλο τίμημα. Τώρα θα πληρώσουν για το σύστημα που έστησαν και υπηρέτησαν.
Το κωμικό είναι ότι δεν «τιμωρούνται» από τους κάθε είδους αντικαθεστωτικούς, αλλά από τα ίδια τα τέκνα της διαπλοκής. Το καθεστώς στην Ελλάδα θα καταρρεύσει επειδή οι κρίκοι της αλυσίδας της διαπλοκής έχουν μπερδευτεί τόσο πολύ μεταξύ τους, που κάθε απόπειρα να κινηθεί το σύστημα προς την μια ή την άλλη πλευρά, θα έχει αποτέλεσμα την κατάρρευσή του, εξαιτίας ακριβώς του «σπασίματος» αυτής της αλυσίδας. Κάθε σκάνδαλο ή «σκάνδαλο» που θα αποκαλύπτεται από δω και πέρα θα προκαλεί ένα ντόμινο σκανδάλων, με αποτέλεσμα ακόμα και η έννοια της διαφθοράς να χάσει τη σημασία της. Το άλλο πρόβλημα είναι ότι οι γόνοι των γηραιών πλέον νταβάδων είναι απολύτως ανίκανοι και απροετοίμαστοι - καθότι μαμμόθρεφτοι - να συστήσουν νέες συμμαχίες που θα μπορούσαν να δώσουν ανάσα στο σύστημα, όπως έγινε το ’89.
Άρα, ας περιμένουμε την κατάρρευση, η οποία είναι πολύ πιθανόν να προκύψει από μία λιγότερο ή περισσότερο σκηνοθετημένη, ή τουλάχιστον «αναμενόμενη» κρίση με την Τουρκία. Και αυτό, καθώς είναι πρόδηλο ότι οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους και τον ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν αυτή την περίοδο για να αναλάβουν συντονισμένα πολιτική δράση, προτού μία κρίση στα ελληνοτουρκικά δρομολογήσει εντελώς ανεξέλεγκτες από την κοινωνία και τους επιμέρους πολιτικούς φορείς, εξελίξεις.
Υ. Γ. Σας παρακαλώ μη με ρωτήσετε ξανά αν έχω πρόταση. Εάν, όμως, επιμείνετε θα σημαίνει ότι προφανώς και η έννοια της προτάσεως έχει χάσει τη σημασία της.

7 σχόλια

  1. Γιατί δεν απάντησε η Διαμαντοπούλου για τον σύζυγο της που διορίστηκε από την κυβέρνηση στο Κτηματολόγιο Α.Ε.;


    ΜΗΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΝΤΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ;

    Aλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ρώτησε την Άννα Διαμαντοπούλου από το Mega για το θέμα που βάλαμε και είναι γνωστό για τον σύζυγο της Γιάννη Σαλαβάνο ότι διορίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο Δ.Σ του εθνικού κτηματολογίου.

    Γιατί κ.Διαμαντοπούλου δεν απαντήσατε για το θέμα που προβάλαμε και σας ενόχλησε περισσότερο;

    Πως ο σύζυγος σας μπήκε στο Δ.Σ. μιας Α.Ε που διορίζει το κράτος και διαχειρίζεται δεκάδες...
    εκατομμύρια ευρώ;

    Μιλάτε μόνο για τις φήμες μαζί με τον Πρετεντεράκο και δεν βρέθηκε κανένας να σας ρωτήσει για τον σύζυγο σας;
    Μια οικογένεια έχει δύο καίρια πόστα σε κρατικές θέσεις;

    Τόσο ικανή είναι αυτή η οικογένεια που έχει και τους δύο συζύγους σε υπουργική και επιτελική θέση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή στο Γιάννη Σαλαβάνο να απευθυνθώ που η κτηματική Υπηρεσία χαλκίδας δεν έχει κατεγραμένα τα περιουσικά στοιχεία του δήμου Σκύρου και γιαυτό δεν ανέλαβε να προωθήση μια μήνυση ενός πολίτη το 1999, και μετά αφού κιο δήμοας δεν θέλει να τα γνωρίζει συνέβη το εξής..

    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/06/blog-post_28.html

    Όχι δεν θα τριτώση το κακό..
    επί Παπανδρέου ήρθαν τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως εξορίστων
    επί Παπανδρέου ήρθε η δικτατορία.

    Ο ΕΓΓΟΝΟΣ θα πάρει εκδίκηση για τον εκτροχιασμό της Δημοκρατίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "...ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Κ.ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ Ο Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ.

    ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΑΒΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΥΦΕΣΗΣ, ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ."

    ΕΦΗΜ.CITY PRESS 19/5/10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως γίνεται στην Ελλάδα η αμόλυβδη βενζίνη να κοστίζει σήμερα 1,54 ευρώ το λίτρο τη στιγμή που στη διπλανή μας Κύπρο κοστίζει 1,04 το λίτρο;
    Είναι δυνατόν να κοστίζει 50% περισσότερο η βενζίνη στην Ελλάδα τη στιγμή μάλιστα που οι οικονομίες κλίμακος είναι σαφέστατα σε βάρος της Κύπρου;
    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤIΝΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για αυτούς τους λόγους έπρεπε να παραιτηθεί η Άννα Διαμαντοπούλου

    Ξέρετε γιατί θα έπρεπε να φύγει η Διαμαντοπούλου; Θα σας πούμε εμείς τους λόγους που έβαλε μπροστά τα παιδιά (σιγά τώρα που την έπιασε ο πόνος) των πανελλαδικών εξετάσεων.

    1). Έχει τον γιο της που είναι μαθητής σε κολέγιο, φοιτά στο ΙΒ του Γείτονα στη Βάρη, και το Σεπτέμβρη του 2011 θα ταξιδέψει προς Αγγλία ή Αμερική για σπουδές. ΔΕΝ θα ανταγωνισθεί τους συμμαθητές του αλλά ξεκινά τη ζωή του από θέση ισχύος διότι παρόλο που η μητέρα του είναι Υπουργός Παιδείας με τις επιλογές της απαξιώνει απολύτως το Ελληνικό Εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι δικαίωμά της αυτές οι επιλογές, όμως το ενδιαφέρον της για τα παιδιά δεν μας πείθει.

    2). Η κ.Διαμαντοπούλου και το σύστημα παιδείας που υπηρετεί έβαλε χθες θέμα στην λογοτεχνία με τίτλο "Στου Κεμάλ το σπίτι". Την ημερομηνία 19 Μαίου που είναι η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, η επιτροπή έβαλε τίτλο τον Κεμάλ που είναι ο μεγάλος σφαγέας των Ποντίων και των Αρμενίων! Και...
    βέβαια μην πιστέψει κανένας ότι έγινε τυχαία. Έτσι δεν είναι κ.υπουργέ που μετέχετε στην λέσχη Μπίλντερμπεργκ;

    3). Έχετε μια γ.γ. που έχει καταγγελθεί ότι δεν διαθέτει βασικό τίτλο σπουδών!!! Είναι η Θ.Δραγώνα που μάλιστα είχε απρεπή συμπεριφορά στην ηρωίδα δασκάλα της Θράκης σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η Χαρά Νικοπούλου.

    4). Ο σύζυγος της υπουργού παιδείας Γ.Σαλαβάνος διορίστηκε στο Δ.Σ του "Κτηματολογίου ΑΕ" που διαχειρίζεται πολλά εκατομμύρια ευρώ και έργο. Είναι πολιτικά ηθικό να γίνεται κάτι τέτοιο;

    5). Έβαλε υπογραφή 194.500 ευρώ για να πάρουν οι υπάλληλοι του υπουργείου τις υπερωρίες μέχρι το τέλος του 2010 την ώρα που όλοι οι άλλοι σφίγγουν το ζωνάρι.

    6). Γύρισε την πλάτη στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς και έφυγε από την πίσω πόρτα για να μην τους αντιμετωπίσει στο κρατικό κανάλι.

    7). Η παιδεία είναι άνω κάτω με το νομοσχέδιο που τινάζει στον αέρα ωρομίσθιους-αποσπάσεις-αδιόριστους και η Άννα Διαμαντοπούλου ασχολείται με τις φήμες.

    8). Οι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν ένα κάρο χρήματα στα φροντιστήρια επειδή τα σχολεία δεν τους προσφέρουν την παιδεία που επιβάλλεται να έχει κάθε νέος πολίτης - μαθητής αυτής της χώρας.

    9).Με αρ. πρωτ. Φ.821/2443Π/144249/Ζ1/20-11-2009 προκήρυξη του ΥΠΔΒΜΘ, δεν θα πραγματοποιηθούν νέες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2010-2011 που σημαίνει ότι τα Ελληνικά καταργούνται από την ομογένεια και φτιάχνει το κράτος ...γενίτσαρους.

    10). Το τελευταίο αλλά για εμάς σοβαρό είναι ότι συμμετέχετε στην περίφημη λέσχη bilderberg που καθορίζει πολλά πράγματα με τις αποφάσεις της. Και έχετε δώσει όρκο τιμής να μην μαθαίνει ποτέ και κανένας τι λέτε εκεί μέσα. Έχετε αυτό το δικαίωμα; Ο όρκος σε μια λέσχη κάποιων ισχυρών ανθρώπων έχει περισσότερο βάρος από τον όρκο στην Πατρίδα και τον λαό του;
    Δεν έπρεπε να μάθουμε τι συζητήσατε στον "Αστέρα" για την οικονομία;

    Αυτά και άλλα πολλά έπρεπε να την ρωτήσουν στο mega αλλά ΔΕΝ βρέθηκε ούτε ένας να το κάνει.

    Γιαυτούς και για άλλους πολλούς λόγους θα έπρεπε να είχατε φύγει...

    Υ.Γ: Θα μπορούσαμε να πούμε και για τα 15 ακίνητα που είχατε δηλώσει παλαιότερα στο πόθεν έσχες αλλά είναι η νόμιμη περιουσία σας. Μην προσπαθείτε όμως να μας πείσετε ότι μας καταλαβαίνετε. Εκπέμπουμε σε άλλη συχνότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΙ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΣΟΚ

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Ή ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ!!

    ΚΑΤΣΕΛΗ ΛΟΥΚΑ ΕΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ!!

    ΔΑΝΕΙΑ

    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ


    ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ...ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


    ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ

    Οι τραπεζες πηραν ακομα 10 δις σημερα επιπλειον των 28 δις!!

    Ελεος ο κοσμος αυτοκτονει!!


    Κατσέλη ειτε κάνε το νομο ειτε πες δεν μπορω να το κανω!
    Μην αναβαλεις!

    ΠΑΣΟΚΑΤΖΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση