GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Μοιράζουν" το Αιγαίο...

Από τον Μιχάλη Πορφυρό Ο «Σουλτάνος» Ταγίπ Ερντογάν φτάνει στην «υποτελή» Ελλάδα με πολύ μεγάλη υπουργική και επιχειρηματική κουστωδία. Η ...

Από τον Μιχάλη Πορφυρό

Ο «Σουλτάνος» Ταγίπ Ερντογάν φτάνει στην «υποτελή» Ελλάδα με πολύ μεγάλη υπουργική και επιχειρηματική κουστωδία. Η επιθετική και οικονομική διπλωματία της Αγκυρας.

Εν μέσω μια άνευ προηγουμένου τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο φτάνει στη Αθήνα για επίσημη επίσκεψη ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν την ώρα που η χώρα μας βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στη δίνη της οικονομικής κρίσης ανήμπορη να αντιδράσει στην επιθετικότητα της Αγκύρας. Τα σενάρια για παραχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε θέματα ζωτικής σημασίας για τα εθνικά μας συμφέροντα κυριαρχούν αλλά δυστυχώς έχουν βάση και ίσως γίνουν πραγματικότητα.
Την ώρα που...
 οι φιλοκυβερνητικές φυλλάδες και οι αναξιόπιστες αντιπολιτευτικές θα κάνουν το δικό τους παιχνίδι ο Ερντογάν θα απαιτεί συνδιάχειρηση του Αιγαίου και θα πιέζει για αναγνώριση της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης ως τουρκικής. Η επίσημη ατζέντα περιλαμβάνει το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο, το ζήτημα της αμοιβαίας μείωσης των εξοπλισμών, το Κυπριακό και το φλέγων θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Ο Ερντογάν αποδεικνύεται ισχυρός από κάθε πλευρά διαπραγμάτευσης ενώ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ιδιαίτερα αδύναμος εξαιτίας εσωτερικών συγκυριών αλλά και φαίνεται υποτελής αφού τον προσκάλεσε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, όπου η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιδράσει σε καμία περίπτωση. Εμείς δεν θέλουμε να κινδυνολογήσουμε αλλά οφείλουμε να δώσουμε την πληροφόρηση στους αναγνώστες μας. Εξάλλου το PRESS-GR είχε αναφερθεί πρόσφατα για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης πάνω στην εδαφική μας επικράτεια.
Η ιστοσελίδα http://www.ikypros.com/  αναφέρει ότι ο Ερντογάν φτάνει στην Αθήνα μαζί με μια αυτοκρατορική αποστολή. Τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και αρμόδιο για θέματα Οικονομίας, Αλί Μπαμπατσάν, τον υπουργό Επικρατείας Ζαφέρ Καγκλαγιάν, τον επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. Εγκεμεν Μπαγκίς, τον υπουργό Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι, τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, τον υπουργό Παιδείας Νιμέτ Τσουμπουκτσού, τον υπουργό Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ, τον υπουργό Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, τον υπουργό Πολιτισμού Ερτουγρούλ Γκιουνάι και τον υπουργό Περιβάλλοντος Βεϊσέλ Ερογλου. Τον Ερντογάν θα τον συνοδεύουν περισσότεροι από 100 επιχειρηματίες.
 Οι Παπανδρέου και Ερντογάν αναμένεται να υπογράψουν δέκα συμφωνίες που θα ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία, τόσο στο τομέα της οικονομίας με αύξηση των τουρκικών επενδύσεων στην Ελλάδα, όσο και στους τομείς του περιβάλλοντος και του τουρισμού.
Η Τουρκία δεν αστειεύεται και έχει μια στρατηγική ενός πάγιου αναπτυξιακού σχεδιασμού, αναπτύσσει ραγδαία τον τομέα της ναυτιλίας και της ναυπηγοκατασκευαστικής, επενδύει σε ξένες περιοχές για την εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου και συνεχίζει τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Η Άγκυρα γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε «σάκο του μποξ» της διεθνής κερδοσκοπίας θα την χτυπήσει εκεί που τώρα πονάει, εξαπολύοντας μια οικονομική διπλωματία. Το πως είναι οργανωμένη η τουρκική εξωτερική πολιτική πρέπει να το δουν οι εκάστοτε ξερόλες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και οι πρωθυπουργοί που πέρασαν. Μια επίσκεψη στις ακόλουθες τουρκικές ιστοσελίδες http://www.dpt.gov.tr/DPT.portal  , http://www.sam.gov.tr/default.php, http://www.turksam.org/en/index.asp, http://www.tasam.org/index.php  ίσως να τους κομπλεξάρει και να τους φοβίσει ακόμα περισσότερο αν τις μελετήσουν, οι βάλουν τα σαΐνια τους να τους κάνουν. Τα τουρκικά ινστιτούτα στρατηγικών μελετών δεν είναι σαν τα δικά μας που εξυπηρετούν συμφέροντα και εκλιπαρούν για κρατικές επιχορηγήσεις.
Η Ελλάδα πάσχει δυστυχώς από ένα μεγάλο έλλειμμα ηγεσίας, δεν υπάρχει ένας πολιτικός άνδρας που να μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να δώσει ελπίδες στον καταρρακωμένο ηθικό του ελληνικού λαού. Όλοι τους είναι λίγοι, πολύ λίγοι για αυτό το πολίτικο μας σύστημα και οι «πατέρες του έθνους» γνωρίζουν την πλήρη πολιτική απαξίωση και λαϊκή κατακραυγή.
Η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού δεν απέτρεψε της τουρκικές προκλήσεις την παραμονή του ερχομού του στην Αθήνα Το http://www.defencenet.gr/  αποκάλυψε μια σειρά αεροναυτικών επεισοδίων που συνέβησαν χθες τη νύχτα στο Αιγαίο με τις τουρκικές δυνάμεις να συμπεριφέρονται όχι απλώς προκλητικά, αλλά καθαρά επιθετικά, με εγκλωβισμούς ελληνικών μαχητικών και ενός μεταφορικού αεροσκάφους C-130 από ραντάρ τουρκικών φρεγατών αλλά και να παραβιάζουν περισσότερες από 17 φορές τον Ε.Ε.Χ. με ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα S-70 και μαχητικά αεροσκάφη. Την σκυτάλη πήραν σήμερα το πρωί στις 09.14 τουρκικά μαχητικά F-16 που προχώρησαν σε παραβιάσεις του ΕΕΧ στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.
Η Τουρκία έχει βάλει στο μάτι τα πετρέλαια του Αιγαίου και αυτό είναι η «ταμπακιέρα» της στρατηγικής της και των επιθετικών προκλήσεων με τις φρεγάτες της να αλωνίζουν μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Η Ελλάδα το μόνο που κάνει είναι να παραμένει απαθής και να επιμένει στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η υιοθέτηση από την ελληνική κυβέρνηση μιας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) του ακριτικού Καστελόριζο, καθόλα νόμιμη σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) του 1982, θα έλυνε αυτόματα τα προβλήματα Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα με βάση τα άρθρα 55, 56, 57, της UNCLOS του 1982 που υπογράφηκε στο Montego Bay της Τζαμάικα, ως ΑΟΖ ορίζεται η πέραν και παρακείμενη της αιγιαλίτιδας ζώνης περιοχή το πλάτος της οποίας μπορεί να φτάσει τα 200 ναυτικά μίλια (βλέπε αναλυτικότερα το άρθρο του καθηγητή Θ. Κ. Καρυώτη http://kostasxan.blogspot.com/2010/01/blog-post_4626.html). Όμως για να μπορέσεις να το πράξεις και να αντιμετωπίσεις την τουρκική προκλητικότητα απαιτείται περηφάνια, σθένος και κυρίως να διαθέτεις ούμπαλα.

16 σχόλια

  1. Απο που δικαιολογειται ο τιτλος?
    Ενα πραγμα δε θα λειψει ποτε απο την Ελλαδα: οι προβοκατορες.
    Αλλα που θα παει. θα μαθουμε τι ρολο βαρανε ολοι οι δημοσιογραφαρες και "ανεξαρτητοι bloggers".

    Μεχρι τοτε συνεχιστε με αποκλειστικες ειδησεις που αυτοδιαψευδονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που να τα βρούμε τα ούμπαλα πολιτικοί και λαός. Εδώ μας παίρνουν εργατικά δικαιώματα που κερδήθηκαν με αγώνες αιώνων και σχεδόν δεν κουνιέται φύλλο. Έχουμε εκπαιδευτεί ότι αξίζουμε μόνο ότι ψίχουλα μας ρίχνουν οι πολιτικοί για μην φωνάζουμε όταν τους βλέπουμε να κλέβουν την φραντζόλα (λέξη με Τουρκική ρίζα παρεμπιπτόντως). Θυμίζουμε την Πόλη λίγο πριν την Άλωση. Κανείς σχεδόν δεν έχει διάθεση να πολεμήσει για ο,τιδήποτε και η ψωροελίτ που δεν χαμπαριάζει από πατρίδες (όπου μπίζνα και πατρίς) κοιτάει να την κοπανήσει με τα λάφυρα από το σώμα της Ελλάδας για την Εσπερία. Αυτή τη φορά την Κερκόπορτα θα την ανοίξει ο Γιωργάκης, αλλά η χώρα έχει ήδη πέσει από την παρακμή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Ζητουλες δεν εχουν επιλογες. Αν δωσει τιποτα να του πουμε ευχαριστω και να του φιλησομε και το χερι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρεπει να αρχισει η ΑΜΕΣΗ εκτελεση πασοκοσκυλαιων.
    Χωρις οικτο και ελεος..

    Πως θα γινει αυτο??

    Με την ανοχη των δυναμεων κατοχης(ΜΑΤ κλπ) που τους προστατευουν.
    Απ οτι ακουω ειναι και αυτοι δυσαρεστημενοι ,οποτε ενα 5λεπτο 10 λεπτο .."ανοχης" και οι πασοκοσκυλαιοι θα βρεθουν κρεμασμενοι στο Συνταγμα.

    Βεβαιως υπαρχει και η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.

    Αυτο μπορει να γινει με εκκληση στον "πατριωτισμο" του αξιοτιμου κ.Παλαιοκωστα,δραπετη των φυλακων Κορυδαλλου..

    Επειδη η κ.Αλβανη,δεν εδωσε στοιχεια,ο αξιοτιμος κ.Παλαιοκωστας μπορει να την ρωτησει πως "ενοικιασε ενα ελικοπτερο χωρις να δωσει στοιχεια,πως τα "ρανταρ" δεν το "επιαναν", πως αλωνιζε πανω απο τον ουρανο της Αθηνας ελευθερα και πως ο αξιοτιμος κ.Παλαιοκωστας ,την ιδια στιγμη εκανε ηλιοθεραπεια στην ταρατσα των φυλακων!!!

    Αυτο μπορει να φανει ιδιαιτερο χρησιμο αγαπητοι μου δημοκρατες.
    Νοικιαζεις το ιδιο ελικοπτερο ,το φορτωνεις με 3-4 βομβες Ναπαλμ(θερμικες βομβες ,που κατακαιουν τα παντα σε ακτινα 200 μετρων)..
    Το λοιπον πας πανω απο το χαμαιτυπειο της ιπποκρατους και αμολας μια .
    (ασε να επιζησουν και καμποσοι).
    2.
    πας πανω απο την "μπουλή" και εξαπολυεις αλλη μια ακομα ,
    Εκει το αποτελεσμα θα ειναι καλλιτερο.

    Και το κυριωτερο.
    Μαθαινεις ποτε εχουν "μαζωξη" οι πασοκοσκυλαιοι και εκει πια δινεις το τελειωτικο χτυπημα .
    3 βομβες Ναπαλμ . Να μην μεινει ποδαρι πασοκοσκυλαιικο..

    Υ.Γ.
    Δεν ανεφερα το μπουρδελο ΜΕΓΚΑ.
    ΟΧΙ αστο αυτο.
    Ειμαι σιγουρος θα κανει εκκληση στους πασοκοσκυλαιους και θα μαζεψει και αλλους πασοκοσκυλαιους ,..
    διαμαρτυρομενους!!

    Ωραια.
    Αλλη μια Ναπαλμ στους .."διαδηλωτες" και μετα ΜΕΓΚΑ,ΑΝΤΕΝΝΑ ,ΑΛΤΕΡ και λοιπα μπουρδελοκαναλα απο μια η δυο βομβες Ναπαλμ.

    Ειμαι σιγουρος ετσι το περιβαλλον θα ξεβρωμισει.

    Συμφωνειτε αγαπητοι??

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν ειναι κατι νεο. πριν 10 χρονια αναγραφονταν για την αναβιωση της οθωμανικης αυτοκρατοριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τωρα πληρωνουμε το ΟΧΙ στο σχεδιο αναν. η πτωχευση ηρθε γιατι μας την επεβαλλαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Μοιράζουν" το Αιγαίο...

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ.
    ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ντουργουτ μπαικαλ ογλου ερντογλαν δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ εδω.
    Συμφωνειτε αγαπητοι??

    Το τζογλιαν τζεφρυ πρεπει να εκτελεστει ΑΜΕΣΑ.

    Συμφωνειτε φιλοι μου??

    Η αλητοσυμμορια "πασοκοσκυλαιοι" πρεπει ΑΜΕΣΑ να τουφεκιστουν.
    Συμφωνειτε φιλοι μου??

    Ειναι απλα διαδικαστικα θεματα που ειμαστε υποχρεωμενοι να ακολουθησουμε αγαπητοι.

    Και μεις δεν θελουμε κουφαρια πασοκοσκυλαιων να βρωμιζουν την Αθηνα.
    Θα νοικιασουμε μαυρους θα τους βαλουν σε κανενα βαρελι και θα τους φουνταρουν ανοικτα της Κρητς.
    Να μην βρωμισους και το Αιγαιο Πελαγος.
    Συμφωνειτε αγαπητοι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. σκαστε πια
    ως ποτε θα ζειτε πουλωντας πατριδοκαπηλια;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δειτε το οπωσδηποτε γιατι πολλα απο αυτα θα συμβουν στην Ελλαδα, εκτος κι αν ανατραπει η κυβερνηση του Τζεφρυ και επαναδιαπραγματευτει η Ελλαδα το χρεος της εχοντας σαν ηγεσια ανθρωπους που αγαπουν την πατριδα τους. Αλλιως η Αργεντινη θα ειναι παιδικη χαρα.......
    http://www.youtube.com/watch?v=KSIKpCMSoys&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΙΔΗΣΗ

    ΜΗ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!

    Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!!

    ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

    ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Τουρκία είχε καλέσει ΔΝΤ από το 1998 (αν θυμάμαι καλά ) . Αν τα πράγματα πήγαν τόσο καλάαααααα σε αυτή που μπορεί να αγοράσει τη Ελλάδα γιατί να φοβόμαστε εμείς !!!!!!!!!
    Σε 5 χρόνια το πολύ θα ζούμε σε πελάγη ευδαιμονίας !!!! (όσοι έχουν επιζήσει )
    Και η Τουρκία το μαύρο της το χάλι έχει . Αυτή είναι η πραγματικότητα .
    Το άλλο που αναφαίρεται για τη Κίνα και τα Αραβικά εμιράτα , το έχω δει αρκετό καιρό τώρα , στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ . Κοινή λογική , τα χρήματα της η Κίνα δεν ξέρει τι να τα κάνει και θα τα έδινε στην Ελλάδα με αυτούς τους όρους ; Το ίδιο και για τα εμιράτα ; Μην είμαστε αφελείς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΧΧΧΧΧΧΧΧ.....χθές το βράδυ είδα και εθαύμασα, απο την κουζίνα του 2/αρίου
    την ξενάγηση της Μάγιας στην ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ !!! του μαγικού κοριτσιού που θησαυρίζει ταξιδεύοντας.

    ΕΡΤ 2 και μισσισιπής και Αμέρικα
    και δόξα το θεό, που πρόλαβα τα να δώ
    Πριν με το κουζινομάζαιρο κοπώ !!!!

    Αν αναλογιστώ ότι στο κουτί το χαζό
    ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΤΣΟΚΑΡΟ ΤΟ ΚΑΚΟ
    ΤΟ νο4 ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΟΝΟ
    ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ
    ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΝΑ ΖΩ ΦΤΩΧΟ. ΑΠΟΚΛΗΡΟ.
    ΦΥΤΟ.ΑΝΕΡΓΟ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΚΟ !!!!

    και να κλαίω τα 100.000 το μήνα
    που παίρνει το ΠΑΣΟΚ ΠΟΥΤΑΝΑΡΙΩ
    απο την ΕΡΤ που πληρώνω και θωρώ.
    την ξευτίλα να δώ.

    ΕΝΑ ΧΟΝΤΟΚΩΛΙΚΟ ΤΩΝ 100.000 ΕΥΡΩ
    ΝΟ4 ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    - ΣΤΟ ΜΟΥΝΙ ΣΑΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΡΠΗ
    ΣΤΑ ΜΟΥΝΟΧΕΙΛΑ ΣΑΣ
    ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ.

    συγκεκριμένα...ΕΔΩ.
    Η ΜΑΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ
    ΠΑΣΟΚ. ΤΟ ΧΟΝΤΡΟΚΩΛΟ ΜΑΓΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σύμβαση για Αποκατάσταση Προβλημάτων Καθίζησης Synchrolift στο ΝΣ γράφει ανακοίνωση στην ιστιοσελίδα του ΠΝ ,ώστε να καλύψει τον υπουργό για σχετική ανάρτηση που έγινε σε γνωστό blog ,στην οποία ΤΟΝ κράζουν ανάθεση στον εθνικό εργολάβο ΜE εκατ.ευρώ.
    Την ίδια ώρα ο απερίγραπτος υπουργός έχει αφίσει τον στόλο χωρίς ανταλλακτικά και ήδη τα πλοία ένα μετά το άλλο πέφτουν σε ακινησία δίνει εκατομ.για το Synchrolift στο οποίο γίνεται μιά κατηγορία επισκευών πλοίων,η οποία κατηγορία μπορεί να γίνει όταν απαιτηθεί και στα ναυπηγεία και στο πέραμα.
    Ομοίως λόγω έλλειψης ανταλλακτικών μένουν σε ακινησία αεροπλάνα,ελικόπτερα,τανκ κλπ μομάδες.
    Ο απίστευτος βαγγέλης σε 7 μήνες διέλυσε το στράτευμα και οι παραιτήσεις κάθε μέρα υποβάλονται βροχή.
    ΔΟΞΑΣΤΕΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το θεμα ειναι να μην μοιράσουνε τη Μύκονο αδέλφια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΠΟΝΔΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΑΒΝΑΝ
    ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚΟΛΛΗΤΟ ΕΡΔΟΓΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση