GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερωτήματα, απορίες και η έσχατη ελπίδα μας...

Από τον Αλέξανδρο Πιστοφίδη Τα γερμανικά ΜΜΕ έχουν κάθε λόγο να θριαμβολογούν. Σε κύριο άρθρο του με τίτλο «Γιατί η Γερμανία είναι ο μεγάλ...

Από τον Αλέξανδρο Πιστοφίδη

Τα γερμανικά ΜΜΕ έχουν κάθε λόγο να θριαμβολογούν. Σε κύριο άρθρο του με τίτλο «Γιατί η Γερμανία είναι ο μεγάλος κερδισμένος της κρίσης», το έγκριτο περιοδικό “Der Spiegel” γράφει: «Κράτος, επιχειρήσεις και καταναλωτές κερδίζουν από την πτώση του ευρώ και των επιτοκίων καταναλωτικών δανείων….ρέει άφθονο χρήμα στη Γερμανία μετά την πτώση του ευρώ.
Οι γερμανικές εξαγωγές έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ και τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων είναι πλέον τα φθηνότερα μετά τον πόλεμο. Ενώ ο γερμανός πολίτης πληρώνει 3,25% για δεκαετή δάνεια και 2,5% για πενταετή, η Ελλάδα καλείται να πληρώσει στις ίδιες γερμανικές τράπεζες πάνω από 5%.
Υπάρχει άραγε ένα ενιαίο ευρωπαϊκό μοντέλο ανάπτυξης; Όχι βέβαια. Δεν υπήρξε ποτέ ούτε θα υπάρξει ποτέ στο μέλλον. Αυτά τα δημοσιεύματα στα ελληνικά ΜΜΕ περί ελλείμματος ευρωπαϊκής πολιτικής, ελλείμματος χαρισματικών ευρωπαίων ηγετών και λαθών της κας Μέρκελ, είναι αφελή μέχρι ανόητα. Χώρες σαν τη Γερμανία και τις ΗΠΑ έχουν συμβούλους και ινστιτούτα σοφών που σχεδιάζουν πάντοτε για τα επόμενα, τουλάχιστον, πενήντα χρόνια, ανεξαρτήτως ποιες θα...

 είναι τότε οι κυβερνήσεις τους. Οι ηγέτες τους οφείλουν να προσαρμόζουν το μοντέλο στις εκάστοτε συγκυρίες με γνώμονα το συμφέρον της χώρας τους.
Οι διασημότεροι θεωρητικοί προστατευτισμού της εθνικής οικονομίας, οι οποίοι έγιναν γνωστοί σαν εκπρόσωποι του «Οικονομικού Εθνικισμού» του 19ου αιώνα, ήταν ο Γερμανός F. List και ο Αμερικανός H.C. Carey. Όταν στις αρχές του 19ου αιώνα, η βιομηχανικά προχωρημένη Αγγλία πλημμύριζε με τα βιομηχανικά προϊόντα της τις διεθνείς αγορές, οι ως άνω δύο θεωρητικοί έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου.
Ο πρώτος, ο F. List, δημιούργησε το Εθνικό Σύστημα Πολιτικής Οικονομίας της Γερμανίας, θέτοντας περιορισμούς στην εισαγωγή βιομηχανικών προϊόντων από την Αγγλία, μέχρι την περίοδο σταθεροποίησης της γερμανικής βιομηχανίας.
Την ίδια περίοδο ο Carey, ακόμη πιο «φονταμενταλιστής», ζητούσε όχι μόνο τον προσωρινό αλλά το μόνιμο προστατευτισμό και μάλιστα σε όλα τα προϊόντα ακόμη και τα αγροτικά. «Δεν μπορεί η Αγγλία να αγοράζει φθηνά τις πρώτες ύλες και να μεταπουλάει ακριβά τα βιομηχανικά προϊόντα, κρατώντας τις ΗΠΑ σε αποικιακή κατάσταση», έγραφε τότε ο H.C. Carey. Και για τις δύο αυτές χώρες δεν έχει αλλάξει τίποτα στο θέμα της αρχής του εθνικού συμφέροντος. Στην φάση αυτή, σαν βιομηχανικές χώρες με εξαγωγικό προσανατολισμό, είναι επόμενο να θέλουν μια ενιαία παγκόσμια οικονομία δίχως δασμούς και εμπόδια στην ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων και εργασίας. Είναι δυνατόν να θέλουμε κι εμείς το ίδιο ακριβώς πράγμα; Θα πρέπει να είμαστε αφελείς, εκτός κι αν ανήκουμε σε ένα μικρό ποσοστό ελλήνων που έχουν συμφέρον από μια τέτοια οικονομική πολιτική, αφού δίχως ίχνος ενοχών θα κερδοσκοπήσουν σε βάρος ολόκληρου του ελληνικού λαού. Κομπραδόροι, Κοτσαμπάσηδες, δοσίλογοι και κατσαπλιάδες, στην οικονομία, στην πολιτική και στα ΜΜΕ, θα υπάρχουν πάντα.
Όταν ήταν να περάσουμε από την ΕΟΚ στην ΕΕ, σωστά έγινε η εκτίμηση πως αν οι χώρες του Νότου δεν βοηθηθούν να γίνουν ανταγωνιστικές, φτάνοντας μάλιστα στο 72% του μέσου όρου του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, μόλις καταργηθούν οι δασμοί και επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων, αγαθών και κερδών, οι οικονομίες τους θα καταρρεύσουν. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο δόθηκαν τα διάφορα πακέτα ή Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης (ΚΠΣ και ΕΣΠΑ). Τι άλλαξε από τότε και μπήκαμε στην Ευρωζώνη δίχως να έχουμε καλύψει αυτές τις προϋποθέσεις (ασφαλιστικές δικλίδες); Δεν χρειαζόταν ειδικές οικονομικές γνώσεις για να προβλέψει κανείς αυτό που θα ζούσαμε σήμερα, μπαίνοντας στην Ευρωζώνη, δηλαδή στη φωλιά του Λύκου με γυμνά χέρια.
Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ, ο πιο συντηρητικός και αμερικανόφιλος γερμανός σοσιαλδημοκράτης, σε ομιλία του στο συνέδριο του Economist στην Ελλάδα, τον Απρίλιο του 2000, δήλωνε, ότι “ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Παγκόσμια Τράπεζα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, όπως και το ΝΑΤΟ τελούν υπό αμιγώς αμερικανική κηδεμονία και η πολιτική τους ταυτίζεται με το συμφέρον των ΗΠΑ”. Ο Νομπελίστας της οικονομίας και πρώην αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, καθηγητής J. Stinglitz, επίσης τον Απρίλιο του ίδιου έτους, δήλωσε περίπου τα ίδια και τόνισε, ότι το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα, σε μία συμφωνία με το Υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ στη λεγόμενη Συναίνεση της Ουάσιγκτον(Washington Consensus) συμφώνησαν σε μία σειρά μέτρων σε βάρος των χωρών του Τρίτου Κόσμου και υπέρ της παγκόσμιας ηγεμονίας των ΗΠΑ.
Ο Μ. Καμντεσί, έπειτα από θητεία 13 ετών στη διεύθυνση του ΔΝΤ, όταν αποχώρησε, τον αμέσως επόμενο χρόνο, το 2001, είχε πει: «Η παγκοσμιοποίηση κατά κανόνα συνοδεύεται από την αυξανόμενη ανισότητα στην κατανομή του πλούτου και μέχρι τώρα έχουμε αποδειχθεί ανίκανοι να βρούμε λύσεις στο σοβαρότατο αυτό πρόβλημα».
Το Ερώτημα είναι: Γιατί οι ως άνω κύριοι, αλλά και πολλοί άλλοι, στις αυτοβιογραφίες τους λένε τα πράγματα με το όνομά τους, όταν είναι πρώην, δηλαδή «εκτός εξουσίας» και όχι όσο συμμετέχουν στην εξουσία;
Δίχως να περιμένω απάντηση στο ερώτημά μου, η απορία μου είναι:Γιατί Κυβέρνηση, ΜΜΕ και πολιτικοί εκτός των δυο αριστερών κομμάτων προσπαθούν να μας πείσουν να καθίσουμε στ’ αυγά μας, να δεχτούμε ασυζητητί τις ηλίθιες οικονομικές και πολιτικές τους αναλύσεις-απειλές και να υποστούμε δουλικά τη λήψη των απάνθρωπων μέτρων, που θα μας οδηγήσουν σε μια σύγχρονη δουλεία εμάς και τα παιδιά μας, όχι όμως εκείνους και τα παιδιά τους;
Δεν περιμένω ούτε απάντηση στην απορία μου. Το μόνο που περιμένω είναι να ξεσπάσει αυτή η υπόκωφη, η βαθειά, η φλογερή και μυστική οργή που κυοφορείται μέσα στην διαρκώς αυξανόμενη αθλιότητά μας και την οποία είναι ανίκανα να την αφουγκραστούν τα παχύδερμα που μας εξουσιάζουν. Είναι θέμα χρόνου και αυτή είναι η μοναδική, η έσχατη ελπίδα που μας απέμεινε. Δεν ελπίζω σε τίποτα άλλο και δεν υπάρχει άλλος δρόμος για ν’ αποδείξουμε ότι υπάρχουμε, ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.

8 σχόλια

  1. Έτσι είναι και βεβαίως αυτό το ξέρουν όλοι.
    ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.

    Είναι το μόνο λάθος της ανάλυσή σου κύριε Πιστοφίδη.

    Και επειδή το ξέρουν, γι αυτό κοιτάνε να εξοπλίσουν, να εκπαιδεύσουν και να αναισθητοποιήσουν τους πραιτωριανούς τους, ενώ ταυτόχρονα να στραγγαλίζουν κάθε κραυγή εν τη γενέσει της.

    Το ξύλο, οι εξευτελισμοί, η βία, όλα όσα τραβάνε όσοι πέφτουν στα χέρια τους, είναι απίστευτα, όταν τα βλέπουμε μας φαίνονται απίστευτα, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μαλάκες δεν αντιλαμβάνονται ότι οι πωλήσεις των προιόντων τους θα πάνε πάτω όταν οι πελάτε τους δεν θάχουν χρήματα να τα αγοράσουν.
    Μεταξύ των μεγάλων πελατών της Γερμανίας είναι και η μικρή και πτωχή πλέον Ελλάδα όχι λόγου πληθυσμού αλλά λόγω εξοπλιστικών.
    Μην ξεχνάμε ότι το 80% του εξοπλισμού του ΠΝ και ΣΞ είναι γερμανικό και ακόμη ο ΟΣΕ,ΟΤΕ,ΔΕΗ έχει γερμανικό υλικό σε μεγάλο ποσοστό.
    Εδώ έχουμε έναν κύκλο όπου τελικά ο λαός θα πληρώσει το μάρμαρο είτε στην ελλάδα είτε αλλού και όλα είναι ένα στημένο παιχνίδι που έχει στόχο την εθνική κυριαρχία και τον έλεγχο μέσω της εξαθλίωσης του κόσμου.
    Οι κυβερνόντες σωτήρες που όλα τα ξέρουν αλλά δεν τα ξέρουν άρχησαν να ρετάρουν γιατί το έργο ξεσκεπάζεται και πλέον είναι πασιφανές ότι οι άνθρωποι αυτοί όπως και οι προηγούμενοι είναι ΛΙΓΟΙ ,ΕΠΙΚΝΔΥΝΟΙ,αναποτελεσματικοί ,γεμάτοι λαμόγια και ως εκ τούτου δεν εμπνέουν καμία σοβαρότητα .
    Ηδη στο ΠΑΣΟΚ άρχησαν να ξεμαλιάζονται μόνοι τους για τις αποφάσεις τους και για τις αστείες δηλώσεις που αλλάζουν με την ταχύτητα του φωτός και έχουν κάνει το πολιτικό σύστημα της χώρας ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ.
    Είναι ΑΞΙΟΝ να σημειωθεί ότι ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙοΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ δεν έχουν τεθεί στο μάτι του υποτιθέμενου ελέγχου του ΣΔΟΕ και του πόθεν έσχες και μόνο η αναφορά του υπουργού οικονομικών (εξωκοινοβουλευτικός |||)ότι τα πήραν δημοσιογράφοι (οι γνωστοί πληρωμένοι εκτελεστές των παραθύρων)είναι ικανή να ονομαστεί ΑΝΙΚΑΝΟΣ και να είναι ο πρώτος που θα φύγει απο την κυβέρνηση για μη σεβασμό σε αυτούς που πραγματικά κυβερνούν αυτη την χώρα και τη έφεραν εδώ που είναι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ.

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ... = ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ.

    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ = ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ (ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ)

    ΚΑΙ ΕΠΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τότε προς τι η δημιουργία συνασπισμών όπως η Ε.Ε;
    Αν το συμφέρον των χωρών είναι να χτυπηθεί το ενιαίο νόμισμα γιατί αγωνίσθηκαν να δημιουργήσουν την Ένωση;
    Μήπως για να την καταστρέψουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτή η υπόκωφη οργή θα ξεσπάσει γύρω στον Σεπτέμβριο γιατί μέχρι τότε θα έχει αποκαλυφθεί σε όλο της το μεγαλείο η αθλιότητά στην οποία μας έχουν καταδικάσει.
    Όσο για τα ΜΜΕ, όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι είναι φερέφωνα και δεν τα εμπιστευόμαστε καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν έχει και τόσο άδικο ο Βενιζέλος που τον έχει σιχαθεί τον Παπανδρέου.
    Γενικά, δεν θα ήθελα να είμαι βουλευτής του πασόκ αυτή την εποχή.
    Όλο μου το καλοκαίρι θα το περνούσα με το μυαλό μου στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
    Με τί μούτρα να πάω να ζητήσω από τους πρώην ψηφοφόρους μου να ψηφίσουν τους υποψηφίους του πασόκ;
    θα τολμούσα να κυκλοφορήσω στο δρόμο μόνος μου, χωρίς σεκιουριτά;
    Πριν ξεμυτίσω από το σπίτι, πόσες αλλαξιές ρούχα να πάρω, για να γλυτώσω τον εξευτελισμό του γιαουρτιού, του αυγού και τις ντομάτας που θα φάω, εμφανιζόμενος σε κομματικές συγκεντρώσεις;
    Τί να πώ στον κόσμο που δεν έχει λεφτά να βάλει βενζίνη στο αμάξι του, να ψωνίσει ακόμη και τα βασικά στο σουπερμάρκετ ή να πληρώσει το φροντιστήριο των παιδιών του;
    Πώς να αντιμετωπίσω τους απλούς οικογενειάρχες που τους ζητάω να παίρνουν τη μισή σημερινή σύνταξη και μάλιστα στα 67;
    Τί να τους πώ όταν οι εξεταστικές δείχνουν ότι οι νεοδημοκράτες είναι πεντακάθαροι, ενώ οι δικοί μας αποδείχθηκαν λαμόγια με εκατομμύρια στις τράπεζες και δεκάδες ακίνητα ο καθένας;
    Τί να πώ στους 200.000 άνεργους που δημιούργησα μέσα σε λίγους μήνες, τη στιγμή που οι ίδιοι οι υπουργοί μου προσλαμβάνουν από το παράθυρο τους συγγενείς και τους συντοπίτες τους κατά εκατοντάδες;
    Πώς να δικαιολογηθώ στον κόσμο που πεινάει και ταλαιπωρείται αλλά από την άλλη πλευρά βλέπει τους δικούς μας να πετάνε εκατομμύρια ευρώ σε χλιδάτα ταξίδια και δημόσιες σχέσεις.
    Ότι και να λέω εγώ αυτοί θα μου λένε ένα πράγμα:
    "Τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα".
    Θα μου θυμίζουν το:
    "Δεσμεύομαι".
    Θα μου θυμίζουν τα δάνεια που δεν χαρίστηκαν από τις τράπεζες, θα μου θυμίζουν την απόσυρση που δεν έγινε, θα μου θυμίζουν τη βενζινη που έκανε 1 ευρώ, θα μου θυμίζουν τα υποτιθέμενα νεοδημοκρατικά σκάνδαλα που αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξαν ποτέ.
    Απόγνωση.
    Γι' αυτό αποφάσισα να κάτσω σπίτι μου.
    Ας στείλει ο μακάκας ο Παπανδρέου τα λαμόγια του να μαζέψουν ψήφους, αυτοί τουλάχιστον κονόμησαν.
    Σκατά τα έκανε, σκατά να φάει ο χαμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Γερμανια ειναι μια χωρα που αν και αιματοκυλησε την ευρωπη δυο φορες σκορπωντας εκατομμυρια πτωματα ,παντα με γνωμονα και κριτηρια τον "ζωτικό χωρο" και τις πρωτες υλες, εντουτοις ενω επρεπε να καταβαραθρωθει ως χωρα και να υποστει τις συνεπειες των πραξεων της βοηθηκε σε τετοιο βαθμο που σε ορισμενες περιπτωσεις ηταν προκληση και της δημιουργησε το συναισθημα της αλλαζονειας ως ηγετιδας δυναμης.Ποτε δεν πληρωσε σε ολες τις χωρες τις πολεμικες επανορθωσεις απο τις καταστροφες που επεφερε πλην του Ισραηλ και ορισμενων επιλεκτικων χωρων που εξηπηρετουσαν τα συμφεροντα τους που της επεβληθει απο τον προστατη της την Αμερική.
    Ας παμε τωρα στα πιο προσφατα ιστορικα δεδομενα.Μεσα στα ερειπια της Ευρωπης αρχισε η ανοικοδομηση και επανασυνταξη των κρατων με κυματα μεταναστατευσης πληθυσμων που αναζητουσαν μια καλυτερη προοπτικη.
    Οικονομικα σχεδια τεθηκαν σε εφαρμογη εκπονημενα απο τον νεοσυστατο ΟΗΕ αλλα υπο μορφη χορηγησεων και αλλα υπο μορφη δανειων.
    Το ερωτημα ειναι οι λεηλατηθεντες λαοι απο τους ναζι τα λαφυρα ο χρυσος και οτι αλλο εκλεψαν τα ανθρωπομορφα τερατα απο τους λαους που καταληξαν; και ποιο οραμα σημερινο χρηματοδοτουν απο κοινου με τα αλλα καθαρματα τους αμερικανοσιωνιστες και τις λουμπινες τους αγγλους το καρκινωμα της ευρωπης;Ποιοι ειναι αυτοι που σημερα βρισκονται στην εξουσια στην Γερμανια;τα εγγονια των φανατικων ναζιστων που γαλουχηθηκαν με την ιδεα deuchland uber alles απο τους παπουδες και πατεραδες τους που πολεμησαν με λυσσα για την επιβολη του φασισμου.
    Οι σημερινοι φασιστες με εκπροσωπο τους την κ Μερκελ δεν κανουν τιποτε διαφορετικο απο αυτο που κανανε οι γονεις και παπουδες τους χωρις οπλα αλλα με οικονομικο στραγγαλισμο ολων των ευρωπαικων χωρων για να επικρατησουν. Η ιδεα τους για την ενωμενη ευρωπη η οποια στην προκειμενη περιπτωση ειναι το τυρι γιατι πισω απο το τυρι κρυβετε ο φασισμος της Γερμανιας με ταχα δηθεν δημοκρατικο προσωπειο.Οι Γαλλοι που συμφωνησαν με τους Γερμανους για το ξεδοντιασμα της ευρωπης απο τους συγχρονους Μενγκελε καταλαβαν μεσουσης της κρισης οτι ο σκοπος και ο στοχος των Γερμανων ειναι διαφορετικος απο το κοινο συμφερον της Ευρωπης και αρχισαν σιγα σιγα να διαφοροποιουνται και να διαφωνουν σε αποφασεις ευρωπαικης πολιτικης.
    Το σχεδιο καταληψης της ευρωπης εκπονηθηκε 50-60 χρονια νωριτερα και τωρα ειναι σε πληρη εξελιξη με την εξαθλιωση των λαων.
    Μην ψαχνετε να βρειτε τον αιτιο μιας τριτης παγκοσμιας συρραξης στο Ιραν ή στην Β. Κορεα η αιτια και ο αιτιος σας ειναι γνωστος και ερχεται απο τα παλια και δεν ειναι αλλος απο την αδιορθωτη και απληστη Γερμανια. O χλευασμος και ο εξευτελισμος των αλλων κρατων απο τα ΜΜΕ της Γερμανιας δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΗ προπαγανδα εσωτερικης και εξωτερικης καταναλωσης ειχαν καλο δασκαλο στο ψεμμα και την υποκρισια.
    Η κατα την γνωμη τους αδιαφθορη Γερμανια καταλαδωσε ολη την ευρωπη για να γινει ο κυριος προμηθευτης υλων και προιοντων μεσω των πολυεθνικων τους. Θα πει κοποιος βρηκε προσφορο εδαφος σε ξεπουλημενους και ξευτιλισμενους πολιτικους, αυτο ειναι το μονο σιγουρο και η πατριδα μας φημιζεται για το λαδι τα πορτοκαλια και τους ρουφιανους προδοτες κουκουλοφορους που δυστυχως μας αφησαν απογονους αποβολες για να μας ισοπεδωσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας πρόσεχε ο ανόητος

    Ξεκίνησε με ψέματα “λεφτά υπάρχουν”
    Συνέχισε 6 μήνες παραμύθι και insider trading ομολόγων.
    Έκανε μπαρούτι τη μισή Ελλάδα με τις ελληνοποιήσεις.
    Έδωσε γη και ύδωρ όπου μπορούσε με την γλώσσα στο πάτωμα.
    9 μήνες παπά_ες με πράσινες απάτες.
    Κούρδισε και κουρδίζει κάθε μη λαδωμένο οικολόγο.
    9 μήνες εξάρτηση από ένα προφανώς σικέ σύστημα ΜΜΕ.
    Του Αγ. Γεωργίου ξύπνησε χρεοκοπημένος και τώρα κάνει τον θλιμένο.

    Το πρόβλημα θα ξετυλιχθεί από τις τράπεζες, ελληνικές και ξένες.
    Η επί 9 μήνες ερασιτεχνική και κουτοπόνηρη αντιμετώπιση προβλήματος που (ομολογουμένως) δεν είναι προσωπικό του δημιούργημα, αλλά που ο ίδιος έσπρωξε από σοβαρό πρόβλημα σε ΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΜΟ, πλέον, αδιέξοδο, θα μείνει στην ιστορία.

    Η βουλευτική πλειοψηφία είναι η πλειοψηφική σφραγίδα για την διάλυση μιας χώρας.
    Οι βουλευτές του δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση