GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Κοινωνία πέθανε! Ζήτω η Αγορά;..

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης Οποιος είχε διαβάσει με ανοιχτό μυαλό τα επίσημα κείμενα της ΕΕ της τελευταίας δεκαετίας για την μετά το ...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
Οποιος είχε διαβάσει με ανοιχτό μυαλό τα επίσημα κείμενα της ΕΕ της τελευταίας δεκαετίας για την μετά το 2010 εποχή και μένει έκπληκτος για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας και διεθνώς, ή είναι βλαξ ή στην καλύτερη περίπτωση αφελής. Οι πραγματικοί κυρίαρχοι της Ευρώπης, αυτοί που υπαγορεύουν στους πολιτικούς τι θα πουν και τι θα κάνουν, δεν έκρυψαν ποτέ τις πραγματικές προθέσεις τους. Αν διαβάσει κανείς τη Λευκή Βίβλο ή το σχέδιο του Ευρωσυντάγματος, θα διαπιστώσει ότι η λέξη Ανταγωνιστικότητα αναφέρεται εκατοντάδες φορές ενώ οι λέξεις Κοινωνία, Ανθρωπος, Εργασία και Πολιτισμός ελάχιστες. Η εργασία μάλιστα αναφέρεται σαν Απασχολησιμότητα. Το δικαίωμα στην εργασία έγινε «δυνάμει εργασία», όπως λέμε «καιρού και θεού θέλοντος μπορεί και να βρεθεί εργασία και ψωμί για τους αναξιοπαθούντες».
Ηδη το 1937, η μεγάλη παιδαγωγός του περασμένου αιώνα, η Μaria Montessori, ανησυχώντας για τις αρνητικές συνέπειες του ανταγωνισμού αντί της άμιλλας, που καλλιεργούσαν τα...
 επίσημα εκπαιδευτικά συστήματα έγραφε: «Η εκπαίδευση στη σημερινή της μορφή εντείνει την αίσθηση απομόνωσης του παιδιού και την επιδίωξη των προσωπικών του ενδιαφερόντων…….Τα παιδιά διδάσκονται να μη βοηθούν το ένα το άλλο, να μην παρακινούν αυτούς που δεν ξέρουν κάτι, να μη σκέφτονται παρά μόνο τη δική τους ανέλιξη και να στοχεύουν αποκλειστικά στην απόκτηση βραβείων ανταγωνιζόμενα τους συμμαθητές τους. Και αυτοί οι αξιολύπητοι εγωιστές, οι πνευματικά εξουθενωμένοι όπως μας αποκαλύπτει η πειραματική ψυχολογία, βγαίνουν αργότερα στον κόσμο, όπου ζουν ο ένας δίπλα στον άλλο σαν κόκκοι άμμου στην έρημο- ο καθένας αποκομμένος από το γείτονά του, και όλοι στείροι. Αν έρθει μια θύελλα, αυτή η ανθρώπινη σκόνη, χωρίς καθόλου πνευματική ουσία για να της δώσει ζωή, θα παρασυρθεί σε έναν θανατηφόρο ανεμοστρόβιλο». Αυτό που καλλιεργήθηκε σκόπιμα εδώ και δεκαετίες στα σχολεία, έπρεπε να βρει εφαρμογή και στην πράξη. Για να μπορούν οι λίγοι έξυπνοι να βλέπουν διαρκώς τα πλούτη τους να αυξάνονται, θα πρέπει οι πολλοί να παραμείνουν ηλίθιοι και η κοινωνική δικαιοσύνη, σαν προϋπόθεση κοινωνικής σταθερότητας, θα πρέπει να παραχωρήσει τη θέση της στην καθυπόταξη των λαών. Για να γίνει όμως αυτό εφικτό, οι λαοί πρέπει να μετατραπούν σε αγέλες, δίχως κοινωνικούς-πατριωτικούς συνδετικούς δεσμούς και δίχως πνευματική ουσία που θα τους δίνει ζωή.
Οποιος παρακολουθεί με ανοιχτό μυαλό (δίχως κομματικές παρωπίδες) τις προσπάθειες των κυβερνώντων και των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, θα δει πως επιδιώκουν να κρατήσουν τις αγέλες υπό έλεγχο, σπρώχνοντάς τες ακόμη και στην αλληλοεξόντωσή τους, στην αρχή με τη μορφή εσωτερικών εμφυλίων συγκρούσεων, που τις βαφτίζουν «κοινωνικούς αυτοματισμούς» και αν χρειαστεί γιατί όχι και σε εξωτερικούς πολέμους με κάποιους που θα τους βαφτίσουν εξωτερικούς εχθρούς του έθνους. Προσπαθούν να κάνουν αόρατες τις πολιτικές που οδηγούν σκοπίμως στην ανεργία, επιβάλλοντας παράλληλα στους εργαζόμενους την ατομιστική αρχή που λέει: «αφού η εργασία έγινε σπάνιο είδος, η ευτυχία σου είναι συνάρτηση της δυστυχίας του άλλου. Ο εχθρός σου είναι ο όμοιος διπλανός σου, που διεκδικεί την ίδια θέση με σένα». Ο μοναδικός τους φόβος είναι μήπως κάποιοι από την αγέλη σηκώσουν το κεφάλι και δουν πως οι κύριοι αυτοί της γης, έχουν μια και μοναδική πατρίδα που λέγεται χρήμα και πως έλληνες και τούρκοι, γάλλοι και γερμανοί, μαύροι και λευκοί «μάγκες», πίνουν και διασκεδάζουν στο ίδιο κλαμπ της διεθνούς γκλαμουριάς «εις υγείαν των κορόϊδων». Η υπακοή στα κελεύσματα και στις εντολές τους θα σημάνει το θάνατό μας. Από εμάς, τους «αναχρονιστές», που πιστεύουμε ακόμα στον άνθρωπο, στην κοινωνία και στην πατρίδα και όχι στην αγορά θα εξαρτηθούν όλα.

6 σχόλια

  1. Τα τελευταια χρονια μας ειχαν πριξει με την συγκλιση,συγκλιση,συγκλισητην οποια οιοθετησαν απριορι οι κυβερνησεις μας αλλα την προοθησα μονο στα θεματα των μισθων ελεω συνδικατων (στρατοσ κατοχης).
    Αλλα για να επιτευχθη επρεπαι να δανειζομαστε για να γινουμε πλουσιωτεροι αρα ισοι προς τους Ευρωπαιους (γερμανογαλλοανγλους) στους οποιους επιστρεφαμε τα δανεικα χρηματα αγοραζοντας τα προιοντα τους (μερσεντες κλπ,ζιμενς,οπλικα, και αλλα προιοντα τους δινοντας δουλεια αλλα και αναπτυξη στους δικους τους εργαζομενους αλλα και επιχειρησεις. Γιαυτο να μην μας πριζουν (πιεζουν) να ξαναγινουμε φτωχοι τοσο γρηγορα οσο και πλουτισαμε. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ.
    Δυστυχως φιλε μου μην συγχεετε τους μικρομεσαιους -μικροεπαγγελματιες με την (αγορα=βιομηχανοι και αεριτζηδες της μιζας και του κερδους), αυτοι ειναι τα μεγαλα θυματα της υποθεσης,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επιτελους οι επαναστατες σταματησαν τις μπουρδες (γκαζακια σε βιτρινες και αμαξια),

    και αρχισαν να χτυπουν στην καρδια ολων των κακων, στην ριζα του προβληματος.

    μπραβο σας και ειμαστε ολοι μαζι σας.

    παιδια να προσεχετε καθε ειδους καρτες, κινητα, εκτυπωσεις κτλ..
    ολα αφηνουν ιχνη, ετσι τους πιανουν ολους.


    το συστημα (δικαιοσυνη, νομοι κτλ..) ειναι ετσι φτιαγμενο ωστε ποτε κανεις πολιτικος να μην πληρωνει για τιποτα.
    Φανεται τοσα χρονια στην πραξη αλλωστε.

    Μολις νιωσουν ομως οι πολιτικοι οτι παρολες τις πολλες δικλειδες ασφαλειας που εχουν εφευρει, ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ!, εκει πανικοβαλλονται και δεν ξερουν τι να κανουν τα ποντικια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελληνες ξυπνηστε και παρτε την τυχη στα χερια σας.

    Ο κοσμος αλλαζει. Η Ελλαδα αλλαζει. Η οικονομικη κριση και η οικονομικη ανασφαλεια μας δειχνουν οτι δεν υπαρχει μονιμοτητα πια στο Δημοσιο, ουτε ασφαλεια δουλευοντας σε οποιαδηποτε επιχειρηση. Παρετε την τυχη σας στα χερια σας, με το να συνεργαστειτε μαζι μας σε μια νεα επιχειρηση που μπορει να σας κανει οικονομικα ανεξαρτητους και να σας προσφερει την δυνατοτητα αναπτυξης που δεν εχετε φανταστει ουτε στα πιο αγρια ονειρα σας. Τωρα ειναι η καταλληλη στιγμη για την Ελλαδα και οι πρωτοι συνεργατες θα επωφεληθουν περισσοτερο. Η εταιρεια μολις ηρθε στην Ελλαδα, ειναι παγκοσμιας εμβελειας, εχει αντικειμενο την κβαντομηχανικη τεχνλογια και την αυτοθεραπεια.

    Το πιο σημαντικο ειναι οτι βοηθατε τους συνανθρωπους σας και χτιζετε ενα μελλον για εσας και τα παιδια σας πολυ ελπιδοφορο. Αυτο που χρειαζεται απο εσας ειναι ορεξη για δουλεια, να αγαπατε τους συνανθρωπους σας, οραμα και φρεσκο μυαλο και εμεις εγγυομαστε με την καθημερινη στηριξη και πληροφοριες να σας βοηθησουμε να πετυχετε.

    Επικοινωνηστε μαζι μας για περισσοτερες πληροφοριες στο stellazafeiris@gmail.com και προσθεστε μας και στο Skype σαν zafsot

    Mην παρακολουθειτε τα νεα και αυτα που θελουν να σας περνανε στην συνειδηση. Αλλαξτε την ζωη σας μια για παντα. ΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ

    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτέλους κάποιος που το κατάλαβε και βγήκε να το πει.

    Όντως αυτές είναι οι συμφωνίες που έχου υπογράψει, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Και δυστυχώς όλα έχουν περάσει πλέον στα σχολεία μας, όπου τα παιδιά στραβώνονται εσκεμμένα με άθλια προγράμματα και βιβλία απαράδεκτα και οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούνται ως οι αποδιοπομπαίοι τράγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΑΡΑΜΕΛΙΤΣΑ ΄ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ΄ ΠΙΠΙΛΙΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ, ΣΥΣΤΗΝΩ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΣΤΕΪΣΜΟΥ, ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΤΟΣΟ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΙΑΣ ΜΕΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ, ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΑΤΑΙΟΥ Ή ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΥΤΗΜΙΚΟΥ. ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΛΕΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ; ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση