GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάνει τα στραβά μάτια η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε "χειραγώγηση μετοχών"...

Σοβαρές καταγγελίες που ανοίγουν θέμα "κάθαρσης" και στο ελληνικό Χρηματιστήριο Από τον Ιάκωβο Πετρόπουλο Στα "τάρταρα&quo...

Σοβαρές καταγγελίες που ανοίγουν θέμα "κάθαρσης" και στο ελληνικό Χρηματιστήριο

Από τον Ιάκωβο Πετρόπουλο

Στα "τάρταρα" έχει πέσει το ελληνικό χρηματιστήριο αλλά εκεί φαίνεται ότι συμβαίνουν και άλλα περίεργα πράγματα, τα οποία χρήζουν αν μη τι άλλο άμεσης διερεύνησης...
Διατυπώνονται δηλαδή καταγγελίες για "χειραγώγηση μετοχών" που αποτελεί ως γνωστόν σοβαρότατη παράβαση και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής. Και εν προκειμένω υποστηρίζεται ότι πρόκειται για...
 εταιρεία, θυγατρική άλλης, που "αποτιμάται κάθε τρίμηνο στην χρηματιστηριακή της αξία η οποία ανέρχεται σε ευρώ 1.631,6 εκατομμύρια περίπου και που,  ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ, κάθε τρίμηνο, λίγες ημέρες πριν τη λήξη του, η μητρική αγοράζει μετοχές της θυγατρικής, ανεβάζει την τιμή της και μετά την αποτιμά στα βιβλία της στην αυξημένη τιμή…"
Το απόσπασμα της καταγγελίας προέρχεται από ανακοίνωση της συμβουλευτικής εταιρείας "Cerberus and Partners" (εδώ) κάνοντας μάλιστα αναφορά και στην εταιρεία Vivartia του ομίλου της MIG. Είναι γνωστό βέβαια ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαμάχη αλλά τα στοιχεία που παρατίθενται για την κίνηση και τον τρόπο αγοράς μετοχών είναι σοβαρά και έχουν ενδιαφέρον, κυρίως όμως το γεγονός ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατηγορείται πως κάνει τα στραβά μάτια στο φαινόμενο αυτό: "Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν τα βλέπει αυτά που βλέπουμε εμείς; Δεν ξέρει τι σημαίνει χειραγώγηση αγοράς; Αν δεν ξέρει η Επιτροπή ποιος τελικά ξέρει; Αν δεν ξέρει η Επιτροπή τότε γιατί υπάρχει; Αν δεν ξέρει η Επιτροπή τότε γιατί πληρώνεται;".
Προφανώς για το τι συμβαίνει και το τι όχι θα δοθούν απαντήσεις. Όμως μήπως αυτό είναι μια καλή αφορμή για να αρχίσουμε να λέμε ότι η κάθαρση εκτός από την πολιτική πρέπει να προχωρήσει και στο ελληνικό Χρηματιστήριο;

6 σχόλια

  1. Εγώ υποψιάζομαι ότι, κάποια στιγμή, ο κόσμος θα σταματήσει να φωνάζει έξω από τη Βουλή και θα πάει να κάνει λαμπόγυαλο τα ιδιωτικά κανάλια.
    Έλεος, όχι άλλο δούλεμα κύριε Μπόμπολα, κύριε Ψυχάρη. κύριε Κυριακού και κύριε Κουρή.
    Σας σιχαθήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το χειρότερο δεν είναι πόσο πέφτουν σήμερα οι συντάξεις.
    Όλοι ξέρουμε ότι την επόμενη διετία είναι πολύ πιθανό να υποχρεωθούμε να βγούμε από την ευρωζώνη.
    Πόση αγοραστική δύναμη θα έχουν τότε οι ονομαστικές συντάξεις των σημερινών 400 ευρώ, σε ένα περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού και χαμηλής ισοτιμίας της δραχμής;
    Οι συνταξιούχοι θα υποχρεωθούν να διαλέξουν ανάμεσα στην απόλυτη φτώχεια και την ευθανασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλη η Ελλάδα ξέρει ότι Σημίτης, Κόκαλλης, Ζίμενς, Αγία Οικογένεια και Καρατζαφέρης είναι μέλη του οργανογράμματος μιας οργανωμένης σπείρας που λυμαινόταν το δημόσιο εδώ και 25 χρόνια.
    Ο τζίρος;
    Πάνω από 5 τρισ. δρχ.
    Οι μίζες;
    Εάν πάρουμε σαν χοντρό μπούσουλα το 2% για το πασόκ και το 8% για τα λοιπά
    γρανάζια (Χριστοφοράκοι, Καραβέλλες, Τζαβέλλες, Σκαρπέληδες, Τσοχατζόπουλοι, Γεωργίου, Τσουκάτοι, Μαντέλληδες, Τρεπεκλήδες, κλπ) μιλάμε για μίζες 500 δισεκατομμύρια δρχ, δηλ. 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, 1.500 εκατομμύρια ευρώ.
    Αυτά είναι μόνο οι μίζες, όχι η ζημιά του δημοσίου, που είναι προφανέστατα πολύ μεγαλύτερη.
    Τόσα λεφτά που μοιράστηκαν λίγες δεκάδες αχόρταγοι άνθρωποι, μαζί με τους "δημοσιογράφους" που έβαζαν μπροστά την κουρτίνα για να μη βλέπουμε τίποτε.
    Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί μας βρίζουν οι ξένοι!
    Τί να πείς;
    Από την άλλη προεκλογικά ο ψευταράκος ρωτούσε "που πήγαν τα λεφτά".
    Αυγά και γιαούρτια, παιδιά.
    Έστω και με δανεικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο μεγαλύτερος χαμένος της τραγελαφικής υπόθεσης "άνθρωπος του καμπινέ" είναι η ξεκάθαρη και διαπιστωμένη αναξιοπιστία
    των Νέων και του Πρώτου Θέματος.
    _________________________________
    Σε μια στοιχειωδώς σκεπτόμενη κοινωνία θα έπρεπε να εκμηδενιστεί η κυκλοφορία τους.

    Αυτές οι 2 εφημερίδες δεν πρόσκεινται απλά στο πασόκ.
    Αυτές οι 2 εφημερίδες δείχνουν το πιό αποκρουστικό πρόσωπο του πασόκ.
    Αυτές οι 2 εφημερίδες εκφράζουν τα πιό βρωμερά βοθρολύμματα της τυφλής κομματικής εμπάθειας και ρεζιλεύουν συνολικά τη δημοσιογραφία.
    Εφεξής όταν βλέπω φίλο, συγγενή ή γνωστό που έχει δώσει τα ωραία του τα ευρουδάκια για μία από αυτές τις 2 εφημερίδες θα τον κατατάσσω αμέσως στους πνευματικά καθυστερημένους.
    Μπέεεεε, ζώα . . .

    ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ
    ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΚΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ
    ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟ ...ΖΩΟ
    ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ
    ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΑΙΖΟΥΝ
    ΕΧΕΙ ΧΑΖΕΨΕΙ....ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΔΩΣΙΛΟΓΟ ΠΟΥ ΤΟΝ
    ΓΑΜΑΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λιάνα Κανέλλη:
    Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την χρησιμοποίηση μαθητών του Πειραιά από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Τσόκλη:

    Είναι απαράδεκτο και ως μεθόδευση και ως πρωτοβουλία η επιχείρηση επιστράτευσης - χρησιμοποίησης μαθητών από σχολεία του Πειραιά προς όφελος του προπαγανδιστικού μηχανισμού μεγαλοξενοδόχων και εφοπλιστών που ανέλαβε και οργανώνει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Τσόκλη. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, έχοντας την άδεια και τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, επιχείρησε με θρασύτητα να χρησιμοποιήσει τους μαθητές στο μοίρασμα δώρων του ΕΟΤ προς τους τουρίστες, σε ευθεία αντίθεση με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ταξικού ναυτεργατικού κινήματος τις οποίες η κυβέρνηση ενοχοποιεί και συκοφαντεί με τον αβάσιμο και ψευδή ισχυρισμό ότι πλήττουν τον τουρισμό.

    Αν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ενδιαφερόταν για την ανάπτυξη του τουρισμού και όχι για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων δεν θα υποστήριζε τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που απαγορεύουν στους μαθητές και γενικά στους νέους των λαϊκών οικογενειών το δικαίωμα στην αναψυχή και τις διακοπές.."
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Επιτέλους βρέθηκε και κάποιος έλληνας βουλευτής να τα χώσει σ' αυτό το παπανδρεϊκό μουνόπανο που νομίζει ότι είμαστε δούλοι της ή μαλάκες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ.
    ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑ.ΜΕ ΚΑΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ.
    ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΝΑΤΑΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
    ΗΔΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ: "ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ"
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΕΞΑΓΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ Μ.Μ.Ε.
    ΞΥΠΝΑΤΕ, ΖΟΥΜΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.
    ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΣΤΡΩΜΕΝΗ. ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΤΕ. ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση