GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό...

"Δικαίωμα στην Εργασία, Δικαίωμα στην Ασφάλεια, Δικαίωμα στη Ζωή" Από την ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε, από την πρώ...

"Δικαίωμα στην Εργασία, Δικαίωμα στην Ασφάλεια, Δικαίωμα στη Ζωή"

Από την ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ
Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε, από την πρώτη στιγμή, επισημάνει την ιστορικότητα της συγκυρίας για την Πατρίδα μας, την ιστορική ευθύνη της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και των Προοδευτικών Δυνάμεων, να βγάλουν την Ελλάδα από την Κρίση και να αποτρέψουν τη χρεοκοπία της Χώρας.
Μια Κρίση, που στο εσωτερικό, έφερε τη σφραγίδα της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, την περίοδο 2004-2009. Τα αποτελέσματα της ήταν ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός και η εκτεταμένη διαφθορά, σε συνδυασμό με αντιλαϊκές πολιτικές, ενθάρρυνση κάθε ασυδοσίας και...
 μεγέθυνση του πελατειακού κράτους.
Παράλληλα επισημαίναμε τα καθήκοντα της Ελληνικής Κυβέρνησης:
• για δίκαιη κατανομή των βαρών και θυσιών
• για προσωρινό χαρακτήρα των δυσμενών μέτρων
• για αλλαγές που δεν θα οδηγούν σε μόνιμη αναθεώρηση του κοινωνικού κράτους
• για μεταρρυθμίσεις που θα εμπεδώνουν την Αξιοκρατία και τη Διαφάνεια
• για να εμφυσήσει Ελπίδα και Όραμα στη Νέα Γενιά, με απτές και συγκεκριμένες δεσμεύσεις
Η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, και η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, προκειμένου να αποφευχθεί η Χρεοκοπία της χώρας, έδωσε μια άλλη διάσταση στην πορεία της Ελλάδας.
Μια πορεία πλέον πιο δύσκολη, που απαιτούσε συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την Κρίση και την Επιτήρηση καθώς και αλλαγή νοοτροπίας, μιας νέα συλλογική και ατομική αυτογνωσία . Έθετε όμως πιο επιτακτική την ανάγκη της Κοινωνικής Συνοχής και Δικαιοσύνης. Έθετε πιο επιτακτική την ανάγκη να καταστρωθεί από την Πολιτική Ηγεσία, τις Δυνάμεις της Εργασίας, τη Νέα Γενιά και τις Παραγωγικές Δυνάμεις ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο, ένα Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
Η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, δεν στερούσε ούτε στερεί, από τη δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., πολιτικών δυνατοτήτων, πρωτοβουλιών και κινήσεων, σε αυτό που της ανατέθηκε, με ισχυρή λαϊκή εντολή, τη διακυβέρνηση του τόπου.
Το τελευταίο διάστημα, παρακολουθούμε τις εξελίξεις, σχετικά με τις αλλαγές, που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας στα θέματα του Ασφαλιστικού και των Εργασιακών σχέσεων.
Αλλαγές επώδυνες, που σηματοδοτούν αφαίρεση δικαιωμάτων πολλών δεκαετιών και υποβαθμίζουν το βιοτικό μας επίπεδο.
Αλλαγές που συνιστούν ετεροβαρείς ρυθμίσεις, κυρίως για τη Νέα Γενιά της Ελλάδας.
Η Νέα Γενιά βλέπει να δυσχεραίνεται τόσο η εύρεση εργασίας όσο και η διατήρηση της θέσης εργασίας. Βιώνει την εργασιακή ανασφάλεια, την εργοδοτική αυθαιρεσία και την έλλειψη προοπτικής Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο Νέος άνθρωπος νιώθει αδυναμία να χτίσει τη ζωή του με ασφάλεια και αισιοδοξία για το μέλλον.
Οι ειδικότερες ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό (αύξηση ορίων ηλικίας, αύξηση χρόνου εργασίας για συνταξιοδότηση κτλ) και τις Εργασιακές σχέσεις (περαιτέρω ελαστικοποίηση, νέο πλαίσιο απολύσεων, διάρρηξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων, υποβάθμιση της Διαιτησίας, μείωση των ελάχιστων ορίων προστασίας κτλ), γεννούν μια σειρά εύλογων ανησυχιών:
1. Οι αλλαγές, που προωθούνται με το Προεδρικό Διάταγμα του Υπουργείου Εργασίας, και πλήττουν, αναμφίβολα, τα δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας των νέων ανθρώπων και των εργαζόμενων, είναι αναγκαία συνθήκη για να διαμορφωθεί ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα; Ή ενισχύουν, αντίθετα, την εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία, σε ένα ήδη επιβαρημένο εργασιακό περιβάλλον στη χώρα μας
2. Ποιο είναι το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της Χώρας, ώστε να ελπίζουμε ότι θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης, και πώς διανέμονται δίκαια τα βάρη για την υλοποίησή του;
3. Επειδή δημιουργείται σύγχυση από τις δηλώσεις της Ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, προκύπτει το εύλογο ερώτημα, αν όλα αυτά που θεσμοθετούνται προβλέπονται στο μνημόνιο που υπέγραψε η Ελληνική Κυβέρνηση με το ΔΝΤ και την Ε.Ε., ή υπάρχουν δυνατότητες άλλων πολιτικών επίλογών.
Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί πίστη μας, χωρίς να αρνούμαστε την ανάγκη παρεμβάσεων στο Ασφαλιστικό, στην κατεύθυνση της εξεύρεσης πόρων ενίσχυσης του Ασφαλιστικού Συστήματος και όχι στην κατεύθυνση περικοπής των συντάξεων, ότι τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα συμβάλλουν ήδη στην προσπάθεια για μία νέα Ελλάδα.
Πολλά από τα μέτρα που έχουν ληφθεί και θίγουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, πρέπει να έχουν προσωρινό χαρακτήρα.
Τέλος. η υπέρβαση της κρίσης, θα γίνει πραγματικότητα, όχι μόνο εξασφαλίζοντας δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά κυρίως την κοινωνική συνοχή. Αυτό, προϋποθέτει την ύπαρξη και την υλοποίηση ενός παραγωγικού ανθρωποκεντρικού αναπτυξιακού σχεδίου της Χώρας, που θα συμφωνηθεί από το σύνολο των κοινωνικών εταίρων. Ενός σχεδίου που θα διασφαλίζει δίκαιη κατανομή των βαρών για την υλοποίησή του και κατ επέκταση και των ωφελειών που θα προκύψουν από την επιτυχία του.
Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ., οι Νέοι Σοσιαλιστές, θα είμαστε ειρηνικά συμμέτοχοι σε κάθε κοινωνική διεργασία αλλά και σε κάθε κοινωνική κινητοποίηση, στέλνοντας επιπλέον το μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι απαιτείται ένας άλλος δρόμος για την υπέρβαση της Κρίσης.
Ένας δρόμος κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης, ευημερίας και δίκαιης κατανομής των βαρών και του πλούτου, αλληλεγγύης, ευημερίας και ασφάλειας.
Ένας δρόμος υπέρ της Ευρώπης των λαών και όχι της Ευρώπης των οικονομικών μονοπωλίων.

22 σχόλια

  1. Προτιμούν ανασφάλιστους

    Με το πρόσχημα της μαθητείας και της πρακτικής δεκάδες αλλοδαποί χωρίς ασφάλιση προσλαμβάνονται σε ξενοδοχειακές μονάδες των Βορείων Σποράδων. «Δηλώνονται» μάλιστα από τους εργοδότες τους στην Επιθεώρηση Εργασίας ως μαθητευόμενοι που κάνουν την πρακτική τους και ούτε γάτα ούτε ζημιά!!! Απασχολούνται χωρίς ασφάλιση, όταν εποχικοί ξενοδοχοϋπάλληλοι κινδυνεύουν να χάσουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης για 50 και 100 ένσημα.

    Η απασχόληση αλλοδαπών ως πρακτικάριων από μεγάλες μονάδες στη Σκιάθο, τη Σκόπελο αλλά και την Αλόννησο αποτελεί πλέον μία νέα μόδα, που ωστόσο φέρνει αντιμέτωπους εργοδότες και ξενοδοχοϋπαλλήλους σε μία περίοδο που η ανεργία στον κλάδο -παρ’ ότι ξεκινά η τουριστική περίοδος- έχει χτυπήσει κόκκινο.
    Για «σύγχρονο δουλεμπόριο» στο οποίο έχουν ευθύνες και όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, αφού οι καταστάσεις προσωπικού που παραλαμβάνουν θα έπρεπε να ελέγχονται, εάν μη τι άλλο, αν απηχούν την πραγματικότητα αφενός και, αφετέρου, εάν τηρούν τη σχετική νομοθεσία, κάνουν λόγο οι συνδικαλιστικοί φορείς, ενώ χθες η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας κατονόμασε συγκεκριμένη μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στη Σκιάθο που με αυτή την «μέθοδﻨ απασχολεί περίπου 80 αλλοδαπούς σε σύνολο 110 ατόμων προσωπικού.
    Οι αμοιβές σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δουλοπαρικές, αφού δεν ξεπερνούν τα 300 και 400 ευρώ το μήνα για καμαριέρες, σερβιτόρους που εργάζονται 12ωρα και 14ωρα καθημερινά.
    Οι προσλήψεις γίνονται συνήθως μέσω ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως. Το ΙΚΑ ωστόσο αδυνατεί να κάνει τους ενδεδειγμένους ελέγχους. Ο ένας ελεγκτής που υπάρχει στο ΙΚΑ της Σκιάθου εκ των πραγμάτων δεν δύναται να κάνει ελέγχους, ενώ αδυναμία υπάρχει και εκ μέρους της Επιθεώρησης Εργασίας αφού η γραφειοκρατία υπαγορεύει ότι για να γίνει επίσκεψη πρώτα να εγκριθεί μετάβαση κλιμακίου στα νησιά από το Περιφερειακό Τμήμα της Λάρισας.
    «Έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών καταγγελιών, παραδέχτηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδοχοϋπαλλήλων που ηγείται στο ΕΚΒ, Θανάσης Παπαδημόπουλος. Στη θέση των επαγγελματιών του χώρου, τους οποίους πρέπει να αμείβουν βάσει συλλογικών συμβάσεων και να ασφαλίζουν, υπάρχουν ξενοδόχοι που προσλαμβάνουν νεαρά παιδιά κυρίως από ξένες χώρες γιατί τους κοστίζουν ελάχιστα».
    http://www.taxydromos.gr/localnews/tabid/58/articleType/ArticleView/articleId/26313/-.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΡΙΝΕΤΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΕΕΕΕ!!!! ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ SUPER MARKET ΦΑΛΗΡΗΣΕ; ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝΕ ΤΑ 500€; ΑΝ ΟΧΙ ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΩΣ ΕΧΕΙΣ ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΣΑΠΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΕΛΟΣ....ΑΙΣΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Μαστίγιο και Καρότο είναι για τους Όνους ...και μόνον!!!
    Η Υποκρισία περισεύει!!!
    Όλη η στρατηγική για την εκπόνηση του φληναφλήματος το οποίο θέλουν να του αποδίσουν την μορφή "μανιφέστου" οι υπογράφοντες νεολέοι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ στην τελευταία παράγραφο και επίλογο αυτού.
    Αποτυπώνω "Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ., οι Νέοι Σοσιαλιστές, θα είμαστε ειρηνικά συμμέτοχοι σε κάθε κοινωνική διεργασία αλλά και σε κάθε κοινωνική κινητοποίηση, στέλνοντας επιπλέον το μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι απαιτείται ένας άλλος δρόμος για την υπέρβαση της Κρίσης"
    ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ "ΒΟΛΕΜΕΝΟ" ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΩΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕ ΕΞΥΠΝΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ....ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ...
    " Ο ΦΟΒΟΣ" ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΛΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!

    "ΕΙΡΗΝΙΚΑ" !!!! ΤΟ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..
    "Ελληνικέ λαέ απλά φωναζε και εμεις θα σε σφαξουμε έως εκεί!!!"

    ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΛΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
    ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΤΩΡΑ!!!! ΑΥΤΟ ΤΡΕΜΟΥΝ
    ΤΗΝ "ΕΚΡΗΞΗ" ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ!!!
    ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ Η "ΝΤΟΜΑΤΑ" ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ
    ΤΕΛΟΣ
    ΑΥΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντε ρε ξεφτιλες.Προσωρινου χαρακτηρα τα μετρα,γελοιοι τρογλωδυτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΙΔΙΑ:
    ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ ΤΡΕΧΑΤΟΙ
    ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ
    ΤΣΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΔΟΥΛΟΥΣ, ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς από γλύφτες δεν μπορούμε να περιμένουμε και τίποτε καλύτερο!
    Τους φέρατε στο φιλότιμο τώρα!
    Λυπάμαι αλλά είστε βαθιά νυχτωμένοι. Αφού οι έλληνες "σοσιαληστές" είναι πράκτορες του κεφαλαίου και των αμερικάνων! Μην περιμένετε προκοπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Νεολαία ΠΑΣΟΚ"..... υπάρχει ακόμη αυτό το φρούτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σοβαρευτείτε παιδάκιααα.....εδώ ο κόσμος χάνετε και εσείς φιλοσοφείτε;;Δεν υπήρχε ούτε υπάρχει Ελλάδα.Από παλιά 1821....ένας χώρος που λεγόταν έτσι μετονομάστηκε και μετά.Γύφτοι -Βλάχοι Σαρκατσάνοι κλπ κλπ αυτοί είναι Ελληνες;;και εσείς η μορφή της κοινωνικοιδεολογίας;;ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΠΛΟΥΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ 'ΔΩ, ΠΙΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ,
    ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ, ΒΡΕ ΟΥΣΤ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΄ΣΑΣ,ΔΙΑ ΤΑ ΘΕΙΑ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΥΛΙΚΑ-ΜΑΚΡΥΧΕΡΗΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΖΙΒΑΓΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΑΝ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ??
    ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΟΥΛΙΚΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΗΣ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΙΝΤΕ ΒΡΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ!!ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ SIEMENS ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ...ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ ΑΡΟΥΡΙΑ!! ΟΥΣΤ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @@@@ 21/08:14 μ.μ.

    Εσύ ή πράσινο βόδι είσαι καί ""γκαρίζεις νά σέ ταίσουνε μέ πράσινο κουτόχορτο"" ή θυμάσαι πού καί πού τήν μητρικήν σου γλώσσα!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι να πει κανείς και τι να περιμένει από τέτοιους νέους. Ανεγκέφαλοι και ανιστόρητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΦΤΑΝΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΓΟΥΣΤΑΡΑΤΕ ΠΑΠΑΝΤΡΕΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

    ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ.

    Από τη σημερινή καθημερινή:

    Στο 95% του μέσου κοινοτικού όρου ανήλθε το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν στην Ελλάδα το 2009, σύμφωνα με ΕΠΙΣΗΜΑ στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
    Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ παρατηρούνται στη Βουλγαρία με κατά κεφαλήν ΑΕΠ που αναλογεί στο 41% του μέσου κοινοτικού και τη Ρουμανία με 45% και τα υψηλότερα στο Λουξεμβούργο με 268% και την Ιρλανδία με 131%.»
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 21.06.2010

    από το dexiextrem

    ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΜΕ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ, ΠΑΛΑΒΟΙ KAI ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΟΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ, ΡΕΕΕΕ;

    ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΒΟΥΤΥΡΟΠΕΠΕΔΕΣ, ΠΟΥ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ, ΚΩΛΟΡΑΓΙΑΔΕΣ.
    ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΡΕ, ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ.
    ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΚΟΥΔΟΥΝΕΣ.
    ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΒΟΜΟΥΤΣΟΥΝΗ ΤΖΑΚΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΜΑΛΑΚΕΣ, Ε ΜΑΛΑΚΕΣ.
    ΓΛΥΦΤΕ ΡΕ, ΓΛΥΦΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΓΙΑ ΤΑ 8 ΜΥΡΙΑ ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ???Ή ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ?Ε?ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ?
    ΕΡΕ ΚΑΤΙ ΜΟΥΓΓΑΜΑΡΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ.
    ΕΡΕ ΚΑΤΙ ΜΟΥΓΓΑΜΑΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δυστυχως υπαρχουν ακομα νεοι που ειναι κομματοσκυλα,σε μια χωρα που διαλυθηκε εξαιτιας της υπαρξης του φασιστικου πασοκ,και εναι εθνοσοσιαλιστικο αμα την υπαρξη του.Λοιπον παιδια αν νομιζετε οτι κατι εκπροσωπειτε καλο και καθαρο ιδεολογηκα μπεστε μπροσταρηδες σημερα στο συλλαλητηριο και μπεστε στην βουλη ,απαιτηστε να πεσει η δοσιλογικη κυβερνηση Τσολακογλου,και απαιτηστε αμεσες εκλογες.Για να δουμε ,και σταματηστε να βγαζετε ανοητες ανακοινωσεις,οπως και η Αριστερη πρωτοβουλια του Παναγιωτακοπουλου.Στο δρομο γινονται οι αγωνες οχι με ανακοινωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ! ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ!!!

    ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΕ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ – ΔΙΑΒΑΣΕ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΣΩΣΤΑ ΕΙΧΕΣ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟ ¨ΚΟΔΗΣΟ¨ – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΩΣΤΑΚΗΔΕΣ ( ΛΑΛΙΩΤΗ -ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ) – ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ¨ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ¨( ΣΤ-ΤΣΟΥΜΑΚΑ Κ.Α ) …

    ........

    Βασικός κυριαρχικός στόχος του Κινήματος είναι η δημιουργία πολιτείας απαλλαγμένης από ξένο έλεγχο ή επεμβάσεις, πολιτείας απαλλαγμένης από έλεγχο ή επιρροή της οικονομικής ολιγαρχίας, πολιτείας ταγμένης στην προστασία του Έθνους και στην υπηρεσία του Λαού.

    Η εθνική ανεξαρτησία είναι αναπόσπαστα δεμένη με τη λαϊκή κυριαρχία, με τη δημοκρατία σε κάθε φάση της ζωής του τόπου, με την ενεργό συμμετοχή του πολίτη σ’ όλες τις αποφάσεις που τον αφορούν.

    Για να απολαμβάνει ο αγρότης το προϊόν του ιδρώτα του και της γης του, για να απολαμβάνει ο εργάτης, ο βιοτέχνης, ο μισθωτός, ο υπάλληλος, ο απλός Έλληνας, το προϊόν του μόχθου του. Για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η εντυπωσιακή εισοδηματική ανισότητα ανάμεσα σε γεωγραφικές περιφέρειες και κοινωνικά στρώματα που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη Ελλάδα.

    Για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για να συμμετέχει ενεργά ο Λαός στον προγραμματισμό της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής πορείας της Χώρας. Για να εξασφαλιστεί η εργασία και η κατοικία σε όλους τους Έλληνες.

    Για να καταργηθούν τα προνόμια των λίγων στην ιατρική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη. Για να προστατευτούν η μητέρα, το παιδί, τα γερατειά. Για να κατοχυρωθεί η κοινωνική και η οικονομική ισότητα των δύο φύλων. Για να ελευθερωθεί η σκέψη και να γίνει η παιδεία κτήμα όλων των Ελλήνων.

    11. Ακυρώνονται οι διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα σε οικονομική, πολιτική και στρατιωτική εξάρτηση από τα μονοπωλιακά συγκροτήματα της Δύσης και ιδιαίτερα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

    Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα καλεί τον Ελληνικό Λαό να οργανωθεί στις τάξεις του, σε οργανώσεις βάσης, να συμμετάσχει άμεσα στην παραπέρα διαμόρφωση του προγράμματός του, στη λήψη όλων των αποφάσεων και στην ανάδειξη των στελεχών του σε όλα τα επίπεδα.

    Έτσι θα συνεχίσουμε με νέα ένταση και αποφασιστικότητα τον αγώνα για μια ανεξάρτητη, σοσιαλιστική και δημοκρατική Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ρε παιδι μου θελω να τους βρισω και δεν ξερω ποια λεξη να πρωτοχρησιμοποιησω..τσατσονια προδοτες του ελληνικου λαου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θα είμαστε μπροστάρηδες στους αγώνες για τη διασφάλιση του ασφαλιστικού συστήματος….!!!”
    ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...........

    Ήταν 29 Νοεμβρίου 2007 στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ όταν ειπώθηκε η παραπάνω φράση….
    “Θα είμαστε μπροστάρηδες στα πεζοδρόμια, στη βουλή, στους αγώνες για τη διασφάλιση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος….!!!”

    Τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ο Κ.Καραμανλής και στην κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία…Μπροστά τότε από το ΠΑΣΟΚ υπήρχε ένα ισχυρό νεοσυντηρητικό κατεστημένο που δεν ήθελε τη φωνή του λαού ενωμένη…!!!
    Από κάτω χειροκροτούσαν και ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ.Γ.Κουτσούκος και ο κ.Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ…!!!

    Σήμερα;
    ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ.
    ΤΑ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΟΥ.
    ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ.
    ΔΡΟΜΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ.
    ---------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. εκκολαπτόμενοι επαγγελματίες ψεύτες,κλέφτες και πάσης φύσεως απατεώνες,και μόνο που έχετε την ρετσινιά της νεολαίας ΠΑΣΟΚ,προσκυνάτε με δουλικότητα τα αφεντικά σας,μπας και σώσετε κανένα ψήφο,αλλά μόνο τον δικό σας και αυτός παίζετε.ΝΤΡΟΠΗ!ΝΤΡΟΠΗ!ΝΤΡΟΠΗΗΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση