GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ‏...

Από το Σωματείο Εργαζομένων Ε.Υ.Α.Θ.   http://seeyath.blogspot.coml/ Τα ψέυτικα τα λόγια τα μεγάλα Η θέση των εργαζομένων της ΕΥΑΘ ΑΕ σε ό...

Από το Σωματείο Εργαζομένων Ε.Υ.Α.Θ.
 http://seeyath.blogspot.coml/
Τα ψέυτικα τα λόγια τα μεγάλα
Η θέση των εργαζομένων της ΕΥΑΘ ΑΕ σε ότι αφορά το νερό ήταν και είναι ξεκάθαρες και απαράλλαχτες. Πιστεύουμε ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Το απαραίτητο για την ύπαρξη της ζωής νερό δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο εμπορίου και κατ΄ επέκταση πλουτισμού κανενός. Το νερό είναι ζωή όχι εμπόρευμα, δεν παράγεται από τον άνθρωπο απλά μεταφέρεται από αυτόν και...
 καθαρίζεται από τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του ανθρώπου στον πλανήτη.
Με αυτά τα πιστεύω ξεκινήσαμε πέρυσι το αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ ΑΕ, κατά του ξεπουλήματος του νερού της πόλης από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Ενός ξεπουλήματος που όπως αποδείχθηκε είχε λανθασμένα ξεκινήσει η κυβέρνηση Σημίτη. Δεν σταματήσαμε στιγμή να δηλώνουμε πως το λάθος αυτό έπρεπε να διορθωθεί με την επιστροφή των μετοχών στο ελληνικό δημόσιο.
Σε αυτή την πόλη λίγα μέτρα από τα κεντρικά γραφεία της ΕΥΑΘ ΑΕ τόσο στην ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όσο και στην πλατεία Αριστοτέλους, ο αρχηγός της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων και ότι ειδικά στις μέρες μας με τις κλιματικές αλλαγές το νερό είναι ένα δημόσιο αγαθό το οποίο θα προστατεύσει.
Η πολιτική αυτή δέσμευση δεν εφαρμόστηκε όμως στιγμή. Αντ΄ αυτού από τον Οκτώβριο έως σήμερα η πολιτική ιδιωτικοποίησης της εταιρείας συνεχίστηκε κανονικά με την συνέχιση της εκχώρησης λειτουργίας των μεγάλων εγκαταστάσεων σε εργολάβους όπως επίσης με την μη αναπλήρωση του επί σχεδόν μια δεκαετία αποχωρούντος λόγο συνταξιοδότησης προσωπικού, οδηγώντας την ερημωμένη πλέον ΕΥΑΘ στον ψευτομονόδρομο των εργολάβων όλο και περισσότερων δραστηριοτήτων της.
Στις 2 Ιούνη η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την διάθεση του 23% των μετοχών της ΕΥΑΘ και σε μια εβδομάδα 9 Ιουνίου ανακοίνωσε πως σκέφτεται να παραχωρήσει και το management…Καταλαβαίνουμε πολύ καλά που οδηγούν όλα αυτά, δε μπορούν να μας κοροϊδεύουν πλέον.
Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι με την προσπάθεια αυτή ξεπουλήματος της ζωής της πόλης και ότι η κυβέρνηση θα μας βρει αντιμέτωπους σε αυτό της το εγχείρημα. Στην προσπάθειά μας αυτή καλούμε συμπαραστάτη κάθε σκεπτόμενο πολίτη, φορέα όπου κι αν ανήκει πολιτικά και ιδεολογικά γιατί το νερό δεν έχει χρώμα και δεν ανήκει σε κανένα πολιτικό κόμμα. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και ανήκει σε όλους τους έλληνες.
Καλούμε τους συμπολίτες μας να δώσουν το παρόν στην Γενική Συνέλευση της ΕΥΑΘ την Τετάρτη 30 Ιούνη 2010 και ώρα 10:00 στο Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης Κατούνη 16-18,Λαδάδικα, για να διαμαρτυρηθούμε για την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού της πόλης μας.

8 σχόλια

  1. φατε πρασινη πουτσα τωρα κι εσεις που ψηφισατε τον αμερικανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αααα....ρε ΠΡΑΣΙΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ
    ΕΙΧΑΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ
    ΑΗΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΗΤΕΙΑΣ
    ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΝΔ.

    ΤΩΡΑ ΤΟΜΑΡΙΑ
    ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΑΣ
    ΣΤΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΟ ΓΑΜΗΣΙ
    ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ
    ΚΑΙ ΠΙΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΣΑΤΣΟΥΣ ΤΟΥ ¨ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ".

    ΡΕΜΑΛΙΑ ΠΑΣΟΚ
    ΟΤΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ.
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΒΛΈΠΑΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
    ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΜΟΝΣΑΝΤΟ.
    ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ,
    ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.
    ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 30 Ιουν 2010 9:43:00 π.μ.

    xaaxxaax

    sostos

    etsi einai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βρωμιαρικα πασοκοσκυλα της ευαθ,
    ουδεν κακον αμιγες καλου..

    ο μπομπολας και η σουεζ θα σας τρεξουν τωρα τοσο πολυ που το επομενο καλοκαιρι θα εχετε σωματαρες στην παραλια και θα το παιζετε και μουρες.

    χααχχααχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΤΣΙ ΓΑΜΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ.

    ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
    ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΑΣΟΚΟΙ
    ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΓΑΜΕΙ ...............

    ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΑΤΕΣ
    ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ.
    ΠΡΟΒΑΤΑ
    ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΡΙΞΤΕ ..~!!! ΜΕ TON ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟ ΑΛΗΤΗ.
    ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟ..

    Πραιτoριανή δήλωση Χρήστου Παπουτσή

    "ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
    ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ"

    Με μια δουλική-πραιτοριανή δήλωση του Χρήστου Παπουτσή, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη σημερινή σύσκεψη της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ είπε με λίγα λόγια πως κάποιος αρρωστημένος εγκέφαλος διακινεί παντού αθλιότητες και πως κάποιοι ανόητοι αμφισβητούν ότι οι βουλευτές του ΠαΣοΚ θα στηρίξουν με την ψήφο τους τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΠαΣοΚ.
    __________________________________
    Αυτοί οι αρρωστημένοι εγκέφαλοι
    και οι ανόητοι που ελπίζουν
    ότι δεν θα ψηφιστεί το έκτρωμα που έχει ετοιμάσει η μειοψηφική κυβέρνηση του ΠαΣοΚ είναι ο ΛΑΟΣ, πραιτοριανέ εκπρόσωπε! ___________________________________

    ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΕ
    ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΣΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΔΑΚΗ.
    ΦΤΟΥ........λεχρίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση