GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Γερμανία πήρε την 3η θέση με λυτρωτή τον Κεντίρα...

Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο http://balla.gr/ Μετά από ένα εξαιρετικό ματς πραγματική διαφήμιση του παγκοσμίου κυπέλλου, η Γερμανία επι...

Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο
http://balla.gr/
Μετά από ένα εξαιρετικό ματς πραγματική διαφήμιση του παγκοσμίου κυπέλλου, η Γερμανία επικράτησε με 3-2 της εξαιρετικής Ουρουγουάης και κατέκτησε την τρίτη θέση σε αυτή τη διοργάνωση. Τα "πάντσερ" προηγήθηκαν δυο φορές, με τους λατινοαμερικανούς να παίρνουν κεφάλι στο σκορ στο μεσοδιάστημα.
Η αναμέτρηση είχε καταπληκτικό ρυθμό και εναλλαγές στο σκορ που...
 κρατούσαν το ενδιαφέρον αμείωτο σε όλη τη διάρκεια. Οι Ουρουγουανοί του Όσκαρ Ταμπάρες, επιστρέφουν περήφανοι στην πατρίδα μετά από μια καταπληκτική πορεία, όπως και οι Γερμανοί, οι οποίοι έδειξαν πως θα μπορούσαν να διεκδικήσουν ακόμα και το τρόπαιο.
Τα γκολ για την νικήτρια Γερμανία, πέτυχαν οι Μίλερ, Γιάνσεν και Κεντίρα, ενώ για τους Νοτιοαμερικάνους, σκόραραν οι Καβάνι και Φορλάν.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης, φάνηκε πως η Γερμανία θα είναι το αφεντικό του αγώνα. Οι παίκτες του Γιόακιν Λεβ, ανέλαβαν από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων, παίρνοντας τις μάχες στον χώρο του κέντρου.
Οι Ουρουγουανοί από την άλλη, είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, έχοντας δώσει χώρο στα "πάντσερ". Οι παίκτες του Ταμπάρες, περίμεναν από τον Φορλάν το κάτι παραπάνω και όσο ο αστέρας της Ατλέτικο έμενε κλεισμένος στα μαρκαρίσματα, η "Σελέστε" αδυνατούσε να απειλήσει.
Η υπεροχή των Γερμανών, καρποφόρησε στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν μετά από δυνατό σουτ του Σβαινστάιγκερ και ασταθή απόκρουση του Μουσλέρα, ο Μίλερ πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ, άνοιξε το σκορ για τους Ευρωπαίους. Το γκολ και κυρίως η κίνηση του νεαρού επιθετικού, έδειξε πόσο έλειψε ο Μίλερ στον ημιτελικό με την Ισπανία.
Χωρίς σκοπιμότητες, οι δυο ομάδες έπαιζαν ελεύθερο ποδόσφαιρο, κάτι που φυσικά ευνοούσε το θέαμα. Οι Ουρουγουανοί μετά από το γκολ που δέχτηκαν, αποφάσισαν να ανεβάσουν τον ρυθμό τους, να πιέσουν, με σκοπό την γρήγορη ισοφάριση. Αυτή ήρθε στο 28ο λεπτό από τον Καβάνι, ο οποίος πλάσαρε έξοχα σε εξαιρετική αντεπίθεση των Λατινοαμερικανών.
Οι παίκτες του Ταμπάρες, ανέβηκαν ακόμη περισσότερο μετά από την ισοφάριση και άρχισαν σιγά-σιγά να κερδίζουν μάχες στη μεσαία γραμμή. Οι Γερμανοί στο διάστημα αυτό, επιδίδονταν σε συνεχόμενα αβίαστα λάθη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να έχουν οι Ουρουγουανοί συνεχώς την μπάλα στα πόδια τους. Λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου μάλιστα, ο Σουάρες άγγιξε το 2-1, αλλά το πλασέ του σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.
Δυνατά μπήκε στην επανάληψη η Ουρουγουάη. Οι Λατινοαμερικάνοι, έδειξαν αποφασισμένοι να κυνηγήσουν στα ίσια το ματς και ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, με ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ, ενός τεράστιου παίκτη, του Ντιέγκο Φορλάν. Ο Ρίος έβγαλε σέντρα από δεξιά στο 51ο λεπτό και ο επιθετικός της Ατλέτικο με ένα γυριστό στην κίνηση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπούτ.
Οι Γερμανοί αντέδρασαν και έφτασαν πολύ νωρίς στην ισοφάριση, και συγκεκριμένα στο 56. Ο Γιάνσεν με δύσκολη κεφαλιά υπό πίεση, νίκησε τον Μουσλέρα και έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ξαφνικά λοιπόν, η αναμέτρηση απέκτησε "τρελό" ρυθμό, οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, αντάξιο της πορείας των δυο ομάδων σε αυτή τη διοργάνωση.
Ο εξαιρετικός ρυθμός κράτησε λίγα μόνο λεπτά, αφού η πολύ φυσιολογική κόπωση, ήρθε και "ανάγκασε" τους παίκτες των δυο ομάδων, ειδικά των Ουρουγουανών, να κάνουν πολλά λάθη. Από το 75ο λεπτό και έπειτα, τα "πάντσερ" μετέφεραν το παιχνίδι στα καρέ των Λατινοαμερικανών, οι οποίοι κρατούσαν με νύχια και με δόντια το 2-2.
Τελικά ο Κεντίρα, έδωσε τη λύση την κρίσιμη ώρα και συγκεκριμένα στο 82ο λεπτό, όταν μετά από κακή αντίδραση της άμυνας των Ουρουγουανών, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μουσλέρα και λύτρωσε τους Γερμανούς. Οι παίκτες του Ταμπάρες παρά την κούραση, προσπάθησαν για την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά, αλλά δεν τα κατάφεραν.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση