GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οράματα και ηγέτες...

Από τον Μάνο Πετράκη http://manosbee.blogspot.com/ Και στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης υπάρχει απαξίωση από την κοινωνία τελικά, (δείτε...

Από τον Μάνο Πετράκη
Και στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης υπάρχει απαξίωση από την κοινωνία τελικά, (δείτε το γκάλοπ αριστερά στη στήλη) όπως χαρακτηριστικά φαίνεται τουλάχιστον εδώ τοπικά σε μας, χωρίς να είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικό βέβαια, αλλά μια κάποια εικόνα μπορούμε να έχουμε και να βγάλουμε...
 κάποια πρόχειρα συμπεράσματα.
Τι και αν λέγεται ¨Καλλικράτης¨ η όπως θέλετε πείτε τον.
Αλλά μήπως τελικά δεν φταίνε οι θεσμοί, αλλά ο βασικός παράγοντας που απαρτίζει τους θεσμούς, ο ανθρώπινος, τα πρόσωπα δηλαδή, όπου σε συνδυασμό με το ¨σύστημα¨ διεκδικούν κατά καιρούς την εξουσία;;
Από την μία, πιθανόν, έχουμε για παράδειγμα πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν έχουν δείξει ¨δείγματα γραφής¨ και όχι μόνο δεν συγκρούστηκαν με συμφέροντα, αλλά απεναντίας, για την ¨κατάκτηση¨ της καρέκλας - εξουσίας, χρησιμοποιούν και προχωρούν ¨παρέα¨ με πρόσωπα και με καθαρά πελατειακές σχέσεις, με ιδιοτέλεια εκατέρωθεν και αφήνοντας έξω κάθε τι το καινοτόμο και αξιοκρατικό, ικανό και πρόθυμο για την όποια υπέρβαση.
Από την άλλη έχουμε υποδείξεις για κομματικά στελέχη, όπου έρχονται με την μορφή των ¨διαχειριστών¨ της εξουσίας και κατόπιν επιλογής μέσα από καθαρά κομματικούς μηχανισμούς, σίγουρα βρίσκει απέναντι τους την κοινωνία, αφού μόνο καχύποπτα και δικαιολογημένα το βλέπει, αφού επί της ουσίας και για τα χρόνϊα προβλήματα της καθημερινότητας τους κανείς δεν γνωρίζει ούτε βιώνει, όπως η ίδια η τοπική κοινωνία.
Δυνάμεις υπάρχουν έτοιμες πάντα να δώσουν την μάχη.
Περιμένουν το έναυσμα για το όραμα.
Το σύστημα είναι που δεν αφήνει τίποτα να κυλήσει, τίποτα να γυρίσει σελίδα, μέρος βέβαια της ευθύνης έχει σίγουρα η κοινωνία, όπου δεμένη πισθάγκωνα δέχεται αδιαμαρτύρητα το «πεπρωμένο» άλλες φορές συμμετέχοντας παθητικά και άλλες αρνητικά όπως τώρα.
Σωτήρες όπως τους γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν.
Ανατροπές χρειάζονται, που πρέπει να δείξει στην πράξη ο όποιος ενδιαφερόμενος ΤΩΡΑ πριν τις εκλογές ότι σκοπεύει να κάνει.
Το τσίρκο της αναρχίας, της μαφίας, της ανομίας, της λαμογιάς, είναι εκεί έξω.
Το αίσθημα της ασφάλειας και το δικαίωμα των ίσων ευκαιριών για τον κάθε πολίτη – δημότη, τον δίκαιο καταμερισμό υποχρεώσεων και δικαιωμάτων, σε μια πραγματική δίκαιη και ίση κοινωνία είναι το ζητούμενο και πρωταρχικός σκοπός της κάθε αρχής και ιδιαίτερα αυτής που θέλει να αποκαλεί τον εαυτό της ¨αυτοδιοικούμενη¨.
Τα έργα, οι υποδομές, κλπ έρχονται στην πορεία.
Ας βγει λοιπόν κάποιος ΤΩΡΑ και να καταγγείλει δημόσια, να καλέσει εισαγγελείς να παρέμβουν και να απαιτήσουν να λειτουργήσουν οι μηχανισμοί και τα όργανα, για την αντίστροφη μέτρηση και να φανεί έμπρακτα η αλλαγή πορείας, αλλά και η πρόθεση.
Τόλμη, αποφασιστικότητα και αρετή θέλουν όλα τούτα.
Φωστήρες και σωτήρες που θα έρθουν δέκα μέρες πριν τις εκλογές και θα τάξουν λαγούς και πετραχήλια δεν τους θέλουμε, μπουχτίσαμε με δαύτους.
Λύσεις ίσως έρθουν από πολύ χαμηλά, από την βάση της ¨καθάριας¨ κοινωνίας … η από πολύ ¨μακριά¨,… με οράματα και με ουσιαστικά ηγετικά δείγματα.
Αν όχι, τότε μέσα από τις στάχτες, ίσως κάτι καινούργιο και ελπιδοφόρο να προκύψει.
Η τύχη μας είναι στα χέρια μας.

7 σχόλια

  1. ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΑΝΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ.
    (με ευθύνη του Καραμανλή, εννοείται)
    Κατά τα άλλα δεν έφταιγε η παγκόσμια κρίση για τα προβλήματά μας.
    Για όλα έφταιγε η Νέα Δημοκρατία.
    Ω ρε πώς αλλάζουν οι καιροί.
    Με το σοσιαλισμό, αντί να γίνει η Ελλάδα η Δανία του νότου, έγινε η Δανία η Ελλάδα του βορρά.
    Τώρα που πέθανε και αυτό το "όραμα" του μεγάλου παρλαπίπα άντε να δούμε τί παραμύθια θα μας πουλήσει πάλι ο ανεπρόκοπος.
    Κούβα της Μεσογείου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ:
    «Τα αίτια της κρίσης δεν είναι τα συστήματα πρόνοιας, αλλά είναι η μεγάλη αδιαφάνεια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, η έλλειψη δημοκρατικού ελέγχου, η ανισότητα που υπάρχει στον κόσμο και η τεράστια συγκέντρωση εξουσίας και πλούτου στα χέρια λίγων» ΣΕ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΠΕΙΠΕΔΟ, υποστήριξε απο το Βήμα στο συμπόσιο σύμης στον πόρο ο Πρωθυπουργός.
    ΣΣ. Αλλά πριν ασχοληθεί με αυτά αποφάσισε πρώτα να διαλύσει το προνοιακό σύστημα της χώρας.
    Απόσπασμα απο NAFTEMPORIKI.GR Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010 21:18

    ΠΟΣΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΣE ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ;
    (μαζί και οι 157 βουλευτές του που προτίμησαν να γλείφουν το σφαγέα μας από το νά κρατήσουν την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό τους – ξεπουλημένοι θα πληρώσετε)

    Το δούλεμα πάει σύννεφο, από εκει και πέρα πουλάει αριστερισμό και πράττει εντελώς τα ανάποδα…


    Συμπόσιο Σύμης στον Πόρο. Ελα…..στον τόπο σου.
    Μόνο από έναν “βλακα με πατέντα” θα μπορούσε να διοργωθεί.
    Δηλ. κάτι σαν Φεστιβάλ Αθηνών στην Κολοπετινίτσα, ή ΔΕΘ στη Χίο.
    Ημαρτον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην τοπική αυτοδιοίκηση,σύμφωνα με τον γενικό επιθεωρητή του δημόσιας διοίκησης,υπάρχουν τα μεγαλύτερα φαινόμενα διαφθοράς,και μάλιστα το φαινόμενο είναι εντονότερο στους μικρούς δήμους.
    Αυτό πλέον έχει γίνει αντιληπτό και στους πολίτες,και ίσως να είναι ο κυριότερος λόγος,για την απαξίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιστημονικά νέα.
    Αποκλειστικό!

    Έλληνες επιστήμονες του ΕΜΠ έκαναν μια ανκάλυψη η οποία θα αλλάξει τις ενάλιες δραστηριότητες κατά τους θερινούς μήνες στο χώρο του Αιγαίου δυτικά του 25ου μεσημβρινού.
    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας πρόκειται για ένα νέο θαλάσσιο όχημα που ονομάζεται Ιπτάμενο Κανοδήλατο. Το εν λόγω όχημα συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός κανό, ενός ποδηλάτου και ενός μικρού αεροσκάφους. Πιο συγκεκριμένα, ο χρήστης μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως κανώ μέσα στη θάλασσα, ως ποδήλατο εκτός θαλάσσης ενώ μπορεί και να πετάξει αφού διαθέτει έναν μικρό αλλά πανίσχυρο ηλεκτρικό κινητήρα και αναδιπλούμενες πτέρυγες. Το όχημα διαθέτει ηλιακές κυψέλες τελευταίας τεχνολογίας που του παρέχουν υψηλή αυτονομία ενώ τα επαναστατικά υλικά με τα οποία έχει κατασκευαστεί το καθιστούν πανάλαφρο.
    Για το σχέδιο ενδιαφέρθηκε φυσικά ο ίδιος Πρωθυπουργός καθώς θα αποτελέσει τον πρώτο χρήστη παγκοσμίως.
    Το σχέδιο χρηματοδοτήθηκε από εθνικούς πόρους και αποτελεί την απάντηση στους κακεντρεχείς πολέμιους της πράσινης ανάπτυξης και τους μίζερους συντηρητικούς κύκλους της δαιμονοποίησης του Μνημονίου.
    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το πρώτο όχημα θα ονομαστεί ΝΤΟΡΑ ενώ ανάδοχος κατά την ονοματοδοσία και την πρώτη πλεύση θα είναι ο κος Καρατζαφέρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι λέει ρε Παπάγκαλε?
    Ότι και να κάνεις μαλακία είναι?

    Έβριζες τους stagers για παράνομους και ότι θα τους διώξεις,ούτε ένα χρόνο μετά όλοι δουλεύουν κανονικά και όσοι τελειώσαν κάνουν δικαστήρια και γυρνάνε πίσω.

    Κατηγορούσες του Νεοδημοκράτες ότι βόλευαν τα παιδιά τους και τη δικιά σου η κόρη όχι απλά την έβαλες από το παράθυρο αλλά έχει γυρίσει και όλο το δημόσιο χωρίς τα προσόντα.

    Μήπως είσαι λίγο χοντρο-μακάκας?Λέω μήπως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΙΜΟΝΙΕΡΗΣ κ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΒΑΛΗΜΕΝΟ ΚΑΛΑΜΙ (ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΕΓΩ ΛΕΕΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ) ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΠΕΙΡΕΙ ΣΤΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΦΥΝΤΑΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΕΖΟΥΝ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΟΥΝ.

    Η ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΓΩΠΑΘΕΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΣΠΡΙΛΕΣ ΟΤΑΝ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πασοκ

    Επιβαβαιωνεται για αλλη μια φορα ο δρ Κουτσουκος

    οι πολιτικοι του παρελθοντος (Κωσταντοπουλος κλπ) για να μεινουν στην επικαιροτητα θα κανουν σαν την Τζουλια και την Ντουβλη και ας τους πετανε ντοματες...

    Ο Δρ Κουτσουκος μολις εφτασε στη Μυκονο και τον χαιρετησαν ολοι στην προβλητα...για να παει αυριο Δηλο
    που εχει και τα γεννεθλια του!!

    Μαντω Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση