GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεπουλιέται και η (κερδοφόρα) "ΔΩΔΩΝΗ" στον τραπεζίτη Σάλλα...

Από το http://epirusgate.blogspot.com/ Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών , κ. Σπύρος Καπράλος, με τη σύμφωνη ...

Από το http://epirusgate.blogspot.com/
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σπύρος Καπράλος, με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των τραπεζών ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. και ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε., έπειτα από ενημέρωση που έλαβε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς, ότι υπέβαλε πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση, για την εξαγορά σημαντικών μεριδίων στις ανωτέρω δύο τράπεζες.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Σάλλας, στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων, κατετέθη η πρόταση προς την κυβέρνηση για την ταυτόχρονη εξαγορά του 77% της Αγροτικής Τράπεζας και...
το 33% του Ταχυδρομικού Ταμμιευτηρίου.Στην πραγματικότητα όμως,πρόκειται για συγχώνευση και όχι εξαγορά,μιας και οι τρείς τράπεζες αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα.Μετά από αυτή την εξέλιξη όμως,περιπλέκεται πλέον και το θέμα της Γαλακτοβιομηχανίας "ΔΩΔΩΝΗ".
Τώρα πια,το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της βιομηχανίας,θα το έχει ο νέος όμιλος της Πειραιώς-Post Bank-Αγροτικής,κάτι που σημαίνει πως η πώληση της εταιρείας σε ιδιώτες πλησιάζει...
Το χειρότερο από όλα όμως είναι,πως ο Πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς κ. Σάλλας,επιχειρεί να περάσει επικοινωνιακά στον κόσμο πως όλη η συγχώνευση έγινε γιατί οι διοικήσεις των τριών Τραπεζών,ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση αναδιάρθρωσης των τραπεζών που έχει διατυπωθεί από την κυβέρνηση!
Την πρόταση-πρόσκληση επανέλαβε και χθες από την βουλή ο Υπουργός κ. Γιώργος Παπακωσταντίνου,ο οποιος είναι βέβαιο πως γνώριζε όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης,αλλά το απέκρυψε από τους Ηπειρώτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ,με τους οποίους συναντήθκε λίγη ώρα νωρίτερα για το θέμα της Γαλακτοβιομηχανίας "ΔΩΔΩΝΗ".
Γιατί ο Υπουργός Οικονομικών απέκρυψε το γεγονός πως η "ΔΩΔΩΝΗ" περνάει ουσιαστικά στα χέρια του Σάλλα; Και όλα αυτά τη στιγμή που η ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία παραμένει κερδοφόρος, παρά την μείωση των πωλήσεων της το 2009.
Η Δωδώνη εμφάνισε καθαρή κερδοφορία της τάξης του 1,27 εκατ. ευρώ το 2009, EBITDA σχεδόν 2 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 7,2% στα 102,434 εκατ. ευρώ. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας είναι 11.892 χιλ. ευρώ και το σύνολο ιδίων κεφαλαίων την 31-12-2009 ανερχόταν σε 27.229 χιλ. ευρώ.

12 σχόλια



  1. Που τα βρήκε τα λεφτά ενώ υποτίθεται ότι "οι τράπεζες περνάνε κρίση";

    Ποιος έδωσε στον Σάλλα ΔΙΚΑ ΜΑΣ λεφτά για να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του;

    Παπακωνσταντίνου δωσίλογε,
    ΘΑ ΠΑΣ ΦΥΛΑΚΗ!!!

    (Στον τάφο θα ήταν καλύτερα, αλλά δεν το επιτρέπουν ανθρωπιστικοί λόγοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια μετοχική εξέλιξη;;;
    Δεν κατάλαβες τι γίνεται;;;
    Θα πλερώσει το “υπέρογκο” ποσόν των 701 εκ. ευρώ ο Σάλλας και θα ΑΓΟΡΑΣΕΙ, θα έχει δηλαδή τον πλήρη έλεγχο ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Αγροτικής και του 33% του Ταμιευτηρίου!

    701 εκατομμύρια και για τα δύο! Για να φτιάξει τράπεζα μεγαλύτερη της Εθνικής! Τώρα που γυρίζει! Κοψοχρονιά!

    Ο Σαμαράς πρέπει να μαζέψει τον Παναγιωτόπουλο και να καθήσει να μιλήσει για ΤΕΡΑΣΤΙΟ σκάνδαλο.

    Αν η Πειραίως είναι χρεωκοπήμένη, να μπει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που προικίστικε με 20 δις από το ΔΝΤ! Όχι να του δώσουμε-χαρίσουμε τη μεγαλύτερη τράπεζα στη χώρα!

    Έλεος! Έλεος!


    Το κακό,είναι ότι όλες αυτές οι πτυχές της συμφωνίας θα μείνουν “γκρίζες” από τα σαπροκάναλα της διαπλοκής και τις φυλλάδες, που θα βγουν και θα θριαμβολογήσουν περί “εθνικού πρωταθλητή”, περί “ορθοπόδησης της οικονομίας μας” και άλλα τέτοια προς τέρψιν του πόπολου.
    ------------------
    ΠΑΣΟΚικό Βατοπέδι.

    Ανταλλάσουν με χαμηλό τίμημα νερό (Πειραιώς) και ακίνητα αξίας (ΤΤ).
    Σκανδαλάρα θα έλεγα.
    ----------------------------------
    Στο ίδιο έργο θεατές..
    Όπως πριν 9 χρόνια η Πειραιως γιγαντωθηκε από την εξαγορά της ΕΤΒΑ ,τη στιγμή που η ΑΤΕ είχε υποβάλλει καλύτερη πρόταση, με υπουργό οικονομίας κ οικονομικών Χριστοδουλακη και υπουργό ανάπτυξης Τσοχατζοπουλο έτσι και τώρα θα πάρει κοψχρονια ΤΤ και ΑΤΕ..

    PASOK. Η αλητεια έγινε ΕΠΙΣΤΗΜΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 
Ακούγεται, «η μυστική βοή τους έρχεται των πλησιαζόντων γεγονότων» γράφει ο Καβάφης.


    
Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί η ελληνική ...
κοινωνία. Το ποδόσφαιρο και η προσμονή των θερινών διακοπών καταπαύουν, κατασιγάζουν προς ώρας την οργή και την σωρευμένη αγανάκτηση. Όταν όμως έλθει το φθινόπωρο και ο δαπανηρός χειμώνας, τι θα συμβεί; Όταν θα πολιορκείται το σπιτικό από λογαριασμούς, πετρέλαια και φροντιστήρια παιδιών, οι οικονομικοί χαλκάδες και οι πνιγηρές αλυσίδες που απελπίζουν τον κόσμο, ποιος εγγυάται την ηρεμία;
    

Τότε θα ξεβραστεί η πραγματική κρίση, θα βιώσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. «Τα ακαθαρτότερα στοιχεία» της κοινωνίας που επιπλέουν τόσα χρόνια «εν είδει εξαφρίσματος» (=αφρός) επί της επιφανείας, που κυβερνούν φλυαρούν και κλέπτουν ασυστόλως την Ελλάδα» (Ροΐδης) είναι τα πρώτα που, θα κριθούν και θα καταδικαστούν.

    
Φαύλοι και ευτελείς πολιτικοί, δημοσιογράφοι – σαλιγκάρια που εξυμνούν την εξουσία, τηλεπώνυμα νούμερα, διαφθορείς του λαού, ψευτοεπιχειρηματίες δανειοσυντήρητοι λυμεώνες του δημόσιου χρήματος, γι’ αυτούς έρχεται δριμύς ο χειμών. «Ει μη ταχέως απολλώμεθα ουκ αν εσώθημεν», αν δεν καταστραφούμε «ταχέως», δεν θα σωθούμε, λέει ο αρχαίος λόγος.

    
Διακόσια χρόνια μετά την απελευθέρωση το ελληνικό κράτος, το κράτος της εξάρτησης, της οικογενειοκρατίας, του θεσιθηρισμού των «ημετέρων», της στυγνής κομματοκρατίας, της περιφρόνησης των «πατρίων», πτωχεύει, χρεοκοπεί πολιτικά, πνευματικά, οικονομικά. Ήλθε, μάλλον, η ώρα της κοινωνικής, της λαϊκής επανάστασης. Ο βρώμικος, ο ρυπαρός αφρός που επικάθησε στην επιφάνεια της πατρίδας και την κατέστρεψε, θα οδηγηθεί στην φυσική του κατάληξη: στον υπόνομο.

Αυτό νομοτελειακά θα συμβεί, όλοι το προβλέπουν.
    
Η χρεοκοπία, «το δυστυχώς επτωχεύσαμεν» υπάρχει κατ’ ουσίαν προ πολλού. Αναβλήθηκε για λίγο, διότι οι Προστάτιδες Δυνάμεις – συμμορίες τύπου ΔΝΤ, τρόικας και Ε.Ε. έδωσαν παράταση ζωής στον εν ληθάργω Βαλκάνιο παρία για να «κλείσουν» κάποια θέματα.

    
 Τα εκ της δανειοδοτήσεως υπάρξαντα αναμφιβόλως πλεονεκτήματα ωχριούν ενώπιον του φόρου αίματος, τον οποίον ηναγκάσθη να καταβάλη η Ελλάς, διά να κατορθώση να υπάρξη ως «ελεύθερον» κράτος. Η τελευταία αυτή φράσις αφιερούται εις το ρομαντικόν ψεύδος του φιλελληνισμού, το οποίον έχει αντικατασταθεί εις τας ημέρας μας, από την θεωρίαν περί ευρωπαϊκής συνειδήσεως, η οποία υποκρύπτει τον επενδεδυμένον κίνδυνον της μονοπωλιακής επικρατήσεως και την μέσω τρίτων «ευγενών» φορέων οικονομικήν αποικιοποίησιν της Ελλάδος».

Ας προσεχθεί η αραιογραμμένη -και στο πρωτότυπο -φράση. Διπλωματικός έλεγχος της οικονομίας, δηλαδή υποδούλωση και γονάτισμα στα κελεύσματα των ξένων.

    Αναβολή της πτώχευσης, κολακείες και χαζοχαρούμενες γαλιφιές μέχρι να υπογραφούν οι προδοσίες. Στη συνέχεια οι προδότες είναι άχρηστοι.

Δεν θα προλάβουν όμως. Το μείγμα είναι εκρηκτικό. Αναμένεται η θρυαλλίδα…"


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

    -Τα διόδια στις εθνικές οδούς.
    Αρνούμαι και να υπογράψω τη δήλωση μη-πληρωμής.

    -Τις τράπεζες και τους τοκογλύφους.
    Η υπονόμευση της ελληνικής οικονομίας και η κρίση οφείλονται σε αυτές που ποντάρησαν στην κρίση για να μας κλέψουν ό,τι έχουμε και δεν έχουμε.

    -Τα εισαγόμενα σκουπίδια των supermarket.
    Αγοράζω ελάχιστα και ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

    -Τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
    Θεωρώ τη μεγαλύτερη ηλιθιότητα να μιλάω στο κινητό.

    -Τους νταβατζήδες των καυσίμων.
    Κινούμαι ελάχιστα με το ΙΧ μου.

    -Τα κωλο-μπαρ και τους νταβατζήδες τους.
    Ο καφές τους στοιχίζει 10 λεπτά. Ας βρούν άλλους μαλάκες να τα πάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ.

    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

    ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mi poulate ti dodoni pou tha voleuoun tous psifoforous tous oi vouleutes tis ipeirou....Are ksilo pou thelete....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρπάζουν εκτάσεις από Λάκωνες αγρότες!
    - Μετά την Κρήτη και την Εύβοια, ήρθε η σειρά της Λακωνίας...
    anemogenitria fotia

    1Μετά την υφαρπαγή της γης σε Κρήτη και Εύβοια, μέσω σκανδαλώδους αντισυνταγματικής διάταξης την οποία εισήγαγε η υπουργός ΥΠΕΚΑ κ. Μπιρμπίλη, στο ν/σ για την διείσδυση των ΑΠΕ πολιτών και τη θύελλα αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών, δημοσίευμα της εφημερίδας "τα Βάτικα", αποκαλύπτει πως το ίδιο συμβαίνει σήμερα και στη Λακωνία!
    Διαβάστε το ολόκληρο το άρθρο...

    "Εκποιείται ο τόπος με αντίτιμο …το ενοίκιο του μελισσοκόμου!!!
    Δεκάδες συμπατριώτες μας κινδυνεύουν να χάσουν ιδιοκτησίες τους
    (Του Γιάννη Ψαρράκη, από την εφημερίδα "τα Βάτικα")

    TΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΠΕΙΡΝΕΙ ΝΟΜΟΤΥΠΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΣΑΛΛΑ-ΠΑΣΟΚ....ΓΙΑ ΤΙΣ
    ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ NIKOS and ΑΝΤRIKOS PAPANDREOY...COMPANY !!!

    Ζ Ω Α Ρ Ε Σ .
    ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θίγονται τα συνδικαλιστικά λαμόγια της Αγροτικής που εκμεταλλεύονταν επί δεκαετίες τους αγρότες και προβάλλουν τις ιδιοτελείς δραστηριότητές τους σε ιδιώτες ιδιοκτήτες... Ξεχάστε ό,τι ξέρατε, φέρατε το κράτος στον πάτο και τώρα πρέπει να δουλέψετε για να βγει από εκεί που το πήγατε, λαμογια συνδικαλιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πασοκ

    Σήμερα οι πολίτες βιώνουν μιαν άλλη υποδούλωση, την οικονομική σκλαβιά.

    Οι αχόρταγοι τραπεζίτες, οι νεοφεουδάρχες, οι μαφιόζοι και οι παρακρατικοί μηχανισμοί καταδυναστεύουν τους πολίτες!! Πάνω από 9.500.000 πολίτες είναι υπερδανεισμένοι και πάνω από 550.000 σπίτια κατάσχονται, ενώ οι ληστρικές τράπεζες έχουν υπερκέρδη και οι υπάλληλοι των εταιρειών κατάσχεσης θυμίζουν τους δήμιους του μεσαίωνα!!.

    Οι τραπεζίτες πήραν τα 39 δις και κάνουν μπίζνες και δεν δίνουν κανένα χαμηλότοκο δάνειο ανακούφισης στον κοσμάκη. Το Πασοκ δήλωνε: όχι λευκή επιταγή στους τραπεζίτες και ουσιαστικά κινείται προς μια νέα σεισάχθεια.

    Απο το αρθρο του δρ Κοτσουκου...πριν αλεκτωρ λαλησει....

    Μαντω Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαντω Πασοκ

    15 Ιουλ 2010 3:09:00 μ.μ.
    μαντω ακομα με το πασοκ εισαι?
    μαντω χοντρη εισαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νεα

    εχουν παθει πλακα τα φλωρια που δουλεβουν τον Γιωργο
    Αυτος ο βλακας ο Γερουλανος εκανε περισσοτερη ζημια για τον Καραγκιοζη αποτι η ΟΥΝΕΣΚΟ

    αν ακουσετε τις δηλωσεις γερουλανου θα χαζεψετε

    το παιδι ειαι πολυ βλακαςκαι οθωμανος πολιτης μαλλον

    Να παραιτηθει ο υπουργος πολιτισμου ειπε ο δρ Κουτσουκος!

    Αντι-οθωμανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ενας απο τους κυριους στοχους του ΔΝΤ, ειναι να υπερχρεωσει μια χωρα τοσο ωστε να καταστει αδυνατον να ξεπληρωσει τα χρεη της και να αναγκαστει να ξεπουλησει οσο το δυνατον περισσοτερο Εθνικο Πλουτο.
    Το αποτελσμα ειναι φυσικα μια υπερχρεωμενη χωρα που θα ειναι παντα ερμαιο των ορεξεων του καθε ΔΝΤ, η οποια θα εχει απωλεσει επιπροσθετα και τις πλουτοπαραγωγικες πηγες της.
    Αυτα εχουν ειπωθει πριν παρει η χωρα δανειο απο το ΔΝΤ.
    Και τωρα βλεπουμε το εργο να γινεται πραγματικοτητα. Θα βγουν στο σφυρι μπιρ-παρα οι οποιες κερδοφορες κρατικες επιχειρησεις (ΑΤΕ, ΤΤ, ΔΩΔΩΝΗ, ΟΠΑΠ, κλπ.) και θα δωθει επισης και το μεγαλυτερο μεριδιο της εκμεταλλευσης του ορυκτου πλουτου του Αιγαιου. Γιατι νομιζετε οτι ξεκινησαν μετα απο δεκαετιες αμφισβητησης, οι ερευνες για τα κοιτασματα πετρελαιου στο Αιγαιο?
    Εχετε αυταπατες οτι την πλειοψηφια στημ εκμεταλλευση θα την εχει το Ελληνικο κρατος?
    Και που ειστε ακομα.....
    Μετα την εξαγορα και τη συγχωνευση Πειραιως, ΑΤΕ, ΤΤ, μαλλον θα βρεθει καποιο ξενο επενδυτικο σχημα που θα αγορασει ολο το πακετο κοψοχρονια. Μαντεψτε ποιανου τα συμφεροντα θα εξυπηρετει αυτο το σχημα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση