GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ναι" από τον Παναγιωτόπουλο στην πρόταση Σάλλα!..

Με θετικό τρόπο αντέδρασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος στην πρόταση του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχ. Σάλλα για ε...

Με θετικό τρόπο αντέδρασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος στην πρόταση του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχ. Σάλλα για εξαγορά ποσοστών στο ΤΤ και την ΑΤΕ...
«Η σταθερότητα, η ασφάλεια και η σωστή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, σε κάθε σύγχρονη χώρα και στην Ελλάδα, αποτελεί προϋπόθεση εκ των ουκ άνευ για να μπορεί να λειτουργήσει η oικονομία» ήταν η αρχική του δήλωση και συμπλήρωσε:
«Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί συμπολίτες μας μπορεί να έχουν εν πολλοίς δίκαια παράπονα από τράπεζες, αλλά από...
 την άλλη πλευρά οφείλουμε όλοι να ξέρουμε ότι χωρίς ένα σωστό τραπεζικό σύστημα, δεν μπορεί να λειτουργήσει η ελεύθερη οικονομία. Άρα, το ερώτημα είναι, πως οι τράπεζες στην Ελλάδα, θα μπορέσουν να αντέξουν και αυτές, από την κρίση που μας δοκιμάζει όλους.
Οι συγχωνεύσεις τραπεζών, από τη στιγμή που γίνονται με τους σωστούς όρους και τις σωστές προϋποθέσεις και μέσα στα περιθώρια που ορίζουν οι νόμοι, είναι καταρχήν μία θετική εξέλιξη -και αυτό οφείλουμε να το πούμε, γιατί βοηθούν να γίνουν οικονομίες κλίμακας, ισχυροποιούν τις ελληνικές τράπεζες και δεν αφήνουν τώρα που έχουν πέσει οι τιμές στο χρηματιστήριο – κάποιους ξένους, γιατί αυτό πρέπει να το προσέξουμε, διότι λόγω της κρίσης που περνάει η Ελλάδα, έχουν πέσει οι μετοχές στο ελληνικό χρηματιστήριο και των τραπεζών, σε σημείο που αδικούν τις τράπεζες, δεν δίνεται λοιπόν έτσι η δυνατότητα σε ξένους ομίλους να αρχίσουν να αγοράζουν. Γιατί κι αυτό πρέπει να το προσέξουμε, τον αφελληνισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας, υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, λόγω της κρίσης και της πτώσης των μετοχών».

15 σχόλια

  1. Βρήκε ο γύφτος τη γενηά του .... Ολοι μαζί για τη διάσωση του ομίλου του Μιχαλάκη, γιατί περί αυτού πρόκειται και ας αφήσουμε τα φούμαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αστείο είναι πως κάνει πρόαση εξαγοράς 2 τραπεζών με το “ιλιγγιώδες” ποσό των 700 εκ.
    χο! χο! χο!
    “Στόχος είναι τα λεφτά”

    Ο γεροξούρας Άκης, ως ΥΠ.ΑΝ. του Σημίτη, έδειξε το δρόμο στο Λάτση με την υπόθεση των ΕΛ.ΠΕ. Σήμερα, αυτοί που κατηγορούν και διέγραψαν τον Άκη (για το… “κωλόσπιτο” της Διον. Αρεοπαγίτου), αντιγράφουν πιστά τις μεθόδους του κατ’ εντολήν των αφεντικών τους.
    Τότε ο Λάτσης, τώρα ο Σάλλας.
    Τότε ο Άκης, τώρα ο Παπακωνσταντίνου!

    Κλασικό ΠΑΣΟΚ.

    Εγώ πάντως, αυτό που μπορούσα το έκανα.
    Μη έχοντας ο ίδιος καταθέσεις στο ΤΤ, έστειλα mail σε ΟΛΟΥΣ μου τους φίλους και τους γνωστούς, παραθέτοντάς τους link με τη συζήτηση που γίνεται εδώ προτρέποντάς τους να αποσύρουν άμεσα, όσοι έχουν, τις καταθέσεις τους, καθώς και να το προωθήσουν προκειμένου η δράση να είναι όσο το δυνατόν μαζικότερη.

    Αυτή τη φορά, ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τους χαλάσουμε τη σούπα και να τους κάνουμε να χάσουν το χρώμα τους, τόσο αυτοί όσο και οι πάτρωνές τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην αυτοκτονείτε από τα χρέη, δεν τους νοιάζει πως θα ζήσουν τα παιδιά σας.
    Μην πουλάτε τα νεφρά σας, δεν τους νοιάζει άν κλονιστεί η υγεία σας.
    Δεν καταλαβαίνουν τίποτε εκτός από την τσέπη και τις μίζες τους.
    ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ οι 174 δοσίλογοι του Παπανδρέου, της Μητσοτακοκόρης και του Καρατζαφέρη!
    Ας μην τους κάνουμε τη χάρη να πάμε άκλαφτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Siemens! Siemens! Siemens! Siemens! Siemens! Siemens! Siemens! Siemens! Siemens! Siemens! Siemens! Siemens! Siemens! Siemens! Siemens! Siemens! Siemens! Siemens! Siemens! Siemens! Siemens! Siemens! Siemens! Siemens! Siemens! Siemens! Siemens! Siemens!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  5. Που τα βρήκε τα λεφτά ενώ υποτίθεται ότι "οι τράπεζες περνάνε κρίση";

    Ποιος έδωσε στον Σάλλα ΔΙΚΑ ΜΑΣ λεφτά για να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του;

    Παπακωνσταντίνου δωσίλογε,
    ΘΑ ΠΑΣ ΦΥΛΑΚΗ!!!

    (Στον τάφο θα ήταν καλύτερα, αλλά δεν το επιτρέπουν ανθρωπιστικοί λόγοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποια μετοχική εξέλιξη;;;
    Δεν κατάλαβες τι γίνεται;;;
    Θα πλερώσει το “υπέρογκο” ποσόν των 701 εκ. ευρώ ο Σάλλας και θα ΑΓΟΡΑΣΕΙ, θα έχει δηλαδή τον πλήρη έλεγχο ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Αγροτικής και του 33% του Ταμιευτηρίου!

    701 εκατομμύρια και για τα δύο! Για να φτιάξει τράπεζα μεγαλύτερη της Εθνικής! Τώρα που γυρίζει! Κοψοχρονιά!

    Ο Σαμαράς πρέπει να μαζέψει τον Παναγιωτόπουλο και να καθήσει να μιλήσει για ΤΕΡΑΣΤΙΟ σκάνδαλο.

    Αν η Πειραίως είναι χρεωκοπήμένη, να μπει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που προικίστικε με 20 δις από το ΔΝΤ! Όχι να του δώσουμε-χαρίσουμε τη μεγαλύτερη τράπεζα στη χώρα!

    Έλεος! Έλεος!


    Το κακό,είναι ότι όλες αυτές οι πτυχές της συμφωνίας θα μείνουν “γκρίζες” από τα σαπροκάναλα της διαπλοκής και τις φυλλάδες, που θα βγουν και θα θριαμβολογήσουν περί “εθνικού πρωταθλητή”, περί “ορθοπόδησης της οικονομίας μας” και άλλα τέτοια προς τέρψιν του πόπολου.
    ------------------
    ΠΑΣΟΚικό Βατοπέδι.

    Ανταλλάσουν με χαμηλό τίμημα νερό (Πειραιώς) και ακίνητα αξίας (ΤΤ).
    Σκανδαλάρα θα έλεγα.
    ----------------------------------
    Στο ίδιο έργο θεατές..
    Όπως πριν 9 χρόνια η Πειραιως γιγαντωθηκε από την εξαγορά της ΕΤΒΑ ,τη στιγμή που η ΑΤΕ είχε υποβάλλει καλύτερη πρόταση, με υπουργό οικονομίας κ οικονομικών Χριστοδουλακη και υπουργό ανάπτυξης Τσοχατζοπουλο έτσι και τώρα θα πάρει κοψχρονια ΤΤ και ΑΤΕ..

    PASOK. Η αλητεια έγινε ΕΠΙΣΤΗΜΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρπάζουν εκτάσεις από Λάκωνες αγρότες!
    - Μετά την Κρήτη και την Εύβοια, ήρθε η σειρά της Λακωνίας...
    anemogenitria fotia

    1Μετά την υφαρπαγή της γης σε Κρήτη και Εύβοια, μέσω σκανδαλώδους αντισυνταγματικής διάταξης την οποία εισήγαγε η υπουργός ΥΠΕΚΑ κ. Μπιρμπίλη, στο ν/σ για την διείσδυση των ΑΠΕ πολιτών και τη θύελλα αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών, δημοσίευμα της εφημερίδας "τα Βάτικα", αποκαλύπτει πως το ίδιο συμβαίνει σήμερα και στη Λακωνία!
    Διαβάστε το ολόκληρο το άρθρο...

    "Εκποιείται ο τόπος με αντίτιμο …το ενοίκιο του μελισσοκόμου!!!
    Δεκάδες συμπατριώτες μας κινδυνεύουν να χάσουν ιδιοκτησίες τους
    (Του Γιάννη Ψαρράκη, από την εφημερίδα "τα Βάτικα")

    TΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΠΕΙΡΝΕΙ ΝΟΜΟΤΥΠΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΣΑΛΛΑ-ΠΑΣΟΚ....ΓΙΑ ΤΙΣ
    ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ NIKOS and ΑΝΤRIKOS PAPANDREOY...COMPANY !!!

    Ζ Ω Α Ρ Ε Σ .
    ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πασοκ

    Σήμερα οι πολίτες βιώνουν μιαν άλλη υποδούλωση, την οικονομική σκλαβιά.

    Οι αχόρταγοι τραπεζίτες, οι νεοφεουδάρχες, οι μαφιόζοι και οι παρακρατικοί μηχανισμοί καταδυναστεύουν τους πολίτες!! Πάνω από 9.500.000 πολίτες είναι υπερδανεισμένοι και πάνω από 550.000 σπίτια κατάσχονται, ενώ οι ληστρικές τράπεζες έχουν υπερκέρδη και οι υπάλληλοι των εταιρειών κατάσχεσης θυμίζουν τους δήμιους του μεσαίωνα!!.

    Οι τραπεζίτες πήραν τα 39 δις και κάνουν μπίζνες και δεν δίνουν κανένα χαμηλότοκο δάνειο ανακούφισης στον κοσμάκη. Το Πασοκ δήλωνε: όχι λευκή επιταγή στους τραπεζίτες και ουσιαστικά κινείται προς μια νέα σεισάχθεια.

    Απο το αρθρο του δρ Κοτσουκου...πριν αλεκτωρ λαλησει....

    Μαντω Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΥΠΑΛΛΗΛΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ "ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΝΕΠΗΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ. ΒΟΗΘΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΟΥΝΟΥΤΟΥΔΕΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΜΗ ΚΛΑΙΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΑ ΡΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ, ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΨΗΦΗΣΟΥΜΕ ;;;;;
    15% ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν τα deals γίνονται για να σωθούν επιχειρηματίες που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, ή άλλοι που θέλει η κυβέρνηση να προσεγγίσει, τότε θα πρέπει να ασκείται έντονη κριτική.

    Το παρασκήνιο λοιπόν της πρόταση Σάλλα για εξαγορά του 77% της Αγροτικής (ποσό 372 εκατ. ευρώ) και του 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ποσό 329 εκατ. ευρώ) είναι έντονο. Κι αν αληθεύουν όσα ακούγονται στην αγορά τότε ίσως είμαστε μπροστά σε διεργασίες οι οποίες πρέπει να καταστήσουν ιδιαίτερα προσεκτική την κυβέρνηση όσον αφορά τις αποφάσεις που θα λάβει.

    Θέμα 1: Αληθεύει ότι σε δημοσιεύματα έγκριτων ξένων οικονομικών εφημερίδων περί κάποιων τραπεζών από χώρες μέλη της ΕΕ οι οποίες δεν κατάφεραν να αντλήσουν ρευστότητα από την ΕΚΤ φωτογραφίζονταν και η Πειραιώς; Κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα, όμως, αν ισχύει ότι η τράπεζα αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας και πήγε να δανειστεί από το πακέτο διάσωσης τραπεζών που έχει η ΕΚΤ για ώρα ανάγκης, τότε πώς μπορεί να κάνει προτάσεις εξαγοράς άλλων τραπεζών;

    Θέμα 2: Αληθεύει ότι πριν από μερικές ημέρες υπήρξε συμφωνία διατραπεζικού δανεισμού μεταξύ της Πειραιώς και του ΤΤ με την πρώτη να παίρνει ρευστό 700 εκατ. ευρώ από τη δεύτερη; Μάλιστα το ΤΤ που ελέγχεται από την κυβέρνηση, ήταν το τελευταίο σωσίβιο της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς άλλες τράπεζες έκλεισαν την πόρτα τους; Και γιατί η κυβέρνηση -αν έχει γίνει όντως κάτι τέτοιο- συναίνεσε στη σωτηρία της Πειραιώς δίνοντας το πράσινο φως στη διοίκηση του ΤΤ να δώσει αυτό το δάνειο;

    Θέμα 3 : Αν το παραπάνω σενάριο είναι αληθές, πώς η Πειραιώς κάνει τώρα πρόταση για εξαγορά του 33% του ΤΤ έναντι 329 εκατ. ευρώ και με premium στην υπό διαπραγμάτευση μετοχή της τάξης του 29%; Δηλαδή με τα δανεικά που πήρε θα πάει να εξαγοράσει το ΤΤ;

    Θέμα 4: Θεωρεί τόσο άθλια τράπεζα την ΑΤΕ ώστε να κάνει πρόταση για εξαγορά του 77% έναντι 372 εκατ. ευρώ με discount 50%; Ξέρουμε ότι η ΑΤΕ δεν είναι ΤΤ, έχει χρέη, ζημιογόνες εταιρείες κ.λπ. Έχει όμως και όλους τους αγρότες πελάτες ενώ πριν μία εβδομάδα περιήλθε στα χέρια της περίπου 10% της Αττικής Οδού το οποίο αποτιμάται στα 110 εκατ. ευρώ. Άρα, μήπως είναι ελάχιστο το τίμημα που προσφέρει;

    Θέμα 5: Είναι αλήθεια ότι στις 30 Ιουνίου η Πειραιώς πήρε 2,2 δισ. ευρώ από αδιάθετα (ύψους 15 δισ.) των 28 δισ. ευρώ που έδωσε το κράτος για την ενίσχυση των τραπεζών; Πώς λοιπόν έρχεται να κάνει εξαγορές κρατικών assets όταν παίρνει βοήθεια η οποία μάλιστα πρέπει να κατευθύνεται στην ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς κι όχι σε εξαγορές;

    Θέμα 6: Αληθεύει ότι επικρατεί αναβρασμός μεταξύ των χιλιάδων εργαζόμενων του ΤΤ που δεν μπορούν να χωνέψουν πώς θα έλθει μια τράπεζα που φέρεται να έχει τεράστια προβλήματα ρευστότητας, να αγοράσει ένα “μαζεμένο” μαγαζί;

    Θέμα 7: Μήπως αυτό είχε στο μυαλό του ο κ. Σάλλας γι’ αυτό και διέθεσε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ προκειμένου να φιλοξενήσει πάνω από 60 δημοσιογράφους στη Νότια Αφρική; Θα μπορέσουν να γράψουν τώρα όλοι αυτοί ελεύθερα για την πρόταση της Πειραιώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α μωρή ψηλοτακουνάτη τάπα, στραβοχυμένε λουκουμά της προικοθηρίας, σκατοκοντέ της πολιτικαντικής ΟΞΩ ΓΥΦΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αρπάζουν εκτάσεις από Λάκωνες αγρότες!
    - Μετά την Κρήτη και την Εύβοια, ήρθε η σειρά της Λακωνίας...
    anemogenitria fotia

    1Μετά την υφαρπαγή της γης σε Κρήτη και Εύβοια, μέσω σκανδαλώδους αντισυνταγματικής διάταξης την οποία εισήγαγε η υπουργός ΥΠΕΚΑ κ. Μπιρμπίλη, στο ν/σ για την διείσδυση των ΑΠΕ πολιτών και τη θύελλα αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών, δημοσίευμα της εφημερίδας "τα Βάτικα", αποκαλύπτει πως το ίδιο συμβαίνει σήμερα και στη Λακωνία!
    Διαβάστε το ολόκληρο το άρθρο...

    "Εκποιείται ο τόπος με αντίτιμο …το ενοίκιο του μελισσοκόμου!!!
    Δεκάδες συμπατριώτες μας κινδυνεύουν να χάσουν ιδιοκτησίες τους
    (Του Γιάννη Ψαρράκη, από την εφημερίδα "τα Βάτικα")

    TΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΠΕΙΡΝΕΙ ΝΟΜΟΤΥΠΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΣΑΛΛΑ-ΠΑΣΟΚ....ΓΙΑ ΤΙΣ
    ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ NIKOS and ΑΝΤRIKOS PAPANDREOY...COMPANY !!!

    ΜΠΡΑΒΟ Ζ Ω Α ΡΕΣ.ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ.
    ΤΖΟΓΟΣ'ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ'ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ'ΦΤΩΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΤΕΒΑΝΚ, ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΦ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ 300 ΕΚ. ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΣΑΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ...
    ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΤΟΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ !!!! Ένας ξεπουλημένος μιζαδόρος που αφού υπηρέτησε πιστά τα αφεντικά του από το πόστο του δημοσιογράφου αμείφθει για τις υπηρεσίες του και προήχθει σε πολιτικό για να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του από το νέο του πόστο.
    Είναι συνεργός και συνυπεύθυνος για την κατάντια και την κατρακύλα της χώρας και είναι να απορεί κανείς πως δεν ντρέπευαι ακόμα να εμφανίζεται και να μιλά αυτή την ξύλινη και επιτηδευμένη γλώσσα προσπαθώντας ακόμα να μας πείσει ότι αγωνίζεται για το συμφέρον του λαού. για το μόνο που αγωνίζεται είναι το δικό του προσωπικό συμφέρον και των εργοδοτών του, Αυτοί είναι οι πολιτικοί μας σήμερα Καμαρώστε τους έλληνες Δεν ντρέπονται εξακόλουθούν το ίδιο βιολί συνεπικουρούμενοι από τους συνοδηπόρους τους και συμπαραστάτες τους τους δημοσιογράφους. Καμαρώστε τους και καθίστε απαθείς πατριώτες περιμένοντας τί? Να γίνει κάποιο θαυμα? Αμ δεν γίνονται αυτά. Πάρτε τις τύχες στα χέρια σας Ρε Έλληνες και φτύστε τους όλους αυτούς. Να φύγουν να εξαφανιστούν μπας και σωθούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση