GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρωινό ξύπνημα στη πλατεία Σκεντέρμπεη...

Από τα Τίρανα αποκλειστικά για το press-gr Γράφει ο Πόντικας Να που τα κατάφερα και όχι μόνο ξανατρύπωσα ως ρεπόρτερ στο Press-gr αλλά ...

Από τα Τίρανα αποκλειστικά για το press-gr
Γράφει
ο Πόντικας

Να που τα κατάφερα και όχι μόνο ξανατρύπωσα ως ρεπόρτερ στο Press-gr αλλά και ξύπνησα πλένοντας τα δόντια μου στα Τίρανα, απεσταλμένος για τον αγώνα του Ολυμπιακού.
Η πρώτη μου εντύπωση σήμερα το πρωί είναι ότι η πλατεία Σκεντέρμπεη δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με εκείνη που ξέραμε, σα να λέμε ότι πρώτα ήταν σαν τη σημερινή δική μας μίζερη Ομόνοια ενώ τώρα είναι σαν τη παλιά μας περίλαμπρη πλατεία Συντάγματος!
Βολτάροντας στον ομφαλό της Αλβανίας έμεινα με άνοιχτό το στόμα, γιατί υπήρχαν μαγαζιά με γεμάτες βιτρίνες κι΄όχι σαν τα δικά μας με τις αποκαρδιωτικές ταμπέλες "εκπτώσεις λόγω λουκέτου"...
Και έμεινα άναυδος όταν διαπίστωσα ότι κάποια μαγαζιά ανήκαν σε Έλληνες, ακόμη και σουπερμάρκετ και Τράπεζες, που νταραβερίζονται από Τίρανα ως Σκόπια και από Σόφια ως Βουκουρέστι...
Τρίβω ακόμη τα μάτια μου, δεν πιστεύω τι βλέπω, μιά γειτονική χώρα που...
 προχωράει μπροστά, ενώ εμείς μένουμε πίσω...
Δεν πιστεύουν τα μάτια μου, ξενοδοχεία και μοντέρνες τουριστικές εγκαταστάσεις με πισίνες και ενώ από ψηλά στο μιναρέ ακούγεται η φωνή του μουεζίνη, δίπλα μου Μερτσέντες και τζιπάρες...
Πολλοί μιλάνε ελληνικά, πιάνω κουβέντα, "δεν υπάρχουν δουλειές πιά στην Ελλάδα, γυρίσαμε στη πατρίδα να χαρούμε τους κόπους μας...". Ρε λες να τα φαντάζομαι, όπως ακόμα και μετανάστες από την Ελλάδα στην Αλβανία!!!
Θα έχετε σύντομα νεώτερες εντυπώσεις μου... ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Σχόλιο press-gr: Ακούγοντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο τους απεσταλμένους για τον αγώνα στα Τίρανα, όλοι μιλούσαν για μιά άλλη Αλβανία, όχι εκείνη που ξέραμε ως τώρα... Λες και οι Αλβανοί να μιλάνε για μια άλλη Ελλάδα;

19 σχόλια

  1. Αυτό δεν είναι ξύπνημα απο όνειρο αλλά απο εφιάλτη για ένα λαό που δεν έχει στήσει ακόμη κρεμάλες όχι μόνο για πολιτικούς αλλά και για τον εαυτό του.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δεις Καψαμπέλη ότι θα πουν πως προσέλαβες τουρκαλβανό ρεπόρτερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 
Ακούγεται, «η μυστική βοή τους έρχεται των πλησιαζόντων γεγονότων» γράφει ο Καβάφης.


    
Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί η ελληνική ...
κοινωνία. Το ποδόσφαιρο και η προσμονή των θερινών διακοπών καταπαύουν, κατασιγάζουν προς ώρας την οργή και την σωρευμένη αγανάκτηση. Όταν όμως έλθει το φθινόπωρο και ο δαπανηρός χειμώνας, τι θα συμβεί; Όταν θα πολιορκείται το σπιτικό από λογαριασμούς, πετρέλαια και φροντιστήρια παιδιών, οι οικονομικοί χαλκάδες και οι πνιγηρές αλυσίδες που απελπίζουν τον κόσμο, ποιος εγγυάται την ηρεμία;
    

Τότε θα ξεβραστεί η πραγματική κρίση, θα βιώσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. «Τα ακαθαρτότερα στοιχεία» της κοινωνίας που επιπλέουν τόσα χρόνια «εν είδει εξαφρίσματος» (=αφρός) επί της επιφανείας, που κυβερνούν φλυαρούν και κλέπτουν ασυστόλως την Ελλάδα» (Ροΐδης) είναι τα πρώτα που, θα κριθούν και θα καταδικαστούν.

    
Φαύλοι και ευτελείς πολιτικοί, δημοσιογράφοι – σαλιγκάρια που εξυμνούν την εξουσία, τηλεπώνυμα νούμερα, διαφθορείς του λαού, ψευτοεπιχειρηματίες δανειοσυντήρητοι λυμεώνες του δημόσιου χρήματος, γι’ αυτούς έρχεται δριμύς ο χειμών. «Ει μη ταχέως απολλώμεθα ουκ αν εσώθημεν», αν δεν καταστραφούμε «ταχέως», δεν θα σωθούμε, λέει ο αρχαίος λόγος.

    
Διακόσια χρόνια μετά την απελευθέρωση το ελληνικό κράτος, το κράτος της εξάρτησης, της οικογενειοκρατίας, του θεσιθηρισμού των «ημετέρων», της στυγνής κομματοκρατίας, της περιφρόνησης των «πατρίων», πτωχεύει, χρεοκοπεί πολιτικά, πνευματικά, οικονομικά. Ήλθε, μάλλον, η ώρα της κοινωνικής, της λαϊκής επανάστασης. Ο βρώμικος, ο ρυπαρός αφρός που επικάθησε στην επιφάνεια της πατρίδας και την κατέστρεψε, θα οδηγηθεί στην φυσική του κατάληξη: στον υπόνομο.

Αυτό νομοτελειακά θα συμβεί, όλοι το προβλέπουν.
    
Η χρεοκοπία, «το δυστυχώς επτωχεύσαμεν» υπάρχει κατ’ ουσίαν προ πολλού. Αναβλήθηκε για λίγο, διότι οι Προστάτιδες Δυνάμεις – συμμορίες τύπου ΔΝΤ, τρόικας και Ε.Ε. έδωσαν παράταση ζωής στον εν ληθάργω Βαλκάνιο παρία για να «κλείσουν» κάποια θέματα.

    
Η Ελλάς κατεδικάσθη να πληρώνη τα δάνειά της δι’ άλλων δανείων κα τούτο εξησφάλισε ες αεί και την ανάγκην εξαρτήσεως και την μόνιμον πτωχευτικήν συμπεριφοράν της χώρας. Εν κατακλείδι δε πρέπει να προστεθή ότι η Ελλάς υπήρξε το μόνον εκ των ευρωπαϊκών κρατών, το οποίον υπέστη δ ι π λ ω μ α τ ι κ ό ν έ λ ε γ χ ο ν της οικονομίας του και το μόνον κράτος εις όλον τον κόσμον, το οποίον υπεχρεώθη να καταβάλη και το αρχικόν ονοματικόν κεφάλαιον και τον αρχικόν ονοματικόν τόκον. Τα εκ της δανειοδοτήσεως υπάρξαντα αναμφιβόλως πλεονεκτήματα ωχριούν ενώπιον του φόρου αίματος, τον οποίον ηναγκάσθη να καταβάλη η Ελλάς, διά να κατορθώση να υπάρξη ως «ελεύθερον» κράτος. Η τελευταία αυτή φράσις αφιερούται εις το ρομαντικόν ψεύδος του φιλελληνισμού, το οποίον έχει αντικατασταθεί εις τας ημέρας μας, από την θεωρίαν περί ευρωπαϊκής συνειδήσεως, η οποία υποκρύπτει τον επενδεδυμένον κίνδυνον της μονοπωλιακής επικρατήσεως και την μέσω τρίτων «ευγενών» φορέων οικονομικήν αποικιοποίησιν της Ελλάδος».

Ας προσεχθεί η αραιογραμμένη -και στο πρωτότυπο -φράση. Διπλωματικός έλεγχος της οικονομίας, δηλαδή υποδούλωση και γονάτισμα στα κελεύσματα των ξένων. Αναβολή της πτώχευσης, κολακείες και χαζοχαρούμενες γαλιφιές μέχρι να υπογραφούν οι προδοσίες. Στη συνέχεια οι προδότες είναι άχρηστοι.

Δεν θα προλάβουν όμως. Το μείγμα είναι εκρηκτικό. Αναμένεται η θρυαλλίδα…"


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρεπορτάζ προβοκατόρικο ή μπόμπα μεγατόνων για τη κατάντια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οχι μόνο η Αλβανία, αλλά ΟΛΕΣ οι βαλκανικές χώρες προχώρησαν κι΄εμείς μείναμε στην εκκίνηση γιατί οι πολιτικοί, οι δικαστές, οι δημοσιογράφοι μπλαμπλαρίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην αυτοκτονείτε από τα χρέη, δεν τους νοιάζει πως θα ζήσουν τα παιδιά σας.
    Μην πουλάτε τα νεφρά σας, δεν τους νοιάζει άν κλονιστεί η υγεία σας.
    Δεν νοιάζονται για τίποτε εκτός από την τσέπη και τις μίζες τους.
    ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.
    Πάρτε με τις πέτρες τους 174 δοσίλογους του Παπανδρέου, της Μητσοτακοκόρης και του Καρατζαφέρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτα τα καθαρματα που επαγγελονται τους πολιτικους ειναι οι αιτιοι που σημερα η Ελλαδα γυρισε 60 χρονια πισω.
    Αυτοι κατεκλεψαν εξαπατησαν κοροιδεψαν πλουτισαν ριχνοντας ενα ολοκληρο λαο στην μιζερια.
    Αυτοι ανοιξαν τις πορτες για ορδες μεταναστων με οτι αλλο μετεδωσαν στον τοπο αυτο απο αρρωστιες μεχρι εγκληματα ειδεχθη, που εδω δουλευαν οσοι δουλευαν και διοχετευαν τον κοπο τους στις ιδιαιτερες πατριδες τους εξαντλωντας οικονομικα τον τοπο.
    Μια χωρα χωρις βιομηχανικη υποδομη χωρις αγροτικη αναπτυξη μεταποιητικους κλαδους βιοτεχνιες βασισμενη μονο στο εμποριο και τις κατασκευες που κατα κυριο λογο δουλευαν μεταναστες ηταν μαθηματικα ευλογο να οδηγηθει στο σημερινο της χαλι.
    Ειναι τουλαχιστον εξοργιστικο να ακουω το πρωι στον Καμπουρακη και τον Οικονομεα τον διευθυντη επικοινωνιας της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΕΗ να επικαλειται δικαιολογουμενος την διακοπη ρευματος σε επιχειρηση οτι η εταιρεια ΔΕΗ πρεπει να προσεξει τους ΜΠΑΤΑΞΗΔΕΣ. Δηλαδη κατα τον κυριο αυτον που τον πληρωνουμε εμεις 5000-10000 μηνιαιως η αδυναμια πληρωμης του ρευματος απο τους πολιτες σημαινει οτι για την ΔΕΗ ειμαστε ΜΠΑΤΑΞΗΔΕΣ. Εκει εχουνε φθασει οι ξευτιλισμενοι, τα λαμογια που τρυπωσαν σαν τους αρουραιους στις δημοσιες υπηρεσιες οι καρεκλοκενταυροι. Με πειραξε το γεγονος οτι δεν αντεδρασαν οι παρουσιαστες να του τα χωσουν οπως πρεπει για το ποιος οδηγησε αυτον τον τοπο σε αυτο το χαλι και σε σημεια που οι πολιτες του αδυνατουν να εκπληρωσουν σημερα και τις βασικες τους αναγκες. Αλλα ο χορτατος σκυλος καταλαβαινει τον νηστικο που γαυγιζει; Μην σας κανει λοιπον εντυπωση για το αν η Αλβανια αναπτυσεται ενω εμεις ηδη εχουμε περασει το σκοινι στο λαιμο μας. ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ειμαστε οι ηθικοι αυτουργοι αυτου του εγκληματος που εγινε στην Ελλαδα ψηφιζοντας απατεωνες τοκογλυφους καθαρματα πουλημενα τομαρια κλεφτες απατεωνες του κοινου ποινικου δικαιου πουστηδες κατα μια εννοια αλητες κοπροσκυλα κοπριες ντενεκεδες ξεγανωτους ανικανους μιζαδορους δοσιλογους οι οποιοι κατω απο μια κομματικη σημαια ορμηξαν σαν λυσσασμενα σκυλια να ξεζουμισουν οτι ειχε αυτος ο τοπος ως πλουτο.
    Ενα ειναι βεβαιο οτι η κριση δεν θα περασει και αυτο το ξερουμε ολοι και οπως ηρθαν τα τσιρακια των τοκογλυφων ετσι θα φυγουν γιατι η οργη που ερχεται ειναι πολυ μεγαλη και ο σωσων εαυτω σωθητω. Τον οργανωμενο στρατο μην τον φοβασαι τον αποφασισμενο να τρεμεις, μας ελεγαν καποτε στις καταδρομες. Αυτους λοιπον να τρεμετε πολιτικαντηδες του κερατα τους αποφασισμενους και απελπισμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ηρθαν διακονιάρηδες οι Αλβανοί εδώ, θα πάμε τώρα εμείς ζητιάνοι εκεί... Γιαούρτια, αυγά, ντομάτες, κλωτσιές,μούτζες, μπουγέλωμα όπου τους συναντάτε τους υπαίτιους της κατάντιας μας... Να μη μπορούν να ξεμυτίσουν στο δρόμο, να καθίσουν σε καφετέρια και εστιατόριο, να κλειδαμπαρωθούν στις μεζονέτες και στις βίλες τους, θα πείς έχουν κότερα και ταξιδεύουν, υπάρχουν και Ελβετίες και Καραιβικές... Εμείς στη μπέμπελη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεγάλε έχω ζήσει Αλβανία κάμποσα χρόνια και τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα λες.
    Συνεχίζω την επαφή μου με γνωστούς που παρέμειναν εκεί και η κατάσταση δεν είναι τόσο ρόδινη όπως φαίνεται.
    Η υποτιθέμενη ανάπτυξη της χώρας έχει στηριχτεί στην οικοδομή και στο συνάλλαγμα που φέρνουν απ'έξω οι Αλβανοί. Τώρα που αντιμετωπίζουν κι αυτοί οικονομικές δυσκολίες στις χώρες που είναι, έχουν ζορίσει οι οικονομικές ενισχύσεις.
    Οι πραγματικές επενδύσεις που θα έφερναν ανάπτυξη στη χώρα, είτε με τη ενίσχυση του τουρισμού, είτε των παραγωγικών μονάδων είναι ακόμα σε εμβρυακό στάδιο.
    Είναι δε απολύτως φυσιολογική η όποια ανάπτυξη είχαν αφού όταν είσαι στον πάτο και τον ξύνεις μόνο προς τα πάνω μπορείς να πας.
    Για να λέμε βέβαια και του στραβού το δίκιο, ο Μπερίσα είναι ένας πολιτικός που αγαπάει πραγματικά τη χώρα του, όχι σαν τους δικούς μας "Ελληνόφωνες".....
    Α και κάτι ακόμα, εκεί έχουν μπει και 2-3 πολιτικοί στη φυλακή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και κάτι ακόμα.
    Η ύπαρξη μεγάλου αριθμού πολυτελών αυτοκινήτων (στην πλειοψηφία τους κλεμμένων κατά το πρόσφατο παρελθόν), δεν είναι δείγμα υγιούς ανάπτυξης, αλλά "ανάπτυξης" του μαύρου χρήματος της παραοικονομίας, χαρακτηριστικό δείγμα πολλών πρώην ανατολικών χωρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eυκαιρία ειναι τώρα για τα αδέλφια μας τους Αλβανούς να σηκωθούν ΟΛΟΙ και να φύγουν απο την Ελλάδα να πάνε στην πατρίδα τους να την κάνουνε μεγάλη και τρανή και αν θέλουν να τούς στείλουμε και μερικούς μαλάκες σαν τον γράφοντα να τούς κάνει διαφήμιση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ζητω ο σκεντερμπεης!
    Ο μοναδικος που πολεμαγε τους τουρκους μαζι με τους βυζαντινους!
    μαθετε ρε ζωα ιστορια και να την λετε στους λαους μας.
    και του κολοκοτρωνη ο καλυτερος φιλος αλβανος ηταν που τον αφησε και εφυγε απο την πολιορκια της τριπολιτσας.
    αντι να ειμαστε μαζι με τους αλβανους τους σπρωξαμε και αυτους μακρυα μας και ηρθαν οι τουρκοι να του το παιξουν σωτηρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αρχίσαμε και θεωρούμε ΠΡΟΤΥΠΗ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ; μα ειμαστε τόσο ηλίθιοι ; Μόνο απ τις ληστείες που εχουν κάνει στην Ελλάδα αν εχουν επενδύσει τα λεφτά τους στην Αλβανία για αυτούς ειναι τεράστια ανάπτυξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ένα ΜΟΝΟ θα πω: απο τη στιγμή που γίνεται αρχηγός κομματος, ενα πουλημενο και αξεστο υποκειμενο, που ανοιξε τη πορτα το 1991 στους Αλβανους με δηθεν προσχημα οτι θα βοηθησουν την οικονομια,φατε τα τωρα! Πηραν ολα τα λεφτα, τα πηγαν στη χωρα τους,την μη πω τωρα, και να τ'αποτελεσματα. Ας δημευσουν τις περιουσιες των Αλβανων να δουμε ποσα εχουν μαζεψει. Δυστυχως θα παρει το ποταμι και εκεινους τους μετρημενους στα δακτυλα "καλους Αλβανους". Οι υπολοιποι, αστα, μονο για παρεα στο Σαμαρα στη φυλακη κανουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 15 Ιουλ 2010 4:35:00 μ.μ.

    ρε μαλακες νεοελληνες ακομα αυτη την καραμελα μασατε?
    αυτοι ανοιξαν τα συνορα και ηρθαν απο εδω οταν επεσε το καθεστως τους.εδω ερχονταν, στην ιταλια πηγαιναν και οπου φυσσαγε ο ανεμος κατα χιλιαδες.
    ο σαμαρας σας εφταιγε?
    εκτος και αν εστηνες πολυβολα και γαζωνες οποιον περναγε τα συνορα, τοτε θα τον ελεγες φασιστα!
    αντε παπαρες νεοελληνες, δεν κοιτατε τα χαλια σας με τον σημερινο πορδυπουργο που εχετε?εμ βεβαια, αυτος σας αξιζει τοσο νουμερα που εισαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε συντάκτη , δεν κατηγορεί κανένας την Αλβανία, καλά κάνουν και μακάρι να προοδεύσουν οι ανθρωποι , αλλά μέχρι να τούς κάνουμε και παράδειγμα για μίμηση πάει πολύ, πάρα πολύ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @15 Ιουλ 2010 4:35:00 μ.μ.

    Σκάσε αρβανίτη, σκάσε σιπτάρ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μείναμε απελπιστικά πίσω. Ετσι θέλανε την Ελλάδα κάποιοι και το καταφέρανε έχοντας υπακουους συμπαραστάτες και πρόθυμα τσιράκια τα κόματα και τους πολιτικούς αυτούς τους ανίκανους που η μόνη τους ικανότητα έιναι να κλέβουν να εξαπατούν να υποδουλώνουν και να ξεπουλάνε την χώρα μας.
    Πρόσφατα γύρισα από Τουρκία με μιά πικρή γεύση και ένα παράπονο Γιατί η όμορφότερη χώρα του κόσμου η Ελλάδα μας κατάντησε έτσι, ποιοί το θέλησαν τι σκοπούς εξυπηρετούν.
    Ελληνες ξεσηκωθείτε πριν είναι πολύ αργά Χαλκεύουν δεσμά για σας τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας ακόμα.
    ¨ολοι είμαστε συνυπεύθυνοι και έχομε υποχρέωση αυτό το μοίασμα αυτή η βρωμιά αυτοί οι εθνικοί μειοδότες, που θεωρούν κατορθωμά τους να φεσώνουν την χώρα κανοντας όλο και πιο βαρειά τα δεσμάτης,που θεωρούν επιτυχία να δανείζονται ολοένα και πιο πολλά, να τους πετάξουμε να εκδιωχτούν κακήν κακώς να ανασάνει ο΄ρημαγμένος τόπος.
    Ξεσηκωθείτε Έλληνες πριν είναι αργά τώρα είναι ο καιρός που γράφεται ιστορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κρεμάλες κρεμάλες παντού. Ρε συμπατριώτες δεν είναι ο εχθρός το ΔΝΤ ούτε ο αλβανος ο πακιστανος ο μετανάστης, ο εχθρός σου είναι αυτοί που ψηφίζεις ο εχθρός σου καμώνεται ότι συμπάσχει μαζί σου, συμμερίζεται την αγωνία σου τάχα μου τάχα και παράλληλα ξοδεύει ασύστολα και σε φορολογεί ξεδιάντροπα.
    Στηστε κρεμάλες και σώστε τον τόπο σας μας ανοίκει είναι δικός μας εξω όλοι οι προδότες τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση