GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ημέρα μνήμης για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα...

Περίπου 50.000 άνθρωποι συμμετέχουν σήμερα στην τελετή μνήμης για την 15η επέτειο από τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995, κατά τ...

Περίπου 50.000 άνθρωποι συμμετέχουν σήμερα στην τελετή μνήμης για την 15η επέτειο από τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995, κατά την οποία βρήκαν τον θάνατο από τα σερβοβοσνιακά στρατεύματα περίπου 8.000 Βόσνιοι μουσουλμάνοι.
Η πολιτική και θρησκευτική τελετή για την επέτειο περιλαμβάνει τον ενταφιασμό των σορών 775 θυμάτων της σφαγής στο μαυσωλείο του Ποτοκάρι, κοντά...
 στη μαρτυρική πόλη. Συνολικά 3.749 θύματα έχουν ταφεί ήδη στο μνημείο, που ανεγέρθηκε το 2003.
Ο σημερινός είναι ο σημαντικότερος αριθμητικά από τους ενταφιασμούς που έχουν πραγματοποιηθεί στο μνημείο.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην τελετή θα λάβουν τον λόγο ο Βέλγος πρωθυπουργός Υβ Λετέρμ, του οποίου η χώρα ασκεί την προεδρία στην ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παρών θα είναι επίσης ο γάλλος ΥΠΕΞ Μπερνάρ Κουσνέρ, ενώ αναμένεται και ο σέρβος πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς, ο οποίος ήταν παρών και στη δέκατη επέτειο της σφαγής.
Με απόφασή του, τον περασμένο Μάρτιο, το σερβικό Κοινοβούλιο καταδίκασε μετά βδελυγμίας το μακελειό στη Σρεμπρένιτσα, ύστερα από μακροετή άρνηση του σερβικού κράτους να αναγνωρίσει το εύρος της σφαγής, που θεωρείται το στυγνότερο έγκλημα πολέμου στην Ευρώπη από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Μέχρι σήμερα σχεδόν 6.500 από τα 8.000 θύματα της σφαγής έχουν εκταφεί από περισσότερους από 70 ομαδικούς τάφους και έχουν αναγνωρισθεί από τις εξετάσεις DNA.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

4 σχόλια

  1. ρε νούμερα τι υποβρύχια και οπλικά τσαμπουνάτε,ο χοντρός κ οι όμοιοι του άφησαν τις υπάρχουσες μονάδες χωρίς λεφτά για συντήριση κ το 50% είναι ακινητοποιημένο λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.
    Αμα δεν έχεις λεφτά για να μπορείς να χρησιμοποιείες τα υπάρχοντα αεροπλάνα,ελικόπτερα,τανκς,πυραυλικά,υποβρύχια,πλοία κλπ τι αγοράζεις ρε καραμήτρο κιάλλα? να τα κάνεις τί?σε λίγο θα ΄εχουμε ακίνητο το 80% της δύναμής μας ,νομίζεις ο γείτονας δεν ξέρει τι γίνεται ? η δεν ξέρει οτι ο χοντρός σε 9 μήνες κοντεύει να διαλύσει τις ένοπλες δυνάμεις ,λόγω κόμπλεξ γιατί οι ένστολοι δεν τον γλύφουν.
    Ξέρετε οτι κλείνει παραγωγικές σχολές αξιωματικών? ΣΤΙς ΣΧΟΛΈς ΑΥΤΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΜΕ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 19 ΚΑΙ ΑΝΩ κιόμως στο χοντρό αγόρι το υλικό αυτό δεν του κάνει.
    Θα παίρνει λέει πτυχιούχους με απευθείας κατάταξη ,δεν μας λέει όμως τα κριτήρια της επιλογής αυτής πιά θα είναι και πού θα εκπαιδεύονται αυτοί?
    το κόμα δεν θάχει λόγο στην επιλογή αυτή?

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις 29 Σεπτεμβρίου δικάζεται ο Τακης Μιχας επειδη ψευδως ισχυριζεται πως εγινε σφαγη στη Σρεμπρένιτσα και ετσι συκοφάντησε τους "Έλληνες εθελοντές" και δη των αρχηγό τους Βιτάλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το γεγονός αυτής της σφαγής τότε είχε περάσει απαρατήρητο από την κοινή γνώμη εδώ. 'Ηταν η εποχή της μισαλλοδοξίας και της παραφροσύνης. Σήμερα παρ'όλες τις δυσμενείς συγκυρίες, μοιάζει να είμαστε καλύτερα. Σε αυτό συμβάλλει τα μέγιστα και το παρόν μέσο επικοινωνίας, ενημέρωσης και εκτόνωσης, τα blogs, όπως το παρόν, τον δημιουργό του οποίου ευχαριστούμε και ευχόμεθα καλοτυχία
    Ευ1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί κάποιος να απαντήσει τι εθνικότητα δηλώνουν οι μουσουλμάνοι της Σρεμπρένιτσα?
    Γιατί απ ότι ξέρω το μουσουλμάνος δεν είναι εθνικότητα.
    Απλώς είναι απομεινάρια Τούρκων κατακτητών απο κατέσφαζαν επι χρόνια τους εκεί πληθυσμούς.
    Αυτά δεν ξεχνιούνται αν θες να υπάρχεις ως έθνος.
    Και την στιγμή που θα δοθεί η ευκαιρία πρέπει να τους δείξεις τι σου έκαναν αυτοί τόσα χρόνια.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση